• L-V: 9-18
  • S-D: inchis
RO EN RU

Vacanțe în Franta

980 EUR
Descoperiţi într-o singură călătorie în Normandia şi Bretania, două dintre cele mai fermecătoare regiuni din Franţa, construite din piatra stâncilor bătute de valuri şi erodate de jocul nesfârşit al mareelor, prin munca de Sisif a oamenilor locurilor, care în ciuda proximităţii lor au identităţi şi istorii diferite.

Veţi fi atraşi de peisajul extrem de variat al Normandiei, de grandoarea stâncilor abrupte, de eleganţa stil belle époque a Rivierei Normande, de cele mai frumoase peisaje rurale din Franţa, de dealurile cu pante uşoare şi de moştenirea arhitecturală care a reuşit să supravieţuiască chiar şi distrugerilor Celui de-al doilea Război Mondial.

Veţi vizita minunea de la Mont St. Michel situat la limita dintre Normandia şi Bretania, unde sătucul şi mănăstirea medievală se încolăcesc pe munte exact ca în Stăpânul Inelelor.

Veţi descoperi în continuare şarmul Peninsulei Armoricana, vă veţi îndrăgosti iremediabil de coasta impresionantă a Bretaniei, de ţărmurile create de capriciile vântului, apei şi vremurilor, o lume de peninsule stâncoase înconjurată de insule plutind în ceţuri, cu porturi mici, golfuri ascunse şi intrânduri secrete, ţinutul megalițior preistorici.

Cerul senin şi frumuseţea sălbatică a locurilor care au inspirat generaţii întregi de artişti, printre care Monet, Picasso şi Gauguin, vor rămâne cu siguranţă o amintire de neuitat şi pentru dumneavoastră.
Perioada
26.06 - 03.07.2018
870 EUR
Situate la răscrucea drumurilor comerciale ale Mediteranei, Corsica şi Sardinia au primit rând pe rând influenţe din partea tuturor puterilor care s-au ridicat sau au dispărut de-a lungul timpului. Fie că au fost fenicieni, greci, romani, aragonezi, genovezi, francezi sau italieni, cu toţii şi-au lăsat amprenta în cultura tradiţiile şi obiceiurile populaţiilor acestor insule.

Beneficiind de un cadru geografic deosebit, cu munţi ce depăşesc 2500 m şi având unele dintre cele mai frumoase plaje, cele două insule se mândresc cu o istorie pe cât de zbuciumată pe atât de complexă. Vom face un periplu din nordul Corsicii până în sudul Sardiniei pe urmele civilizaţiilor care au trecut pe aici, bucurându-ne de frumuseţea peisajelor care fac pe drept cuvânt ca aceste insule să îşi merite numele de perlele Mediteranei.
Perioada
09.09 - 18.09.2018
980 EUR
Veţi descoperi într-o singură călătorie, o regiune specială, prea verde ca să fie Spania, dar prea aridă ca să fie confundată cu Franţa, un ţinut numit Ţara Bascilor, format din provincii istorice, situate atât în Spania cât şi în Franţa.

Veţi înţelege că dacă ceva defineşte Ţara Bascilor, cu dimensiunea şi populaţia sa redusă, atunci acel “ceva” îl constituie caracterul complex al societăţii sale, un caleidoscop de realităţi de tot felul care se cristalizează într-o pronunţată identitate colectivă.

Veţi avea prilejul de a vedea de ce Ţara Bascilor este preţuită pentru peisajele sale şi pentru specificul cu totul aparte al culturii sale. Veţi fi introduşi în mitologia bască prin poveştile cu gigantul Olentzero, mascota ţinutului, dar şi în istoria complexă, presărată cu figuri legendare precum El Cid.

Veţi înţelege de ce bascii, care trăiesc într-un climat dur, în care doar Pirineii îi apără de vicisitudini, nu pot fi decât nişte oameni aspri, care se numesc „euskaladau”, adică „cineva care vorbeşte limba euskara”.

Vă veţi convinge că bascii se individualizează prin vinurile roşii şi seci, prin gastronomia în care piesa de rezistenţă este coada de taur, dar mai ales că pentru basci, cinstirea fiecărei rămăşiţe de tradiţie a devenit religie şi reprezintă un mod de a supravieţui.

Şi nu în ultimul rând, veţi pătrunde în unicul univers spiritual din Lourdes, un minunat prilej de explorare lăuntrică, locul în care miracolele s-au întâmplat şi continuă să se întâmple!  
Perioada
13.06 - 23.06.2018
263 EUR
Este una dintre cele mai mari regiuni de schi din lume şi reuneşte zonele de schi La Plagne și Les Arcs / Peisey-Vallandry pentru a crea una dintre cele mai mari și mai diverse arii de schi interconectate la nivel mondial.

Bucurați-vă de altitudini cuprinse între 1200 și 3250 de metri cu privelişte către vârful Mont Blanc,cu 425 km de pârtii ce aşteaptă să le exploraţi, ideale pentru toate nivelurile.
Păduri, curbe incitante de mare altitudine și freeride pe pante uimitoare! Aceasta este aventura pe care nu o puteţi rata!

Doi  ghețari accesibili și cel mai mare şi mai rapid mijloc de transport pe cablu pe dublu-nivel din lume, Vanoise Express, sunt doar două din mai multe argumente pentru o vacanță în zona de schi Paradiski. "Paradisul de schi", situat în  inima regiunii Savoy în masivul Vanoise conectează zonele de schi La Plagne și Les Arcs / Peisey-Vallandry pentru a vă oferi un domeniu schiabil impresionant!

Aproximativ 250 de pârtii de schi, pentru fiecare nivel de dificultate sunt pregătite pentru turiștii care aleg Paradiski. În același timp, cu un total de 157 de instalații de urcare, infrastructura zonei duble de schi a fost optimizata în așa fel încât la toate pârtiile se poate ajunge rapid și comod. Ambii ghețari sunt echipaţi cu un total de 626 de tunuri de zăpadă, asigurându-vă că zăpada este disponibilă în timpul întregului sezon, din decembrie şi până în aprilie.

Les Arcs este locul de naştere al noilor sporturi de iarnă, 4 staţiuni de mare altitudine, fiecare cu propria personalitate : Arc 1600, Arc 1800, Arc 1950 şi Arc 2000.

Peisey-Vallandry- cea mai mică dintre cele mai importante staţiuni, în centrul regiunii Paradiski! Peisey-Vallandry este alcătuită din cinci sate Savoyard autentice, la marginea Parcului Național Vanoise. Peisey-Vallandry este o regiune liniştită, locul perfect pentru a vă reîncărca bateriile.
Perioada
23.12.2017 - 28.04.2018