În ultimii 2 ani călătoriile în afara țării au fost condiționate de prezentarea unui certificat de vaccinare anti-COVID sau a unui test PCR/antigen negativ - motiv pentru care alegerea unei destinații de vacanță a fost destul de limitată. Cu toate acestea, ameliorarea situației epidemiologice la nivel global a determinat o multitudine de țări să elimine restricțiile pentru călători - despre aceste țări vom discuta și noi azi, pentru a veni în întâmpinarea devoratorilor de turism care nu dețin un certificat digital sau care nu sunt dispuși să își facă un test PCR înainte de fiecare vacanță.

Așa cum v-am obișnuit, specialiștii DAL Travel au centralizat o parte din destinațiile de top în care poți călători fără restricții în toamna anului 2022. Sperăm ca acestea să vină ca o doză de inspirație pentru următoarea ta vacanță în afara țării!

1. Islanda

Daca iubești natura, cu siguranță vei fi fericit să auzi faptul că autoritățile islandeze au eliminat toate restricțiile impuse în contextul pandemiei de Covid-19, atât pe plan intern, cât și la frontieră! Acest lucru înseamnă că atunci când vei porni într-un circuit în Islanda vei avea nevoie doar de un pașaport sau o carte de identitate valabilă, un bagaj cu haine groase și multă dorință de explorare!

Fiind desemnată cea mai pașnică țară din lume, Islanda te va încânta cu multitudinea peisajelor rupte din povești, vulcanii neliniștiți, cascadele incredibile, ghețarii uriași, dar și gheizerele uimitoare. Tot aici vei rămâne fascinat de frumusețea Aurorei Boreale, una dintre minunile lumii, care pătrunde în sufletul tuturor celor ce aleg să se lase fermecați de unduirile ademenitoare ale luminilor nordice. Profită deci de situație și planifică-ți chiar acum vacanța în Islanda, indiferent dacă deții sau nu un certificat digital COVID!

2. Turcia

Turcia este o țară care are extrem de multe de oferit, iar turiștii români știu asta! Începând cu istoria și cultura debordantă, peisajele de vis, plajele uimitoare, preparatele culinare tradiționale și localnicii extrem de ospitalieri, o vacanță în Turcia nu te va dezamăgi niciodată! Vestea și mai bună este aceea că acum poți călători în Turcia fără a mai avea nevoie de certificatul digital Covid la intrarea în țară! De asemenea, nu mai este necesară nici dovada trecerii prin boală sau efectuarea unui test PCR sau antigen pentru niciunul dintre punctele de trecere vamală.

Dacă dorești să călătorești în Turcia, poți alege un circuit cu însoțitor în Turcia de Sud-Est, regiune de o frumusețe aparte, unde vei putea explora meleagurile Mesopotamiei și ale Cappadociei. Trăiește experiența zborului cu un balon cu aer cald, străbate așezările pitorești și explorează vechile lăcașuri de cult de pe tărâmul Turciei!

 

 3. Egipt

Dintre toate civilizațiile antice, Egiptul pare să dețină o atracție specială asupra lumii moderne și, deși este dificil să experimentezi totul într-o singură vacanță în Egipt, recomandăm cu căldură să adaugi această destinație pe lista ta de must-see. Dacă și tu visezi la o croazieră pe Nil, la mâncărurile tradiționale egiptene, vizitarea piramidelor grandioase sau la a vedea masca de aur a regelui Tutankhamon, află că acum poți planifica toate aceste activități și dacă nu deții un certificat digital COVID!

Acum accesul în Egipt este permis tuturor persoanelor, fără restricții, obligativitatea prezentării unui certificat de vaccinare sau recuperare, respectiv a unui test antigen sau RT-PCR, a fost eliminată. Astfel, poți porni fără griji într-un circuit în Egipt prin intermediul căruia vei avea ocazia să faci o adevărată călătorie în timp, grație piramidelor și templelor grandioase, statuilor stilizate, hieroglifelor, mormintelor sacre, bijuteriilor, sarcofagelor și a vestitelor mumii. Nu rata o vacanță în Egipt pe final de 2022, iar dacă ai nevoie de ajutor, ține minte că poți apela oricând la o agenție de turism cu experiență.

 

4. Mexic

Deși călătoriile în Mexic au fost limitate pentru o perioadă destul de lungă de timp din cauza obligativității de a prezentai certificatul digital Covid sau a unui test PCR/antigen la intrarea în țară, guvernul a decis să elimine această măsură. Acum nu trebuie să îți mai faci griji atunci când dorești să pornești într-un circuit în Mexic pentru că vei putea călători fără restricții. Deci, să înceapă fiesta!

Pregătește-te să te bucuri de plajele superbe, de ruinele antice care evocă vechi civilizații, dar și de o multitudine de arome și gusturi exotice. Sfatul nostru este să profiți de eliminarea restricțiilor de călătorie pentru a porni într-o escapadă unică și să rămâi cu amintiri de neuitat. Pentru a putea avea parte de o experiență completă și a putea vedea cât mai multe din ceea ce are această țară superbă de oferit, îți poți rezerva chiar acum locul într-un circuit cu însoțitor în Mexic, oferit de DAL Travel, în cadrul căruia vei beneficia de îndrumarea ghizilor locali pe tot parcursul călătoriei tale.

 

5. Iordania

O altă destinație în care poți călători acum fără să fii nevoit să prezinți certificatul digital Covid, test PCR/Antigen sau dovada trecerii prin boală, este Iordania. Acum ai oportunitatea de a te bucura de un circuit în Iordania fără restricții: minuni naturale, locuri sacre, încărcate de spiritualitate, ruine antice și orașe moderne, aceasta țară le are pe toate. De la Marea Moartă, până la plajele din Aqaba și deșertul Wadi Rum, există extrem de multe de explorat într-o vacanță în Iordania. Așadar, este momentul perfect să recuperezi timpul pierdut în perioada în care călătoriile au fost restricționate și să te bucuri de frumusețea Iordaniei!

 

Iată și alte destinații exotice în care poți călători fără restricții în această toamnă:

Faptul că situația epidemiologică este una stabilă nu face decât să ne bucure extrem de mult pentru că acum putem călători fără restricții! Ce înseamnă fără restricții? Atunci când o țară nu cere nici teste PCR/Antigen, nici dovada vaccinării la intrarea pe teritoriul ei. Sperăm că te vei putea inspira din propunerile noastre pentru următoarea ta vacanță în afara țării. Dacă ai nevoie de ajutor suplimentar, nu ezita să ne contactezi.