132 de țări, atât pot vizita turiștii români fără a avea nevoie de viză de călătorie. Această libertate de a călători oriunde în lume a impulsionat din ce în ce mai mult turismul, dar și dorința românilor de a descoperi cât de mult se poate din această lume minunată în care trăim.

Totuși, observăm în ultimii ani că necesitatea unei vize de călătorie nu îi împiedică deloc pe români să viziteze destinațiile pe care și le doresc, multe dintre cele mai populare țări din portofoliul agenției de turism DAL Travel solicitând prezentarea unei vize: China, Cuba, Kenya și multe altele.
 
Iată care sunt cele mai populare destinații pentru care turiștii români au nevoie de viză de călătorie:
 
1. Rusia
Turiștii români care vor să viziteze Rusia au nevoie de o viză de intrare în țară. Aceasta se obține de la Centrul Ruse de Vize, în baza documentelor de călătorie (bilet de avion dus-întors, rezervare de cazare și invitație din partea unei agenții de turism acreditate), alături de care se depune și un formular cu datele personale și de călătorie, precum și dovada achitării plății taxei de viză. 
Important: Termenul de emitere al vizei este de 14 zile, astfel că vă recomandăm să aplicați din timp dacă vă doriți să vizitați Rusia.
 
2. Egipt
Viza turistică pentru Egipt se poate obține la aeroportul de destinație, condițiile fiind deținerea unui pașaport cu o valabilitate de minim 6 luni de la data intrării pe teritoriul Egiptului și plata taxei de viză (25 USD/persoană).
 
3. Kenya
Vizitarea Kenyei nu este posibilă fără o viză de intrare. Din fericire, aceasta poate fi obținută destul de simplu, fie online (varianta recomandată), fie on-arrival, pe aeroportul de destinație. Costul unei vize cu o singură intrare este de 50 USD/persoană.
Important: recomandăm să aplicați pentru viza online cu cel puțin o săptămână înaintea călătoriei în Kenya.

4. China
Viza de intrare în China în scop turistic se obține de la Ambasada Chinei din București. Solicitanții trebuie să meargă personal la Centrul de Viză pentru China pentru a depune actele și pentru amprentare.
Documentele necesare aplicării pentru viza turistică în China sunt: bilet de avion dus-întors, itinerariu pe perioada șederii, rezervări la hotel sau o invitație din China.
Cetățenii români au nevoie de viză pentru a călători în China, iar valabilitatea pașaportului trebuie să fie mai mare de 6 luni de la data intrării pe teritoriul statului. Viza de intrare se obține de la misiunile diplomatice ale Chinei din străinătate, cu excepția vizei de tranzit, cu valabilitate de 144 ore, care se poate elibera și la frontieră.
 
5. India
India este una dintre cele mai iubite destinații din portofoliul DAL Travel, semn că obținerea vizei nu este niciodată un efort prea mare dacă îți dorești cu descoperi o altă cultură. Pentru a vizita India, turiștii români trebuie să aplice online pentru eVisa, la această adresă: https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html

La intrarea în India, paşaportul trebuie să fie valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei și să conțină cel puțin 2 pagini libere pentru aplicarea vizelor și ștampilelor.  Perioada maximă admisă de şedere pe baza paşaportului turistic este de 90 de zile într-un interval de 6 luni.
 
Pentru a vizita Thailanda, turiștii români au nevoie de viză de intrare. În cazul în care vacanța are mai puțin de 15 zile, viza se poate obține direct de pe aeroportul de destinație. Dacă vă doriți să vizitați Thailanda mai mult de 2 săptămâni, este necesar să obțineți viza de la Ambasada Regatului Thailandei din București.
Pentru aplicația de viză de turist pentru Thailanda, este nevoie ca paşaportul să fie valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei, să completați un formular de aplicare pentru viză și să depuneți 2 fotografii tip pașaport recente. La aceste documente, se adaugă și dovada de călătorie în Thailanda (bilete de avion, rezervări pentru cazare), precum și o adeverință de la angajator. Costul vizei pentru Thailanda este de 30 EUR/persoană.

7. Cambodgia
O vizită în Cambodgia presupune și obținerea unei vize turistice. Din fericire, din 2014, există în funcțiune un sistem de acordare online a vizelor e-VISA, accesibil aici: https://www.tourismcambodia.org/  Condițiile de aplicare pentru viză sunt completarea formularului online, un pașaport valabil pentru minimum 6 luni de la încheierea călătoriei și plata unei taxe de viză de 20 USD/persoană.

8. Vietnam
Românii au nevoie de viză de intrare pentru a vizita Vietnamul - aceasta se poate obține online, pe site-ul Ambasadei Republicii Socialiste Vietnam în România și costă 18 USD/persoană. Din cauza pandemiei, turiștii trebuie să prezinte și un itinerariu al călătoriei prin Vietnam, precum și biletele de ieșire din Vietnam. Paşaportul trebuie să fie valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei.
 
9. Laos
Viza de intrare în Laos se obține on-arrival, pe aeroportul de destinație sau la punctele de frontieră. Documentele necesare pentru a obține viza sunt un pașaport valabil 6 luni de la data încheierii călătoriei, 2 fotografii tip pașaport și plata unei taxe de viză de 30 USD/persoană.
 
10. Nepal
Cetăţenii români au nevoie de viză de intrare în Nepal, cea mai simplă metodă de a o obține fiind on-arrival, pe aeroportul din Kathmandu sau la punctele de frontieră (neavând Ambasadă în Nepalului în România).
Condițiile de obținere a vizei sunt deținerea unui paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei și care să conțină cel puțin 1 pagină liberă pentru aplicarea vizelor și ștampilelor la frontieră, dar și plata taxei de viză (25USD/persoană pentru o viză de 15 zile sau 40 USD/persoană pentru o viză de 30 de zile).
 
11. Iran
În Iran, cetăţenii români pot intra numai pe bază de viză turistică, obținută fie de la Ambasada Republicii Islamice Iran în România, fie on-arrival, pe aeroportul de destinație. Pentru obținerea vizei on arrival este necesar paşaportul valabil cel puţin 6 luni de la data intrării în Iran, o rezervare la un hotel, o asigurare medicală și plata taxei de viză (70-80 USD/persoană).
Important: sticker-ul de viză nu va mai fi lipit în pașaport.

12.  SUA
Obținerea unei vize turistice (B2) pentru vizitarea SUA are momentan cea mai complicată procedură dintre toate. În primul rând, aceasta se obține doar prin prezentarea personală la Secţia Consulară a Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti în vederea susținerii unui interviu, iar actele necesare aplicării pentru viză sunt:
● Un pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data încheierii călătoriei
● Un extras de cont de la bancă, cu minim 2000 USD în cont
● 1 fotografie 5/5cm, pe fond alb
● O adeverință de la locul de muncă, în care să apară funcția și salariul
● Copii ale actelor de proprietate (apartament, mașină, terenuri etc)
● Copii ale actelor de identitate: carte identitate, pașaport, certificat căsătorie
● În cazul în care dețineți o firmă, este nevoie de copii după actele societății și ultimul bilanț contabil
 
13. Cuba
Pentru a vizita faimoasa Havana, dar și plajele Cubei, cetăţenii români au nevoie de viză de intrare, obținută de la Ambasada Cubei în România. Documentele necesare intrării în țară sunt un paşaport valabil încă 6 luni de la data intrării, o asigurare medicală, biletul de avion dus-întors și o rezervare de cazare. Procurarea cartelei turistice (tarjeta turistica) este în continuare obligatorie pentru cetățenii români, aceasta echivalând cu viza turistică. La intrarea în țară va fi ștampilată și ruptă o parte din ea, cealaltă parte trebuie păstrată până la ieșirea din țară.
 
14. Australia
Viza turistică pentru Australia se poate obține cel mai simplu prin intermediul sistemului online eVisitor, acesta fiind și scutit de plata taxei consulare. Vizele obținute în acest fel oferă posibilitatea unor călătorii multiple pe o perioadă de 12 luni, cu o durată maximă de ședere de 3 luni per intrare.
Condițiile de obținere a vizei pentru Australia sunt simple: e nevoie de un pașaport valabil, de un cazier curat și ca turistul să nu sufere de TBC la momentul plecării spre Australia.
Important: Trebuie să aplicaţi pentru viză cu cel puţin două săptămâni înaintea călătoriei în Australia. Aprobarea de viză se transmite solicitantului prin email, iar recomandarea noastră este să aveți o copie a aprobării de viză la dumneavoastră când călătoriți.
 
Pentru statele membre ale Uniunii Europene, cetățenii români nu numai că nu au nevoie de viză, dar pot călători utilizând doar cartea de identitate românească (nefiind nevoie de pașaport). Acestui regim se alătură și alte state europene care nu sunt parte a UE, precum: Elveția, Serbia, Republica Moldova, Norvegia, Muntenegru, Ucraina.