• L-V: 9-18
  • S-D: inchis
Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180

Vacanțe în Spania

625 EUR
Barcelona,  capitala  modernismului, este  unul  dintre  cele  mai  frumoase  orase  din  Europa.  Sagrada Familia, parcul Guell, muzeul Picasso, sunt doar cateva dintre atractiile ce nu trebuie ratate. Pe langa acestea, Barcelona ne ofera o clima foarte placuta pentru a doua luna a primaverii.
Perioada
25.04 - 30.04.2019
780 EUR
La orice varsta, povestile cu cavaleri, printi si printese, imparati si imparatese, fascineaza pentru ca tanjim dupa romantism, cavalerism si onoare, valori cu care ne intalnim parca din ce in ce mai rar.  In cautarea lor, vom pleca pe urmele uneia dintre cele mai faimoase dinastii care au influentat istoria europeana, respectiv dinastia de Habsburg.

Calatoria noastra va incepe din Madrid, unde vom avea ocazia sa vedem cel mai frumos castel din Spania, resedinta lui Filip al II-lea de Habsburg, dupa care vom trece Pirineii, granita naturala dintre Spania si Franta, spre Andorra.

Vom strabate apoi Franta, unde vom intalni aerul renascentist al orasului Toulouse si deliciile culinare ale Lyonului, dupa care vom ajunge in Elvetia, locul unde Habsburgii isi au originea, dar si locul unde cea mai faimoasa si iubita imparateasa, Sissy, si-a gasit tragicul sfarsit, dupa care vom vizita unul dintre cele mai mici state din lume, exuberantul Liechtenstein.

Vom intra in continuare in Germania pentru a admira doua orase muzeu din sudul Bavariei, respectiv Oberammergau si Garmisch-Partenkirchen, dupa care vom ajunge in Austria, ultima tara din circuitul nostru, unde vom vizita cel mai vechi castel-muzeu de arta al Europei, aflat sub patronajul Habsburgilor din zona Innsbruk, ca in final sa traim emotia intalnirii cu capitala Imperiului, plimbandu-ne pe culoarele palatelor pe care alta data se plimbau cei „cu sange albastru”... de Habsburg.
Perioada
25.09 - 04.10.2019
890 EUR
Va propunem o calatorie in care veti descoperi o parte importanta a Spaniei, un fost mare imperiu crestin unificat printr-o casatorie regala si desavarsit prin lupte de eliberare si cuceriri. Veti vedea o parte dintre comorile dobandite prin expansiune care au fost convertite in monumente si valori artistice, care se afla pretutindeni, dar mai ales in Castilia, centrul istoric al tarii.

Veti explora sudul peninsulei iberice, regiunea povestilor si cantecelor care a fost pamant arab aproape opt secole si veti observa ca urmele acestei epoci nu s-au sters, ci dimpotriva, au trecut din istorie in mit, adica in eternitate. Veti contempla Castilia si orasele care compun triunghiul fundamental de interes si identitate a Andaluziei: Granada, Cordoba si Sevilia.

Fie ca este vorba de o capodopera a arhitecturii islamice, de un peisaj natural uluitor, fie de un oras de coasta plin de farmecul lumii vechi sau de celebrele “pueblos blanco”, cu albul stralucitor al caselor atemporale sub acoperisurile de tigla viu colorata, nu exista o modalitate mai buna de a capta romantismul si dramatismul din sudul Spaniei decat de a vizita aceste minunate locuri andaluze. Nu ezitati sa fiti partasi la o poveste pasionanta, traita in ritm de flamenco, in Spania Maura si Crestina.
Perioada
13.09 - 23.09.2019
995 EUR
Partaj doamna disponibil !
Veti descoperi intr-o singura calatorie, o regiune speciala, prea verde ca sa fie Spania, dar prea arida ca sa fie confundata cu Franta, un tinut numit Ţara Bascilor, format din provincii istorice, situate atat in Spania cat si in Franta.

Veti intelege ca daca ceva defineşte Ţara Bascilor, cu dimensiunea şi populaţia sa redusa, atunci acel “ceva” îl constituie caracterul complex al societăţii sale, un caleidoscop de realităţi de tot felul care se cristalizeaza într-o pronuntată identitate colectiva.

Veti avea prilejul de a vedea de ce Ţara Bascilor este pretuita pentru peisajele sale si pentru specificul cu totul aparte al culturii sale. Veti fi introdusi in mitologia basca prin povestile cu gigantul Olentzero, mascota tinutului, dar si in istoria complexa, presarata cu figuri legendare precum El Cid.

Veti intelege de ce bascii, care traiesc intr-un climat dur, in care doar Pirineii ii apara de vicisitudini, nu pot fi decat niste oameni aspri, care se numesc „euskaladau”, adica „cineva care vorbeste limba euskara”.

Va veti convinge ca bascii se individualizeaza prin vinurile rosii si seci, prin gastronomia in care piesa de rezistenta este coada de taur, dar mai ales ca pentru basci, cinstirea fiecarei ramasite de traditie a devenit religie si reprezinta un mod de a supravietui.

Si nu in ultimul rand, veti patrunde in unicul univers spiritual din Lourdes, un minunat prilej de explorare launtrica, locul in care miracolele s-au intamplat si continua sa se intample ! 
Perioada
02.09 - 11.09.2019