• L-V: 9-18
 • S-D: inchis
Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180

Vacanțe în Maldive

1. Descriere Ţară

Arhipelagul Maldive se compune din peste 1190 de insule mici împrăştiate în ocean, care formează 19
Atoli - insule rotunde de corali cu lagună în mijloc.
 
Fiecare insulă este un paradis pe pământ cu adevărate comori naturale, care atrag turiştii în principal prin diversitatea colorată a vieţii acvatice, fiind garanţia unui sejur exclusivist, cu hoteluri de lux,  servicii de cea mai înaltă calitate şi ambianţă tropicală.
 
Soare, nisip, mare, lagune enorme de diverse adâncimi, infinite nuanţe de albastru şi turcoaz, grădini subacvatice de corali multicolori: o combinaţie naturală perfectă care face din Insulele Maldive locul cel mai potrivit pentru o vacanţă de familie plină de aventură sau pentru o evadare romantică în doi.
 
Toate staţiunile din insule oferă facilităţi pentru ski pe apă, jetskiing, surf, snorkeling, navigaţie sau baschet şi volei de plajă.

2. Top Atracții Turistice în Maldive

 • Artă și Arhitectură: Moscheea Masjid-al-Sultan Muhammad Thakurufaanu Al Auzam, Moscheea Male Hukuru Miskiy, Muzeul Naţional
 • Natură și peisaje: Atolul Baa, FUA Mulaku, Insula Bodu Mora
 • Experiențe: snorkeling, scuba diving, vizionat balene şi delfini
 • Evenimente: luna de miere

3. Oraşe / centre turistice de vizitat în Maldive

Male

Male este capitala Republicii Maldive şi este localizată pe insula Male în atolul Kaafu. Are o populaţie de 105.000 locuitori ceea ce înseamnă cam o treime din populaţia întregii ţări.
Male este unul dintre orașele cele mai dens populate ale lumii.
Printre cele mai importante atracţii ale oraşului se numără: Moscheea Vinerea Mare, Muzeul Naţional, Centrul Islamic, Monumentul Tsunami.
 

Atolul Lhaviyani

Capitala acestui atol este Naifaru şi include 54 de insule dintre care doar 5 sunt locuite: Naifaru, Hinnavaru, Kurendhoo, Olhuvelifushi şi Maafilaafushi.
Acest atol oferă posibilităţi pentru sporturile nautice precum: ski nautic, canoe, snorkeling, windsurfing.
Vă recomandăm să vizitaţi "The Shipyard" - două epave, din care una este situată la 30 m adâncime, iar cealaltă este sprijinită de un perete de recif. Ambele sunt acoperite cu corali moi şi populate de diverse specii de peşti.
 

Atolul Raa

Atolul Raa are capitala la Ungoofaaru, iar principala staţiune este Meedhupparu,  staţiune care oferă turiştilor cazare în resorturi de lux.
 

Atolul Ari

Este al doilea atol al Maldivelor ca mărime, constituit din două zone – de nord şi de sud, incluzând în total în jur de o sută de mici insuliţe.
În Ari există peste 20 de insule destinate staţiunilor turistice, fiecare dintre ele având facilităţi de cazare şi recreere, cum ar fi terenuri de tenis, scuba diving .

Atolul Addu

Acest atol este constituit dintr-un grup de insule poziţionate în formă de cruce, iar părţile lui componente sunt conectate între ele printr-o serie de poduri.

 

4. Obiective Turistice în Maldive

Artă şi arhitectură:


- Moscheea Masjid-al-Sultan Muhammad Thakurufaanu Al Auzam, cunoscută sub numele de Centru Islamic, a fost înfiinţată în anul 1984 şi este considerată în prezent cea mai mare moschee din Maldive
- Muzeul Naţional, construit în anul 1952, adăposteşte o colecţie de artefacte din perioada budistă şi islamică, bijuterii, arme
- Moscheea Male Hukuru Miskiy, înfiinţată în anul 1656, cea mai veche din ţară, făcută din piatră de coral şi decorată cu inscripţii coranice.


Natură şi peisaje în Maldive

- Atolul Baa, este situat în partea central vestică a insulelor Maldive  din Oceanul Indian. A  fost declarat de UNESCO Rezervaţie Naturală a Biosferei în iunie 2011
- FUA Mulaku, situat în provincia sudică a arhipelagului Maldivelor. În timp ce este cel mai mic dintre atoli, cu doar o insulă, Fua Mulaku are cea mai mare insulă din Maldive
- Insula Bodu Mora, insulă idilică, perfectă pentru a admira unele dintre cele mai deosebite locuri din Maldive și, poate, din lume.

Lucruri interesante despre Maldive

 • Maldive este cea mai mică țară din lume.
 • 99% din suprafața Republicii Maldive este constituită din apă.
 • Maldive, care urmează sistemul educațional britanic, are o rată uimitoare de alfabetizare funcțională de aproximativ 98%.
 • Maldive este una dintre cele mai sigure destinații de călătorie de pe planetă, deoarece staţiunile insulare sunt depărtate.
 • În timp ce multe țări din lume iau pauză de week-end, sâmbătă și duminică, Maldive - ca și alte țări musulmane - are weekend-ul vineri și sâmbătă.
 • Nu numai că este Maldive cea mai mică țară din Asia, este, de asemenea, cea mai mică țară musulmană din lume.
 

6. Informaţii Turistice Utile

Nume: Republica Maldive
Capitala: Male (aprox. 60.000 locuitori)
Limba oficială: divehi
Moneda:  rufiyaa
Fus orar: UTC +5
Electricitate: 240V, necesar adaptor
Prefix ţară: + 960

Formă de guvernământ: republică; parlament unicameral
Suprafaţa: aprox. 298 km²
Aşezare: țară insulară în Oceanul Indian, la sud de India şi Sri Lanka, de o parte şi de alta a Ecuatorului
Populaţie: aprox. 328 536 locuitori
Alte limbi vorbite: engleza

Perioada recomandantă pentru vizitare

Clima insulelor este caldă, tropicală, moderată de brize marine, cu precipitaţii mai bogate în perioada musonilor deoarece sunt situate în regiunea ecuatorială.
 
Umiditatea în Maldive este în cea mai mare parte a anului ridicată, cele mai uscate fiind lunile ianuarie şi februarie. Musonul bate de două ori pe an – din mai până în octombrie dinspre nord-vest, iar din noiembrie până în aprilie dinspre sud-est.

Temperaturile medii în Insulele Maldive variază între 30 °C şi 32 °C, cu foarte rare excepţii, în tot timpul anului. Nopţile sunt mai răcoroase, cu temperaturi plăcute între 24 °C şi 27 °C. Cele mai mari călduri se înregistrează în lunile februarie-aprilie.
 
Ţinând cont de toate aceste aspecte, cea mai bună perioadă pentru a vizita Maldive este în lunile mai reci între noiembrie şi aprilie.
 

Viza

Cetăţenii romani nu au nevoie de viză în prealabil pentru a intra în Maldive. Se acordă viza la punctul de trecere a frontierei, pentru maximum 30 de zile, la intrarea în ţară.
 
Documente necesare pentru obţinerea vizei de intrare: paşaport valabil cel puţin încă 6 luni de la data  începerii  călătoriei.
 

Vaccinuri

Pentru intrarea în Maldive nu se cer anumite vaccinuri.
 

Siguranţa

Cetăţenii români sunt sfătuiţi cu insistenţă să îşi încheie asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă!
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se află în Maldive:
Să evite locurile aglomerate, demonstraţiile şi deplasarea în zone izolate ale ţării;
Să evite circulaţia pe timp de noapte;
Să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie banii, cărţile de credit şi să nu le expună în mod vizibil;
Să respecte legile, obiceiurile şi tradiţiile locale;
Să urmărească mass-media locală pentru a afla care sunt zonele în care se desfăşoară acţiuni de protest pentru a le putea evita.
Importul de explozivi, arme şi muniţii, material pornografic, produse din carne de porc şi alcool este considerat infracţiune. Băuturile alcoolice sunt disponibile numai în insulele staţiune şi este interzisă părăsirea acestora cu produse alcoolice.
Exportul de carapace de broască ţestoasă şi de coral este interzis.
Pentru orice fel de informaţie, sprijin sau asistenţă, cetăţenii români sunt sfătuiţi să se adreseze autorităţilor de poliţie care sunt prezente în toate zonele ţării.
În Maldive este interzisă afişarea publică a apartenenţei la religie, alta decât islamul, iar întrunirile publice în scop religios sunt interzise.
Este interzisă invitarea cetăţenilor maldivieni sau încurajarea acestora să participe la întruniri religioase (altele decât musulmane) în cadru privat, pedepsele putând include închisoarea. Deşi legea maldiviană interzice „importul idolilor în scop religios”, turiştii sunt lăsaţi, în general, cu obiecte şi texte pentru uz strict personal.
Facilităţile medicale sunt limitate, în Male sunt doar două spitale şi doar unul acceptă asigurarea medicală. Unităţile medicale din Maldive nu tratează traumatismele.
 

7. Sfaturi de călătorie în Maldive

 
Şi pentru că turiştii informaţi se vor bucura mai mult de şederea lor, iată câteva sugestii:

 
7.1  Înainte de plecarea în călătorie

- Luaţi cu dumneavoastră adresa şi nr. de telefon al ambasadei sau al consulatului României în cea mai apropiată tara în care avem reprezentanţă
- Lăsaţi cuiva apropiat o copie a itinerariului dumneavoastră.
 

7.2   Recomandări

- Zile însorite, luminoase necesită ochelari de soare care vă vor proteja de soare
- Când vizitaţi capitala trebuie să fiţi acoperiţi de la umăr la genunchi, iar femeile să nu poarte haine transparente
- Vă recomandăm haine uşoare, de bumbac, precum şi o jachetă pentru zilele cu umiditate mai mare decât este suficientă.
- În timpul verii, este necesar să vă protejaţi pielea de razele ultraviolete.
- Aduceţi cu dumneavoastră aparatul foto şi camera de filmat, baterii suficiente şi toate accesoriile de care aveţi în general nevoie.
- Un bacşiş de 10% este aşteptat în general în majoritatea restaurantelor, aceasta fiind practică locală.
de la 2405 USD
Evadați în paradisul romantic perfect al Oceanului Indian. Descoperiți atracțiile clasice din Sri Lanka, minunile naturii, admirați răsăritul soarelui de pe faimosul Vârf al lui Adam, încercați o sesiune de rafting pe râul Kelani, ciclism, surging, yoga....această vacanță oferă câte o aventură pentru fiecare. Încheiați cu câteva zile petrecute în Maldive, un adevărat paradis al iubitorilor de scufundări și snorkeling printre recifele de corali, dar și a celor care adoră sa se bucure de plaje cu nisip fin si ape albastre cristaline.
de la 969 EUR
Acest tur vă oferă șansa de a vedea adevărata viață din Maldive, de a descoperi cultura, localnicii extrem de prietenoși, peisajele uimitoare și atmosfera magică a acestui paradis tropical. O destinaţie exotică de lux și o experiență unică la un preț imbatabil!
de la 1912 USD
Pentru aceia dintre dumneavoastră care îşi doresc un sejur de neuitat în această destinaţie de vis, Adaaran Club Rannalhi este resortul ideal. Aflat în Atolul Male Sud, Adaaran Cub Raanalhi este cotat ca fiind unul dintre cele mai bune hoteluri din Maldive. Locaţia sa unică oferă acces la superbele plaje cu nisip alb fin şi ape albastre strălucitoare, numeroase oportunităţi excelente pentru scufundări dar şi un acces rapid și uşor spre capitala Malé.
1990 EUR
O invitatie de nerefuzat intr-o minunata vacanta in Oceanul Indian, o inedita combinatie de cateva zile de odihna in mirificul atol Nord Male al Maldivelor, magnet pentru toti iubitorii de plaje idilice si ape cristaline si o interesanta incursiune in vechiul Ceylon, actuala Sri Lanka unde veti descoperi o fascinanta pagina din manuscrisul culturii si istoriei universale care trebuie parcursa si trecuta neaparat in palmaresul oricarui devorator de turism.

Locurile unde povestile despre moguli, printese si zeitati fantastice prind viata in umbra somptuoaselor palate si a tainicelor temple, mirodeniile si plantatiile de ceai unice prin traditie seculara, va vor cuceri sufletul si mintea deopotriva.
Perioada
20.02 - 01.03.2020