Coronavirusul a avut un impact masiv în viețile noastre în acest an - pe lângă punerea în pericol a sănătății noastre, odată cu răspândirea lui ne-a luat și una dintre bucuriile cele mai de preț: libertatea de a călători.

Iar dacă în februarie-martie, atunci când a izbucnit epidemia, speram ca în toamnă deja să fi scăpat de acest virus și să putem descoperi noi destinații, acum ne adaptăm traiului cu el și învățăm să profităm rapid de oportunitățile de călătorie atunci când apar - din acest motiv, am alcătuit o listă cu țările în care românii sunt primiți acum fără restricții și care nu presupun carantinare la întoarcere.

 

  1. Turcia

Turcia a fost una dintre puținele țări deschise călătorilor în această vară și continuă să rămână deschisă - din fericire măsurile de distanțare și purtatul măștii se respectă în toată țara, astfel că putem să o declarăm într-adevăr o destinație 100% sigură. Nu este nevoie nici de test COVID, nici de carantinare în Turcia, nici la întoarcerea în România, astfel că e momentul perfect să ne organizăm o vacanță în această țară. Istanbul, Cappadocia, Antalya sunt deja destinații bine-cunoscute printre români, astfel că noi vă propunem să descoperiți și partea mai puțin cunoscută, marcată de civilizații antice și de întâlnirea dintre munte și mare: Coasta Lyciei.

 

Vacanță recomandată: Turcia - Coasta Lyciei

 

  1. Egipt

De la 1 Iulie, Egiptul și-a redeschis granițele pentru turiștii care doreau să meargă în stațiunile de la malul mării, iar de pe 1 Septembrie au permis intrarea călătorilor din orice țară pe tot teritoriul, cu prezentarea la vamă a unui rezultat negativ de test COVID-19, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de călătorie. Rezultatele trebuie prezentate în format fizic, nu digital, traduse în limba engleză sau arabă. Mai multe detalii pe TravelOffPath.

 

Vacanță recomandată: Egipt și Croazieră pe Nil

 

  1. Maroc

Încă de la începutul lunii Septembrie, Marocul și-a redeschis granițele pentru toți vizitatorii. În Maroc se intră cu rezultatul negativ al unui test COVID-19, recoltat cu maximum 48 de ore înainte de intrarea în țară, iar la vamă este cerută și prezentarea unei rezervări la un hotel de pe teritoriul țării.

Este bine de știut că purtarea măștii este obligatorie în Maroc în toate spațiile publice, atât interioare, cât și exterioare.

 

Vacanță recomandată: Revelion Maroc - Capitale imperiale, Sahara, berberi și oaze

 

  1. Maldive

Insulele Maldive sunt deschise turiștilor încă de pe 15 Iulie, iar Ministerul de Turism al țării a anunțat că nu vor mai exista restricții de călătorie în viitor. Nu putem decât să ne bucurăm la auzul acestor vești și să ne planificăm vacanțele de iarnă în această destinație exotică de vis.

Vacanță recomandată: Sejur Maldive

 

  1. Republica Dominicană

Intrarea în Republica Dominicană este liberă pentru toți călătorii, fără a mai fi nevoie de prezentarea unui rezultat negativ pentru testul de COVID-19. În schimb, pe aeroporturi vor fi făcute controale aleatorii pentru a verifica dacă apar simptome la pasagerii ce intră în țară. Tot ce trebuie să faceți dacă vreți să călătoriți în acest paradis tropical în perioada următoare este să completați un formular pe propria răspundere în care să menționați dacă ați avut simptome specifice COVID în ultimele 3 zile și să oferiți informațiile voastre de contact. Mai multe informații pe godominicanrepublic.com

 

Vacanță recomandată: Revelion Republica Dominicană

 

  1. Mexic

Începând din iunie, Mexicul și-a redeschis încet-încet granițele pentru turism - începând cu faimoasele stațiuni de pe Riviera Maya. Intrarea în Mexic nu este reglementată momentan nici cu test COVID, nici cu măsura carantinării, astfel că este o destinație ideală pentru a ne bucura de o vacanță binemeritată pe final de an. Mai multe informații pe traveloffpath.

 

Vacanță recomandată: Revelion Mexic - Cancun

 

  1. Ecuador

Ecuador și-a redeschis frontierele din 1 Iunie, reluând zborurile comerciale. Pentru intrarea în țară, este nevoie de prezentarea unui rezultat negativ la testul PCR COVID-19, efectuat cu până la 10 zile înainte de intrarea în țară. Țoți pasagerii zborurilor care aterizează în Ecuador trebuie să completeze o declarație privind itinerariul lor.

Dacă vă doriți să vizitați și Galapagos, trebuie să știți că testul COVID-19 trebuie efectuat cu 96 de ore înaintea intrării în arhipelag și să completați un formular online pe proprie răspundere. Desigur, asigurarea de sănătate este obligatorie. Mai multe informații pe worldnomads.com.

 

Vacanță recomandată: Ecuador - Galapagos

 

  1. Costa Rica

Începând cu 1 Noiembrie, Costa Rica permite călătorilor din toate țările să intre pe teritoriul său - nu mai este nevoie de test COVID, ci doar de completarea unui formular digital cu 48 de ore înainte de îmbarcare și de realizarea unei asigurări de călătorie care să acopere riscurile COVID-19 (așa cum este cea pe care o includem și noi în pachetele noastre de călătorie din această perioadă, care acoperă inclusiv rambursarea banilor în cazul în care vă îmbolnăviți înainte de data călătoriei). Mai multe detalii: Boardul de Turism al Costa Rica.

 

Vacanță recomandată: Revelion Panama & Costa Rica

 

  1. Panama

Începând din 12 Octombrie, Panama și-a redeschis granițele pentru călătorii internaționali. Pentru a intra în țara din America Centrală este nevoie totuși de un test COVID-19 cu rezultat negativ făcut cu 48 de ore înainte de intrarea în țară - ținând cont de durata zborurilor din România până în Panama, testul ar trebui făcut cu maximum o zi înainte de îmbarcare. Alternativ, poți face testul pe aeroportul din Panama - în cazul în care e pozitiv, carantinarea va fi asigurată de guvernul țării într-un hotel, timp de 7 zile, după care se va relua testul.

O altă măsură luată de guvernul panamez pentru călători este completarea unui formular online înainte de a te urca în avion, prin care confirmi că ești de acord și că vei respecta măsurile de siguranță impuse în Panama. Mai multe detalii în articolul Lonely Planet.

Panama este pe lista verde pentru România, astfel că nu se impune carantinarea la întoarcere.

 

Vacanță recomandată: Revelion Panama & Costa Rica

 

  1. Africa de Sud

De curând România a ieșit de pe lista țărilor cu risc ridicat pentru Africa de Sud, astfel că putem intra acum în țara lor pe motive turistice. Intrarea este condiționată de prezentarea unui test COVID-19 cu rezultat negativ, făcut cu maximum 72 de ore înainte de data călătoriei. Fiecare călător va fi verificat la călătorie să nu aibă simptomele asociate (febră, tuse), în caz contrar va fi testat. Mai multe informații: Guvernul Africii de Sud

 

Vacanță recomandată: Revelion Africa de Sud

 

  1. Tanzania

Rămânem în zona Africii pentru a anunța o nouă țară ce permite intrarea pentru scopuri de turism, doar cu prezentarea unui test COVID-19 cu rezultat negativ, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de îmbarcare. Mai multe informații pe traveloffpath.

 

Vacanță recomandată: Tanzania - Zanzibar