Unele dintre cele mai încântătoare și liniștitoare atracții naturale, care pot exprima puterea și frumusețea lumii, sunt cascadele. Este incredibil cum o simplă cădere de apă poate evoca sentimente contradictorii, calmând prin frumusețea ei și a peisajului pe care îl completează, dar în același timp uimind fiecare vizitator prin intensitatea de care dă dovadă. Nu e de mirare că mulți turiști aleg să facă adeseori eforturi supraomenești (fizice și chiar financiare) pentru a putea admira măcar o dată în viață măreția celor mai frumoase cascade din lume.
Iar dacă te întrebi care sunt acele cascade ce merită pe deplin vizitate indiferent de cât de îndepărtate sunt, află că specialiștii DAL Travel au realizat o listă cu cele mai spectaculoase cascade din lume:

1.    Cascada Victoria
Cascada Victoria, cunoscută și sub numele de “Fumul care tună”, reprezintă cea mai mare “perdea” de apă din lume și totodată, una dintre cele șapte minuni ale lumii. Situată pe râul Zambezi, la granița dintre Zambia și Zimbabwe, aceasta este descrisă de majoritatea drept una dintre cele mai frumoase cascade din Africa. Cascada Victoria se întinde pe nici mai mult, nici mai puțin de 1,7 kilometri și are o înălțime uimitoare de 108 metri, creând o scenă iconică, care atrage anual oameni din întreaga lume - noi recomandăm admirarea cascadei dintr-un zbor cu elicopterul, dacă bugetul ți-o permite. Pe lângă admirarea cascadei, o experiență pe care e recomandat să nu o ratezi este o baie în Piscina Diavolului, o “piscină” naturală care se află chiar în vârful cascadei - nu-ți face griji însă, experiența este destul de sigură pentru a nu te expune niciunui pericol. Colegii și turiștii noștri chiar au încercat-o în circuitele din anii trecuți în Namibia - Botwsana - Zimbabwe - Zambia și au fost mai mult decât încântați de experiență!
2.    Cascada Niagara

Probabil cea mai faimoasă cascadă din întreaga lume este Cascada Niagara, aflată la granița dintre SUA și Canada. Această cascadă emblematică este, de fapt, o denumire colectivă a celor trei cascade formate la confluența dintre râul Niagara și Lacurile Erie și Ontario, astfel creându-se o cădere de apă absolut spectaculoasă, de la o înălțime de peste 50 de metri. Spectacolul inegalabil al acestei cascade vijelioase poate fi admirat într-un circuit în Statele Unite ale Americii sau chiar printr-o croazieră, care îți va permite să o admiri din altă perspectivă, una mai “umedă” - căci nicio pelerină de ploaie nu va face față debitului impresionant de apă. Un lucru pe care poate că nu îl știai este că Niagara este și o sursa excelentă de hidroenergie, producând o cantitate incredibilă de electricitate pentru milioane de oameni în fiecare zi - pe lângă spectacol, asigură deci și o sursă de energie regenerabilă.


3.    Cascada Iguazu

Cascada Iguazu este de fapt un lanț de cascade individuale, întinse pe aproape trei kilometri, care creează cea mai mare cascadă din lume, la granița dintre Argentina și Brazilia. Efectul extraordinar, atât sonor, cât și vizual, al acestei cascade care se prăbușește de la aproximativ 70 de metri, nu se compară cu nimic altceva în lume! De asemenea, și împrejurimile pline de păduri tropicale sunt extrem de frumoase, realizând un cadru natural magic, de o frumusețe aparte, pe care nu îl vei putea uita prea ușor. Cascada poate fi observată atât din partea braziliană, cât și din partea argentiniană, iar noi recomandăm admirarea ei de pe ambele părți, așa cum facem și noi de fiecare dată în circuitul cu însoțitor în America de Sud.

4.    Cascada Gullfoss

Cu siguranță una dintre cele mai faimoase atracții ale Islandei, Gullfoss, este o cascadă masivă de pe râul Hvita, care își are originea în lacul glaciar Langjokull. Iar ca să îți imaginezi cât de spectaculoasă este, află că numele acesteia poate fi tradus drept “căderi de aur” - grație sedimentului glaciar din apă, care face ca apa să devină aurie în lumina soarelui. Impresionant, nu? Dar pe lângă această magnifică priveliște pe care cascada Gullfoss o oferă, mai există o caracteristică neobișnuită - atunci când cineva se apropie de cascadă, pare că puternicul râu Hvita pur și simplu dispare în pământ. Experiența de vizitare este una unică și memorabilă, garantăm! Cascada Gullfoss poate fi admirată în toată splendoarea sa, alături de multe alte minuni ale naturii, într-un circuit cu însoțitor în Islanda

5.    Cascada Yosemite 

Situată într-unul dintre cele mai frumoase parcuri naționale din SUA, cascada Yosemite este cea mai înaltă cascadă din America de Nord și a cincea cea mai înaltă din lume.  Cu toate acestea, Yosemite este o cascada sezonieră care rareori curge în timpul verii sau toamnei, deci pentru a o putea observa așa cum se cuvine, cel mai bun moment ar fi să o vizitezi la sfârșitul primăverii. 

Alege să vizitezi oricare dintre aceste cascade pentru a rămâne cu adevărat fascinat de frumusețea naturii. Putem garanta faptul că, indiferent de alegerea făcută, va fi o experiență inegalabilă. Poți încerca să le vizitezi prin intermediul unui circuit cu însoțitor, oferit de o agenție de turism cu experiență, în cadrul căruia vei avea parte de o mulțime de momente inedite!