Cel mai divers continent din lume își redeschide ușor-ușor porțile, iar noi ne bucurăm că putem experimenta din nou safariuri incredibile în cele mai cunoscute parcuri naționale ale Kenyei, că putem fi provocați de misterele Egiptului Antic sau că ne putem relaxa iarăși pe plajele întinse ale Tanzaniei. 

Dacă și voi iubiți continentul negru la fel de mult ca noi, iată care sunt cele mai importante 10 obiective turistice din Africa pe care consultanții DAL Travel le recomandă cu toată încrederea:

 

1.    Rezervația Naturală Maasai Mara - Kenya
Când te gândești la o vacanță în Africa, te gândești automat la animale sălbatice și la safariuri pline de aventură. Este de înțeles așadar de ce începem topul atracțiilor turistice din Africa cu Rezervația Naturală Maasai Mara din Kenya - aici fiind locul unde poți vedea într-o singură zi toate animalele din Big Five: elefantul, rinocerul, leul, leopardul și bivolul.

Nu rata o plimbare la răsărit cu balonul cu aer cald, deasupra tuturor animalelor sălbatice pe care le-ai admirat deunăzi din mașinile de safari.

Recomandare vacanță în Kenya: Safari și sejur la plajă

 

2.    Parcul Național Serengeti - Tanzania
Conectat fiind la rezervația Maasai Mara, Parcul Național Serengeti oferă destinația supremă de safari! Te vei întâlni față în față cu animale precum elefanți, girafe sau zebre, având șansa să le admiri în habitatul lor natural, fără să le deranjezi câtuși de puțin. 

Recomandare vacanță în Tanzania: Kenya – Tanzania – Zanzibar

 

3.    Parcul Național Kruger - Africa de Sud 
Lei, rinoceri, elefanți și girafe, toate îți vor defila în fața ochilor în acest parc național imens. Spre deosebire de Serengeti, aici drumurile parcului sunt pavate, ceea ce aduce un plus de confort turiștilor, însă atrage după sine și un număr mai mare de turiști, în special în sezonul aprilie-septembrie, așadar e nevoie să rezervi din timp o vacanță în Africa de Sud

Recomandare vacanță în Africa de Sud: Parcurile Kruger și Hluhluwe

 

4.    Parcul Național Mgahinga Gorilla - Uganda
Parte dintr-o arie mai mare de conservare, Parcul Național Mgahinga Gorilla este cotat a fi unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a observa gorilele aflate în pericol de extincție - doar 800 de gorile de munte mai trăiesc aici, astfel ca să le observi pe viu în habitatul lor natural este un adevărat privilegiu.

Recomandare vacanță în Uganda: Discover Uganda

 

5.    Muntele Kilimanjaro - Tanzania
Așa cum am mai menționat, Africa este o destinație renumită pentru aventură, iar escaladarea celui mai înalt masiv montan al continentului nu face excepție. Muntele Kilimanjaro, sau “Kili’ după cum l-au poreclit montaniarzii, are 5895 m înălțime, iar o drumeție până în vârf și înapoi durează între 5 și 10 zile. Dar nu-ți face griji, te poți bucura de frumusețea lui chiar dacă nu ești amator de drumeții, căci Parcul Național Amboseli oferă o priveliște spectaculoasă asupra Muntelui Kilimanjaro.

Recomandare vacanță în Tanzania: Tanzania – Zanzibar

 

6.    Delta Okavango - Botswana
Călătorii dornici de aventură vor adora Botswana! Cu o diversitate a animalelor la fel de mare precum Tanzania sau Africa de Sud, însă mult mai puțin aglomerată de turiști, Botswana îți oferă șansa de a admira animalele sălbatice în altfel de ipostaze. O plimbare cu canoe te va ajuta să vezi hipopotamii și crocodilii, în timp ce pe uscat vei putea admira leii, leoparzii, girafele și rinocerii.

Recomandare vacanță în Botswana: Best of Africa de Sud – Zimbabwe – Botswana

 

7.    Sossusvlei – Namibia
Situat în Deșertul Namib în preajma depresiunilor Dead Vlei și Hidden Vlei, Sossusvlei este o tigaie enormă de lut înconjurată de dune impresionante de nisip, care în timpul răsăritului și apusului, prin urmare în funcție de lumină, își schimbă constant culorile oferind o oportunitate unică fotografilor pasionați și nu numai. Zona face parte din Namib Naukluft Park, unde vânturile feroce ale deșertului modifică continuu forma și textura dunelor, care se întind pe aproximativ 60 km oferind un peisaj deșertic în continuă schimbare. 

Recomandare vacanță în Namibia: Deşert, artă rupestră şi safari  

 

8. Cape Town - Africa de Sud
Cunoscut pentru panoramele extraordinare, dar și pentru diversitatea culturală, orașul Cape Town este bijuteria de pe coroana Africii de Sud. De la silueta recognoscibilă a Table Mountain și până la plajele din suburbii, Cape Town este unul dintre cele mai atractive orașe din lume, fiind și un punct perfect de pornire în explorarea țării.

Recomandare vacanță în Africa de Sud: Parcurile Kruger și Hluhluwe

 

9.    Cascada Victoria - granița dintre Zambia și Zimbabwe
Aflată la granița dintre Zambia și Zimbabwe, cascada Victoria este cea mai mare cădere de apă din lume, cu peste 624 de milioane de litri scurși pe minut în timpul sezonului ploios. Indigenii o numeau “Fumul care tună” din cauza vaporilor de apă, dar și a zgomotului produs la căderea apei.

Recomandare vacanță la Cascada Victoria: Africa de Sud și Cascada Victoria

 

10.    Marrakech - Maroc
Situat la baza Munților Atlas, orașul imperial Marrakech este o pată vibrantă de culoare ce provoacă toate simțurile turiștilor ce îi trec pragul. Djemaa El-Fna, piața din inima orașului, este plină de culoare și arome fel de fel, străzile labirintice te vor face să îți folosești la maximum simțul de orientare, în timp de grădinile Majorelle te vor impresiona prin oaza de verdeață și de liniște ce o aduc într-un oraș agitat.

Recomandare vacanță în Maroc: Circuit în Maroc

 

11.    Piramidele din Giza - Egipt
Construite cu peste 5000 de ani în urmă, piramidele din Giza încă uimesc milioane de turiști din întreaga lume - fiind de altfel și declarate una dintre cele 7 minuni ale lumii antice. Combină o vizită la celebrele piramide din Egipt cu o croazieră pe Nil și vei avea astfel șansa de a descoperi misterele Egiptului Antic și de a vizita cele mai importante monumente faraonice din lume.

Recomandare vacanță în Egipt: Deluxe Egipt și Croazieră pe Nil