• L-V: 9-18
 • S-D: inchis
Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180

Vacanțe în Maldive

Arhipelagul Maldive se compune din peste 1190 de insule mici, împrăştiate în ocean, care formează 19 Atoli - insule rotunde de corali cu lagună în mijloc.
 
Fiecare insulă este un paradis pe pământ, cu adevărate comori naturale, care atrag turiştii în principal prin diversitatea colorată a vieţii acvatice, fiind garanţia unui sejur exclusivist, cu hoteluri de lux, servicii de calitate şi ambianță tropicală.
 
Soare, nisip, mare, lagune enorme de diverse adâncimi, infinite nuanţe de albastru şi turcoaz, grădini subacvatice de corali multicolori: o combinaţie naturală perfectă, care face din Insulele Maldive locul cel mai potrivit pentru o vacanţă de familie plină de aventură sau o evadare romantică în doi, poate cu ocazia lunii de miere.
 
Toate staţiunile din insule oferă facilităţi pentru ski pe apă, jetskiing, surf, snorkeling, navigaţie sau baschet şi volei de plajă.
 
Dintre experiențele memorabile pe care ți le poate oferi o vacanță în Maldive: poți vizita în fiecare zi o insulă diferită, ai ocazia să vezi plaja care strălucește pe timp de noapte – Vaadhoo, poți face o plimbare pe dhoni – o bărcuță din palmier de cocos, ai ocazia să descoperi diversitatea vieții marine și poți lua cina într-un restaurant subacvatic și poți explora colorata capitală a Maldivelor – Malé.

Top Atracții Turistice în Maldive

 • Artă și Arhitectură: Moscheea Masjid-al-Sultan Muhammad Thakurufaanu Al Auzam, Moscheea Male Hukuru Miskiy, Muzeul Naţional.
 • Natură și peisaje: Atolul Baa, FUA Mulaku, Insula Bodu Mora.
 • Experiențe: explorarea vieții marine și snorkeling, scuba diving, admirat balene şi delfini, cină într-un restaurant subacvatic.

Oraşe și centre turistice de vizitat în Maldive

Malé
Malé este capitala colorată a Republicii Maldive, este localizată pe insula cu același nume, în atolul Kaafu. Are o populaţie de 105.000 locuitori, respectiv o treime din populaţia întregii ţări, orașul fiind unul dintre cele mai dens populate din lume.
 
Printre cele mai importante atracţii ale oraşului se numără: Moscheea Vinerea Mare, Muzeul Naţional, Centrul Islamic și Monumentul Tsunami.
 
Atolul Lhaviyani
Capitalul acestui atol este Naifaru şi include 54 de insule dintre care numai 5 sunt locuite: Naifaru, Hinnavaru, Kurendhoo, Olhuvelifushi şi Maafilaafushi.
Acest atol oferă condiții minunate pentru sporturi nautice: ski nautic, canoe, snorkeling, windsurfing.
 
Vă recomandăm să vizitaţi "The Shipyard" - două epave, din care una este situată la 30 m adâncime, iar cealaltă este sprijinită de un perete de recif. Ambele sunt acoperite cu corali moi şi populate de diverse specii de peşti exotici.
 
Atolul Raa
Atolul Raa are capitala la Ungoofaaru, iar Meedhupparu, principala staţiune, oferă turiştilor cazare în resorturi de lux.
 
Atolul Ari
Al doilea atol al Maldivelor din punct de vedere al mărimii, acesta este constituit din două zone – de nord şi de sud, incluzând în total în jur de o sută de mici insuliţe. Ari deține peste 20 de insule cu staţiuni turistice, fiecare dintre ele având facilităţi de cazare şi recreere perfecte pentru luna de miere și o vacanță de familie.

Atolul Addu
Acest atol este constituit dintr-un grup de insule poziţionate în formă de cruce, iar părţile lui componente sunt conectate între ele printr-o serie de poduri.
 

Obiective Turistice în Maldive

Natură şi peisaje în Maldive
 
Atolul Baa, situat în partea central vestică a insulelor Maldive din Oceanul Indian. A  fost declarat de UNESCO Rezervaţie Naturală a Biosferei (iunie 2011).
 
FUA Mulaku, situat în provincia sudică a arhipelagului Maldivelor. Este cea mai mare insulă din Maldive, însă cel mai mic dintre atoli, cu doar o insulă.
 
Insula Bodu Mora, insulă idilică, perfectă pentru a admira unele dintre cele mai deosebite locuri din Maldive și, poate, din lume.
 
Artă şi arhitectură în Maldive
 
Moscheea Masjid-al-Sultan Muhammad Thakurufaanu Al Auzam, cunoscută sub numele de Centrul Islamic, a fost înfiinţată în anul 1984, fiind considerată în prezent cea mai mare moschee din Maldive.
 
Muzeul Naţional, construit în anul 1952, adăposteşte o colecţie de artefacte din perioada budistă şi islamică, bijuterii și arme vechi.
 
Moscheea Male Hukuru Miskiy, înfiinţată în anul 1656, cea mai veche din ţară, făcută din piatră de coral şi decorată cu inscripţii coranice.
 
Lucruri interesante despre Maldive
 • Maldive este cea mai mică țară din lume.
 • 99% din Maldive este apă.
 • Maldive, care urmează sistemul educațional britanic, are o rată uimitoare de alfabetizare funcțională de 98%.
 • Maldive este una dintre cele mai sigure destinații de călătorie de pe planetă deoarece staţiunile insulare sunt destul de depărtate.
 • În timp ce multe țări din lume iau pauză de week-end, sâmbătă și duminică, Maldive - ca și alte țări musulmane - are weekend-ul  vineri și sâmbătă.
 • Nu numai că este Maldive cea mai mică țară din Asia, dar este și cea mai mică țară musulmană din lume.

Perioada recomandantă pentru a vizita Insulele Maldive

Clima insulelor este caldă, tropicală, moderată de brize marine, cu precipitaţii mai bogate în perioada musonilor deoarece sunt situate în regiunea ecuatorială.
 
Umiditatea în Maldive este în cea mai mare parte a anului ridicată, cele mai uscate fiind lunile ianuarie şi februarie. Musonul bate de două ori pe an – din mai până în octombrie dinspre nord-vest, iar din noiembrie până în aprilie dinspre sud-est.

Temperaturile medii în Insulele Maldive variază între 30 °C şi 32 °C, cu foarte rare excepţii, în tot timpul anului. Nopţile sunt mai răcoroase, cu temperaturi plăcute între 24 °C şi 27 °C. Cele mai mari călduri se înregistrează în lunile februarie-aprilie.
 
Ţinând cont de toate aceste aspecte, cea mai bună perioadă pentru a vizita Maldive este în lunile mai reci, între noiembrie şi aprilie.
 
Viza
Cetăţenii romani nu au nevoie de viză în prealabil pentru a intra în Maldive. Se acordă viză la punctul de trecere al frontierei, pentru maximum 30 de zile. Documente necesare pentru obţinerea vizei de intrare: paşaport valabil cel puţin încă 6 luni de la data  începerii  călătoriei.
 
Vaccinuri: Nu se cer vaccinuri pentru a vizita Maldive.
 
Siguranţa
 
Cetăţenii români sunt sfătuiţi cu insistenţă să îşi încheie asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă!

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se află în Maldive:
 • Să evite locurile aglomerate, demonstraţiile şi deplasarea în zone izolate ale ţării;
 • Să evite circulaţia pe timp de noapte;
 • Să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie banii, cărţile de credit şi să nu le expună în mod vizibil;
 • Să respecte legile, obiceiurile şi tradiţiile locale;
 • Să urmărească mass-media locală pentru a afla care sunt zonele în care se desfăşoară acţiuni de protest pentru a le putea evita.
 • Exportul de carapace de broască ţestoasă şi de coral este interzis.
 • Pentru orice fel de informaţie, sprijin sau asistenţă, cetăţenii români sunt sfătuiţi să se adreseze autorităţilor de poliţie care sunt prezente în toate zonele ţării.
 • În Maldive este interzisă afişarea publică a apartenenţei la religie, alta decât islamul, iar întrunirile publice în scop religios sunt interzise.
 • Este interzisă invitarea cetăţenilor maldivieni sau încurajarea acestora să participe la întruniri religioase (altele decât musulmane) în cadru privat, pedepsele putând include închisoarea. Deşi legea maldiviană interzice „importul idolilor în scop religios”, turiştii sunt lăsaţi, în general, cu obiecte şi texte pentru uz strict personal.
 • Facilităţile medicale sunt limitate, în Male sunt numai două spitale şi doar unul acceptă asigurarea medicală. Unităţile medicale din Maldive nu tratează traumatismele.

Sfaturi de călătorie în Maldive

Şi pentru că turiştii informaţi se vor bucura mai mult de şederea lor, iată câteva sugestii:
 
Înainte de plecarea în călătorie
 
Luaţi cu dumneavoastră adresa şi nr. de telefon al ambasadei sau al consulatului României în cea mai apropiată tara în care avem reprezentanţă și lăsaţi cuiva apropiat o copie a itinerariului dumneavoastră.
 
Recomandări pentru o vacanță în Maldive
 • Ochelari de soare și cremă de protecție solară.
 • Când vizitaţi capitala, trebuie să fiţi acoperiţi de la umăr la genunchi, iar femeile să nu poarte haine transparente.
 • Vă recomandăm haine uşoare, de bumbac, precum şi o jachetă pentru zilele cu umiditate mai mare.
 • În timpul verii, este necesar să vă protejaţi pielea de razele ultraviolete.
 • Aduceţi cu dumneavoastră aparatul foto şi camera de filmat, baterii suficiente şi toate accesoriile de care aveţi în general nevoie.
 • Un bacşiş de 10% este aşteptat în general în majoritatea restaurantelor, aceasta fiind practică locală.
Alte informații turistice utile pentru Insulele Maldive
 

Nume: Republica Maldive
Capitala: Male (aprox. 60.000 locuitori)
Limba oficială: divehi
Monedă:  rufiyaa
Fus orar: UTC +5
Electricitate: 240V, necesar adaptor
Prefix ţară: + 960
Formă de guvernământ: republică; parlament unicameral
Suprafața: aprox. 298 km²Aşezare: țară insulară în Oceanul Indian, la sud de India şi Sri Lanka, de o parte şi de alta a Ecuatorului.
Populaţie: aprox. 328 536 locuitori
Alte limbi vorbite: engleza
 

Oferte de vacanță în Insulele Maldive

980 EUR + 1460 USD
Reducere 100$/pers!
O invitatie de nerefuzat intr-o minunata vacanta in Oceanul Indian, o inedita combinatie de cateva zile de odihna in mirificul atol Nord Male al Maldivelor, magnet pentru toti iubitorii de plaje idilice si ape cristaline si o interesanta incursiune in vechiul Ceylon, actuala Sri Lanka unde veti descoperi o fascinanta pagina din manuscrisul culturii si istoriei universale care trebuie parcursa si trecuta neaparat in palmaresul oricarui devorator de turism.

Locurile unde povestile despre moguli, printese si zeitati fantastice prind viata in umbra somptuoaselor palate si a tainicelor temple, mirodeniile si plantatiile de ceai unice prin traditie seculara, va vor cuceri sufletul si mintea deopotriva.

Perioada
20.02 - 02.03.2019