Suntem aici pentru dumneavoastră. Păstrăm legătura online şi telefonic! Tel: 021.319.70.62/63, 0722.620.738. Mail: contact@daltravel.ro
DAL Travel rămâne alături de turiştii săi în contextul situaţiei generate de virusul Covid-19! - VEZI DETALII
#stai acasă pentru a călători curând împreună

Best of Laos


De la: 995 USD Vezi detalii
Pleci cand dorești!
8 zile
Acest program este o propunere ce include sugestiile noastre de traseu. Puteți să îl considerați punctul de plecare spre o calatorie ce poate fi personalizată conform dorințelor dumneavoastră, modificând numărul de zile, obiectivele turistice etc.
2 poze

Ziua 1: Luang Prabang – sosire
La sosirea în Luang Prabang veţi fi întâmpinaţi de ghidul dumneavoastră local şi veţi fi conduşi la hotel pentru efectuarea formalităţilor de check-in.
Restul zilei vă puteţi bucura de un program liber.
Cazare: Luang Prabang

Ziua 2: Luang Prabang – Peşterile Pak Ou
După micul dejun, începeţi aventura dumneavoastră prin Luang Prabang cu o vizită la templul Wat Xieng Thong, cel mai fotografiat templu din oraş. Continuaţi ziua cu o croazieră pe râul Mekong spre faimoasele peşteri Pak Ou. Numite de localnici Tam Ting, aceste peşteri adăpostesc mii de statui aurii ale lui Buddha, într-o gamă largă de dimensiuni. Totodată, aceste peşteri reprezintă locul de pelerinaj în timpul festivităților de Anul Nou din Laos ( sărbătorit la mijlocul lunii aprilie).
Pe toată durata plimbării cu barca veţi putea observa cum se desfășoară viaţa de zi cu zi a localnicilor din această zonă. Pentru cei mai mulţi locuitori ai acestei zone, râul Mekong joacă un rol esențial în asigurarea traiului zilnic întrucât reprezintă unul dintre puţinele mijloace de transport şi comerţ.
La întoarcerea în Luang Prabang veţi face o scurtă oprire în satul Ban Xang Hay, specializat în producerea vinului din orez.
Prânzul va fi servit la restaurantul Tamarind, unul dintre cele mai faimoase restaurante din Luang Prabang.
Notă: Restaurantul este închis în zilele de duminică
În a doua parte a zilei veţi începe vizitarea încântătorului oraş Luang Prabang, parte a patrimoniului mondial al UNESCO din anul 1995.  Veţi vizita Palatul Regal (în prezent Muzeul Naţional) Wat Mai, unul dintre cele mai renumite temple din oraş datorită basoreliefului său din aur. Urmează templul Wat Sensoukarahm, construit în anul 1718 unde veţi putea admira o faţadă aurie orbitoare.
Continuaţi spre Centrul de Arte şi Etnografie Tradiţională.  Acet muzeu este dedicat explorării diversităţii bogate a minorităţilor etnice din Laos. Tot aici veţi putea admira costume, unelte şi artefacte tradiţionale.
Nota: Muzeul este închis în zilele de luni.

Cazare: Luang Prabang
Regim mese:  Mic dejun, dejun
 
Ziua 3:  Luang Prabang – Cascadele Kuang Si
Pentru cei mai matinali dintre dumneavoastră, există un moment special ce nu trebuie ratat: acela în care călugării budişti străbat străzile pentru a primi donații de la localnici. Pe măsură ce soarele începe să răsară, se formează linii de călugări în vesminte portocalii care își părăsesc pagodele și străbat desculți străzile orașului pentru a colecta donațiile locuitorilor din Luang Prabang. Este o ceremonie simplă care surprinde esența spiritualității poporului din Laos.
După micul dejun veţi vizita templul Wat Visoun, considerat cel mai sfânt templu al oraşului. Urmează alte două temple: Wat Aham şi Wat That. În stupa centrală a templului Wat That se află îngropată cenuşa regelui Sisavang Vong.
Urmează o scurtă călătorie prin zona rurală a Luang Prabang-ului pentru a ajunge la următorul obiectiv turistic: cascadele Kuang Si. Aici vă puteţi bucura de peisajele uimitoare ale cascadelor şi puteţi explora jungla din jur. Pentru cei mai aventuroşi dintre dumneavoastră puteţi urca pe un traseu special marcat până în vârful cascadelor unde veţi fi răsplătit cu peisaje care vă vor tăia răsuflarea.
Aceste cascade sunt foarte atipice deoarece sunt alcătuite dintr-o serie de formaţiuni de calcar dispuse pe mai multe niveluri care formează o serie de piscine de culoare turcoaz.
Prânzul va fi servit sub forma unui picnic lângă cascade.
La întoarcerea în oraş puteţi face un scurt traseu inedit: urcaţi cele 328 de trepte pentru a ajunge în vârful Muntelui Phousi. Aici veţi putea admira un apus de soare superb şi totodată veţi putea admira o frumoasă vedere panoramică a oraşului înainte de întoarcerea la hotel.
Cazare: Luang Prabang
Regim mese: Mic dejun, dejun
 
Ziua 4: Luang Prabang – Vientiane- Buddha  Park
După micul dejun veţi fi transferaţi la aeroport pentru zborul către capitala Laosului, Vientiane.
La sosire veţi fi întâmpinaţi de ghidul local pentru turul de dimineață.  Începeți turul cu o scurtă plimbare cu mașina în afara orașului, pe cea mai importantă ruta care leagă capitala Laosului și Thailanda pentru a ajunge la prima destinație a zilei, Buddha Park.
Cunoscut și sub numele de Xieng Khuang, în acest parc neobișnuit veți putea admira peste 200 de statui budiste și hinduse. Sculpturile, în mare majoritate ușor excentrice, au fost realizate în anul 1958 de un șaman din Laos. Aceste sculpturi realizeză un adevărat contrast în raport cu așezarea liniștită a parcului, de-a lungul râului Mekong.
Pe drumul de întoarcere spre Vientiane veți face o scurtă oprire la Centrul de Dezvoltare a Femeilor cu Disabilități Lao.  Acest centru îți propune să ajute femeile cu disabilități să își dezvolte cunosștințele, încrederea în sine și abilitățile astfel încât acestea să poată deveni membri ai comunităii.
La prânz veți fi conduși la hotel pentru efectuarea formalităților de check-in.
Restul zilei vă puteți bucura de un program liber după bunul plac.
Cazare: Vientiane
Regim mese: mic dejun
 
Ziua 5: Vientiane
Această zi va fi dedicată descoperirii comorilor din capitala Laosului.
Primul obiectiv turistic pe care îl veți vizita în această zi este templul Wat Sisaket, unul dintre cele mai frumoase temple din capitală.  Continuați cu o vizită la Wat Phra Keo, aflat în apropiere, un muzeu religios ce găzduiește o colecție de opere de artă lao și khmere. Tot în apropiere se află și Palatul Prezidențial – o amintire vie a trecutului colonial al capitalei.
Următoarea oprire a zilei va fi la templul Wat Simuang, cel mai popular și totodată și cel mai venerat templu din Vientiane. Acest templu este considerat gardianul spiritului orașului. De aici puteți face o plimbare pe străzile Pangkham și Nam Phou, unde tradițiile și modernul orașului se îmbină armonios.
Prânzul va fi servit într-un local cu mâncare tradițională lao.
În cea de-a doua parte a zilei veți face o vizită la sediul COPE, o asociație locală care are ca principal scop ajutorarea victimelor afectate de exploziile minelor și bombelor.  In timpul acestei vizite veți putea afla mai multe despre istoria războiului american și despre impactul durabil pe care munițiile rămase neexplodate în zonă îl au asupra vieții de zi cu zi a localnicilor. De asemenea veți afla mai multe și despre eforturile depuse pentru eliminarea acestora.
Continuați ziua cu o vizită la cel mai sfânt loc din Laos, templul That Luang, construit în secolul al XVI-lea. Ultima oprire a serii va fi la monumentul Patuxay, versiunea locală a faimosului Arc de Triumf. Aici puteți urca până în vârf pentru o vedere panoramică a orașului.
Cazare: Vientiane
Regim mese: Mic dejun, dejun
 
Ziua 6: Vientiane – Pakse – Wat Phou – Champasak
După micul dejun veți fi transferați la aeroport pentru zborul intern spre Pakse.
La sosire veți fi întâmpinați de ghidul dumneavoastră și veți fi conduși la un restaurant local pentru servirea mesei de prânz.
După prânz urmează o scurtă călătorie de o oră catre Wat Phou. Aparținând patrimoniului mondial al UNESCO, Wat Phou este un templu spectaculos ce datează din preangkoric. Templul este situat în mijlocul câmpurilor de orez și a căilor navigabile din sudul Laosului. Edificiul a fost construit pe trei nivele: primul nivel este cel unde se găsesc barajul cu apă și zona de promenadă, al doilea nivel prezintă pavilioanele și galeriile de sculpturi iar cel de-al treilea nivel este dedicat sanctuarului. Templul a servit drept cel mai important centru economic și politic al regiunii si este chiar și în prezent unul dintre cele mai venerate temple ale poporului Lao.
De aici veți fi transferați la hotel pentru efectuarea formalităților de check-in înainte de a vă bucura de un apus superb pe râul Mekong.
Cazare: Champasak
Regim mese: mic dejun, dejun
 
Ziua 7: Champasak – 4000 de insule
În această dimineață, după servirea micului dejun, veți pleca într-o excurie pentru a explora zona denumită de localnici Si Phan Don, cunoscută de turişti sub numele de cele 4000 de insule.  În această zonă superbă, râul Mekong atinge o lățime de 14 km și găzduiește aici mii de insule mici.
Veți face şi o oprire în satul Ban Nakasang. De aici veți lua o barcă locală care vă va duce pe insula Done Khone. Este o insulă superbă care găzduiește sate și mici plantații, un loc ideal pe care il puteți descoperi fie cu bicicleta fie cu o plimbare cu tuk tuk-ul.
În timpul plimbării cu barca veți avea ocazia să vedeți delfinii Irrawaddy, o specie rară de delfini, pe cale de dispariție. Urmează o vizită la impresionantele cascade Lippi, aflate la granița cu Cambodgia.
Prânzul va fi servit la un restaurant local.
Vă întoarceţi la hotel la timp pentru a admira apusul soarelui.
Cazare: Champasak
Regim mese: mic dejun, dejun
 
Ziua 8: Champasak – Pakse
În această dimineață veți fi transferați din Champasak la aeroportul din Pakse pentru a lua zborul înapoi spre București.
Regim mese: mic dejun


Top obiective

Artă şi arhitectură

Templul Wat Xieng Thong, Palatul Regal din Luang Prabang, templul Wat Sisaket, templul That Luang, templul Wat Phou

Natură şi Peisaje

Râul Mekong, cascadele Kuang Si, Muntele Phousi, parcul Xieng Khuang, 

Experienţe şi Distracţii

Croazieră pe râul Mekong, călătorie prin zona rurală a Luang Prabang
Informatii tarif

- Tariful poate varia in functie de:
- Gradul de ocupare al unitatilor de cazare
- Nivelul tarifelor existente pentru perioada solicitata (in sezon de varf costurile sunt mai ridicate)
- Oferte speciale cand tarifele scad simtitor
- Cazarea va fi asigurată în hoteluri de minim 4*


 


  • transport
    <p>Avion, minibus</p>
  • cazare
    <p>Hoteluri 3* - 4*</p>
  • mese
    <p>Mic dejun</p>

Servicii

Tariful include

- Cazare 7 nopţi la hotelurile menționate, in tipul de camere specificat
- Mesele menționate in program
- Ghid de limbă engleză sau franceză (pentru alte limbi se aplică suplimente)
- Tururi și transferuri (conform itinerariu)
- Taxele de intrare pentru vizitele menționate (conform itinerariu)
- Călătorie cu barca (conform itinerariu)


Tariful nu include

- Bilete de avion: de la 1255 USD (transport intercontinental + transport intern)


Acte necesare

Pasaport normal, nu temporar


Condiții de înscriere

- La momentul inscrieii se achita 30% din pachetul de servicii locale si integral biletele de avion
- Pana cu 35 zile inainte de inceperea calatoriei se achita diferenta pana la valoarea integrala a pachetului de servicii


Observații

- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentul de călătorie, PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei.
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Oferte similare

Vacante individuale

de la 2490 Euro / persoană

VEZI OFERTA
Vacante individuale

de la 2190 Euro / persoană

VEZI OFERTA
Vacante individuale

de la 1790 EURO/ persoană

VEZI OFERTA