• L-V: 9-18
  • S-D: inchis
Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180

Vacanțe în Cambodgia

Un mic regat din sud - estul Asiei, Regatul Cambodgiei din zilele noastre, poate fi considerat moştenitorul unuia dintre cele mai importante imperii din zona asiatică, Imperiul Khmer, care între secolele XI – XIV avea în stăpânirea sa cea mai pare parte din Peninsula Indochinei.
Totodată, prin civilizaţia Angkor, acest imperiu reuşeşte să creeze una dintre cele mai importante şi complexe culturi sud-asiatice, cultură care rămâne învăluită într-o aura de mister chiar şi în zilele noastre.
Istoria Cambodgiei este una marcată de numeroase conflicte şi violenţe. Deşi în 1953 Cambodgia îşi obţine independenţa faţă de Franţa, două decenii mai târziul avea să trăiască unul dintre cele mai dramatice episoade din întreaga sa istorie, genocidul lui Pol Pot.  Acest genocid a avut la bază încercările liderului khmerilor roşii de a centraliza şi naţionaliza societatea cambodgiană compusă preponderent din cultivatori de pământ, urmând modelul agricol lansat de China Comunistă. Desfăşurat între 1975 – 1979, peste 1,5 milioane de cambodgieni au murit în urma foametei, muncii forţate şi a execuţiilor, acest eveniment devenind cel mai mare genocid din istoria Indochinei.
În anul 1991, Acordul de pace de la Paris pune capăt tuturor violenţelor şi aduce un oarecare echilibru prin mandatarea alegerilor democratice.
În prezent, Cambodgia este o monarhie constituţională condusă de Regele Norodom Sihamoni.

 

Top Atracții Turistice în Cambodgia

Artă şi Arhitectură

- Angkor Wat
- Bayon
- Banteay Srei.
- Oraşul Siem Reap
- Plajele Sihanoukville
- Palatul Regal din Phnom Penh.
- Lacul Tonlé Sap
- Muzeul National al Cambodgiei

Tradiţii

Tradiţiile cambodgiene sunt legate în cea mai mare parte de practica religioasă dar şi de cultul sacru al râului Mekong care domină geografia ţării.
În luna octombrie are loc festivalul Pchum Ben în care familiile cambodgiene, cu mic cu mare, merg la temple pentru a oferi ofrande în cinstea strămoșilor.
Ziua naţională: 9 noiembrie
 

INFO UTILE:

Nume: Regatul Cambodgiei
Capitala: Phnom Penh
Limba oficială: Khmera
Moneda: Riel
Fus orar: UTC+7
Electricitate: 230 V, 50 Hz, prize de tip american / japonez, dar şi european şi britanic
Prefix ţară: +855

Formă de guvernământ: monarhie constituţională
Suprafaţa:     181 035 km²
Aşezare: Cambodgia este situată în sud-estul Asiei, având ca vecini Laos (Nord), Vietnam (Est), Golful Thailandei (Sud) şi Thailanda (Vest)
Populaţie: 13 milioane locuitori
Alte limbi vorbite:  franceză, engleză
Grupuri etnice: khmeri 90%, vietnamezi 5%, chinezi 1%, altele 4%
Religie: budistă 96,4%, musulmană 2,1%, alte religii 1,3%, nespecificat 0,2% (recensământul din 1998)
Greutăţi / măsuri: metric

Top Atracţii Turistice în Cambodgia

Angkor Wat. Acesta este cel mai mare templu hindus din lume având în vedere dimensiunea sa, deoarece constă din trei incinte concentrice rectangulare de înălțime în creștere. În cele cinci cele mai interioare turnuri, sub forma unui lotus, ajungând la turnul central la o înălțime de 65 de metri. Toate acestea sunt înconjurate de un lac de 3,6 kilometri lungime și o lățime de 200 de metri. Angkor Wat, este considerat ca fiind una dintre cele mai remarcabile realizări arhitectonice, ridicat la mijlocul sec. al XII-lea, dedicat lui Vishnu, divinitate cu numeroase reprezentări în basoreliefuri

Bayon. Un alt templu khmer popular in apropiere de Angkor, Bayon este cunoscut datorita chipurilor gigant sculptate in piatra, situate pe turnurile terasei superioare.

Banteay Srei. Numit şi „Citadela Femeilor”, este un templu închinat zeiţei Shiva. Este un templu de dimensiuni mai mici, dar care impresionează prin detaliile ornamentelor murale de o rară fineţe, cu sculpturi în piatră şlefuită,

Oraşul Siem Reap – leagănul civilizaţiei khmere, oraş arheologic celebru, inclus între minunile lumii, care pe o suprafaţă de 600 km2 adăposteşte peste 100 de monumente şi peste o duzină de ansambluri de temple care datează din cea mai înfloritoare perioadă a imperiului khmer.

Plajele Sihanoukville – situat la 185 de km de Phnom Penh, Sihanoukville este cel mai important oraş port al ţării. Numele oraşului Sihanouk este format din două cuvinte din limba pali: „hanouk” care înseamnă fălci şi „siha” care inseamna leu, astfel că numele oraşului s-ar putea traduce ca fălcile leului. Oraşul port se bucură de plaje întinse, liniştite şi cu nisip foarte fin.

Palatul Regal din Phnom Penh. Palatul servește ca reședința a regelui Cambodgiei. Este un complex format din Pagoda de Argint, Sala Tronului, Palatul Khemarin si Curtea interioara. Palatul a fost construit de regele Norodom în anul 1866. În pagoda centrală se află un Buddha de Smarald, confecţionat în anul 1769 din sticlă baccarat

Tonlé Sap, în traducere „marele lac”, este cel mai mare lac cu apă dulce din sud –estul Asiei. O particularitate a lacului este faptul ca fluxul de apa isi schimba direcția de doua ori pe an. Un festival numit „Celebrarea  Șarpelui cu șapte capete” marchează schimbarea fluxului Tonle Sap, precum și deschiderea sezonului de pescuit.

Muzeul National al Cambodgiei. Cu peste 14.000 de obiecte legate de istoria ţării care datează din timpuri preistorice până în ziua de azi, muzeul reprezintă primul popas pentru majoritatea turiștilor care doresc sa se familiarizeze cu trecutul şi istoria acestei ţări.


Informaţii Turistice Utile

 

 

Perioada recomandată pentru vizitare

Cambodgia se află într-o zonă de climă tropical musonică şi doar două anotimpuri distincte: anotimpul ploios din aprilie până în septembrie şi anotimpul uscat din octombrie până în luna martie care este considerat totodată şi sezonul turistic. Temperaturile sunt constante pe tot parcursul anului şi sunt cuprinse între 30 – 34 °C.
 

Viză

Cetățenii romani care călătoresc in Regatul Cambodgiei trebuie să deţină o viză valabilă pe paşaport. (pentru facilitarea obținerii vizelor de intrare, guvernul cambodgian a introdus, începând cu data de 1 noiembrie 2014, sistemul electronic de acordare a vizelor turistice "e-VISA", cu o singura intrare, valabila 30 de zile; aceasta viza poate fi obținuta şi direct la sosirea pe aeroporturile internaționale cambodgiene şi la celelalte puncte de trecere ale frontierei internaționale)
Costul vize turistice: 20 USD


Vaccinuri

Pentru intrarea în Regatul Cambodgiei nu se cer anumite vaccinuri.
Nu există recomandări exprese de vaccinare pentru călătoriile în Cambodgia, mai multe informaţii se găsesc la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, ale cărui recomandări le puteţi găsi pe www.cdc.gov. Din secţiunea de călătorie a site-ului, selectaţi Cartea Galbenă (Yellow Book) / Build Custom Report pentru a găsi evaluări de risc pentru febră galbenă şi malarie.
 

Siguranța

- Se recomandă evitarea demonstrațiilor, adunările publice şi a tuturor manifestărilor cu  caracter public ce pot degenera in acțiuni violente.
- Se recomanda evitarea deplasărilor fără însoţitor pe timpul nopţii, indiferent de regiune
- Criminalitatea măruntă este în creştere, este în continuare destul de mică şi ar trebuie să nu fie o problemă dacă se iau măsurile de precauţie de bun-simţ.

Înainte de plecarea în călătorie

- luaţi cu dumneavoastră adresa şi nr. de telefon al ambasadei sau al consulatului României în Cambodgia. În acest caz, Reprezentarea diplomatică şi consulară a României în CAMBODGIA este asigurată de Ambasada României în VIETNAM
- asiguraţi-vă că ştiţi limita de bani pe care o puteţi retrage de la ATM şi PIN-ul cardului pe care urmează să-l utilizaţi.
- verificaţi cu banca emitentă dacă puteţi utiliza cardul în Cambodgia
- Se pot retrage bani de la ATM-uri
- cel mai uşor este să aveţi bani cash pentru cheltuielile zilnice

- lăsaţi cuiva apropiat o copie a itinerariului dumneavoastră.
 

Sfaturi de călătorie în Cambodgia

Pentru a se bucura de sejurul în Cambodgia turiştii care ajung pentru prima dată în această ţară, în dorinţa lor de a descoperi ceea ce are de oferit această minunată ţara trebuie să fie informaţi şi astfel avem câteva sugestii:

•    Zilele însorite, luminoase necesită ochelari de soare care vă vor proteja

•    Vă sfătuim să luaţi cu dvs. loţiunea de protecţie solară cu care sunteţi obişnuiţi, pentru că dacă le veţi folosi pe cele locale, cu care nu sunteţi familiarizaţi, s-ar putea să aveţi reacţii adverse.

•    Pentru că veţi vizita situri arheologice care sunt situate în junglă, va trebui să aveţi la dvs. şi repelent împotriva ţânţarilor şi a insectelor.

•    Aduceţi cu dumneavoastră aparatul foto şi camera de filmat, baterii suficiente şi toate accesoriile de care aveţi în general nevoie. În multe locuri va fi aproape imposibil să găsiţi carduri de memorie, acumulatori etc. însă în magazinele de specialitate din marile oraşe veţi găsi la preţuri destul de mari tot felul de accesorii pentru aparatele foto sau camerele video.

•    Cambodgia este o ţară în care variaţia de temperatură este mică, sunt recomandate hainele subţiri, de vară, din fibre naturale. În perioada în care umiditatea este ridicată s-ar putea să fiţi nevoiţi să vă schimbaţi tricourile, hainele de câteva ori în aceeaşi zi. În Vietnam este recomandat să aveţi tricouri/bluze cu mâneca scurtă, şapcă sau pălărie, pantaloni scurţi şi o haină subţire de vânt şi ploaie.

•    Pentru incursiunile în junglă, unde diverse insecte sunt prezente, sunt recomandaţi pantalonii lungi tip trening şi bluze cu mâneci lungi, care se pot sufleca. În cazul în care veţi ajunge în sezonul ploios, care are farmecul propriu, trebuie să ştiţi că în general va ploua în orele de după-amiază.

•    Un bacşiş de 10% este aşteptat în general în majoritatea restaurantelor, aceasta fiind practică locală.

•    Dacă aveţi în plan să faceţi drumeţii sau să practicaţi turism de aventură, atunci trebuie să aveţi cu dumneavoastră o lanternă şi o sticlă cu apă. Este recomandat ca documentele importante personale, cum ar fi paşaportul, permisul de conducere, carduri de credit, reţete pentru medicamentele prescrise, biletul de avion etc. să fie fotocopiate, pentru că nu se ştie când vă vor fi de un real folos.

de la 2350 EUR
Muzee, piețe și monumente – acest circuit vă oferă toate acestea și multe altele. Am pregătit pentru dumneavoastră cele mai bune locuri din Asia de Sud Est într-o vacanță compactă dar și foarte detaliată. Pe lângă metropolele moderne Bangkok și Ho Chi Minh veti avea ocazia să admirați cele mai frumoase, liniste și emblematice locuri  ale  continentului asiatic.
de la 1518 USD
Lăsaţi-vă fermecaţi de cultura bogată a Cambodgiei.  Descoperiţi istoria religioasă din spatele templelor din Angkor, meditaţi în locuri cu o importantă încărcătura spirituală şi participaţi la ceremonii şi obiceiuri vechi de secole.  Reconectaţi-vă cu natura şi pătrundeţi în tainele şi frumuseţile Cambodgiei.
de la 2014 USD
Cambodgia poate fi o destinație perfectă pentru o vacanță romantică în doi. Tururi private ale templelor din Angkor, călătorii pentru cunoașterea zonelor rurale, biencuvântări ale călugărilor budiști și relaxare pe plaje tropicale cu nisip fin. Toate acestea vor face din această experiență o evadare romantică și o experiență unică de cuplu.
de la 2020 USD
Descoperiţi cultura şi istoria Cambodgiei.  Explorați amestecul de nou şi vechi din capitala regatului şi porniţi într-o aventură în delta Mekong pentru a descoperi fermecătoarele oraşe de-a lungul fluviului.  Descoperiţi comorile uitate ale templelor din Angkor şi Battambang.
790 EUR + 2440 USD
Epuizat 02.11! Partaj doamna pentru 13.03!
Un periplu amplu prin Indochina, un taram plin de mister, aproape necunoscut lumii moderne, cu oameni calzi si primitori, care incepe cu stravechea civilizatie lacustra a Vietnamului, un amestec de culturi care se imbina intre fluvii si rauri, intre jungle si plaje, intre temple vechi si zgarie nori moderni, continua cu exoticul si misteriosul regat laotian, care pastreaza romantismul traditiei si se incheie triumfal cu una dintre noile minuni ale lumii moderne, templul Angkor Wat din Cambodgia.

Ca noutate fata de anii trecuti am inclus si vizitarea Deltei Mekongului, "Bolul de orez" al Vietnamului, un loc cu o varietate ametitoare, o lume a apei care se misca pe ritmurile marelui fluviu, unde barci, case si „piete” plutesc pe nenumaratele rauri si canale care strabat peisajul precum arterele unei inimi sanatoase !

Sintetizand diferentele culturale dintre cele trei tari, se spune ca “Vietnamezii planteaza orezul, cambodgienii se uita cum creste orezul, iar laotienii asculta cum creste orezul!”. Haideti sa facem cunostinta cu ei si sa ne bucuram de peisajele superbe, de bogatia culturala si de exotismul Indochinei !
Perioada
02.11 - 18.11.2019