980 EURO + 2450 USD Vezi detalii
04.08.2020
19.08.2020
16 zile
Vandut
Jakarta – Jayapura – Wanema – Makassar – Toraja – Sengkang – Bali – Ubud – Labuan Bajo – Insula Rinca – Insula Kelor – Insula Komodo
0 poze

Un periplu exotic prin câteva dintre cele mai fascinante insule indoneziene, în timpul căruia vom fi “spectatori” la celebrul Baliem Valley Festival din Irianul de Vest Java, cunoscut pentru fantastica vale Baliem, care încă pare a fi locuită de o „civilizație pierdută”, vom explora fantastica Insulă Sulawesi, cu o diversitate incredibilă de oameni și peisaje, unde culturile secrete sunt cele care dețin cele mai multe mistere, Tana Toraja fiind vestită pentru religia unică bazată pe credințe animiste, mormintele atârnate fiind un elocvent exemplu. Ne vom răsfăța apoi în Insula Bali, recunoscută pe întreg mapamondul pentru plajele minunate înconjurate de recifuri de corali, pentru vulcanii săi, sculpturile în lemn și nu în ultimul rând pentru cele peste 20.000 de temple și altare, motiv pentru care mai este cunoscută și ca „Insula celor 1000 de temple”. Vă invităm de asemenea să pășim pe Insula Komodo cu minunatele grădini de corali și spectaculoasele povârnișuri abrupte, renumită în întreaga lume pentru cei mai mari varani – dragoni din lume.


Top obiective

Artă şi arhitectură

Palatul Merdeka, Monumentul Naţional, Moscheea Istiqlal și Catedrala din Jakarta, Muzeul Naţional și Piaţa Fatahillah din Jakarta, Piața Jibama din Wanema, Makassar capitala provinciei Sulawesi de Sud, Fortul Rotterdam, unul dintre exemplele cele mai bine conservate de arhitectură olandeză din Indonezia, Mormintele regale și secretele lui “Baby Tree din Suaya și Sanggala, Cimitirul subteran cu impresionantele construcții ale orașului funerar din Londa, Palatul Ubud (Sari Saren Agung), casa familiei regale și Piața Ubud din Tegalalang, Casa ancestrală tradițională Tongkonan.

Natură şi Peisaje

Parcul Taman Mini Indonesia Indah, Dealul Napua, panoramă asupra Văii Baliem din Wanema, Lacul Tempe din ținutul Bugis, terase de orez din Tegalalang, Monkey Forest (pădurea maimuțelor), Parcul Național Komodo, Dealurile Sulphurea și Frigate din Insula Komodo, Pink Beach.

Tradiţii şi evenimente

Festivalul Baliem Valley și întâlnirea cu reprezentanții triburilor din Valea Baliem, ocazia de a-i fotografia în diferite ipostaze,de a vedea ritualuri și demonstrații războinice, reprezentațiile triburilor, cunoaștere a modului de viață tribal din satul Suroba, cultura Toraja, cunoscută adesea ca “tărmul regilor cerești, populația Toraja practică un cult ancestral, în care ceremoniile despre moarte și viața de apoi sunt sărbători mari, vizionarea spectacolelor de dansuri tradiționale.

Experienţe şi Distracţii

Rafting pe Râul Ayung, întâlnirea cu maimuţe gri sau negre şi cu o mulţime de păsări exotice, călătorie cu catamaranul de lux, plimbări în bărci cu fundul de sticlă, baie și snorkeling, priveliște magnifică asupra insulelor, golfurilor și plajelor.


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  04.08.2020

  Bucureşti – Doha – Jakarta

  • Transport Avion
  • Mese În avion
  Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 10:50 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 222 (12:55 / 17:40), de unde se va pleca spre Jakarta cu zborul QR 958 (18:45 / 07:45).
 • 2
  05.08.2020

  Jakarta (Java)

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Santika Hayam Wuruk 4* (sau similar 4*
  • Obiective și activități Tur panoramic Jakarta:
   Palatul Merdeka
   Monumentul Naţional
   Moscheea Istiqlal
   Catedrala
  Sosire la ora 07:45 în Jakarta, capitala Republicii Indonezia, oraş cosmopolit, vibrant, considerat a fi poarta principală de acces către restul ţării. Fremătând de activitate, este cunoscută pentru obiectivele turistice impresionante, evenimente, dar şi pentru cumpărături. Oraşul înfiinţat în sec. al IV-lea ca un mic port comercial pentru regatul Sunda a devenit ulterior capitala Bataviei sub dominaţia olandeză, iar în ultimii ani, acesta s-a dezvoltat rapid din punct de vedere al populaţiei, fiind clasat pe locul 17 din 200 în lume, astfel încât aglomeraţia face parte din peisajul zilnic al acestei metropole a contrastelor şi a diversităţii culturale şi etnice. Întâlnire cu reprezentantul local, care ne va însoţi într-un tur panoramic de oraş, care va includeprintre altele Palatul Merdeka, Monumentul Naţional, Moscheea Istiqlal și Catedrala. Transfer şi cazare la Hotel Santika Hayam Wuruk 4* (sau similar 4*) în camere superioare.
 • 3
  06.08.2020

  Jakarta – Jayapura (Papua de Vest)

  • Transport Autocar, avion
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități Parcul Taman Mini Indonesia Indah
   Muzeul Naţional
   Port Sunda Kelapa și corăbiile Makassar
   Piaţa Fatahillah
  Mic dejun. Întâlnire cu ghidul local pentru o plimbare în Parcul Taman Mini Indonesia Indah, în care vom descoperi frumuseţea şi diversitatea culturii indoneziene. În continuarea zilei vom vizita Muzeul Naţional, care adăposteşte o importantă colecţie de artefacte adunate de pe tot teritoriul Indoneziei. După dejun ne vom îndrepta spre vechiul port Sunda Kelapa, unde vom putea vedea corăbiile Makassar folosite chiar şi astăzi pentru transportul mărfurilor între insule şi la Piaţa Fatahillah. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Batik Air, ID 6180 (23:55 / 07:55) spre Jayapura, capitala provinciei Papua de Vest, care în traducere înseamnă „Orașul victoriei”, nume dat de indonezieni după războiul din anul 1963, atunci când au revendicat provincia. Papua de Vest sau Irianul de Vest Java cum mai este cunoscută, reprezintă jumătate din Insula Noua Guinee, cea mai mare insulă tropicală din lume, unde încă se mai păstrează intacte multe culturi tradiționale și unde vom găsi unele dintre cele mai bogate biodiversități din lume.
 • 4
  07.08.2020

  Jayapura – Wanema

  • Transport Avion, autocar
  • Cazare Hotel Baliem Pilamo 3* (sau similar 3*)
  • Mese Dejun, cină
  • Obiective și activități Piața Jibama
   Dealul Napua
   Satul Sinatma
   Valea Baliem
   Podurile suspendate din Wesaput
  Sosire la ora 07:55 în Jayapura, de unde ne vom îmbarca pe zborul companiei Wings Air, IW 1631 (11:30 / 12:30) spre Wanema, oraș situat în Valea Baliem, situată în centrul insulei, la o altitudine de 1600 m, înconjurată de munți abrupți cu vegetație densă. Întâlnire cu ghidul local și transfer pentru cazare la Hotel Baliem Pilamo 3* (sau similar 3*). După dejun ne vom îndrepta spre Piața Jibama de unde vom putea cumpăra diverse obiecte artizanale, apoi ne vom deplasa pe Dealul Napua și satul Sinatma, de unde vom avea o panoramă asupra Văii Baliem ca în final să ajungem în satul Wesaput pentru a vedea podurile suspendate. Cină la un restaurant local și cazare la Hotel Baliem Pilamo 3* (sau similar 3*).
 • 5
  08.08.2020

  Wanema – Festivalul Baliem

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Baliem Pilamo 3* (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun, dejun la pachet, cină
  • Obiective și activități Festivalul Baliem
   Întâlnire cu triburile Dani, Lani și Yali
  Mic dejun. În această zi ne vom îndrepta spre locul unde se organizează Baliem Valley Festival, ce se desfășoară anual, devenit celebru în special după ce Prințul Charles a asistat în anul 2012 la ceremonia de deschidere a acestuia. Deplasarea va dura aprox. 40 de minute, iar pentru această zi vom avea dejunul la pachet. Vom avea ocazia unică de a întâlni într-un singur loc reprezentanți ai triburilor din Valea Baliem, vom avea ocazia de a-i fotografia în diferite ipostaze, ne vom bucura de performanțele lor culturale, de ritualuri și demonstrații războinice. Există multe triburi care participă la festival, precum Dani, Lani și câteva dintre triburile Yali, care trăiesc mai departe față de celelate două triburi (la 5 zile de mers de la Wamena), într-o zonă mai accidentată, cu limbă proprie, foarte diferită de cea a triburilor Dani sau Lani. Vom vedea cum se diferențiază aceste trei grupuri entice, vom observa că bărbații Dani folosesc apărătoare Koteka scurtă, subțire, fetele nemăritate poartă fuste din scoarță de copac până la genunchi, iar cele măritate poartă fuste din fibră de orhidee, spre deosebire de bărbații Lani care poartă apărătoare mai lungă și mai groasă, cu frunze de tutun și alte podoabe, iar femeile poartă fuste din iarbă până la genunchi, pe când bărbații Yali poartă centură din ratan, apărătoare subțire iar femeile se acoperă sumar cu iarbă. Cină și cazare la Hotel Baliem Pilamo 3* (sau similar 3*).
 • 6
  09.08.2020

  Wanema – Festivalul Baliem

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Baliem Pilamo 3* (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun, dejun și cină
  • Obiective și activități Festivalul Baliem
   Satul Suroba
  Mic dejun. Dimineața ne vom bucura din nou de manifestațiile din cadrul Festivalul Baliem, de reprezentațiile triburilor pe care îi vom putea surprinde în ipostaze inedite. După dejun, ne vom îndrepta spre satul Kumugima și apoi către satul Suroba, unde vom vedea locuințele tradiționale și vom afla mai multe despre modul de viață tribal. Cină și cazare la Hotel Baliem Pilamo 3* (sau similar 3*).
 • 7
  10.08.2020

  Wanema – Jayapura – Makassar (Sulawesi)

  • Transport Avion, autocar
  • Cazare Hotel Aryaduta Makassar 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Tur panoramic Makassar:
   vechiul port
   Fortul Rotterdam
  Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Wings Air, IW 1630 (06:15 / 07:00) spre Jayapura, de unde vom pleca cu zborul companiei Lion Air, JT 797 (11:00 / 13:25) spre Makassar, capitala provinciei Sulawesi de Sud, cel mai mare oraș din Insula Sulawesi și de asemenea punctul de plecare către Toraja, dar și către platourile fertile din insulă, unde cultura Toraja, cunoscută adesea ca “tărmul regilor cerești”, transformă această regiune într-una dintre cele mai fascinante din Indonezia. Întâlnire cu ghidul local, alături de care vom face un tur panoramic al orașului Makassar, cunoscut sub numele de Ujung Pandang, care va include vechiul port, care găzduiește frumosul și renumitul „Phinisi”, după care vom vizita Fortul Rotterdam, unul dintre exemplele cele mai bine conservate de arhitectură olandeză din Indonezia, cu urme istorice datând din perioada regatului Gowa din sec. al XVI-lea până la colonizarea de către olandezi. Cină la un restaurant local și cazare la Hotel Aryaduta Makassar 4* (sau similar 4*).
 • 8
  11.08.2020

  Makassar – Toraja

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Toraja Herritage 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, dejun și cină
  Mic dejun. În această zi vom traversa un ținut muntos, cu peisaje grandioase, până în capitala ținutului Toraja, Rantepao. Tana Toraja reprezintă un grup etnic fascinant, cu o cultură unică bazată pe convingeri conform cărora orice în univers, până și universul însuși, are suflet sau este o ființă vie. Chiar și în prezent populația Toraja practică un cult ancestral, în care ceremoniile despre moarte și viața de apoi sunt sărbători mari, în cadrul ritualurilor fiind sacrificați bivoli, iar rămășițele celui mort sunt plasate într-un sicriu și înmormântat în peșteri scobite în stânci înalte. Peisajul vulcanic și câmpurile de orez sunt uimitoare, iar tradițiile antice precum ritualurile de înmormântare pe stânci, sunt captivante și unice, o vizită aici fiind parcă desprinsă din altă lume. Dejun la un restaurant local pe parcursul drumului. Cină și cazare Hotel Toraja Herritage 4* (sau similar 4*).
 • 9
  12.08.2020

  Toraja – Sengkang

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel BBC Sengkang 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, dejun și cină
  • Obiective și activități Explorarea ținutului Toraja:
   Satele din vecinătatea Rantepao
   Casa ancestrală tradițională Tongkonan
   Vechile hambare pentru orez
   Cimitirul subteran din Londa
   Mormintele regale din Suaya și Sanggala
   Stânca de piatră gravată din Lemo
  Mic dejun. Zi dedicată explorării ținutului Toraja, cunoscut pentru cultură unică, satele tradiționale și pentru frumoasele priveliști oferite de câmpurile de orez. Vom vizita satele din vecinătatea Rantepao, cu case tradiționale cu acoperișul sub formă de barcă, care creează siluete stranii pe cer, cu sculpturi și decorațiuni magnifice, unde vom afla mai multe despre tradițiile locale și stilul de viață al localnicilor. În satul Kete Kesu, unul dintre cele mai vechi sate din zonă, faimos datorită mormintelor “agățate”, vom putea vedea casa ancestrală tradițională Tongkonan și vechile hambare pentru orez, renumite pentru tradiționalele sculpturi în lemn, colorate. În Londa vom admira cimitirul subteran cu impresionantele construcții ale orașului funerar, unde sicriele din lemn sunt suspendate de cabluri și stâlpi care ies din stânci, în Suaya și Sanggala vom descoperi mormintele regale și secretele lui “Baby Tree”, morminte săpate în trunchiuri de copaci, iar în Lemo, sat înconjurat de stânci perforate cu morminte, vom vedea stânca de piatră gravată cu efigii de lemn “tau tau” și celebra faleză a “morților în balcon”. Dejun pe parcursul vizitelor. Deplasare în continuarea zilei spre Sengkang. Cină la un restaurant local și cazare la Hotel BBC Sengkang 4* (sau similar 4*).
 • 10
  13.08.2020

  Sengkang – Makassar – Denpasar (Bali) – Kuta

  • Transport Barcă, autocar, avion
  • Cazare Hotel Holiday Inn Resort Bali Benoa 5* (sau similar 5*)
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități Lacul Tempe
   Manufacturi de mătase
   Insula Bali
  Mic dejun. Dimineața ne vom îmbarca în bărci tipice zonei, așa numitele pirogi, cu care vom străbate Lacul Tempe, zonă conservată, prilej de a observa viața pescarilor din ținutul Bugis, dar și numeroase specii de păsări. Unicitatea lacului este dată de localnicii care trăiesc în casele plutitoare. După această plimbare vom vizita câteva manufacturi de mătase. Dejun la un restaurant local. Transfer la aeroportul din Makassar pentru zborul companiei Garuda, GA 621 (19:40 / 21:10) spre Denpasar, capitala insulei Bali, una dintre cele 18.000 de insule ale Indoneziei, situată între Java și Nussa Tenggara. Denumită “Dimineața lumii”, această insulă plină de mister și povestiri magice este una dintre cele mai populare destinații turistice. Insula Bali, tărâmul zeilor, a reușit să-și păstreze caracterul unic, fiind locul religiei hinduse în Indonezia, religia deținând un loc extrem de important în viața locuitorilor acestei insule unice, care practică numeroase ceremonii religioase, sărbători ale templelor, purificări, dansuri și festivaluri. Transfer pentru cazare la Hotel Holiday Inn Resort Bali Benoa 5* (sau similar 5*).
 • 11
  14.08.2020

  Kuta

  • Cazare Hotel Holiday Inn Resort Bali Benoa 5* (sau similar 5*)
  • Mese Mic dejun
  • Opționale Rafting pe Râul Ayung
   Insula Lembongan
   Plimbări în bărci cu fundul de sticlă
  Mic dejun. Zi la dispoziţie în care pot fi utilizate facilităţile hotelului, se poate vizita Denpasarul sau alte staţiuni balineze. Pentru cei în căutare de adrenalină propunem o experienţă unică: rafting pe Râul Ayung cu dejun inclus. Vă veţi putea bucura de peisajele spectaculoase oferite de pădurea tropicală densă, de stâncile falnice, de căderile de apă şi de întinderile câmpurilor de orez. Vă veţi întâlni cu maimuţe gri sau negre şi cu o mulţime de păsări exotice. Aventura va dura aprox. 6 - 7 ore, timp în care veţi fi atent supravegheaţi de către un instructor. Pentru cei care doresc o experiență exotică dar cu mai puțină adrenalină, vă propunem o croazieră opţională de o zi cu dejun inclus spre Insula Lembongan, situată la câţiva kilometri de Coasta Sanur. Călătoria cu catamaranul de lux va dura o oră şi jumătate pe sens, trecând prin impresionanta strâmtoare Badung. Insula este un mic paradis tropical, renumită pentru minunatele plaje de nisip alb umbrite de palmieri, pentru abundenţa de culori vii, pentru mlaştinile de mangrove, pentru apele clare turcoaz şi pentru viaţa marină bogată. Veţi putea face plimbări în interiorul insulei sau plimbări în bărci cu fundul de sticlă. Cazare la Hotel Holiday Inn Resort Bali Benoa 5* (sau similar 5*).
 • 12
  15.08.2020

  Kuta – Ubud (Bali) – Kuta

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Holiday Inn Resort Bali Benoa 5* (sau similar 5*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Spectacol tradițional Barong și Kris
   Terasele de orez din Tegalalang
   Monkey Forest
   Palatul Ubud (Sari Saren Agung)
   Piața Ubud
  Mic dejun. Vom începe ziua cu deplasarea spre Batu Bulan, pentru a viziona un spectacol de dansuri tradiționale Barong și Kris, cu scene din mitologia balineză, în care forțele râului conduse de Rangda, regina demon canibală, se luptă cu forțele binelui, conduse de Barong, regele spiritelor bune. În continuarea zilei vom ajunge la Tegalalang pentru a vedea frumoasele terase de orez pentru care Ubud este celebru. Vom intra apoi în Monkey Forest (pădurea maimuțelor), unde trăiesc mulți macaci, vom vedea Palatul Ubud (Sari Saren Agung), casa familiei regale și Piața Ubud. Cazare la Hotel Holiday Inn Resort Bali Benoa 5* (sau similar 5*).
 • 13
  16.08.2020

  Kuta – Labuan Bajo (Komodo) – Insula Rinca – Insula Kelor – Labuan Bajo

  • Cazare Hotel Holiday Inn Resort Bali Benoa 5* (sau similar 5*)
  • Mese Mic dejun
  • Opționale Excursie în Insula Komodo:
   Parcul Național Komodo
   Insula Rinca
   Insula Kelor
  Mic dejun. Timp liber pentru plajă și alte activități individuale sau puteți opta pentru o excursie de 2 zile în Insula Komodo. Transfer la aeroport pentru zborul spre Labuan Bajo, un mic port în partea de vest a insulei Flores, considerat a fi punctul de plecare către Parcul Național Komodo. Sosire și transfer în port pentru o călătorie cu barca spre Insula Rinca, cu dejun inclus la bord. La sosire veți începe explorarea insulei cu o plimbare în Parcul Național Komodo, din care face parte această insulă, parc declarat în anul 1986 de către UNESCO monument al naturii și rezervație mondială a biosferei. Veți putea admira celebrul dragon de Komodo, cea mai mare șopârlă din zilele noastre, care cântărește între 60 și 90 kg și măsoară aprox. 2,8 m lungime, reprezentând o adevărată relicvă preistorică, un carnivor care a supraviețuit evoluției din perioada Jurasicului. Dragonul de Komodo este o creatură importantă în mitologia animală a populațiilor din aceste regiuni, posedând, de altfel, mai multe denumiri: băștinașii de pe insulă îl numesc “ora”, iar cei de pe insulele Rinca și Flores îl numesc “buaja darat” (crocodil de uscat). Insula găzduiește, de asemenea, specii rare de păsări, precum pasărea megapode, papagalul cacadu și pasărea călugăr, specii de bivoli, căi sălbatici și maimuțe. În continuarea zilei veți naviga spre Insula Kelor, unde veți putea face baie și snorkeling. Întoarcere la Labuan Bajo pentru cină și cazare la Hotel Bitang Flores 4* (sau similar 4*). Turiștii care nu participă la excursia în Komodo au 3 zile libere la dispoziție în Bali, timp în care se pot bucura de plajă sau pot opta pentru excursii opționale, organizate și achitate la fața locului.
 • 14
  17.08.2020

  Labuan Bajo – Insua Komodo – Pink Beach – Labuan Bajo

  • Cazare Hotel Holiday Inn Resort Bali Benoa 5* (sau similar 5*)
  • Mese Mic dejun
  • Opționale Insula Komodo:
   “Drumul Dragonului”
   Dealurile Sulphurea și Frigate
   Pink Beach
  Mic dejun. Dimineața veți naviga spre Insula Komodo, unde vă veți întâlni cu rangerul parcului, care vă va însoți pe “Drumul Dragonului” pentru a vedea aceste faimoase și excepționale creaturi în mediul lor natural. Dacă veți avea noroc, veți putea vedea cerbi timor și porci mistreți. Veți urca apoi pe dealurile Sulphurea și Frigate, unde vă va aștepta o priveliște magnifică asupra insulelor, golfurilor și plajelor. Întoarcere pe vas, dejun la bord și plecare spre Pink Beach, plajă care își capătă culoarea roz din amestecul de nisip cu fragmente de coral roșu. Aici vă veți bucura de plajă, baie, iar iubitorii de snorkeling vor putea admira viața marină abundentă. Întoarcere la Labuan Bajo pentru cină și cazare la Hotel Bitang Flores 4* (sau similar 4*).
 • 15
  18.08.2020

  Labuan Bajo – Denpasar (Bali) – Kuta

  • Transport Autocar, avion
  • Cazare Hotel Holiday Inn Resort Bali Benoa 5* (sau similar 5*)
  • Mese Mic dejun
  Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Denpasar, Bali. După sosire, transfer pentru cazare la Hotel Holiday Inn Resort Bali Benoa 5* (sau similar 5*).
 • 16
  19.08.2020

  Kuta – Denpasar – Doha – Bucureşti

  • Transport Autocar, avion
  • Mese În avion
  Mic dejun. Transfer la aeroportul din Denpasar pentru plecarea spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 965 (09:20 / 13:55), de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul QR 219 (15:30 / 20:35).


Informatii tarif

980 EURO + 2450 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 690 USD

tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10-14 turişti, tariful se va majora cu 245 usd/pers.


 • transport
  Avion
  Autocar
  Barcă
 • cazare
  1 noapte Jakarta
  3 nopți Wanema
  1 noapte Makassar
  1 noapte Toraja
  1 noapte Sengkang
  6 nopți Bali
 • mese
  Mic dejun: 12
  Dejun:7
  Cină: 6
 • ghizi
  Insotiţor DAL Travel
  Ghizi locali
 • marime grup
  15-20

Servicii

Tariful include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Doha – Jakarta şi Denpasar – Doha – Bucureşti cu compania Qatar Airways
- transport continental cu avionul pe rutele: Jakarta – Jayapura – Wanema, Wanema – Jayapura – Makassar, Makassar – Denpasar
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 13 nopţi cazare în hoteluri de 5*, 4* şi 3*
- mesele menţionate în program: 12 mic dejunuri, 7 dejunuri şi 6 cine
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- tur panoramic de oraș în Jakarta
- 2 zile participare la Festivalul Baliem
- tur panoramic de oraș în Makassar
- vizitarea regiunii Tana Toraja
- plimbare pe Lacul Tempe cu pirogi
- spectacol de dansuri tradiționale Barong și Kris în Ubud
- taxe de intrare la obiectivele menţionate în program
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism


- BONUS: PACHET TURIST PLUS PREMIUM GENERALI care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 30.000 euro/pers. (cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, însă care nu este menită a acoperi complicațiile sau recidivele bolilor/afecțiunilor de care dumneavoastră suferiți anterior începerii călătoriei) și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 2000 euro/persoană (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei; se poate încheia turiștilor cu vârsta maximă de 74 ani împliniți


Tariful nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 490 euro/pers. şi pentru zborurile continentale: aprox. 120 euro/pers. care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)
- taxele de ieşire de pe aeroporturi (dacă se aplică)
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 60 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
• Croazieră spre Insula Lembongan: aprox. 110 euro /pers.
• Rafting pe Râul Ayung: aprox. 70 euro/pers.
• Excursie în Komodo compusă din:
• servicii sol: transferuri hotel – aeroport – hotel, 2 nopți cazare cu mic dejun în Labuan Bajo, 2 dejunuri și 2 cine, plimbare cu barca la Insula Rinca, Insula Kelor, Insula Komodo și Pink Beach, taxe de intrare în rezervații: aprox. 530 euro/pers./loc în cameră dublă; supliment cameră sgl. aprox. 120 euro/pers.
• bilet avion cu taxe incluse: Denpasar – Labuan Bajo – Denpasar: aprox. 340 euro/pers.
Din tariful excursiei opţionale la Insula Komodo s-a scăzut tariful celor 2 nopţi de cazare din Kuta (Bali). Opţiunea pentru această excursie se poate face doar din ţară, în momentul înscrierii!


Acte necesare

PENTRU VIZA CUBA (care se obţine pe aeroport):
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice», la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti


Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »Ce spun turistii nostri?