America Centrală este fâșia de pământ care leagă America de Nord și America de Sud, dar pentru călători, este mult mai mult decât atât. Cu șapte țări de unde pot alege – fiecare cu atracții naturale și culturale uimitoare - poate fi dificil să se hotărască unde și ce trebuie vizitat. 

Consultanții DAL Travel ne-au ajutat să facem un top al celor mai frumoase obiective turistice din America Centrală, pe care e musai să le puneți pe lista de călătorie:

 

1.    Situl arheologic Tikal - Guatemala 

Situat în pădurea tropicală din nordul Guatemalei, Tikal este una dintre atractiile turistice cele mai populare, grație frumuseții și minunilor sale naturale. Numele Tikal se traduce prin „Locul vocilor” (uneori, „Locul limbilor”), loc în care trăiau cândva un sfert de milion de oameni. În prezent, tot ce a mai rămas din aceasta metropolă antică sunt aproximativ 3000 de structuri mayașe nemaipomenite. Orașul este înconjurat de o rezervație naturală vastă și bogată, în care trăiesc maimuțe, papagali, cerbi și alte specii incredibile de animale și păsări. 

Recomandare de vacanță în Guatemala: Circuit de grup Mexic – Guatemala – Belize – Honduras 

 

2.    Granada - Nicaragua

Granada este un oraș semnificativ din punct de vedere cultural din Nicaragua, care merită vizitat în timpul petrecut în America Centrală. Vă puteți aventura într-o excursie palpitantă pe Vulcanul Mombacho, supranumit de localnici „gardianul Granadei”, care face parte din cele 76 de zone protejate din Nicaragua. Și similar cu multe orașe importante, puteți găsi, de asemenea, o mulțime de obiective turistice, artă, cultură și recreere pentru a vă menține ocupat toată ziua.

Recomandare de vacanță în Nicaragua: Circuit de grup America Centrală: Panama - Costa Rica - Nicaragua - El Salvador - Honduras

 

3.    Parcul Național Arenal - Costa Rica

Zona Arenal din Costa Rica este una dintre cele mai frumoase și populare printre turiștii locali și străini. Acest vulcan a fost cândva unul dintre cei mai activi din țară, dar a intrat într-o fază de odihnă și este acum o destinație sigură de explorat. Se pot închiria biciclete de la unul dintre magazinele locale pentru a avea parte de o plimbare în jurul drumurilor forestiere de unde se poate admira priveliștea spectaculoasă asupra habitatelor naturale și a minunilor geologice.

Recomandare de vacanță în Costa Rica: Circuit de grup Costa Rica 

 

4.    Panama City - Panama

Un oraș modern și important centru comercial care se întinde de-a lungul coastei Pacificului, Panama City este capitala țării. Punct de escală pe una dintre cele mai importante rute comerciale, prin care au trecut numeroasele încărcături de aur și argint capturate de spanioli, Panama City a fost și baza de plecare a expedițiilor de cucerire a Imperiului Incaș. Farmecul deosebit, dar și numeroasele sale atracții precum Catedrala Metropolitana, Muzeul Canalului Panama, Bolivar Plaza, Palatul Prezidențial sau Parcul Național Soberanía, fac din capitala panameză un excelent punct de plecare pentru sejurul tău în această minunată țară.

Recomandare de vacanță în Panama: Circuit de grup Panama - Columbia  - Ecuador - Galapagos 

 

5.    Joya de Cerén - El Salvador
O așezare înființată în jurul anului 600 d.Hr., care a fost distrusă de o erupție a vulcanului Loma Caldera, Joya de Cerén este unul dintre cele mai populare atracții din El Salvador. În prezent starea excepţională a vestigiilor oferă o perspectivă asupra vieţii cotidiene a populaţiei Americii Centrale, care lucra pământul în acea vreme.

Recomandare de vacanță în El Salvador: Circuit de grup America Centrală: Panama - Costa Rica - Nicaragua - El Salvador - Honduras

 

6.    Lamanai - Belize

Amplasat într-o junglă luxuriantă de pe malul New River, Lamanai este cel mai renumit sit arheologic din nordul Belize și unul dintre cele mai mari centre de ceremonii. Lamanai înseamnă „Crocodilul înfundat" în limba mayașă, imagini cu crocodili fiind descoperite pe clădirile excavate, dar și figurine ceramice. Călătoria până la site este o aventură în sine. O oră cu barca pe Râul New River asigură observarea frecventă a faunei sălbatice, iar jungla densă dă o senzație stranie acestor ruine, care încă nu sunt complet excavate.

Recomandare de vacanță în Balize: Circuit de grup Mexic - Guatemala - Honduras - Belize

 

7.    Situl arheologic Copan - Honduras

La granița dintre San Salvador și Honduras, Copan, fosta capitală a unui important regat mayaş, este unul dintre cele mai mari şi impresionante din centrele mayașe descoperite până în prezent. Porniți într-o călătorie înapoi în timp pentru a explora ruinele piramidelor mari, temple, altare și piațetele încercând să “descifrați” hieroglifele și legendele sculpturilor în piatră care sunt încă vizibile printre ruine.

Recomandare de vacanță în Honduras:  America Centrală: Panama - Costa Rica - Nicaragua - El Salvador - Honduras