• L-V: 9-18
  • S-D: inchis
RO EN RU

Ski

15 EUR
Razlog este un oraş şi staţiune de schi din municipiul Razlog, situat în Valea Razlog din provincia Blagoevgrad în sud-vestul Bulgariei.

Vizitarea oraşului va permite să vă familiarizaţi cu peste 41 de clădiri de casă în stil renascentist arhitectural Razlog-Chepin care au calităţi de obiecte culturale. Casele vechi din centrul oraşului, parcuri frumoase şi verzi, cantitatea mare de apă proaspătă şi panorama munţilor Pirin şi Rila crează un sentiment plăcut turiştilor care vin să viziteze oraşul Răzlog. Biserica Sf. Buna Vestire şi Sf. Gheorghe, muzeul oraşului, casa Parapunov Kipremaksevata, moara de pe râul Yazo fac parte din multe atracţii locale. În zona Stolovatets (aproximativ 5 km vest de Răzlog), au fost găsite resturi de sanctuar tracic din epoca bronzului şi epoca fierului.

Cu amplasarea geografică unică, bogată sa istorie şi cultură şi a resurselor sale naturale, Razlog este unul dintre puţinele oraşe din Bulgaria, care pot oferi diferite posibilităţi de turism: turismul de iarnă, turism montan, turism cultural, festivaluri, curse de cai, de pescuit, ciclism montan, centre SPA, conferinţe, etc. Staţiunile Predel, Betolovoto şi Katarino oferă turiştilor posibilităţi unice pentru plimbările în natura magnifică a munţilor Pirin şi Rila,oferind posibilităţi pentru turism, nu numai, ci pentru sport, în special.

Părţile cele mai preţioase ale Munţilor Pirin sunt desemnate de rezervaţiile "Bayuvi Dupki - Djinjiritsa", rezervaţie a biosferei sub auspiciile UNESCO, în cazul în care formaţiunile unice de arbori de pin alb se găsesc în Balcani.Pirin şi Rila sunt un paradis pentru iubitorii de natură şi drumeţii. Turiştii sunt familiarizaţi cu locaţiile Predel,  Betolovoto şi Yavorov. Un loc magnific în vară, Pirin devine un rai pe pământ pentru schiori în perioada de iarnă.
Perioada
01.12.2017 - 15.04.2018
20 EUR
Pamporovo este o staţiune de schi modernă din munţii Rodopi. Se zice că în Rodopi s-ar fi născut legendarul Orfeu.

Staţiunea este printre cele mai sudice staţiuni de schi din Europa şi este cea mai însorită dintre staţiunile de schi din Bulgaria. Sunt pârtii de toate dificultăţile şi majoritatea pornesc chiar din vârf.

Specific zonei este faptul că nu se trece brusc de la un anotimp la altul, astfel că nu există pericol de avalanşă şi zăpada se menţine tot sezonul.
Perioada
01.12.2017 - 15.04.2018
21 EUR
Aflată la o altitudine de 925m deasupra nivelului mării, stațiunea montană Bansko este destinația numarul 1 în materie de ski din Bulgaria, având cel mai bun și cel mai modern centru de ski din toată țara. În ultimii ani investiții masive (milioane de euro) au fost făcute în zonă de către YULEN, compania care administrează domeniul skiabil, ajungându-se astfel să se schieze pe înălțimi de peste 2500m, pe o rețea de pârtii de peste 65 km.

Sezonul de ski în Bansko durează până în 15 Mai. Bansko a devenit un loc preferat pentru snowboard grație facilităților dedicate. Pârtiile de ski sunt situate în 2 arii - Chalin Valog și Shiligarnika și se află pe versanții nordici ai munților Pirin. Telegondola care pornește din Bansko către pârtii le face ușor-accesibile. Există variante multiple pentru ski-pass-uri valabile în întreaga rețea de transport pe cablu.

Cele peste 160 de tunuri de zapadă ajută la prelungirea sezonului hibernal. Pantele muntelui oferă condiții pentru toate categoriile de schiori (de la începători până la cei de performanță). Și transportul pe cablu în rețea este bine dezvoltat existîând telegondole, teleschiuri și telescaune de până la 8 locuri.

Altitudinea stațiunii Bansko: 900 m
Altitudinea maximă de ski: 2.560 m (spre varful Todorka: 2.746m)
Pârtii de ski: 70 km (începători: 24km; avansați: 28km; experți: 18km)
Tunuri de zăpadă: acoperă 100% din pârtii
Perioada de ski: Decembrie – Mai
Cea mai dificilă pârtie: Alberto Tomba (nr.9)
Cea mai ușoară și lungă pârtie: Drumul de ski nr.1 (7km)
Perioada
01.12.2017 - 10.05.2018
22 EUR
Borovets este situată pe coastele nordice ale munţilor Mousala, la est de Rila. Este cea mai veche staţiune de ski din Bulgaria, fiind astăzi una dintre cele mai frumoase din Bulgaria.

Climatul este considerat ca fiind unul dintre cele mai sănătoase. Iernile sunt blânde, staţiunea bucurându-se însă de foarte multă zăpadă. De obicei, coastele staţiunii Borovets se bucură de zăpadă de la jumătatea lunii decembrie până în aprilie, aerul din staţiune fiind curat, nepoluat.

Excelenţele dotări ale pârtiilor din Borovets atrag în fiecare an mii de iubitori de sporturi alpine, atât din Bulgaria cât şi din alte ţări. Cele mai bune zone pentru schiat sunt cele situate la mai puţin de 2.500 m altitudine şi cele care trec pe sub traseul telecabinei. Toate pârtiile sunt împărţite pe diferite grade de dificultate, putând satisface astfel orice nivel de skior: începător, mediu sau avansat.
Perioada
01.12.2017 - 09.04.2018