Ecuador - Galapagos


Latitudine 0o și Arhipelagul „lui Charles Darwin”

2380 EURO Vezi detalii
07.12.2020
17.12.2020
11 zile
Guayaquil – Galapagos: Insula San Cristobal – Insula Kicker Rock – Insula Espanola – Quito – Monumentul Ecuatorial – Cotopaxi – Laguna Quilotoa
9 poze

O adevărată aventură a cunoaşterii, cu un itinerar de invidiat pentru orice devorator de turism, menit să vă încânte şi să vă cucerească spiritul şi imaginaţia, care va începe în Arhipelagul Galapagos, un loc unic în lume, faimos datorită bogăţiei faunei sălbatice, de o diversitate uimitoare, principala sursă de inspiraţie pentru celebra “Origine a speciilor”, arhipelag despre care Charles Darwin spunea că “nici un epitet nu este suficient de grăitor pentru a descrie senzaţiile de delectare pe care le trăieşti aici” și se va încheia cu Ecuadorul continental, o Elveţie tropicală cu peisaje incredibil de frumoase.


Top obiective

Artă şi arhitectură

Biserica Guapulo, Gran Colombia Avenue, San Juan Mirador, Piaţa Independenţei, Catedrala, Palatul Guvernului, Palatul Arhiepiscopal, Statuia Mareşalului Sucre Biserica Iezuită La Compañía, Biserica San Francisco, Monumentul Ecuatorial și Muzeul în aer liber Ini Nan din Quito, Muzeul Sucre

Natură şi Peisaje

Arhipelagul Galapagos, Insula San Cristobal, Parcul Naţional Galapagos, Cerro Tijeretas, Insula Kicker Rock, Plajele Manglesito, Puerto Grande, Cerro Brujo, Insula Espanola, Plaja Gardner Bay, Vulcanul Pichincha, “Magistrala Vulcanilor”, Laguna Quilotoa, craterul Quilotoa, Vulcanul Cotopaxi, refugiul Jose Rivas

Tradiţii şi evenimente

Vizită la piața indigenă Pujili

Experienţe şi Distracţii

Snorkeling în Insulele Galapagos, înot alături de lei de mare, snokerling cu pinguini, ţestoase marine şi peşti tropicali, plimbare cu “Teleferico”


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  07.12.2020

  București – Amsterdam – Guayaquil

  • Transport Avion, autocar
  • Cazare Hotel Grand Hotel Guayaquil 3* superior (sau similar 3*)
  • Mese În avion, cină
  Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1372 (06:00 / 08:00), de unde se va pleca cu zborul KL 753 (10:15 / 18:30) spre Guayaquil, principalul port al țării, capitala economică a Ecuadorului și cel mai mare şi mai cosmopolit dintre oraşele ecuadoriene. Întâlnire cu ghidul local și transfer pentru cină și cazare la Hotel Grand Hotel Guayaquil 3* superior (sau similar 3*).
 • 2
  08.12.2020

  Guayaquil – Galapagos: Insula San Cristobal

  • Transport Avion, autocar
  • Cazare Hotel Blue Marlin 3* superior (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități Insula San Cristobal
   Cerro Tijeretas
  Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul către Galapagos, arhipelag format din 13 insule principale şi 6 insuliţe, situat la 1.000 km vest de continentul sud-american, care, împreună, cumulează aprox. 50.000 km² de ocean. Acest arhipelag este un loc unic în lume, faimos datorită bogăţiei faunei sălbatice de o diversitate uimitoare, care a stat la baza cercetărilor lui Darwin, materializate în Teoria Selecţiei Naturale. După aterizarea pe Insula San Cristobal vom fi conduşi în zona de tranzit unde vom prezenta paşapoartele şi vom achita taxa de 100 usd pentru intrarea în Parcul Naţional Galapagos (singura formă de plată acceptată este cash, la faţa locului). Întâlnire cu reprezentantul local şi tranfer în Puerto Baquerizo Moreno pentru cazare. Dejun la un restaurant local, după care ne vom îndrepta spre Cerro Tijeretas, locul ideal pentru a observa două tipuri de cuiburi de fregate. În timpul acestei excursii, doritorii vor putea practica și snorkeling. Cazare la Hotel Blue Marlin 3* superior (sau similar 3*).
 • 3
  09.12.2020

  Galapagos: Insula San Cristobal – Insula Kicker Rock – Insula San Cristobal

  • Transport Autorcar, ambarcațiune
  • Cazare Hotel Blue Marlin 3* superior (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități Insula Kicker Rocks:
   Plajele Manglesito, Puerto Grande și Cerro Brujo
  Mic dejun. Plecare matinală cu vasul către Insula Kicker Rock, cunoscută și sub numele de Leon Dormido, una dintre cele mai căutate insule din Galapagos, deoarece locația sa și ecosistemul unic îl fac un paradis subacvatic. De fapt, această insulă este formată din rămășițele unui con vulcanic, erodat de mare de-a lungul sutelor de ani. Deasupra apei, formațiunea de roci monolitice se înalță la peste 150 m deasupra Oceanului Pacific și găzduiește diverse păsări, precum fregate, Sula Nebouxii, cu ciocul și picioarele albastre, dar și lei de mare. Vom avea posibilitatea de a face snorkeling și de a înota cu leii de mare, întotdeauna foarte jucăuși și curioși cu vizitatorii lor, cu țestoase de mare și s-ar putea să avem șansa de a vedea diverse specii de pisici de mare, de rechini de Galapagos și bineînțeles de pești. Dejun la pachet. Înainte de întoarcerea pe Insula San Cristobal, ne vom opri pe una dintre plajele pustii din apropiere: Manglesito, Puerto Grande sau Cerro Brujo. Cazare la Hotel Blue Marlin 3* superior (sau similar 3*).
 • 4
  10.12.2020

  Galapagos: Insula San Cristobal – Insula Espanola – Insula San Cristobal

  • Transport Autocar, ambarcațiune
  • Cazare Hotel Blue Marlin 3* superior (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități Insula Espanola:
   Plaja Gardner Bay
  Mic dejun. Plecare către Insula Espanola, care face parte din grupul central al insulelor Galapagos, fiind cea mai sudică insulă din arhipelag, una dintre cele mai mici și de asemenea una dintre cele mai vechi, având aprox. patru milioane de ani vechime. Deși nelocuită, aceasta găzduiește mai multe specii de animale, cum ar fi pasărea spaniolă endemică, albatrosul, pasărea cu picioare albastre, turturica Galapagos, pescărușul bifurcat, iguana marină și șopârla de lavă. Transferul de aprox. 2 ore se va realiza cu un vas și ne va oferi posibilitatea de a observa sălbăticia insulei. Ne vom putea plimba pe frumoasa insulă, unde vom observa diverse păsări, colonii de lei de mare și iguane marine. După dejunul la pachet, ne vom îndrepta către Gardner Bay, o plajă lungă de aprox. 1 km, considerată printre cele mai frumoase din arhipelag. Aceasta găzduiește multe colonii de lei de mare, iar apa de culoare turcoaz creează un contrast divin cu nisipul alb. Există posibilitatea de a face snorkeling și de a înota alături de leii de mare și de țestoasele de mare. Întoarcere pe Insula San Cristobal, unde vom putea explora în continuarea zilei plajele mirifice şi micile golfuri pitorești, bucurându-ne de peisajele extraordinare ale insulei. Cazare la Hotel Blue Marlin 3* superior (sau similar 3*).
 • 5
  11.12.2020

  Galapagos – Quito

  • Transport Autocar, avion
  • Cazare Hotel Casa Gardenia 3* superior (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun, cină
  Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul către Quito, cea mai veche capitală sud americană, oraş fondat în anul 1534 pe ruinele unei vechi așezări incaşe, situat la 2.800 m altitudine, primul oraş din lume intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Aşezat la poalele vulcanului Pichincha, într-o vale mănoasă a Anzilor, păstrează aparenţa unui oraş colonial construit pe principiul unei pieţe centrale înconjurată de piaţete, grădini şi străduțe înguste pavate cu piatră. Arhitectura spaniolă în stilul baroc, caracteristică oraşului, este prezentă prin numeroase clădiri importante precum catedrala din sec. al XVII-lea, biserici şi mănăstiri străvechi. Întâlnire cu reprezentantul local și transfer pentru cină și cazare la Hotel Casa Gardenia 3* superior (sau similar 3*).
 • 6
  12.12.2020

  Quito – Monumentul Ecuatorial – Quito

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Casa Gardenia 3* superior (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Tur panoramic Quito:
   Biserica Guapulo
   Gran Colombia Avenue
   San Juan Mirador
   Piaţa Independenţei
   Catedrala
   Palatul Guvernului
   Palatul Arhiepiscopal
   Statuia Mareşalului Sucre
   Biserica Iezuită La Compañía
   Biserica San Francisco
   Vârful Pancecillo
   Monumentul Ecuatorial
   Muzeul în aer liber Ini Nan
   Teleferico
   Magistrala Vulcanilor
  Mic dejun. Dimineaţa va debuta cu turul panoramic al oraşului Quito, care va include Biserica Guapulo, Gran Colombia Avenue, San Juan Mirador, de unde vom avea o minunată privelişte asupra oraşului, Piaţa Independenţei, de unde vom putea admira Catedrala, Palatul Guvernului, Palatul Arhiepiscopal şi statuia Mareşalului Sucre. Turul va continua cu vizitarea Bisericii Iezuite La Compañía, unul dintre cele mai bogate şi mai impresionante temple din America de Sud, un exemplu magnific de abilitate artistică a artizanilor ecuadorieni, care se reflectă în numeroase picturi şi basoreliefuri ale faimoasei Şcoli de Artă din Quito şi în sculpturile sofisticate ale altarelor, acoperite în întregime cu foiţe din aur. Vom vizita apoi Biserica San Francisco, construită în sec. al XVII-lea, după care vom urca pe Vârful Pancecillo, un “deal” de origine vulcanică, cu înălţimea de 3.000 m, unde se află statuia Fecioarei Maria. Ne vom deplasa în continuare către Monumentul Ecuatorial, situat la latitudinea de 00’.00’, care marchează poziţia geodezică a Ecuatorului, prilej unic de a ne afla în cele două emisfere în acelaşi timp. La distanţă de câteva minute este Ecuatorul real, aşa cum a fost măsurat prin Sistemul de Poziţionare Globală (GPS) şi tot aici vom vizita Muzeul în aer liber Ini Nan, loc în care vom putea participa la diferite experimente distractive, care pot avea loc numai aici, cum ar fi cel de a putea ţine în echilibru un ou pe vârfurile degetelor. Ne vom îndrepta apoi către cel mai nou punct de atracţie de aici, “Teleferico”, cu care vom face o “plimbare” deasupra oraşului şi împrejurimilor, ajungând până la altitudinea de 4.050 m. Din teleferic vom putea observa cele 14 vârfuri ale Anzilor numite şi “Magistrala Vulcanilor”. Cazare în Quito la Hotel Casa Gardenia 3* superior (sau similar 3*).
 • 7
  13.12.2020

  Quito – Laguna Quilotoa – Quito

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Casa Gardenia 3* superior (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Laguna Quilotoa
   Piața indigenă Pujili
  Mic dejun. În această zi vom ajunge la una dintre cele mai frumoase lagune din Ecuador și America de Sud, uimitoarea Laguna Quilotoa și la comunitățile indigene din jur. Aceasta s-a format atunci când un vulcan stins s-a prăbușit, iar craterul rezultat a fost umplut cu un uimitor lac vrde smarald, culoare rezultată din mineralele vulcanice, având aspectul unei insule din Caraibe, dar încastrată în mijlocul Anzilor la 3800 m altitudine. Oamenii locului, artizanatul, flora, fauna, clima și gastronomia fac din această atracție turistică andină una dintre cele mai căutate din Ecuador. Odată ajunși la spectaculosul lac al craterului Quilotoa, ne vom îndrepta spre lagună, unde vom face un tur uimitor de două ore. Pe drumul de întoarcere spre Quito, ne vom opri să vizităm piața indigenă Pujili. Cazare la Hotel Casa Gardenia 3* superior (sau similar 3*).
 • 8
  14.12.2020

  Quito – Cotopaxi – Quito

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Casa Gardenia 3* superior (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Vulcanul Cotopaxi
   Muzeul Sucre
   Refugiul Jose Rivas
  Mic dejun. Plecare spre faimosul vulcan Cotopaxi pentru a trăi o experienţă unică, încercând să ne apropiem cât mai mult de vârful acestuia. Vom vizita Muzeul Sucre, unde vom afla lucruri interesante despre istoria locului. Dacă vremea va permite, drumul va continua până la altitudinea de 4.500 m, de unde se vede refugiul Jose Rivas, situat la o altitudine de 4.800 m, aceeaşi altitudine pe care o are Montblancul, cel mai înalt vârf din Europa. Întoarcere în Quito, unde ne vom caza la Hotel Casa Gardenia 3* superior (sau similar 3*).
 • 9
  15.12.2020

  Quito – Amsterdam – București

  • Transport Autocar, avion
  • Mese Mic dejun, în avion
  Mic dejun. Timp liber pentru activități individuale și ultimele cumpărături. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 751 (17:30 / 13:20).
 • 10
  16.12.2020

  Amsterdam – București

  • Transport Avion
  • Mese În avion
  Sosire în Amsterdam la ora 13:20, de unde se va pleca spre București cu zborul KL 1379 (20:45 / 00:30).
 • 11


Informatii tarif

2380 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 250 EURO

tarif valabil pentru un grup minim de 10 turiști


 • transport
  Avion
  Autocar
  Ambarcațiune
 • cazare
  1 noapte Guayaquil
  3 nopți Insula San Cristobal
  4 nopți Quito
 • mese
  Mic dejun: 8
  Dejun: 3
  Cină: 2
 • ghizi
  Insotiţor DAL Travel
  Ghizi locali
 • marime grup
  10

Servicii

Tariful include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: București – Amsterdam – Guayaquil și Quito – Amsterdam – București cu compania KLM
- transport continental cu avionul pe rutele: Guayaquil – Galapagos și Galapagos – Quito
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 8 nopţi cazare în hoteluri de 3* superior
- mesele menţionate în program: 8 mic dejunuri, 3 dejunuri și 2 cine
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxele de intrare la obiectivele menționate în program
- excursie la Insula Kicker Rock din Galapagos
- excursie la Insula Espanola
- vizitarea Muzeului în aer liber Ini Nan de la Ecuator
- bilet la telecabina “Teleferico” din Quito cu care se va urca până la 4050 m
- vizitarea Lagunei Quilotoa
- urcare pe Vulcanul Cotopaxi și vizitarea Muzeului Sucre
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism


Tariful nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate și serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 490 euro/pers. şi continentale: 120 euro/pers., care se plătesc o dată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, dacă se aplică (transit card: 20 usd/pers. care se va achita numerar, la fața locului)
- taxa de intrare în Parcul Național Galapagos: 100 usd/pers. (se va achita numerar, la faţa locului)
- bacşişuri: 5 euro/zi/ pers. pentru şoferi şi ghizi locali, mai puţin pentru bagajişti; bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- RECOMANDAT: PACHET TURIST TRAVEL MONDIAL, care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 150.000 ron/pers. pentru cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, o sumă maximă de 5.000 ron/pers. pentru tratamente medicale de urgență în cazul acutizării unei boli cronice și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 8.500 ron/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19
- excursii opţionale care se pot realiza la faţa locului, propuse de partenerul local


Acte necesare

- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti


Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistenţă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie în funcţie de disponibilităţi şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Oferte similare

Circuit cu insotitor

1850 EURO + 3480 USD

08.12.2020 - 22.12.2020

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

3320 EURO

29.12.2020 - 18.01.2021

VEZI OFERTA