1980 EURO + 4870 USD Vezi detalii
29.10.2024
15.11.2024
18 zile
DISPONIBIL
Santiago de Chile – Puerto Montt – Insula Chiloe – Puerto Varas – Parcul Național Vicente Perez Rosales – San Carlos de Bariloche – El Calafate – El Chalten – Ghețarul Perito Moreno – Torres Del Paine – Puerto Natales – Punta Arenas – Insula Magdalena – Ushuaia – Parcul Național Tierra Del Fuego – Buenos Aires
16 poze

„Că doar nu te duci în Patagonia”, este o expresie des folosită de noi, românii, atunci când ne referim la o destinație foarte îndepărtată, aproape imposibil de atins și totuși, dacă cel puțin o dată ați îndrăznit să visați „ce ar fi dacă ...”, atunci invitația pe care o lansăm, vă va interesa cu siguranță, pentru că Patagonia este o destinație unică, mai mult decât un loc de vacanță. Un tărâm magic, în care natură parcă ar vrea să dovedească de ce este capabilă. Veți fi fascinați de pitoreasca insulă Chiloe, de Puerto Varas, o Austrie exotică, unde peisajul este atât de amețitor că nu vă vor ajunge o mie de poze pentru a-l capta, veți poposi în El Calafate, „capitala ghețarilor”, de unde veți pleca spre cel mai faimos ghețar al planetei, Perito Moreno, unde veți avea privilegiul de a capta imaginea sa incredibilă, pe fundalul asurzitor al prăbușirii iceberg-urilor desprinse din el, veți avea ocazia să dormiți în decorul de o frumusețe ireală oferit de Parcul Național Torres del Paine, una dintre nestematele Americii de Sud, veți admira Strâmtoarea Magelan, veți „atinge capătul lumii”, în legendara Țară de Foc, iar în final, atinși de magia tango-ului argentinian în Buenos Aires, veți fredona „Caminito” atunci când veți părăsi aceste meleaguri pe care veți dori cu siguranță să reveniți.


Top obiective

Artă şi arhitectură

Palatul Prezidenţial, Piaţa Armelor, Catedrala, vechea clădire a Poştei, Muzeul Naţional de Istorie, Casa Colorada din Santiago de Chile; casele construite pe piloni din Ancud; Piața Armelor, Catedrala, piața de artizanat, construcțiile “palafitos” din Castro; Muzeul Maritim, fosta închisoare, Muzeul “Capătul Lumii”, Farul “Ends of the World’s”; cartierele Palermo şi Recoleta, Teatrul Colon, Cartierul La Racoleta, Plaza de Mayo, Primăria Cabildo, Catedrala Metropolitană, Clădirea Guvernului “Casa Rosada”, Sediul Congresului Naţional, cartierele Montserrat, San Nicolas, San Telmo şi La Boca din Buenos Aires.

Natură şi Peisaje

Râul Mapocho, Vulcanul Tupungato, Dealul Cerro San Cristobal, Parcul Metropolitano din Santiago de Chile; Insula Chiloe, Golful Caulin, Lacul Llanquihe, Vulcanii Osorno, Calbuco și Tronador, Cascada Saltos de Petrohue, Munții Anzi, Parcul Național Vicente Perez Rosales, Cascada de la Novia, Pasul Perez Rosales, Lacul Nahuel Huapi; plaja Bonita și Muntele Campanario din San Carlos de Bariloche, stepa patagoniană din Argentina, Parcul Naţional “Los Glaciares”, Gheţarul Perito Moreno, Parcul Național Torres del Paine, Cuernos del Paine, Lacul Nordeskjold, Laguna Amargasi, Lacul Pehoe, Paine Massif, Almirante Nieto, Muntele Torres del Paine, Parcul Naţional Tierra del Fuego, Golful Ensenada, Lacul Roca, Golful Lapatania, Canalul Beagle, Munţii Olivia, Cinco Hermanos, Râul Encajonado, Insula de los Lobos, Insula Păsărilor; Parcul Tres de Febrero din Buenos Aires.

Tradiţii şi evenimente

Observarea modului de viață tradițional din Chiloe, excursie la o fermă tipic argentiniană din Pampas

Experienţe şi Distracţii

incursiune în Zona Providencia din Santiago de Chile, vizitarea coloniei de pinguini Punihuil, traversarea Lacului Todos Los Santos cu catamaranul, drumeție prin pădurea tropicală, urcare cu telescaunul până la altitudinea de 1050 m în San Carlos de Bariloche, călătorie cu trenul “de la capătul lumii”, croazieră pe Canalul Beagle, spectacol de tango argentinian.


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  29.10.2024

  București – Paris – Santiago de Chile

  • Transport Avion
  • Mese În avion
  Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 15:00 (în fata ghișeului de îmbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1589 (17:15 / 19:25) și mai departe spre Santiago de Chile cu zborul AF 406 (23:20 / 09:45).
 • 2
  30.10.2024

  Santiago de Chile

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel NH Ciudad de Santiago 4* (sau similar 4*)
  • Obiective și activități Tur panoramic Santiago de Chile:
   Palatul Prezidenţial
   Piaţa Armelor
   Catedrala
   Vechea clădire a Poştei
   Muzeul Naţional de Istorie
   Casa Colorada
   Dealul Cerro San Cristobal
   Zona Providencia
  După sosirea în Santiago de Chile, ne vom întâlni cu ghidul local alături de care vom porni în explorarea capitalei situată pe malul râului Mapocho, la poalele maiestosului vulcan Tupungato, care are o înălțime de 6.570 m. Oraşul păstrează amintirea imperiului colonial spaniol, fapt evident mai ales în zona centrală. Vom face un tur panoramic al oraşului care va include Palatul Prezidenţial, Piaţa Armelor cu Catedrala şi vechea clădire a Poştei, Muzeul Naţional de Istorie şi Casa Colorada, fosta reşedinţă a guvernatorului în perioada colonială. Vom putea admira apoi oraşul de pe dealul Cerro San Cristobal, aflat în Parcul Metropolitano și vom trece prin fața Pieței Centrale, suflet vibrant al orașului Santiago. Turul va continua cu deplasarea către una dintre cele mai exclusiviste zone ale capitalei, Providencia, unde vom găsi o mulţime de magazine şi restaurante. Transfer pentru cazare la Hotel NH Ciudad de Santiago 4* (sau similar 4*).
 • 3
  31.10.2024

  Santiago de Chile – Puerto Montt – Insula Chiloe – Caulin – Ancud – Castro (Insula Chiloe)

  • Transport Autocar, avion, ferryboat
  • Cazare Hotel Parque Quilquico 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Traversare cu ferryboat-ul către Insula Chiloe
   Golful Caulin
   Vizită în Ancud
   Colonia de pinguini Punihuil
  Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Latam Airlines Group, zbor LA 285 (10:06 / 11:54) spre Puerto Montt, de unde vom traversa cu ferryboat-ul spre Insula Chiloe, o insulă pitorească acoperită de dealuri și păduri verzi tot timpul anului, care adăpostește multe specii de păsări, vestită și pentru cele peste 150 biserici din lemn care împânzesc insula. Deplasare spre Golful Caulin, unde vom putea admira lebedele cu gât negru, precum și alte specii de păsări. Traseul zilei va continua spre Ancud, cel mai nordic oraș și fosta capitală a insulei, unde vom cunoaște stilul de viață al locuitorilor insulei, denumiți „Chilotes”. Vom putea admira coloratele case construite pe piloni, portul, piața și fortificațiile care datează din timpul Războiului de Independență. În continuarea zilei ne vom deplasa de-a lungul coastei de nord a insulei Chiloe spre colonia de pinguini Punihuil, unul dintre puținele locuri în care pinguinii Magellan și Humboldt trăiesc alături. Dacă vremea permite, vom putea vedea chiar și cuiburile pinguinilor. Transfer pentru cazare în Castro la Hotel Parque Quilquico 4* (sau similar 4*).
 • 4
  01.11.2024

  Insula Chiloe – Puerto Varas

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Cabaña del Lago 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Tur panoramic Castro:
   Piața Armelor
   Catedrala
   Piața de artizanat
   Construcțiile pitorești “palafitos”
   Satul pescăresc Dalcahue
   Orașul Puerto Varas
  Mic dejun. Vom continua explorarea Insulei Chiloe cu vizita în Castro, capitala insulei unde vom vizita Plaza de Armas și catedrala ei pictată în culoarea liliac îndrăzneț și portocaliu. Poate fi vizitată și cea mai mare piață de artizanat a insulei lângă port. Castro este renumit pentru „palafitos”, casele ridicate pe piloni deasupra apei. Există diverse motive pentru existența acestora, dar cel mai convingător este poate simplul fapt că primii locuitori au căutat să evite impozitele construind deasupra apei. La urma urmei, oceanul a aparținut întotdeauna tuturor! După aceea vom continua spre satul de pescari Dalcahue, centrul regional pentru insulele mai mici și satele pescărești situate de-a lungul coastei, care oferă o imagine de ansamblu a modului de viață tradițional din Chiloe. Transfer la Puerto Varas, cunoscut ca „La Ciudad de Las Rosas” - Orașul trandafirilor, oraș fondat în anul 1854 de Vicente Perez Rosales, situat în partea de sud a statului Chile, în regiunea Los Lagos din nordul Patagoniei. În perioada sa de început orașul a fost locuit de numeroși etnici de origine germană, zona fiind renumită astfel și pentru tradițiile sale culturale germane. Aflat la aprox. 20 km de Puerto Montt, orașul se ridică pe țărmurile Lacului Llanquihe - unul dintre cele mai mari lacuri naturale din Chile, iar vulcanul Osorno, munții Calbuco și Tronador, vizibili din aceste locuri, oferă o imagine de neuitat. Cazare la Hotel Cabaña del Lago 4* (sau similar 4*).
 • 5
  02.11.2024

  Puerto Varas – Parcul Național Vicente Perez Rosales – San Carlos de Bariloche

  • Transport Autocar, catamaran, barcă
  • Cazare Hotel Cacique Inacayal 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Cascada Saltos de Petrohue
   Traversare cu catamaranul Lacul Todos Los Santos
   Parcul Național Vicente Perez Rosales
   Drumeție prin pădurea tropicală
   Cascada de la Novia
   Trecerea graniței prin Pasul Perez Rosales
   Navigare pe Lacul Nahuel Huapi
  Mic dejun. Reveniți pe continent, astăzi vom trece Anzii și ne vom îndrepta spre partea lor argentiniană. Vom călători de-a lungul țărmului lacului Llanquihue, prilej de a ne bucura de priveliștile oferite de vulcanii Osorno și Calbuco. Oprire la Cascada Saltos de Petrohue, formată din cascade mai mici, care se revarsă peste impresionantele formațiuni de roci de lavă provenite de la vulcanii care le înconjoară. Urmează apoi traversarea cu catamaranul a Lacului Todos Los Santos, în timpul căreia vom trece pe lângă mici insule pitorești și uimitoare cascade. Sosire la Peulla în Parcul Național Vicente Perez Rosales, cel mai vechi parc din America de Sud. Călătoria continuă cu o drumeție prin pădurea tropicală până la Cascada de la Novia, urmată de trecerea în Argentina, prin pasul Perez Rosales. În continuarea zilei vom naviga cu barca pe Lacul Nahuel Huapi până la Puero Panuelo, de unde vom pleca cu autocarul spre San Carlos de Bariloche. Cazare la Hotel Cacique Inacayal 4* (sau similar 4*).
 • 6
  03.11.2024

  San Carlos de Bariloche

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Cacique Inacayal 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Explorarea stațiunii San Carlos de Bariloche:
   Plaja Bonita
   Muntele Campanario și urcare cu telescaunul
  Mic dejun. Suntem într-una dintre cele mai frumoase stațiuni argentiniene, situată în statul Rio Negro. Aici peisajul și atmosfera seamănă cu cele din Alpii Bavarezi, puternică comunitate germană de aici punându-și amprenta asupra așezării, edificiilor și ordinei mai pronunțate decât în alte părți ale Argentinei. San Carlos de Bariloche este situat la poalele Anzilor Cordilieri, înconjurat de lacuri (Nahuel Huapi, Gutiérrez, Moreno și Mascardi) și munți (Tronador, Cerro Catedral, Cerro Lopez), fiind celebru pentru iubitorii de schi, sporturi acvatice, drumeții sau escaladări, dar și pentru peisajele încântătoare. Ziua de astăzi ne va încânta cu peisajul spectaculos oferit de împrejurimi și de Lacul Nahuel Huapi. Vom trece pe lângă Plaja Bonita, de unde se poate zări Insula Huemul, ne vom deplasa până la baza Muntelui Campanario, de unde vom lua telescaunul până la altitudinea de 1050 m, unde vom descoperi o frumoasă panorama asupra zonei: Lacul Nahuel Huapi, Perito Moreno, Laguna El Trebol, Llao-Llao, Peninsula San Pedro, Insula Victoria, Muntele Otto și orașul Bariloche. Cină și cazare la Hotel Cacique Inacayal 4* (sau similar 4*).
 • 7
  04.11.2024

  San Carlos de Bariloche – El Calafate – El Chalten

  • Transport Autocar, avion
  • Cazare Hotel Destino Sur 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități drumeții până la: Ghețarul Torre, Ghețarul Piedras Blancas, Fitz Roy base camp, Laguna de Los Tres, Laguna Capri sau Chorrillo del Salto
  Mic dejun. Dimineața, timp liber pentru activități individuale și cumpărături. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Argentina Aerolineas, zbor AR 1694 (17:45 / 19:35) spre El Calafate. Transfer la El Chalten, localitate montană situată la poalele munților Cerro Torre și Cerro Fitz Roy din Provincia Santa Cruz, care s-a dezvoltat pe malurile Râului Las Vetustas. Orașul este supranumit și „the Capital of the Trekking”, de aici putându-se face drumeții pe poteci bine amenajate și marcate până la: Ghețarul Torre, Lacul Torre, Ghețarul Piedras Blancas, Râul Blanco, Fitz Roy base camp, Laguna de Los Tres, Laguna Capri și Chorrillo del Salto. Cazare la Hotel Destino Sur 4* (sau similar 4*).
 • 8
  05.11.2024

  El Chalten – El Calafate

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Lagos del Calafate 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Opționale excursie opțională la Lago del Desierto și Ghețarul Vespignani
  Mic dejun. Timp liber sau excursie opțională la Lago del Desierto și Ghețarul Vespignani. Transfer în portul Bahia Tunel, de unde ne vom îmbarca pe vasul care ne va purta spre Ghețarul Vespignani, pentru a-i admira măreția de aproape, iar dacă vom fi norocoși, vom putea surprinde fantasticele momente ale desprinderii iceberg-urilor imense din ghețar, spectacol greu de descris în cuvinte. În continuarea zilei ne vom deplasa spre El Calafate, un orășel încântător care vă va cuceri cu pitorescul său și care este punctul de plecare spre grandiosul Parc Național „Los Glaciares”, aflat pe țărmul imensului lac Argentino, în sud-vestul provinciei Santa Cruz. Numele său provine de la un mic arbust cu flori galbene și fructe mici albăstrui, foarte des întâlnit în Patagonia: calafate (Berberis buxifolia). Cazare la Hotel Lagos del Calafate 4* (sau similar 4*).
 • 9
  06.11.2024

  El Calafate – Ghețarul Perito Moreno – El Calafate

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Lagos del Calafate 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Gheţarul Perito Moreno
   Parcul Naţional Los Glaciares
  • Opționale Navigare până în apropierea gheţarului Perito Moreno
  Mic dejun. În această zi ne vom îndrepta spre cel mai faimos ghețar al planetei: Ghețarul Perito Moreno, unul dintre cei 48 de ghețari care fac parte din Sistemul Glaciar al Sudului Patagonian, care se află în Parcul Național Los Glaciares. Presiunea enormă a tonelor de zăpadă comprimă gheața deja existentă, conferindu-i o distinctă tentă albăstruie. O dată la câțiva ani, ghețarul blochează ca un dop Lacul Argentino, izolând complet brațul Branzo Rico al lacului, moment în care nivelul apei de pe Branzo Rico poate crește cu până la 30 m, până când presiunea face ghețarul să cedeze, lăsând să curgă apă amestecată cu gheață, pământ și resturi de piatră. Ultima oară acest fenomen s-a petrecut în anul 2004. Vom sosi în punctul principal de vizualizare al acestei fantastice formațiuni glaciare, veche de peste 500 de ani, cu pereți de gheață înalți de 90 m și o lățime de 4 km, Perito Moreno fiind astăzi printre puținii ghețari din lume în continuă creștere. Vom avea posibilitatea de a-i admira măreția copleșitoare de pe țărm, iar pentru cei care doresc, există opțional, posibilitatea de a naviga până în apropierea ghețarului. Întoarcere în El Calafate pentru cazare la Hotel Lagos del Calafate 4* (sau similar 4*).
 • 10
  07.11.2024

  El Calafate – Parcul Național Torres del Paine – Puerto Natales

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Weskar Lodge 3*+ (sau similar 3*+)
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități Parcul Național Torres del Paine
   Cuernos del Paine
   Lacul Nordeskjold
   Laguna Amargasi
   Lacul Pehoe
   Muntele Torres del Paine
   Peștera Milodon
  Mic dejun. Dimineața ne vom îndrepta spre graniță, vom părăsi Argentina și vom intra în Chile, pentru a ajunge în cel mai atractiv Parc Național din Chile și din lume, Torres del Paine, unde vom vizita Cuernos del Paine și Lacul Nordeskjold, iar dacă condițiile meteo vor permite, vom trece pe lângă Laguna Amargasi, Lacul Pehoe și ne vom bucura de priveliștile minunante oferite de Paine Massif, Almirante Nieto și faimosul munte Torres del Paine. Cu acest prilej vom putea observa viața în sălbăticie a diferitelor viețuitoare, vom putea descoperi secretul florei și al faunei acestei zone. Dejun la pachet. Traseul zilei ne va conduce apoi spre Peștera Milodon, localizată la 24 km nord de Puerto Natales, monument natural care este compus din 3 peșteri și o formațiune stâncoasă cunoscută sub denumirea de Silla del Diablo, în traducere Locul Diavolului. În anul 1896, lumea științifică a fost fascinată de descoperirea în această peșteră a oaselor unui animal dispărut, numit Milodon. Oamenii de știință au crezut inițial că sunt rămășițele unui pește, dar ulterior testele au demonstrat că acestea au mii de ani vechime și că aparțin Milodonului, un mare ierbivor leneș, care se crede că a dispărut la sfârșitul Erei Pleistocene. În afară de peșteră și importanța sa istorică și științifică, regiunea are o mulțime de peisaje frumoase deoarece este o zonă care face tranziția între stepă și regiunea de păduri. Aici se întâlnesc specii de nire, calafat și romerillo. Transfer în Puerto Natales, capitala provinciei chiliene, Ultima Esperanza, oraș situat la poalele Anzilor Patagoniei, lângă Canalul Senoret, pentru cazare la Hotel Weskar Lodge 3*+ (sau similar 3*+).
 • 11
  08.11.2024

  Puerto Natales – Punta Arenas

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Diego de Almagro Punta Arenas 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Punta Arenas:
   Piața Armelor
   Cerro de la Cruz
   Strâmtoarea Magellan
   Muzeul Nao Victoria
   cimitirul Punta Arenas
  Mic dejun. Dimineața vom vizita acest orășel de poveste în care timpul parcă s-ar fi oprit în loc, după care ne vom îndrepta spre Punta Arenas, unde vom face un tur panoramic al celui mai sudic oraș al continentului, care va include Piața Armelor și Cerro de la Cruz, de unde vom putea admira întregul oraș și Strâmtoarea Magellan. Vom vizita în continuare Muzeul Nao Victoria, unde sunt expuse replici în mărime naturală ale corăbiilor vestite ce s-au încumetat să străbată strâmtoarea, după care vom vizita cimitirul Punta Arenas, declarat monument național, pentru a vedea impresionantele sale monumente funerare. Cazare în Punta Arenas la Hotel Diego de Almagro Punta Arenas 4* (sau similar 4*).
 • 12
  09.11.2024

  Punta Arenas – Insula Magdalena – Punta Arenas

  • Transport Autocar, barcă
  • Cazare Hotel Diego de Almagro Punta Arenas 4* (sau similar 4*).
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Insula Magdalena
  Mic dejun. Excursie de jumătate de zi la Insula Magdalena, care reprezintă adăpostul unei imense colonii de pinguini Magellan. Transfer cu autocarul spre Golful Laredo, situat la 25 km distanță față de Punta Arenas, urmat de o călătorie cu barca prin strâmtoarea Magellan. Veți ajunge la Insula Magdalena, care, împreună cu Insula Santa Marta, fac parte din arealul protejat încă din anul 1982 al Monumentului Natural Los Pinguinos. În fiecare an, din octombrie până în martie, peste șaizeci de mii de perechi de pinguini Magellan poposesc pe Insula Magdalena. Întoarcere în Golful Laredo și transfer în Punta Arenas pentru cazare la Hotel Diego de Almagro Punta Arenas 4* (sau similar 4*).
 • 13
  10.11.2024

  Punta Arenas – Ushuaia

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Altos de Ushuaia 3* (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun
  Mic dejun. Transfer în Argentina, la Ushuaia, supranumită „țară de la capătul lumii”. Înconjurat de munți abrupți, cu vârfurile acoperite de zăpadă care străjuiesc Canalul Beagle de la înălțimea celor 1500 de metri, mărginit de o vastă întindere de natură neexplorată, este greu de imaginat un peisaj mai spectaculos pentru orașul cel mai sudic al planetei. Cazare la Hotel Altos de Ushuaia 3* (sau similar 3*).
 • 14
  11.11.2024

  Ushuaia – Parcul Național Tierra del Fuego – Canalul Beagle – Ushuaia

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Altos de Ushuaia 3* (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități Parcul Naţional Tierra del Fuego:
   Golful Ensenada
   Lacul Roca
   Golful Lapatania
   Călătorie cu trenul “de la capătul lumii”
   Croazieră pe Canalul Beagle
  Mic dejun. În prima parte a zilei vom vizita Parcul Naţional al Ţinutului de Foc (Tierra del Fuego), unicul parc naţional din Argentina situat pe coasta oceanului, înfiinţat în anul 1960, care are o suprafaţă impunătoare de 63.000 de hectare, din care însă doar o mică parte este deschisă publicului pentru camping şi excursii pe munte, restul parcului fiind închis publicului, pentru scopuri ştiinţifice. Vieţuitoarele sălbatice din Parcul Naţional Tierra del Fuego sunt foarte variate şi uşor de depistat, parcul adăpostind aproximativ 90 specii de păsări, printre care Albatrosul cu sprâncene negre, condori, vânătorii de stridii, Gâsca de munte, Rața de iezer, Rayadito şi ciocănitori. Printre mamiferele cele mai obişnuite pot fi observate vidra, castorul şi vulpea argintie. Castorii, animale introduse în acest areal în secolul trecut s-au adaptat bine, iar construcţiile lor „de baraje” pe care le vom putea vedea, sunt adevărate minuni inginereşti. Vom avea prilejul de a vedea Golful Ensenada, Lacul Roca şi Golful Lapatania. Vom face apoi o călătorie palpitantă cu trenul „de la capătul lumii”, tren care pe vremuri transporta muncitorii la exploatările forestiere din zonă, care a fost recondiţionat şi care astăzi oferă turiştilor o călătorie captivantă printre minunile naturale ale parcului. Dejun la un restaurant local. În continuarea zilei, dacă condiţiile meteo permit, vom face o croazieră pe Canalul Beagle, situat în sudul extrem al Americii de Sud, o strâmtoare care separă cea mai mare insulă a Arhipelagului Ţara de Foc, de celelalte insuliţe ale arhipelagului. Canalul cu o lungime de 240 km, în care cea mai îngustă porţiune ajunge la 5 km, a fost numit după vasul HMS Beagle cu care Charles Darwin a străbătut aceste locuri în timpul expediţiei Căpitanului Fitzroy. Peisajul care ni se va înfăţişa în continuare este format din Muzeul Maritim, fosta închisoare şi Muzeul „Capătul Lumii”, Munţii Olivia şi Cinco Hermanos, fermele Fique şi Tunnel şi Râul Encajonado. Vom naviga în jurul Insulei de los Lobos, ocazie cu care vom putea observa habitatul natural al mamiferelor marine. Croaziera va continua spre farul denumit „Ends of the World’s” şi spre Insula Păsărilor, unde vom putea admira cormorani, albatroşi şi alte specii de păsări marine. Întoarcere în Ushuaia pentru cazare la Hotel Altos Ushuaia 3* (sau similar 3*).
 • 15
  12.11.2024

  Ushuaia – Buenos Aires

  • Transport Autocar, avion
  • Mese În avion
  • Obiective și activități Tur panoramic Buenos Aires:
   Cartierele Palermo şi Recoleta
   Parcul Tres de Febrero
   Cartierul La Racoleta
   Teatrul Colon
   Bulevardul 9 Iulie
   Plaza de Mayo
   Primăria Cabildo
   Catedrala Metropolitană
   Clădirea Guvernului “Casa Rosada”
   Sediul Congresului Naţional
   Cartierele Montserrat, San Nicolas, San Telmo şi La Boca
  • Opționale cină cu spectacol de tango argentinian
  Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Argentina Aerolineas, zbor AR 1873 (08:15 / 11:45) spre Buenos Aires, capitala și cel mai mare oraș din Argentina, care este în același timp a doua mare zonă metropolitană din America de Sud, după Sao Paulo, localizat pe malul vestic al estuarului Rio de la Plata, pe coasta de sud-est a continentului Sud-American. După sosire vom face un tur panoramic al orașului cunoscut și sub numele de Reina del Plata (Regina din Plata), care va începe cu cartierele Palermo și Recoleta, caracterizate de bulevarde mari, grădini imense, locuințe și clădiri luxoase. În cartierul Palermo se află cel mai mare parc din Buenos Aires, Parcul Tres de Febrero care îmbină armonios lacuri, sculpturi și monumente pe o suprafață de 3 km2. Vom face o scurtă incursiune în cartierul La Racoleta, care demonstrează că Buenos Aires este „Parisul Americii Latine”, cartier în care se află și cimitirul unde este înmormântată celebra Evita Peron (intrarea nu este inclusă). Turul va continua cu Teatrul Colon, inaugurat în anul 1908 și Bulevardul 9 Iulie, unul dintre cele mai mari bulevarde din lume. Vom vedea apoi Plaza de Mayo, locul desfășurării celor mai importante evenimente ale istoriei argentiniene, Primăria Cabildo, Catedrala Metropolitană în apropierea căreia se află și casă arhiepiscopului de Buenos Aires, Clădirea Guvernului „Casă Rosada”, Sediul Congresului Național, o clădire spectaculoasă cu o suprafață de 9.000 m2, realizată de către arhitectul Victor Meano. Vom vizita în continuare cartierele Montserrat, San Nicolas, San Telmo, cu clădiri albe cu balcoane din fier forjat și La Boca, cartier italian cu faimoasa stradă care a dat numele celebrului tango Caminito, inspirat din viața cartierului. Seara, opțional, cină cu spectacol de tango argentinian. Cazare la Hotel Dazzler Maipu 4* (sau similar 4*).
 • 16
  13.11.2024

  Buenos Aires – Pampas – Buenos Aires

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Dazzler Maipu 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități Excursie de o zi la o „hacienda”
  Mic dejun. Excursie de o zi la o „haciendă”, o fermă tipic argentiniană din Pampas, prilej de a descoperi muzica și dansurile tradiționale, participând la un adevărat festival Gaucho. La petrecerea de bun venit vom fi serviți cu „empanadas” și vin argentinian, iar mai târziu cu un barbeque delicios, preparat în stil argentinian. Vom fi martorii unui spectacol folcloric cu muzică și dansuri, după care vom avea prilejul de a admira aptitudinile de călăreți ale „gauchos”. Întoarcere la Buenos Aires pentru cazare la Hotel Dazzler Maipu 4* (sau similar 4*).
 • 17
  14.11.2024

  Buenos Aires – Paris

  • Transport Autocar, avion
  • Mese Mic dejun
  Mic dejun. Dimineața, timp liber pentru vizite individuale și ultimele cumpărături. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Paris cu compania Air France, zbor AF 411 (22:45 / 15:45).
 • 18
  15.11.2024

  Paris – Bucuresti

  • Transport Avion
  • Mese În avion
  Sosire la Paris la ora 15:45, de unde se va pleca spre București cu zborul AF 1088 (18:15 / 22:05).


Informatii tarif

1980 EURO + 4870 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 980 USD

tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup maxim de 15 turiști; pt. 10-14 turiști, tariful se recalcula


 • transport
  Avion
  Autocar
  Catamaran
  Barcă
 • cazare
  1 noapte în Santiago de Chile
  1 noapte în Insula Chiloe
  1 noapte în Puerto Varas
  2 nopți în San Carlos de Bariloche
  1 noapte în El Chalten
  2 nopți în El Calafate
  1 noapte în Puerto Natales
  2 nopți în Punta Arenas
  2 nopți în Ushuaia
  2 nopți în Buenos Aires
 • mese
  Mic dejun: 15
  Dejun: 2
  Cină: 1
 • ghizi
  Însotiţor DAL Travel
  Ghizi locali
 • marime grup
  10-15

Servicii

Tariful include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: București – Paris – Santiago de Chile și Buenos Aires – Paris – București cu compania Air France
- transport continental cu avionul pe rutele: Santiago de Chile – Puerto Montt, San Carlos de Bariloche – El Calafate, Ushuaia – Buenos Aires
- taxele de aeroport, combustibil, securitate și serviciu pentru zborurile intercontinentale și pentru zborurile continentale (pot suferi modificări)
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiționat, adaptat la nr. de turiști
- 15 nopți cazare în hoteluri de 4* și 3*
- mesele menționate în program: 15 mic dejunuri, 2 dejunuri și 1 cină
- transferurile, tururile și excursiile menționate în program
- tur panoramic și pietonal de oraș cu ghid local în Santiago de Chile
- navigare pe lacurile andine
- tur de oraș și vizite cu ghid local în Punta Arenas
- vizită la Peștera Milodon
- excursie în Parcul Național Torres del Paine
- excursie din El Calafate în Parcul Național Los Glaciares
- excursie din Ushuaia în Parcul Național Tierra del Fuego
- plimbare cu trenul „de la capătul lumii”
- croazieră pe Canalul Beagle
- tur panoramic și pietonal de oraș cu ghid local în Buenos Aires
- excursie din Buenos Aires la o haciendă în Pampas, cu spectacol folcloric și dejun inclus (cu băuturi incluse)
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenției de turism

NOTĂ: Taxele de aeroport incluse în tarif sunt cele valabile la data lansării programului. În situația majorării de către compania aeriană a acestor taxe până la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.


Tariful nu include

- taxe de ieșire de pe aeroporturi, dacă se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menționate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacșișuri: 70 usd/pers., pentru ghizi și șoferi, mai puțin pt. bagajiști (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacșișurile nu se referă și la excursiile opționale
- excursiile opționale care se pot realiza cu un număr minim de 10 participanți, tarifele acestora fiind informative; în funcție de timpul disponibil, la fața locului, se mai pot organiza și alte excursii opționale propuse de partenerul local:
· cină la un restaurant cu spectacol de tango în Buenos Aires: aprox. 130 usd/pers.
· opțional navigare la ghețarul Perito Moreno: aprox. 70 usd/pers.

IMPORTANT! Recomandăm încheierea unei Asigurări MEDICALE și STORNO de călătorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurările MEDICALE și STORNO de călătorie se pot încheia la orice companie de asigurări care asigură acest serviciu; suma platită pentru asigurare nu este returnabilă. Dacă aveți nevoie de asistență pentru a vă alege asigurarea de călătorie potrivită, echipa noastră de consultanți vă stă la dispoziție.


Acte necesare

- pașaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif și se încheie la epuizarea locurilor
- diferența de până la 50% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 60 de zile înainte de data plecării
- diferența de până la 100% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenția « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul își asumă plata diferenței stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turiști

NOTĂ:
Având în vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementări de călătorie să se modifice până la data plecării sau după începerea călătoriei, independent de voința agenției DAL TRAVEL (cum ar fi: controlul stării de sănătate, obligativitatea de autoizolare după întoarcerea în România, măsuri suplimentare de igienă și formalități vamale). Agenția DAL TRAVEL nu poate fi făcută răspunzătoare, aplicându-se termenii și condițiile contractuale standard.


Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acțiunii în anumite condiții obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenția nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiștilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfășoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situații de urgență, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informații referitoare la excursiile opționale și la itinerar cu observația că nu are calificarea și atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiștilor, precum și eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei țări
- clasificarea pe stele a unităților de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din țările vizitate și ca atare respectă standardele locale
- distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție și la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu țin de agenție, va fi înlocuit cu un altul de aceeași categorie, așa cum este precizat în program
- agenția își rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenția poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunțurilor promoțiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunțate, agenția va opri promoția fără un anunț prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situații de forță majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din rațiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din rațiuni politice, greve, condiții meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenția se obligă să depună eforturi pentru depășirea situațiilor ivite; totodată, agenția nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiază de 2 locuri în autocar
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- selectarea preferențială a locurilor în avion, în cadrul rezervărilor de grup, este de cele mai multe ori supusă unor reguli stricte și diferă de la o companie aeriană la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptată și/sau se poate face numai cu un anumit timp în avans etc.). Ulterior achitării unei sume pentru un loc preferențial în avion, compania aeriană poate modifica fără preaviz tipul de avion și ca atare se modifică configurația locurilor în avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de către turist; pentru aceste situații nu suntem răspunzători și ne oferim doar sprijinul să intermediem un dialog cu compania aeriană ce nu garantează și soluționarea situației
- copiii minori pot călători doar: a) însoțiți de ambii părinți; b) însoțiți de unul dintre părinți care să dețină acordul notarial al părintelui care nu călătorește (sau încredințare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoțiți de un adult cu certificat de cazier judiciar în original și acordul notarial al ambilor părinți; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de pașaport individual
- vă rugăm să vă asigurați că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAȘAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranță și sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de pașapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obținerea vizelor de la ambasada din București; în cazul neobținerii vizei se rețin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală și cheltuielile agenției
- c/v excursiei poate fi achitată și în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Oferte similare

Circuit cu insotitor

2960 EURO + 1980 USD

15.10.2024 - 30.10.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1990 EURO + 3395 USD

18.11.2024 - 03.12.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

3360 EURO

29.10.2024 - 10.11.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1690 EURO + 3870 USD

15.11.2024 - 29.11.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

2620 EURO + 1980 USD

27.12.2024 - 07.01.2025

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

2230 EURO + 3650 USD

22.02.2025 - 12.03.2025

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

2280 EURO + 2940 USD

30.09.2024 - 17.10.2024

VEZI OFERTA

Ce spun turistii nostri?