Tanzania – Zanzibar


Luxury safari

2790 EURO Vezi detalii
27.11.2020
06.12.2020
10 zile
Kilimanjaro – Arusha – Lacul Notron – Parcul Naţional Serengeti – Olduvai – Ngorongoro – Lacul Manyara – Zanzibar
14 poze

„În ținuturile Africii te izbește sentimentul de a fi trăit, pentru câtva timp, în aer”, așa descrie scriitoarea daneză Karen Blixen, timpul ei petrecut în Africa. Vă invităm să trăiți acest sentiment al „plutirii” în zone cu adevărat sălbatice și neîmblânzite ale Tanzaniei, care vă vor dezvălui peisaje spectaculoase, de la câmpiile de coastă la zonele muntoase vulcanice, de la semi-deșert la cel mai înalt vârf muntos al Africii, Kilimanjaro. Frumusețea acestor locuri completată de întâlnirile cu triburile Masai, dar și cu fascinanta lume a sălbăticiunilor care vor defila prin fața dumneavoastră, răgetele nocturne ale leilor sau aparenta liniște încărcată de mister a savanelor de acacia, vă vor conduce fără îndoială cu gândul la celebra producție cinematografică „Out of Africa”, în atmosfera căreia „parcă” veți pătrunde. Și ce poate fi mai relaxant după acest itinerar inedit presărat cu safari-uri memorabile decât un bine meritat repaus în paradisul plajelor cu nisip alb din Zanzibar, scăldate de apele turcoaz ale Oceanului Indian.


Top obiective

Artă şi arhitectură

Centrul istoric din Stone Town

Natură şi Peisaje

Masivul muntos Kilimanjaro, Parcul Naţional Serengeti, Lacul Notron, Aria de Conservare Ngorongoro, Defileul Olduvai, Parcul Naţional Tarangire, Insula Zanzibar, Prison Island, Parcul Naţional Pădurea Jozani

Tradiţii şi evenimente

Triburile Masai, vizită la casa unde s-a născut Freddie Mercury

Experienţe şi Distracţii

Safari în rezervațiile naturale, admirarea unor specii de animale rare, „Spicy Tour”


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  27.11.2020

  Bucureşti – Amsterdam – Kilimanjaro – Arusha

  • Transport Avion, minibus
  • Cazare Hotel Gran Melia Arusha 5* (sau similar 5*)
  • Mese În avion, cină
  • Obiective și activități Muntele Kilimanjaro
  Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL1372 (06:00 / 08:00), de unde se va pleca spre Tanzania, la Kilimanjaro, cu zborul KL 567 (10:05 / 20:25). Tanzania este de o frumuseţe aparte, una dintre cele mai mari ţări din Africa, o uniune între partea continentală, Tanganyika şi Insulele Zanzibar formate din Unguja şi Pemba. Relieful Tanzaniei este foarte variat, de la câmpii de coastă, la zone muntoase vulcanice şi include cel mai înalt vârf muntos al Africii, Kilimanjaro. Tanzania este singura ţară din lume care a alocat aprox. 25% din suprafaţa totală, parcurilor naţionale şi zonelor protejate. După formalitățile de pe aeroport, vom porni spre Arusha, în apropierea căreia se află masivul muntos Kilimanjaro cu o înălțime de 5.895 m, cel mai înalt munte din Africa. Cină și cazare în zona Arusha la Hotel Gran Melia Arusha 5* (sau similar 5*).
 • 2
  28.11.2020

  Arusha – Lacul Notron – Parcul Naţional Serengeti

  • Transport Vehicule 4x4
  • Cazare Domel Wilderness Camp (sau similar)
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Lacul Notron
  Mic dejun. Plecare spre Lacul Notron, un lac cu apă sărată situat în Riftul Gregory, regiunea Arusha, Tanzania. În timpul sezonului umed lacul este acoperit de ape albastre, iar în timpul sezonului uscat acestea capătă o culoare unică în nuanțe de roșu și portocaliu strălucitor, ca rezultat al procesului de fotosinteză a numeroaselor microorganisme care se dezvoltă în apele acestuia, precum și a evaporării apei și a salinității extrem de crescute a acesteia. Cunoscut ca fiind unul dintre cele mai spectaculoase lacuri situate în Marele Rift African, Lacul Notron este de asemenea și habitatul a peste 75% din populația totală de flamingo din lume. Deși apa lacului este foarte sărată, pentru cea mai mare colonie de flamingo din lume, acest lac reprezintă cu adevărat raiul pe pământ. Datorită salinității crescute a lacului, aici se formează numeroase cianobacterii, cea mai cunoscută fiind Spirulina (o algă albastră - verzuie cu pigmenți roșii). Acestea reprezintă sursa principală de hrană a păsărilor flamingo precum și sursa culorii lor roz. În cadrul unei colonii, cu cât un flamingo este mai viu colorat, cu atât mai mult acesta își va consolida poziția de lider, deoarece prin culoarea sa, acesta arată grupului său ca își poate procura mai bine hrana. Cu o populație de peste 2,5 milioane de flamingo, Lacul Notron este considerat a fi singurul loc de reproducere a acestor păsări, conservarea acestuia fiind în prezent o problemă de mediu de nivel internațional. Plecare spre Parcul Naţional Serengeti, al doilea parc naţional ca mărime din Tanzania. Denumirea Serengeti provine din limba masailor şi în traducere înseamnă câmpie fără sfârşit, o descriere potrivită a acestui ţinut sălbatic, care se întinde pe o suprafaţă de 30.000 km². Ecosistemul parcului este de-a dreptul încântător, milioane de animale străbătând permanent parcul pe care-l vom explora în cadrul unui safari inedit, cu dejun la pachet. Peste 3 milioane de animale străbat permanent câmpiile parcului: mari turme de antilope de toate felurile (ex: springbook, impala, gazele, zebre, viţei sălbatici şi altele), animale medii cum ar fi leul, leopardul, ghepardul, hiena, câinii sălbatici etc. dar şi animale mari precum bivolul, girafa, elefantul sau hipopotamul. Dintre cele 500 de specii de păsări care trăiesc în zonă, pot fi văzute: vulturul, flamingo, marţialul, struţul etc.. Cină şi cazare în Parcul Naţional Serengeti la Domel Wilderness Camp (sau similar).
 • 3
  29.11.2020

  Parcul Naţional Serengeti

  • Transport Vehicule 4x4
  • Cazare Domel Wilderness Camp (sau similar)
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Safari în Parcul Naţional Serengeti
  Mic dejun. Întreaga zi va fi dedicată pentru safari în Parcul Naţional Serengeti, cel mai faimos parc din Tanzania pentru populaţia mare de leoparzi şi lei. Vastele întinderi ale parcului reprezintă „casa” rinocerului negru, o specie pe cale de dispariţie, dar care aici găseşte protecţie şi este parte a unui program special de reproducţie alături de ghepard şi alte mii de specii de animale, păsări şi insecte. Există de asemenea şi câteva specii de reptile, printre care crocodili şi şerpi. Peisajul extraordinar este completat de păduri de acacia cu flori galbene şi salcâmi ţepoşi. Dejun, cină şi cazare la Domel Wilderness Camp (sau similar).
 • 4
  30.11.2020

  Parcul Naţional Serengeti – Olduvai – Ngorongoro

  • Transport Vehicule 4x4
  • Cazare Rhotia Valley Tented Lodge (sau similar)
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Aria de Conservare Ngorongoro
   Defileul Olduvai
  Mic dejun. Dimineaţa ne vom îndrepta spre Aria de Conservare Ngorongoro, cu o scurtă oprire pe parcurs la Defileul Olduvai, loc devenit celebru datorită siturilor arheologice, unde panteologul german Wilhelm Kattwinkel a descoperit fosile ale primilor hominizi, locul fiind astfel considerat „leagănul omenirii”. Ziua va continua cu turul zonei protejate Ngorongoro, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, situată în partea de sud a Parcului Serengeti. În această zi vom coborî pe marginea craterului adânc de 610 m către baza celei mai mari caldere din lume, unde se află în prezent una dintre cele mai mari concentrări de animale sălbatice. Craterul Ngorongoro se află la o altitudine de 2.236 m, măsoară 19,2 km în diametru şi are o suprafaţă de 304 km2. În ceea ce priveşte fauna din această zonă, populaţia animalelor ajunge la un număr de aprox. 25.000 şi raportat la acest număr, tot aici trăiesc cele mai multe animale de pradă din Africa, între care predomină leii şi leoparzii. Printre celelalte animale se mai întâlnesc elefanţi, rinoceri şi hipopotami. Dejun la pachet. Cină şi cazare la Rhotia Valley Tented Lodge (sau similar).
 • 5
  01.12.2020

  Ngorongoro – Parcul Național Lacul Manyara – Kilimanjaro – Zanzibar

  • Transport Vehicule 4x4, avion
  • Cazare Hotel TUI Blue Bahari Zanzibar 5* (sau similar 5*)
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Safari în Parcul Național Lacul Manyara
  Mic dejun. Plecare spre Parcul Național Lacul Manyara, situat în regiunea Arusha, înființat în anul 1960 și care se întinde pe o suprafață de 325 km² în jurul Lacului Manyara, un lac alcalin cu o suprafață de 231 de km² din regiunea marelui Rift African. După cazare și dejun vom porni într-un safari pentru a observa îndeaproape animalele din zonă. Parcul este casa unor numeroase populații de erbivore mari, precum antilope gnu, impala, zebre, girafe, elefanți, dar și hipopotami, bivoli și ngiri (denumirea în swahili a facocerului). De asemenea, un număr mare de babuini și alte maimuțe populează pădurile și luminișurile. Lake Manyara este un paradis și pentru ornitologi, peste 300 de specii de păsări locuind sau migrând în regiunea din jurul lacului. Cele mai multe sunt flamingo, vulturi pescari și cu creastă, dar și pelicani, cormorani sau berze. Transfer către aeroportul din Kilimanjaro pentru plecarea spre Zanzibar cu compania Precision Air, zbor PW 437 (16:50 / 18:10). Numele Zanzibar provine din combinarea a două cuvinte arabe, zenj, în traducere om negru şi bar, în traducere pământ, prin urmare, pământul negrilor, denumire dată insulei deoarece aici s-au stabilit populaţii care au venit din Orient, Iberia, Asiria şi India. Scăldată de apele albastre şi calde ale Oceanului Indian, mărginită de plaje albe cu nisip fin, „împodobită” cu dealuri vălurite şi cu palmieri care se leagănă în bătaia alizeelor, Zanzibar este o insulă cu adevărat pitorească. După sosirea în Zanzibar, transfer pentru cină şi cazare la Hotel TUI Blue Bahari Zanzibar 5* (sau similar 5*).
 • 6
  02.12.2020

  Zanzibar

  • Cazare Hotel TUI Blue Bahari Zanzibar 5* (sau similar 5*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Opționale Vizitarea oraşului vechi Stone Town
  Mic dejun. Zi liberă dedicată relaxării la plajă sau opţional, vizitarea oraşului vechi Stone Town, construit de negustorii arabi și indieni în sec. al XIX-lea din piatră de coral, numit din acest motiv „Oraşul de Piatră”, oraş care diferenţiază această insulă de alte mii de insule tropicale. Oraşul vechi impresionează prin arhitectura clădirilor care datează din sec. al XIX-lea, cu influenţele poporului Swahili, dar şi cu un amestec de elemente unice arabe, persane, indiene, europene şi africane. Oraşul în care veţi găsi bazare pline de viaţă, străduțe înguste și ziduri albe care închid între ele medina arabă, moschei, biserici creștine, băi persane şi conace grandioase construite în stil arab, cu uşi splendide sculptate în lemn, aici existând peste 500 de exemplare diferite de astfel de opere de artă manuală, a intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 2000. Turul panoramic al oraşului Stone Town va include Fortul Arab Bgome Kongwe, construit în anul 1701 şi care a servit ca fortificaţie de apărare a oraşului până în anul 1920, Catedrala St. Joseph’s, clădirea Beit El Ajaib sau „Casa minunilor”, construită de Sultan Seyid Barghash pentru ceremonii, fiind cea mai înaltă clădire din Zanzibar și Casa lui Livingstone, construită în jurul anului 1860 de către Sultanul Majid, primul din cei 11 sultani care au guvernat timp de 107 ani Zanzibarul. Veţi putea vedea casa unde s-a născut și a locuit Freddie Mercury, legendarul solist al trupei Queen, care a părăsit insula împreună cu părinții săi după Revoluția din anul 1964, cu destinația Marea Britanie. Stone Town este însă un oraș cu o mare importanță simbolică în suprimarea sclaviei, deoarece a fost unul din principalele porturi de tranzacționare a sclavilor în Africa de Est. Negustorii arabi de sclavi au sosit în Zanzibar în sec. al VIII-lea și au rezistat în zonă câteva sute de ani, urmele teribilului negoț fiind vizibile și astăzi, deoarece orașul a trăit și s-a dezvoltat prin comerțul cu marfă vie pe o perioadă îndelungată de timp. Întoarcere pentru cină şi cazare la Hotel TUI Blue Bahari Zanzibar 5* (sau similar 5*).
 • 7
  03.12.2020

  Zanzibar

  • Cazare Hotel TUI Blue Bahari Zanzibar 5* (sau similar 5*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Opționale Tur de o jumătate de zi la Prison Island
   Parcul Naţional Pădurea Jozani
  Mic dejun. Zi liberă dedicată relaxării la plajă sau opţional, tur de o jumătate de zi la Prison Island, care în traducere înseamnă Insula Închisoare, denumire generată de faptul că în trecut aceasta a fost folosită de către arabi pentru a-i izola pe sclavi; atracţia actuală a insulei o reprezintă însă broaştele ţestoase Aldabra gigant. O altă variantă pentru petrecerea timpului liber poate fi o excursie opţională în Parcul Naţional Pădurea Jozani, singurul parc naţional din Zanzibar, un mozaic bogat al diverselor habitate naturale ale insulei, recunoscut prin pădurile de mangrove şi mlaștini, cu numeroase specii endemice printre care şi specia de maimuţe Red Colobus, aflată pe cale de dispariţie. În anul 2016, parcul a fost numit Rezervaţie a Biosferei de către UNESCO. Pe lângă maimuţe, veţi putea observa în acest parc şi numeroase specii exotice de păsări, reptile şi animale care trăiesc în jurul mangrovelor. Întoarcere pentru cină şi cazare la Hotel TUI Blue Bahari Zanzibar 5* (sau similar 5*).
 • 8
  04.12.2020

  Zanzibar

  • Cazare Hotel TUI Blue Bahari Zanzibar 5* (sau similar 5*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Opționale Excursie opţională de o jumătate de zi „Spicy Tour”
  Mic dejun. Zi liberă dedicată relaxării la plajă sau excursie opţională de o jumătate de zi „Spicy Tour”. De-a lungul timpului, insula şi-a câştigat renumele de „Insula Mirodeniilor”, deoarece aici se găsesc foarte multe ierburi aromatice și condimente care stau la baza unei bucătării recunoscute pentru exotismul și rafinamentul preparatelor sale. Miresmele de vanilie, cuișoare sau nucșoară cuprind întreaga insulă. Zanzibarul este faimos pentru exporturile de cuișoare, nucșoară, piper, vanilie, scorțișoară sau ghimbir, iar o serie de plante care în trecut erau folosite pentru tratarea malariei, indigestiilor etc. reprezintă astăzi o adevărată medicamentație naturistă pentru mulți localnici. Mirodeniile aduse de negustori şi călători în această insulă cu teren fertil în urmă cu mai mult de două secole au schimbat istoria, pentru că pe lângă comerţul cu sclavi, Zanzibarul a atras sultanii din Oman şi pentru cuişoare, nucşoară, scorţişoară, piper sau pentru alte condimente exotice care creşteau doar în aceste locuri. Veţi avea ocazia să descoperiţi savoarea fructelor exotice şi aroma condimentelor şi să aflaţi parcursul acestora de când sunt cultivate până ajung în preparatele aromate pe care le consumaţi. Turul va include vizite ale fermelor în care se cultivă acestea şi o demonstraţie a modului în care sunt folosite. În cadrul activităţilor interactive, vă veţi dezvolta abilitatea de a recunoaşte anumite plante şi fructe exotice după miros, gust, textură. Veţi descoperi aroma condimentelor precum scorţişoară, cardamon, oregano, vanilie, ylang-ylang, cuişoare, cumin, ghimbir şi a celor mai aromate fructe dintre papaya, mango, fructul pasiunii şi altele. Întoarcere pentru cină şi cazare la Hotel TUI Blue Bahari Zanzibar 5* (sau similar 5*).
 • 9
  05.12.2020

  Zanzibar – Dar Es Salaam – Amsterdam

  • Transport Minibus, avion
  • Mese Mic dejun, în avion
  Mic dejun. În prima parte a zilei ne vom mai putea bucura de plajele cu nisip alb și de apa caldă a oceanului. În a doua parte a zilei vom fi transferaţi către aeroport pentru plecarea spre Dar Es Salaam cu compania Precision Air, zbor PW 712 (21:10 / 21:40), de unde vom pleca spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 569 (23:40 / 07:00).
 • 10
  06.12.2020

  Amsterdam – Bucureşti

  • Transport Avion
  • Mese În avion
  Plecare spre Bucureşti cu zborul KL1373 (09:25 / 13:10).


Informatii tarif

2790 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 590 EURO

tarif valabil pentru un grup minim de 10 turişti; pentru mai puţini turişti, tariful se va recalcula


 • transport
  Avion
  Minibus
  Vehicule 4x4
 • cazare
  1 noapte Arusha
  2 nopți Parcul Naţional Serengeti
  1 noapte Ngorongoro
  4 nopți Zanzibar
 • mese
  Mic dejun: 4
  Dejun: 4
  Cină: 4
  All inclusive:4
 • ghizi
  Însotiţor DAL Travel
  Ghizi locali
 • marime grup
  10

Servicii

Tariful include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Amsterdam – Kilimanjaro şi Dar Es Salaam – Amsterdam – Bucureşti cu compania KLM
- transport continental cu avionul pe ruta: Arusha – Zanzibar
- transport continental cu avionul pe ruta: Zanzibar – Dar Es Salaam
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- transport cu vehicule 4x4 în timpul safari-urilor
- 11 nopţi cazare în hoteluri de 4*+, 5* şi lodge-uri
- mic dejun bufet, dejun şi cină conform program (pe parcursul safari-urilor pensiune completă, iar în Zanzibar All Inclusive)
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxe de intrare în toate parcurile menționate în program
- safari în Parcul Național Serengeti
- safari în Craterul Ngorongoro
- safari în Parcul Național Lacul Manyara
- safari în Parcul Naţional Tarangire
- ghizi locali
- însoţitor român de grup
- asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: PACHET TURIST TRAVEL MONDIAL, care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 150.000 ron/pers. pentru cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, o sumă maximă de 5.000 ron/pers. pentru tratamente medicale de urgență în cazul acutizării unei boli cronice și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 8.500 ron/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19


Tariful nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale aprox. 490 euro/pers. şi pentru zborurile continentale: aprox. 60 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- bacşişuri: 90 euro/pers. pentru ghizi, şoferi, ajutori de şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup
cel târziu la sosire)
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerii externi:
• plimbarea cu barca pe Lacul Naivasha: aprox. 50 usd/pers.
• vizitarea unui sat de Masai: aprox. 40 usd/pers.
• plimbarea cu balonul în rezervația Serengeti: aprox. 450 usd/pers.
• vizita în Stone Town: aprox. 55 usd/pers.
• tur în Prison Island: aprox. 60 usd/pers.
• excursie în Parcul Naţional Pădurea Jozani: aprox. 70 usd/pers.
• „Spicy Tour”: aprox. 55 usd/pers.

NOTĂ:
La cerere, programul se poate prelungi cu 3 nopţi la plajă în Zanzibar, la tariful de: 390 Euro / persoană


Acte necesare

- pașaportul electronic sau pașaportul simplu valabil cel puțin 6 luni de la data încheierii călătoriei; nu se acceptă pașaportul temporar
- vă rugăm să vă asigurați că documentele de călătorie nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranță și că aveți 3 pagini libere consecutive pentru aplicarea ștampilelor la sosire
- 2 fotografii tip paşaport care vor fi luate personal în călătorie


Condiții de înscriere

INFORMAȚII VIZE:
- cetățenii români care călătoresc în Republica Unită Tanzania nu au nevoie de viză pentru o perioadă de 90 de zile

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achită cu min. 60 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti


Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăţi
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Oferte similare

Circuit cu insotitor

1200 EURO

26.12.2020 - 06.01.2021

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

870 EURO + 1990 USD

27.12.2020 - 07.01.2021

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1290 EURO

29.12.2020 - 08.01.2021

VEZI OFERTA