Franța este cea mai mare țară din vestul Europei și a treia ca mărime din Europa. În plus, zonele sale de poveste atrag turiști dornici de aventuri, de vacanțe fabuloase la mare, la munte, în regiuni viticole legendare sau în minunatul Paris. Deși Londra este cel mai vizitat oraș din lume, Franța – ca țară – deține supremația mondială: peste 80 de milioane de turiști străini în fiecare an!

Acest lucru nu este deloc de mirare având în vedere frumusețea arhitecturală a locului, aerul romantic, gastronomia excelentă sau cultura care a avut un impact puternic asupra lumii întregi de-a lungul timpului. Acest loc de poveste este un spațiu în care te poți întoarce de fiecare dată fără a te plictisi de el. Fiecare simbol francez, fie că este celebru sau mai puțin cunoscut, are un impact pozitiv asupra turismului în Hexagon, iar noi, la DAL Travel, am ales să le oferim clienților noștri ocazia de a pleca în vacanțe de vis pe întreg teritoriul Franței.

Iată câteva destinații care cu siguranță vă vor motiva să puneți la cale o nouă călătorie:

 

Lyon 

Cel de-al doilea cel mai important oraș al Franței, după Paris, este surprinzător de nedescoperit. Deși Lyon nu face parte adesea din itinerariile turistice, multe comori culturale îi așteaptă pe cei care au timp să exploreze orașul. Cu o istorie care datează din timpurile antice romane, Lyonul a câștigat un loc bine meritat pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Orașul se mândrește cu cele mai vechi ruine din Franța, cu cartiere medievale și cu case renascentiste. 
Cartierele întinse de-a lungul râurilor Rhône și Saône reflectă moștenirea bogată a orașului și au un caracter enigmatic al Lumii Vechi, în timp ce Presqu'ile exemplifică eleganța secolului al XIX-lea. O mulțime de turiști aleg să ajungă în Lyon și pentru a savura bucătăria sa celebră.

Recomandare de vacanță: City Break Lyon

 

Arcul de triumf

Încă din anul 1836, Arcul de Triumf a reprezentat un simbol al Franței, fiind acum cel mai cunoscut monument și unul dintre cele mai faimoase monumente militare din lume. 
Impunătorul monument ce veghează peste celebrul bulevard Champs Elysees are o istorie destul de veche și a fost ridicat în amintirea victoriilor militare. Construcția acestui monument impresionant a fost ordonată de către Împăratul Napoleon, după victoria sa asupra armatei ruso austriece, în bătălia de la Austerlitz din anul 1806. 
Pe lângă istoria sa și una dintre cele mai impresionante arhitecturi din lume, Arcul de Triumf îți va oferi o priveliște minunată asupra Parisului, pe care nu trebuie să o ratezi. 

Recomandare de vacanță: City Break Paris

 

Marsilia

Cu un port aglomerat și o energie urbană vibrantă, Marsilia face apel la vizitatorii care caută o experiență turistică autentică. Acest oraș cosmopolit este cel mai vechi din Franța și cel de-al doilea ca mărime după Paris, având multe de oferit turiștilor: de la istoria antică și diversitatea culturală până la peisajele superbe de pe litoral. 
Peste tot în Marsilia, vizitatorii se simt “aproape” de apele albastre ale mării - indiferent dacă merg pe o stradă veche cu vedere la mare sau pe una lăturalnică, aceștia simt briza răcoritoare a mării. Patrimoniul colorat și multietnic al orașului face, de asemenea, Marsilia un loc fascinant. Având în vedere legătura dintre Europa și Africa de Nord, Marsilia găzduiește o populație considerabilă de emigranți din Algeria. Este posibil să găsiți souks tradițional arab la fel de ușor ca o clasică franceză bouillabaisse.

Recomandare de vacanță: City Break Marsilia

 

Normandia 

Orașe aparent desuete, cu arhitectură superbă și porturi vechi, plaje cu semnificație istorică, stânci albe, de un dramatism aparte, stridii delicioase, pajiști verzi și întinse, pigmentate cu livezi de meri – toate acestea se regăsesc în Normandia, spectaculoasa regiune din nord-vestul Franței, doldora de cultură, peisaje și tradiții.
Una dintre cele mai fermecătoare regiuni din Franţa, construită din piatra stâncilor bătute de valuri şi erodate de jocul nesfârşit al mareelor, prin munca susținută a oamenilor locurilor, care, în ciuda proximităţii lor, au identităţi şi istorii diferite. Vei fi fermecat de peisajul extrem de variat al Normandiei, de grandoarea stâncilor abrupte, de eleganţa stil belle époque a Rivierei Normande, de cele mai frumoase peisaje rurale din Franţa, de dealurile cu pante uşoare şi de moştenirea arhitecturală care a reuşit să supravieţuiască chiar şi distrugerilor celui de-Al doilea Război Mondial.

Recomandare de vacanță: Circuit Normandia - Bretania

 

Provence

Cu atât de multe atracții, sunete și culori, singurul lucru dificil atunci când vine vorba despre o excursie în Provence este cel legat de a te decide unde să mergi și ce să vizitezi mai întâi. 

Regiunea scăldată de soare și udată la sud de apele Mării Mediterane, este locul în care cerul pare veșnic albastru și unde vezi la tot pasul câmpuri de lavandă, floarea soarelui, maci și plantații întregi de măslini, lămâi și portocali. Vestită însă şi pentru galbenul „Florii-soarelui” a lui Van Gogh, cu o lumină atât de iubită de pictorii de la 1800 care au profitat de lumina penetrantă și de paleta amețitoare de culori, Provence dă în continuare viață peisajelor sale inegalabile.

Recomandare de vacanță: Circuit Franța - Provence

 

Nisa

Nisa este cea mai vizitata și totodată cea mai mare stațiune de pe Coasta de Azur, fiind locul perfect de unde poți începe explorarea Rivierei Franceze și nu e de mirare, deoarece are unele dintre cele mai atractive obiective turistice. Este simplu de înțeles de ce a fost destinația preferată de vechii aristocrați englezi sau de pictorii impresioniști care au ales sa creeze și să-și desăvârșească operele în Nisa.

Dacă ai nevoie de un singur motiv să alegi un City break la Nisa, acesta este că stațiunea de pe Coasta de Azur oferă câte ceva pentru fiecare: clima mediteraneană, plajă largă, un oraș vechi captivant și care așteaptă mereu turiștii să fie descoperit, o selecție de monumente arhitecturale și muzee, dar și o varietate de baruri și restaurante pe toate gusturile. Tot ceea ce îți rămâne de făcut este să-ți alegi perioada în care vrei să vizitezi fabuloasa Nisa.

Recomandare de vacanță: Circuit Burgundia - Provence - Coasta de Azur

 

Monaco

Monaco este una dintre cele mai fascinante țări din lume. Strălucirea și farmecul său se îmbină perfect cu frumusețea naturală și arhitectura veche de secole, fapt pentru care acesta este o destinație de vacanță care este diferită de oricare alta. Poate că Monaco este a doua cea mai mică țară de pe pământ, după Vatican, dar poate oferi atracții de neuitat.
Atunci când spunem Monaco, gândurile noastră zboară imediat spre lux și rafinament. În statul princiar de numai doi kilometri pătrați care este situat pe Riviera Franceză, veți rămâne surprinși de zecile de atracții turistice care vă vor fascina la tot pasul.

Recomandare de vacanță: Circuit turistic Italia - Franța
 

Turnul Eiffel

A fost odată cea mai înaltă construcție din lume...
Turnul Eiffel este, probabil, cel mai cunoscut obiectiv turistic din Europa și simbolul francez cel mai de preț.
Nu se pune problema unei vizite în Paris fără a vizita și Turnul Eiffel. Chiar dacă faimoasa construcție nu se află de la început în itinerariul tău de călătorie, îi vei vedea profilul metalic din orice punct al Parisului te-ai afla, căci turnul se ridică la 300 de metri înălțime. Când a fost construit, la sfârșitul secolului al XIX-lea, înălțimea sa era dublă față de cea a  Monumentului din Washington, cea mai înaltă clădire a lumii în acel moment.

Recomandare de vacanță: City Break Paris
 

Cannes

Această stațiune legendară are câte ceva pentru toate gusturile din strălucirea Coastei de Azur: plaje private, porturi pline cu iahturi de lux, bulevarde elegante și restaurante la modă. Situată într-o locație încântătoare, în Golful de la Napoule, Cannes este binecuvântată de climatul mediteranean. Vremea este plăcută pe tot parcursul anului și este perfectă pentru plajă din mai până în octombrie. Frunzele de palmier  adie peste tot pe străzile din Cannes, iar florile subtropicale înfloresc în tot orașul, dând vizitatorilor impresia de a fi în paradis. 
În fiecare vară, în lunile iulie și august, pentru mai multe nopți, Golful Cannes se aprinde la propriu în timpul renumitului Festival al focurilor de artificii. Acest eveniment internațional unic reunește cei mai buni designeri de artificii din întreaga lume. Festivalul a început în anul 1967 și atrage mii de spectatori de-a lungul plajelor din Cannes. Fiecare noapte a festivalului oferă emoții diferite și surprize provenite de la  o serie de artificii orbitoare.

Recomandare de vacanță: Circuit turistic Franța

Ți-am atras atenția deja? Dacă te-ai hotărât deja că Franța este următoarea ta destinație, fă-ți și tu o rezervare pentru unul dintre circuitele DAL Travel și hai să descoperim ținuturi însorite!