• L-V: 9-18
  • S-D: inchis
Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180

Vacanțe în Portugalia

Portugalia este cea mai veche țară din Europa și una dintre puținele destinații turistice cu atmosferă într-adevăr inedită, oferind un melanj ideal de atracții pentru orice fel de călătorie ți-ai dori.

Pentru că peisajele spectaculoase sunt completate de o cultură deosebită, o arhitectură inedită, precum și de cele mai frumoase plaje din Europa, iar atmosfera relaxantă, romantică și lentoarea specifică localnicilor îți va oferi constant senzația unei nesfârșite vacanțe.

Poziția geografică în Peninsula Iberică face din Portugalia un tărâm magic, unde trecutul și prezentul se întâlnesc în tradiții bine păstrate, într-o bucătărie bogată și diversă, dar mai ales în minunatele festivaluri ce umplu străzile de podoabe confecționate manual de localnici.
Iar dacă dorești o escapadă insulară, Portugalia îți oferă două arhipeleaguri de insule în Oceanul Atlantic – Insulele Azore și Insulele Madeira.

De ce să-ți petreci vacanța în Portugalia

  • Cele mai frumoase plaje din Europa
  • Celebrele crame cu vin de Porto
  • Fabuloasele castele și palate ale Sintrei
  • Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei
  • O țară ca un muzeu în aer liber datorită faimoaselor azulejos
  • Aveiro – orășelul portughez supranumit mica Veneție

Top Obiective Turistice în Portugalia

Artă și Arhitectură impresionantă în Portugalia
 
  • Quinta da Regaleira, Monserrate și Palatul Pena – top 3 minuni arhitecturale din Sintra,
  • Torre de Belem, Mănăstirea Jeronimos, Santa Justa și Mănăstirea Carmo din Lisabona,
  • Ponte de Dom Luis I – spectaculosul pod din Porto,
  • Cais da Ribeira – cel mai frumos cartier medieval din Porto,
  • Biblioteca Joanina din Coimbra,
  • Basilica de la Fatima – cel mai cunoscut loc de pelerinaj din Portugalia pentru credincioșii catolici,
  • São Bento – singura gară din lume decorată cu 20,000 de azulejos,
  • Obidos și Monsaraz (sate portugheze),
  • Bairro Alto, Praca do Comercio, Chiado și Alfama – cele mai frumoase cartiere din Lisabona,
  • Convento do Cristo, Tomar,
  • Orașul Vechi Evora (2000 de ani).

Natură și Peisaje Spectaculoase în Portugalia
  • Praia da Marinha, Donna Anna – cele mai frumoase plaje din Lagos – Algarve,
  • Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei,
  • Valea râului Douro, cu celebrele vinuri de Porto,
  • Boca do Inferno - Cascais
  • Laguna din Aveiro (Mica Veneție a Portugaliei),
  • Insulele Azore: Caldeira das Sete Cidades, Poca da Dona Beija, Grădinile Terra Nostra, Lagoa do Fogo și Lagoa da Faja de Santo Cristo,
  • Insulele Madeira: Pico do Arieiro (Funchal) și Grădinile Palheiro.

Experiențe de călătorie în Portugalia
  • Surfing în Insula Baleal, la 3 km spre nord de Peniche, in vestul Portugaliei,
  • Echitație pe Costa Azul cu cai din faimoasa rasă Lusitano,
  • Scuba diving în Algarve,
  • Hiking în Insulele Azore,
  • Concert de Fado și o vizită la muzeul Fado din Lisabona,
  • Experiențe culinare portugheze,
  • Admirarea balenelor în Insulele Azore,
  • Vizită cu degustare în valea râului Douro - celebră pentru vinurile de Porto.

Tradiții și Evenimente în Portugalia
  • Ziua Națională a Portugaliei – 10 iunie, al cărui program de festivități se întinde pe o lună întreagă. Este o perioadă din an în care cele mai multe orașe se îmbracă în decorațiuni colorate, îndeosebi Lisabona și Cascais, spre deliciul turiștilor.
  • Sărbătoarea Sfântului Anton,
  • Schimbarea Gărzii și Charranga din Lisabona,
  • Sărbătoarea Sfinților Populari din Lisabona.

Top orașe de vizitat în Portugalia

Lisabona
 
Lisabona este una dintre cele mai îndrăgite capitale europene și, credem noi, pe bună dreptate, pentru că este un melaj deosebit experiențe culturale și obiective turistice.
 
Plimbarea pe străzile Lisabonei este un obiectiv în sine. Cartierele Alfama, Baixa Chiado, Bairro Alto îți dezvăluie o arhitectură marcată de celebrele plăci ceramice decorative – azulejos, iar fiecare străduță și clădire te va îmbia la descoperire. Nu ocoli nici cele mai frumoase piețe - Rua Augusta și arcul său, Praca do Commercio și Praca Rossio.
 
Principalele atracții turistice din Lisabona sunt: Torre de Belem, Mănăstirea Carmo, Castelul Sao Jorge, Liftul Santa Justa, mănăstirea Jeronimos, tramvaiul vechi, Muzeul Azulejos, Muzeul Caleștilor și Muzeul Fado.
 
Sintra
 
Sintra este un imens parc natural, situat la numai 25 de minute de Lisabona, și adăpostește cele mai impresionante palate și castele din Portugalia.
Înconjurate de păduri dese și înmiresmate, Palatele Pena, Quinta da Regaleira, Monserrat, Palatul Național Sintra și Castelul Maur sunt locuri parcă desprinse dintr-un basm, unde melajul de stiluri arhitecturale te cucerește prin asemănarea cu castelele minunate din poveștile lui Walt Disney.
Fiecare reședință regală te impresionează prin atenția la detalii, cromatică și eleganță, iar cadrul natural oferit de masivul Sintra contribuie la atmosfera feerică a locului. Datorită ansamblului arhitectural unic, Sintra este parte și din patrimoniul UNESCO.
 
Porto
 
Străjuit de unul dintre cele mai impresionante poduri din Europa, Ponte de Dom Luis I, Cais da Ribeira este un chei prins în timp, unde căsuțele și blocurile medievale ale negustorilor din secolele XII-XV sunt încă locuite și prind turistul în mreaja lor, oferind locului o atmosferă romantică.
 
O plimbare cu telegondola din Vila Nova de Gaia, pe celalaltă parte a râului Douro, îți poate dezvălui una dintre cele mai frumoase destinații europene. Iar pentru o călătorie completă, o degustare a celebrelor vinuri de Porto este recomandată.
 
În oraș, numit și Oporto, atracțiile principale sunt Torre de Clérigos, biserica Saint Ildefonso și probabil cea mai spectaculoasă gară europeană – Sao Bento, ale cărei 20,000 de azulejos îți dezvăluie cele mai importante scene din istoriea Portugaliei. Căsuțele medievale colorate, străzile înguste și codul sărat file pus la uscat completează experiența culturală deosebită a celui mai interesant oraș portughez.
 
Algarve
 
Lagos – Algarve adăpostește cele mai frumoase plaje din Europa, oferind iubitorilor de natură un peisaj stâncos spectaculos, nisip fin, liniște și voie bună, departe de plajele comerciale ale altor țări europene.
 
Coimbra
 
Fostă capitală a Portugaliei, Coimbra este un oraș al bisericilor medievale și un labirint de străzi, unele atât de pitorești încât îți vor da senzația unei întoarceri în timp, motiv pentru care mulți turiști îl consideră cel mai romantic oraș portughez.
Biblioteca Joanina din Coimbra este poate cea mai interesantă atracție turistică a acestui centru universitar, așa că îți recomandăm să nu o ratezi. Vizitează și Universitatea, a cărei intrare se face prin Poarta de Fier – o operă a manierismului.
 
Aveiro
 
Aveiro este una dintre minunățiile puțin cunoscute ale Europei, fiind frecvent supranumită Mica Veneție. Gondolele, plaja și arhitectura acestui orășel situat pe malul lagunei cu același nume este una dintre destinațiile inedite ale Portugaliei.
 
Évora
 
O destinație exotică și încărcată de istorie, Évora veche de 2000 de ani este împânzită de străzi labirintice, pietre scăldate de lumină, fântâni renascentiste, curți interioare maure, porți și turle în stil gotic. Romanii au creat templele, crenelurile și băile, iar maurii “Yeborah” au realizat rețeaua urbană a cartierului Mouraria, oferind orașului o poziție aparte, care i-a adus și includerea în patrimoniul UNESCO.
 
Óbidos
 
Óbidos este unul dintre cele mai frumoase orașe ale Portugaliei, fiind cunoscut pentru căsuțele sale albe și acoperite de caprifoi parfumat și bougainvillea. Mai puțin cunoscut este faptul că, în 1148, el a fost capturat de la mauri de catre primul rege al Portugaliei, D. Afonso Henriques.
Un castel maur reconstruit, zidurile medievale ce înconjoară orașul, biseriva Matriz de Santa Maria, frumoasa capelă de São Martinho și biserica do Senhor da Pedra sunt principalele locuri de vizitat în Óbidos.
Tot aici are loc și un important festival al pasionaților de ciocolată, în luna martie, dar și unul dintre cele mai frumoase festivaluri de muzică medievală, în luna octombrie.
 
Guimarães
 
Castelul medieval, construit pe locul primei fortărețe (din secolul X), Palatul Ducal și străduța medievală îngustă Rua de Santa Maria sunt printre cele mai interesante atracții turistice ale orașului.
În 2012, Guimarães a fost declarată capitală culturală europeană și este centru UNESCO din 2001. Pentru portughezi, orașul are o însemnătate deosebită, fiind locul în care Afonso Henriques, primul rege al Portugaliei, a câștigat bătălia de la São Mamede, în 24 iunie 1128.
 
Funchal, Insulele Madeira
 
Funchal este un oraș interesant prin melanjul reușit între tradiții și modernism. Deși este considerat punctul de plecare către numeroasele obiective turistice naturale și de peisaj, Funchal oferă poate oferi turiștilor câteva experiențe inedite, dar și o priveliște superbă dată de portul său elegant și biserica veche de 500 de ani.
„Călătoriile cu toboganul”, în fapt un fel de sănii împletite apărute în 1850, reprezintă principala experiență de pus pe lista lucrurilor de făcut în Funchal.
 
Aceste sănii împletite au câte două locuri și alunecă pe șine din lemn, fiind conduse de doi bărbați îmbrăcați în haine albe din bumbac și purtând pe cap pălării din paie, care își folosesc cizmele cu tălpi de cauciuc pe post de frâne. Călătoria se derulează pe o distanță de 1,6 km și durează 10 minute, însă viteza prinsă este uneori și de 48km/oră, constrastând cu telegondonala modernă care urcă pe Monte.
 
Vila Franca do Campo, Insulele Azore
 
O destinație perfectă pentru turiștii aventurieri, în căutare de peisaje sălbatice, sporturi acvatice, călărit, ciclism scufundări și admirearea balenelor.
Însă cea mai populară atracție și activitate turistică în Insulele Azore este admirarea balenelor, facilitată de o excursie cu o ambarcațiune semi-gonflabilă, aceste insule portugheze fiind în top 10 locuri din lume din care poți admira frumoasele animale marine.
 
Informaţii Turistice Utile 

Perioada recomandantă pentru a vizita Portugalia

Clima în Portugalia variază în funcţie de sezoane, zone geografice şi altitudine, fiind în ansamblu temperat- mediteraneană.
Vara – sezon torid, media temperaturilor anuale situându-se între 24° şi 27°C.
Iarna - sezon ploios, media temperaturilor anuale situându-se între 09° şi 12°C.
 
Viza
Cetăţenii români nu au nevoie de viză de intrare în Portugalia. Paşaportul trebuie să fie valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei. Perioada maximă admisă de şedere pe baza paşaportului turistic este de 90 de zile într-un interval de 6 luni.
 
Vaccinuri
Pentru intrarea în Portugalia nu se cer anumite vaccinuri.  Nu există recomandări exprese de vaccinare pentru călătoriile în Portugalia, dar vă rugăm să verificați actualizările de pe site-ul pentru  Controlul şi Prevenirea Bolilor, www.cdc.gov.
 
Siguranţa
Utilizaţi în modul dvs. de conduită acelaşi bun simţ pe care-l folosiţi şi acasă. Fiţi însă prudenţi în special în zonele marginale ale oraşelor şi în zonele aglomerate precum pieţele, obiectivele turistice, festivalurile, etc. 
 
Înainte de plecarea în Portugalia
  • Luaţi cu dumneavoastră adresa şi nr. de telefon al ambasadei sau al consulatului României în Portugalia
  • Asiguraţi-vă că ştiţi limita de bani pe care o puteţi retrage de la ATM şi PIN-ul cardului pe care urmează să-l utilizaţi. Verificaţi cu banca emitentă dacă puteţi utiliza cardul în Portugalia.
  • Lăsaţi cuiva apropiat o copie a itinerariului dumneavoastră.
 
Sfaturi de călătorie în Portugalia
 
Turiştii informaţi se vor bucura mai mult de şederea lor, așadar iată câteva sugestii:
  • Cremă de protecție solară (chiar și în extra-sezon), astfel încât să evitați arsurile solare.
  • Zile însorite sau luminoase necesită ochelari de soare, care vă vor proteja şi de praful de pe unele porţiuni de drum.
  • Se recomandă purtarea pantofilor sport.
  • Aduceţi cu dumneavoastră aparatul foto şi camera video, baterii suficiente şi toate accesoriile de care aveţi în general nevoie. În multe locuri va fi aproape imposibil să găsiţi carduri de memorie, acumulatori etc., însă în magazinele de specialitate din marile oraşe veţi găsi la preţuri destul de mari tot felul de accesorii pentru aparatele foto sau camerele video.

Informații interesante despre Portugalia
  •  
  • Două treimi din dopurile de plută folosite în întreaga lume provin din zona de sud a Portugaliei.
  • Portugalia este cea mai veche țară din Europa, având aceleași granițe din 1139.
  • În timpul romanilor, Portugalia era numită Lusitania, termenul de lusitan fiind folosit și astăzi.
  • Portugalia a fost prima putere colonială care a abolit sclavia, în 1761.
  • Localnicii folosesc o plantă carnivoră din familia droserelor pentru a prinde muște.
  • Introducerea monedei Euro către bătrâni a fost realizată și prin intermediul bisericilor.
  • Cocoșul din Barcelos este simbolul Portugaliei.
 
Informații Utile despre Portugalia
Nume: Republica Portugheza
Capitala: Lisabona (10 mil. locuitori)
Limba oficială: Portugheza
Moneda: Euro
Fus orar: UTC-0
Electricitate: 220 V – 230 V, 60 Hz, prize de tip european
Prefix ţară: + 351
 
Formă de guvernământ: Republică Semi-Prezidenţială Constituţională
Suprafață: aprox. 92.090 km²
Aşezare: Sud-Vestul Europei, granițe cu Oceanul Atlantic și Spania
Alte limbi vorbite: Spaniola
Religie: Romano-Catolică 81%
790 EUR
Va invitam sa petreceti noaptea dintre ani in patria fadoului, in atmosfera romantica a capitalei Portugaliei de Nord, in Porto, intr-o croaziera speciala de Revelion pe Raul Douro, cu muzica live, prilej cu care veti admira un extraordinar foc de artificii.

In timpul acestui circuit veti avea prilejul de a degusta celebrul vin de Porto, de a explora Lisabona, de a vizita locuri incarcate de istorie si credinta, de a hoinari pe stradutele pitoresti din oraselele Portugaliei care va asteapta cu peisaje frumoase, cu castele cladite in varf de munte, cu locuri de rugaciune celebre in intreaga lume si nu in ultimul rand cu un popor cald si primitor.
Perioada
29.12.2019 - 05.01.2020
1780 EUR
De-a lungul anilor am pasit impreuna pe urmele unuia dintre cele mai bogate imperii ale lumii, cel portugrez. Dupa ce am explorat zona continentala, europeana, am mers in Madeira, in Insulele Azore, in Brazilia si apoi in Asia, unde am descoperit comunitatile portugheze din Goa, din Macao si din Malaezia.

A venit momentul sa adaugam la aceasta lunga lista o noua locatie, si anume Arhipelagul Insulelor Capului Verde, un paradis exotic situat in Oceanul Atlantic, la o distanta de peste 500 km de coastele Africii. Aici va invitam sa petreceti noaptea dintre ani, sa va bucurati de peisajul mirific, de contrastul dintre muntii vulcanici ce ating inaltimi de peste 2500 m si plajele cu nisip fin, scaldate de apele albastre ale oceanului.

Va invitam sa pasiti pe urmele nemuritoarei Cesaria Evora si sa descoperiti amestecul cultural inedit dintre traditia europeana si cea africana care convietuiesc intr-o simbioza perfecta pe aceste insule situate in mijlocul oceanului, la granita dintre lumi.
Perioada
27.12.2019 - 05.01.2020
940 EUR
Va invitam sa celebrati alaturi de noi in luna februarie Carnavalul din Madeira sau Mardi Gras, unul dintre cele mai frumoase carnavaluri din Europa, in prezent o fuziune intre traditiile si noile influente ale carnavalului brazilian.

Vom avea o saptamana de petrecere, un amestec de bucurie pe ritmuri de samba in care numeroase grupuri de samba impreuna cu mii de participanti in costume magnifice si pline de culoare danseaza pe muzica electrizanta pe strazile din Funchal, creand o atmosfera similara Carnavalului de la Rio.

Veti avea posibilitatea de a participa la cele doua parade ale carnavalului, Parada Carelor Alegorice si Parada Trapalho, care inunda strazile orasului Funchal. Daca veti veni in Madeira in aceasta perioada, sa nu uitati buna dispozitie, o masca – doua de carnaval si sa incercati experienta unica de a fi participant la parade. Nu puteti rata acest eveniment incercand sa fiti madeirez pentru o zi !
Perioada
18.02 - 26.02.2020
980 EUR
Va invitam intr-o inedita incursiune insulara in care veti descoperi natura in forma sa unica si originala a insulei Madeira, numita si “Vasul floral plutitor” sau “Gradina Domnului”, o adevarata oaza de liniste si relaxare, un taram de vis.

Primavara este celebrata printr-o explozie de culoare a florilor care infloresc in aceasta perioada, printr-un spectacol cu adevarat somptuos, cel al Festivalului Florilor. In fiecare an, capitala Funchal, este decorata cu mii de specii de flori locale infloritoare si parfumate.

Veti avea prilejul de a admira peisajul pitoresc, imbracat in nuante de verde, care fuzioneaza cu albastrul ceresc al marii, de a va bucura de ospitalitatea traditionala a localnicilor si de a savura aromele speciale ale bucatariei locale.

Va invitam in Insula Madeira in acest moment al anului pentru a participa la cel mai mare festival de culoare si parfum.
Perioada
29.04 - 06.05.2020
1640 EUR
O calatorie unica in timpul careia veti explora atat aspectele naturale cat si pe cele culturale ale unora dintre cele mai indepartate insule din Europa, doua dintre arhipelagurile seculare cunoscute sub numele de regiunea Macaronesia: Insula Madeira si Insulele Azore. Va invitam in aceasta inedita incursiune insulara in care veti descoperi natura unica si originala a insulei Madeira si a arhipelagului Insulelor Azore.

Insula Madeira, numita si “Vasul floral plutitor” sau “Gradina Domnului” este o adevarata oaza de liniste si relaxare, un taram de vis, iar arhipelagul Insulelor Azore, cu cele 9 insule care plutesc in Oceanul Atlantic, va vor atrage prin frumusetea peisajului, vegetatia luxurianta, stilul de viata relaxat si linistit, dar si pentru vinurile bune.
Perioada
20.06 - 05.07.2020