Dorința românilor de a relua călătoriile post-pandemie a fost una foarte mare încă de la începutul lui 2021, când puținele destinații de vacanță ce au avut porțile deschise au fost asaltate de turiști români - Egipt, Maldive și Zanzibar fiind doar câteva exemple. Pentru că ne apropiem deja de jumătatea anului 2021, ne-am gândit să facem un top al celor mai populare destinații de călătorie printre turiștii DAL Travel, să vă servească drept inspirație atunci când vă căutați următoarea escapadă:


1.    Egipt
Egiptul este fără doar și poate destinația favorită a românilor în 2021, iar noi nu putem decât să ne bucurăm că o țară cu o istorie atât de bogată este descoperită de tot mai mulți compatrioți. 
Dintr-o vacanță în Egipt nu ar trebui să lipsească o vizită la piramidele de la Giza, un tur al orașului Alexandria, supranumit și capitala științifică a antichității, o vizită la Muzeul de Egiptologie, dar nici o croazieră pe Nil care te va purta până în Luxor, unde vei fi copleșit de impresionantele temple egiptene. 
Dacă îți dorești doar relaxare, alege un sejur în Sharm El Sheikh sau un sejur de lux în Hurghada

2.    Tanzania
Un safari este cu siguranță pe lista tuturor călătorilor împătimiți, însă în Tanzania poți combina foarte ușor acest tip de vacanță de aventură și cu zile de relaxare în Zanzibar, atât sub forma unui circuit de grup, cât și sub forma unei vacanțe individuale, personalizate.

3.    Albania
Albania este cu siguranță revelația turistică a anului 2021! Fiind atât de aproape de România, este accesibilă chiar și cu mașina, ba mai mult, abundă de obiective turistice culturale, dar și de plaje întinse la Marea Adriatică și Marea Ionică. Pentru a combina toate aceste atracții ale țării, îți recomandăm un circuit de grup în Albania, însă dacă îți dorești doar o vacanță la plajă, îți recomandăm un sejur la Marea Adriatică.

4.    Costa Rica
După atât de mult timp petrecut în case, călătorii români s-au îndreptat anul acesta spre destinații ce abundă de obiective turistice naturale - iar o vacanță în Costa Rica poate satisface nevoia oricui de a petrece timp de calitate în natură, cele 28 de parcuri naționale fiind împânzite pe tot teritoriul țării.

5.    Islanda
Islanda era una dintre destinațiile preferate pentru vacanța de vară și înainte de pandemie, iar acum cu atât mai mult, cu cât este o destinație foarte sigură, cu un număr scăzut de cazuri de COVID înregistrate - de altfel, majoritatea circuitelor de grup în Islanda pe care le-am organizat pentru această vară sunt deja epuizate. Singurele circuite cu locuri disponibile mai sunt Insulele Feroe & Islanda din iulie sau Islanda și Aurora Boreală din octombrie.

6.    Insulele Azore
Cu foarte puține cazuri de COVID înregistrate, era de așteptat ca Insulele Azore să urce rapid în clasamentul preferințelor călătorilor români pentru vacanța de vară din acest an, mai ales că insulele abundă de atracții naturale - o mulțime de parcuri naturale, de lacuri, de izvoare minerale și de puncte de belvedere spectaculoase.

7.    Turcia
Istanbul, Cappadocia, Antalya erau destinații populare printre turiștii români și înainte de pandemie, însă acum cu atât mai mult cu cât Turcia a fost una dintre puținele țări deschise, dar și foarte accesibile din punct de vedere financiar. Circuitele cu însoțitor în Turcia au fost printre cele mai cerute datorită mixului de obiective turistice integrate, atât obiective culturale și istorice, cât și de relaxare. În ultimul timp însă vedem o cerere imensă pe sejururile pe litoralul turcesc, în special în Antalya, Kusadasi, Marmaris și Bodrum.