Orașe cosmopolite, muzee de neratat, castele impresionante, sate autentice, peisaje naturale variate, insule perfecte pentru relaxare, gastronomie care te cucerește… cu atât de multe obiective turistice de vizitat în Europa, este de înțeles cât de dificilă este alegerea unei singure destinații de vacanță. Așa se face că am cerut ajutorul agenților de turism DAL Travel și am realizat împreună o listă cu 15 obiective turistice din Europa care merită vizitate măcar o dată-n viață.


1.    Muzeul Luvru - Paris, Franța
Muzeul Luvru este una dintre cele mai cunoscute atracții turistice din Europa, fiind în același timp și cel mai mare muzeu de artă din lume, dar și cel mai vizitat - primește anual peste 7 milioane de vizitatori, nerăbdători să descopere opere de artă celebre, precum Mona Lisa a lui Leonardo Da Vinci.

Recomandare de vacanță în Franța: City break Paris

2.    Catedrala din Florența, Italia
Cine nu a admirat măcar o dată o fotografie cu celebra catedrală din Florența?! Construită în stil gotic și cu o istorie bogată în spate, impresionează orice călător îi trece pragul. În plus, fiind semnificativ mai înaltă decât clădirile din jur, o poți admira din orice punct al orașului.

Recomandare de vacanță în Italia: Toscana – Emilia Romagna – Liguria și Cinque Terre

3.    Palatul Schonbrunn - Viena, Austria
Reședința de vară a Habsburgilor, Schonbrunn a evoluat de-a lungul timpului dintr-o cabană de vânătoare într-un adevărat palat cu decorațiuni luxoase pentru acele vremuri și cu grădini comparabile cu cele ale Palatului Versailles. Palatul Schonbrunn este acum cel mai vizitat obiectiv turistic din Viena, fiind inclus pe lista oricărui călător ce planifică o vacanță în Austria.

Recomandare de vacanță în Austria: Circuit Germania & Austria

4.    Gamla Stan - Stockholm, Suedia
Gamla Stan, sau orașul vechi din Stockholm, este un exemplu de păstrare intactă a arhitecturii din secolul al treisprezecelea, ce reușește chiar să te transpună în atmosfera acelor vremuri. Vizitează-l vara, pentru a te bucura de o experiență inedită - aproape 24 de ore de lumină pe zi.

Recomandare de vacanță în Suedia: Circuit Țările Nordice: Danemarca - Norvegia - Suedia

5.    Insulele Azore
Situate în inima Oceanului Atlantic, Insulele Azore sunt de multe ori omise în astfel de topuri, din păcate. Consultanții DAL Travel știu însă cât de apreciate sunt circuitele de grup cu însoțitor în Azore, așa că au ținut neapărat să ne povestească despre minunile naturale din aceste insule, de la relieful vulcanic, până la priveliști impresionante asupra coastei și chiar plaje retrase.

Recomandare de vacanță în Insulele Azore: Circuit în Azore

6.    Gullfoss - Islanda
Islanda este una dintre țările cele mai exclusiviste ale Europei - asta pentru că sezonul vacanțelor aici este unul foarte scurt, vara fiind cea mai potrivită datorită temperaturilor mai prietenoase. Țara abundă în obiective turistice naturale, însă cascadele de la Gullfoss sunt cu siguranță printre cele mai cunoscute.

Recomandare de vacanță în Islanda: Circuit Islanda fascinantă

7.    Castelul Edinburgh - Scoția, Marea Britanie
Cu un mix perfect între castele, istorie, peisaje și viață modernă, Edinburgh este unul dintre orașele cele mai vizitate din Marea Britanie, iar Castelul Edinburgh are o mare parte din “vină”, datorită istoriei sale de sute de ani, dar și datorită legendelor ce îl înconjoară.

Recomandare de vacanță în Scoția: Scoția & Insulele Hebride

8.    Veneția, Italia
Veneția este un obiectiv turistic în sine - sute de canale străbătute de poduri mai mici sau mai mari, case colorate, palate și basilici impresionante, gondolieri cântând cu pasiune, toate completează tabloul și îți asigură o vacanță de neuitat într-unul din cele mai frumoase orașe din lume.

Recomandare de vacanță în Italia: City Break Veneția

9.    Sagrada Familia - Barcelona, Spania
Unii spun că Barcelona este cel mai frumos oraș din Europa - chiar dacă poate nu toată lumea este de acord, cu siguranță pot cădea la pace declarând Sagrada Familia ca cea mai frumoasă catedrală din lume. Opera lui Antonio Gaudi impresionează milioane de turiști anual, chiar dacă ea este neterminată de zeci de ani - vestea bună este că se preconizează că va fi terminată în 2026!

Recomandare de vacanță în Spania: City break Barcelona


10.    Colosseum - Roma, Italia
Amplasat în inima Romei, Colosseumul este cu siguranță cel mai cunoscut obiectiv turistic al Italiei. Construit de pe vremea romanilor, scopul amfiteatrului era să găzduiască luptele dintre gladiatori, având o capacitate de peste 80000 de spectatori. Astăzi însă, Colosseumul este folosit strict în scop turistic, atrăngând milioane de vizitatori anual, de pe toate continentele.

Recomandare de vacanță în Italia: City break Roma


11.    Orașul vechi din Praga, Cehia
După o istorie dureroasă, marcată de război și distrugeri, Praga a reușit să reînvie din propria cenușă și să devină unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Europa. Cu o mulțime de zone pietonale, centrul vechi din Praga invită la o plimbare printre mulțimea de obiective turistice: Castelul din Praga, Cartierul evreiesc, Catedrala Sf. Vitius și chiar celebrul Pod Carol de peste Râul Vltava.

Recomandare de vacanță în Cehia: City break Praga

12.    Acropole - Atena, Grecia
Cu o istorie de mii de ani în spate, Grecia este o destinație de vacanță de neratat pentru iubitorii de istorie, dar și de relaxare. Și ce mod mai bun de a le îmbina pe cele două, dacă nu vizitând cel mai frumos obiectiv turistic din Atena - fortăreața Acropole - aici vei avea ocazia să admiri templele grecești antice, dar și să te bucuri de o panoramă superbă asupra Atenei.

Recomandare de vacanță în Grecia: City break Atena

13.    Tramvaiele galbene din Lisabona, Portugalia
Faimoasă pentru străduțele înguste și pentru tramvaiele galbene ce le străbat, Lisabona se bucură de o mulțime de atracții turistice de neratat. Începând cu Turnul Belem și continuând cu Mănăstirea Jeronimos, lasă-te cucerit de arhitectura gotică, dar și de priveliștile impresionante.

Recomandare de vacanță în Portugalia: Duo City Break Lisabona – Porto

14.    Centrul vechi din Cracovia, Polonia
Inclus încă din 1978 în Patrimoniul Mondial UNESCO, centrul vechi al Cracoviei îmbină o mulțime de stiluri arhitecturale, dar și o mulțime de povești asociate - asta pentru că orașul a fost timp de secole capitala regală a Poloniei. Acum, Cracovia este al doilea cel mai mare oraș al țării, fiind cunoscut drept un centru academic, cultural și artistic.

Recomandare de vacanță în Polonia: Pe urmele Cavalerilor Teutoni

15.    Buckingham Palace - Londra, Marea Britanie
Simbol al regalității britanice, Palatul Buckingham nu avea cum să lipsească de pe lista noastră de top obiective turistice din Europa - nu rata spectacolul făcut la schimbarea gărzilor, iar dacă vrei să te bucuri de un strop de regalitate, alege un tur ghidat ce te va purta prin 19 camere din palat, acolo unde regina și membrii familiei regale primesc oaspeți în cadrul diverselor ceremonii de stat. 

Recomandare de vacanță în Marea Britanie: Circuit Anglia – Țara Galilor – Scoția – Irlanda – Irlanda de Nord