2160 EURO Vezi detalii
11.09.2024
20.09.2024
10 zile
Vandut
Olbia – Alghero – Capo Caccia – Sassari – Porto Torres – Castelsardo – Santa Theresa di Gallura – Bonifacio – Porto Vecchio – Sartene – Propriano – Ajaccio – Calanques de Piana – Calvi – St. Florent – Bastia – Porto Cervo – La Maddalena – Insula Caprera
12 poze

Vă invităm într-o inedită incursiune insulară, care va începe în Sardinia, situată în inima Mediteranei, un colț de paradis, un tărâm unde oamenii au ospitalitatea în inimă de mii de ani, un loc preferat de turiștii din întreaga lume nu doar datorită frumuseților naturale, ci și pentru încărcătura istorică milenară, care va continua cu Insula Corsica, supranumită „Insula Frumuseții” unde veți vizita unele dintre cele mai frumoase orașe, care vă vor încânta prin vitalitatea culturii acestor locuri. Veți parcurge drumuri mărginite de leandri, veți descoperi plaje idilice în golfulețe cu apă de culoarea smaraldului și veți vedea cum trecutul și prezentul continuă să se îmbine într-o atmosferă cu iz de mister, de aventură și culoare.


Top obiective

Artă şi arhitectură

Castello dei Doria, Poarta Genova, Biserica gotică St. Dominique, Turnul și Scara Regelui Aragon, Muzeul Garibaldi, Propriano, Muzeul Fesch, Museo dell’Intreccio Mediterraneo

Natură şi Peisaje

Capo Caccia, Calanques de Piana, Strâmtoarea Bonifacio, Costa Smeralda, Insula Maddalena, Insula Caprera

Tradiţii şi evenimente

Experienţe şi Distracţii

Degustarea preparatelor culinare locale


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  11.09.2024

  București – München – Olbia – Alghero – Capo Caccia – Sassari

  • Transport Avion
   Autocar
  • Cazare Hotel Carlo Felice 4* (sau similar 4*)
  • Obiective și activități Tur pietonal Alghero
   Capo Caccia
  Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în fața ghișeului de check-in al companiei Lufthansa). Plecare cu compania Lufthansa, zbor LH 1655 (06:00 / 07:05), spre München, de unde se va pleca spre Olbia cu compania Air Dolomiti, zbor EN 8308 (09:50 / 11:30). După sosire ne vom deplasa spre Alghero unul dintre cele mai pitorești orașe ale insulei, care vreme de patru secole a aparținut Cataloniei și Aragonului, influența spaniolă simțindu-se și în zilele noastre, atât în privința limbii locuitorilor cât și în cea a aspectului clădirilor. Amprenta catalană este atât de puternică, încât orașul și-a căpătat numele de Barcelonetta, în traducere Mica Barcelona, populația locală vorbind încă un dialect spaniol. Vom vizita centrul fortificat, vom vedea Catedrala și ne vom putea plimba pe bastioanele care l-au protejat de-a lungul anilor. Vom avea apoi timp liber pentru a ne plimba pe străduțele înguste, să fotografiem clădirile cu aspect și aer medieval, să admirăm bisericile, turnurile și zidurile fortificate, sau să savurăm câteva dintre felurile tradiționale de mâncare, cum ar fi panadas, o plăcintă făcută cu carne sau cu pește sau malloreddus, paste cu șofran, servite cu sos tomat. Ne vom îndrepta în continuarea zilei spre unul dintre cele mai frumoase și pitorești locuri din Sardinia, respectiv Parcului Național Porto Conte, unde vom admira nemărginirea Mediteranei de pe celebrele faleze verticale de la Capo Caccia, după care ne vom deplasa spre oraşul Sassari, cel mai important centru cultural, administrativ şi istoric din nordul insulei, un oraş a cărui dezvoltare a fost marcată rând pe rând de către stăpânii săi vremelnici, fie piasani, genovezi sau aragonezi. Cazare în Sassari la Hotel Carlo Felice 4* (sau similar 4*).
 • 2
  12.09.2024

  Sassari – Porto Torres – Castelsardo

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Janus & Riviera 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Tur Sassari
   Porto Torres
   Stintino
   Castello dei Doria
   Museo dell’Intreccio Mediterraneo
  Mic dejun. În prima parte a zilei vom face un tur pietonal al oraşului Sassari care ne va purta rând pe rând într-o adevărată călătorie prin lumea stilurilor arhitectonice: pisane, odată ce vom pătrunde pe Poarta Sf. Anton, romanic dar şi gotic catalan, îmbogăţit apoi cu exuberanţa barocului, în cazul Domului Sf. Nicolae, dar şi neoclasic, în Piazza d’Italia, principala piaţă a oraşului, care se mândreşte cu clădirea care a găzduit cândva apartamentele Casei de Savoia. Ne vom îndrepta apoi spre Porto Torres, al doilea port ca mărime al insulei și principala poartă de intrare în Parcul Național Asinara, unde vom trăi câteva clipe de răgaz pe una dintre cele mai frumoase plaje de pe coasta de vest, Stintino. Traseul zilei ne va purta în continuare spre Castelsardo, oraș pitoresc situat în nordul Sardiniei fondat de familia genoveză Doria în sec. al XII-lea. Castelele și cetățile au fost construite în aceeași perioadă cu originea orașului, în timp ce rămășițele unui număr de turnuri de veghe adaugă și mai multă valoare alături de natura deosebită a orașului Castelsardo. Dispunând de multe căi, acesta este un loc minunat de explorat pe jos, în timp ce castelul, Castello dei Doria, este, fără îndoială, principalul punct culminant. Din acest castel se deschide o cetate străveche unde vom găsi cafenele, restaurante și magazine de artizanat fermecătoare. Castelsardo este renumit în special pentru industria de țesut de coșuri, existând un muzeu dedicat acestei tradiții, Museo dell’Intreccio Mediterraneo, care se află chiar în inima Castello dei Doria. Cazare în Castelsardo Hotel Janus 4* (sau similar 4*).
 • 3
  13.09.2024

  Castelsardo – Santa Theresa di Gallura – Bonifacio – Porto Vecchio

  • Transport Autocar
   Feribot
  • Cazare Hotel Marina Corsica 3* (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Strâmtoarea Bonifacio
   Orașul Bonifacio
   Biserica Adormirea Maicii Domnului
   Biserica gotică St. Dominique
   Turnul și Scara Regelui Aragon
   Porto Vecchio
  Mic dejun. Dimineața ne vom deplasa spre Santa Theresa di Gallura, de unde ne vom îmbarca pe ferry-boat-ul care ne va duce către Bonifacio, oraș medieval fondat în sec. al IX-lea de către Bonifacio, marchizul de Toscana și fortificat de genovezi. Vom porni într-un tur pietonal al celui mai pitoresc oraș din Corsica, așa cum este catalogat Bonifacio, care va include Poarta Genova, strada celor doi împărați, pe care au locuit Napoleon și Carol Quintul, Biserica Adormirea Maicii Domnului, biserica gotică St. Dominique construită în sec. al XV-lea (exterior), Turnul și Scara Regelui Aragon cu cele 187 trepte care permite accesul de la mare către orașul vechi. Vom avea apoi timp pentru a ne plimba prin partea veche a orașului care este un adevărat labirint de străduțe înguste cu clădiri istorice. Experiența corsicană nu se va putea termina fără a încerca câteva dintre produsele tradiționale corsicane: aperitive reci corsicane, sauté de veau aux olives (sote de vită cu măsline) lângă puree au basilic (piure de cartofi parfumat cu busuioc) și de a savura prăjitura cu castane, toate însoțite de un vin tradițional sau de berea locală Pietra, făcută din făină de castane. Transfer pentru cazare în Porto Vecchio la Hotel Marina Corsica 3* (sau similar 3*).
 • 4
  14.09.2024

  Porto Vecchio – Sartene – Propriano – Ajaccio

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Holiday Inn Express 3* (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Sartene
   Propriano
   Ajaccio
   Casa şi Muzeul Napoleon Bonaparte
   Clădirea muzeului Fesch
   Catedrala Notre Dame de la Misericorde
   Piaţa Centrală
  Mic dejun. Plecare spre Sartene „cel mai corsican oraș din Corsica”, potrivit istoricului și arheologului Prosper Merimee, un pitoresc oraș medieval cu clădiri din sec. XVI-lea, unde vom avea ocazia de a degusta renumitul vin de Sartene, considerat cel mai bun vin de pe insulă. În continuarea zilei vom vizita situl arheologic Filitosa, sit preistoric megalitic inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, după care ne vom îndrepta spre Propriano, oraș situat în Golful Valinco renumit pentru clădirile de la începutul sec. al XIX-lea și pentru portul cu fascinantele iahturi și bărci moderne de pescuit. Traseul zilei ne va conduce spre capitala insulei Corsica, Ajaccio, cel mai mare oraș de pe insulă și al doilea port ca mărime după Bastia, orașul în care s-a născut Napoleon Bonaparte. Ascuns în adâncul unui golf înconjurat de munți înalți, Ajaccio este un frumos oraș istoric cu bulevarde și piețe largi străjuite de palmieri și clădiri de piatră în nuanțe pastel, unde totul pare a aminti de marele Napoleon. Întâlnire cu ghidul local care ne va însoți într-un tur pietonal al orașului vechi, pe parcursul căruia vom vedea Casa și Muzeul Napoleon Bonaparte, Muzeul Fesch, înființat de unchiul matern al lui Napoleon I, ce adăpostește cea mai mare colecție de pictură renascentistă italiană de pe teritoriul Franței și Catedrala Notre Dame de la Misericorde, locul unde a fost botezat Napoleon. Vom face o scurtă oprire în Piața Centrală a orașului din apropierea portului, unde vom putea gusta brocciu (o brânză aromată de oaie), cârnați, mezeluri și unde ne vom putea delecta cu un pahar de vin alb corsican sau cu un mirto rece (un digestiv preparat din fructe de mirt). Cazare în Ajaccio la Hotel Holiday Inn Express 3* (sau similar 3*).
 • 5
  15.09.2024

  Ajaccio – Calanques de Piana – Calvi

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Le Calvi 3* (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Calanques de Piana
   Calvi
   Citadela
   Muzeul de Etnografie
   Biserica Santa Maria
   Port de Plaisance
   Quai Landri
  Mic dejun. În această zi vom avea ocazia de a vedea Calanques de Piana, o interesantă formațiune de roci sculptate de vânt și de mare, care oferă un spectacol de culori, de la auriu la roz, mergând până la roșu, în funcție de poziția soarelui. Calanques de Piana reprezintă pentru orice iubitor de natură un loc inedit, unde muntele și marea se combină într-un decor de-a dreptul grandios. De altfel, întreaga zonă de coastă este de o frumusețe uimitoare, motiv pentru care este inclusă pe lista Patrimoniului Mondial Natural UNESCO. Ne vom deplasa în continuarea zilei spre Calvi, oraș-port situat în partea de nord-vest a insulei și care, potrivit cercetătorilor, este locul de naștere al lui Cristofor Columb. Numele orașului provine de la cuvântul „calvus”, stâncă uriașă și lipsită de vegetație care face parte din obiectivele turistice ale zonei. Împreună cu ghidul local vom face un tur pietonal în Calvi, prilej cu care vom vedea Citadela, cel mai important monument istoric din oraș în interiorul căruia vom vedea turnurile de apărare și zidurile cu creneluri, Muzeul de Etnografie care deține colecții legate de istoria și cultura populară a insulei, Biserica Santa Maria, biserică catolică cu ziduri de piatră de culoare roz, Port de Plaisance, în care vom vedea numeroase iahturi și vase de agrement. Vom face apoi o plimbare pe celebra Quai Landri, o alee plină cu restaurante cochete, baruri și cafenele, unde vom avea timp pentru a savura celebra prăjitură cu castane sau pentru a degusta vinul tradițional sau berea locală. Cazare în Calvi Hotel Le Calvi 3* (sau similar 3*).
 • 6
  16.09.2024

  Calvi – St. Florent – Bastia

  • Transport Autocar
  • Cazare Best Western Montecristo 3* (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități St. Florent
   Catedrala Santa Maria Assunta
   Bastia
   Terra Vecchia
   Biserica St. Jean Baptiste
   Terra Nova (Citadela)
   Palatul Guvernatorilor
  Mic dejun. Dimineața ne vom îndrepta spre St. Florent, oraș situat într-un golf pitoresc adăpostit între munții sălbatici din Cap Corse și magnificul Deșert Agriates, singurul deșert oficial al Europei. În St. Florent vom vizita Catedrala Santa Maria Assunta, magnific monument medieval construit în sec. al XII-lea și Citadela construită în același timp cu orașul, în anul 1440, de unde vom avea o priveliște unică asupra golfului Saint-Florent. Ne vom plimba pe străzile înguste și pline de viață din centrul orașului, unde vom avea puțin timp pentru a ne „odihni” la una dintre terasele din jurul portului. După-amiază ne vom deplasa spre Bastia, unde ne vom întâlni cu ghidul local care ne va însoți într-un tur pietonal, prilej cu care vom vedea Terra Vecchia, renumită prin clădirile sale precum Oratoriul St. Roch construit în anul 1604 în stil baroc genovez, Biserica St. Jean Baptiste, cea mai mare biserică din insulă construită între anii 1636-1666, portul vechi, unul dintre cele mai fotografiate obiective din Bastia, cu debarcaderul său aglomerat și clădirile din sec. al XVIII-lea. Ne vom îndrepta apoi spre Terra Nova (Citadela), centrul militar și administrativ al vechiului oraș renumit pentru Palatul Guvernatorilor, clădire impresionantă din sec. al XIV-lea construită pentru guvernatorul și episcopul din timpul perioadei de apogeu a civilizației genoveze în Corsica. Cazare în Bastia la Hotel Best Western Montecristo 3* (sau similar 3*)
 • 7
  17.09.2024

  Bastia – Bonifacio – Santa Theresa di Gallura – Olbia

  • Transport Autocar
   Feribot
  • Cazare Hotel For You 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Bonifacio
   Strâmtoarea Bonifacio
   Santa Theresa di Gallura
   Olbia
  Mic dejun. În această zi ne vom îndrepta spre Bonifacio de unde ne vom îmbarca pe ferry-boat-ul care ne va duce spre Sardinia, în Santa Theresa di Gallura. După sosire ne vom deplasa spre Olbia, oraș cu străzi înguste și pavate, cu clădiri vechi, dar și cu construcții înalte, moderne. Orașul învăluit în miresme de mirt și căpșuni, este înconjurat de plaje frumoase scăldate de o mare de smarald, având și un golf splendid, încoronat de Insula Tavolara. Cazare în Olbia la Hotel For You 4* (sau similar 4*).
 • 8
  18.09.2024

  Olbia – Porto Cervo – La Maddalena – Insula Caprera – Olbia

  • Cazare Hotel For You 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Olbia
  • Opționale Excursie cu ghid local pentru a descoperi una dintre cele mai renumite atracţii din Sardinia, Costa Smeralda
  Mic dejun. Timp liber la dispoziție pentru vizite individuale sau excursie opțională cu ghid local pentru a descoperi una dintre cele mai renumite atracţii din Sardinia, Costa Smeralda, în traducere, Coasta de Smarald, prilej de a admira arhitectura tipică a coastei, o sinteză reușită a stilurilor mediteranean, gotic și maur. Acest proiect edilitar este rezultatul unei iniţiative demarate de către Prinţul Agha Khan începând cu anii 1960. De atunci a devenit una dintre cele mai scumpe locaţii turistice, destinaţie favorită pentru miliardarii lumii. Prima oprire va fi Porto Cervo, cea mai exclusivistă staţiune din Sardinia, vizitată în lunile de vară de actori faimoşi, de fotbalişti consacraţi şi de oameni de afaceri bogaţi. Vom admira iahturile de lux ancorate în port, clădirile joase, pastelate de un farmec aparte și vitrinele elegante ale magazinelor exclusiviste precum Louis Vuitton, Dolce Gabbana, Roberto Cavalli sau Cartier. Ne vom îndrepta apoi spre Palau, de unde vom lua vaporul către cea mai mare insulă din Arhipelagul La Maddalena, unde ne vom plimba prin orășelul Maddalena, pe străduțe pitorești cu numeroase magazine de suveniruri și cafenele. După prânz vom traversa spre Insula Caprera, un sanctuar pentru viața sălbatică dar și locul în care eroul Italiei, Giuseppe Garibaldi, a trăit liniștit până la adânci bătrâneți la ferma sa de pe această insulă. Vom putea vizita micuțul muzeu amenajat în fosta casă a lui Garibaldi unde vom avea prilejul de a afla mai multe despre cariera sa lungă și fascinantă, dar și despre perioada în care a locuit pe insulă. Întoarcere în Olbia pentru cazare la Hotel For You 4* (sau similar 4*).
 • 9
  19.09.2024

  Olbia – München – București

  • Transport Autocar
   Avion
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Transfer la aeroport
  Transfer la aeroport pentru plecarea spre München cu compania Lufthansa, zbor LH 1911 (17:25 / 19:05), de unde se va pleca spre București cu zborul LH 1654 (21:50 / 00:50).
 • 10
  20.09.2024

  București

  • Transport Avion


Informatii tarif

2160 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 455 EURO

Tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup de minim 25 turiști, pt. 20-24 turiști, tariful se va majora cu 100 euro/pers.


 • transport
  Avion
  Autocar
  Feribot
 • cazare
  1 noapte în Sassari
  1 noapte în Castelsardo
  1 noapte în Porto Vecchio
  1 noapte în Ajaccio
  1 noapte în Calvi
  1 noapte în Bastia
  2 nopți în Olbia
 • mese
  8 mic dejunuri
 • ghizi
  Însotiţor DAL Travel
  Ghizi locali
 • marime grup
  20-25

Servicii

Tariful include

- transport continental cu avionul pe ruta: București – München – Olbia și Olbia – München – București cu companiile Lufthansa și Air Dolomiti
- taxele de aeroport, combustibil, securitate și serviciu pentru zborurile continentale (pot suferi modificări)
- transport intern pe durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiționat, adaptat la nr. de turiști
- 4 nopți de cazare în Insula Sardinia în hoteluri de 4*
- 4 nopți de cazare în Insula Corsica în hoteluri de 3*
- mesele menționate în program: 8 mic dejunuri
- tururile și excursiile menționate în program
- taxe parcare, taxe de autostradă, poduri, tunele etc.
- tururi pietonale cu ghid local în Ajaccio, Calvi și Bastia
- tururi pietonale cu însoțitorul de grup în Alghero, Castelsardo, Bonifacio și St. Florent
- bilete de ferry-boat pe ruta: Santa Teresa di Gallura – Bonifacio – Santa Teresa di Gallura
- vizitarea sitului arheologic Filitosa
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenției de turism

NOTĂ: Taxele de aeroport incluse în tarif sunt cele valabile la data lansării programului. În situația majorării de către compania aeriană a acestor taxe până la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.


Tariful nu include

- taxele de intrare la obiectivele turistice menționate în program
- taxele de oraș / hoteliere, se achită de către turiști la recepția hotelurilor, acolo unde sunt solicitate
- cateringul pe zboruri
- alte servicii suplimentare decât cele menționate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacșișuri: 40 euro/pers. pentru ghizi și șoferi, mai puțin pt. bagajiști (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacșișurile nu se referă și la excursiile opționale
- excursiile opționale se rezervă și se achită din țară, tarifele acestora fiind calculate pentru un număr minim de participanți, precizat de partenerii externi; în cazul în care numărul participanților este mai mic, tariful se va recalcula; în funcție de timpul disponibil, la fața locului, se mai pot organiza și alte excursii opționale propuse de partenerii locali:
• excursie de o zi pe Costa Smeralda cu ghid local

IMPORTANT! Recomandăm încheierea unei Asigurari MEDICALE și STORNO de călătorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurările MEDICALE și STORNO de călătorie se pot încheia la orice companie de asigurări care asigură acest serviciu; suma platită pentru asigurare nu este returnabilă. Dacă aveți nevoie de asistență pentru a vă alege asigurarea de călătorie potrivită, echipa noastră de consultanți vă stă la dispoziție.


Acte necesare

- pașaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate până la terminarea călătoriei


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif și se încheie la epuizarea locurilor
- diferența de până la 50% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 60 de zile înainte de data plecării
- diferența de până la 100% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenția « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul își asumă plata diferenței stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turiști


Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acțiunii în anumite condiții obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenția nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiștilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfășoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situații de urgență, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informații referitoare la excursiile opționale și la itinerar cu observația că nu are calificarea și atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiștilor, precum și eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei țări
- clasificarea pe stele a unităților de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din țările vizitate și ca atare respectă standardele locale
- distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție și la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu țin de agenție, va fi înlocuit cu un altul de aceeași categorie, așa cum este precizat în program
- agenția își rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenția poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunțurilor promoțiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunțate, agenția va opri promoția fără un anunț prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situații de forță majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din rațiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din rațiuni politice, greve, condiții meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenția se obligă să depună eforturi pentru depășirea situațiilor ivite; totodată, agenția nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- așezarea turiștilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiază de 2 locuri în autocar
- agenția nu-și asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaționale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicații în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicații turiștilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajați contra cost doar cu acordul turiștilor interesați de ghidajul acestora
- excursiile opționale se efectuează la fața locului cu agențiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele și pentru agenția DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opționale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziționate de la recepția hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziție un mijloc de transport care îi va duce și îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei și după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opționale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenția nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunță la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenție privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenția nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă și evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- selectarea preferențială a locurilor în avion, în cadrul rezervărilor de grup, este de cele mai multe ori supusă unor reguli stricte și diferă de la o companie aeriană la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptată și/sau se poate face numai cu un anumit timp în avans etc.). Ulterior achitării unei sume pentru un loc preferențial în avion, compania aeriană poate modifica fără preaviz tipul de avion și ca atare se modifică configurația locurilor în avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de către turist; pentru aceste situații nu suntem răspunzători și ne oferim doar sprijinul să intermediem un dialog cu compania aeriană ce nu garantează și soluționarea situației
- copiii minori pot călători doar: a) însoțiți de ambii părinți; b) însoțiți de unul dintre părinți care să dețină acordul notarial al părintelui care nu călătorește (sau încredințare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoțiți de un adult cu certificat de cazier judiciar în original și acordul notarial al ambilor părinți; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de pașaport individual
- vă rugăm să vă asigurați că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAȘAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranță și sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de pașapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obținerea vizelor de la ambasada din București; în cazul neobținerii vizei se rețin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală și cheltuielile agenției
- c/v excursiei poate fi achitată și în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Oferte similare

Circuit cu insotitor

2480 EURO

02.09.2024 - 14.09.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1490 EURO

28.08.2024 - 04.09.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

2580 EURO

22.12.2024 - 02.01.2025

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1480 EURO

06.09.2024 - 13.09.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1240 EURO

08.09.2024 - 14.09.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1290 EURO

06.09.2024 - 13.09.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1670 EURO

01.10.2024 - 08.10.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

2260 EURO

12.10.2024 - 20.10.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1680 EURO

29.11.2024 - 04.12.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

2370 EURO

07.12.2024 - 12.12.2024

VEZI OFERTA

Ce spun turistii nostri?