• L-V: 9-18
 • S-D: inchis
Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180

Vacanțe în Indonezia

O vacanță în Indonezia îți dezvăluie mai mult decât cunoscutele plaje din Bali, este o incursiune într-o cultură bogată, o călătorie spirituală interesantă, dar și o excursie deosebită pentru iubitorii de natură, care se pot bucura de diversitatea peisajului din Sumatra, Kalimantan, Sulawesi, Irian Jaya, Bali și Java – cele mai cunoscute destinații indoneziene.
 
Indonezia are o suprafață vastă, a patra ca mărime din lume, fiind greu de crezut că este vorba despre o singură țară, fiind comparată cu un copac uriaș, al cărui ramuri se extind în diferite părți ale Oceanelor Indian și Pacific.
 
Indonezia are peste 17.000 de insule și adăpostește mai mult de 240 de milioane de oameni. Cei mai mulți sunt musulmani, dar există și importante minorități creștine, hinduse și budiste, iar triburile indigene încă mai există în Borneo și Irian Jaya din Indonezia de Est. Prezența acestor origini păgâne poate fi văzută, auzită și simțită de cei care depășesc frontierele turistice.  
 
Dacă sunteți interesați de atracții turistice istorice și culturale, Indonezia are o istorie lungă, dând naștere unor locuri precum Borobudur, cel mai mare monument budist din lume și Prambanan cu monumentul său hindus, ambele aflându-se în Java Centrală.
 
De asemenea, vechile ritualuri funerare încă practicate de către oamenii din Tana Toraja nu ar trebui ratate. Pentru cei îndrăgostiți de natură, plajele magnifice cu nisip alb, bogatele recifuri de corali, pădurile tropicale și vulcanii din insulele idilice Bali, Lombok sau Gili vă vor încânta cu siguranță!  
 

Top Atracții Turistice în Indonezia

 
Artă și Arhitectură:
 
Templul Prambanan
Templul Borobudur
Situl Arheologic Trowulan
Complexul de temple Gunung Kawi cu cele 10 altare tăiate în stâncă
Templul Besakih din insula Bali
Palatul Yogyakarta  
Muzeul Național de Istorie, situat la baza Monumentului Național Monas din Jakarta
 
Natură și peisaje:
 
127 de vulcani activi care fac parte din Cercul de Foc al Pacificului, un top 3 al recomandărilor pentru hiking fiind vulcanii Bromo, Gunung Agung și Rinjani
51 de parcuri naționale, cele mai faimoase dintre acestea fiind Parcul Național Komodo, Parcul Național Bromo-Tengger-Semeru, Parcul Național Lorentz și Parcul Național Ujung Kulon, care fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO
numeroase plaje splendide, cele mai renumite fiind Pink Beach din Komodo, Nihiwatu Beach din Sumba, Tomino Bay din Sulawesi, Gili Trawangan si Gili Meno de pe insula Gili sau Jimbaran Beach din Bali
 
 
Tradiții și Evenimente: Ziua nașterii Profetului Mohamed, Ramadan, Sărbatoarea Pascală, Waisak – sărbătoare ce comemorează nașterea, luminarea și moartea lui Gautama Buddha, sărbătoarea Galungan – celebrează venirea zeilor și spiritelor ancestrale în locuințelor descendenților, Kesodo – se aduc ofrande de orez, fructe, legume, flori, animale și alte produse locale zeului muntelui Bromo, ritualurile funerare ale tribului Toraja, Nyepi – Anul Nou Balinez.

Top oraşe de vizitat în Indonezia

 Jakarta, capitala Indoneziei, este un oraș cosmopolit și vibrant, în care trăiesc între 9 și 20 milioane de oameni (depinde de ce anume se ia în considerare, doar zona metropolitană sau și parte din regiunea Jabotabek). Nu vă lăsați copleșiți de aglomerație și bucurați-vă de minunile pe care orașul le oferă: 
 
 • Palatul Merdeka, unul dintre cele șase palate prezidențiale, fostă reședință oficială a guvernatorului general al Indiilor Olandeze de Est; clădirea a fost numită Palatul Merdeka (Palatul Libertății) în anul 1949, după Indonezia și a recăpătat independența. 
 • Monumentul Național, care simbolizează lupta indonezienilor pentru câștigarea independenței, construit care urmare a ordinului președintelui Sukarno 
 • Vechiul port Sunda Kelapa, unde tradiționalele corăbii Makassar folosite și astăzi pentru transportul mărfurilor între insule
 • Piața Fatahillah, unde se regăsesc Muzeul de Istorie, Muzeul Păpusilor Wayang și Muzeul Artelor Frumoase și Ceramice
 • Moscheea Istiqlal, cea mai mare moschee din Asia de Sud-Est, care poate găzdui pană la 120.000 de persoane
 • Parcul Taman Mini Indonesia Indah, un “rezumat” al culturii indoneziene, care cuprinde în miniatură aproape toate obiectivele culturale și caracteristicile vieții cotidiene. 
   
În timp ce unii turiști vor fi atrași de obiectivele turistice, alții se pot bucura de imensele mall-uri în care poți găsi absolut orice, de la mâncarea tradițională (se spune că în Indonezia găsești cea mai bună mâncare pe care o poți cumpăra de pe stradă), până la viața de noapte diversă.
 
Orașul Yogjakarta servește ca centru istoric și cultural pentru regiunea Java și este situat strategic între cele două temple magnifice, Borobudur și Prambanan, rămășițe ale unor mari regate cu religii diferite: budism și hinduism. 
   
Orașul are totuși și frumusețile sale culturale, precum Palatul Sultanului, cunoscut și sub numele de Keraton, un complex grandios finalizat în anul 1790, planificat meticulos pentru a reflecta cosmosul javanez. Se spune că acest exemplu splendid de arhitectură tradițională javaneză nu are egal. De asemenea, Castelul de Apă Taman Sari este un alt obiectiv turistic important, construit la mijlocul sec. al XVIII-lea. Acesta este un sit al unei foste grădini regale a Sultanatului Yogyakarta și este posibil ca în viitor UNESCO să-l includă pe lista Patrimoniul său Universal. 
  
Dacă timpul vă permite, nu ezitați să explorați principalele străzi și aleile înguste în căutarea argintarilor, manufacturilor de baticuri și marochinărie, aventurați-vă la piața de păsări Pasar Ngasem și gustați Gudeg, cel mai cunoscut fel de mâncare din Yogyakarta, o tocană unică din jackfruit, zahăr de palmier, lapte de cocos, carne, usturoi și condimente. O drumeție la apus pe Vulcanul Merapi, care a erupt cel mai recent în anul 2010, vă va completa cu siguranță experiența javaneză!
 
Ubud este un oraș în centrul Insulei Bali, considerat centrul cultural și artistic al insulei. Situat între munți, se află doar la o oră de aeroport și de celebrele stațiuni turistice. Acest oraș tradițional este locul de naștere a uneia dintre familiile regale balineze. Obiectivele turistice remarcabile din punct de vedere arhitectural, terasele verzi de orez și un sentiment general de bine, datorat spiritului, mediului inconjurător și oamenilor primitori, completează tabloul creat de scriitoarea Elizabeth Gilbert în bestseller-ul “Mănâncă, roagă-te, iubește”.  
 
Localnicii sunt preponderent meșteșugari și artiști, iar o mare parte din oraș și din satele din apropiere par să fie alcătuite din ateliere și galerii. Campuhan, Penestanan, Peliatan și Batuan sunt cele mai cunoscute sate din această zonă, unde există sute de magazine care vând sculpturi în lemn, antichități, artizanat, textile, tablouri și bijuterii. De asemenea, aici se găsesc unele dintre cele mai frumoase muzee de artă din țară.  
   
În apropiere de Ubud, turiștii pot vizita complexul de temple Gunung Kawi, numit și templul “Sacrei Fantani”, construit în sec. al XI-lea în mijlocul unei păduri luxuriante, unde se pot admira cele 10 altare tăiate în stâncă, precum și Goa Gajah sau “Peștera Elefantului”. Aceasta datează din sec. al IX-lea, iar în trecut a servit ca mănăstire a călugărilor budiști și preoților Shivite.
 
Ubud mai este cunoscut și pentru arta dansului, cele mai multe stiluri de dans se practică în acest loc și sunt ușor accesibile turiștilor. Nu pierdeți ocazia de a participa la un spectacol de dans tradițional Barong și Kris, cu scene din mitologia balineză, în care forțele răului conduse de Rangda, regina demon canibală, se luptă cu forțele binelui, conduse de Barong, regele spiritelor bune. 
 

Obiective Turistice în Indonezia 

Artă și Arhitectură:

Templul Prambanan, Templul Borobudur, Situl Arheologic Trowulan, Complexul de temple Gunung Kawi, Templul Besakih, Palatul Yogyakarta, Muzeul Național de Istorie din Jakarta
 
Prambanan este probabil cel mai cunoscut și cel mai vizitat sit arheologic din Indonezia. Construit în sec. al X-lea, acesta este cel mai mare monument hindus dedicat lui Shiva. Este un complex de temple (inițial au existat 240 de temple în complex, dar multe dintre ele s-au deteriorat sau au fost jefuite, lăsându-se în urmă pietre imprăștiate) și există trei temple principale decorate cu detalii sculpturale, care pun în evidență scene din epopeea Ramayana, acestea fiind dedicate celor trei mari divinități hinduse, Shiva, Vishnu și Brahma, simbolurile Trimurti în credința hindusă.
 
Grandoarea, complexitatea și conceptul arhitectural unic al templului fac ca această structură să fie cu adevărat uimitoare, fiind declarată sit al Patrimoniului Mondial UNESCO în anul 1991.
  
Borobudur este celălălt templu faimos din Indonezia, care datează din sec. al IX-lea, din timpul domniei dinastiei Syailendra, fiind cel mai mare templu budist din lume. Este construit pe 3 niveluri, avand o bază piramidală cu cinci terase concentrice, un trunchi de con cu trei platforme circulare și în partea de sus, o stupă monumentală. Zidurile și balustradele sunt decorate cu detalii sculpturale fine acoperă o suprafață totală de 2500 m². În jurul platformelor circulare sunt 72 de stupe, fiecare conținând o statuie a lui Buddha. Templul, restaurat cu ajutorul organizației UNESCO în anul 1970, este de-a dreptul uimitor, iar un moment bun pentru a-l explora este dimineața devreme, când puteți admira un superb răsărit de soare.  
 
Situl archeologic Trowulan aflat în provincia Java de Est, acoperă aproximativ 100 de km² și se spune că a fost capitala omonină a Imperiului Majapahit, menționat de Mpu Prapanca în sec. al XIV-lea în poemele sale și în mai multe surse istorice chineze ale sec. al XV-lea. Săpăturile din jurul sitului Trowulan au arătat că anumite părți din vechea așezare sunt îngropate în prezent sub pământul vulcanic al zonei, un rezultat al frecvențelor erupții ale Muntelui Kelud aflat în apropiere. Numeroase ruine arheologice sunt împrăștiate în jurul satului Trowulan, unele dintre acestea fiind deteriorate, în timp ce altele au fost reconstruite din cărămidă roșie. Sir Thomas Stamford Raffles, guvernatorul-general al Indiilor de Est Olandeze a descoperit ruinele în sec. al XIX-lea și a fost atât de impresionat de ceea ce a văzut, încât a afirmat că situl Trowulan este “mandria insulei Java”. Acesta a fost inclus recent în Patrimoniul Universal UNESCO.
 
In Bali, la baza unei văi luxuriante, se află complexul de temple Gunung Kawi, unul dintre cele mai vechi și cele mai mari monumente antice din Bali. Acesta este format din 10 altare de aprox. 7 m înălțime tăiate in stâncă, un elogiu adus membrilor familiei regale. Există mai mult de 270 de trepte care trebuie urcate pentru a explora intreg monumentul, dar pe masură ce vă veți plimba printre temple, cursuri de apă si fântâni, veți fi transpuși în timpurile de mult apuse.  
 
Templul Besakih este un alt templu din insula Bali care atrage anual o mulțime de turiști. Acesta se află la poalele muntelui Agung și este cel mai mare templu hindus de pe insulă. Supranumit “Templul Mama”, este de fapt un complex format din 24 de temple, care găzduiește rămășițe ancestrale ale culturilor hinduse și balineze. 
 
Natură și peisaje în Indonezia
 
Parcul Național Komodo, Parcul Național Bromo-Tengger-Semeru, Parcul Național Lorentz și Parcul Național Ujung Kulon, plajele Kulon Pink Beach din Komodo, Nihiwatu Beach din Sumba, Tomino Bay din Sulawesi, Gili Trawangan si Gili Meno de pe insula Gili sau Jimbaran Beach din Bali
 
Parcul Național Komodo se întinde pe 3 insule mari, Komodo, Rinca și Padar, dar și pe alte 26 mai mici, toate fiind de origine vulcanică, având o suprafață totală de 1817 km². Parcul a fost declarat în anul 1986 sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Insulele sunt recunoscute în întreaga lume pentru faptul că găzduiesc celebra specie pe cale de dispariție, dragonul de Komodo, cea mai mare șoparlă din lume, o adevărată relicvă preistorică, și, de asemenea, oferă un peisaj dramatic, de savană sălbatică cu petice de pădure, care se poate observa mai ales pe dealurile sudice din insulele Komodo și Rinca. Mai mult decât atât, aceste insule sunt înconjurate de frumoase plaje cu nisip alb și roșu și de lagune albastre pline viață marină, care atrag scafandrii din întreaga lume. Parcul Național Komodo este într-adevăr o locație de vacanță perfectă, datorită plajelor sale frumoase pustii, traseelor montane, diversității faunei sălbatice și bogăției subacvatice.
 
Parcul Național Bromo-Tengger-Semeru este unul dintre cele mai renumite parcuri naționale din Indonezia și o destinație turistică populară datorită peisajelor sale montane și conurilor vulcanice fascinante. A fost înființat în anul 1982 și se întinde pe o suprafață de 503 km² în provincia Java de Est. Unicitatea acestui parc este dată de marea de nisip, aflată în caldera unui vulcan vechi din care au apărut câteva noi conuri vulcanice, la o altitudine de peste 2100 m. Muntele Bromo este unul dintre vulcanii aflați în interiorul calderei Tengger, ușor de recunoscut datorită fumului sulfuros alb care iese constant din interiorul craterului. Cu toate că parcul național este descris ca fiind una dintre zonele cele mai periculoase din Indonezia, este vizitat de mii de turiști în fiecare an. Vă recomandăm să ajungeți dimineața devreme în parc pentru a surprinde celebrul răsărit de soare la Penanjakan, timp în care vă puteți plimba cu caii sau puteți închiria un jeep pentru a ajunge în vârful muntelui.   
   
Parcul Național Lorentz este cel mai mare parc național din Asia de Sud-Est, fiind singura rezervație din Asia care conține o gamă completă de ecosisteme, variind în funcție de altitudine, de la zone marine, mangrove, păduri tropicale până la ghețari ecuatoriali. Din cauza faptului că parcul este situat la convergența dintre două plăci continentale, zona are o geologie complexă, descoperindu-se, de asemenea, zone întinse cu fosile, care ne dezvăluie evoluția vieții în Noua Guinee. Parcul este o locație perfectă pentru aventurieri, exploratori și cercetători, deoarece are încă multe zone neexplorate, precum și multe specii de plante și animale încă necunoscute pentru știința occidentală.
 
Parcul Național Ujung Kulon este situat în extrema sud-vestică a Insulei Java și include peninsula Ujung Kulon și mai multe insule izolate, cuprinzând rezervația naturală Krakatoa. Datorită izolării sale și implicit accesului dificil, Ujung Kulon este cel mai mare ecosistem de pădure tropicală din țară, împreună cu minunatul vulcan Krakatau și cu plajele superbe cu recifuri de corali intacte, iar în anul 1991, parcul a fost declarat sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Parcul adăpostește de asemenea specia pe cale de disparitie, rinocerul cu un corn.
 
Lucruri interesante despre Indonezia
 
Ritualurile funerare ale tribului Toraja
 
Toraja este un grup etnic indigen, care trăiește în zonele muntoase din sudul insulei Sulawesi, faimos datorită ritualurilor funerare deosebite, prin care, conform tradiției, oamenii trimit spiritele morților în lumea de dincolo și previn nenorocirile asupra familiei persoanelor decedate. Pentru indigeni, o înmormântare este o mare celebrare a vieții, iar ceremonia are loc adesea la săptămâni sau luni de la moarte, pentru a putea fi adunate suficiente fonduri ca să acopere cheltuielile de înmormântare. În timpul perioadei de așteptare, cadavrul este lăsat în tongkonan-ul (casa) familiei. Această tradiție antică implică obiceiuri funerare practicate pe parcursul mai multor secole, fiind cunoscute ca fiind cele mai complexe tradiții funerare din lume.
 
Nyepi – Anul Nou Balinez
 
Este o sărbătoare hindusă care are loc, în principal, în insula Bali. Numită și “Ziua Tăcerii”, este comemorată în fiecare Isakawarsa (Anul Nou Balinez), conform calendarului balinez. Nyepi este o zi de reculegere, post și meditație pentru balinezi. Hindușii din Bali au multe tipuri de sărbători, dar Nyepi este cea mai importantă dintre toate zilele religioase ale insulei și interdicțiile sunt luate în serios, în special în satele din afara zonei turistice. Hotelurile sunt considerate excepții de la practicile riguroase Nyepi, dar străzile sunt închise atât pietonilor, cât și vehiculelor (cu excepția transferurilor la aeroport sau vehiculelor de urgență) și paznici asigură că plajele rămân goale. Dacă vă aflați în Bali în timpul acestei sărbători, luați în considerare că vă veți petrece timpul în interioul hotelului.
 
Cele mai vechi rămășițe
 
Rămășițe fosilizate de Homo erectus au fost găsite în diferite situri arheologice în pensinsula Java, sugerând că zona a fost locuită acum 2 milioane de ani. Puteți vedea fosile la Sangiran, lângă Surakarta în Java Centrală.
 
150 de vulcani
 
Situată pe Inelul de Foc al Pacificului, Indonezia adăpostește aprox. 150 de vulcani. În general, ei nu reprezintă o amenințare, iar multe zone vulcanice sunt mari atracții turistice, precum Muntele Bromo sau Tangkuban Perahu. Pot apărea totuși și erupții, majoritatea vulcanilor fiind activi, iar vizitatorii sunt sfătuiți să verifice înainte de călătorie dacă zona aleasă pentru vacanță este sigură.
 
Ecuatorul divide Indonezia în două
 
Ecuatorul trece peste mijlocul țării, respectiv taie Sumatra, Kalimantan, Sulawesi și alte insule mai mici. Dacă vă aflați în zonă, luați în considerare o vizită la linia ecuatorului pentru fotografii inedite.
 
Păduri tropicale vaste
 
Dincolo de zonele dens populate din Java și Bali, există zone întinse de păduri tropicale, care susțin al doilea cel mai înalt nivel de biodiversitate din lume, după Brazilia. Resursele naturale sunt abundente în Indonezia, dar utilizarea durabilă a acestora este adesea împiedicată de probleme precum corupția și sărăcia.
 
Informaţii Turistice Utile pentru o vacanță în Indonezia
 
Perioada recomandantă pentru vizitare
 
Clima în Indonezia este aproape în întregime tropicală. Apele uniform calde, care constituie 81% din suprafața Indoneziei asigură că temperaturile de pe uscat rămân relativ constante, la câmpiile de coastă media este de 28°C, în interiorul țării și în zonele montane de 26°C, iar în regiunile muntoase înalte de 23°C. Temperatura variază puțin de la un sezon la altul și nu sunt diferențe majore în ceea ce privește lungimea zilelor. Variabila principală a climei din Indonezia nu este temperatura sau presiunea aerului, ci precipitațiile. Umiditatea este de asemenea ridicată, media fiind între 60 și 90%.
 
În majoritatea regiunilor, sezonul uscat se întinde din mai până în octombrie, iar sezonul ploios începe din luna noiembrie și durează până în aprilie.
 
Cea mai bună perioadă pentru a călători în întreaga Indonezie este într-adevăr între lunile mai și octombrie, cu toate că ploaia nu vă va strica neapărat călătoria; în multe zone, precipațiile cad doar pentru câteva ore pe zi. Sunt de obicei mai puțini turiști în timpul sezonului musonic, ceea ce poate reprezenta un avantaj.
 
Viza
 
Din 2015, cetățenii români, posesori de paşapoarte simple, nu au nevoie de viză de intrare în Indonezia dacă durata şederii este de max. 30 zile, fără a exista posibilitatea prelungirii. Turiştii pot intra doar prin anumite puncte de frontieră pentru a putea beneficia de exceptarea de la viza de intrare (aeroporturile internaţionale Soekarno-Hatta Jakarta, Juanda Surabaya, Ngurah Rai Bali, Kualanamu Medan şi Hang Nadim Batam, porturile maritime Sri Bintan Pura Tanjung Pinang, Batam Center Batam, Sekupang Batam şi Tanjung Uban). Dacă cetăţenii români doresc să stea mai mult de 30 de zile, dacă scopul vizitei este altul decât turism sau dacă se folosesc alte puncte de frontieră decât cele prestabilite, aceştia trebuie să aplice, în prealabil, pentru viză de intrare la reprezentanţele diplomatice ale acestei ţări în străinătate. Paşaportul trebuie să fie valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei, iar deţinătorii de paşapoarte temporare trebuie să obțină viză de la reprezentanţele diplomatice ale Indoneziei.
 
Vaccinuri
 
Pentru intrarea în Indonezia nu se cer anumite vaccinuri.
Nu există recomandări exprese de vaccinare pentru călătoriile în Indonezia, deşi în unele zone rurale există risc de malarie sau encefalită japoneză, conform Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (recomandări pe site-ul http://wwwnc.cdc.gov/travel/destinations/traveler/none/indonesia).
 
Siguranţa
 
Pentru siguranţa turiștilor se recomandă să se evite circulaţia pe timp de noapte, locurile aglomerate, demonstraţiile şi deplasarea în zone izolate ale ţării.
 
Vă recomandăm să păstraţi în locuri sigure documentele şi valorile personale şi nu le expuneţi în mod vizibil asupra dumneavoastră, în special atunci când vă deplasați pe jos (s-au înregistrat furturi operate de motociclişti). Păstrați însă la dvs. copii după documentele de călătorie, nu se știe când veți avea nevoie de acestea. De asemenea, respectaţi tradiţiile şi obiceiurile locale. Persoanele de sex feminin sunt sfătuite să adopte o ţinută şi un comportament decent în public. Populația fiind majoritar musulmană, consumul băuturilor alcoolice este tolerat numai în marile hoteluri şi în restaurante.
 
Înainte de plecarea în călătorie
 
 • Luaţi cu dumneavoastră adresa şi nr. de telefon ale ambasadei României în Indonezia.
 • Asiguraţi-vă că ştiţi limita de bani pe care o puteţi retrage de la ATM şi PIN-ul cardului pe care urmează să-l utilizaţi.
 • Verificaţi cu banca emitentă dacă puteţi utiliza cardul în Indonezia.
 • Lăsaţi cuiva apropiat o copie a itinerariului dumneavoastră.
 • Incheiați asigurare medicală, aceasta fiind obligatorie.
 
Sfaturi de călătorie în Indonezia
 
Cu peste 13.000 de insule, Indonezia are ceva unic de oferit pentru toți turiștii. De la nisipurile albe și vulcanii maiestuoși din Bali, la capitala vibrantă Jakarta și la zonele virgine din Sumatra, puteți găsi întotdeauna ceva diferit aici. Indonezia este de asemenea casa unei diversități mari de animale indigene (inclusiv dragonul de Komodo). Cu produse alimentare locale ieftine și cazare la prețuri rezonabile, nu e de mirare că Indonezia este o destinație atât de populară. Pentru că trebuie să fiți pregătiţi și să vă bucurați de vacanță, iată câteva sugestii folositoare:
 
 • Datorită climatului cald și umidității ridicate, luati cu dvs. haine subțiri, ușoare, preferabil din fibre naturale precum bumbacul. Nu este recomandabil să aveți îmbrăcăminte sumară în locurile publice, pantalonii scurți nu sunt admiși în moschei, iar în temple vi se vor inmâna tunici care trebuite îmbrăcate pentru a vă acoperi zonele expuse.
 • Este recomandabil să aveți la dvs. o pelerină de ploaie, iar pentru zonele înalte este bine să vă luați pulovere cu mânecile lungi, temperatura de exemplu la Muntele Bromo dimineața este între 2 și 10°C.
 • Se recomandă pantofi sport şi bocanci pentru cei care vor să facă drumeţii pe vulcani.
 • Lumina puternică a soarelui necesită ochelari de soare, pălărie de soare, șapcă sau eșarfă și neapărat loțiune cu protecție solară.
 • Majoritatea parcurilor naționale cuprind păduri tropicale întinse si va trebui să aveţi la dvs. repelent împotriva ţânţarilor şi a insectelor.
 • Nu uitati să luați aparatul foto şi camera de filmat, baterii suficiente şi toate accesoriile de care aveţi în general nevoie.
 • Majoritatea restaurantelor de hotel si turistice adăugă o taxă de serviciu de 10% pe nota de plată. În cazul în care nu este inclus, un bacșiș între 5% și 10% este considerat adecvat, fiind o practică locală. Bacșisurile pentru șoferii de taxi nu sunt obligatorii, dar în cazul în care serviciul a fost satisfăcător se poate oferi un bacșiș de aprox. 1000 de rupii.
 • Se recomandabil să aveți la dvs. dolari și există multe locuri de schimb valutar în zonele turistice (bănci, hoteluri și case de schimb).
 • Este recomandată doar apa imbuteliată, iar căldura și umiditatea cer o hidratare constantă.
 • În Indonezia totul se negociază, nimic nu este la valoarea nominală! Totuși, faceți acest lucru cu zâmbetul pe buze, iar dacă vânzătorul nu este sub nicio formă de acord cu prețul spus de dvs. si nu vă urmărește, veți știi că nu este pregătit să scadă mai mult prețul.
 • Mare atenție la animalele sălbatice! Vă pot transmite boli periculoase, precum rabia, iar maimuțele pe care le veți întâlni la temple sunt cunoscute pentru faptul că fură mâncarea turiștilor.
 • Respectați oceanul: chiar dacă sunteți un pasionat de plajă sau amator de surf, valurile, curenții puternici și stâncile pot fi inșelătoare, deci nu înotați decât dacă sunteți complet încrezător în acest sens. Arătați respect egal pentru plajă și nu lăsați niciun gunoi, ecosistemul marin fragil depinde de noi să nu fie și mai puternic afectat.
 
Info Utile Indonezia:
 
Nume: Republica Indonezia
Capitala: Jakarta (aprox. 9 mil. locuitori)
Limba oficială: Indoneziană
Moneda: Rupiah – IDR; 1 USD = 13333 (rupiahs)
Fus orar: UTC+7
Electricitate: 220V/110 V in unele zone, 50 Hz, prize de tip european
Prefix ţară: + 62
Formă de guvernământ: Republică prezidențială
Suprafata: aprox. 1.919.440 km²  
Aşezare: între Oceanul Indian și Pacific, între continentele Asia și Australia. Are peste 80.000 de km de coastă, este cea mai mare țară de tip arhipelag din lume si o parte din teritoriu îl împarte cu alte țări – insula Noua Guinee cu Papua Noua Guinee si insula Borneo cu Brunei si Malaezia.
Populație: aprox. 255 mil. locuitori (rata de creştere a natalităţii: 1,7%)
Alte limbi vorbite: dialecte (peste 700), Javaneza fiind principalul dialect
Grupuri etnice: peste 300 de grupuri entice: 42% sunt javanezi, restul fiind sudanezi, malaezieni, madurezieni, polinezieni, etc.
Religii: principala religie este islamul, iar in unele zone sunt prezente hinduismul, budismul, romano-catolicismul, protestantismul si confucianismul

Oferte de vacanță în Indonezia

de la 1550 EUR


ATRACTIILE VACANTEI:

Safari nocturn
Aceasta aventura este primul night safari din lume, o reconstituire uimitoare a unei varietati de habitate naturale aflate chiar in inima orașului Singapore. Acest safari se desfasoara pe o suprafata de peste 40 de hectare de jungla secundara si, o data cu lasarea noptii, va va dezvalui numeroase specii de animale, de la pradatori feroce la cele mai mici si mai timide creaturi. Acest tur se va face cu ajutorul unui trenulet special care va strabate toate habitatele recreate aici: de la poalele muntilor Himalaya pana la padurile tropicale din Asia de Sud – Est sau subcontinentul indian. Safariul  nocturn se va incheia cu un traseu pietonal in care vor putea fi admirate animalele de la mica distanta.  
Tarif estimat : 45 euro / persoana

Universal Studios Singapore 
In cadrul acestui vizite veți avea ocazia sa pasiti dincolo de micul ecran si sa descoperiți toate tainele celebrelor Universal Studios.  Doar aici va puteti bucura de plimbari, spectacole si atractii de ultima generatie inspirate din filmele si serialele dumneavoastră de televiziune preferate, printre care:  Transformers – The Ultimate 3D Battle, Shrek - 4D Adventure, Madagascar – A Crate Adventure, Jurassic Park – Rapids Adventure, si multe altele.
Tarif estimat : 47 euro / persoana
de la 1490 EUR

ATRACTIILE VACANTEI:
 
Safari nocturn
Aceasta aventura este primul night safari din lume, o reconstituire uimitoare a unei varietati de habitate naturale aflate chiar in inima orasului Singapore. Acest safari se desfasoara pe o suprafata de peste 40 de hectare de jungla secundara si, o data cu lasarea noptii, va va dezvalui numeroase specii de animale, de la pradatori feroce la cele mai mici si mai timide creaturi. Acest tur se va face cu ajutorul unui trenulet special care va strabate toate habitatele recreate aici: de la poalele muntilor Himalaya pana la padurile tropicale din Asia de Sud – Est sau subcontinentul indian. Safariul  nocturn se va incheia cu un traseu pietonal in care vor putea fi admirate animalele de la mica distanta.  
Tarif estimat : 45 euro / persoana


Universal Studios Singapore 
In cadrul acestui vizite veti avea ocazia sa pasiti dincolo de micul ecran si sa descoperiti toate tainele celebrelor Universal Studios.  Doar aici va puteti bucura de plimbari, spectacole si atractii de ultima generatie inspirate din filmele si serialele dumneavoastra de televiziune preferate, printre care:  Transformers – The Ultimate 3D Battle, Shrek - 4D Adventure, Madagascar – A Crate Adventure, Jurassic Park – Rapids Adventure, si multe altele.
Tarif estimat : 47 euro / persoana
980 EUR + 2450 USD
Un periplu exotic prin cateva dintre cele mai fascinante insule indoneziene, in timpul caruia vom fi “spectatori” la celebrul Baliem Valley Festival din Irianul de Vest Java, cunoscut pentru fantastica vale Baliem, care inca pare a fi locuita de o „civilizatie pierduta”, vom explora fantastica Insula Sulawesi, cu o diversitate incredibila de oameni si peisaje, unde culturile secrete sunt cele care detin cele mai multe mistere, Tana Toraja fiind vestita pentru religia unica bazata pe credinte animiste, mormintele atarnate fiind un elocvent exemplu.

Ne vom rasfata apoi in Insula Bali, recunoscuta pe intreg mapamondul pentru plajele minunate inconjurate de recifuri de corali, pentru vulcanii sai, sculpturile in lemn si nu in ultimul rand pentru cele peste 20.000 de temple si altare, motiv pentru care mai este cunoscuta si ca „Insula celor 1000 de temple”. Va invitam de asemenea sa pasim pe Insula Komodo cu minunatele gradini de corali si spectaculoasele povarnisuri abrupte, renumita in intreaga lume pentru cei mai mari varani – dragoni din lume.
Perioada
04.08 - 19.08.2020
590 EUR + 990 USD
Epuizat 22.10!
O calatorie exotica in Indonezia, intr-o lume care imbina misterul oriental cu tehnica vestica intr-un caleidoscop viu colorat, in timpul careia vom vizita Java, cu minunatele temple Prambanan si Borobudur, Trowulan, fosta capitala a imperiului Majapahit, muntele “vrajit” Bromo, cunoscut pentru rasariturile sale spectaculoase de soare si pentru privelistile maiestuoase pe care le ofera si care se va incheia in insula Bali, faimoasa pentru plajele minunate, luxuriantele paduri tropicale, sculpturile in lemn, pesterile sacre si nu in ultimul rand pentru mostenirea culturala a singurei insule hinduse din Indonezia, vizibila in cele peste 20.000 de temple si altare, motiv pentru care mai este cunoscuta si ca „Insula celor 1000 de temple”.
Perioada
22.10 - 03.11.2019
1240 EUR
Epuizat!
Va invitam intr-o inedita escapada in Insula Bali, faimoasa pentru plajele minunate, luxuriantele paduri tropicale, sculpturile in lemn, pesterile sacre si nu in ultimul rand pentru mostenirea culturala a singurei insule hinduse din Indonezia, vizibila in cele peste 20.000 de temple si altare, motiv pentru care mai este cunoscuta si ca „Insula celor 1000 de temple”.
Perioada
29.12.2019 - 08.01.2020