• L-V: 9-18
  • S-D: inchis
Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180

Vacanțe în Vietnam

Vietnamul este parte a Indochinei franceze alături de Laos şi Cambodgia, denumirea sub care era cunoscută zona în perioada ocupaţiei franceze.
Vietnamul, oficial Republica Socialistă Vietnam este situată în Asia de sud-est, învecinându-se cu China la nord, Laos şi Cambodgia la est.

Istoria Vietnamului este una plină de războaie, colonizări şi revolte. Ocupaţi de China de nu mai puţin de patru ori, vietnamezi au reuşit tot de atâtea ori să-i alunge pe invadatorii chinezi. De-a lungul acestor ani de dominaţie a dinastiilor imperialiste, Vietnamul a fost divizat de războaie civile şi atacat de mongoli, olandezi, francezi şi americani. Majoritatea victoriilor au aparţinut vietnamezilor dar, chiar şi în perioada în care Vietnamul a fost independent, a fost totuşi tributar Chinei sau Franţei. Ultimii împăraţi ai Vietnamului au aparţinut Dinastiei Nguyen care a condus țara cu capitala Hue din 1802 până în 1945. Ambele ocupaţii, adică cea chineză şi cea franceză şi-au lăsat amprenta asupra culturii vietnameze, Confucianismul formând baza etichetei sociale vietnameze, iar cea franceză asupra gastronomiei vietnameze.

După o scurtă ocupaţie a Japoniei în timpul Celui de al 2-lea Război Mondial, sub conducerea lui Ho Chi Minh, vietnamezii au continuat insurgența împotriva francezilor, ultimul Împărat, Bao Dai, abdicând în 1945 şi proclamând independența imediat.
Conferinţa de la Geneva a împărţit statul Vietnam în două, cu o conducere comunistă în nord şi cu Ngo Dinh Diem declarându-se preşedinte al Republicii Vietnam în sud.
 
Lupta dintre Vietnamul de sud şi cel de nord a escaladat şi a devenit Războiul Vietnamez, deşi oficial vietnamezii îl denumesc Războiul American. În timpul acestui război au murit, conform estimărilor între 800.000 şi 3 milioane de vietnamezi, fiind unul din multele războaie vietnameze, dar a fost cel mai brutal.

Din punct de vedere al reliefului, partea de nord este înaltă cu munţi ce ating peste 3.000 m, dar şi având Delta râului Roşu, o regiune plană, cu o formă triunghiulară, mult mai puţin dezvoltată şi populată decât Delta Râului Mekong. Partea de sud este formată din zone de coastă joase şi păduri dese.
 

Top Atracții Turistice în Vietnam

Artă și Arhitectură:

- Pho Minh Pagodă
- Thang Long Citadel
- Pagoda Giac Lam
- Catedrala Notre Dame din Ho Chi Minh
- Palatul Reunificării
- Podul Japonez din Hoi An
- Pagoda cu un singur stâlp
- Pagoda Thien Mu


Natură și peisaje:

- Halong Bay din Golful Tonkin
- Trecătoarea Norilor


Tradiții și Evenimente:

Festivalul Lunar de Anul Nou, care cel mai adesea se sărbătoreşte la sfârşit de ianuarie, început de februarie, fiind una din cele mai importante sărbători din Vietnam;
Festivalul Pagodei Bai Dinh, un start perfect pentru pelegrinii din jurul capitalei imperiale Hoa Lu; Festivalul Pagodei Huong, care împreună cu Festivalul Pagodei Bai Dinh şi cel al Pagodei Yen Tu reprezintă unul din cele mai mari festivaluri budiste din partea de nord a Vietnamului;
Comemorarea naşterii, iluminării şi morţii lui Buddha în data de 28 Mai;
Ziua Naţională în data de 2 Septembrie;
Naşterea lui Confucius- celebrată în noiembrie

Citiţi mai multe despre atracţiile turistice din Vietnam (link către descrieri extinse mai jos)
 

INFO UTILE:

Nume: Republica Socialistă Vietnam
Capitala: Hanoi (aprox. 7,5 mil. locuitori)
Limba oficială: vietnameza
Moneda: Dong – VND; US $1 = 22242 VND
Fus orar: UTC+7
Electricitate: 220V/127 V, 50 Hz, prize de tip american / japonez, dar şi european şi britanic
Prefix ţară: + 84

Mai multe ...

Formă de guvernământ: Republică Socialistă
Suprafaţa: aprox. 331.689 km²
Aşezare: în Asia de sud-est, Vietnam este învecinată cu Myanmar şi Laos la nord, Cu Cambodgia şi Laos la vest, cu Cambodgia la sud-vest, cu China la nord şi cu Marea Chinei de Sud la est.
Populaţie: aprox. 94,3 mil. locuitori
Alte limbi vorbite:  
Grupuri etnice: 85,7 % kinh (viet),  14,3 % alte 53 de minorităţi
Religie: 45,3 % religii indigene, 16,4 % buddhism, 8,2 % creştinism, 0,4 % alte religii, 29,6 % atei
Greutăţi / măsuri: metric
 

Top Oraşe de vizitat în Vietnam

Hanoi este capitala şi este situat în delta Râului Roşu, în centrul regiunii de nord. Ha Noi înseamnă ţinutul dintre „râuri”. Teritoriul pe care este desfăşurat oraşul este spălat de Râul Roşu şi de afluenţi, dar mai sunt şi alte râuri care curg prin capitala printre care Duong, Cau, Ca Lo, Day, Tich etc.
Hanoi este situat în zona tropical-musonică. În timpul sezonului secetos, care durează din Octombrie până în Aprilie, este mai rece şi sunt foarte puţine precipitaţii, exceptând perioada ianuarie-martie, când vremea este încă răcoroasă, dar sunt şi ploi slabe. Sezonul ploios, care durează din Mai până în Septembrie este călduros cu ploi puternice şi furtuni.

Hanoi este ţinutul sfânt al Vietnamului. De-a lungul miilor de ani de istorie, marcaţi de distrugere, războaie şi calamităţi naturale, Hanoi şi-a păstrat multe lucrări antice de arhitectură, incluzând Cartierul Vechi şi peste 600 de pagode şi temple. Printre faimoasele obiective din Hanoi sunt Pagoda cu Un Stâlp (construită în anul 1049), templul Literaturii (construit în 1070), Citadela Hanoi, Clădirea Operei, Mausoleul lui Ho Chi Minh.

Pe teritoriul oraşului se afla 18 lacuri frumoase cum ar fi Hoan Kiem, Lacul de Vest etc, care reprezintă „plămânii” oraşului, cu grădinile lor înconjurătoare şi copacii care furnizează o sursă vitală de energie.

Multe meşteşuguri sunt practicate în Hanoi printre care prelucrarea argintului, a lacului şi brodatul.

Hue este unul din locurile cu multe obiective culturale. Până în prezent, nu există un alt loc în care să se păstreze atâtea vestigii istorice în această veche capitală.

Pe malul nordic al Râului Parfumat se află ruinele unor palate, care au fost construite cu rol de apărare. Această construcţie valoroasă include peste 100 de lucrări arhitecturale care au reflectat viaţa împăraţilor şi mandarinilor din timpul Domniei Nguyen. Frumoasele morminte ale regilor Nguyen sunt situate în mijlocul dealurilor situate pe malul sud al Râului Parfumat. Printre acestea, patru se remarcă reflectând punctele de vedere, personalitatea şi gusturile acestor împăraţi. Acestea sunt maiestuosul mormânt Gia Long, impozantul mormânt Minh Mang, poeticul mormânt Tu Duc şi magnificul mormânt Khai Dinh.

Hue este deasemenea şi un important centru budist. În Hue şi în împrejurimi există încă zeci de pagode construite cu mai mult de 300 de ani în urmă şi sute de temple şi pagode construite la începutul secolului. Hue este un loc în care îşi are originile muzica regală şi un loc cu mâncăruri tradiţionale celebre şi de articole de artizanat sofisticate.

Ca oraş unic al Vietnamului, Hue încă îşi păstrează forma sa de oraş medieval, devenind un muzeu de nepreţuit. Prin urmare, vestigiile din vechea capitala Hue au fost clasificate de către guvern ca proprietate nepreţuită a statului, iar din anul 1993 Hue a fost inclus în Patrimoniul Cultural UNESCO.

Ho Chi Minh, anterior cunoscut ca Saigon, este situat în mijlocul Deltei Mekongului, fiind al doilea cel mai important oraş din Vietnam, după Hanoi. Acesta nu este doar un centru comercial, ci este şi un centru ştiinţific, industrial şi turistic. Oraşul este străbătut de multe râuri, canale, cel mai important fiind Râul Saigon.

Cu multe secole în urmă, Saigon era deja un centru comercial aglomerat. După reunificarea ţării, Adunarea Naţională din 2 iulie 1976 a redenumit oficial oraşul ca Ho Chi Minh. Istoria oraşului este în strânsă legătură cu lupta pentru independenţa şi libertatea Vietnamului.

Astăzi, Ho Chi Minh este cel mai mare centru turistice din Vietnam, atrăgând o mare de vizitatori. Oraşul are multe atracţii precum Muzeul Ho Chi Minh, Tunelurile Cu Chi, teatre, case de cultură etc.
În ciuda trecutului sau destul de recent, Ho Chi Minh dispune cu toate acestea de diferite clădiri frumoase, o combinaţie caracteristică culturilor vietnameză, chineză şi europeană. Printre acestea se numără Nha Rong, Templul Quoc, Xa Tay, Teatrul Municipal Ho Chi Minh precum şi multe pagode şi biserici (pagodele Vinh Nghiem, Giac Lam, Phung Son). Ho Chi Minh se remarcă pentru amestecarea armonioasă a valorilor naţionale tradiţionale cu caracteristicile culturale din nord şi vest.

Halong Bay este centrul unei zone mai mari incluzând Bai Tu Long în partea de nord-est şi insulele Cat Ba în partea de sud -  vest. Este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO din 1994.
În timp ce numele vechi al oraşului Hanoi este Thang Long, însemnând „dragonul ascendent”, Halong literalmente înseamnă „dragonul descendent”.

Palatul Reunificării din Ho Chi Minh; arhitectura anilor 1960 a acestei clădiri guvernamentale şi starea de spirit ireală care însoţesc plimbarea prin sălile ei pustii, fac din asta un spectacol intrigrant. Imobilul este asociat cu căderea oraşului Saigon în 1975, dar ce sare în evidență este kitsch-ul şi motivele de epocă.
 

Top Atracţii Turistice în Vietnam

Tunelurile de la Cu Chi, unde turiştii pot să viziteze cele mai sigure zone ale tunelurilor, centrele de comandă, capcanele, etc.

Templul Thien Hău, situat în Cartierul Chinezesc din Ho Chi Minh. Este un templu chinezesc, dedicat Zeiței Mării – Ţian Hou, cunoscută şi sub numele de Mazu.

Pagoda Giac Lam, despre care se spune că este cel mai vechi templu din Ho Chi Minh. Ca multe temple budiste vietnameze, aici se regăsesc deopotrivă elemente ale taoismului şi ale confucianismului.

Pagoda Vinh Nghiem amestecă influenţele arhitectonice japoneze cu cele vietnameze, fiind una din cele mai frumoase atracţii din Ho Chi Minh, un centru al credinţei şi practicii budiste.

Mausoleul Regelui Tu Duc este considerat cel mai frumos mausoleu din Hue. Acesta este amplasat într-o zonă naturală frumoasă pe malul lacului. Regele Tu Duc a folosit acest loc ca reşedinţă de vară.

Mausoleul Împăratului Khai Dinh a fost declarat cel mai maiestuos lăcaş funerar din tot Vietnamul. Construit ca mausoleu şi monument, această atracţie turistică a fost construit timp de 11  ani, în perioada 1920-1931, fiind ultimul monument de acest fel construit din Hue.

Pagoda Thien Mu, al cărei nume provine de la o legendă despre o femeie în vârstă care a apărut pe dealul pe care se afla acum pagoda. Ea le-a spus localnicilor că pe acel loc Nguyen Hoang va construi o pagodă budistă. Pagoda este situată pe Dealul Ha Khe, pe malul stâng al Râului Parfumat, în satul Huong Long, situat la 5 km de oraşul Hue.

Mausoleul Ho Chi Minh este o importantă atracţie turistică în Hanoi ce îl onorează pe eroul naţional vietnamez: Preşedintele Ho Chi Minh.


Ştiaţi că…

Vietnamul este al doilea cel mai mare exportator de orez din lume.

Vietnamezii iubesc broaştele ţestoase. Ei cred că acestea aduc noroc şi sănătate. Admiră longevitatea ţestoaselor şi au drept animal de companie ţestoase pentru a le prelungi propria viaţă; există patru animale sacre în cultura vietnameză: ţestoasa este unul dintre ele. Celelalte animale sunt dragonul, pasărea phoenix şi inorogul. Deci, broasca ţestoasă este de fapt singurul animal real pe care vietnamezii îl venerează.

Vietnamul este un rai pentru fumători. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, mai mult de 25% din vietnamezi fumează, adică ¼ din populaţia întregii ţări! Fumatul este considerat un lucru „bărbătesc”, aşa că este foarte puţin probabil să vedeţi o femeie vietnameză fumând.

Aţi auzit vreodată de vinul de şarpe? Este destul de popular în Vietnam (ca şi în China). Se introduce un şarpe întreg (sau scorpion) în recipient şi se toarnă vinul de orez. Cel mai bun este cel de şarpe veninos. Veninul este denaturat prin etanol şi deci este inofensiv.

Cealaltă băutura vietnameză „ciudată” este cafea cu.....ou. Are un gust uimitor! În plus faţă de cafea şi ouă, vietnamezii adauga la această băutură lapte dulce condensat.


Oraşele şi palatele Vietnamului

În Vietnam există o mare varietate de destinaţii care pot fi descoperite numai dacă le vizitezi şi intri în contact cu oamenii, cultura, obiceiurile şi tradiţiile lor.

Topografia Vietnamului este neregulată, ceea ce duce la o mare varietate în climat şi peisaj şi justifică numărul mare de vizitatori.


Informaţii Turistice Utile

Perioada recomandantă pentru vizitare

Nu există într-adevăr un moment bun sau rău de a vizita Vietnam, deoarece în cele mai multe luni ale anului veţi experimenta deopotrivă atât zile cu soare cât şi zile ploioase. Bine aţi venit în ţara cu peste 2000 mile de ţărm şi trei sisteme meteorologice diferite.

În timp ce în Vietnam este de obicei cald şi umed, vremea poate varia semnificativ de la o regiune la alta din cauza lungimii ţării. Au fost momente când în nordul îndepărtat pe crestele montane exista zăpada, în timp ce plajele sudice se bucurau de 32 grade Celsius şi soare.

Clima din nord-vestul îndepărtat este împărţită în două anotimpuri, sezonul uscat din octombrie până la sfârşitul lunii martie şi sezonul umed din aprilie până în septembrie. Poate fi foarte rece în decembrie şi ianuarie, mai ales pe timp de noapte. Cele mai bune luni pentru a călători în nord-est, este în timpul sezonului uscat, din octombrie până în aprilie. Nu se recomanda călătoria în partea de nord vest a Vietnamului în timpul sezonului ploios.

Hoi An, Hue şi Danang situate în centrul Vietnamului au clima caldă şi uscată de la mijlocul lui ianuarie până la sfârşitul lunii august, cu temperaturi peste 30 grade Celsius. În timpul lunilor de iarnă precipitaţiile cresc.

În Hue este de obicei mai frig decât în Hoi An, mai ales la început de an. Departe de Vietnamul central, Nha Trang beneficiază de un sezon uscat mai lung (de obicei în perioada ianuarie-septembrie), cu temperaturi ridicate şi puţină ploaie.

Quy Nhon, deşi este situat la o distanţă de mers cu maşina de 6 ore, are aceeaşi climă ca în Hoi An deşi sezonul uscat este ceva mai lug datorită apropierii de sistemul climatic sudic.

Vietnamul de nord are un sezon de iarnă şi de vară distincte. Iarna rece, dar uscată şi durează din noiembrie până în luna aprilie când temperatura medie 17-22 grade Celsius, cele mai reci luni fiind ianuarie, februarie şi martie.

Vara durează din mai până în octombrie, când este cald şi umed şi perioada când ploua cel mai mult, cel mai ploioase luni fiind iulie, august şi septembrie.

Deşi temperaturile rămân neschimbate tot anul, clima în regiunea sudică este împărţită în două sezoane simple, umed şi uscat. Sezonul uscat începe în noiembrie şi se termină în aprilie, începutul lunii mai. Sezonul ploios durează din mai până la începutul lunii noiembrie, în lunile iunie, iulie şi august fiind cele mai ploioase. Temperaturile medii sunt în intervalul 25-35 grade Celsius pe parcursul întregului an.

Ţinând cont de toate aceste aspecte, cea mai bună perioadă pentru a vizita Vietnamul este de la sfârşitul lunii octombrie până la sfârşitul lunii aprilie.


Viza

Cetăţenii români au nevoie de viză de intrare în Vietnam. Paşaportul trebuie să fie valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei. Viza se poate obţine de la Ambasada Republicii Socialiste Vietnam în România sau printr-un partener local pentru o perioadă sejur până la 30 zile.


Vaccinuri

Pentru intrarea în Vietnam nu se cer anumite vaccinuri.

Nu există recomandări exprese de vaccinare pentru călătoriile în Vietnam, mai multe informaţii se găsesc la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, ale cărui recomandări le puteţi găsi pe www.cdc.gov. Din secţiunea de călătorie a site-ului, selectaţi Cartea Galbenă (Yellow Book) / Build Custom Report pentru a găsi evaluări de risc pentru febră galbenă şi malarie.


Siguranţa

Vietnamul este o ţară relativ sigură pentru vizitatori, inclusiv pentru femeile care călătoresc singure. De fapt, având în vedere istoria recentă a ţării, mulţi turişti, în special americani, sunt surprinşi plăcut de primirea caldă de care au parte. Criminalitatea măruntă este în creştere, este în continuare destul de mică şi ar trebuie să nu fie o problemă dacă se iau măsurile de precauţie de bun-simţ.


Înainte de plecarea în călătorie

- luaţi cu dumneavoastră adresa şi nr. de telefon al ambasadei sau al consulatului României în Vietnam.
- asiguraţi-vă că ştiţi limita de bani pe care o puteţi retrage de la ATM şi PIN-ul cardului pe care urmează să-l utilizaţi.
- verificaţi cu banca emitentă dacă puteţi utiliza cardul în Vietnam
- Se pot retrage bani de la ATM-uri
- cel mai uşor este să aveţi bani cash pentru cheltuielile zilnice
- lăsaţi cuiva apropiat o copie a itinerariului dumneavoastră.


Sfaturi de călătorie în Vietnam

Pentru a se bucura de sejurul în Vietnam turiştii care ajung pentru prima dată în această ţară, în dorinţa lor de a descoperi ceea ce are de oferit această minunată ţara trebuie să fie informaţi şi astfel avem câteva sugestii:
  • Zilele însorite, luminoase necesită ochelari de soare care vă vor proteja
 
  • Se recomandă pantofi sport şi bocanci pentru cei care vor să facă drumeţii mai ales în partea de nord a ţării
 
  • Vă sfătuim să luaţi cu dvs. loţiunea de protecţie solară cu care sunteţi obişnuiţi, pentru că dacă le veţi folosi pe cele locale, cu care nu sunteţi familiarizaţi, s-ar putea să aveţi reacţii adverse.
 
  • Pentru că veţi vizita situri arheologice care sunt situate în junglă, va trebui să aveţi la dvs. şi repelent împotriva ţânţarilor şi a insectelor.
 
  • Aduceţi cu dumneavoastră aparatul foto şi camera de filmat, baterii suficiente şi toate accesoriile de care aveţi în general nevoie. În multe locuri va fi aproape imposibil să găsiţi carduri de memorie, acumulatori etc. însă în magazinele de specialitate din marile oraşe veţi găsi la preţuri destul de mari tot felul de accesorii pentru aparatele foto sau camerele video.
 
  • Vietnam este o ţară în care variaţia de temperatură este mică, sunt recomandate hainele subţiri, de vară, din fibre naturale. În perioada în care umiditatea este ridicată s-ar putea să fiţi nevoiţi să vă schimbaţi tricourile, hainele de câteva ori în aceeaşi zi. În Vietnam este recomandat să aveţi tricouri/bluze cu mâneca scurtă, şapcă sau pălărie, pantaloni scurţi şi o haină subţire de vânt şi ploaie.
 
  • Pentru incursiunile în junglă, unde diverse insecte sunt prezente, sunt recomandaţi pantalonii lungi tip trening şi bluze cu mâneci lungi, care se pot sufleca. În cazul în care veţi ajunge în sezonul ploios, care are farmecul propriu, trebuie să ştiţi că în general va ploua în orele de după-amiază.
 
  • Un bacşiş de 10% este aşteptat în general în majoritatea restaurantelor, aceasta fiind practică locală.
 
  • Dacă aveţi în plan să faceţi drumeţii sau să practicaţi turism de aventură, atunci trebuie să aveţi cu dumneavoastră o lanternă şi o sticlă cu apă. Este recomandat ca documentele importante personale, cum ar fi paşaportul, permisul de conducere, carduri de credit, reţete pentru medicamentele prescrise, biletul de avion etc. să fie fotocopiate, pentru că nu se ştie când vă vor fi de un real folos.
de la 1212 USD
Iți propunem o călătorie în care poți descoperi esența Vietnamului străbătându-l de la nord la sud, de la căile navigabile vibrante ale Deltei Mekong până la surprinzătorul amestec de nou și vechi ce caracterizează orașul Hanoi. Descoperă principalele sit-uri și vestigii istorice, explorează frumusețea neîmblânzită a Tam Coc-ului, vechile ruine My Son aflate în patrimoniul UNESCO și multe altele.
de la 2350 EUR
Muzee, piețe și monumente – acest circuit vă oferă toate acestea și multe altele. Am pregătit pentru dumneavoastră cele mai bune locuri din Asia de Sud Est într-o vacanță compactă dar și foarte detaliată. Pe lângă metropolele moderne Bangkok și Ho Chi Minh veti avea ocazia să admirați cele mai frumoase, liniste și emblematice locuri  ale  continentului asiatic.
de la 1596 USD
DAL Travel vă propune o aventură gastronomică prin Vietnam. Petreceţi zece zile cufundaţi în scena culinară a ţării. Încercaţi totul de la mâncărurile gustoase de pe stradă până la fuziunile de mâncăruri gourmet. Descoperiţi toate secretele din spatele bucătăriei vietnameze vizitând pieţele locale şi participând la cursuri de gătit pe loc.
de la 3265 EUR
De această dată vă propunem o aventură diferită. De la Hanoi până la Ho Chi Minh, dorim să descoperim alături de dumneavoastră toate comorile Vietnamului. Vom trece dincolo de ghidurile și excursiile turistice clasice și vom pătrunde în tainele unei țări pline de cultură și farmec. La toate acestea adăugați hoteluri opulente și peisaje care vă vor lasă fără cuvinte și astfel veți găsi rețeta unei vacanțe greu de egalat.

780 EUR + 990 USD
Va invitam intr-un circuit care imbina in mod armonios vizitarea celor mai importante atractii turistice ale Vietnamului cu relaxarea si bucuria date de un sejur pe plajele insorite ale Marii Chinei de Sud.

Veti incepe periplul in capitala Hanoi, de unde va veti indrepta spre nord,  in zona muntoasa din apropierea granitei cu China, in Sapa, unde pe langa peisajul incantator dat de dealurile terasate cultivate cu orez, veti avea prilejul sa va familiarizati si cu viata minoritatilor etnice care fac parte din caleidoscopul cultural al poporului vietnamez.

Frumusetea nepamanteasca a golfului Halong este urmatorul loc care va va impresiona cu siguranta si va va indemna la reverii in cursul noptii pe care o veti petrece pe un vas ancorat printre uimitoarele formatiuni calcaroase.

Va veti indrepta apoi spre sud, catre Ho Chi Minh, fostul Saigon, care pastreaza inca aerul boem al unui coltisor de Franta si dupa acest periplu de la nord la sud, veti avea prilejul sa va relaxati in Hoi An, intr-una din statiunile care au pus Vietnamul la loc de cinste pe harta celor care doresc sa isi petreaca cateva zile relaxante pe plajele scaldate de soare ale Asiei de Sud Est.
Perioada
17.03 - 29.03.2020
790 EUR + 2440 USD
Epuizat 02.11! Partaj doamna pentru 13.03!
Un periplu amplu prin Indochina, un taram plin de mister, aproape necunoscut lumii moderne, cu oameni calzi si primitori, care incepe cu stravechea civilizatie lacustra a Vietnamului, un amestec de culturi care se imbina intre fluvii si rauri, intre jungle si plaje, intre temple vechi si zgarie nori moderni, continua cu exoticul si misteriosul regat laotian, care pastreaza romantismul traditiei si se incheie triumfal cu una dintre noile minuni ale lumii moderne, templul Angkor Wat din Cambodgia.

Ca noutate fata de anii trecuti am inclus si vizitarea Deltei Mekongului, "Bolul de orez" al Vietnamului, un loc cu o varietate ametitoare, o lume a apei care se misca pe ritmurile marelui fluviu, unde barci, case si „piete” plutesc pe nenumaratele rauri si canale care strabat peisajul precum arterele unei inimi sanatoase !

Sintetizand diferentele culturale dintre cele trei tari, se spune ca “Vietnamezii planteaza orezul, cambodgienii se uita cum creste orezul, iar laotienii asculta cum creste orezul!”. Haideti sa facem cunostinta cu ei si sa ne bucuram de peisajele superbe, de bogatia culturala si de exotismul Indochinei !
Perioada
02.11 - 18.11.2019