Țările arabe sunt destinații populare printre turiștii din întreaga lume, de la binescunoscutele Iordania, Emiratele Arabe Unite sau Maroc și până la mai puțin vizitatele Liban, Oman sau Arabia Saudita. Dacă căutați o experiență de călătorie unică, care combină o istorie bogată, o cultură exotică și peisaje naturale impresionante, țările arabe ar trebui să fie în topul listei dumneavoastră. Cu o istorie care datează de mii de ani, aceste țări oferă vizitatorilor șansa de a explora ruine antice, piețe aglomerate și moschei frumoase. Specialistii DAL Travel au analizat mai îndeaproape cinci motive pentru a vizita țările arabe anul acesta: https://www.daltravel.ro/circuite-turistice/incursiune-tarmul-emirilor-seicilor-din-orientul-mijlociu/2422

  1. Istorie și cultură antica. Țările arabe sunt patria unora dintre cele mai vechi civilizații din lume, iar vizitatorii pot explora ruine antice și pot afla mai multe despre bogata moștenire culturală a regiunii. De exemplu, Egiptul este gazda piramidelor din Giza, una dintre cele Șapte Minuni ale Lumii. În Iordania, vizitatorii pot explora orașul antic Petra, sculptat în piatră acum peste 2.000 de ani. Marocul se mândrește cu o amestecare bogată de culturi arabe, africane și europene, iar vizitatorii pot explora medine frumoase (orașe vechi) pline de meșteșuguri și arhitectură tradițională.

  2. Peisaje frumoase. De la deșerturile din Arabia Saudită până la munții din Oman, țările arabe oferă o varietate uimitoare de peisaje. Vizitatorii pot explora deșertul Sahara din Maroc sau nisipurile Wahiba din Oman, unde pot campa sub stele și pot experimenta tăcerea deșertului. În Liban, vizitatorii pot explora frumoasa pădure de cedri, care găzduiește unele dintre cele mai vechi arbori din lume. Emiratele Arabe Unite sunt gazda celui mai înalt zgârie-nori din lume, Burj Khalifa, iar vizitatorii pot admira priveliștile impresionante de pe platforma de observare.

  3. Mâncare delicioasă. Țările arabe sunt cunoscute pentru mâncarea lor delicioasă, care conține un amestec de condimente, plante aromatice și arome. Dacă vei alege o croazieră în Golful Persic spre exemplu, cu siguranță vei dori să guști delicatesele locale atunci când vei explora diversele locații prin care vasul de croazieră va ajunge. În Egipt, vizitatorii pot încerca koshari, un fel de mâncare popular, făcut din orez, linte și paste. În Liban, vizitatorii pot încerca meze, o selecție de feluri mici de mâncare perfecte pentru a fi împărțite. Și în Maroc, vizitatorii pot încerca tagine, un tocăniță gătită lent care conține carne fragedă, legume și condimente.

  4. Ospitalitate caldă. Cultura arabă este cunoscută pentru ospitalitatea sa caldă, iar vizitatorii din regiune se pot aștepta să fie primiți cu brațele deschise. În Iordania, vizitatorii se pot caza la familiile locale Beduine și pot experimenta modul tradițional de viață din deșert. In Arabia Saudită, vizitatorii pot explora minunata oază deșertică AlUla, care a devenit o destinație de top pentru călătoriile de lux. Dacă te afli într-un circuit cu însoțitor în Emiratele Arabe exista chiar posibilitatea să ți se ofere o cafea în timp ce te afli într-un magazin. Invitația la cafea reprezintă un gest ospitalier din Orientul Mijlociu care cu greu poate fi refuzat.

 

  5. Evénimente și festivaluri interesante. Țările arabe sunt gazda unui amplu spectru de evenimente și festivaluri interesante pe tot parcursul anului. În Arabia Saudită, vizitatorii pot explora orașul antic AlUla, care găzduiește o varietate de evenimente, de la artă și istorie la evenimente sportive și relaxare. În Egipt, vizitatorii pot participa la Festivalul Internațional de Film din Cairo, care atrage regizori din întreaga lume. Vacanța în Maroc poate oferi vizitatorilor posibilitatea de a participa la Festivalul Muzicii Sacre din Fes, care prezintă muzicieni din întreaga lume interpretând în medina istorică a orașului.

În concluzie, țările arabe oferă vizitatorilor o experiență unică de călătorie. Indiferent dacă sunteți interesați să explorați ruine antice sau să vă relaxați într-un resort de lux, țările arabe au ceva pentru toată lumea. Deci, de ce să nu vă planificați următoarea aventură în această regiune impresionanta a lumii?

În ce țări arabe poți călători cu DAL Travel?