Ești curios în ce destinații poți călători fără restricții în această primăvară? Egipt, Tanzania, Kenya, Mexic, Costa Rica, Namibia sunt principalele destinații deschise în acest moment, iar noi am avut recent grupuri de turiști în aceste țări, astfel că vă putem transmite informații sigure despre situația de acolo! 

Turiștii DAL Travel au avut un început excelent de primăvară: un grup a călătorit în Tanzania, două grupuri în Egipt, iar alte două grupuri au plecat recent în Costa Rica și în Namibia - toți au călătorit în siguranță și au fost încântați de experiențele avute, în ciuda pandemiei globale! 

Salutări de la turiștii noștri plecați în vacanțele marca DAL Travel:

Poză de grup în fața vestitelor piramide din Egipt.

 

Poză cu al doilea grup din Egipt, plecați să descopere comorile faraonilor.

 

Turiștii noștri au fost surprinși chiar înainte de un safari inedit în Tanzania.

 

Și turiștii plecați în Costa Rica ne transmit salutări, împreună cu Daniela Nedelcu.

 

Iar grupul plecat în Namibia ne salută chiar de la Tropicul Capricornului, pregătiți să exploreze “ţara îngerilor”.

 

O altă veste bună este că numeroase țări europene au anunțat deja relaxarea restricțiilor, fiind favorizate persoanele care au primit deja ambele doze de vaccin - despre care sunt țările care au luat astfel de măsuri, discutăm pe larg în articolul de mai jos.

Iată așadar care sunt toate țările în care poți călători fără restricții în luna Martie:

Țări care nu necesită testare COVID:

1.    Costa Rica
Una dintre destinațiile preferate de turiștii noștri, Costa Rica nu mai impune încă de la finalul anului 2020 prezentarea unui test PCR. Dacă vă doriți o vacanță în Costa Rica, singurele condiții pe care trebuie să le respectați sunt de a vă achiziționa o asigurare medicală de călătorie (asigurare ce poate fi cumpărată și prin intermediul agenției DAL Travel), precum și de a completa o declarație online privind starea de sănătate. 

Următorul circuit DAL Travel va fi de Paște în Costa Rica, atunci când vom explora tot ce are țara aceasta mai frumos de oferit: natura sălbatică. Nu vă faceți griji, consultanții DAL Travel vă vor oferi tot suportul necesar în îndeplinirea condițiilor necesare plecării în Costa Rica.

2.    Mexic
Mexicul a intrat de curând în atenția publică, atunci când, la începutul anului, mai multor turiști români nu le-a fost permisă intrarea în țară, fără a li se prezenta motivele refuzării. Din fericire, Ministerul de Externe al României a intervenit în această situație, iar acum intrarea în Mexic se poate face din nou fără probleme și, mai ales, rapid. 

Pentru intrarea în Mexic nu este nevoie de prezentarea unui test COVID, astfel că este o destinație ideală pentru a ne bucura de o vacanță de relaxare. Următoarea vacanță marca DAL Travel în Mexic este un Sejur de 10 zile în Cancun, în luna Aprilie.

3.    Republica Dominicană
După un an atât de greu cum a fost 2020, cu siguranță mintea îți zboară la o vacanță de relaxare într-o destinație exotică, cu plaje albe și ape turcoaz, cu mult soare și cocktail-uri băute pe șezlong. Ei bine, o vacanță în Republica Dominicană este exact ce îți trebuie! 

Pentru cei care își doresc relaxare, am creat și noi aceste sejururi charter în Punta Cana, cu plecare săptămânală în fiecare joi - află mai multe detalii de la consultanții DAL Travel!

 

Țări pentru care e nevoie de test PCR negativ:

1.    Tanzania
Tanzania este una dintre destinațiile foarte mediatizate în ultima vreme, multe dintre vedetele din România alegând să își petreacă vacanța aici. Nu e de mirare, dacă ținem cont că oferă mixul perfect pentru o vacanță de vis: aventură (prin experiența de safari în partea continentală) și relaxare (prin relaxarea de pe plajele din Zanzibar). 

Partea bună este că o vacanță în Tanzania, indiferent dacă este circuit sau sejur, nu necesită prezentarea unui test PCR negativ la graniță - intrarea în Tanzania se face fără niciun fel de restricție.

2.    Egipt
Egipt… o țară a misterelor antice! Din fericire, acum ești mai aproape de a descoperi secretul piramidelor, căci o vacanță în Egipt este accesibilă tuturor iubitorilor de călătorii! Este nevoie doar de un test PCR negativ realizat cu maximum 72 de ore înainte de călătorie! 

Agenția noastră organizează atât circuite de grup în Egipt, pentru cei care preferă să descopere toate obiectivele turistice importante ale țării, cât și sejururi în Hurghada și Sharm El Sheikh, pentru cei care își doresc relaxare la plajă, pe malul Mării Roșii.

Un agent de turism DAL Travel vă poate ajuta să alegeți tipul de vacanță potrivit dorințelor voastre - contactați-ne la 0722 620 738 sau la 021 319 70 62 și vă oferim cu drag mai multe detalii. 

3.    Kenya
Un test PCR negativ, făcut cu maximum 96 de ore înainte de călătorie - asta este tot ce trebuie să faceți pentru a avea o vacanță de neuitat în Kenya! Ulterior, rezultatul testului trebuie urcat pe site-ul Ministerului Kenyan al Sănătății, iar aici și se va genera un certificat Travel Code, ce trebuie prezentat mai apoi la îmbarcarea în avion. În cazul în care veți călători cu o agenție de turism serioasă, cu siguranță consultanții de turism vă vor oferi suport atât în obținerea acestui certificat de călătorie, cât și pentru obținerea vizei de călătorie pentru Kenya.

Următorul circuit în Kenya va fi în luna Aprilie, atunci când ne vom bucura de experiențe incredibile, unice în viață: vom vedea îndeaproape animalele sălbatice în cele mai frumoase Parcuri Naționale ale Kenyei, vom admira Kilimanjaro, cel mai înalt vârf muntos al Africii, vom cunoaște triburile Masai, iar la finalul vacanței ne vom relaxa pe  malul Oceanului Indian, în stațiunea Diani Beach.

4.    Namibia
Românii care doresc să meargă în vacanță în Namibia trebuie să prezinte la graniță un test PCR negativ, efectuat cu maximum 7 zile înainte de data intrării în Nambia. Grupul nostru de turiști a intrat în Namibia pe 4 martie și ne-a transmis că toate formalitățile au fost rapide, atât privind verificarea testelor Covid, cât și privind acordarea vizei de călătorie. Aceasta se obține direct pe aeroportul din Windhoek, unde este nevoie de prezentarea documentelor de călătorie.

Următoarea vacanță marcă DAL Travel în această destinație va fi un circuit de Paște în Namibia, atunci când, timp de 13 zile, vom vedea toate obiectivele turistice importante ale țării: dunele de nisip roşu din Sossusvlei, Deşertul Namib, al doilea cel mai mare canion din lume (Canionul Fish River), arta rupestră din Twyfelfontein și vom face safari în Parcul Naţional Etosha.

 

Țări care acceptă și dovada vaccinării anti-COVID:

Următoarele țări au anunțat ridicarea restricțiilor de intrare pentru toate persoanele vaccinate împotriva COVID-19 - astfel, pentru a intra în țările de mai jos, este nevoie de prezentarea dovezii de vaccinare. Alte modalități de a intra în aceste țări sunt de a dovedi faptul că ai fost bolnav de COVID în ultimele luni (prin prezentarea unui test PCR pozitiv sau a unei adeverințe medicale) sau prin prezentarea unui test PCR negativ (realizat cu 48-72 ore înainte de intrarea în țară).

1.    Cipru
2.    Estonia
3.    Georgia
4.    Islanda
5.    Lituania
6.    Polonia
7.    Seychelles
8.    Slovenia
9.    Thailanda

Thailanda este una dintre destinațiile mult așteptate de turiștii din întreaga lume! Ei au anunțat de curând relaxarea regulilor de intrare în țară, astfel că, începând din iulie 2021, persoanele vaccinate vor putea merge în vacanță în Thailanda fără a fi nevoite să stea 14 zile în carantină (așa cum este regula acum). Încă nu s-a anunțat clar dacă perioada de carantinare se va reduce la 3 zile sau dacă se va renunța de tot la ea, însă oricum ar fi, sunt vești excelente pentru cei cărora le este dor să călătorească în Asia!