• L-V: 9-18
 • S-D: inchis
Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180

Vacanțe în China

China, cea mai veche civilizație din lume, este și țara cu cele mai multe atracții istorice din lume - Orașul Interzis, Marele Zid și Armata de Teracotă fiind în topul obiectivelor care atrag milioane de turiști în fiecare an.
 
Beijing, Hong Kong, Shanghai sunt cele mai interesante orașe ale Chinei, însă Tibet, sistemul de temple Grotele Mogao, statuia Leshan Buddha din Sichuan, grădinile Suzhou, Templul Paradisului - TianTan (Beijing), Drumul Mătăsii, peșterile Longmen și terasele cu orez din Yuanyang sunt printre cele mai bune motive de a vizita China.
 

Top Atracţii Turistice în China

 
Pudong Skyline
Pudong este un cartier din Shanghai, aflat pe malul estic al răului Huangpu, care s-a dezvoltat drept centru financiar şi comercial al Chinei. Orizontul este străjuit aici de zgârie nori măreţi, care au apărut pe locul unde acum 20 de ani existau în majoritate numai terenuri agricole. Printre construcţiile gigantice se număra Turnul Perla Orientului, Centrul Financiar, clădirea Jin Mao, Turnul Shanghai.
 
Grotele Mogao
Grotele Mogao reprezintă un sistem de 492 de temple, aflat la 25 de kilometri sud-est de centrul oraşului Dunhuang, o oază strategică situată la intersecţia cu Drumul Mătăsii. Grotele conţin exemple dintre cele mai reprezentative ale artei budiste, care se întind pe o perioadă de aproximativ 1000 de ani. Construcţia grotelor budiste a început în anul 366 e.n., ele fiind iniţial locuri pentru a depozita manuscrise şi opere de artă. Împreună cu grotele Longmen şi Yungang, Mogao sunt unele dintre cele mai faimoase trei temple străvechi, săpate în stâncă, din  China.
 
Statuia Leshan Buddha
Buddha din Leshan este o statuie gigantică a lui Buddha, săpată în stâncă, în Sichuan, în vestul Chinei. Începută în anul 713, în timpul Dinastiei Tang, statuia nu a fost terminată până în anul 803 şi a avut nevoie de eforturile reunite a mii de sculptori şi muncitori. Statuia se ridică la o înălţime de 71 de metri şi are degete lungi de trei metri, la fiecare dintre mâinile sale enorme.
 
Muntele Huang
Una dintre destinaţiile turistice importante din China, Muntele Huang, este un versant aflat în estul Chinei, cunoscut şi sub numele de Huangshan (“Muntele Galben”). Zona este vestită pentru peisajele de aici, pădurile de pini, vârfurile de stâncă de granit şi panoramă care se poate vedea de sus. În vremuri străvechi, peste 60000 de trepte din piatră au fost săpate în munte. În prezent, exista telecabine pe care turiştii le pot lua pentru  a urca de la baza muntelui până în vârf.
 
O croazieră pe fluviul Li
Croaziera pe fluviul Li, plecând din Guilin până în Yangshuo, este atracţia oricărei excursii în nord-estul provinciei Guangxi. Peisajul este împânzit de dealuri minunate, stânci abrupte, grote şi sate de fermieri şi este străjuit de plantaţii de bambus. Cu imagini care îţi tăie răsuflarea şi un stil de viaţă total diferit de cel din metropolele din beton, această călătorie reprezintă una dintre atracţiile de top din China.
 
Armata de Teracota
Armata de Teracota este o colecţie de sculpturi din teracota care înfăţişează armatele lui Qin Shi Huang (221 i.e.n. – 206 i.e.n), primul împărat al Chinei. Este cea populară atracţie turistică din provincia Xián şi una dintre cele mai căutate din întreaga China. Se estimează că în cele trei gropi în care se afla această armată, au existat peste 8000 de soldaţi, 130 de care de luptă cu 520 de cai şi 150 de cai de cavalerie, majoritatea dintre ei fiind îngropaţi în acest loc.
 
Portul Victoria
Portul Victoria este o atracţie turistică majoră din Hong Kong şi unul dintre cele mai adânci porturi din lume. Golful oferă privelişti uluitoare ale zgârie norilor din Hong Kong, într-o parte şi ţărmul oraşului Tsim Sha Tsui, în cealaltă. Portul Victoria este unul dintre cele mai aglomerate din lume, cu sute de feriboturi, corăbii şi ambarcaţiuni de viteză, care străbat în lung şi-n lat zona. Una dintre cele mai bune modalităţi de a vedea portul este o croazieră la bordul ambarcaţiunii Star Ferry.
 
Oraşul Interzis
Aflat în centrul oraşului Beijing, Oraşul Interzis este cel mai mare palat din lume, care se întinde pe mai mult de 72 de hectare. Construit între anii 1406 şi 1420, complexul de palate este alcătuit din 980 de clădiri cu 8707 camere, înconjurate de un sunt adanc de 6 metri şi de un zid înalt de 10 metri. 24 de împăraţi au domnit peste China, timp de aproape 5 secole, din Oraşul Interzis, până la abdicarea lui Puyi, ultimul împărat al Chinei. În zilele noastre, Oraşul Interzis este muzeu şi reprezintă una dintre cele mai populare atracţii turistice din China.
 
Palatul Potala
Situat la 130 de metri deasupra Văii Lhasa, Palatul Potala are 170 de metri înălţime şi este cea mai monumentală structura din Tibet. Construirea actualului palat a început în anul 1645, în timpul domniei celui de-al cincilea Dalai Lama şi a durat până în anul 1648, atunci când Potrang Karpo, sau Palatul Alb a fost terminat. Potrang Marpo, sau Palatul Roşu a fost adăugat ulterior, între anii 1690 şi 1694. Palatul Potala a rămas reşedinţa lui Dalai Lama, până când al 14-lea călugăr a fugit în India, după invazia chineză din anul 1951.
 
Marele Zid Chinezesc 
Marele Zid Chinezesc a fost construit, reconstruit şi întreţinut intre secolul 5 i.e.n. şi secolul 16, pentru a proteja graniţa de nord a Imperiului Chinez de atacurile triburilor nomade din nord. Majoritatea zidului existent a fost construit în timpul Dinastiei Ming (1368-1644 e.n.). Marele Zid este în unele locuri într-o stare excelentă, iar în altele, este o ruină. Cea mai populară parte a să se afla la Bādálǐng.

 
Arta și Arhitectură în China

 • Marele Zid Chinezesc
 • Bronz, jad și lemn lacuit
 • Dinastia Han
 • Ceramică și porțelanul
 • Arhitectura chineză, împreună cu cea orientală şi islamică reprezintă cele trei principale tipuri de arhitectură din lume.
 • Arhitectura chineză este unică din lume bazată pe construcţii de lemn, care reflectă concepţia chinezilor bazată principiile moralităţii, frumuseţii, valorilor ale naturii. Arta arhitecturală chineză are următoarele caracteristici: pune accentul pe puterea imperială şi concepţia de ierarhie, domenii în cel mai înalt grad ilustrate de proiectarea palatelor şi oraşelor; acordă o atenţie specială frumuseţii colective, majoritatea grupurilor de clădiri sunt construite în jurul unei axe principale; respectă natura, urmăreşte îndeaproape armonia dintre construcţie şi cadrul natural; caută pentru frumuseţea armoniei, simplitatea şi modestia.
 • În afară de construcţiile naţionalităţii Han, un specific aparte îl are şi arhitectura naţionalităţilor conlocuitoare din China, ceea ce a îmbogăţit mult tipologia arhitecturală a ţării.
 • Potrivit tipurilor de construcţii, arhitectura chineză este împărţită în cinci categorii, şi anume: imperială, a templelor, a grădinilor, funerară şi a locuinţelor populaţiei.
 • Arhitectura chineză antică a parcurs trei mari perioade înfloritoare: dinastiile Qin şi Han, dinastiile Sui şi Tâng şi dinastiile Ming şi Qing
Clădiri şi monumente interesante în China
 • Oraşul Interzis, reşedinţa Împăraţilor din dinastiile Ming şi Qing. A fost construit în anii 1406-1420, urmat de Templul Cerului (1420);
 • Piaţa Tian’anmen, cuprinde Tian’anmen (Poarta Păcii Cereşti), Marea sală populară, Muzeul Naţional Chinez, Monumentul eroilor, Mausoleul lui Mao Zedeon;
 • Palatul de Vară sau Yiheyuan;
 • Teatrul de operă Yheng Zici Beijing;
 • Vechiul observator din Beijing;
 • Temple, catedrale şi moschei.

Natura şi peisaje de văzut într-o călătorie în China

 • Arhipelagul Shengsi se află pe Fluviul Yangtze şi include 394 insule, dintre care doar 18 sunt locuibile.
 • Huanglong este un miracol unic în China - un muzeu al calcifierii naturale
Este o rezervaţie naturală bogată în lacuri (peste 3400 lacuri multicolore) cu o faună extraordinară (aici puteţi găsi nu mai puţin de 10 animale rare printre care maimuţa galbenă şi ursul Panda)
 • Zhejiang - Lacul de Vest
Este una din cele mai mari atracţii turistice din China! Lacul de Vest, situat în centrul oraşului Hangzhou, capitala provinciei Zhejiang, este celebru în China pentru priveliştile pitoreşti care combina apa şi muntele, dar şi pentru numeroasele monumente istorice.
 • Muntele Huashan din China - locul în care turiştii pot să practice sport extrem
 • Terasele Yuanyang
Terasele Yuanyang sunt dealuri abrupte pe care oamenii le-au terasat folosind unelte simple. Terasele cu orez din Yuanyang  sunt printre cele mai vechi structuri create de om în China.
 • Peşterile Dunhuang  - un mare tezaur de artă
Peşterile Mogao din China reprezintă o creatie unica, un conglomerat de 5 temple construite pe 5 niveluri; 2000 de sculpturi cioplite în pereţii de stâncă şi 45 000 de metri pătraţi de picturi murale, printre care se afla numeroase capodopere ale artei chinezeşti!!
 • Muntele Taishan din Shandong
În credința veche din China era considerat cel mai înalt munte din lume, monarhii chinezi venind aici ca să aducă jertfă cerului și pământului, acesta fiind escaladat de şase împăraţi chinezi.
 • Harbin - oraşul de gheaţă
Este un Oraş întreg sculptat în gheaţă! Palate, Temple, toate din gheaţă, de dimensiuni reale!
 • Case rotunde din pământ
Construcţii imense de pământ, case rotunde, care au fost ridicate de către poprul Hakka cu mult timp în urmă în scop defensiv!
 • Satul Nanping - temple ancestrale
Satul Nanping este unul din cele mai vechi din China, cu o istorie de peste 1000 de ani, un oraş istoric cu alei înguste, un labirint plin de clădiri şi 8 temple ancestrale!
 • Cascada Hukou sau ploaia de Aur
Casacada Hukou este cea mai mare de pe cursul râului Galben. Vara este ca o ploaie de Aur, iar iarna sculptează scene minunate din ţurţuri şi formează curcubee prin reflexia luminii!!
 
Tradiţii şi Evenimente în China
 
 • În China existând un mod special  de a se bea ceai, de a-l servii, iar această cultură a ceaiului având denumirea de “ Cha Dao”.
 • Unul dintre cele mai reprezentative simboluri ale culturii chineze este dragonul de apă, ce a căpătat semnificaţii culturale pentru faptul că este considerat un zeu cu aptitudini magice şi pentru că reprezintă o etichetă rezervată faimiliei imperiale.
 • Una dintre cele mai vechi şi importante sărbători tradiţionale chinezeşti este Festivalul Mijlocului Toamnei sau Festivalul Lunii Pline ce este sărbătorită din 15 august după calendarul agricol chinezesc. Cea mai populară activitate a acestei sărbători fiind reprezentată de jocurile cu lampioane. În Hong Kong în cadrul acestei ceremonii este dansul cu dragonul de foc ce durează timp de trei zile.
 • În fiecare an de Anul Nou Chinezesc fiecare gospodărie pregăteşte bucate şi vin, iar cei ce se află departe de familie revin acasă pentru petrecerea alături de cei dragi a celei mai importante sărbători a anului. Unul din obiceiuri constă în faptul că mâncarea pregătită pentru ultima noapte a vechiului an nu este utilizată în întregime ci se lasă câte ceva şi pentru intrarea în noul an, mâncare ce este aruncată în a douăsprezecea zi a anului nou pe stradă, marcând astfel înlăturarea vechiului şi primirea noului.
 • Tradiţiile sunt multiple dar am să-mi opresc atenţia asupra unei ultime tradiţii, ce ţine de nunţi. Spre deosebire de ţara noastră, în China, culoarea bucuriei, purităţii şi prosperităţii nu este albul ci roşul. Astfel se face că în general rochia de mireasă este roşie, decoraţiile şi invitaţiile de asemenea, sunt tot de culoare roşie. Miresele chineze îşi schimbă garderoba de minim trei ori în timpul recepţiei iar alegerea zilei în care se desfăşoară ceremonia este extrem de importantă, ţinându-se cont de semnele zodiacale. Importantă este însă şi ora aleasă, a doua jumătate dintr-o oră fiind preferată pentru că fericitul cuplu să aibă un început de relaţie ascendent, precum limbile unui ceasornic, ce vor urca şi nu vor coborî.
 • Dansul Leului este una dintre cele mai cunoscute tradiţii chinezeşti. Aceste dansuri au loc în timpul festivalurilor, deşi în China spectacole ale dansului leului se vad de-a lungul întregului an cu ocazia inaugurării unei companii noi sau a unei activităţi importante. Se crede că aceste dansuri aduc noroc şi prosperitate, îndepărtând răul. În cadrul dansului, doi oameni îmbrăcaţi într-un singur costum de leu îşi folosesc picioarele pentru a imita mişcările   leului. Salata şi ţelina se agaţa de uşile companiilor noi deoarece fonetic numele lor seamănă cu cuvintele care exprima profitul şi sârguinţa.

Top orașe de vizitate în China

 • Beijing – capitala Chinei cu o populatie de 22 milioane in 2015
 • Shanghai – 24  milioane locuitori in 2016
 • Tianjin – 5  milioane locuitori
 • Shenyang – 4 milioane locuitori
 • Wuhan – 4 milioane locuitori
 • Guanghzou – 3 milioane locuitori
 • Chongqing – 3 milioane locuitori
 • Nanjing – 3 milioane locuitori
 • Xian – 2 milioane locuitori

Beijing

Capitala Chinei este Beijing, cel mai populat centru urban este Shanghai. China are peste 20 de oraşe mari cu o populaţie minimă de 1 milion de locuitori.
Beijing, metropolă în nordul Chinei, este capitala Republicii Populare Chineze. Este una dintre cele patru municipii ale RPC. Numele se traduce prin Capitala nordică (bei - nord, şi jīng - capitală).
Beijing este cel de-al doilea oraş ca număr de locuitori din China, după Shanghai. Este centrul cultural, educaţional şi cultural al Republicii, în timp ce Shanghai şi Hong Kong predominantă este latura economică. Beijing este una dintre cele patru capitale antice ale Chinei. În anul 2008 a fost  gazda Jocurilor Olimpice de Vară.

Hong Kong

Hong Kong este un amestec de tradiții orientale și occidentale, o metropolă modernă, dar și una dintre cele mai faimoase destinații turistice din lume. Unul dintre cele mai aglomerate cartiere este Mong Kok, în care fiecare stradă este specializată într-un anumit produs.
Turiştii care vor să scape de agitaţia oraşului nu duc lipsă de locuri liniştite: peste 60% din Hong Kong este rezervat pentru parcuri, rezervaţii naturale şi plaje.
Chiar dacă principala atracţie este shoppingul şi viaţă de noapte, Hong Kong oferă restaurante excelente, hoteluri de prima clasă, dar şi frumuseţi naturale: munţi, insule retrase, plaje albe. În Hong Kong, festivalul dedicat Anului Nou Chinezesc este unul plin de lumină: străzile sunt împodobite cu flori şi lampioane, iar cortegiile de care alegorice sunt înconjurate de muzicanţi şi dansatori în costume pitoreşti, de lei şi dragoni din brocart.

Shanghai

Supranumit "Parisul Estului" sau "Regina Orientului ", Shanghai este unul dintre centrele comerciale ale Asiei, iar împreună cu Shenyhen şi Guangyhou formează motorul economic al Chinei.
Shanghai are peste 640 de zgârie-nori și încă 300 sunt în constructive, majoritatea în noul cartier Pudong. Este și primul oraș din lume care a beneficiat de trenul Maglev (levitație magnetică), care astăzi face legătura între Aeroportul Internațional Pudong și gara Long Yang în numai 8 minute, pentru o distanță de 30 km.
 

Cea mai bună perioadă pentru o călătorie în China


Se spune că începutul de toamnă ar fi cea mai propice perioadă pentru vizitarea Chinei, iar începutul lunii octombrie ar fi perioada ideală.
 
Principalele aspecte regionale ale climei sunt generate de caracterul musonic al maselor de aer în Est. Circulaţia musonică generează mari diferenţe între anotimpul uscat şi cel ploios. Climatul musonic se caracterizează prin schimbarea sezonieră a maselor de aer, adică predominarea maselor continentale iarna şi a maselor de aer marin vara.
 
În extremitatea meridională activitatea musonică intensificată de cea ciclonală dă naştere unor precipitaţii bogate.
 
Sub aspect pluviometric se deosebeşte regiunea umedă a Chinei de E , regiunea continentală în N, regiunea tropicală în S şi regiunea aridă a Chinei de E .
 
În Podişul Tibet precipitaţiile sunt repartizate diferit : spre N- sub 150 mm/an, iar în V peste 300mm/an. Ele cad în general vara. În deşertul Gobi cad ploi reduse cantitativ şi neregulate, iar amplitudinile termice diurne sunt extrem de ridicate (60-70 grade) ceea ce provoacă o puternică dezagregare. În E şi S se înregistrează o activitate ciclonală intensă de-a lungul fronturilor polar şi tropical, care dă naştere unor ploi tropicale şi taifunurilor.
 
Taifunurile apar în a doua jumătate a verii şi în anotimpul de toamnă.

Bucătăria Chinezească
 
Bucătăria Chinei este compusă din specificul diverselor regiuni, astăzi extinzându-se în toată lumea, din Asia de est spre America de Nord, Australia, Europa de vest şi Africa de sud.
 
În China exista opt mari bucătarii regionale tradiţionale - Anhui, Cantonese, Fujian, Hunan, Jiangsu, Shandong, Sichuan şi Zhejiang.
 
Tradiţiile Cantonese, Sichuan, Shandong şi Huaiyang sunt cele mai reprezentative şi mai populare în China, fiind denumite cele Patru Mari Tradiţii.
 
În majoritatea felurilor, mâncarea este porţionata în bucăţele mici, pentru a fi mâncate direct, fără a le tăia.
 
În mod tradiţional, China priveşte folosirea furculiţei şi a cuţitului la masă ca un obicei barbar, dat fiind faptul că acestea sunt considerate arme. Poate fi considerată o lipsă de elegantă ca invitatul să se chinuie să-şi taie carnea din farfurie. În general, peştele este gătit şi servit întreg, fără a fi tăiat file în prealabil, şi aceasta deoarece peştele întreg simbolizează prospeţimea mâncării şi, din punct de vedere cultural, întregimea lucrurilor, cu cap şi coadă.
 
Şi carnea de pui este populară în China. Puiul este tăiat în bucăţele, însă se serveşte fiecare părticică a cestuia, tot pentru a simboliza deplinătatea.
 
La o masă chineză, fiecare mesean are propriul bol de orez, în timp ce celelalte bucate sunt servite în vase din care mesenii se servesc pe rând, cu aceleaşi beţişoare. Datorită faptului că acest obicei ar putea contraveni normelor occidentale de igienă, în marile restaurante se pun la dispoziţie mai multe beţişoare sau o lingură metalică mai mare.

Informații turistice pentru o călătorie în China

Schimb valutar: Dolari în yuani se schimbă în bănci, hoteluri, în puncte de schimb. Schimb invers nu se face. Băncile comerciale lucrează de la 8.00 până la 17.00 în zilele lucrătoare şi de la 8.00 până la 11.30 sâmbăta. În hoteluri punctele de schimb sunt deschise mai mult şi lucrează fără zile de odihnă.
 
Cărţi de credit: Cărţile de credit importante, cum ar fi Master Card, Visa, Card Diner's, American Express şi JCB pot fi folosite pentru a achiziţiona bunuri în mall-uri şi magazine în oraşele mari şi mijlocii.
Fus orar: Diferenţa de fus orar este de +8 ore faţă de ora României.
Limba oficială: chineză.
 
Alte informaţii:
Reţeaua electrică:  Tensiunea în reţea în toată ţara e 220 V, dar în unele regiuni ea poate fi considerabil mai joasă. În hoteluri, de regulă, trebuie să utilizaţi adaptorul.
 
Obiceiuri sociale: Magazinele sunt deschise în fiecare zi de la 9.00 până la 19.00. În cele mai mari oraşe majoritatea magazinelor sunt deschise până la 22.00. În magazinele private puteţi negocia preţurile.
 
Clasificarea unităţilor de cazare în China
 
În ţară există patru tipuri de hoteluri: locale, de stat, hoteluri de clasa medie şi hoteluri care aparţin companiilor vestice.
 
Ultimele se deosebesc prin standarde înalte şi nivel de preţuri corespunzător.
 
Hotelurile de clasa medie sunt de asemenea destul de bune, dar nivelul de deservire în ele este mai slab decât în cele străine. În hotelurile locale condiţiile de cazare sunt departe de confortabile. În China se poate cere un tarif mai mare pentru cazare şi masa de la străini, decât de la localnici. În acest scop proprietarii restaurantelor întocmesc două meniuri – pentru localnici şi pentru străini.
 
Informații utile despre China
 
Republica Populară Chineză
Formă de guvernământ:
republică semi-prezidenţială cu dictatură
Suprafaţa: 9.572.419 km²
Populaţia: 1.306.313.812 locuitori - locul 1 în lume
Limba oficială: chineză
Religie: confucianism, islamism, daoism, budism, creştinism 
Capitala: Beijing
Moneda: yuan
Ziua naţionala: 1 octombrie (1949)
Fus orar: GMT +8
Prefix telefonic: 00 86

TAIWAN

Taiwan este o insulă situată în sud-estul Chinei continentale, la sud de Japonia și la nord de Filipine, fiind mărginită la est de oceanul Pacific, la sud de marea Chinei de Sud, la vest de strâmtoarea Taiwan și la nord de marea Chinei de Est.
 
Din punct de vedere politic, inusla Taiwan face parte Republica Chineză și este administrată de conducerea acesteia încă din 1945. Insula formează trei sferturi din teritoriul provinciei Taiwan și este administrată de guvernul taiwanez.
 

Top Obiective Turistice în Taiwan

 • Templul Longshan din Taipei
 • Templul lui Confucius din Taipei
 • Moscheea din Taipei
 • Templul Xingtian din Taipei
 • Templul Tien Ho din Taipei
 • Templul Bao-an din Taipei
 
Artă și Arhitectură în Taiwan:
 • Monumentul Chiang Kai – shek
 • Muzeul Palatului din Taipei
 • Muzeul Național de Istorie din Taipei
 • Muzeul Miniaturilor din Taipei
 
Natură și Peisaje în Taiwan:
 • Parcul Păcii din Taipei
 • Gradina Botanică din Taipei
 • Turnul Taipei 101
 • Conacul Lin Antai din Taipei
 • Clădirea Prezudentiala din Taipei
 • Parcul Koahsiung
 • Taiwan adăpostește aproximativ 460 de specii de păsări, inclusiv specii rare precum gaița albastră Formosan și fazanii Swinhoes si Mikado. Pe lângă această faună, puteți vedea și 400 de specii de fluturi.
 
Top Orașe din Taiwan:
 • Nord : Taipei, Noul Taipei (care cuprinde orașele Panchiao, Chunghe, Sanchong, Yungho, Hsinchuang, etc.), Keelung, Taoyuan-Chungli, Hsinchu, Miaoli
 • Nord-est : Yilan
 • Centru : Taichung, Changhua, Yunlin, Nantou
 • Sud : Chiayi, Tainan, Kaohsiung, Fengshan, Pingtung
 • Est : Hualien, Taitung
 
Info utile:
Capitala: Taipei
Ora locală: GMT +8
Principale limbi vorbite: chineza mandarina, chineza min nan
Moneda: Dolarul Taiwanez
 

MACAO


Regiunea administrativă specială Macao a Republicii Populare Chineze, în formă scurscurtă Macau sau Macao este un mic teritoriu pe coasta de est a Chinei.
Regiunea administrativă specială Macao a Republicii Populare Chineze, denumită Macau sau Macao în formă scurtă, este un mic teritoriu pe coasta de est a Chinei
Se află la 70 km sud-vest de Hong Kong și la 145 km de Guangzhou. Este una dintre cele mai vechi colonii europene din China, datând încă din secolul al XVI-lea.
În sens larg, locuitorii din Macau se numesc macanezi. În sens mai restrâns însă, acest termen se referă la un grup etnic din Macau, de origine portugheză, de obicei amestecat cu sânge chinez.

Top Obiective Turistice în Macao

 • Ruinele bisericii Sf. Pavel,
 • Fortăreața Guia, datând din secolul XVII, este și cel mai vechi far de pe coasta Chinei,
 • Poarta Înțelegerii, înaltă de 40m, aflată în golful Praia Grande. Aceasta structură simbolizează bunăvoința dintre China și Portugalia.
 • Muzeul Macau, care expune istoria Macau și a locuitorilor săi,
 • Biserica Sao Domingo, construită în secolul XVII și renovată în 2002,
 • Fantana Cibernetica,
 • Casa Sfântă a Comasiunii
 • Biserica Sf. Dominic
 • Capela și Cimintirul Protestant
 • Cimintirul Sf.Mihail
 • Casa Memorială a Dr. Sun Yat-sen
 • Poarta de Hotar, construită într-un stil grandios, pentru a marca în mod clar granița dintre Macao și China.
Arta și arhitectura din Macao:
 
-  Piața -  Largo do Senado, sufletul orașului și un paradis pietonal.
-  Muzeul Macau, care expune istoria Macau și a locuitorilor sai.
-  Templul Pou Tai Un, unul dintre cele mai pitorești temple din Macau.
-  Ruinele Catedralei Sf. Pavel
-  Muzeul Grand Prix
-  Muzeul de Artă
-  Muzeul Cadourilor retrocedarii regiunii Macao
-  Muzeul Operelor de Arta Sacră
-  Muzeul Macao
-  Templul Lotusului
 
Tradiții și evenimente din Macao:
 
- Festivalul Bărcilor Dragon, ținut în luna iunie,
- Spectacolul Internațional de Artificii, ținut în septembrie/octombrie
- Festivalul Internațional de Muzică, ce are loc în octombrie.
 
Natură și Peisaje în Macao: Gradina Camoes, Gradina Lou Lim loc.
Info utile:
Statut: Regiune administrativă specială, semi-autonomă, a Chinei
Ora locala: GMT +8
Principale limbi vorbite: chineza, portugheza
Moneda: 1 pataca = 100 avos

Oferte turistice în China, Taiwan, Macao

1590 EUR
Cu o istorie de peste 5.000 de ani, China a devenit in prezent o super-putere economica de necontestat care uimeste prin ritmul si amploarea dezvoltarii economice si sociale.

Programul pe care vi-l propunem va ofera ocazia sa intrati in atmosfera vechilor capitale care s-au succedat de-a lungul numeroaselor dinastii din istoria glorioasa si zbuciumata a Chinei, sa luati contact cu stravechea cultura, cu traditiile milenare care au reusit sa-si puna amprenta asupra evolutiei intregii civilizatii.

Ascensiunea pe Marele Zid Chinezesc, incursiunea in Orasul Interzis, descoperirea Templului Shaolin si a Armatei de Teracota, minunata croaziera pe Fluviul Li, “intoarcerea in timp” in Yangshuo, fantastica natura a Guilinului, dimensiunile urbane ale Shanghai-ului si aromele mancarurilor chinezesti, sunt doar cateva dintre reperele esentiale ale circuitului in care sunteti invitati.
Perioada
29.05 - 10.06.2020
2960 EUR
Desi toata lumea asociaza ciresii infloriti numai cu Japonia, in fiecare primavara, atat in China, cat si in Coreea de Sud au loc festivaluri dedicate acestui eveniment.

In Shanghai are loc sarbatoarea ciresilor infloriti in perioada martie – aprilie, timp in care peste 12.000 ciresi din Parcul Gucun sunt admirati de vizitatori din lumea intreaga.

Marii iubitori ai florilor de cires nu pot rata de asemenea Festivalul Florilor de Cires de pe Insula Jeju sau din parcurile Seoul-ului, unde se poate admira ciresul rege inflorit, specie de cires care are cele mai mari petale de flori din lume. Pe langa ciresii infloriti, alte repere esentiale din China vor fi ascensiunea pe Marele Zid Chinezesc si incursiunea in Orasul Interzis din Beijing,

Cand spui Japonia, te gandesti imediat la tehnica cea mai avansata, la tehnologia de varf, la constructiile cele mai indraznete, la oamenii pentru care munca este un cult, iar traditiile o a doua religie.

Dar daca la toate acestea mai adaugam sarbatoarea ciresilor infloriti, Sakura, istoria lor veche si zbuciumata, natura frumoasa si imprevizibila, vom obtine o imagine de ansamblu care merita din plin aprofundata pe parcursul programului in care sunteti invitati.
Perioada
25.03 - 12.04.2020
1090 EUR
Va doriti sa descoperiti esenta Chinei in doar cateva zile? Sa va familiarizati cu Beijingul, fosta capitala imperiala, plimbandu-va prin piata Tian’an Men, considerata cea mai mare din lume, urcand pe Zidul Chinezesc si vizitand Palatele imperiale construite prin munca neobosita a mii de oameni, marturie a puterii si rafinamentului dinastiilor chineze?

Sa va intoarceti in timp cu aproape doua mii de ani poposind in fata armatei de teracota ce sta inca de straja la mormantul primului imparat al Chinei? Sa „pasiti in viitor” in timp ce veti vizita Shanghaiul, orasul care se dezvolta intr-un ritm incredibil si in care pare ca timpul nu mai reuseste sa tina pasul cu cutezanta mintii omenesti si cu proverbiala harnicie chineza?

Atunci va asteptam alaturi de noi in acest circuit care, in numai o saptamana, va va face sa descoperiti trecutul, prezentul si viitorul a ceea ce va fi poate cea mai mare putere a lumii, China.
Perioada
29.02 - 09.03.2020
2680 EUR
“Circuitul complet al celei mai populate tari din lume”! Un mare stat cu o istorie de peste 5.000 de ani, China a devenit in prezent o super-putere economica de necontestat care uimeste prin ritmul si amploarea dezvoltarii economice si sociale.

Programul pe care vi-l propunem va ofera ocazia sa intrati in atmosfera vechilor capitale care s-au succedat de-a lungul numeroaselor dinastii din istoria glorioasa si zbuciumata a Chinei, sa luati contact cu stravechea cultura si cu traditiile milenare care si-au pus amprenta asupra evolutiei intregii civilizatii.

Ascensiunea pe Marele Zid Chinezesc, incursiunea in Orasul Interzis, descoperirea Armatei de Teracota, croazierele mirifice pe Fluviul Yangtze si pe Fluviul Li, dimensiunile urbane ale Shanghai-ului si Hong Kong-ului, cazinourile din Macao si aromele mancarurilor chinezesti, sunt doar cateva dintre reperele esentiale ale marelui circuit in care sunteti invitati.

Perioada
28.04 - 17.05.2020
1690 EUR
Epuizat!
“O tara, doua sisteme”! Un mare stat cu o istorie de peste 5.000 de ani, China a devenit in prezent o super-putere economica de necontestat care uimeste prin ritmul si amploarea dezvoltarii economice si sociale.

Programul pe care vi-l propunem va ofera ocazia sa intrati in atmosfera vechilor capitale care s-au succedat de-a lungul numeroaselor dinastii din istoria glorioasa si zbuciumata a Chinei, sa luati contact cu stravechea cultura si cu traditiile milenare care si-au pus amprenta asupra evolutiei intregii civilizatii.

Ascensiunea pe Marele Zid Chinezesc, incursiunea in Orasul Interzis, descoperirea Armatei de Teracota, dimensiunile urbane ale Shanghai-ului si Hong Kong-ului, cazinourile din Macao si aromele mancarurilor chinezesti, sunt doar cateva dintre reperele esentiale ale marelui circuit in care sunteti invitati.
Perioada
08.05 - 21.05.2020