Circuitele de grup sunt o variantă excelentă de a călători indiferent de vârstă, însă seniorii sunt cei care le apreciază cel mai mult, din câteva motive lesne de înțeles: itinerariul este unul atent planificat și include obiective care sunt accesibile tuturor, însoțitorul de grup este mereu acolo pentru suport și pentru a oferi informații turistice în limba română, iar confortul de la cazare și din mijloacele de transport este unul sporit. În plus, seniorii au șansa de a socializa cu oameni ce au aceeași pasiune, aceea de a călători și de a descoperi lumea, având astfel ocazia să își facă noi prieteni alături de care să exploreze și alte destinații.
Pe baza feedback-ului de la turiștii noștri ce au călătorit alături de noi în circuite de grup marca DAL Travel, acestea sunt cele mai potrivite destinații de călătorie pentru seniori:


1.    Vacanță în Turcia
Călătorii seniori pot alege fără griji un circuit în Turcia, căci aici nu numai că pot explora o mulțime de obiective turistice, de la moschei vechi de sute de secole, la ruinele orașelor antice și până la faimoasele formațiuni stâncoase din Cappadocia, dar pot avea parte și de zile însorite la malul mării, într-una din faimoasele stațiuni turcești.

Următorul circuit de grup în Turcia: Splendorile Turciei, 11-14 iunie 2021

2.    Circuit în Italia
Cine nu iubește Italia?! Orașe cu o istorie bogată, peisaje idilice, oameni calzi, mâncare delicioasă, toate atrag milioane de turiști anual. Din fericire, Italia își redeschide porțile către turism, astfel că am organizat mai multe itinerarii în această țară pentru anul 2021, toate fiind potrivite pentru seniori:

●    Lombardia și Marile Lacuri
●    Lombardia, 5 dintre Marile Lacuri și Cinque Terre
●    Toscana – Emilia Romagna – Liguria și Cinque Terre

3.    Circuit în Iordania
Pe lângă deja celebrele obiective turistice Petra și Wadi Rum, Iordania mai are un as în mânecă: Marea Moartă, renumită pentru efectele benefice pe care le are asupra organismului, de la ajutor în diminuarea durerilor și până la ameliorarea unor afecțiuni ale pielii precum psoriazisul. În plus, Iordania de bucură de o vreme bună pe tot parcursul anului, iar mâncarea de aici este de neratat!

Următorul circuit de grup în Iordania: Iordania – circuit cu minisejururi la Marea Moartă și Marea Roșie, 2-10 septembrie 2021

4.    Safari în Africa de Sud, Kenya sau Tanzania
O vacanță de tip safari african nu ar trebui să lipsească de pe lista nimănui de dorințe de călătorie - unde altundeva ai putea vedea cu ochii tăi lei, elefanți, girafe sau zebre, direct în habitatul lor natural? Din fericire, un safari este accesibil indiferent de vârstă, plimbările prin interiorul parcurilor naționale africane făcându-se cu ajutorul jeep-urilor.

Următorul circuit de grup în Africa de Sud: Safari şi escapadă la Cascada Victoria, 24 septembrie - 11 octombrie 2021
Următorul circuit de grup în Kenya: Kenya Safari și Sejur la Plajă, 14 - 26 iunie 2021
Următorul circuit de grup în Tanzania: Kenya – Tanzania – Zanzibar, 19 - 31 august 2021

5.    Circuit în Cuba
Soare blând, plaje albe și fine, ape azurii, palmieri înalți și un cocktail rece în mână... și așa am descris perfect o vacanță de relaxare pentru seniori. Din fericire, Cuba nu doar că le are pe toate acestea, dar vine la pachet și cu numeroase obiective turistice de vizitat, de la Havana și până la Vinales sau

Următorul circuit de grup în Cuba: Circuit complet Cuba, 5 - 17 octombrie 2021

6.    Circuit în Portugalia
Mulți seniori preferă pentru vacanțele lor însorita Portugalie, atât datorită istoriei bogate, cât și datorită plajelor mai puțin explorate de pe malul Oceanului Atlantic. În plus, dintr-un circuit în Portugalia nu are cum să lipsească o vizită într-o podgorie de vin sau o plimbare cu faimoasele tramvaie galbene din Lisabona.

Următorul circuit de grup în Portugalia: Insulele Azore, 25 iulie - 8 august 2021

7.    Circuit în Franța
Lăsând deoparte Parisul, care ar trebui să fie un must-see pentru oricine, Franța are mult mai multe de oferit turiștilor care îndrăznesc să-i treacă pragul: de la câmpurile de lavandă din Provence, la castelele medievale de pe Valea Loarei și până la “colțul de Germanie” din Alsacia și Lorena, toate merită descoperite pe îndelete, alături de ghizi locali care să vă poarte pașii spre cele mai frumoase obiective turistice și care să vă ofere experiențe autentice.

Următorul circuit de grup în Franța: Franta – Provence, 24 iunie - 4 iulie 2021
 
8.    Circuit în Albania
Deși nu este nici pe departe o destinație populară de vacanță printre turiștii români, Albania este totuși o destinație plină de surprize, iar noi și grupurile noastre de turiști ne-am îndrăgostit iremediabil de tot ce oferă această țară  - de la oraşe istorice perfect conservate, la peisaje montane impunătoare şi până la litoralul Mării Adriatice de o frumuseţe incredibilă. 

Următorul circuit de grup în Albania: Circuit Albania, 16 - 25 iunie 2021

9.    Circuit în Scoția
Scoția este o destinație perfectă de vacanță pentru seniori, căci trebuie descoperită în tihnă - sate fermecătoare, peisaje din cele mai diverse, castele medievale și două dintre cele mai frumoase orașe ale Regatului Unit: Glasgow și Edinburgh.

Următorul circuit de grup în Scoția: Anglia – Țara Galilor – Scoția – Irlanda – Irlanda de Nord, 25 iulie - 5 august 2021

10.    Circuit în Germania
Devastată de numeroase războaie și evenimente dramatice care și-au lăsat amprenta asupra țării, Germania are astăzi de oferit turiștilor nu numai mărturii ale istoriei, ci și adevărate lecții de viață, fiind una dintre destinațiile preferate în circuitele de grup pentru seniori


Următorul circuit de grup în Germania: Germania si Insulele Sale, 5 - 16 august 2021

Bonus: Croazieră prin Europa 
O croazieră este modalitatea ideală de a călători prin Europa Centrală, prin țări precum Germania, Austria sau Ungaria, fiind ocazia perfectă de a vizita castele, podgorii de vii, sate autentice sau chiar orașe cu o istorie bogată, precum Viena sau Budapesta.
 

Ce ar trebui să bifeze o vacanță pentru seniori?

Atunci când cauți o destinație de călătorie pentru seniori, ar trebui să iei în considerare accesul facil la obiectivele turistice, posibilitatea de a efectua activități care să nu fie foarte solicitante din punct de vedere fizic, dar și un confort sporit în transportul până la destinație (să nu trebuiască schimbate foarte multe mijloace de transport, escalele să nu fie foarte lungi).