• L-V: 9-18
  • S-D: inchis
Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180

Vacanțe în Argentina

Tango este primul cuvânt care ne vine în minte, atunci când ne gândim la Argentina, una dintre cele mai frumoase țări ale Americii de Sud.

Însă Argentina poate oferi călătorului o varietate de motive de vizită, de la peisajul sălbatic al Patagoniei și atracțiile turistice de referință, așa cum sunt cascada Iguazu sau Purmamarca, dealul în 7 culori, la obiective turistice inedite, așa cum este librăria El Ateneo Grand Splendid din Barrio Norte, Buenos Aires.

Impresionantul vârf muntos Aconcagua (6,962 m), Peninsula Valdes, Parcul Național Los Glaciares (patrimoniu UNESCO), drumul spectaculos oferit de valea Quebrada de Humahuaca, picturile murale din peștera Cueva de la Manos din Rio Pinturas și parcurile naturale Ischigualasto și Talampaya sunt doar câteva dintre spectaculoasele peisaje oferite călătorului în Argentina.

Pentru experiențe citadine inedite, Avenida de Mayo din Buenos Aires este bulevardul impresionant, în care poți lua pulsul vieții argentiniene în timp ce savurezi boem o cafea la Cafe Tortoni, una dintre cele mai vechi cafenele argentiniene (1858).

Argentina este o desfătare și pentru gurmanzi, care se vor bucura să guste din faimoasele fripturi argentiniene, gătite de chiar de ei pe un grill parrilla, alături de mezelurile lomo, chorizo și brânzeturile provolone, bineînțeles acompaniate de un vin din renumita regiune vinicolă Mendoza.

Din experiențele argentiniene autentice nu poate să lipsească o sesiune de călărit alături de gauchos. Acești cowboys argentinieni, în jurul cărora s-au construit obiceiuri și tradiții vechi, celebrate și astăzi, se reunesc din toate colțurile Argentinei în fiecare noiembrie, cu ocazia festivalului Fiesta Nacional de la Tradición, ce are loc în El Ombu de Areco (lângă Buenos Aires), pentru a-și demonstra talentul și abilitățile de dresaj.

Așadar, Argentina este mai mult decât o simplă destinație de vacanță, este o țară fascinantă, ce oferă călătorului o sumedenie de peisaje sublime și o varietate de experiențe inedite.

Top Obiective Turistice în Argentina

Peisaje: Cascada Iguazu și Parcul Național Iguazu, Parcul Național Los Glaciares, Patagonia, Quebrada de Humahuaca, parcurile naturale Ischigualasto și Talampay, Purmamarca (dealul în 7 culori)

Artă și Arhitectură: Plaza de Mayo - Cabildo, Casa Rosada, Catedrala Metropolitană, Pirada Mai, Monumentul Generalui Manuel Belgrano, primăria, Muzeul de Artă Hispanică, Teatrul Colon, Mar del Plata, Obeliscul, Palatul Barolo, Palatul Congresului, Basilica Santo Domingo, Torre Espacial, librăria El Ateneo Grand Splendid

Evenimente:

Buenos Aires găzduiește multe evenimente de modă. Cel mai important este „Buenos Aires Fashion Week”, organizat încă din 2001 și care se desfășoară de două ori pe an. Alte evenimente majore sunt: Argentina Fashion Week și Buenos Aires Moda. Buenos Aires Runway, un eveniment de modă care este organizat de către conducerea orașului, este ținut din 2011. În 2005, Buenos Aires a fost desemnat de UNESCO drept primul „oraș al modei”. Orașul a primit titlul încă o dată, în anul 2007.

Experiențe: echitație și călărit împreună cu gauchos, spectacole de tango, degustarea faimoasei fripturi de vită argentiniană, drumeții montane.

Top Orașe din Argentina

Buenos Aires

Capitala Argentinei se află pe malul vestic al estuarului Rio de la Plata, pe coasta de sud-est a continentului Sud-American. Intens populat (12 milioane de locuitori), Buenos Aires este nu doar cel mai mare oraș argentinian, dar și unul din cele mai mari orașe ale Americii de Sud.

Puternic influențat de cultura europeană, Buenos Aires este deseori denumit „Parisul Americii Latine”; și pe bună dreptate, acesta fiind cel mai aglomerat centru cultural din America de Sud, oferind locuitorilor și călătorilor deopotrivă numeroase muzee, librării și biblioteci.

Dintre cele mai frumoase obiective turistice antropice ale Buenos Aires: Avenida de Mayo, librăria El Ateneo Grand Splendid din Barrio Norte, cartierul colorat La Boca, cimitirul Recoleta, Teatrul Colon, Casa Rosada, Spațiul de Artă Contemporană MALBA, Puente de la Mujer, sculptura Floralis Genérica și stadionul La Bombonera.

În ordinea numărului de locuitori, cele mai mari oraşe din Argentina sunt: Buenos Aires, Córdoba, Rosario, Mendoza, Tucumán, La Plata, Mar del Plata, Salta, Santa Fe, San Juan, Resistencia şi Neuquén.

Bariloche

Bariloche oferă călătorului numeroase activități în aer liber: echitație, drumeții montane, paragliding, plimbări în caiac, mountain biking și schiat în Cerro Catedral, precum și o serie de obiective turistice interesante pentru cei pasionați de arhitectură: structuri medievale, clădiri istorice și muzee.

Fiind în apropiere de Parcul Național Najuel Hupi, gazda unei flore și faune deosebite, precum și a câtorva situri arheologice moștenite de la populația aborigenă, Bariloche este un bun start pentru drumeții montane deosebite.

El Calafate

Situat pe malurile lacului Argentino, cea mai mare sursă de apă dulce din țară, micuța localitate El Calafate este punctul de plecare pentru o incursiune în lumea sălbatică a lagunei Nimes. Tot de aici se poate începe ascensiunea pe ghețarul Perito Moreno, aflat la granița cu Chile și inclus în patrimoniul UNESCO.

Traseul oferă călătorului și posibilitatea de a vedea picturile rupestre din peșterile Gualicho și de a pescui în lacul Roca. Aici, îi puteți întâlni în mediul lor și pe faimoșii cowboys argentinieni – gauchos, împreună cu turmele lor de oi și vaci.

Mar del Plata

"Marea de Argint", așa cum i se traduce numele, oferă mai mult de 17 km de coastă pentru iubitorii de activități sportive pe apă: surfing, schi nautic, scuba diving, navigație pe diferite ambarcațiuni.

Mendoza  este situată la poalele munților Alpi, una dintre cele mai bune resorturi pentru practicarea sporturilor de iarna. Localitatea este inconjurată de terenuri fertile cultivate cu vița de vie. Podgoriile se pot vizita luand parte la tururi organizate.

Rosario

Rosario poate fi locul ideal pentru turism cultural, oferind călătorului o multitudine de muzee și galerii de artă, fiind un oraș ce combină elementele arhitectonice spaniole cu cele italiene într-un peisaj citadin excepțional.

De-a lungul coastei, gurmanzii pot gusta celebra friptură de vită, servită în porții impresionante, precum și delicioase preparate din pește proaspăt.  

Salta

Este o desfătare vizuală, un amestec plăcut de modernism cu elemente ale moștenirii coloniale, totodată păstrând arhitectura secolelor XVIII și XIX.

Străzile sunt presărate cu fântâni arteziene, iar clădirile adăpostite în curți interioare largi sunt decorate cu balcoane de lemn frumos încadrate în fier forjat și porți gravate, susținute de coloane impozante.

Casa Hernandez, Muzeul Provincial de Arte Frumoase Arias Rengel, Casa Leguizamon, primăria și Muzeul de Istorie sunt câteva dintre cele mai interesante obiective turistice din Salta.

Orașul este și un punct de plecare pentru pescarii împatimiți, amatorii de wind surfind și pasionații de drumeții montane.

Ushuaia

Este cel mai sudic oraș din lume și adăpostește un obiectiv turistic cel puțin interesant – “Închisoarea de la Capătul Lumii”, așa cum a fost denumită închisoarea construită aici de către guvernul argentinian, păstrată în funcțiune până la mijlocul secolului trecut. Astăzi, închisoarea servește ca muzeu, prezentând istoria locală, viața și tradițiile vechilor locuitori ale acestor tărâmuri, precum și informații despre cele câteva dezastre ce au lovit regiunea de-a lungul vremii.

San Martin de los Andes

Localitatea se afla în mijlocul parcului naţional Lanin, pe malul lacului Lăcar. Poziţia privilegiată îl face să fie o destinaţie preferată de iubitorii de aventură. În timpul verii, aici se pot practica: echitaţie, mountain biking, drumeţii montane, căţărări sau pescuit de somoni şi păstrăvi.

Obiective turistice Argentina

Peisaje

Cascada Iguazu

Iguazu, în traducere liberă  "ape mari", este înconjurată de parcuri naționale, atat în partea argentiniana, cât și în partea vecină, braziliană.

Căderile de apă în sine sunt alcătuite din 275 de cascade separate, cu cea mai înaltă la Garganta del Diablo (Gâtul Diavolului), chiar mai inaltă decat Niagara, la cei 70 de metri ai sai. O experiență aparte este plimbarea în mici ambarcațiuni până la poalele cascadei.

Parcul cuprinde păduri subtropicale, cu vegetaţie sălbatică, iar în zilele senine, stropii de apă crează mii de curcubee.

Patagonia

Este o regiune extinsă din sudul orașului Buenos Aires, acoperită cu vegetație și faună de coastă sălbatică, precum și numeroși ghețari.

El Chaltén

Atracţie turistică importantă, acest sătuc așezat în valea unui râu este adesea vizitat de alpiniști datorită proximității sale de vârfurile montane dificile. Vremea este răcoroasă şi ploioasă (chiar şi în timpul verii), dar pe timp însorit, regiunea este un adevărat paradis.

Parque Nacional Los Glaciares

Atracţia parcului este Perito Moreno, un gheţar înalt de 60 m, ideal aşezat în apropierea Penisului Magallanes. Din apropiere, se pot vedea și ghețari uriași care se topesc în lacul Argentino.

Parcul Naţional Lihue Calel

Privind spectaculoasele vârfuri muntoase din Pampas şi Sierra de la Ventana, drumurile coloniale din Santa Fe deschid calea către formaţiunile de granit roz din Parcul Naţional Lihue Calel.

Aconcagua

Munţii Anzi, încununaţi de muntele Aconcagua (6.962m), cel mai înalt vârf din emisfera vestică, se află în Parcul Naţional Aconcagua. Statuia Cristi Redendor din apropiere este un monument faimos, aflat la 4.000m înălţime.

Peninsula Valdes

Locul ideal pentru iubitorii de natură și biodiversitate, în Peninsula Vales se pot admira balene, foci, lei de mare și pinguinii de la Punta Tombo.

Bariloche, vulcanul stins și traseul celor 7 lacuri

Bariloche este o regiune argentiniană faimoasă pentru munții, pădurile și lacurile sale glaciare, oferind călătorului și posibilitatea de a urma traseul celor 7 lacuri, prin pasuri, prin pasurile montane, spre San Martin şi Parcul Naţional Lanin, dominat de vulcanul stins Lanin (3.776m).

Tierra del Fuego – poarta spre Oceanul Atlantic

Călătoria la Tierra del Fuego, poarta spre Oceanul Atlantic, oferă turistului și posibilitatea de a explora fauna și flora marină din canalul Beagle la bordul unei bărci.

Grădina Zoologică şi Grădina Botanică din Buenos Aires sunt printre cele mai cunoscute din întreaga lume.

Artă și Arhitectură în Buenos Aires

Avenida de Mayo

Considerat Champs-Elysees-ul Argentinei, Avenida de Mayo este un bulevard impresionant, cu numeroase hoteluri, baruri, printre care și Cafe Tortoni, faimoasă pentru tango și una dintre cele mai vechi cafenele argentiniene (1858).

Plaza de Mayo

Reprezintă epicentrul vieții politice din Argentina, întrucât aici a avut loc revoluția din mai 1810 pentru independența țării. Este un magnet pentru turiștii din toată lumea, aici fiind concentrate o serie de obiective turistice, importante din punct de vedere arhitectural: Cabildo, Casa Rosada, Catedrala Metropolitana, Pirada Mai, Monumentul Generalui Manuel Belgrano, priăria. Este renumită și datorită scenei din celebrul film Evita. 

Museo Evita

O incursiune în viaţa Evitei Perón, incluzând montaje video şi muzică de tango, atracţia principală fiind reprezentată de colecția impresionantă de rochii.

Teatro Colón

Teatrul Colón este printre primele trei opere din lume datorită arhitecturii superbe și acusticii perfecte.

Aici au dat și încă dau reprezentații muzicieni și balerini celebri, fiind unul dintre cele mai bune teatre de operă din întreaga lume. Teatrul deține și câteva orchestre simfonice și societăți corale.

Inaugurat în 1908, Teatrul Colon este o bijuterie a Argentinei. Tururile ghidate te conduc de-a lungul atelierelor teatrului, sălilor de repetiţie, scenei şi sălii.

Muzeul de Artă Hispanică "Isaac Fernandez Blanco"

Muzeul de Artă Hispanică adăpostește o colecție impresionantă de artefacte coloniale și indiene lucrate în argint.

Mar del Plata

Cel mai mare port pescăresc al țarii, cu plaje superbe, perfect pentru practicarea sporturilor acvatice, tenisului, golfului, echitației. Și aici pot fi vizitate teatre și galerii de artă modernă.

Muzeul de Arte Latino - Americane, amplasat în cartierul Palmero, este unul dintre cele mai importante muzee din țară. Deschis în 2001, MALBA adăpostește colecţia particulară a multimilionarului Eduardo Costantini, ce cuprinde lucrări excepționale ale unor artiști latino-americani faimoși: Frida Kahlo, Diego Riviera, Antonio Berni, Xul Solar și Emilio Pettoruti.

Torre Espacial este cel mai înalt edificiu din oraș (220 metri înălțime) și este situat în Parcul de Distracții.

Obeliscul este un monolit de 70 de metri, ridicat pentru comemorarea a 400 de ani de la fondarea orașului.

Cementerio de la Recoleta

Este unul dintre principalele obiective turistice din Buenos Aires. Cimitirul este impunător datorită zidurilor înalte ce înconjoară necropola în care generaţii întregi ale elitelor Argentiniene se odihnesc înconjurate de splendide ornamente. Este fascinant să explorezi acest mic orăşel de statuete, monumente de marmură, sarcofage.

Printre îngerii de marmură şi mormintele de granit, poți descoperi unele dintre cele mai faimoase figuri ale istoriei Argentinei: educatorul și președintele Domingo Sarmiento, Juan Facundo Quiroga (cel mai vechi mormânt din cimitir), politicianul Carlos de Alrvear, scriitoarea Victoria Ocampos.

La Boca

Cartierul La Boca din Buenos Aires este unul din centrele culturale ale orașului, fiind considerat locul de naștere al dansului tango. Casele colorate ale acestui cartier, locuit odată de imigranți italieni, sunt o atracție turistică în site.

Districtul San Telmo

Atmosfera districtului San Telmo este magnetul care atrage turiștii către această zonă a capitalei Argentinei. Aici vă puteți relaxa în cafenele, puteți colinda magazinele de antichități sau talciocul de duminică din Plaza Dorrego sau puteți experimenta minunatul tango într-unul din localurile de noapte ale districtului.

Iglesia Santa Catalina

Situată în apropiere de Galerías Pacífico și vizavi de Centrul Cultural Borges, biserica Santa Catalina a fost fondată în 1745, fiind prima mănăstire din Buenos Aires. Astăzi, biserica adăpostește superbe podoabe aurite și piese de altar baroce, create de sculptorul spaniol Isidro Lorea.

Museo del Cabildo & Catedral Metropolitana

Museo del Cabildo este ceea ce a rămas de pe urma construcțiilor coloniale ce au înconjurat cândva Plaza de Mayo.

Catedrala Metropolitană este o construcție în stil neoclasic, terminată în 1827, și conține mormântul liberatorului Jose de San Martin, una dintre figurile cele mai respectate ale istoriei Argentinei.

Museo de la Casa Rosada – Palatul Prezidențial

Catacombele lui Fuerte Viejo din secolul XVIII

Obiective turistice în Argentina – Arhitectură

Corrientes

Unul dintre cele mai vechi orașe argentiniene, Corrientes trebuie vizitat pentru biserica Santisima Cruz de los Milagros, dar și pentru mănăstirea San Francisco. Corrientes este și patria Chamame, un curent muzical derivat din polka.

Salta

O excursie în Salta presupune atât descoperirea arhitecturii coloniale a orașului, cât și șansa de a vizita ruinele pre-incașe de la Santa Rosa de Tastil. Călătoria poate continua spre defileele aride, presărate cu oaze de verdeață din Quebrada de Humahuaca.

Lucruri interesante despre Argentina

Argentina este a 2-a cea mai mare țară din America de Sud la nivel de suprafață, după Brazilia. Totodată, este a 8-a din lume din acest punct de vedere.

Vârful muntos Aconcagua din munții Anzi se ridică până la 6962m și este cel mai înalt munte din America.

La granița dintre Argentina și Chile, se află și cel mai înalt vulcan din lume – Ojos del Salado, cu o înălțime de 6891 metri.

Argentina se află în topul producătorilor de vinuri încă din secolul XVI și este al 3-lea producător mondial de carne de vită.

Argentina este supranumită Țara de Foc și de Gheață pentru că are cea mai scăzută și cea mai ridicată temperatură din America de Sud.

Femeile argentinience țin foarte mult la felul în care arată, așadar Argentina se află în topul țărilor cu cele mai multe operații estetice efectuate.

Buenos Aires are a 2-a cea mai mare comunitate de evrei din Americi, imediat după New York.

Argentina și-a proclamat independenta față de Spania în 1816.

Speranța de viață în Argentina este de 76 de ani.

Sportul național al Argentinei este pato, acesta fiind o combinație între polo și baschet.

Metroul din Buenos Aires, deschis în 1913, este cel mai vechi din Emisfera Sudică și din toate țările hispanice.

Locuitorii Buenos Aires sunt numiți și portenos.

Considerată o minune a naturii, Iguazu este mai mult decât o simplă cascadă. Este un sistem compus din 275 de cascade, care se întinde pe 2,7 km. Povestea Iguazu spune că un zeu  s-a îndrăgostit de o frumoasă băștinașă, pe nume Napi, și văzând-o pe râu cu iubitul său, s-a înfuriat și a creat aceste cascade, pentru ca cei dou să fie condamnați la o cădere continuă. Cascada Iguazu este a doua ca mărime din lume, după Cascada Victoria din Africa, și una dintre minunile naturale ale lumii.

Locro Criollo este un preparat culinar străvechi, specific Argentinei, fiind de fapt o tocăniță din carne, porumb, cartofi și alte legume. Se spune că acest fel de mâncare ar fi fost preparat de băștinași cu mult înainte de sosirea conchistadorilor pe meleagurile argentiniene.

Se consideră că ele mai vechi rămășițe de dinozauri din lume s-ar găsi în Parcul Național Ischigualasto, provincia San Juan. Acest parc reprezintă și o adevărată enciclopedie a Triasicului, unde se pot admira formaiuni de roci roșii, care au luat naștere prin eroziunea factorilor exogeni de-a lungul a milioane de ani.

Tren de las Nubes este a 3-a cale ferată din lume la nivel de altitudine, transportând călătorii la înălțimi de peste 4000 de metri. A fost construită în 1930 cu scopul de a lega Salta de San Antonio de los Cabres. Are 29 de poduri, 21 de tuneluri, 13 viaducte, 2 spirale și 2 zig-zag-uri.

În anul 1913, Argentina era a 10-a cea mai bogată națiune din lume, iar acum este a 54-a.

În anul 2001, Argentina a schimbat 5 președinți în numai 10 zile.

În Argentina, petrecerile politice au propriile branduri de bere.

Jucătorul de fotbal argentinian Maradona are propria religie (creată de fanii săi).

Sfaturi de Călătorie în Argentina

Vize:

Necesitatea obţinerii vizei de intrare: Începând cu 30 decembrie 2005, cetăţenii români posesori de pașapoarte simple pot intra în Argentina fără vize, în scop turistic sau de afaceri, cu condiţia ca perioada de şedere să nu depăşească 90 de zile într-un interval de şase luni de la data primei intrări în Argentina. Cetăţenii romani pot obţine și vize de intrare în Argentina de la secţia consulară a Ambasadei Republicii Argentina în România.

Durata de şedere permisă de viză: În cazul unei şederi mai îndelungate, este necesar să se solicite oricărei secţii consulare argentiniene viza corespunzătoare, care nu poate depăşi 90 de zile, dar care poate fi prelungită în Argentina.

Scopuri pentru care sunt acordate vizele: Vize de afaceri, vize turistice, vize de rezidenţa temporară şi vize de studii.

Posibilitatea obţinerii vizelor la frontiera: Nu se emit vize la frontiera decât în cazuri de forţă majoră. Se recomandă ca acele persoane care au nevoie de viză să o obţină de la o secţie consulară argentiniană înainte de a călători în Argentina.

Regimul de şedere, permise de şedere sau alte autorizaţii:

Cetăţenii români care sunt căsătoriţi cu cetăţeni argentinieni pot obţine vize de rezidență temporară în baza actelor de registru civil corespunzătoare.

Infracţiuni la regimul intrării şi şederii în Argentina: Constituie infracţiuni trecerea ilegală a frontierei şi depăşirea perioadei de şedere aprobată de autorităţile argentiniene.

Alte autorităţi argentiniene competente pentru eliberarea vizelor şi a permiselor de şedere: Toate oficiile consulare argentiniene (pentru vize) și Direcția Națională pentru Migrațţiune (pentru prelungirea vizelor şi eliberarea permiselor de ședere).

Siguranța călătoriilor în Argentina

Măsuri de protecție proprie a cetățenilor: Cetățenilor români care vizitează Argentina li se recomandă să păstreze documentele de identitate în seiful hotelului, să nu poarte bijuterii la vedere și să-și supravegheze în permanență bagajele. Este bine de evitat orice cartier mărginaș.

În Buenos Aires, se recomandă o atenție sporită în timpul călătoriilor, ținând cont de numărul destul de ridicat de infracțiuni stradale. În ultimii ani, aici nu au fost semnalate activități teroriste, așadar Argentina este o țară destul de sigură pentru turiști.

Măsuri de reacție și intervenții ale ambasadei:

În cazul pierderii pașaportului sau altor documente, se recomandă contactarea poliției argentiniene și a secției consulare a ambasadei din Buenos Aires.

În cazul în care cetățeanul român a fost victima unei infracțiuni, se recomandă contactarea imediată a poliției argentiniene și prezentarea unei plângeri.

Intervenții posibile ale ambasadei: Ambasada României la Buenos Aires poate asista cetățenii români care au fost victima unei tâlharii sau accident în întocmirea documentelor necesare reîntoarcerii în România, contactarea familiei și asigurarea asistentei consulare corespunzătoare.

Numere de telefon utile în caz de urgenţă: Poliţia, pompierii şi salvarea pot fi apelaţi folosind numărul 911.

Sistemul medical

Necesitatea și regimul asigurării medicale de călătorie: Se recomandă încheierea unor asigurări medicale de călătorie în România, înainte de efectuarea deplasării în Argentina. Totodată, se sugerează ca poliţa asigurării medicale de călătorie să includă acoperirea costurilor medicale în caz de îmbolnăvire sau accident, precum și costul repatrierii în caz de deces.

Unităţi medicale care acceptă asigurările medicale de călătorie încheiate în alte ţări: Reţeaua medicală argentiniana este extinsă, de bună calitate și acceptă asigurări medicale angajate în alte ţări. Totuşi, este necesar ca cetăţenii români ce urmează să călătorească în Argentina să solicite companiei cu care s-a contractat poliţa de asigurare medicală (de călătorie) lista cu unitățile spitalicești argentiniene la care trebuie să se apeleze în caz de nevoie. 

Posibilitatea încheierii unor asigurări medicale în ţara vizitată: Deşi este posibilă încheierea unor asigurări medicale pe plan local, se recomandă încheierea poliței de asigurare în România, înainte de a călători în Argentina.

Vaccinuri speciale: Nu sunt necesare vaccinuri speciale.

Informații Turistice Utile pentru vacanțe și călătorii în Argentina

Perioada optimă de vizitare pentru Buenos Aires și Argentina centrală este martie- aprilie sau octombrie –noiembrie și decembrie- februarie pentru sudul Argentinei.

Vaccinări: Nu se cer vaccinări la intrarea în ţară, excepție cazul în care turistul vine dintr-o zonă contaminată. Se recomandă vaccinarea împotriva holerei, tifosului şi poliomielitei. În unele zone, se recomandă măsuri de protecţie împotriva malariei.

Vamă : Nu se plătesc taxe pentru articole de uz personal și pentru cantități limitate de tutun, băuturi alcoolice și cadouri de până la 300 de dolari. Este interzisă introducerea în țară a produselor de origine vegetală și animală. Pot fi introduse și scoase sume limitate în monedă naţională şi în valută. Nu se pot introduce în țară mai mult de 10.000 USD în numerar sau fructe şi legume proaspete.

Monedă şi mijloace de plată : 1 peso argentinian = 100 centavos. Este indicat să aveţi dolari americani sau cecuri de călătorie emise în dolari. Principalele cărţi de credit sunt (în general) acceptate în majoritatea hotelurilor mari şi magazinelor şi sunt solicitate pentru închiriat maşini.

Pentru şoferi: Reţeaua rutieră este bine dezvoltată. Transportul interurban este asigurat de autobuze. Zborurile interne fac legătura între marile oraşe. Principalul aeroport internaţional este Ezeiza în Buenos Aires.

Carduri și Plăți: Utilizarea cărților de credit sau a altor sisteme de plată: În marea majoritate a magazinelor argentiniene se pot face plăți cu carduri de credit sau de debit recunoscute internaționl, precum și cu cecuri de călătorie. Operaţiunile în numerar se pot face în moneda naţională (peso), Euro sau USD.

Electricitate: Curentul electric este de 220V şi 50 Hz, iar prizele au fost prevăzute pentru ştechere cu 2 borne, cât şi cu 3 lamele.

870 EUR + 3690 USD
Partaj domn si partaj doamna disponibile!
Veti atinge “buricul pamantului”, cum mai este denumita Insula Pastelui, care adaposteste una dintre ghicitorile nerezolvate ale istoriei umanitatii, veti strabate cel mai uscat si spectaculos desert din lume, Atacama, veti ajunge la Stramtoarea Magelan, la capatul lumii, in legendara Tara de Foc, veti memora impresionanta panorama oferita de cel mai faimos ghetar al planetei, Perito Moreno si in final, veti fi atinsi de magia tango-ului argentinian in Buenos Aires, fredonand “Caminito” cand veti parasi aceste meleaguri.
Perioada
06.10 - 23.10.2019
790 EUR + 2890 USD
Partaj domn disponibil pentru plecarea din 23.10!
O invitatie de nerefuzat intr-o incursiune extraordinara in exotica America de Sud, care va incepe cu experienta de cunoastere „andina”, unica, pasind pe urmele enigmaticei civilizatii Tiahunacao, descoperind comorile incredibile lasate de civilizatia Imperiului Inca, ajungand pana la “Orasul pierdut al incasilor”, Machu Picchu, pe lacul sacru Titicaca, pana la spectaculoasa asezare a orasului La Paz din Bolivia.

Incursiunea va continua cu orasul care pastreaza inca amintirea imperiului colonial spaniol, Santiago de Chile, cu asezarile invecinate, Valparaiso si Vina del Mar, adevarate bijuterii intrate in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Veti patrunde insotiti de acordurile tangoului argentinian “Caminito” in Buenos Aires, veti fi vrajiti de minunile naturale ale cascadelor Iguassu si veti termina incursiunea in cea mai frumoasa metropola din lume, Rio de Janeiro, strajuita de una dintre cele sapte minuni ale lumii moderne, statuia lui Iisus de pe Muntele Corcovado.
Perioada
16.10 - 01.11.2019