Călătoriile pe cont propriu pot fi o sursă bună de aventură și auto-cunoaștere, însă este cu mult mai special și frumos să călătorești în doi. Nu doar că îți poți odihni în sfârșit capul pe umărul celui de lângă tine, dar acum ai și un partener alături de care să explorezi cele mai romantice locuri din lume! În timp ce multe cupluri vor vedea orice colț al planetei ca fiind minunat, atât timp cât îl descoperă împreună, există totuși, anumite destinații care se pretează romantismului. De la o excursie pe plajă, până la orașele care sclipesc sub strălucirea luminilor stradale, există multe locuri fermecătoare de luat în considerare. Paradisuri insulare idilice, orașe fermecătoare și sate vibrante - am străbătut planeta după cele mai romantice locuri din lume. Pentru că dragostea plutește în aer, specialiștii DAL Travel s-au gândit să împărtășească cu voi câteva dintre acestea, de aceea au centralizat o parte din cele mai romantice destinații, perfecte pentru ca tu și partenerul să vă planificați restul eternității împreună.

 

 

Iată 5 cele mai romantice destinații în care să călătorești în cuplu:

 

   1. Maldive

Paradisul tropical din Maldive este cel ce vine în mintea oricui atunci când se gândește la o vacanță romantică, plină de experiențe de neuitat în doi. Această destinație luxuriantă din Oceanul Indian are un peisaj unic, format din sute de insule, “țesute” parcă împreună. Nu e de mirare că a fost considerată una dintre cele mai frumoase destinații din lume! Plajele strălucitoare pe timp de noapte, peisajele tropicale, marea turcoaz și multe alte aventuri pe apă și pe uscat sunt motive bune pentru a alege Maldive că destinație pentru o călătorie în cuplu. Alegând un circuit în Maldive puteți merge în croaziere romantice, vă puteți bucura de o cină la lumina lumânărilor și construi multe amintiri de neuitat. Puteți alege scufundări sau puteți face snorkeling împreună, în timp ce vă bucurați de viața subacvatică cu recifele de corali magnifice și animale marine. Totodată, aici sunt o mulțime de peisaje extraordinare pe care le puteți explora. Faceți drumeții și surprindeți momente frumoase! De asemenea, puteți face plimbări cu elicopterul, canotaj sau plimbări cu barca cu vâsle. O vacanță în Maldive poate fi perfectă pentru crearea unor amintiri speciale, dar și pentru consolidarea relației de cuplu.

 

 

   2. Bali

Majoritatea cuplurilor doresc o vacanță de evadare, ideal într-un loc care oferă atât peisaje impresionante, cât și un echilibru perfect între intimitate și aventură. Cu o climă minunată, natura luxuriantă, unele dintre cele mai încântătoare plaje din lume și o cultură fascinantă, este clar de ce Bali este renumit ca fiind una dintre cele mai romantice destinații în care să călătorești în cuplu. Un lucru care diferențiază Bali de restul destinațiilor insulare este varietatea activităților pe care le poți înfăptui atunci când alegi un sejur în Bali. De la sporturile marine precum înot, scuba diving, snorkeling, rafting în apa sălbatică, până la activități culturale precum vizitarea templelor, a galeriilor, muzeelor și a diverselor atracții turistice sau asistarea la meșteșuguri precum cioplirea lemnului, colorarea materialelor textile sau crearea bijuteriilor - cu siguranță nu veți avea timp să vă plictisiți într-un circuit în Bali. Aceasta este o locație cu adevărat specială pentru orice cuplu ce dorește să aibă parte de o vacanță de vis în doi.

 

   3. Africa de Sud

Deși un circuit în Africa de Sud nu este primul lucru care vă vine în minte atunci când vă gândiți la o destinație în care să călătoriți în cuplu, trebuie să știți că este totuși o locație care vă poate oferi atât romantism, cât și aventură, perfectă mai ales pentru cuplurile care doresc să adauge un plus de adrenalină vacanțelor în doi. Aici veți avea parte de o mulțime activități, extrem de diverse! Aveți ocazia de a vă relaxa pe una dintre plajele idilice din Cape Town, alături de o băutură aromată, de a încerca o petrecere locală, cu note vibrante sau de a face o plimbare cu telegondola deasupra Cape Town pentru surprinderea unei panorame superbe. Cuplurile mai îndrăznețe pot surprinde panorama dintr-un balon cu aer cald sau pot încerca să facă surf printre mărețele dune de nisip. Tot într-o vacanță în Africa de Sud puteți lua parte și la un safari plin de aventură, de unde veți putea admira biodiversitatea chiar în mijlocul său! Să mergi într-un safari în Africa de Sud este una dintre experiențele la care visează toată lumea și nu există persoană mai bună cu care să împărtășești această oportunitate decât partenerul tău.

 

   4. Costa Rica

Costa Rica este o locație uluitoare, care nu duce lipsă de activități incredibile pentru orice persoană, indiferent de preferințele de călătorie. Aventură, relaxare sau romantism, puteți găsi totul în mijlocul frumosului paradis tropical din Costa Rica. Ca atare, multe cupluri aleg această țară uimitoare ca destinație pentru o vacanță romantică. De la a privi apusul strălucind peste ocean și până la a escalada un vulcan sau a trece peste poduri suspendate în junglă, provocarea simțurilor te așteaptă la fiecare colț în paradisul din Costa Rica. Totuși, un mod inedit de a ajunge în această locație de vis, este printr-o croazieră în Antilele Olandeze, care îți oferă oportunitatea de a vizita atât Panama, cât și frumusețea insulelor Aruba, Curacao și Bonaire, până în Costa Rica. Aceasta poate fi o experiență memorabilă de trăit în doi, care vă va rămâne în suflet. Porniți într-o croazieră minunată, plină de plaje întinse, peisaje rupte din Rai, monumente culturale și multe altele, pe care vă lăsăm să le descoperiți într-o croazieră în Panama, Aruba, Curacao, Bonaire și Costa Rica.

 

   5. Thailanda și sejur în Krabi

Datorită nuanței incredibile de albastru a apei, a mâncărurilor aromate și a plajelor de vis, multe cupluri aleg un sejur în Thailanda atunci când vine vorba de a-și planifica vacanța în doi. Există zeci de locuri superbe din care să alegeți, însă recomandarea noastră este să vă îndreptați spre Krabi, fiind o zonă mai serenă, unde puteți să vă deconectați de la cotidian. Alternativ, puteți vizita străzile și plajele pline de viață din Phuket, acolo unde veți putea găsi și o doză de aventură și peisaje naturale magnifice, datorită mangrovelor, formațiunilor de calcar și multor alte minuni de la  Mama Natură. Puteți rezerva o barcă pentru a vă duce la plaja Railay, una dintre cele mai faimoase obiective de pe insulă, sau puteți face un tur de snorkeling pentru a observa coloratele vietăți marine. Porniți împreună într-un circuit în Thailanda, bucurați-vă de fiecare clipă în “Țara Surâsului” și relaxați-vă în “Perla Mării Andaman”.

 

Vacanțele în doi sunt printre cele mai frumoase, de aceea ar trebui organizate în locații pe măsură! Acestea sunt doar câteva dintre cele mai romantice destinații în care să călătorești în cuplu, pentru a vă bucura din plin de frumusețea locurilor, dar și unul de compania celuilalt. Dacă aveți nevoie de ajutor în organizarea unei vacanțe private, puteți apela la ajutorul unei agenții de turism cu experiență în București: DAL Travel.