Circuit cu insotitor

995 EURO

28.12.2019 - 05.01.2020

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

790 EURO

21.03.2020 - 30.03.2020

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

790 EURO

17.05.2020 - 26.05.2020

VEZI OFERTA

În timp ce vă relaxați în "hammam" (baia cu aburi), savurați "tagine" (tocană) sau vă puneți "caftan"-ul confortabil, veți fi surprinși cât de ușor vă veți integra în cultura marocană veche de secole.
 
În aceste mici momente de plăcere, Marocul vă va fura simțul timpului și al locului precum un miraj din deșert. Veți observa minarete rafinate și "ksour" (forturi) din cărămizi de lut, coaste cu nisip mătăsos și canioane golașe sculptate în Munții Atlas.
 
Totodată, influența arabilor, romanilor și europenilor este vizibilă în monumentele din întreaga țară, ceea ce face Marocul să fie în același timp mediteranean, african, arab și berber.
 
Țara este oficial numită Regatul Maroc și se află în nordul continentului african, cu deschidere atât la Marea Mediterană, cât și la Oceanul Atlantic. Regele Mohamed Hassan al II-lea a domnit aproape 40 de ani, lăsându-și amprenta asupra istoriei țării, până la moartea sa în 1999.
 
Celebra moschee Mohamed Hassan II a fost construită în amintirea tatălui său, Mohamed V și este cea mai mare moschee din țară, respectiv a șaptea cea mai mare din lume.
 
O vacanță în Maroc înseamnă și itinerarii prin târgurile și piețele tradiționale souq, vizite în frumoasele medine (centrele vechi ale localităților) medievale, explorarea deșerturilor toride și admirarea zăpezilor din vârfurile Munților Atlas.
 

Top Atracții Turistice în Maroc 


Artă și Arhitectură: Medinele din Fes, Meknes, Essaouira și Marrakech, orașul fortificat Ait Ben Haddou, situl arheologic Volubilis, Mazagan (El Jadida), altarul Moulay Idriss din Fes, Mausoleul lui Mohammed al V-lea din Rabat, Biserica Sfântului Andrei din Tanger, Moscheea Hassan II din Casablanca, Marea Moschee din Tanger, Catedrala Sacre Coeur din Casablanca, Turnul Hassan din Rabat, Muzeul Kasbah din Tanger, Zidurile Regale din Ceuta.
 
Natură și peisaje: Pasul Tizi n'Tichka, Cheile Todra, ferme terasate și sate de berberi, copacul de argan.
 
Experiențe: plimbări cu cămila în deșert, băi hammam, gustarea faimoaselor tagine, observarea procesului de vopsite al pieilor, traversarea dunelor de nisip cu mașini 4X4, , escaladări pe munte și, în zona litorală - tiroliană, scufundări, snorkeling, surfing, caiac, pescuit, călărie.
 
Tradiții și evenimente: Ramadan, Anul Nou musulman, dansuri tradiționale și cântece berbere la foc de tabără, în deșert.

Orașe de vizitat în Maroc

Casablanca

Medina din Casablanca (orașul vechi), Moscheea Hassan II, Catedrala Casablanca, Palatul Regal și Palatul Mahkama du Pacha sunt câteva dintre cele mai frumoase obiective turistice din Casablanca.

Capitala economică a țării, cunoscută mai ales datorită filmului cu același nume, se bucură de o binecuvântată așezare într-un minunat golf al Oceanului Atlantic și unde, în cochetele cafenele, parcă se mai simte încă parfumul inefabil a lui Ingrid Bergman, învăluit de fumul țigărilor lui Humphrey Bogart. Orașul se poate mândri cu  importanta colecţie de clădiri art-deco şi cu centrul său turistic de pelerinaj.

Rabat

Capitala Marocului, unul dintre cele mai mari și mai importante orașe ale țării, se află în zona de NV a țării, la gura de vărsare a râului Bou Regreg și oferă o panoramă unică asupra Oceanului Atlantic.

Califul  Moulay Yacoub a fost primul care a mutat capitala Marocului la Rabat și a construit zidurile de apărare și zona kasbah-ului, numită Kasbah das Udayas datorită armatei „negre” de elită care își avea sediul general în această zonă. Armata formată din soldați africani era o unitate temută de către marocani și de către inamici, fiind foarte bine pregătită.

Turnul Hassan, Chellah – necropola musulmană fortificată, Dar al-Makhzen – reședința oficială a regelui, Kasbah Udayas, Mausoleul lui Mohammed V, poarta Alurah și Grădinile Andaluziene sunt cele mai importante obiective turistice din Rabat.

Marrakech

Medina (orașul vechi), Palatul Bahia, Grădinile Majorelle, piața Jemaa el-Fana, Moscheea Koutoubia, Grădina Secretă, Mormintele Saadian, Muzeul Berber, Palmeraie și Muzeul Marrakech sunt cele mai importante obiective turistice din Marrakech.

Oraşul a fost fondat în anul 1062 DC de către Abu Bakr ibn Umar, care făcea parte din dinastia Almoravid, fiind al doilea oras imperial ca vechime, este supranumit “Perla Sudului”. Istoria spune că în anul 1062, nomadul Almoravides, călugarul-soldat, a trecut munții și descoperind acest ținut de vis, nu l-a mai putut părăsi. Puțin mai târziu, Marrakech devenea capitala unui mare imperiu, recunoscut din Andaluzia până în Sudan. Cuvântul Marrakech provine din limba berberilor și înseamnă “Așezarea lui Dumnezeu”.

Fes

Piețele și străzile din orașul vechi - Fes el-bali – medina, Al-Qarawiyyin – moscheea și cea mai veche universitate din lume, Tannery – locul în care se vopsește pielăria, vechile școli / Madrasas și cartierul evreiesc Mellah sunt cele mai importante obiective turistice din Fes.

Fes este prima capitală imperială, astăzi capitală intelectuală, centrul artelor Andaluziene și centrul religios al Marocului, perla lumii arabe, considerat a fi cel mai vechi și cel mai conservatorist oraș al lumii islamice, aici aflându-se cele mai vechi universități din lume, precum universitatea Al-Karaouine, fondată în anul 859, cea mai veche universitate arabă din lume și cea mai importantă instituție de învățământ superior islamic.

Chefchaouen

Chefchaouen – orașul albastru - este un loc fermecător, aflat în partea de nord-est a ţării. Această medină pitorească, care are drept fundal Munţii Rif, este împânzită de case văruite în alb, cu accente distincte de albastru.

Chefchaouen este de asemenea o destinaţie populară pentru cumpărături, prin selecţia variată de obiecte de artizanat, pe care nu le găseşti nicăieri în altă parte în Maroc, cum ar fi veşminte din lână şi paturi ţesute manual. Brânză de capră din aceste locuri este şi ea populară în rândul turiştilor.

Obiective turistice Maroc

Artă şi arhitectură în Maroc

 • Situl arheologic Volubilis este inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO (din 1997). În trecut, era un important oraș roman, iar astăzi se pot admira aici cele mai bine conservate ruine romane din nordul Africii şi unele dintre cele mai bine conservate Mozaicuri Romane.
 • Mausoleul lui Mohammed al V-lea este o clădire care adăposteşte rămăşiţele lui Mohamed, dar şi ale celor doi fii ai săi şi ale fratelui acestuia. Interiorul mausoleului este bogat decorat cu Zellige tradiţional, iar tavanul este îmbogăţit cu lemn de cedru sculptat maiestral.
 • Ait Benhaddou este de asemenea inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, fiind unul dintre cele mai importante oraşe fortificate de-a lungul fostei rute a caravanelor dintre Sahara şi Marrakech, pe care erau transportaţi în trecut sclavii, aurul, fildeşul şi sarea. Dincolo de zidurile oraşului, se afla 6 fortăreţe şi câteva case.
 • Moscheea lui Hassan al II-lea din Casablanca, care deține cele mai multe recorduri, fiind cea mai mare moschee din Africa, cu cel mai înalt minaret din lume de 210 m, a doua cea mai mare moschee din lume, după cea de la Mecca și beneficiază de toate tehnologiile moderne (porțile mari și acoperișul se deschid automat). Aici își pot spune rugăciunea 100.000 de persoane simultan, dar separat în funcție de sex.
 • Fes el Bali, cea mai mare dintre cele două medine din Fes, este un oraş medieval care s-a păstrat aproape intact de-a lungul timpului.
 • Turnul Hassan, construcția neterminată din Rabat, din care s-a finalizat doar minaretul, se ridică semeţ la marginea celor 200 de coloane neterminate şi măsoară o înălţime de 44 m, o mică parte din cei 86 m pe care trebuia să îi aibă conform planului inițial.
 • Piața Jamaa-El Fna este piesa de rezistenţă a oricărei vizite în Marrakech şi una dintre atracţiile de top din Maroc, unde spectacolul oferit de oamenii şi obiceiurile locului este unic.

 
Natură şi peisaje în Maroc
 
Pe lângă bazarele agitate, arhitectura deosebită și moscheile monument, Marocul atrage mii de turiști prin peisajul deosebit, cu munți, păduri, oaze, deșert și plaje magnifice, care completează bogăția orientală.
 
În partea centrală a țării, paralel cu țărmul Atlantic, se află Munții Atlas, unde cel mai înalt vârf este Toubkal (4165 m). În nord, paralel cu litoralul mediteraneean, se desfășoară Munții Rif, iar spre vest este un platou întins, care domină câmpia vestică.
 
În ceea ce priveşte vegetația, un lucru deosebit pentru Maroc este existenţa în această zonă a copacului de argan, o specie endemică de arbore regăsită în Rezervaţia Biosferei Arganeraie, în sud-vestul țării.

Regiunea acoperită de arborii de argan include Munţii Atlasul Mare, Anti Atlas şi Valea Souss, având o suprafaţă de 800.000 de hectare. Uleiul de argan este folosit preponderent în alimentație, însă reprezintă un ingredient al farmaciei antice și al preparatelor de înfrumusețare, foarte căutate în zilele noastre.

Peisaje naturale care merită văzute în Maroc sunt:

 • Cheile Todra - se află în partea cea mai de est a Munţilor Atlas. Atât râul Todra, cât şi Dadesm, au săpat în munte canioane mărginite de stânci. Ultimii 600 de metri ai defileului Todra sunt cei mai spectaculoşi, întrucât aici canionul se îngustează, dând naştere unei poteci de numai 10 metri lăţime, în locuri cu pereţi prăpăstioşi şi netezi din stâncă, înalţi de 160 de metri şi care îl mărginesc de o parte şi de alta.
 • Valea Draa, aflată la sud de Munţii Atlas, de-a lungul căreia stau înşiruite vechile aşezări Casbah şi berbere, precum și crângurile de palmieri ce se întinde de la  Ouarzazate în partea de vest și până la Zagora în est.
 • Dunele Erg Chebbi, aflate în Deşertul Sahara, cu o înălţime de 150 de metri, care te fac să te simţi mic stând la umbra lor. Principala trăsătură a acestor dune este nisipul unic, de culoare portocalie.
 • Essaouira este un port de pescari, protejat de un golf natural. În secolul al XVI-lea, era cunoscut sub numele de Mogador. Essaouira este faimos pentru practicarea kitesurfing-ului şi a windsurfing-ului, vântul bătând aici cu putere şi în mod constant.

 
Tradiţii şi  Evenimente în Maroc

 • Ramadanul - a noua lună a calendarului islamic, considerată drept cea mai sfântă perioadă a anului. Este luna în care profetului Mohamed i-a fost revelat Coranul. Pe toată durata lunii Ramadan, musulmanii trebuie să postească de la răsăritul până la apusul soarelui. Postul presupune renunţarea nu numai la mâncare şi băutură, dar şi la fumat şi sex. După încheierea postului, începe o perioadă de sărbătoare şi petreceri. Aid es Seghir reprezintă punctul culminant al Ramadanului. La fel de important este Aid el Kebir, când se sărbătoreşte supunerea cu care Abraham a împlinit porunca Domnului de a îşi sacrifica propriul fiu, Isac.
 • Anul Nou musulman – Moharem
 • Mouloud este altă sărbătoare musulmană importantă și reprezintă ziua de naştere a Profetului. Calendarul religios folosit în Maroc este cel lunar, de aceea datele sărbătorilor sunt variabile, ele fiind stabilite de conducătorii musulmani din Fes.     

 
Lucruri interesante despre Maroc 
                          

 • Marocanii beau mult ceai.
 • Se mănâncă cu mâna şi să nu credeţi că e uşor!
 • Riad – casa tradiţională a bogaţilor din Maroc. Ce e de fapt un riad? Nu e un castel sau o vilă imensă, aşa cum probabil vă imaginaţi; pe dinafară, pare doar o casă normală pe 2 nivele cu o uşă mică, care ascunde de fapt un întreg palat. Prin definiţie, riadul este o casă cu o curte interioară. Dacă la noi grădina este plasată în jurul casei, în casele marocane tradiţionale curtea este interioară, cu o fântână arteziană în mijloc, multă vegetaţie, iar casa este ridicată în jurul acestei grădini.
 • În Maroc, romantismul nu se arată pe stradă. La ei, îndrăgostiţii merg de braţ, iar cei căsătoriţi de mână. Şi cel mult se pupă pe obraz, atunci când se întâlnesc sau se despart.
 • Părinţii care locuiesc la casă ridică un etaj pentru fiecare copil însurat, construind astfel o casă nouă pentru tinerii căsătoriţi.
 • În Maroc, fiecare eveniment se sărbătoreşte cu aur. Fie că este vorba despre nuntă, botez, zi onomastică, 1 an de căsnicie, bărbaţii le cumpără femeilor bijuterii din aur. Pentru ei, aurul e modul în care îşi arată avuţia.
 • Numele arab al țării, al-Magrib al-Aqsa, înseamnă Vestul Extrem și se referă la faptul că Marocul este cea mai vestică țară din lumea arabă.
 • Prin strâmtoarea Gibraltar, Marocul se află la o distanță de doar 13 km de Europa.
 • În Maroc este considerat nepoliticos să ții mâncarea în mâna stângă. De asemenea, este nepoliticos să refuzi carnea, dacă aceasta este integrată în preparatul care îți este oferit.
 • Apa de la robinet este potabilă în majoritatea țării, iar marocanii o numesc, în glumă, Lordul Robinet.
 • În Maroc, culoarea reprezentativă pentru doliu e albul.
 • Marocul este cel mai mare producător și exportator de sardine din întreaga lume.
 • Steagul marocan este roșu și are în centru o stea cu 5 colțuri, verde. Acea stea simbolizează cei 5 stâlpi ai Islamului, fiind cunoscută drept sigiliul lui Solomon.
 • Drepturile femeilor în statul marocan au făcut un pas mare înainte în anul 2004, când s-a hotărât că femeile pot primi custodia copiilor în cazul unei separări, abolind, în același timp, repudierea femeii din familie.
 • Totodată, un bărbat își poate lua o a doua soție, însă numai când prima soție își dă acceptul.
 • Orice bărbat sau femeie care este „sherfa”, adică se crede despre acea persoană că este descendent al profetului Mahomed, primește titlul de Sidi, Lalla sau Moulay. Acestea sunt denumiri asemănătoare lordului britanic.
 • Simbolul dragostei în Maroc nu e inima unui om, ci ficatul acestuia.
 • Cușcușul marocan este considerat preparatul național. Acesta este făcut din griș granulat, peste care se toarnă un preparat bazat pe carne sau legume.
 • Marocul este singura țară africană care nu face parte din Uniunea Africană.
 • Se spune că mormântul lui Ioan Botezătorul se află în templul lui Sidi Yahia ben Younes, din orașul marocan Oudja.

Informații turistice utile pentru vacanțe în Maroc

Perioada recomandată pentru a vizita Marocul
 
De-a lungul Mării Mediterane, Marocul are clima subtropicală, temperată de influență oceanică; aceasta conferă orașelor de pe coastă temperaturi moderate. Datorită numeroaselor forme de relief, țara poate avea  zone cu variații mari de temperatură, mai ales între zi și noapte.

Cele mai bune perioade pentru vizite sunt primăvara și toamna, când temperaturile diurne nu ating valori foarte mari, iar nopțile în desert sunt răcoroase, dar nu foarte reci.

Cei care vor sa meargă la mare pot alege și lunile de vară, ca și cei care vor sa facă drumeții pe munte.

Viză
Cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a călători în Maroc în scopuri turistice pentru o perioadă de maxim 90 de zile. Pașaportul trebuie sa fie valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei.

Vaccinuri: Nu sunt necesare vaccinuri pentru vizitarea Marocului.

Siguranță
Țara este sigură, nefiind semnalate incidente mai ales în raport cu turiștii.
Evitaţi circulaţia pe timp de noapte, locurile aglomerate, demonstraţiile şi deplasarea în zone izolate ale ţării. Păstraţi în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi nu le expuneţi în mod vizibil asupra dumneavoastră sau în maşini.
Respectaţi tradiţiile şi obiceiurile locale, mai ales la intrarea în lăcașuri de cult. Persoanele de sex feminin sunt sfătuite să adopte o ţinută şi un comportament decent în public.

Info utile Maroc

Nume: Regatul Maroc
Capitala: Rabat
Moneda: Dirham marocan
Fus orar: UTC+0
Electricitate: 220V
Prefix țară: +212
Forma de guvernământ: Monarhie, Monarhie constituțională, Sistem parlamentar, Stat unitar
Suprafața: 446,550 km² 
Așezare: în nord-vestul Africii dintre deșertul Sahara și pășunile fertile împădurite din jurul Mării Mediterane.
Populație: 36.064.173 locuitori
Limbi vorbite: Araba, Spaniola, Franceza, Tamazigtă
Grupuri etnice Arabo-berberă 99.1%, altele 0,7%, evrei 0,2% 
Greutăți/ măsuri: metric


Sfaturi de călătorie în Maroc

Şi pentru că turiştii informaţi se vor bucura mai mult de şederea lor, iată câteva sugestii:
 
Înainte de plecarea în călătorie
 
Luaţi cu dumneavoastră adresa şi nr. de telefon al ambasadei României în Maroc: 10, Rue Ouazzane, Hassan, Rabat; +212 537 72 14 93.
În cazul în care vă veți afla în posesia unor medicamente la intrarea în Maroc, vă sfătuim să fiți în posesia rețetei semnate și ștampilate de medic, traduse în limba franceză.
 
În marile magazine și în unele restaurante sunt acceptate cărţile de credit şi sistemele de plată cunoscute pe plan internaţional.
 
Recomandări de călătorie în Maroc

 • Vă recomandăm să purtați haine subțiri, lejere, pelerină de ploaie, ochelari de soare, cremă pentru protecție solară și să aveți costum de baie, mai ales în timpul sezonului cald.
 • Plațile pe plan local se fac de regulă în moneda națională. Referitor la valuta pe care va sfătuim să o aveți la dvs. pt. cheltuielile personale, aceasta pot fi USD si/sau EURO.
 • Consumul de alcool este ilegal, cu excepția hotelurilor, barurilor, restaurantelor sau a resorturilor turistice acreditate în acest scop.
 • Este interzisă fotografierea/filmarea instituțiilor publice, a misiunilor diplomatice sau a altor clădiri cu destinație guvernamentală. În cazul în care aveți dubii cu privire la destinația clădirii pe care intenționați să o fotografiați, vă recomandăm să solicitați în prealabil permisiunea unui reprezentant.

Oferte de vacanță în Maroc