Chiar dacă vara e în toi, iar destinații precum Italia, Franța, Islanda sau Germania sunt acum preferate de turiștii români, noi ne gândim cu nerăbdare la toamnă și la culorile ei spectaculoase, dar mai ales la temperaturile puțin mai prietenoase și la plimbările lungi în care să explorăm cât mai multe atracții turistice. Așa se face că alături de ghizii DAL Travel am pus la punct un top al celor mai frumoase destinații pe care să le descoperi în lunile de toamnă:

 

1.    Peru
Machu Picchu, Nazca și Insulele Ballestas. Toate aceste obiective turistice sunt renumite în întreaga lume, iar turiștii de toate naționalitățile se înghesuie să le viziteze în timpul concediilor, din iunie până în septembrie. Sfatul nostru? Amână puțin vizita spre septembrie-octombrie și bucură-te de atracții precum Machu Picchu, fără să stai la cozi infernale și, mai ales, fără să-ți pui în pericol sănătatea.

Recomandarea noastră de circuit în Peru în toamna 2021: Peru - Marele circuit

 

2.    Ecuador
Chiar dacă Ecuadorul cu ale sale Insule Galapagos pot fi vizitate tot timpul anului, luna octombrie este cea mai potrivită pentru a descoperi viețuitoarele de aici, căci numărul turiștilor scade semnificativ în această lună, iar apele mării încep să se încălzească, ceea ce te va ajuta să te bucuri de experiențele de snorkeling și scuba diving.

Recomandarea noastră de circuit în Ecuador în toamna 2021: Ecuador cu Amazonia

 

3.    Mexic
Cine nu a visat măcar o dată la plajele perfecte din Mexic, cu apele sale turcoaz? Sau la celebrele ruine de la Chichen Itza ori la o fiestă mexicană cu mariachi? Ei bine, află că te poți bucura de ele cam tot timpul anului, însă dacă vrei să fii sigur că sezonul ploios nu te va lua pe nepregătite, noi îți recomandăm să vizitezi Mexic în lunile octombrie-noiembrie, când vremea e perfectă pentru explorări.


Recomandarea noastră de circuit în Mexic în toamna 2021: Vacanță Mexic & Cuba

 

4.    Iordania
Poate cea mai captivantă țară din Orientul Mijlociu, Iordania are o varietate incredibilă de activități pentru turiști: de la vizitarea orașului Petra, la făcut pluta în Marea Moartă, de la snorkeling în Marea Roșie la campat în mijlocul deșertului alături de beduini. Lunile septembrie și octombrie sunt ideale pentru a vizita Iordania, având zile însorite cu temperaturi de până la 26 de grade Celsius, care îți permit să te bucuri chiar și de o plimbare pe cămile în mijlocul zilei.

Recomandarea noastră de circuit în Iordania în toamna 2021: Circuit cu minisejururi la Marea Moartă și Marea Roșie

 

5.    Uzbekistan
Până la 45 de grade Celsius se pot înregistra în lunile de vară în Uzbekistan, așa că este de înțeles de ce recomandăm ca această destinație să fie vizitată mai degrabă toamna, când temperaturile ajung la o maximă de 30 de grade. Iar dacă nu știi încă ce ai putea să vizitezi în Uzbekistan, află că este una dintre ţările cele mai vechi ale continentului asiatic, cu o istorie strâns legată de legendarul Drum al Mătăsii, peste care s-au succedat unele dintre cele mai puternice imperii ale umanităţii. Nelipsite vor fi poveştile despre caravane şi negustori încărcaţi cu mărfuri scumpe, despre mirodenii şi mătăsuri, despre istorie şi arheologie.

Recomandarea noastră de circuit în Uzbekistan în toamna 2021: Țara Domurilor Albastre

 

6.    Turcia
Toamna vine cu temperaturi perfecte pe tot teritoriul Turciei, de la coasta turcească a Mării Egee și până în Cappadocia, risipind din numărul mare de turiști de pe plaje și de la obiectivele turistice, astfel că te poți bucura fără un timp prea mare de așteptare de un zbor cu balonul sau de o zi de plajă pe litoral. 

Recomandarea noastră de circuit în Turcia în toamna 2021: Splendorile Turciei

 

7.    Kenya 
Octombrie este vârful sezonului de safari în multe destinații din Africa, datorită sezonului uscat ce ușurează întâlnirea cu animalele sălbatice. Kenya nu face nici ea excepție, astfel că e musai să nu ratezi un safari în Rezervația Masai Mara sau în Parcul Tsavo Vest, unde vei admira de aproape fascinanta lume a sălbăticiunilor și vei avea șansa să întâlnești triburile Masai și să le descoperi tradițiile.


Recomandarea noastră de circuit în Kenya în toamna 2021: Safari Kenya și Sejur la Plajă

 

8.    Egipt
Ținând cont cât de popular a fost Egiptul ca destinație turistică în acest an, nu mulți mai sunt cei care nu i-au descoperit încă secretele. Dacă te afli în această ipostază, nu rata un circuit în Egipt în lunile de toamnă, pentru a te asigura că poți explora în voie piramidele, că te poți plimba pe o cămilă prin deșert sau că poți sta la plajele de la Marea Roșie fără să ai parte de căldura sufocantă din lunile de vară.

Recomandarea noastră de circuit în Egipt în toamna 2021: Deluxe Egipt și Croazieră pe Nil

 

9.    Africa de Sud
Pentru cei care își doresc experiența unui safari, dar își doresc să se bucure și de un confort sporit, Africa de Sud este soluția - cu o diversitate uimitoare de animale, dar și cu un standard înalt al cazărilor, cu o infrastructură generoasă și prețuri rezonabile, este de înțeles de ce este o destinație atât de apreciată. Lunile de toamnă (deci primăvară la ei) sunt cele mai potrivite pentru a te bucura de o astfel de experiență, căci temperaturile sunt potrivite pentru a-ți petrece întreaga zi în aer liber, așteptând întâlnirea cu The Big Five (leul, leopardul, rinocerul, elefantul și bivolul).

Recomandarea noastră de circuit în Africa de Sud în toamna 2021: Safari în Africa de Sud

 

10.     Etiopia
Puțini știu că Etiopia este a doua cea mai mare țară ortodoxă după Rusia - an de an, la final de septembrie, aici are loc Festivalul Meskel dedicat Sfintei Cruci, iar în această toamnă ne-am propus să luăm și noi parte la el și să descoperim insula de ortodoxie din mijlocul Africii musulmane sau păgâne.

Recomandarea noastră de circuit în Etiopia în toamna 2021: Etiopia Meskel