Circuit cu insotitor

1385 EURO

01.05.2020 - 10.05.2020

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

790 EURO

07.06.2020 - 15.06.2020

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

790 EURO

15.06.2020 - 22.06.2020

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

790 EURO

03.09.2020 - 11.09.2020

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

890 EURO

11.09.2020 - 18.09.2020

VEZI OFERTA

‘Sardegna no est Italia!’ aşa vă va răspunde orice sard dacă-l veţi întreba Ce reprezintă Sardinia? Acestea sunt şi insemnele graffiti întâlnite în multe locuri din insulă.
Sardinia se află tot atât de aproape de Tunisia pe cât este de Italia propriu-zisă. Este vecină la nord cu Corsica franceză. Dar are o frumuseţe aparte.
Sardinia, una dintre insulele aparţinând Italiei are o suprafaţă de 24,090 km² și 2,65 milioane locuitori. In antichitate era numită „Ichnusa" de fenicieni și „Sandalyon" de greci, datorită formei sale, ce pare să imite o urmă de picior.
Geografic vorbind, Sardinia aparţine Italiei, dar are arome africane, o limbă de sine-stătătoare şi o abordare cu totul aparte la ceea ce înseamnă brânzeturi. Toate acestea în principal, dar şi multe altele îi conferă spiritul independent. Cine îl ignoră o face cu propriul risc.
Din punct de vedere administrativ, Sardinia este o regiune, cu capitala la Cagliari. Regiunea este subdivizată în patru provincii: Cagliari, Sassari, Nuoro și Oristano; au fost propuse încă patru provincii, respectiv:  Olbia-Tempio, Ogliastra, Carbonia-Iglesias și Medio Campidano, însă o decizie definitivă nu a fost adoptată.
Multe voci susţin că Sardinia este cea mai frumoasă insulă din Marea Mediterană. Oricum ar fi un lucru este cert, Sardinia este o destinaţie excelentă de vacanţă. O spun italienii, dar şi miile, chiar  sutele de mii de turişti din întreaga lume care şi-au petrecut vacanţele aici.
Climatul în principal mediteranean, cu o vară fierbinte şi o iarnâ blânda, plajele cu nisip fin şi ape limpezi, de o culoare incredibilâ, adevârate paradisuri, vegetaţia mereu înflorita, palmieri, măslini, portocali şi lămai, numeroasele zone turistice, care includ un număr impresionant de sit-uri preistorice si monumente medievale, şi serviciile hoteliere de foarte bună calitate, reprezintă tot atâtea motive pentru a alege Sardinia ca destinaţie de vacanţă.
Firesc, cunoaşterea insulei nu poate să înceapă decât cu capitala
Cagliari (Casteddu, in limba sardă, in traducere castelul). Impreună cu zona metropolitană oraşul strânge 300.000 locuitori.  Are o istorie de două milenii. A fost aşezare feniciană (cu numele Karalis) şi a trecut sub suzeranitate romană împreună cu restul insulei în 238 i.Hr. A fost condus pe rând de vandali, bizantini, genovezi, pisani , aragonezi, catalani (când s-a numit Caller) şi pentru scurt timp de austrieci. In 1720 a intrat în Ducatul Piemont şi începând cu anii 1870 a cunoscut o creştere economică susţinută.
Cagliari este un oraş pitoresc cuibărit în Golfo degli Angeli (Golful Ingerilor), aflat în partea cea mai de sud a Sardiniei. Spre deosebire de oraşele din nord este mult mai cosmopolit.
Capitala oferă numeroase atracţii turistice. De la plajele incredibile până la parcurile cu elegantele păsări flamingo, oraşul este plin de istorie, cultură şi muzică. Si totul, gratis. Folosind doar transportul in comun, respectiv autobuzul, care este ieftin(1.20 Eur)
Aceasta oferta generoasă include:
- Plaja Poetto, principala plajă a oraşului, se află la numai 5-10 minute de mers cu autobuzul de centrul oraşului şi este caracterizată de o linie lungă de coastă, care are în fundal un peisaj montan. Poate că nu este cea mai bună plajă din Sardinia, dar este mai mereu aglomerată, mai ales in iulie si august. Chioşcurile de-a lungul plajei servesc băuturi, sandvişuri şi gustări şi sunt deschis nonstop pe timpul verii.
- Sella del Diavolo (Şaua Diavolului) este o stâncă cu o formă unică care strajuieşte portul Piccola. Este simbolul neoficial al orasului Cagliari, numele său fiind legat de o legendă biblică. Locul merită văzut. Ascensiunea începe de la Calamosca (altă plajă care se află chiar lângă Poetto). Drumul trece pe lângă ruine învăluite în vegetaţie luxuriantă, iar de sus priveliştea este uimitoare.
 - Piaţa Di San Benedetto - deschisă de luni până sâmbătă de la 7 până la 14, Mercato Civico di San Benedetto este cea mai mare piaţa în aer liber din Italia. Fiecare dintre cele două nivele ale sale oferă gurmanzilor 4000 de metri pătraţi de gusturi şi arome pure. La parter, acolo unde pescarii îşi aduc captura zilnică, se pot vedea caracatiţe, homari, creveţi, arici de mare şi somon la preţuri suprinzător de ieftine. Dacă vreţi şi altceva în afară de peşte, urcaţi la etaj unde veţi găsi carne, brânzeturi, fructe şi legume. Cei din piaţa vă vor îmbia să le cumpăraţi  produsele, oferindu-vă  mostre spre testare. Preţurile sunt negociabile
- Bastione Di San Remy este cea mai importantă fortificaţie din Cagliari. Numele său vine de la baronul de Saint Remy, care a fost unul dintre primii vice-regi din Piemont. Construit la sfârşitul secolului 19, Bastionul se remarcă printr-un stil clasic, cu coloane din var de culoare albă şi galbenă şi împodobite cu motive corintice. În timpul celui de-al doilea război mondial, scara masivă şi arcada au fost distruse în urma bombardamentelor aliaţilor, fiind restaurate ulterior. De pe terasa aflată pe acoperiş se poate admira priveliştea oraşului, a munţilor şi a mării. Pe timpul verii, aici pot fi întâlniţi  oameni lenevind la soare şi tot aici se organizează şi concerte
- Mondo Ichnusa, Un festival organizat pe timp de vară, care ţine două nopţi şi care reuneşte vedete pop-rock italiene, fiind  organizat pe plaja Mondo Ichnusa de lângă Cagliari. Atrage  în fiecare an peste 100000 de oameni. Este sponsorizat de Ichnusa, cea mai faimoasă bere din Sardinia (comparabilă cu Heineken). La chioşcurile special amenajate veţi găsi numai această marcă, dar  la suprapreţ, aşa că e bine, dacă vreţi să beţi să veniţi  cu ea de acasă. Atentie, securitatea nu este foarte bine pusă la punct, dar autobuzele merg gratis aici din Piazza Yenne, aflată în centrul oraşului Cagliari.
- Castello, este cel mai vechi şi înalt (ca altitudine) cartier dintre cele patru cele mai importante din Cagliari şi care are un zid medieval ce îl înconjoară în întregime. Cartierul si-a păstrat puritatea  Rătăcind pe străzile înguste şi cu piatra cubică, ce datează din secolul 13  veţi vedea ruine străvechi, inclusiv un amfiteatru roman, turnurile San Pancrazio şi dell’Elefante, Poarta Leului şi ghetoul evreiesc. Tot aici sunt o sumedenie de magazine şi ateliere de produse artizanale. Aici se află şi Palatul Viceroy, şapte biserici (inclusiv Chiesa di Sant’Efisio, datând din sec.13, locul unde a fost decapitat sfântul), Muzeul Naţional de Arheologie, Galeria Naţională, Citadela Muzeelor şi Centrul de Artă şi Cultură din Castello.
- Parco Naturale Regionale Molentargius Saline, destinat  exclusiv păsărilor. Intre cele peste 180 de specii de păsări ce trăiesc aici se remarcă păsările flamingo de culoare roz. Laguna, care are atât zone cu apă proaspătă cât şi cu apă sărată, creează o graniţă naturală a acestui parc spectaculos, în care intrarea este liberă în fiecare zi, între orele 7:00 şi 20:00.
- Alte  locuri interesante ce  mai pot fi întâlnite în Cagliari sunt: Primăria, zona portului, unde se află o stradă plină de magazine şi cafenele şi Grădina Botanica, una dintre cele mai mari din Italia, cu o bogată colecţie de floră mediteraneeană şi tropicală
Sistemul de transport public vă va ajuta să ajungeţi în toate locurile de pe lista de mai sus.
Alte două oraşe de coastă, situate la nord de Cagliari merită din plin a fi vizitate .
Primul este Oristano, o nestemată încărcată de istorie . Locul poate părea liniştit, dar de-a lungul timpului aici au avut loc numeroase atacuri crâncene ale saracenilor. Increderea pe care au căpătat-o în ei înşişi locuitorii de aici se datorează în mare măsură secolelor întregi de rezistenţă în faţa regatelor din Sardinia. Oraşul de o frumuseţe aparte, este scăldat de ape albastre şi împânzit de case în culori pastelate.
Ruinele vechiului oraş, Torre di Mariano II din Piazza Roma  şi străduţele înguste care conduc către statuia eroinei insulei, Eleanora d’Arborea, aflată în piaţa cu acelaşi nume, o femeie remarcabilă, care a trăit la începutul sec.15 ,  care a creat un cod de legi ce a durat secole întregi, chiar şi după moartea sa, sunt principalele obiective turistice.
Al treilea oraş este Alghero. Este un oraş plin de viaţă situat pe malul mării în care, surprinzător limba vorbită  sună un pic diferit. Este spaniolă. Un papă din secolul al XIV-lea a dat Sardinia regelui Aragonului, în speranța că va smulge insula de sub controlul Pisei și Genovei. A cedat controlul către aproximativ 400 de familii din Aragon și Catalonia dacă vor liniști insula cu o bază în Alghero, preluând controlul populației locale. În biserica San Francesco, liturghia încă se face în catalană. Catedrala din secolul al XIV-lea are o ușă în stil gotic-spaniol.
Acest oraş elegant cu vedere la mare se mândreşte cu ape mult mai limpezi decât ar sugera numele sau (derivat din cuvântul italian „alga”, care are aceeaşi semnificaţie ca şi în limba română). Alghero are străzile scăldate de soare, arcade medievale şi se află la numai o aruncătură de băţ de plajele cu nisip fin, ceea ce îl transformă într-un magnet pentru localnici.
Puteţi  face cumpărături în magazinele de pe Via Roma, veţi râmâne vrăjiţi de bijuteriile din coral roşu, dar nu uitaţi să păşiţi  pe străduţele pietruite pentru a admira detaliile arhitecturale gotice ale Catedralei di Santa Maria. Puteţi de asemenea să vă plimbaţi prin Oraşul Vechi pe care catalanii medievali îl numeau Barcelonetta sau Mica Barcelonă. Aici se află o altă Catedrală construită în stil gotic-italian în sec.16, un edificiu impresionant. Cei pasionaţi de cultură pot vizita Museo Diocesano d’Arte Sacra aflat în apropierea catedralei, o clădire austeră, dar care ascunde în incinta sa comori nebănuite. Craniile copiilor masacraţi de Herod (Irod) sunt expuse ordonat în casete frumos decorate şi tot aici se află  un fragment din crucea pe ca