City Break

de la 420 Euro / persoană

VEZI OFERTA
City Break

de la 330 Euro / persoană

VEZI OFERTA
Oferta zilei!

de la 650 Euro / persoană

VEZI OFERTA
City Break

de la 790 Euro / persoană

VEZI OFERTA
City Break

de la 595 euro / persoană

VEZI OFERTA
City Break

de la 450 Euro / persoană

VEZI OFERTA
Charter

Tarif în funcție de hotelul și tipul de masă specificat la fiecare hotel.

VEZI OFERTA
Charter

Tarif în funcție de hotelul și tipul de masă specificat la fiecare hotel.

VEZI OFERTA
Charter

Tarif în funcție de hotelul și tipul de masă specificat la fiecare hotel.

VEZI OFERTA
Charter

Tarif în funcție de hotelul și tipul de masă specificat la fiecare hotel.

VEZI OFERTA
Charter

Tarif în funcție de hotelul și tipul de masă specificat la fiecare hotel.

VEZI OFERTA
Charter

23.05.2024 - 30.06.2024

VEZI OFERTA

Grecia, oficial Republica Elenă, este o țară situată în Europa de Sud, la intersecția a trei continente: Europa, Africa și Asia de Vest și se învecinează la nord cu Macedonia de Nord și Bulgaria, la nord – est cu Turcia iar la nord – vest cu Albania.  

Istoria Greciei este cu siguranța una dintre cele mai cunoscute istorii din lume, datorită inovațiilor sale în numeroase domenii, inovații care acum mai bine de 2.000 de ani au pus bazele dezvoltării întregii Europe Moderne. Cu toate acestea, începuturile civilizației elene au fost atribuite în insulele Ciclade, au continuat cu civilizația minoică din Creta și s-au stabilizat în Peloponez și Micene în jurul anului 1900 î.Hr. 

Leagănul civilizației occidentale a început să se formeze în jurul anului 600 î.Hr, iar în anul 508 î.Hr, la Atena era instituit primul guvern democratic din lume, alături de monumente și repere arhitecturale în stiluri nemaivăzute până atunci. Ulterior, Atena a reușit să își răspândească influența până pe coastele Mării Mediterane dar și în Asia Mică, însă treptat puterea acesteia a început să slabească datorită invaziilor persane din nord precum și a numeroaselor conflicte dintre statele grecești neunificate, totul culminând cu Războiul Peloponesiac, între 431 – 404 î.Hr, care a dus la slăbirea puterii Imperiului Atenian. 

În anul 27 î.Hr, Grecia se află sub stăpânirea Imperiului Roman, unde a rămas timp de câteva sute de ani, până la începutul secolului al IX – lea când regiunea va fi cucerită de Imperiul Bizantin, urmat apoi de Imperiul Francilor în secolul al XIII – lea. Secolul al XV – lea va aduce instaurarea dominației Imperiului Otoman peste teritoriile grecești, perioadă ce se va încheia la începutul anului 1821 cu războiul pentru obținerea independenței. 

Secolul XX va aduce de asemenea numeroase conflicte: conflictul cu Italia fascistă în anul 1940, invazia trupelor germane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, precum și numeroase războaie civile împotriva mișcării comuniste, care vor măcina țara pentru următorii 20 de ani. Anul 1974 este anul în care se încheie numeroasele lovituri de stat și sunt organizate primele alegeri democratice. 

Top Atracții Turistice în Grecia

1.Artă și Arhitectură:

 • Acropole
 • Palatul din Knossos
 • Mytras
 • Mănăstirile din Meteora
 • Amfiteatrul din Epidaurus
 • Oracolul din Delphi
 • Mănăstirea Apocalipsei
 • Orașul Vechi Rodos
 • Orașul Vechi Corfu 

2.Natură și peisaje:

 • Muntele Atos
 • Insula Delos
 • Muntele Olimp
 • Peștera Albastră din Zakynthos 

Tradiții și Evenimente:

 • Carnavalul
 • Sărbătoarea Sf. George
 • Festivalul Epidauros 

INFO UTILE: 

 • Denumire oficială: Republica Elenă
 • Capitala: Atena
 • Limba oficială: greacă
 • Moneda: euro
 • Fus orar: GMT + 2
 • Electricitate: 230 V, frecvență 50 Hz, prize de tip european
 • Prefix ţară: + 30
 • Formă de guvernământ: Republică parlamentară
 • Suprafaţa: 131.957 km2
 • Aşezare: în Europa de sud, la intersecția a trei continente Europa, Africa și Asia de Vest. Se învecinează la nord cu Macedonia de Nord și Bulgaria, la nord – est cu Turcia iar la nord – vest cu Albania.
 • Populaţie: 10.724.599 locuitori
 • Alte limbi vorbite: cretană, turcă, armeană, albaneză, bulgară, ladină, engleză, germană
 • Grupuri etnice: 98% greci, 2%albanezi, armeni, macedoneni, arvaniți, turci, pomaci
 • Religie: 90% creștini, 7% neafiliați, 2% musulmani, 1% alte religii nespecificate
 • Greutăţi / măsuri: sistemul metric 

Top Oraşe de vizitat în Grecia

 • Atena – cel mai mare oraș al Greciei ce adăpostește o populație de peste 3.5 milioane de locuitori este și unul dintre cele mai vechi orașe din lume fiind locuit continuu pentru aproximativ 5.000 de ani. Situat în sudul Europei, Atena a devenit pricipalul oraș al Greciei Antice în primul mileniu î.Hr, iar realizările sale culturale din secolul al V – lea î.Hr au pus bazele civilizației oaccidentale. În timpul Evului Mediu timpuriu, orașul a cunoscut un declin pentru ca în timpul Imperiului Bizantin să își reconsolideze poziția, apogeul fiind atins în timpul cruciadelor, în secolele XII – XIII, când orașul a cunoscut o perioadă de înflorire datorită legăturile de comerț cu Italia. După o altă perioadă de declin ce a coincis cu stăpânirea Imperiului Otoman, orașul Atena a reapărut în secolul al XIX – lea ca unul dintre cele mai importante orașe ale Greciei, capitala statului grec independent. Printre cele mai importante obiective turistice ale orașului Atena se numără: Acropole, Parteonul, Templul Atenei, Sanctuarul Zeiței Artemis, Templul lui Dyonisos, Muzeul Acropole, Templul lui Zeus, Muzeul Național de Arheologie, Muzeul Bizantin, Cartierele  Plaka si Anafiotika, Biblioteca lui Hadrian.
 • Thessaloniki – este al doilea cel mai mare oraș ca mărime din Grecia, cu o populație de peste un milion de locuitori în zona metropolitană, fiind totodată și capitala regiunii geografice a Macedoniei, regiunea administrativă a Macedoniei Centrale. Este de asemenea și cel de-al doilea cel mai mare centru economic, industrial, comercial și politic al Greciie, precum și un important centru de transport atât pentru Grecia cât și pentru sud – estul Europei. Orașul Salonic a fost fondat în 315 î.Hr. de Cassander de Macedon. O metropolă importantă în perioada romană, Salonic a fost al doilea cel mai mare și mai bogat oraș al Imperiului Bizantin. A fost cucerită de otomani în 1430 și a rămas o importantă metropolă maritimă și multi-etnică în cele aproape cinci secole de guvernare turcească. Printre cele mai importante obiective turistice ale orașului se numără: Turnul Alb, Biserica Agia Sofia, Arcul lui Galerius, Rotonda, Fortareata Eptapyrgion, Piața Aristotel, Piața Modiano. 

Top Atracții Turistice în Grecia

1.Artă și Arhitectură:

 • Acropole – situat în vârful dealului ce domină orașul Atena, Partheonul, asa cum mai este cunoscut, este considerat reperul orașului Atena dar și unul dintre cele mai faimoase obiective turistice din întreaga lume. Construit în întregime din marmură albă, în secolul al V – lea î.Hr, templul dedicat zeiței Atena Parthenos, a fost construit sub îndrumarea faimosului sculptor grec Fidias. Partheonul este considerat apogeul arhitectural al artei dorice și este totodată cea mai importată construcție a Greciei Antice care a rezistat trecerii nemiloase a timpului.
 • Palatul din Knossos – construit în urmă cu aproximativ 4.000 de ani, misteriosul Palat din Knossos se află situat în apropierea orașului Heraklion din insula Creta și a reprezentat fostul centru al puternicului Imperiu Minoic. Palatul a devenit celebru în urma numeroaselor legende care spuneau povestea Regelui Minos, a labiritului și a minotaurului, jumătate om, jumătate taur, care îl locuia.
 • Orașul Fortificat Mystras – situat în vârful Muntelui Taygetos din regiunea Peloponez, orașul fortificat Mystras a devenit a doua cea mai importantă comunitate a Imperiului Bizantin, după orașul Constantinopol. Mănăstirile, palatul și fortificațiile sale în stil bizantin au fost construite în secolul al XIII – lea și au fost abandonate definitiv în anul 1830. Situl arheologic a fost înscris pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO datorită arhitecturii sale excelent conservate, dar și a numeroaselor fresce religioase timpurii.
 • Mănăstirile din Meteora – situate în vârful unei formațiuni de roci din Grecia Centrală, la marginea Câmpiei Tesaliei, acest complex format din șase mănăstiri este considerat a fi unul dintre cele mai mari complexe de acest fel din estul Europei, și al doilea ca importanță dupa Muntele Athos. Mănăstirile din Meteora au fost înscrise pe lista Patromoniului Mondial al UNESCO, și dintr-un total de douăzeci și patru, în prezent mai pot fi admirate doar șase.
 • Amfiteatrul din Epidaurus – magnificul amfiteatru construit în secolul al IV – lea precum și templul din Aslepius situat în imediata apropiere, sunt edificii dedicate zeilor vindecării, Apollo, Asclepi și Hygeia și reprezintă exemple rafinate ale arhitecturii grecesti puriste ce a caracterizat Epoca de Aur a Imperiului Grecesc. Înscris pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO, amfiteatrul înconjurat de satele de pescuit tradiționale rurale este și în prezent folosit pentru a găzduit numeroase spectacole în aer liber, în nopțile calde de vară.
 • Sanctuarul de la Delfi – locul faimosului Oracul din Delfi precum și a templului închinat faimosului zeu Apollo, Sanctuarul de la Delfi se bucură de o amplasare spectaculoasă, pe versantul Muntelui Parnassus. Considerat în timpul Imperiului Grecesc centrul unviersului, conform legendelor, Delfi ar fi luat naștere în locul de întâlnire a celor doi vulturi pe care Zeus i-ar fi eliberat, câte unu la fiecare capăt al lumii. Timp de secole acest sanctuar a fost locul unde regii Greciei veneau să consulte oracolul atunci când se aflau la o răscruce a vieții lor, flacăra eternă arzând aici timp de secole.
 • Mănăstirea Apocalipsei ­– situată pe insula Patmos, sub Mănăstirea Apocalipsei se află o peșteră despre care legendele locale susțin că ar fi locul în care Sfântul Apostol Ioan a primit viziunile sale de la Iisus Hristor, viziuni care au dus la scrierea de către acesta a Cărții Apocalipsei, cartea finală a Noului Testament.
 • Orașul Vechi Rodos – situat în apele Mării Egee, foarte aproape de Turcia, insula Rhodos este cea mai mare insula din Arhipelagul Dodecanez. Capitala sa, orașul vechi Rodos, este considerat a fi unul dintre cele mai importante obiective turistice din Grecia și se află înscris pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO datorită sistemului impresionant de fortificații care includ turnurile monumentale precum și porțile construite de Cavalerii Ordinului Sf Ioan, în urma preluării controlului acestora asupra insulei, în secolul al XIV – lea.
 • Orașul Vechi Corfu – considerat unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Greciei, Corful este situat în Marea Ionică, în largul coastei de vest a continentului. Capitala orașului a fost înscrisă pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO datorită arhitecturii sale italiene elegante – orașul aflându-se sub stăpânirea venețienilor timp de câteva secole. Orașul vechi își farmecă vizitatorii cu numeroasele străduțe romantice pietruite, cu două fortărețe construite în scolul al XVI – lea, dar și cu numeroase cafenele în care s-a păstrat aerul vechi al insulei. 

2.Natură și peisaje:

 • Muntele Athos – cunoscut de-a lungul secolelor sub numele de Muntele Sfânt, Muntele Athos este locul unde sunt găzduite 20 de mănăstiri antice precum și comunitățile lor de călugări. Mănăstirea Simonpetra este considerată cel mai spectaculos lăcaș de pe munte. Pentru o vizită aici, este nevoie de un permis special, accesul femeilor fiind strict interzis pe munte.
 • Muntele Olimp – situat în zona Olympus, la granița dintre Tesalia și Macedonia, Muntele Olimp este cel mai înalt munte din Grecia, și este format din peste 52 de vârfuri și chei, cel mai înalt fiind Vârful Mytikas, cu o altitudine de 2.917 metri. Cunoscut în mitologia greacă drept casa zeilor greci, muntele Olimp este remarcabil și pentru biodiversitatea excepțională și flora extrem de bogată. Este înscris pe lista rezervațiilor mondiale ale biosferei UNESCO și a fost de asemenea și primul parc național din Grecia, deschis în anul 1938.
 • Peșterile Albastre din Zakynthos – sunt considerate a fi una dintre cele mai importante obiective turistice ale insulei Zakynthos și constau dintr-o serie de formațiuni geologice particulare care au dat naștere unei succesiuni de peșteri de-a lungul coastei de nord – vest a insulei, numele datorându-se reflexiei apei albastre pe pereții peșterilor. 

Tradiții și Evenimente:

 • Carnavalul – este un eveniment național organizat anual în luna februarie, înaintea Postului Paștelui, și presupune organizarea a numeroase parade stradale în care locuitorii dansează și petrec pe muzică grecească purtând costume tradiționale.
 • Sărbătoarea Sf. Gheorghe – sărbăorită anual în data de 23 aprilie, această sărbătoare este închinată Sf. Gheorghe, patronul Greciei și cel care a reușit să ucidă balaurul, conform legendelor care circulă încă din secolul al XII – lea.
 • Festivalul Epidauros - este un eveniment organizat anual între lunile iunie – august, fiind găzduit în spectaculosul amfiteatru grecesc din Epidaurus. Pe întreaga perioadă de desfășurare a evenimentului sunt organizate numeroase concerte, recitaluri de muzică clasică, precum și reprezentații de teatru. 

Ştiaţi că…

 • Cu o suprafață de aproximativ 50.949 km2, Grecia are o suprafață totală de aproximativ aceleași dimensiuni ca cele ale statului Alabama din Statele Unite ale Americii.
 • Aproximativ 7% din marmura produsă în lume provine din Grecia.
 • Grecia este al treilea cel mai mare producător de măsline din lumea, aici fiind cultivați măslini încă de la începutul secolului al XIII – lea.
 • O veche legendă grecească spune că atunci când Dumnezeu a creat lumea, acesta a cernut printr-o sită tot pământul. După ce fiecare țară și-a primit porțiunea de sol, în sita au rămas numai pietre pe care Dumnezeu le-a aruncat peste umar și astfel au luat naștere Grecia și insulele sale.
 • Locuită continuu pentru mai bine de 5.000 de ani, Atena este unul dintre cele mai vechi orașe din Europa fiind de asemenea și locul de naștere al democrației, filozofiei occidentale, Jocurilor Olimpice, știițelor politice, literaturii occidentale, istoriografiei, principiilor matematice majore și teoriilor occidentale despre tragedie și comedie.
 • Grecia se mândrește cu peste 2.000 de insule, dintre care doar 170 sunt locuite, cea mai mare insulă fiind insula Creta.
 • Navele grecești constituie 70% din flota comercială totală a Uniunii Europene.
 • Templul grec din Artemis, construit pe locul a două altare ce datează din secolul VIII î.Hr, a fost constiderat una dintre cele șapte minuni ale lumii antice. Templul a fost construit în jurul anului 550 î.Hr și a fost distrus în anul 356 î.Hr de Herostratus.
 • Alexandru cel Mare a fost primul conducător grec care și-a pus propriul chip pe monedele grecești, anterior acestea având chipurile zeilor.
 • Steagul grecesc include noua dungi orizontale alb – albastre despre care se spune că ar simboliza cele nouă silabe ale motto-ului grecesc „Eleftheria i Thanatos” (Libertatea sau Moartea). Albastrul reprezintă marea și cerul Greciei, în timp ce albul reprezintă puritatea luptei pentru libertate. În colțul din stânga sus se află crucea ortodoxă tradițională greacă. 

Informaţii Turistice Utile 

Clima Greciei 

Grecia este renumită pentru verile sale călduroase cu soare și cantități de precipitații extrem de scăzute, cât și pentru serile calde scăldate de briză. Caracterizată de un climat mediteranean, cu ierni umede și blânde cu temperaturi ce nu scad sub 150C și veri cu temperaturi ce ajung până la 330C, Grecia este o destinație ideală pentru vacanță de vară. 

Perioada recomandată pentru vizitare Greciei este cuprinsă intre lunile mai – septembrie.

Viza

Cetăţenii români, care doresc să călătorească în Grecia nu au nevoie de viză. 

Vaccinuri 

Pentru intrarea în Grecia nu se cere dovada unor vaccinări speciale. Mai multe detalii puteţi găsi pe site-ul  Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor: www.cdc.gov.  

Siguranţă 

Grecia este o ţară în care se înregistrează un nivel mediu al criminalităţii. 

Infracţiuni de tipul furtului din buzunare, înşelăciunilor sau furtului din maşini pot apărea în zone aglomerate (gări, staţii, parcări, centre comerciale, benzinării sau zone de servicii pe autostrăzi). 

Înainte de plecarea în călătorie 

 • Luaţi cu dumneavoastră adresa şi nr. de telefon al ambasadei sau al consulatului României în Grecia.
 • Asiguraţi-vă că ştiţi limita de bani pe care o puteţi retrage de la ATM şi PIN-ul cardului pe care urmează să-l utilizaţi.
 • Lăsaţi cuiva apropiat o copie a itinerariului dumneavoastră. 

Sfaturi de călătorie în Grecia 

Şi pentru că turiştii informaţi se vor bucura mai mult de şederea lor, iată câteva sugestii: 

 • Zile însorite, luminoase necesită ochelari de soare care vă vor proteja
 • În timpul verii este necesar să vă protejaţi pielea de razele ultraviolete. Chiar dacă temperaturile sunt în general blânde, veţi fi expuşi razelor puternice ale soarelui, de aceea vă sfătuim să luaţi cu dvs. loţiunea de protecţie solară cu care sunteţi obişnuiţi, pentru că dacă le veţi folosi pe cele locale, cu care nu sunteţi familiarizaţi, s-ar putea să aveţi reacţii adverse.
 • Aduceţi cu dumneavoastră aparatul foto şi camera de filmat, baterii suficiente şi toate accesoriile de care aveţi în general nevoie
 • Un bacşiş de 10 – 15% din valoarea totală a serviciilor este extrem de apreciat.