• L-V: 9-18
  • S-D: inchis
Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180

Vacanțe în Italia

‘Sardegna no est Italia!’ aşa vă va răspunde orice sard dacă-l veţi întreba Ce reprezintă Sardinia? Acestea sunt şi insemnele graffiti întâlnite în multe locuri din insulă.
Sardinia se află tot atât de aproape de Tunisia pe cât este de Italia propriu-zisă. Este vecină la nord cu Corsica franceză. Dar are o frumuseţe aparte.
Sardinia, una dintre insulele aparţinând Italiei are o suprafaţă de 24,090 km² și 2,65 milioane locuitori. In antichitate era numită „Ichnusa" de fenicieni și „Sandalyon" de greci, datorită formei sale, ce pare să imite o urmă de picior.
Geografic vorbind, Sardinia aparţine Italiei, dar are arome africane, o limbă de sine-stătătoare şi o abordare cu totul aparte la ceea ce înseamnă brânzeturi. Toate acestea în principal, dar şi multe altele îi conferă spiritul independent. Cine îl ignoră o face cu propriul risc.
Din punct de vedere administrativ, Sardinia este o regiune, cu capitala la Cagliari. Regiunea este subdivizată în patru provincii: Cagliari, Sassari, Nuoro și Oristano; au fost propuse încă patru provincii, respectiv:  Olbia-Tempio, Ogliastra, Carbonia-Iglesias și Medio Campidano, însă o decizie definitivă nu a fost adoptată.
Multe voci susţin că Sardinia este cea mai frumoasă insulă din Marea Mediterană. Oricum ar fi un lucru este cert, Sardinia este o destinaţie excelentă de vacanţă. O spun italienii, dar şi miile, chiar  sutele de mii de turişti din întreaga lume care şi-au petrecut vacanţele aici.
Climatul în principal mediteranean, cu o vară fierbinte şi o iarnâ blânda, plajele cu nisip fin şi ape limpezi, de o culoare incredibilâ, adevârate paradisuri, vegetaţia mereu înflorita, palmieri, măslini, portocali şi lămai, numeroasele zone turistice, care includ un număr impresionant de sit-uri preistorice si monumente medievale, şi serviciile hoteliere de foarte bună calitate, reprezintă tot atâtea motive pentru a alege Sardinia ca destinaţie de vacanţă.
Firesc, cunoaşterea insulei nu poate să înceapă decât cu capitala
Cagliari (Casteddu, in limba sardă, in traducere castelul). Impreună cu zona metropolitană oraşul strânge 300.000 locuitori.  Are o istorie de două milenii. A fost aşezare feniciană (cu numele Karalis) şi a trecut sub suzeranitate romană împreună cu restul insulei în 238 i.Hr. A fost condus pe rând de vandali, bizantini, genovezi, pisani , aragonezi, catalani (când s-a numit Caller) şi pentru scurt timp de austrieci. In 1720 a intrat în Ducatul Piemont şi începând cu anii 1870 a cunoscut o creştere economică susţinută.
Cagliari este un oraş pitoresc cuibărit în Golfo degli Angeli (Golful Ingerilor), aflat în partea cea mai de sud a Sardiniei. Spre deosebire de oraşele din nord este mult mai cosmopolit.
Capitala oferă numeroase atracţii turistice. De la plajele incredibile până la parcurile cu elegantele păsări flamingo, oraşul este plin de istorie, cultură şi muzică. Si totul, gratis. Folosind doar transportul in comun, respectiv autobuzul, care este ieftin(1.20 Eur)
Aceasta oferta generoasă include:
- Plaja Poetto, principala plajă a oraşului, se află la numai 5-10 minute de mers cu autobuzul de centrul oraşului şi este caracterizată de o linie lungă de coastă, care are în fundal un peisaj montan. Poate că nu este cea mai bună plajă din Sardinia, dar este mai mereu aglomerată, mai ales in iulie si august. Chioşcurile de-a lungul plajei servesc băuturi, sandvişuri şi gustări şi sunt deschis nonstop pe timpul verii.
- Sella del Diavolo (Şaua Diavolului) este o stâncă cu o formă unică care strajuieşte portul Piccola. Este simbolul neoficial al orasului Cagliari, numele său fiind legat de o legendă biblică. Locul merită văzut. Ascensiunea începe de la Calamosca (altă plajă care se află chiar lângă Poetto). Drumul trece pe lângă ruine învăluite în vegetaţie luxuriantă, iar de sus priveliştea este uimitoare.
 - Piaţa Di San Benedetto - deschisă de luni până sâmbătă de la 7 până la 14, Mercato Civico di San Benedetto este cea mai mare piaţa în aer liber din Italia. Fiecare dintre cele două nivele ale sale oferă gurmanzilor 4000 de metri pătraţi de gusturi şi arome pure. La parter, acolo unde pescarii îşi aduc captura zilnică, se pot vedea caracatiţe, homari, creveţi, arici de mare şi somon la preţuri suprinzător de ieftine. Dacă vreţi şi altceva în afară de peşte, urcaţi la etaj unde veţi găsi carne, brânzeturi, fructe şi legume. Cei din piaţa vă vor îmbia să le cumpăraţi  produsele, oferindu-vă  mostre spre testare. Preţurile sunt negociabile
- Bastione Di San Remy este cea mai importantă fortificaţie din Cagliari. Numele său vine de la baronul de Saint Remy, care a fost unul dintre primii vice-regi din Piemont. Construit la sfârşitul secolului 19, Bastionul se remarcă printr-un stil clasic, cu coloane din var de culoare albă şi galbenă şi împodobite cu motive corintice. În timpul celui de-al doilea război mondial, scara masivă şi arcada au fost distruse în urma bombardamentelor aliaţilor, fiind restaurate ulterior. De pe terasa aflată pe acoperiş se poate admira priveliştea oraşului, a munţilor şi a mării. Pe timpul verii, aici pot fi întâlniţi  oameni lenevind la soare şi tot aici se organizează şi concerte
- Mondo Ichnusa, Un festival organizat pe timp de vară, care ţine două nopţi şi care reuneşte vedete pop-rock italiene, fiind  organizat pe plaja Mondo Ichnusa de lângă Cagliari. Atrage  în fiecare an peste 100000 de oameni. Este sponsorizat de Ichnusa, cea mai faimoasă bere din Sardinia (comparabilă cu Heineken). La chioşcurile special amenajate veţi găsi numai această marcă, dar  la suprapreţ, aşa că e bine, dacă vreţi să beţi să veniţi  cu ea de acasă. Atentie, securitatea nu este foarte bine pusă la punct, dar autobuzele merg gratis aici din Piazza Yenne, aflată în centrul oraşului Cagliari.
- Castello, este cel mai vechi şi înalt (ca altitudine) cartier dintre cele patru cele mai importante din Cagliari şi care are un zid medieval ce îl înconjoară în întregime. Cartierul si-a păstrat puritatea  Rătăcind pe străzile înguste şi cu piatra cubică, ce datează din secolul 13  veţi vedea ruine străvechi, inclusiv un amfiteatru roman, turnurile San Pancrazio şi dell’Elefante, Poarta Leului şi ghetoul evreiesc. Tot aici sunt o sumedenie de magazine şi ateliere de produse artizanale. Aici se află şi Palatul Viceroy, şapte biserici (inclusiv Chiesa di Sant’Efisio, datând din sec.13, locul unde a fost decapitat sfântul), Muzeul Naţional de Arheologie, Galeria Naţională, Citadela Muzeelor şi Centrul de Artă şi Cultură din Castello.
- Parco Naturale Regionale Molentargius Saline, destinat  exclusiv păsărilor. Intre cele peste 180 de specii de păsări ce trăiesc aici se remarcă păsările flamingo de culoare roz. Laguna, care are atât zone cu apă proaspătă cât şi cu apă sărată, creează o graniţă naturală a acestui parc spectaculos, în care intrarea este liberă în fiecare zi, între orele 7:00 şi 20:00.
- Alte  locuri interesante ce  mai pot fi întâlnite în Cagliari sunt: Primăria, zona portului, unde se află o stradă plină de magazine şi cafenele şi Grădina Botanica, una dintre cele mai mari din Italia, cu o bogată colecţie de floră mediteraneeană şi tropicală
Sistemul de transport public vă va ajuta să ajungeţi în toate locurile de pe lista de mai sus.
Alte două oraşe de coastă, situate la nord de Cagliari merită din plin a fi vizitate .
Primul este Oristano, o nestemată încărcată de istorie . Locul poate părea liniştit, dar de-a lungul timpului aici au avut loc numeroase atacuri crâncene ale saracenilor. Increderea pe care au căpătat-o în ei înşişi locuitorii de aici se datorează în mare măsură secolelor întregi de rezistenţă în faţa regatelor din Sardinia. Oraşul de o frumuseţe aparte, este scăldat de ape albastre şi împânzit de case în culori pastelate.
Ruinele vechiului oraş, Torre di Mariano II din Piazza Roma  şi străduţele înguste care conduc către statuia eroinei insulei, Eleanora d’Arborea, aflată în piaţa cu acelaşi nume, o femeie remarcabilă, care a trăit la începutul sec.15 ,  care a creat un cod de legi ce a durat secole întregi, chiar şi după moartea sa, sunt principalele obiective turistice.
Al treilea oraş este Alghero. Este un oraş plin de viaţă situat pe malul mării în care, surprinzător limba vorbită  sună un pic diferit. Este spaniolă. Un papă din secolul al XIV-lea a dat Sardinia regelui Aragonului, în speranța că va smulge insula de sub controlul Pisei și Genovei. A cedat controlul către aproximativ 400 de familii din Aragon și Catalonia dacă vor liniști insula cu o bază în Alghero, preluând controlul populației locale. În biserica San Francesco, liturghia încă se face în catalană. Catedrala din secolul al XIV-lea are o ușă în stil gotic-spaniol.
Acest oraş elegant cu vedere la mare se mândreşte cu ape mult mai limpezi decât ar sugera numele sau (derivat din cuvântul italian „alga”, care are aceeaşi semnificaţie ca şi în limba română). Alghero are străzile scăldate de soare, arcade medievale şi se află la numai o aruncătură de băţ de plajele cu nisip fin, ceea ce îl transformă într-un magnet pentru localnici.
Puteţi  face cumpărături în magazinele de pe Via Roma, veţi râmâne vrăjiţi de bijuteriile din coral roşu, dar nu uitaţi să păşiţi  pe străduţele pietruite pentru a admira detaliile arhitecturale gotice ale Catedralei di Santa Maria. Puteţi de asemenea să vă plimbaţi prin Oraşul Vechi pe care catalanii medievali îl numeau Barcelonetta sau Mica Barcelonă. Aici se află o altă Catedrală construită în stil gotic-italian în sec.16, un edificiu impresionant. Cei pasionaţi de cultură pot vizita Museo Diocesano d’Arte Sacra aflat în apropierea catedralei, o clădire austeră, dar care ascunde în incinta sa comori nebănuite. Craniile copiilor masacraţi de Herod (Irod) sunt expuse ordonat în casete frumos decorate şi tot aici se află  un fragment din crucea pe ca

575 EUR

O vacanta in Sardinia este o experienta unica deoarece aceasta insula rafinata este o destinatie completa: un amestec magic de cultura, plaje si peisaje care farmeca orice calator. A doua insula ca marime din Mediterana, dupa Sicilia, Sardinia este divizata in 8 provincii, capitala insulei fiind orasul Cagliari. Particular pentru Sardinia este faptul ca se vorbesc 6 dialecte diferite.  In interiorul insulei, peisajul este deosebit de pitoresc, cu o nota pastorala, cu munti acoperiti de paduri si vai cu livezi de citrice. Orasul medieval Bosa este extrem de pitoresc, cu cladirile roz – aurii care flancheaza malul raului Temo. Putin mai spre nord, Alghero are o fascinanta istorie catalana (inca se vorbeste aici limba catalana) si un incantator centru istoric. Cultura locala sarda poate fi observata cel mai bine in interiorul insulei, unde femeile in varsa poarta haine negre, iar turistii nu sunt atat de frecvent intalniti. In Sardinia sunt aprox 7000 de nuraghi, fortarete ciudate si misterioase, cu forma conica despre a caror utilitate nu se stiu foarte multe lucruri, cu exceptia unui paragraf dintr-o scriere romana care face referire la faptul ca acestea erau folosite in scop defensiv. Aceste constructii dateaza din perioada civilizatiei nuragice, anii 1900 – 730 I.Hr si au devenit simbolul insulei. Sardinia se remarca in domeniul culinar prin pastele facute aici, branzeturile locale precum pecorino si ricotta afumata, dar si prin vinurile produse pe insula. Alghero, situat in nord-vestul Sardiniei, este unul dintre cele mai incantatoare orase de pe insula. Orasul a fost sub ocupatie spaniola – catalana intre anii 1400 – 1700, iar influenta este vizibila in arhitectura centrului istoric numit Barcelonetta sau mica Barcelona. Strazile de aici au un aer catalan, iar locuitorii orasului vorbesc inca un dialect catalan. La nord de portul din Alghero se afla zona Lido sau plaja San Giovanni, plaja principala a orasului, cu nisip fin, lunga de 1,5 km. Un pic mai departe se afla plaja Maria Pia, o plaja lunga cu nisip alb, flancata de o padure de pini. La 25 minute de mers cu masina se afla Capo Caccia cu stanci din calcar in care marea a creat pesteri naturale. Cea mai vizitata atractie turistica din aceasta zona este grota lui Neptun care contine stalactite si stalacmite vechi de 65 milioane de ani.

 

HOTEL PORTO CONTE 3* sup – Porto Conte

Descriere: Proiectat cu fata spre mare, acest hotel este protejat de umbra copacilor si inconjurat de verdeata intensa a Mediteranei. Hotelul are 143 camere, o terasa cu vedere spre mare si o plaja privata. Localizare: pe malul marii, plaja cu nisip, la 13 km de animatul oras Alghero si la 11 km de aeroportul Alghero. Dotari camere: 143 camere situate in cele doua aripi ale hotelului echipate cu: baie, uscator de par, telefon, TV satelit, aer conditionat, balcon sau terasa. Facilitati hotel: restaurant, 2 baruri, 2 piscine in aer liber, camera de bagaje, internet la receptie (cu plata), internet wifi gratuit, programe de animatie, teren de tenis, minigolf, tenis de masa, bowling. Facilitati copii: piscina in aer liber, loc de joaca. Plaja:  cu nisip fin este situata in fata hotelului.

Website: www.hotelportoconte.com

EXCURSII OPTIONALE SARDINIA:

Sardinian Tour

Vom calatori de-a lungul coastei sinuoase spre orasulul Bosa. Vom explora acest fermecator oras cu o istorie veche, cu strazile lui pietruite si casele pescaresti viu colorate. Continuam spre interiorul insulei, intr-o zona deluroasa, pana la Santu Antine unde se afla cel mai mare si impozant  Nuraghe din Sardinia. Aici o sa aflam informatii  despre cei mai vechi locuitori ai insulei vizitand aceasta unica si antica constructie. Ultima noastra oprire  este intr-o zona fascinanta, in localitatea Montelone Rocca Doria situata pe o stanca, intr-o pozitie impozanta deasupra unei vai si a unui lac. In acest paradis ascuns ni se va face cunostinta cu vechea arta a coacerii painii, o traditie transmisa de generatii din mama in fiica.

Costa Smeralda

Vom descoperi faimoasa Costa Smeralda cu stralucirea si  farmecul sau. Ne vom opri la Porto Cervo, “locul de joaca” al milionarilor, ‘’capitala sic’’ unde multimea  iubeste sa fie vazuta, cu boutiquri de designeri si impresionantul port. Porto Cervo este cea mai exclusivista statiune din Sardinia care este vizitata, in timpul lunilor de vara, de George Clooney, Naomi Campbell, Sharon Stone, de asemenea, este populara printre fotbalistii europeni. In aceasta statiune construita ‘’de mana omului’’ predomina  culorile pastel, cladirile joase si o serie de magazine de firma cum ar fi  D & G, Gucci, Luis Vuitton, Cartier, Cavalli, Armani. Urmatoarea oprire este in Baia Sardinia, cu toata stralucirea marii si frumusetea plajei. Baja Sardinia este o statiune mica construita in jurul unui splendid golf unde predomina nisipul alb. In apropierea plajei sunt cafenele si restaurante cu vedere la golf. In continuare vom urma impresionanta coasta a Cala di Volpe, Capriccioli si rocile de granit robuste si viu colorate din San Pantaleo.

Pesterile lui Neptune (3 ore, plecare din portul Alghero)

Vom lua vasul din Alghero spre faimoasele pesteri Neptune cu impresionantele stalagmite si stalactite si incredibilele formatiuni calcaroase. Acest labirint de camere si lacuri sarate sunt catalogate ca fiind printre cele mai frumoase din Europa. Intoarcere cu vasul in portul din Alghero unde vom admira privelistea orasului vechi de pe mare, precum si si coasta dramatica a Capului Caccia. Biletul de intrare in pestera nu este inclus si se achita separat: aprox 14 Euro/ persoana. Autoritatile portuare isi rezerva dreptul de a interzice accesul in pesteri datorita conditiilor meteorologice.

Calatorie cu vaporasul cu pranz inclus

La ora 09.30 plecare cu vasul din portul Alghero, trecand prin dreptul plajelor Le Bombarde si Lazaretto, Capo Galero si Punta Giglio, spre Capo Caccia, in jurul insulei Foradada si in interiorul golfului Porto Conte unde se va face prima oprire pentru inot la Dragunara. Dejunul va fi servit pe vas in timpul opririi. La intoarcere, a doua oprire este in apropierea insulei La Maddalenetta, inainte de intoarcerea in portul Alghero. Ora 17.30: sosire in Port.

Corsica

Ne vom imbarca in aceasta calatorie pe mare si aventura Corsicana pentru a vizita cel mai spectaculos oras din Corsica: Bonifacio, o adevarata bijuterie a Mediterranei, de neratat pe parcursul sederii in Sardinia. Spectaculoasele roci calcaroase au fost sculptate de vantul Mistral, dar si de valurile marii. Orasul vechi fortificat este situat pe marginea unei stanci si este strajuit de turnuri genoveze, o priveliste impresionanta  in timp ce acostam in port. Centrul  istoric renascentist  este un labirint de strazi pietruite cu locuinte stramte. Un loc al multor lupte, Bonifacio are o multime de povesti. Avand la dispozitie o zi intreaga, puteti vizita bisericile sau face cumparaturi in magazinele care vand suveniruri si produse locale. Astazi, fostul port natural este un loc chic unde se odihnesc yachturile cele mai luxoase din lumea intreaga.

Perioada
09.05 - 06.06.2019
530 EUR

Toscana conduce in topul celor mai frumoase regiuni ale Italiei. Centru al artelor si al Renasterii, datorita unor  nume mari ca  Donatello, Michelangelo sau Leonardo da Vinci, Toscana este de asemenea cunoscuta ca si leaganul limbii si culturii italiene. Poeti si scriitori ca Dante, Boccacio sau Machiavelli si-au lasat amprenta pe aceste locuri. Sase localitati toscane au fost desemnate ca facand parte din Patrimoniul Mondial UNESCO: centrul istoric al Florentei, centrul istoric al Sienei, piata catedralei din Pisa, centrul istoric al orasului San Gimignano. Toscana este o regiune cu traditie muzicala si a oferit lumii multi compozitori si muzicieni, cum ar fi Giacomo Puccini sau Pietro Mascagni.

Perioada
22.05 - 05.06.2019
525 EUR

Situat in extremitatea sudica a golfului Napoli, Sorrento sau taramul livezilor de lamai a insiprat de-a lungul timpului scriitori celebri precum Charles Dickens sau Oscar Wilde si continua sa isi incante vizitatorii in fiecare an. Cu o abundenta de obiective culturale si istorice combinata cu frumusetea spectaculoasa a peisajelor sale si uimitoarea culoare a apei, Coasta Amalfitana este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din Italia. Aici se afla cel mai spectaculos traseu turistic din Europa: drumul dintre Sorrento, Positano, Amalfi si Ravello este un „must see” pentru toti turistii care isi petrec vacanta aici; pe Coasta Amalfitana s-a nascut trendul “la dolce vita”. Pompeii este unul dintre cel mai impresionante situri arheologice din Europa si trebuie vizitat impreuna cu vulcanul Vezuviu. Acoperit in intregime de eruptia vulcanului din anul 79 si uitat timp de sute de ani, orasul Pompeii a fost redescoperit in sec al XVIII-lea. In urma lucrarilor arheologice au fost descoperite vile, temple si fresce minunate. Sa nu uitam Insula Capri sau „insula viselor”, o destinatie luxoasa cu peisaje magnifice.

 

Excursie inclusa in pret:

1. TURUL ORASULUI NAPOLI (aprox 2 ore)

Descoperiti acest oras plin de viata, culoare si cultura dominat de Muntele Vezuviu. Acest oras al contrastelor situat in golful Napoli este locul unde a fost inventata pizza. Cele mai populare repere istorice ale orasului sunt Catedrala, piata Plebiscito unde se afla Palatul Regal si frumoasa biserica Sf. Francesco di Paula construita in stil neoclasic. Piata Primariei si Castelul construit de familia Anjou sunt alte doua repere importante ale orasului. Aceasta excursie se va efectua in ultima zi a sejurului, inainte de transferul spre aeroport.

HOTEL PANORAMA PALACE 4* (recomandarea agentiei 3*+)

Pagina web: www.hotelpanoramapalace.it

Localizare: pe faleza inalta din oraselul Meta di Sorrento, la 5 km de centrul orasului Sorrento, la 50 km de aeroportul Napoli. Statia de autobuz si statia de tren se afla in apropierea hotelului. Caracteristici hotel: restaurant, bar cu vedere panoramica si piano bar, terasa cu sezlonguri si o mica piscina in aer liber cu hidromasaj, salon TV si salon de jocuri, parcare cu plata. Camerele standard sunt simplu si functional decorate si sunt echipate cu: baie cu dus sau cada, uscator de par, aer conditionat (functioneaza doar pe perioada verii), telefon, TV satelit, frigider. Opinia noastra: hotelul ofera conditii simple de cazare, insa are un raport calitate – pret foarte bun, avand in vedere ca este situat in apropiere de Sorrento si de toate atractiile turistice importante din zona. Micul dejun oferit de hotel este simplu (specific pentru Italia) si contine: chifle, felii de paine prajita, cereale, produse de patiserie (croissant, briose), sunca si cascaval, unt, miere, gem, cafea, ceai, lapte, suc. Micul dejun este servit in forma de bufet. Cina este meniu (la alegere din 2 sau 3 feluri prestabilite).


Excursii optionale:

Coasta Amalfitana (Positano, Amalfi, Ravello)

Azi vom vizita cateva dintre cele mai renumite statiuni de pe Coasta Amalfitana, situate pe cel mai spectaculos traseu din Europa. Vom face o scurta oprire pentru fotografii in Positano, “singurul loc din lume proiectat pe un ax vertical”, un oras cu gradini luxuriante care coboara in trepte catre mare. Loc iubit si frecventat in trecut de artisti si intelectuali (Picasso, Cocteau, Steinbeck) si de catre intemeietorii trendului “la dolce vita”, Positano este azi una dintre cele mai renumite statiuni de pe coasta. In continuare ne oprim in statiunea Amalfi care a imprumutat numele sau intregii coaste. Amalfi este un oras cu un aspect spaniol cu magnifica catedrala Sf. Andrea si Piazza del Duomo. Ultima oprire este in Ravello, un loc de neuitat “suspendat” intre cer si mare. Ravello este faimos pentru privelistile ce pot fi admirate de  sus precum si pentru monumentele sale precum Villa Rufolo si Villa Cimbrone. Biletul de intrare la Villa Rufolo in Ravello costa 6 Euro/ persoana.

Pompeii si Vezuviu

Pompeii, oras opulent din antichitate a fost ingropat in totalitate in anul 79 d.Hr intr-una din cele mai dezastruoase eruptii vulcanice din istorie. Vizita la Pompeii ne ofera informatii importante despre modul de viata in orasele din antichitate. Dupa Pompeii vom face o oprire la Vezuviu. Biletul de intrare la Pompeii costa 12 Euro/ persoana.

Insula Capri

Capri este numita si “insula de vis” datorita frumusetii sale naturale, un amestec perfect intre coasta spectaculoasa si vegetatia luxurianta. Vom vizita Anacapri unde se afla renumita Villa San Michele cu gradinile sale, centrul insulei cu renumita Piazzetta si gradinile Augustus de unde veti putea admira privelistea spre Faraglioni, formatiune stancoasa care a devenit simbolul insulei. Biletul de intrare la gradinile Augustus in Capri costa: 1 Euro/ persoana, Villa San Michele – Anacapri: 5 Euro/ persoana, Grota Albastra (Capri): 25 Euro/ persoana.

Palatul Regal de la Caserta

Caserta este renumita pentru incantatorul Palat Regal si gradinile sale cu fantani spectaculoase. Palatul, bogat in candelabre, ornamente aurite si tapiserii impresionante are 1200 de camere si 1790 ferestre. Constructia palatului a inceput in anul 1752 sub supravegherea arhitectului Luigi Vanvitelli si s-a incheiat in 1847 cand a fost finalizata sala tronului. Biletul de intrare la palat nu este inclus si costa 14 Euro/ persoana.

Roma

Plecare de la hotel dimineata devreme. Dupa ce vom ajunge in „cetatea eterna” vom face un tur de oras panoramic cu autocar si ghid local cu opriri la principalele obiective turistice: Colloseum, Forumul Roman, Forumul Imperial cu Columna lui Traian, Circus Maximus. Intoarcere la hotel seara tarziu.

Perioada
14.05 - 04.06.2019
de la 650 EUR

Sardinia este a doua insula ca marime din Marea Mediteraneana, situata intre Spania, Italia, Tunisia si sudul Corsicii, caracterizata de o zona stancoasa si ascutita, cu plaje minunate de nisip foarte fin. O vacanţă în Sardinia este o experienţă unică deoarece această insulă rafinată este o destinaţie completă: un amestec magic de cultură, plaje şi peisaje care farmeca orice călător.  De la plaje cu nisip alb şi ape turcoaz – smarald la oraşe carismatice, văi împădurite şi porturi de poveste, frumuseţea vacanţei în Sardinia este dată de varietatea mare pe care o oferă. Sardinia este un caleidoscop de delicii culturale şi culinare. Ocupată pe rând de romani, genovezi şi catalani, principalele oraşe ale Sardiniei sunt o colecţie de comori italiene, spaniole şi baroce. Aceeaşi varietate caracterizează şi bucătăria sardă, de la pește şi fructe de mare, la pizza, paste şi vinuri fructate.  Situată în mijlocul Mării Mediterane, Sardinia este o insulă muntoasă, fără să aibă însă vârfuri foarte înalte, cu o mare varietate peisagistică. Marea are culori minunate în Sardinia şi un exemplu este faimoasa zona Costa Smeralda cu perla sa, Porto Cervo, al cărui port turistic este cel mai bine echipat din întreaga Mediterana. Printre minunile Sardiniei se număra compexele Nuragice (Nuraghi) împrăştiate pe tot teritoriul insulei. Sardinia îşi împarte gratiile atât turiştilor doritori de soare darnic şi plaje fantastice, navigatorilor de ocazie care îşi pot etala iahturile sau bărcuţele în porturi fițoase, montaniarzilor îndrăgostiţi de alpinism şi cărări de munte ascunse, dar mai ales acelora care caută comorile ascunse ale acestor locuri. 

Perioada
27.06 - 05.09.2019
690 EUR
Italia este tara pe care o poti vedea de o mie de ori si niciodata indeajuns.

Va invitam sa explorati splendorile Lombardiei, magia Marilor Lacuri din nord, fascinatia Alpilor, farmecul oraselelor romantice si a satelor bucolice care contrasteaza cu cosmopolitul Milano sau Torino.

Nordul Italiei este cunoscut ca fiind patria muntilor, taramul marilor lacuri, cu insule si gradini exuberante, cu o mare concentrare de splendori ale naturii, ale arhitecturii si peisagisticii, probabil cea mai mare din Europa.

Zona lacurilor a fost descrisa de multi maestrii ai condeiului, drept cea mai apropiata imagine terestra de viziunea paradisului.

Spectacolul dramatic al muntilor si poezia mistica a lacurilor sunt completate de tezaurul de valori ale traditiei culturale lombarde: palate si gradini, catedrale, lucrari de arta, in colectii particulare sau muzee si de eleganta oraselor si a statiunilor, care va asteapta sa le descoperiti.
Perioada
18.06 - 25.06.2019
790 EUR
Reducere 50€/pers pana la 25.04 si 1 Partaj domn disponibil!
Va invitam in locuri care trebuie vazute cel putin o data in viata, unde veti fi invaluiti de o vraja speciala. Va propunem o calatorie romantica prin trei dintre faimoasele regiuni ale Italiei: Toscana, Emilia Romagna si Liguria. Toscana este patria lui Giotto, Brunelleschi, Donatello, Leonardo da Vinci, Michelangelo, a viilor mangaiate de soare si-a marmurei de Carrara. Sub soarele toscan, cu-n Chianti rubiniu in mana, “dolce vita” poate deveni realitate.

Veti ajunge in Florenta, centrul Renasterii italiene, veti putea savura un Chianti, in timpul unei sieste molcome, dupa ce-ati mancat cel mai gustos panino la San Gimignano, un orasel cu origini etrusce.

Veti descoperi cetati medievale, scaldate de soarele italian, drumuri care serpuiesc printre dealurile acoperite de vii, care se intind perfect aliniate, din care se vor produce ca in fiecare toamna, vinuri cu nume „cantate”: Chianti, Rosso sau Brunello din Montalcino.

Veti face o calatorie in timp catre Cinque Terre pentru a descoperi satele paradisiace de la malul marii Ligurice, cu peisaje arhaice si cladiri ca niste doamne batrane gatite cu haine vechi, decolorate de trecerea timpului, dar de un pitoresc irezistibil.

Destinatie: Italia
Durata: 8 zile
Mese: mic dejun 
Tip vacanta: Circuit
Perioada: 09.06 – 16.06.2019
 
  • Transport continental cu avionul
  • 6 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3*
  • Transportul intern pe toata durata circuitului
  • Asigurare medicala si storno inclusa


Perioada
09.06 - 16.06.2019
980 EUR
Va propunem o calatorie de vis spre sudul Italiei, o lume cu totul aparte, mai salbatica, dar mai atasata de traditii decat jumatatea nordica, unde vom descoperi o parte dintre secretele bine pastrate ale acestei tari.

Vom calatori pana in “calcaiul cizmei”, in Puglia, o regiune infrumusetata de zona de coasta si de peisajul rustic, vom ajunge in Gargano “pintenul cizmei”, vom continua cu Calabria, “botul cizmei” si vom zabovi in Basilicata, ”perla tireniana”, “caputa cizmei”.

Cu influente grecesti, romane dar si orientale, toate aceste regiuni va asteapta sa le descoperiti orasele albe, casele trulli, asezarile troglodite, maretia vechilor biserici, satele pescaresti si plajele albe cu nisip fin. Incarcati de istoria locurilor din sud ne vom bucura in continuarea itinerariului de frumusetile Coastei Amalfitane parcurgand unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din Europa care ne va oferi panorame care ne vor lasa fara suflare, vom avea posibilitatea de a vizita Capri, una dintre cele mai frumoase insule din Mediterana si anticele asezari romane, construite in apropierea Vezuviului, Pompei si Herculaneum.

Micutele orasele de basm, centrele istorice medievale, misterioasele castele si pesterile, traditiile populare, peisajele uluitoare si nu in ultimul rand, produsele traditionale, fac din aceste regiuni unele dintre cele mai atractive destinatii pentru Dvs., devoratorii nostri de turism.
Perioada
29.05 - 07.06.2019