Sri Lanka & Maldive


De la 2405 USD Vezi detalii
A Pleci cand dorești!
Plecare din Bucuresti
16 zile
Acest program este o propunere ce include sugestiile noastre de traseu. Puteți să îl considerați punctul de plecare spre o calatorie ce poate fi personalizată conform dorințelor dumneavoastră, modificând numărul de zile, obiectivele turistice etc.
3 poze

Ziua 1: Colombo
La sosirea pe aeroportul Bandaranaike din Colombo veți fi întâmpinați de ghidul local și conduși spre Negombo, un minunat oraș situat pe malul oceanului denumit popular de localnici “Mica Romă“. Aproape de aeroport, acesta este locul ideal unde vă puteți recupera dupa zborul lung.
Ajunși la hotel, puteți efectua formalitățile de check – in.
În funcție de ora sosirii, puteți face o plimbare prin centrul orașului sau puteți opta pentru o plimbare cu barca de-a lungul canalului Muthurajawala, cel mai lung din Sri Lanka.
Cazare: Goldi Sands Negombo

Ziua 2: Negombo – Dambulla – Polonnaruwa
În această dimineață, după micul dejun începeți călătoria dumneavoastră spre aceast trunghi cultural. Pe tot parcursul drumului vă puteți bucura de cele mai frumoase peisaje din Sri Lanka: câmpuri de orez, palmieri și dealuri ce oferă o priveliște uimitoare.
Faceți o scurtă oprire în orașul Kurunegala pentru a admira uriașa statuie a lui Buddha. Masa de prânz va fi servită la un restaurant local.
Următoarea oprire a zilei va fi la Dambulla, unde veți face o vizită la cel mai mare și totodată cel mai bine conservat complex de temple aflate în peșteri din Sri Lanka. Templul din Dambulla, cunoscute popular și sub numele de Templul de Aur face parte din patrimoniul mondial al UNESCO începând cu anul 1991.  Aici veți putea admira incredibile picturi murale budiste aranjate într-un sistem de cinci peșteri.
Ajungeți în Polonnruwa unde veți fi conduși la hotel pentru efectuarea formalităților de check – in.
Cazare: Deer Park Giritale
Regim mese: mic dejun, dejun

Ziua 3: Polonnaruwa – Sigiriya
Această zi este dedicată descoperirii Patrimoniului National al UNESCO din această ţară.
În această dimineaţă, după micul dejun, veţi face o excursie matinală pentru a vizita Sigiriya – considerată cea mai pitorească fortăreaţă construită vreodată de om. Sigiriya, al cărui nume înseamnă „Stânca Leului” este o stâncă platou aflată la 370 de metiri înălţime deasupra mării datând din secolul al X – lea.  Impresionantul bloc de granit a jucat multă vreme atât rol de fortăreaţă cât şi sediu al castelului regal din acea vreme.
Sigiriya este de asemenea şi una dintre cele mai vechi grădini din lume. Aici veţi putea admira grădini superbe amenajate pe terenul în terase. Tot aici veţi avea ocazia să vedeți numeroasele fresce care amintesc de trecutul glorios al acestei fortăreţe.
Continuaţi ziua cu o vizită în vechiul oraş Polonnaruwa unde vă așteaptă numeroasele sit-uri arheologice.  Faceţi o scurtă oprire la Gal Vihara pentru a vedea principala atracţie a zonei: templul care adăposteşte un grup de patru statuete a lui Buddha sculptate în piatră de granit.
Opțional, puteţi inchiria o biclicleta pentru o plimbare prin această zonă care se întinde pe mai bine de 5 km.
Cazare: Deer Park Giritale
Regim mese: mic dejun,

Ziua 4: Polonnaruwa – Matale
În această dimineaţă, după micul dejun, veţi pleca la drum spre regiunea montană Knuckles. Pe drum veţi face o scurtă oprire pentru a vizita templul Nalanda Gedige, unul dintre cele mai vechi temple hinduse din ţară.
Următoarea destinaţie a zilei va fi o grădină de condimente din Matale. Veţi avea ocazia să aflaţi mai multe detalii despre numeroasele utilizări cosmetice şi terapeutice ale mirodeniilor şi ierburilor.
Tot aici veţi avea ocazia să participaţi activ la o clasă de gătit şi mai apoi să vă bucuraţi de un prânz delicios.
La sosirea în regiunea Knuckles, veţi fi conduşi la complexul unde veţi petrece noaptea pentru efectuarea formalităţilor de check – in. Vă puteţi bucura de restul zilei libere pentru a admira priveliştile uluitoare ale munţilor din incinta complexului dumvneavoastră, un complex ecologic de lux.
Cazare:  Madulkelle Tea Eco Lodge
Regim mese: mic dejun, dejun

Ziua 5: Matale – Kandy
În această dimineaţă, după micul dejun, puteţi face un traseu de o jumătate de zi prin Munţii Knuckles.  Pe tot parcurul traseului veţi avea ocazia să admiraţi copaci giganţi si pădurea deasa dar şi să vă bucuraţi de vederile spectaculoase ale vârfurilor munţilor care sunt foarte asemănătoare cu forma articulaţiilor mâinilor, de aici şi numele zonei.
Următoarea destinaţia turistică pe care o veţi vizita azi va fi oraşul Kandy, fostă capitală regală, ultima locuinţă a regilor din Sri Lanka.  O scurtă oprire în centrul oraşului vă va da ocazia să vizitaţi lacul, piaţa centrală dar şi Muzeul Pietrelor Preţioase.
Ultimul obiectiv turistic pe care îl veţi vizita în această zi este Templul Dintelui din Kandy, aflat în complexul palatului regal.  Templul şi-a primit numele de la relicva lui Buddha pe care o adăposteşte cu multă grijă, pe o floare de lotus din aur masiv aflată într-un altar. Pe pereții templului este ilustrată întreaga poveste a dintelui. Acesta a fost furat, plimbat şi recuperat şi începând cu secolul al XVI-lea este păstrat în acest loc. De asemenea, încă din cele mai vechi timpuri, această relicvă juca un important rol în politica locală, deoarece exista credinţa populară conform căreia oricine deţinea această relicvă deţinea şi puterea ţării.
Kandy a fost ultimul oraş capitlă al regilor Sinhalese şi a devenit parte a patrimoniului mondial al UNESCO începând cu anul 1988.
Spre seară veţi ajunge la Kitulgala, unde veţi fi cazaţi peste noapte.
Cazare: Borderlands – Kitulgala
Regim mese: mic dejun

Ziua 6: Kitulgala
Această dimineaţă este destinată în special celor mai aventuroşi dintre dumneavoastră.  După servirea micului dejun fiţi pregătiţi pentru o o sesiune de rafting pe râul Kelani. Nivelul de dificultate extrem de scăzut al acestei călătorii vă va da posibilitatea să admiraţi peisajele superbe de-a lungul distanţei de 7 km pe care o veţi străbate.
În drumul dumneavoastrp dintre Kitulgala şi regiunea Maskeliya veţi avea ocazia să admiraţi nesfârşitele plantaţii de ceai care oferă o frumuseţe aparte acestei zone.
O dată ajunşi la destinaţie, veţi fi conduşi la hotelul situat la poalele muntelui lui Adam pentru efectuarea formalităţilor de check – in.  Vârful lui Adam este unul dintre cele mai importante obiective turstice din Sri Lanka, oferind turiştilor răsărituri uimitoare.
Restul după amiezii vă puteti bucura de un program liber .
Cazare: Punsisi Rest Dalhousie
Regim mese: mic dejun

Ziua 7: Maskeliya
În această dimineaţă, după servirea micului dejun, veţi face o urcare de aproximativ 5000 de paşi către vârful muntelui, cunoscut şi sub numele de „Sri Prada” sau „Piciorul Sacru”. Aici veţi avea ocazia să vizitaţi un mic templu aflat în vârf – un loc important  pentru pelerinajele religioase anuale.  O dată ajunşi în vârf, bucurați-vă de frumuseţea priveliştii care vă va taia răsuflarea.
Ziua dumeanvoastră va continua cu o plimbare pitorească cu trenul spre Hatton, un oraş de munte plin de viaţă şi culoare, populat în cea mai mare parte de muncitorii de pe plantaţiile de ceai.  O dată ajunşi la mica staţie fermecătoare din Nanu Oya, veţi fi preluaţi de ghidul local pentru o vizită la Nuwara Eliya.  Acest micuţ oraş colonial situat în inima insulei este denumit popular „Mica Anglie” datorită numeroaselor sale cabane luminoase, a caselor construite în stil colonial dar şi datorită climei reci.
Cazare: The Cottage by Jetwing (Nuwara Elyia)
Regim mese: mic dejun

Ziua 8: Nuwara Eliya – Haputale
În această dimineaţă, chiar înainte de răsărit veţi fi transferaţi spre Parcul Naţional Horton – o zonă renumită din ţara ceaiului pentru cascadele şi câmpiile de o frumuseţe greu de egalat.  Veţi  face o scurtă drumeţie care vă va duce până în vârful platoului la celebra stâncă care poartă numele de Sfârșitul Lumii.  Micul dejun va fi servit sub formă de picnic în timp ce vă veţi bucura de peisajele şi de liniştea naturii.
În drumul spre cea mai populară regiune de plantare a ceaiului din insulă, veţi face o scurtă oprire pentru  a admira numeroasele cascade.
Urmează o vizită la o fabrică de ceai unde vă veţi întâlni cu lucrătorii şi unde veţi afla mai multe despre întregul proces de extragere şi prelucrare a frunzelor de ceai pentru a obţine faimoasă aromă a ceaiului din Ceylon.
O dată ajunşi în Bambarakanda, destinaţia în care veţi înnopta, după efectuarea formalităţilor de check – in veți avea ocazia să vizitaţi cea mai mare cascadă din ţară.
Cazare:  Melheim Resort Haputale
Regim mese: mic dejun

Ziua 9: Haputale – Udawalawe
În această dimineaţă puteţi alege să faceţi o urcare spre stânca Ella, considerată paradisul iubitorilor de trasee montane. Pe drum veţi străbate pădurile de eucalipt şi veţi avea şansa să vă răcoriţi în cascada Rawana.
Pentru cei mai puţin aventuroşi, puteţi opta pentru o excursie cu tuk tuk-ul prin plantaţiile de ceai din Haputale.
Prânzul va fi servit sub formă de picnic.
În cea de-a doua parte a zilei veţi lăsa în urmă peisajele idilice ale ţării ceaiului şi veţi merge spre Parcul Naţional Udawalawe. Veţi avea ocazia să faceţi un jeep safari prin iarba înaltă pentru a admira numeroasa populaţie de elefanţi de aici. Tot aici veţi putea vedea o varietate de animale sălbatice precum crocodili, şopârle gigant  dar şi păsări acvatice.
Cazare: Kalu Hideaway Udawalawe
Regim mese: mic dejun, dejun

Ziua 10: Udawalawe – Talalla
În această dimineaţă, după servirea micului dejun, veţi pleca spre plajele din sudul insulei.
Bucuraţi-vă de o zi liberă în care vă puteţi relaxa la hotel sau, pentru cei pasionaţi, puteţi încerca o sesiune de surfing în apele turcoaz ale Oceanului Indian. Pentru iubitorii de yoga, se poate organiza opțional  o sesiune de relaxare şi meditaţie.
Cazare: Talalla Retreat Talalla South
Regim mese: mic dejun

Ziua 11: Talalla – Colombo
În această dimineaţă, după micul dejun, veţi putea face o plimbare cu biclicletele prin peisajul rural al insulei. Veţi avea ocazia să admiraţi câmpurile de orez şi satele pline de viaţă şi culoare.
Ziua continuă cu drumul de-a lungul coastei spre Galle. O dată ajunşi la această fortăreaţă veţi putea face un tur al oraşului pentru a descoperi magazinele de tip boutique, bisericile istorice, muzeele dar şi farul luminos din port, devenit simbolul oraşului. Descoperiţi straduţele înguste care freamătă de restaurante şi magazine în timp ce vă delectaţi cu cea mai bună îngheţată din Sri Lanka.
Spre seara ajungeţi  în Colombo unde veţi fi conduşi la hotel pentru efectuarea formalităţilor de check -in. Aceasta este ultima destinaţie din Sri Lanka înainte de plecarea dumneavoastră spre Maldive.
Cazare: Lake Lodge Colombo
Regim mese: mic dejun

Ziua 12: Colombo – Male
După servirea micului dejun veți face formalitățile de check – out și veți fi transerați la aeroport pentru zborul către insulele Maldive unde veți petrece următoarele zile.. Bucurați-vă de una dintre cele mai frumose destinații tropicale din lume, renumită pentru plajele cu nisip alb fin și apele albastre cristaline.
Cazare: Sun Island Resort & Spa

Zilele 13 – 15: Maldive
Petreceti aceste zile libere pe plajele din Maldive.
Cazare: Sun Island Resort & Spa
Regim mese: mic dejun

Ziua 16: Maldive – plecare
În această dimineață serviți micul dejun la hotel după care veți fi transferați la aeroportul din Male pentru zborul de întoarcere spre casă.
Regim mese: mic dejun


Top obiective

Artă şi arhitectură

Templul din Dambulla, fortareaţa Sigiriya, templul Nalanda Gedige, Templul Dintelui din Kandy

Natură şi Peisaje

Câmpuri de orez, palmieri și dealuri, Parcul Naţional Udawalawe

Experienţe şi Distracţii

Traseu de o jumătate de zi prin Munţii Knuckles, rafting pe râul Kelani
Informatii tarif

- Tariful poate varia in functie de:
- Gradul de ocupare al unitatilor de cazare
- Nivelul tarifelor existente pentru perioada solicitata (in sezon de varf costurile sunt mai ridicate)
- Oferte speciale cand tarifele scad simtitor
- Cazarea va fi asigurată în hoteluri de minim 4*

Notă:   Tarifele sunt exprimate in dolari / persoana / sejur, cazare in camera dublă.


 


 • transport
  Avion, masina, barca, tuk tuk, bicicleta
 • cazare
  Hotel 4*
 • mese
  mic dejun, pranz

Servicii

Tariful include

- Cazare 15 nopți în hotelurile menționate, în tipul de cameră menționat
- Mesele menționate în program
- Toate tururile și transferurile în conformitate cu itinerarul
- Toate taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate în program
- Ghid local


Tariful nu include

- Bilete de avion: de la 990 Euro / persoana  (transport intercontinental + transport intern)


Acte necesare

Pasaport normal, nu temporar, valabil minim 6 luni de la intoarcerea in tara


Condiții de înscriere

- La momentul inscrierii se achita 30% din pachetul de servicii locale si integral biletele de avion
- Pana cu 35 zile inainte de inceperea calatoriei se achita diferenta pana la valoarea integrala a pachetului de servicii


Observații

- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentul de călătorie, PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei.
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »
 3.4 (bazat pe 34 de pareri)
 • Pret
 • Servicii
 • Insotitor
 • Calitate

Image - 10 March 2015 -

Jhon Doe

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed a lorem quis neque interdum consequat ut sed sem. Duis quis tempor nunc. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus."

Image - 10 March 2015 -

Jhon Doe

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed a lorem quis neque interdum consequat ut sed sem. Duis quis tempor nunc. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus."

Image - 10 March 2015 -

Jhon Doe

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed a lorem quis neque interdum consequat ut sed sem. Duis quis tempor nunc. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus."