• L-V: 9-18
 • S-D: inchis
Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180

Vacanțe în Thailanda

Thailanda este cunoscută şi sub numele de „Țara zâmbetelor” datorită ospitalităţii oamenilor. Capitala ţării, Bangkok, a fost cel mai vizitat oraş în anul 2013. Denumit de turişti Veneţia Asiei, Bangkok este poarta de intrare în Thailanda şi unul dintre cele mai mari oraşe asiatice, cu zgârie-nori, străzi suspendate, magazine uriaşe, temple budiste şi restaurante unde puteţi savura preparate tradiţionale.
Thailanda este regatul minunilor, al atracțiilor naturale, culturale și istorice.
Thailanda este o monarhie constituțională avandu-l rege pe Majestatea Sa Bhumidol Adulyadej sau Regele Rama al X-lea.
Thailanda se bucură de o diversitate de culturi și tradiții. Mandru de istoria sa, de climatul tropical și de renumita ospitalitate, Regatul este o sursa nesfârșită de fascinație și plăcere pentru vizitatorii de pretutindeni.
Poti găsi aproape orice aici: junglă, ape albastre precum cristalul și mâncare al cărei miros îți „dansează” pe langa nas. Exotic, sigur, ieftin, modern, dar și traditional în același timp, pentru orice buzunar, Thilanda oferă de la casuțe pe plajă până la unele din cele mai luxoase hoteluri din lume. Și în ciuda valului uriaș de turiști, Thailanda își păstrează chintesența identității, cu o cultură și o istorie proprie, cu locuitorii săi renumiți pentru zambetele lor.


Top Atracții Turistice în Thailanda


Artă și Arhitectură:

 • Grand Palace

 • Templul Wat Arun

 • Templul Wat Phra Kaew

 • Templul hindus Phanom Rung

 • Templul Wat Pho

 • Parcul Istoric Sukhothai

 • Ruinele khmere de la Prasat Hin Phimai

 • Templul Wat Phra That Do Suthep

 

Natură și peisaje:

 • Cascada Erawan

 • Parcul National Huai Nam Dang

 • Insulele Phi Phi

 • Golful Phang Nga

 • Parcul National Khao Yai

 • Plaja Jomtien

 • Insulele Similan

 • Plaja Ao Nang din Krabi
   

 

Tradiții și Evenimente:

 • Petrecerea anula Full Moon de la Haad Rin
 • Anul Nou Thailandez
 • Ziua Chakri
 • Ziua Visakha Bucha
 • Festivalul Vegetarian
 • Festivalul Maimuțelor de la Lopburi
 • Ziua Constituției
 • Ziua de nastere a Majestatii Sale Regele

 

INFO UTILE:

Nume: Regatul Thailandei
Capitala: Bangkok (aprox. 8 mil. locuitori)
Limba oficială: thai
Moneda: Baht Thailandez – THB; US$1 = 33.01THB (bahti); US$ sunt acceptaţi în magazine
Fus orar: UTC+7
Electricitate: 220V, 50 Hz, prize de tip american, dar și european
Prefix ţară: + 66
 

Mai multe ...

Formă de guvernământ: Monarhie Constitutionala (sub Hunta Militară)
Suprafaţa: aprox. 513.000 km²
Aşezare: în Asia de sud-est, Thailanda este învecinată cu Myanmar și Laos la nord, cu Cambodgia și Laos la est, cu Golful Thailandei și Malayezia la sud, iar la vest cu Marea Andaman și extremitatea sudică a Myanmarului
Populaţie: aprox. 67,9 mil. locuitori (rata de creştere a natalităţii: 4,5%)
Alte limbi vorbite:  
Grupuri etnice: 75 – 85 % thai,  14 % thai-chinezi, 12 % alții (inclusiv malay, mon, khmer, „triburile hill”)
Religie: buddhism
Greutăţi / măsuri: metric


Top Oraşe de vizitat în Thailanda

 

 • Bangkok este capitala și cel mai mare oraș al Thailandei. Bangkok-ul este un oraș al contrastelor, de la templele strălucitoare, la tuk-tuk-urile cu care te poți plimba de-a lungul carterului chinezesc sau te poți bucura de o plimbare cu barca prin piețele plutitoare. Mâncarea este o altă atracție majora a Bangkok-ului, de la felurile de mâncare locale servite pe străzile aglomerate și înguste până la bucataria de clasa internațională din restaurantele situate pe acoperișurile clădirilor.

Istoria orasului incepe acum 200 de ani, cand era doar un mic centru comercial si port pe malul vestic al Raului Chao Phraya. Astazi, in timp ce orasul tine ritmul cu timpurile moderne, maretia si gloria trecutului sau ilustru inca predomina. Fie ca e vorba de templele stralucitoare, palatele spectaculoase, celebrele piete plutitoare sau coloratul cartier Chinatown, fiecare din aceste locuri faimoase are o istorie interesanta de spus.
Bangkok-ul, supranumit şi „Oraşul templelor şi al palatelor”, este un amestec uimitor de lumini, culori, etnii şi culturi.
Cea mai importantă atracţie turistică este Marele Palat, situat pe Insula Rattanakosin, care este şi reședinţa oficială a Regelui Thailandei. Este un complex imens de clădiri care oferă o imagine impresionantă atât din exterior, cât şi în interior. Pagoda de aur şi structurile aurite sunt fascinante. Tot acolo, puteţi vizita Templul de Smarald al lui Buddha, care datează din secolul al XIV-lea.
În apropierea Marelui Palat, se află templu budist Wat Pho, un alt loc minunat de vizitat în timpul călătoriei prin istoria şi cultura Thailandei. Wat Pho este, de asemenea, un loc unic, deoarece deţine cea mai mare statuie a lui Buddha din Thailanda, care are 46 de metri lungime şi este acoperită cu aur.

 • Pattaya este o staţiune la mare, populară printre turişti şi expatriaţi. Se află situată pe coasta de est a Golfului Thailandei, la aprox. 100 km de Bangkok. Pattaya era un mic sat de pescari până în anii 1960. Apoi, în timpul Razboiului Vietnamez, soldaţii americani staţionaţi în diverse baze militare americane din apropiere au început să viziteze Pattaya. Pattaya s-a dezvoltat într-o staţiune de plaja. Astăzi, atrage peste patru milioane de vizitatori în fiecare an.

 

 • Chiang Mai este cel mai mare şi important oraş din punct de vedere cultural din nordul Thailandei. Este capitala provinciei Chiang Mai şi fostă capitală a Regatului Lan Na, care a devenit Regatul Chiang Mai, un stat tributar Siam-ului în perioada 1774-1899. Oraşul se afla situat pe malurile râului Ping, un afluent al râului Chao Phraya.

Chiang Mai înseamnă „oraşul nou” şi a fost denumit aşa deoarece a devenit noua capitală a Regatului Lan Na când a fost fondat în anul 1296. Importanţa istorică a oraşului este derivată din proximitatea faţă de Raul Ping şi faţă de importantele rute comerciale.
Chiang Mai a fost una din cele două destinaţii turistice din Thailanda pe site-ul TripAdvisor’s în topul celor mai vizitate locuri din lume în 2014 şi 2015.
Turul acestul oraş bogat în temple budiste cu istorie fascinantă începe cu o vizită la vestitul complex religios Wat Doi Suthep, unul dintre cele mai importante locuri istorice şi spirituale din Thailanda, aflat pe coasta unei coline de 1.676m înălţime, de unde se poate admira o extraordinară panorama asupra oraşului. Punctul culminant este vizitarea templului Wat Phrathat Doi Suthep, considerat ca fiind cel mai sacru şi cel mai venerat templu din Thailanda de Nord, cu o vechime de 600 de ani, la care se ajunge dupa ce se urcă 309 trepte sau se poate opta pentru accesul cu funicularul special amplasat la baza templului. Un alt obiectiv important este Templul Wat Suan Dok, despre care se spune că deţine moaşte ale lui Buddha.

 • Ayutthaya a fost un regat din Siam în perioada 1351 – 1767, Ayutthaya era populară printre negustorii străini chinezi, vietnamezi, indieni, japonezi, persani şi ulterior portughezi, spanioli, olandezi şi francezi şi a fost fondată în anul 1350 d.Hr de regele U Thong, ca a doua capitală a Siamului, după Sukhothai. Timp de mai multe secole, Ayutthaya a fost poziţionată ideal, între China, India şi Arhipelagul Malay, transformând-o în capitala comerţului din Asia. In jurul anilor 1700, Ayutthaya ajunsese unul dintre cele mai mari oraşe din lume, cu peste 1 milion de locuitori. In 1767, oraşul a fost distrus de armata birmană, înfrângerea ducând la colapsul regatului. Oraşul a fost reconstruit la câţiva km de ruinele Ayutthaya, în prezent aici aflându-se parcul istoric cu acelaşi nume. Ruinele Ayutthaya sunt formate din temple şi palate, singurele clădiri de atunci construite din piată.

Ayutthaya este situată la 76 km nord de Bangkok şi se mandreşte cu ruinele sale magnifice, lucru ce indică faptul că a fost unul din cele mai prospere oraşe din zonă. Parcul istoric Phra Nakhon Si Ayutthaya este un sit istoric vast in inima oraşului, fiind inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.

 • Chiang Rai este poarta către Triunghiul de Aur, minorităţile etnice şi cărările montane. Sate ale triburilor montane, munţi robuşti ascunşi în ceaţă, catâri care cară opium, trenurile care şuieră prin junglele dese din Tringhiul de Aur, temple antice situate în oraşe pitoreşti aflate pe malurile Mekongului - Chiang Mai evoca imagini exotice.

Munţii din Vest, inclusiv Doi Mae Salong, Doi Chang şi Doi Tung) sunt spectaculoşi, coboarând brusc într-o vale largă, întreruptă de dealuri joase şi formaţiuni carstice care se întind în provincie. Frontiera de est cu Laos este formată de Raul Mekong. Aceasta este locaţia oraşelor riverane – turisticul Sob Ruak, desemnat în mod oficial Triunghiul de Aur, Chiang Saen – oraş vechi şi post fluvial şi Chiang Khong – punctul de intrare în Laos şi totodată punctul de plecare pentru călătoriile cu barca spre Luang Prabang.
Oraşul Chiang Rai a fost fondat la mijlocul secolului al XIII-lea de regele Mengrai, ca o piatră de hotar între oraşul său natal Chiang Saen şi eventuala capitală Chiang Mai. Munţii din vest sunt locuiţi de etnicii Karen, Akha, Lahu, Lisu si Yao. Oraşe precum Pathang şi Mae Salong sunt vechi aşezări Kuomintang ocupate de minorităţi musulmane. Multe din triburile montane s-au convertit la creştinism, ca urmare, în majoritatea orașelor se întâlnesc temple buddhiste, biserici creştine, moschei islamice şi temple chinezeşti.

 • Kanchanaburi – casa Podului peste Raul Kwai şi al numeroaselor muzee ce evocă Al Doilea Război Mondial.

Istorie, frumuseţe naturală, activităţi şi accesibilitate - provincia Kanchanaburi este greu de egalat. Situat la doar 128 km de Bangkok – provincia găzduiește parcuri naționale, peșteri cavernoase, râuri, lacuri, cascade şi temple. In timpul celui de-al Doilea Război Mondial, mii de prizonieri supuşi la muncă silnică şi-au pierdut viaţa pentru construirea unei linii ferate japoneze destinată aprovizionării militare, cunoscută sub denumirea de Cale Ferată a Morţii, care străbate provincia şi leagă Bangkok de Myanmar (Birmania).
Kanchanaburi, oraşul capitală a provinciei cu acelaşi nume are o populaţie de aprox. 35.000 de locuitori, fiind situat de-a lungul Râului Kwai şi înconjurat de câmpuri de trestie de zahăr şi munţi falnici la vest. Reperul oraşului este podul de cale ferată construit de prizonieri şi devenit celebru datorită filmului din 1957, Podul peste Râul Kwai. Cu nu mai puţin de şapte parcuri naţionale, provincia Kanchanaburi ar putea păstra iubitorii de natură ocupaţi timp de săptămâni.


Top Atracţii Turistice în Thailanda

 • Palatul Regal din Bangkok, fondat în anul 1782 de Regele Rama I ş totodată Templul lui Buddha de Smarald, unde se afla cea mai venerată statuie din Thailanda.

 • Templul Wat Traimit, templul lui Buddha de Aur, a cărui statuie cântărește nu mai puţin de 5,5 tone.

 • Complexul religios Wat Doi Suthep, unul dintre cele mai importante locuri istorice şi spirituale din Thailanda.

 • Templul Wat Rong Khun sau „Templul Alb”, unic în Thailanda, cu albul său strălucitor amplificat de bucățile de sticlă folosite la faţadă.

 • Cascada Erawan se află la distanţă mică de Kanchanaburi şi este principala atracţie din Parcul Naţional Erawan situat în vestul Thailandei. Cascada a fost numită dupa Erawan, elefantul cu trei capete din mitologia hindusă. Macacii sunt prezenţe frecvente la cascadă şi ocazional şopârle de apă pot fi văzute. Parcul este deschis tot timpul anului ş este foarte aglomerat la sfârşit de săptămână.

 • Piata plutitoare Damnoen Saduak, pioneră între pieţele plutitoare, continuă să ofere o experienţă autentică în ciuda creşterii numărului de turişti.

 • Ao Nang (Golful Prinţesei) este cea mai populară plajă din Krabi. Deşi nu la fel de spectaculoasă ca Rai Leh, aici se află unităţi de cazare ieftine, multe restaurante bune, transport facil şi multe agenţii de turism care facilitează explorarea staţiunii Krabi.

 • Plaja Hua Hin, iniţial amenajată pentru familia regală a lui Rama al VII-lea în anii 1920, a devenit staţiunea populară de sfârşit de săptămână a rezidenţilor din Bangkok. Acum, plaja lungă de 8 km este populara şi printre turişti. Hua Hin este locul în care se află Palatul Klai Kangwon, care este încă utilizat de familia regală din Tahilanda.

 • Prasat Hin Phimai adaposteşte unele dintre cele mai impresionante ruine khmere din Thailanda. Similare ca stil cu cele de la Angkor Wat, templele au fost construite între secolele XI- XII, în perioada în care această zonă se afla sub dominația Imperiului Khmer.

 • Parcul Naţional Khao Yai este al treilea ca mărime din Thailanda, fiind situat în partea de est a ţării. Este casa a numeroase specii de animale sălbatice, inclusiv elefanţi asiatici şi urşi negri. Parcul oferă turnuri de observaţie, trasee marcate pentru explorări, cabine şi locuri de campare.

 • Parcul Istoric Sukhothai, localizat în partea de nord a Thailandei, conţine ruinele Sukhothai, capitala regatului cu acelaşi nume între secolele XIII – XIV.

 • Bazarul de noapte din Chiang Mai se întinde pe aria a câteva străzi, dar şi în clădiri şi la baza templelor. Se găsesc aici numeroase articole artizanale, îmbrăcăminte şi produse locale.

 • Phanom Rung, situat pe locul unui vulcan stins în nord-estul Thailandei, este un templu hindus cu o arhitectură deosebită. A fost construit de khmeri pentru a reprezenta Muntele Kailash, casa sacră a lui Shiva.

 • Insulele Similan, nouă insule ce formează un arhipeleag foarte popular printre cei pasionaţi de scufundări.

 • Triburile montane din nord. Partea de nord este casa câtorva minorităţi etnice interesante şi colorate cunoscute ca triburile din munţi. Majoritatea triburilor au migrat în regiune în ultimii 100 de ani din interiorul Asiei.

 • Marele Palat, reşedinţa oficială a regilor Siamului - şi mai târziu ai Thailandei – din 1782, este probabil cea mai cunoscută atracţie din Bangkok. Situat pe malurile Raului Chao Phraya, complexul conţine pavilioane, săli, temple şi alte cladiri despărţite de grădini şi curţi interioare. Aici se afla şi Wat Phra Kaew, Templul lui Buddha de Smarald.

 

Ştiaţi că…

 

 • Loy Krathong

Este perioada în care este bine să ierți, uiți şi să-ţi pui dorinţe noi. Împreună cu evenimentele legate de Yi Peng în nord, festivalul sărbătorit în Thailanda presupune abstinenţa de la băutura şi focuri de artificii pentru a însoţi felinarele care plutesc pe apa şi în văzduh.
Loy Krathong îşi are rădăcinile într-un bazin adânc de credinţe animiste, budiste şi chiar mai timpurii. Conform celei mai populare legende, totul a pornit de la o frumoasă femeie care a trăit în epoca Sukhotai, în secolul XIV. Intr-o încercare reuşită de a atrage atenţia regelui Ramkamhaeng, ea a creat o jertfă în formă de lotus formată dint-o lumânare şi sculpturi complicate din fructe pe care a lăsat-o să plutească în josul râului. De aici s-a născut Krathong. Legenda spune mai departe că devotatul rege buddhist a fost atât de captivat, încât el a stabilit o anumită noapte pentru a-l onora pe Buddha, atunci când râurile şi canalele se umflă.
Unii spun că festivalul îşi are rădăcinile în vechiul ritual hindus. O credinţă populară susţine că Loy Krathong este o formă de devotament faţă de Phra Mae Kongka, versiunea thailandeză a zeiţei hinduse a apei, Ganga. Loy Kratong este asociat în mod clar cu apa şi puterea sa purificatoare.

 • Songkran

Işi are rădăcinile în trecutul îndepărtat. Vechii indieni brahmani considerau trecerea lunii, a soarelui şi a planetelor în semnul zodiacal Berbec trecerea într-un nou an astrologic. Termenul sanscrit Songkran înseamnă "ascendenţă", acest eveniment astrologic având loc în luna aprilie. Pentru cei din timpurile străvechi ieşirea animalelor din hibernare şi înflorirea copacilor au contribuit la acest sentiment de un nou început.

 • Oraşele şi palatele Thailandei

În Thailanda există o mare varietate de destinaţii care pot fi descoperite numai dacă le vizitezi şi intri în contact cu oamenii, cultura, obiceiurile şi tradiţiile lor.
Topografia Thailandei este neregulată, ceea ce duce la o mare varietate în climat şi peisaj, şi justifică numarul mare de vizitatori.

 • Fazanul siamez (Lophura diardi)

Pasărea naţională poate fi văzută în diverse zone ale ţării.
 

Informaţii Turistice Utile

 

Perioada recomandantă pentru vizitare

 • In general vorbind, cel mai bun timp pentru a vizita Thailanda este din noiembrie până în februarie, când musonul de nord-est aduce aer rece, uscat, care serveşte drept răgaz după căldură. In timpul acestui sezon rece, temperatura variaza între 18-22 grade Celsius în Bangkok, în timp ce în nord şi nord-estul ţării, temperaturile pot scădea destul de mult, dimineata fiind doar 8-12 grade şi doar ocazional 20 de grade Celsius. La altitudinile mari, temperaturile pot să scadă  sub punctul de îngheţ.
 • Perioada de vară sau sezonul cald şi uscat, este din martie pana în iunie. In această perioada temperaturile sunt în medie în jurul valorii de 34 de grade îm Bangkok, dar pot ajunge adesea la 40 grade Celsius.
 • Este de evitat calatoria în aprilie, deoarece este cea mai călduroasa lună a anului.
 • Din iulie pana în octombrie este perioada musonului, atunci când sunt cele mai multe precipitaţii şi inundaţiile pot face ravagii în ţară. Valorile medii de umiditate sunt de 90%, cu temperaturi medii de 29 grade Celsius în Bangkok.
 • Ţinând cont de toate aceste aspecte, cea mai bună perioadă pentru a vizita Thailanda este de la sfârşitul lunii octombrie până la sfârşitul lunii martie.
   

Viza

Cetăţenii români au nevoie de viză de intrare în Thailanda. Paşaportul trebuie să fie valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei. Pentru o perioada sejur de până la 15 zile, viza se poate obţine pe aeroport. Pentru o şedere mai lungă, viza se poate obţine de la Ambasada Regatului Thailandei la Bucuresti. (Cost viză: 50 Euro)
 

Vaccinuri

Pentru intrarea în Thailanda nu se cer anumite vaccinuri.
Nu există recomandări exprese de vaccinare pentru călătoriile în Thailanda, deşi în unele provincii există un risc de malarie, conform Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, ale cărui recomandări le puteţi găsi pe www.cdc.gov. Din secţiunea de călătorie a site-ului, selectaţi Cartea Galbenă (Yellow Book) / Build Custom Report pentru a găsi evaluări de risc pentru febră galbenă şi malarie.
 

Siguranţa

Desi extrem de vizibilă, poliţia locală nu prea vorbeşte limba engleză. Poliţia turistică poate fi mai utilă şi o puteţi contacta la nr. de telefon 115, disponibil 24 h. Poliţia thailandeza nu este renumerata prea bine, de aceea corupţia rămâne o problemă.
Thailanda este o ţară destul de sigură. Cea mai mare problemă de siguranţă sunt accidentele rutiere. Regatul se află întotdeauna în top 5 ţări din întreaga lume pentru cel mai mare procent de decese legate de accidentele petrecute în trafic. Atunci cand mergeti pe jos respectaţi sfaturile referitoare la siguranţa pietonilor.
In principiu, hoţii de buzunare şi cei din camerele de hotel sunt o problemă moderată în centrele turistice.


Înainte de plecarea în călătorie

 • Luaţi cu dumneavoastră adresa şi nr. de telefon al ambasadei sau al consulatului României în Thailanda.
 • Asiguraţi-vă că ştiţi limita de bani pe care o puteţi retrage de la ATM şi PIN-ul cardului pe care urmează să-l utilizaţi.
 • Verificaţi cu banca emitentă dacă puteţi utiliza cardul în Thailanda
 • Se pot retrage bani de la ATM-uri
 • cel mai usor este sa aveti bani cash pentru cheltuielile zilnice
 • Lăsaţi cuiva apropiat o copie a itinerariului dumneavoastră.


Sfaturi de călătorie în Thailanda

 • Pentru a se bucura de sejurul în Thailanda, turistii care ajung pentru prima dată în această ţară, în dorinţa lor de a descoperi ceea ce a are de oferit aceasta minunata tara trebuie sa fie informați, şi astfel avem câteva sugestii:
 • Zilele însorite, luminoase necesită ochelari de soare care vă vor proteja
 • Se recomandă pantofi sport şi bocanci pentru cei care vor să facă drumeţii mai ales în partea de nord a ţării
 • Pentru că veţi vizita situri arheologice care sunt situate în junglă, va trebui să aveţi la dvs. şi repelent împotriva ţânţarilor şi a insectelor.
 • Aduceţi cu dumneavoastră aparatul foto şi camera de filmat, baterii suficiente şi toate accesoriile de care aveţi în general nevoie. În multe locuri va fi aproape imposibil să găsiţi carduri de memorie, acumulatori etc. însă în magazinele de specialitate din marile oraşe veţi găsi la preţuri destul de mari tot felul de accesorii pentru aparatele foto sau camerele de luat vederi.
 • Thailanda este o ţară în care variaţia de temperatură este mică, sunt recomandate hainele subtiri, de vara, din fibre naturale. In perioada in care umiditatea este ridicata s-ar putea să fiţi nevoiţi să vă schimbaţi tricourile, hainele de câteva ori în aceeaşi zi In Thailanda este recomandat sa aveti tricouri/bluze cu mâneca scurtă, şapcă sau pălărie, pantaloni scurţi şi o haină subţire de vânt şi ploaie.
 • Pentru incursiunile în junglă, unde diverse insecte sunt prezente, sunt recomandanţi pantalonii lungi tip trening şi bluze cu mâneci lungi, care se pot sufleca. În cazul în care veţi ajunge în sezonul ploios, care are farmecul propriu, trebuie să ştiţi că în general va ploua în orele de după-amiază.
 • Un bacşiş de 10% este aşteptat în general în majoritatea restaurantelor, aceasta fiind practică locală.
 • Dacă aveţi în plan să faceţi drumetii sau să practicaţi turism de aventură, atunci trebuie să aveţi cu dumneavoastră o lanternă şi o sticlă cu apă. Este recomandat ca documentele importante personale, cum ar fi paşaportul, permisul de conducere, carduri de credit, reţete pentru medicamentele prescrise, biletul de avion etc. să fie fotocopiate, pentru că nu se ştie când vă vor fi de un real folos.
de la 950 EUR


ATRACTIILE VACANTEI:


Snorkeling in insulele Similan
Parcul National al Insulelor Similan este situate la    aproximativ 85 km nord – vest de Phuket si se compune din noua insule cunoscute pentru plajele lungi de nisip alb dar si pentru apele albastre de cristal care oferta unele dintre cele mai bune peisaje din Thailanda. Insulele adapostesc o mare varietate de vietati marine, dintre care multe specii rare sau aflate pe cale de disparitie. Insulele Similan sunt considerate a fi cel mai bun loc pentru scufundari si snorkeling din Thailanda si unul dintre cele mai bune din lume.
Excursia va incepe cu o plimbare de aproximativ 70 de minute cu o ambarcatiune de viteza spre insulele Similan unde va veti bucura de o sesiune de snorkeling in Koh Payu si de o “bălăceală” pe superba plaja Koh Miang.
Dupa un pranz relaxat servit la bordul ambarcatiunii va urma a doua parte a excursiei in care va puteti bucura de o noua sesiune de snorkeling in Koh Bangu si de o ultima sesiune de innot si relaxare pe superba insula Koh Similan.
Tarif estimat: 80 Euro/persoana

Phang Nga – tur de vizitare intr-o ambarcatiune cu coada lunga
Va veti simti exact precum agentul secret 007 in cadrul acestui tur care va va dezvalui toate secretele  insulei James Bond, locul iconic in care s-a filmat celebra pelicula „Omul cu arma de aur”.
Turul va incepe la ora 10:00 cand veti fi preluati de la hotelul dumneavoastra. Inainte de a incepe explorarea minunatului golf Phang Nga, veti face o scurta oprire pentru a vizita Templul Sawankuha, unde veți putea admira renumita statuie a lui Buddha inclinat. Tot aici, veti avea ocazia sa admirati si deja celebrele maimutele locale, insa aveti grija, sunt specimene extrem de prietenoase renumite pentru agilitatea cu care „imprumuta” obiectele turistilor.
Dupa terminarea vizitei templului, veti urca la bordul unei barci cu coada lunga, , un tip de ambarcatiune specific pentru Regatul Thailandei., pentru a pornit in aventura dumneavoastra de a descoperi frumusetile Golfului Phang Nga dar si istoria si cultura satului plutitor Panyee, un sat musulman unde veti face o scurta oprire pentru a servi masa de pranz. In cea de-a doua parte a zilei, veți continua calatoria spre celebra insula James Bond, cunoscuta local sub numele de Khao Ping Kan, unde puteti petrece ultimele ore innotand sau relanxandu-va pe superbele plaje din insula.
Tarif estimat: 40 Euro/persoana

Luxury Sunset Cruise: Insulele James Bond &  Hong
Bucurati-va de o dupa - amiaza petrecuta la bordul unei ambarcatiuni de lux in timp ce strabateti peisajele uimitoare ale Golfului Phang Nga. Vizitati insula James Bond si explorati pesterile insulei Hong in cadrul unei plimbari cu caiacul. Incheiati ziua cu o cina servita la apus la bordul ambarcatiunii, un moment menit sa va bucure atat trupul cat si sufletul.
Tarif estimat: 115 Euro/persoana
de la 1790 EUR


ATRACTIILE VACANTEI:

Chiang Rai si Triunghiul de Aur
In cadrul acestei excursii de o zi veti avea ocazia sa experimentati atat linistea cat si peisajul superb caracteristic Thailandei de Nord.
Prima oprire a zilei va fi la minunatele izvoare termale Mae Kajan – o adevarata minune naturala a caror apa este atat de fierbinte incat poate fierbe un ou. Ziua va continua apoi cu un loc unic - Triunghiul de Aur – locul unde pot fi vizitate trei tari in acelasi timp : Thailanda, Laos si
Birmania.Aici veti avea ocazia sa aflati mai multe  despre "aurul" din aceasta zona – opiumul care este intens cultivat. Tot aici se afla si un muzeul dedicat acestei substante, unde turistii pot afla detalii interesante despre istoria, cultivarea dar si despre numeroasele efecte daunatoare. Veti strabate orasul de frontiera Mae Si si veti ajunge in Tachilek, un oras din Birmania renumit pentru pietele sale pline de viata si culoare locala. Dupa un pranz copios si o scurta sesiune de shopping urmeaza returul spre Chiang Mai. O ultima oprire va fi facuta in satele triburilor de munte unde veti face cunostinta cu membrii tribului Akha, renumiti pentru minunatul lor simt al umorului.
Tarif estimat : 20 euro / persoana

Cina si spectacol de dans thailandez
Acest program este reteta de succes a unei seri cu adevarat unice in care veti fi inconjurati de cele mai frumoase traditii locale thailandeze.
Seara va debuta cu o cina tradiționala thailandeza in care ospitalitatea si cele mai autentice feluri de mancare renumite pentru amestecul magnific de condimente si arome va vor rasfata toate simturile.
Spectacolul thailandez va fi o adevarata incursiune in cultura locala, costumele si dansurile reprezentand numeroase piese importante din literatura si folclorul local, fascinante de privit dar si esentiale pentru a intelege trecutul si prezentul acestei tari.
Tarif estimat : 27 euro / persoana
de la 1350 EUR


ATRACTIILE VACANTEI:

Insulele Phi Phi
Grupul de insule din Phi Phi este format din patru insule : Phi Phi Don ( singura insula populata), Phi Phi Leh,Insula Bamboo ( Koh Pai) si insula Koh Yung. Insulele Phi Phi isi merita pe deplin reputatia de „bijuteriile Marii Andaman  şi ramano adevarata destinatie „must - see”din Krabi. Excursia va incepe cu imbarcarea intr-o salupa rapida pentru o experienta de neuitat : veti vizita Pestera Vikingilor unde veti puteaadmira numeroase desene rupestre, va veti bucura de o  bălăceala” si o sesiune de snorkeling printre corali in Golful Lohsamah si
veti face o scurta oprire in Golful Bay pentru a vizita minuanta locatie unde a fost filmata renumita pelicula de la Hollywood, The Beach. Ziua va continua cu o vizita in renumitul Golf al Maimutei si cu un delicios pranz local servit in insula Phi Phi Don. Ultimele ore ale excursiei le veti petrece
intr-o sesiune de snorkeling in Hin Klang si innotand pe superbele plaje ale Insulei Bamboo.
Tarif estimat: 70 Euro/persoana

Krabi Sunset Cruise
Bucurati-va de o dupa - amiaza petrecuta la bordul unei ambarcatiuni traditionale thailandeze restaurante, veche de peste 100 de ani. In aceste sase ore veti avea ocazia sa innotati, sa va bucurati de o sesiune de snorkeling si sa savurati o cina delicioasa pe baza de preparate traidtionale tailandeze insotita de cocktail-uri, in timp ce va lasati fermat de apusul spectaculos pe care Marea Andaman il oferta vizitatorilor sai.
Tarif estimat: 90 Euro/persoana
de la 1290 EUR


ATRACTIILE VACANTEI:


Orasul Antic Ayutthaya – tur de o zi
In cadrul acestei excursii de o zi veti avea ocazia sa explorati orasul antic Ayutthaya cu toate splendorile acestuia dar si sa va relaxati la bordul unei ambarcatiuni intr-o plimbare pe raul Chao Phraya.  
Prima parte a zilei va fi destinata vizitarii orasului antic Ayutthaya, obiectiv turistic aflat pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO. Vechea capitala a Regatului Thailandei, cunoscut in acele vremuri ca Regatul Siamului, este cu adevarat o experienta de neuitat care va vraji cu numeroasele sale temple, manastiri, palate si ruine budiste. Ziua se va incheia cu o plimbare pe raul Chao Phraya, ocazia perfecta pentru a va bucura de peisajul pitoresc al locului.
Tarif estimat: 55 Euro / persoana

Marele Palat Regal si Templele Bangkok-ului
In cadrul acestui tur cultural de o jumatate de zi veti descoperi bogatiile regale si spirituale ale Bangkokului, vizitand Marele Palat Regal – o capodopera arhitecturala ce a gazduit resedinta regilor Siamlui, dar si minunatele temple Wat Pho si Wat Traimit.
Marele Palat Regal este un mini – oras regal situat pe malurile raului Chao Praya si cuprinde zeci de cladiri, curti, sali, temple,pagode si gradini. Piesa centrala a acestui complex o reprezinta Templul lui Buddha de Smarald, unde se afla o statueta a lui Buddha de 45 de cm ce a fost sculptata intr-o bucata de jad translucid.
Al doilea templu – Templul Wat Pho – unul dintre cele mai vechi temple din Bangkok, este locul unde veti admira renumita statueta a lui Buddha Inclinat, o statueta de peste 46 m lungime si 15 m inaltime. Ultima oprire va fi  la Templul Wat Trimit – cunoscut si sub numele de Templul lui Buddha de Aur – unde veti putea admira faimoasa statueta de aur a lui Buddha, o statueta inalta de 3 metri realizata  in stil Sukhothai,din peste 5.5 tone de aur.
Tarif estimat: 47 Euro / persoana
de la 890 EUR

ATRACTIILE VACANTEI:
 
Snorkeling in insulele Similan
Parcul National al Insulelor Similan este situate la    aproximativ 85 km nord – vest de Phuket si se compune din noua insule cunoscute pentru plajele lungi de nisip alb dar si pentru apele albastre de cristal care oferta unele dintre cele mai bune peisaje din Thailanda. Insulele adapostesc o mare varietate de vietati marine, dintre care multe specii rare sau aflate pe cale de disparitie. Insulele Similan sunt considerate a fi cel mai bun loc pentru scufundari si snorkeling din Thailanda si unul dintre cele mai bune din lume.
Excursia va incepe cu o plimbare de aproximativ 70 de minute cu o ambarcatiune de viteza spre insulele Similan unde va veti bucura de o sesiune de snorkeling in Koh Payu si de o “balaceala” pe superba plaja Koh Miang.
Dupa un pranz relaxat servit la bordul ambarcatiunii va urma a doua parte a excursiei in care va puteti bucura de o noua sesiune de snorkeling in Koh Bangu si de o ultima sesiune de innot si relaxare pe superba insula Koh Similan.
Tarif estimat: 80 Euro/persoana

Luxury Sunset Cruise: Insulele James Bond &  Hong
Bucurati-va de o dupa - amiaza petrecuta la bordul unei ambarcatiuni de lux in timp ce strabateti peisajele uimitoare ale Golfului Phang Nga. Vizitati insula James Bond si explorati pesterile insulei Hong in cadrul unei plimbari cu caiacul. Incheiati ziua cu o cina servita la apus la bordul ambarcatiunii, un moment menit sa va bucure atat trupul cat si sufletul.
Tarif estimat: 115 Euro/persoana

Phang Nga – tur de vizitare intr-o ambarcatiune cu coada lunga
Va veti simti exact precum agentul secret 007 in cadrul acestui tur care va va dezvalui toate secretele  insulei James Bond, locul iconic in care s-a filmat celebra pelicula „Omul cu arma de aur”.
Turul va incepe la ora 10:00 cand veti fi preluati de la hotelul dumneavoastra. Inainte de a incepe explorarea minunatului golf Phang Nga, veti face o scurta oprire pentru a vizita Templul Sawankuha, unde veti putea admira renumita statuie a lui Buddha inclinat. Tot aici, veti avea ocazia sa admirati si deja celebrele maimutele locale, insa aveti grija, sunt specimene extrem de prietenoase renumite pentru agilitatea cu care „imprumuta” obiectele turistilor.
Dupa terminarea vizitei templului, veti urca la bordul unei barci cu coada lunga, , un tip de ambarcatiune specific pentru Regatul Thailandei., pentru a pornit in aventura dumneavoastra de a descoperi frumusetile Golfului Phang Nga dar si istoria si cultura satului plutitor Panyee, un sat musulman unde veti face o scurta oprire pentru a servi masa de pranz. In cea de-a doua parte a zilei, veti continua calatoria spre celebra insula James Bond, cunoscuta local sub numele de Khao Ping Kan, unde puteti petrece ultimele ore innotand sau relanxandu-va pe superbele plaje din insula.
Tarif estimat: 40 Euro/persoana
de la 1190 EUR

ATRACTIILE VACANTEI:


Orasul Antic Ayutthaya – tur de o zi
In cadrul acestei excursii de o zi veti avea ocazia sa explorati orasul antic Ayutthaya cu toate splendorile acestuia dar si sa va relaxati la bordul unei ambarcatiuni intr-o plimbare pe raul Chao Phraya.  
Prima parte a zilei va fi destinata vizitarii orasului antic Ayutthaya, obiectiv turistic aflat pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO. Vechea capitala a Regatului Thailandei, cunoscut in acele vremuri ca Regatul Siamului, este cu adevarat o experienta de neuitat care va vraji cu numeroasele sale temple, manastiri, palate si ruine budiste. Ziua se va incheia cu o plimbare pe raul Chao Phraya, ocazia perfecta pentru a va bucura de peisajul pitoresc al locului.
Tarif estimat: 55 Euro / persoana

Marele Palat Regal si Templele Bangkok-ului

In cadrul acestui tur cultural de o jumatate de zi veti descoperi bogatiile regale si spirituale ale Bangkokului, vizitand Marele Palat Regal – o capodopera arhitecturala ce a gazduit resedinta regilor Siamlui, dar si minunatele temple Wat Pho si Wat Traimit.
Marele Palat Regal este un mini – oras regal situat pe malurile raului Chao Praya si cuprinde zeci de cladiri, curti, sali, temple,pagode si gradini. Piesa centrala a acestui complex o reprezinta Templul lui Buddha de Smarald, unde se afla o statueta a lui Buddha de 45 de cm ce a fost sculptata intr-o bucata de jad translucid.
Al doilea templu – Templul Wat Pho – unul dintre cele mai vechi temple din Bangkok, este locul unde veti admira renumita statueta a lui Buddha Inclinat, o statueta de peste 46 m lungime si 15 m inaltime. Ultima oprire va fi  la Templul Wat Trimit – cunoscut si sub numele de Templul lui Buddha de Aur – unde veti putea admira faimoasa statueta de aur a lui Buddha, o statueta inalta de 3 metri realizata  in stil Sukhothai,din peste 5.5 tone de aur.
Tarif estimat: 47 Euro / persoana
de la 2350 EUR
Muzee, piețe și monumente – acest circuit vă oferă toate acestea și multe altele. Am pregătit pentru dumneavoastră cele mai bune locuri din Asia de Sud Est într-o vacanță compactă dar și foarte detaliată. Pe lângă metropolele moderne Bangkok și Ho Chi Minh veti avea ocazia să admirați cele mai frumoase, liniste și emblematice locuri  ale  continentului asiatic.
680 EUR + 2490 USD
Invitatie intr-o vacanta in care va veti simti in primul rand “liberi”, pentru ca Thai inseamna libertate, va veti simti fericiti pentru ca sunteti in “Tara Surasului”, va veti simti mai aproape de zei printre palatele regale si templele budiste care stau alaturi de zgarie-norii si autostrazile suspendate din Bangkok, “Orasul Ingerilor”, locul de resedinta al zeului Indra.

Veti fi uimiti de politetea si ospitalitatea locuitorilor din Myanmar, unde convietuiesc 135 de etnii cu obiceiuri si traditii diferite, Myanmarul aflandu-se intr-o zona de intersectie a doua uriase culturi, indiana si chineza, cu o bogata mostenire culturala si spirituala, care se intinde pe o perioada de peste 1.000 de ani. Veti simti ca ati fost cu siguranta in cea mai exotica destinatie asiatica atunci cand veti parasi “tara de aur a mii si mii de pagode si temple”.
Perioada
06.11 - 20.11.2019
1340 EUR
Vine un moment cand fiecare dintre noi simtim ca avem nevoie de “o gura de aer”, un moment cand ne-am dori ca toate peisajele cu plaje insorite la care am tanjit toata toamna sa devina o realitate prezenta si in viata noastra.

Momente cand ne uitam pe geam afara si vedem un peisaj mohorat in care vantul taios si ploile interminabile sau ninsorile sficuitoare par sa se fi instalat pe vecie … cand ne-am dori sa ne putem teleporta macar pentru cateva zile intr-un paradis tropical …

Ei bine, acest lucru va fi posibil daca veti evada pentru o saptamana intr-un astfel de loc, mai precis in Thailanda, in Krabi, intr-un hotel situat intr-un golf mirific, pe malurile insorite ale Marii Andaman.

Veti avea ragazul sa va rasfatati, sa va bucurati de tot ce va inconjoara, sa explorati fiecare coltisor al paradisului insulelor Thailandei si sa sarbatoriti intrarea in Noul An in cel mai frumos mod posibil.

Va invitam deci, sa lasati lucrurile rele si marunte in urma si sa pasiti in Anul Nou, in Paradisul din Krabi.
Perioada
28.12.2019 - 05.01.2020
780 EUR + 990 USD
Ultimele 2 locuri pentru plecarile din 05.10 si 12.10 si Reducere 200 $/pers!
Veti pasi intr-o lume care imbina misterul oriental cu tehnica vestica intr-un caleidoscop viu colorat, o calatorie care va incepe in Thailanda, unde veti descoperi fascinanta capitala si imprejurimile acesteia pline de istorie si pitoresc, un “colt de lume” in care va veti simti in primul rand “liberi”, pentru ca Thai inseamna libertate, va veti simti fericiti pentru ca veti fi in “Tara Surasului”, va veti simti mai aproape de zei printre palatele regale si templele budiste care stau alaturi de zgarie-norii si autostrazile suspendate din Bangkok, “Orasul Ingerilor”, va continua cu capitala Malaeziei, Kuala Lumpur, monument al ingenuitatii si determinarii malaeziene, devenita dintr-o murdara exploatare miniera una dintre cele mai spectaculoase metropole asiatice, cu Malacca, cel mai vechi oras din Malaezia listat de Patrimoniul Mondial UNESCO, ca la final sa ajungeti in “orasul leului”, Singapore, oras-stat insular cu unul dintre cele mai inalte standarde de viata din lume, unde veti putea face ultimele cumparaturi in mall-urile ultramoderne, care au facut din oras un sinonim pentru cumparaturi.
Perioada
05.10 - 17.10.2019
 • 1
 • 2
 • >