Europa este un continent plin de artă, istorie, moștenire culturală și frumuseți naturale, care fără nicio îndoială, se află în fruntea listei a numeroși călători de pe tot globul. Fiind adăpostul unora dintre cele mai diverse culturii, a artei uluitoare și diversității culinare, Europa are potențialul de a lăsa turiștii uimiți de farmecul său. Mersul pe străzile orașelor europene, pline de culoare, este ca și cum ai face o plimbare prin istorie. Fie că ești un turist experimentat sau te afli la începutul incursiunii tale în lumea călătoriilor, specialiștii DAL Travel îți vor da o doză de inspirație printr-un top al destinațiilor europene pe care nu trebuie să le ratezi! Astfel, vei putea alege tot ce are Europa mai bun de oferit în următorul tău circuit cu însoțitor.

 

 

Iată 7 destinații europene pe care nu trebuie să le ratezi:

1. Elveția

Elveția este o destinație care trebuie să fie pe lista tuturor călătorilor! Cunoscută pentru peisajul său montan uimitor, aceasta este cu adevărat o țară a superlativelor. De la vârfurile înzăpezite ale Alpilor până la frumusețea liniștitoare a Lacului Geneva, Elveția are ceva de oferit pentru toată lumea.

Țara este, de asemenea, cunoscută pentru activitățile sale palpitante în aer liber, inclusiv schi, drumeții și parapantă, activități perfecte pentru căutătorii de adrenalină. Desigur, aceștia se pot “răsfăța” și prin explorarea rețelei vaste de trasee și drumeții. Unul dintre cele mai cunoscute este Traseul Heidi, care te poartă prin locurile originale ale poveștii fetiței munților, oferindu-ți ocazia să te transpui într-o lume de basm. Pe acesta îl poți descoperi într-un circuit cu însoțitor în Elveția, oferit de DAL Travel, agenție de turism cu experiență de peste 20 de ani.

Pe lângă multiplele motive pentru care ar trebui să alegi o vacanță în Elveția trebuie să amintim și de bucătăria locală - renumită pentru brânză, ciocolată, vin și nu numai. Așadar, fă-ți bagajele și pregătește-te să te bucuri de una dintre cele mai frumoase țări din lume.

 

2. Islanda și Aurora Boreală

Islanda, țara de gheață și foc, este o destinație de vacanță de neuitat pe care ar trebui să o încerci măcar o dată în viață. În afară de frumusețea naturală abundentă a țării (cascade, ghețari, vulcani, plaje negre), există multe alte motive pentru a vizita Islanda. Oamenii sunt incredibil de prietenoși și primitori, făcând din această destinație o experiență culturală deosebită. De asemenea, Islanda este cunoscută pentru aerul său proaspăt și curat, de care nu te vei mai sătura. Totodată, alegând un circuit în Islanda poți admira una dintre cele mai extraordinare minuni ale naturii - Aurora Boreală, ce simbolizează misticismul magic al emisferei nordice îndepărtate.

 

Ca un avantaj pentru călătorii străini, pe lângă limba locală unică, engleza este vorbită pe scară largă în țară, facilitând comunicarea și interacțiunea cu localnicii. Un circuit în Islanda este cu adevărat o destinație unică care merită să fie explorată pe deplin atunci când îți dorești experiență de vacanță excepțională.

 

 

3. Franța

Când vorbim de destinații europene pe care nu trebuie să le ratezi, nu se poate să nu includem și Franța pe listă. Nimeni nu poate ignora frumusețea fascinantă pe care această țară o poartă, majoritatea călătorilor fiind îndrăgostiți iremediabil de farmecul sau. Turnul Eiffel din Paris, festivalul de film de la Cannes, câmpurile de lavandă din Provence, cele mai bune vinuri din Bordeaux și arhitectura impresionantă din Lyon - toate merită văzute măcar o dată-n viață, așa că poți fi sigur că o vacanță în Franța nu te va dezamăgi!

 

Dacă vrei să călătorești la începutul verii în Franța, îți recomandăm să începi cu regiunea Provence - câmpurile de lavandă absolut superbe, trandafirul provensal și Corniche Kennedy din Marsilia sunt doar câteva motive pentru a alege un circuit în Franța - Provence. Noi îți putem garanta că nu vei mai dori să pleci din această regiune magică, care merită să fie descoperită.

 

4. Insulele Azore

Dacă vrei să petreci o vacanță de neuitat, Insulele Azore sunt locul ideal pentru tine! Situate în mijlocul Oceanului Atlantic, la aproximativ 1500 km de coasta Portugaliei, aceste insule sunt cunoscute pentru peisajele lor incredibile, cu cratere vulcanice, lacuri, cascade și plaje magnifice. În plus, Insulele Azore sunt un paradis pentru iubitorii de activități în aer liber, cu o gamă largă de opțiuni, de la înot cu delfinii și observarea balenelor în sălbăticie, la plimbări cu bicicleta de-a lungul coastelor spectaculoase. De asemenea, interesant este și faptul că Insulele Azore sunt un teritoriu autonom al Portugaliei, iar cultura locală, datorită istoriei sale diverse, îmbină elemente portugheze, spaniole și englezești, creând o atmosferă cu totul unică.

 

Cu toate acestea, turismul nu este încă  foarte dezvoltat, ceea ce înseamnă că, atunci când alegi un circuit în insulele Azore, poți experimenta autenticitatea lor, intrând în contact cu localnicii. O altă atracție este gastronomia locală, bazată pe pește proaspăt, produse locale și influențe europene și sud americane, pentru a oferi o experiență culinară de neegalat. Nu mai sta pe gânduri, o vacanță în Insulele Azore te așteaptă cu brațele deschise!

 

 

 

5. Grecia

Dacă îți dorești o vacanță perfectă într-un loc cu o istorie bogată, peisaje incredibile și o cultură bogată, un circuit în Grecia ar trebui să fie prima ta opțiune! Grecia este un paradis pentru iubitorii de plajă, fiind cunoscută pentru apele cristaline ale Mării Egee și Mării Ionice, care îți vor oferi o senzație de relaxare și deconectare totală. În plus, Grecia este cea mai bună alegere pentru cei interesați de istorie, deoarece este una dintre cele mai vechi civilizații din lume, fiind cunoscută pentru siturile arheologice, cum ar fi Acropola din Atena sau ruinele antice de la Delphi. Această țară este o destinație turistică de top, cu oameni prietenoși și ospitalieri, iar pe lângă asta, varietatea de activități care pot fi practicate este foarte diversă, printre acestea putând aminti și snorkeling, windsurfing, caiac, drumeții prin munți, excursii cu barca și multe altele. O vacanță în Grecia este ideală pentru a avea parte de experiențe de neuitat și amintiri neprețuite!

 

 

6. Italia

Italia este o destinație turistică senzațională în care nu te poți plictisi, iar dacă nu ai ajuns încă aici, cu siguranță îți vei dori să o vizitezi cât mai repede. Una dintre regiunile iconice ale Italiei este Lombardia, renumită pentru arta, cultura, gastronomia și peisajele sale spectaculoase. În Milano, capitala Lombardiei, îți vei putea îndeplini orice dorință, de la cumpărături la vizitarea celor mai faimoase atracții turistice, cum ar fi Catedrala din Milano și Castello Sforzesco. Călătoria ta într-un circuit cu însoțitor în Italia - Lombardia poate continua cu vizitarea orașelor din împrejurimi precum Brescia și Bergamo, cunoscute pentru piesele lor arhitecturale și istorice impresionante.

 

Desigur, fiind într-o vacanță în Italia nu poți trece prin regiune fără să încerci preparatele tradiționale și să te răsfeți cu un dulce tiramisu, creat în Lombardia. Cu toate acestea, nu toate experiențele se află în mediul urban. Îndrăznește să explorezi frumusețea lacurilor din nordul regiunii sau să descoperi catedralele pitorești din zona rurală. Pe scurt, aceasta este o regiune strălucitoare și fascinantă, o destinație turistică ideală pentru toată lumea, care merită să fie descoperită și explorată.

 

 

7. Țările Nordice

Printre cele mai bune destinații europene se afla și Țările Nordice, mai ales dacă ești în căutarea unei vacanțe care să îți poată oferi atât aventură, cât și relaxare. Atmosfera oferită de aceste țări are ceva special! Într-un circuit în Țările Nordice aerul curat și oameni primitori vor face din vacanța ta o experiență unică și nemaipomenită. De asemenea, minunile naturale te vor uimi! Alegând o vacanță în Țările Nordice organizată de o agenție de turism cu experiență, poți vizita 3 țări într-o singură incursiune: Norvegia, pentru fiordurile impresionante, care oferă peisaje cu adevărat spectaculoase, Suedia, ideală dacă ești în căutarea aventurilor în sălbăticie, cu poteci numai bune de o drumeție, cu priveliști care îți vor tăia respirația, dar și Danemarca, a cărei capitală oferă o varietate de opțiuni culturale și istorice.

 

În general, Țările Nordice au fascinat lumea cu peisajele lor frumoase, cultura lor unică și stilul lor de viață relaxat și fericit. Deci, nu mai pierde timpul și începe să planifici chiar acum o vacanță în Țările Nordice din care te vei întoarce cu amintiri de neuitat.

 

 

Acestea sunt doar câteva destinații europene pe care nu trebuie să le ratezi, potrivite pentru o vacanță de vară aproape de casă! La fel ca în cazul tuturor călătoriilor în străinătate, este important să te documentezi, să te pregătești din timp și să planifici în consecință. Pentru a scăpa de grija planificărilor poți alege unul din circuitele cu însoțitor organizate de DAL Travel.