Circuit cu insotitor

2140 EURO

21.06.2024 - 30.06.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1870 EURO

26.07.2024 - 06.08.2024

VEZI OFERTA
City Break

de la 460 Euro / persoană

VEZI OFERTA
City Break

de la 480 Euro / persoană

VEZI OFERTA
City Break

de la 550 Euro / persoană

VEZI OFERTA
City Break

de la 490 Euro / persoană

VEZI OFERTA
City Break

de la 395 Euro / persoană

VEZI OFERTA
City Break

de la 580 Euro / persoană

VEZI OFERTA
City Break

de la 590 Euro / persoană

VEZI OFERTA
City Break

de la 650 Euro / persoană

VEZI OFERTA
City Break

de la 485 Euro / persoană

VEZI OFERTA

Germania, oficial Republica Federală Germană, este o țară situată în Europa Centrală și de Vest ce se învecinează la nord cu Danemarca, la est cu Polonia și Cehia, la sud cu Elveția și Austria, la sud – vest cu Franța, iar la vest cu Olanda, Belgia și Luxemburg.

Despre primii locuitori ai teritoriilor germane se crede că aceștia ar data din Epoca Bronzului și ar proveni din Scandinavia. O mare parte din Germania a fost ocupată de Imperiu roman care a reușit să își impună supremația până în nordul și centrul Europei. Pe măsura ce influența Imperiului Roman a început să scadă în această zonă, au început să își facă simțită prezența triburile germanice, remarcându-se în mod deosebit Charlemagne și ulterior împărații din dinastia Hohenstaufen care au continuat să domnească până în anul 1254.

Anul 1517 se va dovedi a fi un moment crucial în istoria Germaniei, întrucât va aduce Reforma Protestantă a lui Martin Luther care va duce la răspândirea religiei protestante și crearea unei unități între germani, fapt care va schimbă întregul curs al istoriei țării.

De-a lungul timpului, Germania va fi devastată de numeroase războaie și evenimente dramatice care iși vor lăsa amprenta asupra țării: Războaiele din Silezia (1740), Războiul de Șapte Ani (1756), Războiul Danez-Prusac (1864), Războiul Austro-Prusac (1866), Războiul Franța-Prusia (1870) și Războiul Mondial (1914), însă de departe cel mai întunecat episoade din istoria țării va rămâne Holocaustul.

Datorită poziției sale strategice în inima Europei, Germania a jucat întotdeauna un rol de lider în regiune. Germania a fost unul dintre membrii fondatori ai Comunității Europene, în anul 1957, care s-a dezvoltat ulterior în actuala Uniune Europeană.

Top Atracții Turistice în Germania

1.Artă și Arhitectură:

 • Castelul Neuschwanstein
 • Muzeul Senckenberg
 • Catedrala din Koln
 • Checkpoint Charlie
 • Castelul Heidelberg
 • Muzeul Egiptean din Berlin
 • Muzeul Gutenberg
 • Muzeul de Artă Kunshalle din Hamburg
 • Castelul Hohenzollern

2.Natură și peisaje:

 • Situl fosilizat Messel Pit

Tradiții și Evenimente:

 • Festivalul de Muzică din Dresda
 • Oktoberfest
 • Carnavalul
 • Piaţa de Crăciun

INFO UTILE:

 • Denumire oficială:  Republica  Federală a Germaniei
 • Capitala: Berlin
 • Limba oficială: germană
 • Moneda: euro
 • Fus orar: GMT + 1
 • Electricitate: 230 V, frecvenţă 50 Hz, prize de tip european
 • Prefix ţară: +49
 • Formă de guvernământ: republică federală parlamentară
 • Suprafaţa: 357.386 km2
 • Aşezare: situată în Europa Centrală și de Vest ce se învecinează la nord cu Danemarca, la est cu Polonia și Cehia, la sud cu Elveția și Austria, la sud – vest cu Franța, iar la vest cu Olanda, Belgia și Luxemburg.
 • Populaţie: 83.149.300 locuitori
 • Alte limbi vorbite: sorabă, retoromană, daneză
 • Grupuri etnice: 76.4% germani, 3.4% turci, 2.6% polonezi, 1.7% ruşi, 15.9% alte grupuri etnice nespecificate
 • Religie: 56% creştini, 38% neafiliaţi, 5% musulmani, 1% ale religii nespecificate
 • Greutăţi / măsuri: metric

 Top Oraşe de vizitat în Germania

 • Berlin – este capitala și cel mai mare oraș al Germaniei, cu o populație de aproximativ 3.748.140 de locuitori, ceea ce îl face cel mai populat oraș al Uniunii Europene. Documentat pentru prima dată în secolul al XIII – lea și situat la întretăierea a două rute comerciale istorice, orașul și-a consolidat rapid poziția de capitală regală a Magrafiatului Brandenburg (1417-1701), Regatului Prusiei (1701 – 1918), Imperiului German (1871 – 1918), Republicii Weimar (1919 – 1933) și celui de-al treilea Reich ( 1933 – 1945). În urma celui de-al doilea război mondial și ocupării orașului de către țările învingătoare, orașul a fost împărțit în Berlinul de Vest și Bernilul de Est, devenind capitala a Germaniei în anul 1990, în urma reunificării acesteia. În prezent, Berlinul este considerat un adevărat oraș mondial al culturii, polticiii, științei și mass-media și un adevărat hub continental pentru traficul aerian și feroviar. Printre cele mai importante obiective turistice ale orașului se numără: Poarta Brandenburg, Clădirea Reichstag, Memorialul Holocaustului, Turnul Televiziunii, Memorialul Zidului Berlinului, Catedrala.
 • Hamburg – cunoscut oficial sub denumirea de “Orașul liber și Hanseatic Hamburg”, este al doilea cel mai mare oraș din Germania după Berlin, și al șaptelea oraș ca mărime din Uniunea Europeană, cu o populație de peste 1,84 milioane de locuitori. Numele actual al orașului reflectă istoria Hamburgului ca membru al Ligii Hanseatice Medievale precum și statutul său de oraș imperial liber în cadrul Sfântului Imperiu Roman. Orașul se poate mândri cu al treilea cel mai mare port din Europa fiind totodată și locul unde se află numeroși specialiști în economie mondial și drept internaținal, inclusiv misiuni consulare și diplomatice, dar și reprezentante internaționale ale unor institutii precum Tribunalul Internațional pentru Dreptul Mării, Fundația UE – ALC și Institutul UNESCO pentru Învățare Permanentă. Printre cele mai importante atracții turistice ale orașului se numără: Miniatur Wunderland, Galeria de Artă Kunsthalle, Chocoversum, Muzeul Panoptic, Piața Beatles, Portul, Lacul Alster.
 • Munchen – este capitala și cel mai popular oraș al Bavariei, precum și al treilea oraș ca mărime al Germaniei, găzduind o populație de 1,5 milioane de locuitori. Numele orașului provine din vechiul cuvând german “munichen” care se traduce “ de către călugări”, și a fost inspirit de către călugării Ordinului Benedictin care au condus o mănăstire aflată pe locul unde a luat naștere orașul vechi din Munchen, orașul fiind pentru prima menționat în scrierile din anul 1158. În prezent, orașul este considerat un adevărat centru global al artei, științei, tehnologiei, finanțelor publice, culturii, inovației, educației, afacerilor și turismului fiind renumit pentru nivelul și calitatea vieții foarte ridicate, fiind cotat al treilea oraș la nivel mondial în ceea ce privește standardul de viață. Printre cele mai importante obiective turistice ale orașului, se numără: Muzeul BMW, Palatul Nymphenburg, Grădina Engleză, Hofbrauhaus, Marienplatz, Porțile Orașului, Noua Primărie, Palatul Residenz, Vechea Primărie, etc.

Top Atracții Turistice în Germania

1.Artă și Arhitectură:

 • Castelul Neuschwanstein – considerat adesea cea mai iconică construcţie a Germaniei, acest castel a fost folosit ca sursă de inspiraţie de către Walt Disney pentru a crea faimosul castel al Cenușăresei. Castelul a fost construit în anul 1892 din ordinul lui Ludovic al II – lea al Bavariei pentru a-i servi drept reşedinţă privată. Construit în vârful unui munte ce oferă privelişti spectaculoase asupra peisajului înconjurător, frumosul castel adăposteşte numeroase camere construite în stilul neo-romanesc precum şi numeroase piese de mobilier şi artefacte de epocă.
 • Muzeul Senckenberg - situat în Frankfurt, Muzeul Senckenberg este al doilea cel mai mare muzeu de istorie naturală din Germania. Muzeul găzduieşte un număr impresionant de exponate ce prezintă totul, de la oase şi fosile până la numeroase specii de animale şi plante.
 • Catedrala din Köln - unul dintre cele mai populare repere ale Germaniei, Catedrala din Köln este o adevărată emblemă a arhitecturii și religiei germane. Înscrisă pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO, catedrala a cărei construcţie a început în anul 1248 a fost finalizată de abia în anul 1880 şi este considerată cea mai mare catedrală gotică din nordul Europei. În interior se află şi faimoasa camera a comorilor care adăposteşte Altarul Celor Trei Regi.
 • Checkpoint Charlie – pentru turiştii dornici să experimenteze adevărata atmosferă a Germaniei în timpul Războiului Rece, Checkpoint Charlie din Berlin este locul ideal. Acesta este culoarul care a despărţit Berlinul de Est de Berlinul de Vest în timpul Războiului Rece şi a fost totodată martorul numeroaselor încercări are est – germanilor de a trece graniţa în vest. Punctul de control de aici a fost înlăturat definitiv în anul 1990 după ce zidul Berlinului a fost dărâmat şi Germania a fost unificată.
 • Castelul Heidelberg – este situat în oraşul istoric Heidelberg, situat în sudul oraşului Frankfurt, unde se află şi renumita Universitate Heidelberg precum şi Biserica Spiritelor Sfinte. Castelul, care datează din secolul al XIII – lea, se mândreşte cu o istorie ce se întinde de-a lungul secolelor, fiind modificat de nenumărate ori de-a lungul timpului. Numeroasele modificări aduse castelului au dus la formarea unui edificiu unic în care se regăsesc numeroase stiluri arhitecturale.
 • Muzeul Egiptean din Berlin – este un obiectiv turistic de neratat pentru cei care ajung în Berlin. Parte a muzeului Neues, acest muzeu găzduieşte una dintre cele mai mari colecţii de artefacte egiptene din afara Africii. Printre cele mai cunoscute şi apreciate exponate de aici se numără bustul lui Nefertiti şi portretul reginei Tiy. Tot aici poate fi admirate şi o colecţie impresionantă de statui, reliefuri şi papirusuri.
 • Muzeul Gutenberg – Johann Gutenberg este cunoscut ca inventatorul tiparului, iar Muzeul Gutenberg din Mainz este un omagiu adus realizărilor sale precum și istoriei scrisului. Cea mai importanta atracție a muzeului o reprezintă faimoasa Biblie a lui Gutenberg, expusă aici. Vizitatorii pot afla mai multe detalii aici despre procesul de tiparire, despre setarea tiparului și a preselor, dar pot și admira numeroase exponate care prezintă istoria evoluției tiparului de la începuturi până în zilele noastre.
 • Muzeul de Artă Kunshalle – situat în orașul port Hamburg, acest muzeu de artă găzduiește unele dintre cele mai importante picturi ale artiștilor olandezi ai secolului XVI, precum și numeroși pictori germani din secolul al XIX –lea. Acesta este considerat a fi unul dintre cele mai importante muzee de artă de pe teritoriul Germaniei aici putând fi admirate lucrări ale marilor artiști precum Paul Cezanne, Max Liebermann, Paul Gaugin și Carl Blechen. Muzeul se află în incinta unei clădiri istorice ce datează din anul 1869, tot aici aflându-se și Galeria din Gegenwert unde sunt prezentate numeroase exponate de artă modernă dar și din epoca renascentinstă.
 • Castelul Hohenzollern – un castel splendid situat în sudul Germaniei, la aproximativ 50 de kilometri de orașul Stuttgart, Castelul Hohenzollern se află în vârful Muntelui cu același nume și oferă vederi spectaculoase asupra regiunii. Clădirea originală a castelului a fost construită în secolul al XI – lea, ulterior fiind adăugate numeroase anexe. Castelul este casa ancestrală a familiei regale de Hohenzollern, înăuntru fiind expusă istoria familiei precum și numeroasele comori ale acesteia.

 2.Natură și peisaje:

 • Groapa arheologică Messel – această groapă conţine unele dintre cele mai importante descoperiri din lume în materie de fosile, cu rămăşite ce datează de mai bine de 57 de milioane de ani. Ceea ce face ca acest sit să fie extrem de interesant este cantitatea şi calitatea fosilelor descoperite pe o suprafaţă relativ mică, aici fiind descoperite oase ce au aparţinut mamiferelor, păsărilor, peştilor şi insectelor preistorice. Vizitatorii se pot plimba în jurul gropii unde au fost amenajate numeroase platforme speciale pentru vizionare. Numeroase fosile găsite aici pot fi admirate în muzeele de pe întreg teritoriul Germaniei, precum Muzeul Hessen din Darmstadt sau Muzeul Senckenberg din Frankfurt.

Tradiții și Evenimente:

 • Festivalul de Muzică din Dresda – acest festival anual este organizat pe perioada a două luni, mai și iunie, și reunește unii dintre cei mai buni muzicieni clasici, orchestre, ansambluri, coruri și cântăreți de operă. Cu o tradiție de peste 30 de ani, acesta este unul dintre cele mai importante festivaluri de muzică din Germania ce atrage iubitori din întreaga lume.
 • Oktoberfest – este cel mai cunoscut festival din Germania și, probabil, din întreaga lume. Festivalul este organizat între sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie în Munchen și este local ideal pentru a desgusta excelente sortimente de bere precum și numeroase preparate tradiționale din bucătăria germană. Otoberfest este un eveniment ce atrage anual peste șase milioane de vizitatori.
 • Piaţa de Crăciun – este organizată în aproape fiecare oraș de pe teritoriul Germaniei de la începutul lunii noiembrie și până la finalul lunii decembrie, cele mai importante piețe fiind considerate cele din orașele Rothenburg, Nuremburg și Koln, locul ideale pentru a simți atmosfera sărbătorilor de iarnă dar și pentru a degusta câteva preparate tradiționale.

Ştiaţi că…

 • Germania are o populație totală de 81 milioane de locuitori.
 • O treime din suprafața Germaniei este împădurită.
 • 65% din autostrazile Germaniei nu au limită de viteză.
 • Invățământul universitar este gratuit pentru oricine (inclusiv alte naționalități în afara de germani).
 • În Germania exista peste 1.500 de sortimente diferite de bere.
 • Germania este a șaptea țară ca mărime din Europa.
 • Berlinul este orașul care deține cea mai mare gară din Europa.
 • Suprafața Berlinului este de nouă ori mai mare decăt cea a Parisului.
 • Germania este unul dintre cei mai mari producători de automobile din lume, cu aproximativ 5.9 milioane de unități vândute anual.
 • Volskwagen Golf este una dintre cele mai vândute mașini din toate timpurile.
 • Prima revistă din lume a fost lansată în Germania în anul 1663.
 • Germania a fost prima țară din lume care a adoptat ora de vară, acest lucru având loc în anul 1916, în mijlocul primului război mondial.
 • Limba germană este cea de-a treia limba de invățare din lume.
 • Limba germană este limba cu cei mai mulți vorbitori nativi din Europa, aceasta fiind limbă oficială în Germania, Elveția, Austria, Luxemburg și Liechtenstein.
 • În Germania există peste 300 de tipuri diferite de pâine și peste 1.000 de tipuri de cârnați.
 • Berea este considerată oficial un aliment în Bavaria.

Informaţii Turistice Utile

Clima Germaniei

Vremea în Germania nu ar trebui să fie un factor determinant în planficarea unei vizite aici, deoarece aceasta poate fi destul de imprevizibilă.

Pe tot parcursul anului, vremea poate fi gri și întunecată cu câteva săptămâni de zile senine și însorite pe timpul verii și cu temperaturi ce variază considerabil în funcție de regiune. În timpul iernii, zona de nord este caracaterizată de o climă rece și umedă în timp ce zona de sud se confruntă cu căderi abundente de zăpadă.

De asemenea, și temperaturile variază foarte mult în funcție de anotimp:  lunile ianuarie și februarie sunt considerate în general cele mai reci luni ale anului cu temperaturi situate în jurul valorilor de -20C, în timp ce luna iulie este considerată cea mai călduroasă luna a anului, cu temperaturi ce ajung până la 230C. Lunile de vară aduc cu ele cele mai mari cantități de precipitații înregistrate în Germania în decursul unui an, în timp ce toamna este caracterizată de temperaturi blânde și plăcute situate între 7 – 180C.

Perioada recomandată pentru vizitarea Germaniei depinde foarte mult de atracțiile și activitățile pe care doriți să le desfășurați și de tipul de vacanță pe care doriți să o aveți. În general, sezonul turistic este considerat a fi între lunile mai – septembrie.

Viza

Cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a călători în Germania. Intrarea este permisă cu paşaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate.

Vaccinuri

Pentru intrarea în Germania nu se cer anumite vaccinuri. Mai multe detalii puteţi găsi pe site-ul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor: www.cdc.gov .

Siguranţă

Germania este o ţară cu un nivel redus de criminalitate.

Infracţiuni de tipul furtului din buzunare, înşelăciunilor sau furtului din maşini pot apărea în zone aglomerate (gări, staţii, parcări, centre comerciale, benzinării sau zone de servicii pe autostrăzi).

Înainte de plecarea în călătorie

 • Luaţi cu dumneavoastră adresa şi nr. de telefon al ambasadei sau al consulatului României în Germania.
 • Asiguraţi-vă că ştiţi limita de bani pe care o puteţi retrage de la ATM şi PIN-ul cardului pe care urmează să-l utilizaţi.
 • Lăsaţi cuiva apropiat o copie a itinerariului dumneavoastră.

Sfaturi de călătorie în Germania

Şi pentru că turiştii informaţi se vor bucura mai mult de şederea lor, iată câteva sugestii:

 • Zile însorite, luminoase necesită ochelari de soare care vă vor proteja
 • În timpul verii este necesar să vă protejaţi pielea de razele ultraviolete. Chiar dacă temperaturile sunt în general blânde, veţi fi expuşi razelor puternice ale soarelui, de aceea vă sfătuim să luaţi cu dvs. loţiunea de protecţie solară cu care sunteţi obişnuiţi, pentru că dacă le veţi folosi pe cele locale, cu care nu sunteţi familiarizaţi, s-ar putea să aveţi reacţii adverse.
 • Aduceţi cu dumneavoastră aparatul foto şi camera de filmat, baterii suficiente şi toate accesoriile de care aveţi în general nevoie