• L-V: 9-18
  • S-D: inchis
Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180

Vacanțe în Grecia

152 EUR

Construit pe ruine antice, oraşul Atena este cunoscut atât că leagănul clasic al civilizaţiei europene, cât şi ca un oraş modern, plin de viaţă. Stânca sacră a Atenei găzduieşte templele considerate drept cele mai importante monumente ale lumii, deoarece au influenţat arhitectura întregii omeniri de-a lungul timpului. Aceste adevărate opere de artă au fost construite la sfârşitul secolului 5 i.Hr., când în timpul domniei lui Pericle, Atena antică îşi cunoştea apogeul. Templele sunt decorate cu sculpturi deosebite ale zeilor şi au fost construite în cinstea Atenei, zeiţa patroană a oraşului.

Perioada
21.03 - 26.10.2019
de la 979 EUR

Frumusetea naturala a insulei Skiathos este cu siguranta ceea ce va impresiona vizitatorul atunci cand se va apropia cu vaporul sau cu avionul. Insula Skiathos, inzestrata in mod unic de natura, este literalmente inconjurata de mai mult de 60 de plaje cu nisip fin. Puteti alege pentru inot o plaja linistita sau una cosmopolita, una mai larga sau una mai mica. De asemenea, in padurile de pini pline de vegetatie rara, va puteti bucura de frumoase drumetii. Pentru plaje bine organizate, cu beachbar-uri, cu sporturi nautice si salvamari, va recomandam plaja Koukounaries, desemnata ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje din lume, dar si altele cum ar fi: Megali, Ammos, Vassilias, Achladies, Kalamaki, Agia Paraskevi, Vromolimnos, Troulos si Banana. Plaje mai linistite puteti gasi pe partea de nord si nord-vest a insulei, recomandate fiind Mandraki, Elia, Angistros, Megalos si Mikros Aselinos si Kechria. Nu ratati o excursie la frumoasa plaja Lalaria, unde puteti ajunge doar pe mare, la fel ca si la insula Tsougria. In portul vechi exista vaporase care va vor transporta la aproape toate plajele. De asemenea, portul vechi este punctul de plecare al vapoarelor care fac excursii de o zi in insulele Skopelos, Alonissos si la Parcul Marin al Sporadelor de Nord, unde locuieste protejat foca Monachus-Monachus. 

 

Perioada
21.06 - 07.09.2019
347 EUR

Heraklion 
Oraşul, situat pe coasta nordică a insulei, având 130 de mii de locuitori, este capitala şi centrul comercial, economic şi cultural al insulei. Oraşul de astăzi aşteaptă pe turişti cu monumente istorice, ruinele de la Knossos,iar vizita Muzeului de Arheologie este obligatorie.

Perioada
04.06 - 01.10.2019
359 EUR

Rhodos-insula Soarelui şi a Cavalerilor- este situată la graniţa dintre Orient şi Occident la 350 de km faţă de  Atena şi 18 km faţă de  Turcia. Cu o suprafaţă de 1400 de kmp şi aproximativ 115.000 de locuitori, insula Rhodos este cea mai mare din arhipelagul Dodekanez (12 insule) şi a patra ca mărime din Grecia.
Mitologia spune că atunci când Zeus a împărţit pământul  copiilor săi l-a „uitat” pe Helios zeul soarelui. Acesta a descoperit însă o bucată de pământ acoperită de ape în partea estică a Mării Egee aproape de coastele Asiei Mici, şi i-a cerut tatălui său să o scoată din adâncuri. Pe când încălzea insulă cu razele sale, Helios a zărit-o pe preafrumoasa nimfa Rhodon (trandafir) pe care a luat-o de soţie şi în onoarea căreia şi-a botezat insula Rhodos. Datorită poziţiei geografice încă din antichitate Rhodos a devenit una dintre cele mai cosmopolite insule din Marea Egee,  faimoasă pentru turnurile sale medievale şi fortificaţiile oraşului vechi. În Rhodos puteţi cunoaşte relaxarea înconjuraţi de nişte peisaje romantice, puteţi savura delicatesele locale în timp ce vă bucuraţi de o privelişte încântătoare asupra mării, dar puteţi de asemenea să practicaţi sporturi nautice, să petreceţi până dimineaţa într-unul dintre numeroasele localuri cu atmosfera minunată şi să rămâneţi cu nişte amintiri care vă vor face cu siguranţă să reveniţi.  Cea mai grandioasă rămâne capitala insulei, cu acelaşi nume, cel mai mare oraş medieval locuit din Europa cu un amestec de arhitecturi aparţinând diferitelor perioade istorice. Fortificaţiile sale sunt considerate un exemplu sublim de arhitectură medievală, iar întregul ansamblu arhitectonic a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Ialisos: Oraşul lui Diagora, primul oraş de pe insulă, fiind locuit încă din anii 1500 i.Hr. Cu o plajă lată, extinsă de-a lungul coastei este astăzi una dintre cele mai renumite staţiuni turistice de pe insulă, celebră pentru cluburile de noapte, numeroasele magazine şi competiile de windsurfing.
Ixia: O staţiune turistică modernă situată pe coasta de nord-vest a insulei la doar 4 km de centrul oraşului vechi, Ixia oferă vizitatorilor mai multe variante: de la cele mai luxoase hoteluri, restaurante, cluburi de noapte, plaje şi o privelişte unică la apusul soarelui.

Kalithea: Această zonă situată într-un golf cu vegetaţie exotică şi o privelişte care i-ţi taie respiraţia este renumită încă din antichitate pentru izvoarele termale cu apă roşie care ies din roci. Încă din perioada dorienilor şi mai târziu a cavalerilor, izvoarele miraculoase atrăgeau  o mulţime de oameni atât din insulele învecinate dar şi din Asia Mică şi Anatolia.

Faliraki: Dacă vacanţă pentru dumneavoastră înseamnă plajă, distracţie şi petreceri până în zorii zilei, atunci Faliraki este sigur destinaţia perfectă. Plajă Faliraki este fără îndoială una dintre cele mai frumoase din întreaga insulă -4 km lungime- cu nisipuri aurii care acoperă întreaga coastă a localităţii.

Afandou: o staţiune renumită pentru plajele sale întinse cu pietricele şi ape limpezi ca cristalul şi pentru imensul teren de golf din zonă. Satul cu acelaşi nume întâmpina vizitatorii cu nenumărate taverne şi produse locale. Combinaţi tradiţionalul cu modernul şi relaxaţi-vă într-un colţ mic de Paradis.

Kolymbia: Ceea ce avantajează aceasta staţiune este poziţia geografică, fiind situată între oraşele Rhodos şi Lindos, aproape de atracţiile majore ale insulei. Kolymbia te invită să descoperi plajele cu pietricele şi nisip fin auriu şi aleea cu eucalipţi înalţi.
Pefkos: Situată în apropierea oraşului Lindos, Pefkos este o staţiune mică şi liniştită ce îmbină tradiţionalul cu modernul, care oferă vizitatorului o linişte sufletească şi relaxare pe plajă mică cu ape cristaline şi nisipuri aurii.

Kiotari: Odihnă, linişte şi recreere este ceea ce oferă această staţiune nouă în plină dezvoltare cu hoteluri mari, întinse până pe plajă.

Theologos: cunoscută în toată lumea că „zona cu fluturi” staţiunea este împărţită în două: partea de jos, 100% turistică, modernă aproape de plajă şi partea de sus tradiţională cu localnicii prietenoşi şi ospitalieri. Optând pentru aceasta staţiune primul loc care trebuie vizitat este „Valea Fluturilor” şi Mănăstirea Kalopetra cu celebrul altar din lemn.

Lindos: reconstruit pe ruinele oraşului antic, situat într-un golf deasupra căruia se înalta măreţul acropole închinat zeiţei Athena Lindia, mic şi cochet cu case construite pe deal şi străduţe înguste. În Lindos putem vizita cele mai importante situri arheologice de pe insulă şi degusta mâncarea tradiţională la poalele muntelui şi totodată la malul mării.

 

Perioada
03.06 - 23.09.2019