• L-V: 9-18
 • S-D: inchis
Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180

Vacanțe în Coreea de Sud

O vacanță în Coreea de Sud oferă prilejul de a descoperi una dintre cele mai dezvoltate țări din lume, cu o cultură unică, în care te poți bucura atât de minunile tehnologice, cât și de temple budiste și peisaje care-ți taie răsuflarea.
 
Bucătăria coreeană, plajele din Busan, peisajele spectaculoase ale insulei Jeju (patrimoniul natural UNESCO), templele budiste, palatele Gyeongbokgung și Changdeokgung, viața de noapte, shopping-ul și sky bar-urile din Seoul sunt printre principalele motive pentru care turiștii aleg să viziteze Coreea de Sud.
 
Este o destinație turistică sigură, cu o economie în continuă dezvoltare și 50 de milioane de locuitori muncitori, tenaci și prietenoși. Cu o istorie zbuciumată, care a culminat cu separarea celor două state coreene, Coreea de Sud are o istorică bogată, reflectată în muzeele şi templele sale.
 
Descoperă mai multe informații utile pentru o vacanță în Coreea de Sud:
 

Top Atracții Turistice în Coreea de Sud

 
Artă și Arhitectură: Muzeul de Istorie, Cheongwadae – Blue House, Palatul Gyeongbokgung, Muzeul de Artă Populară Jeju, Templul Yakcheonsa, Muzeu Ceaiului O’Sulloc, Muzeul Jusangjeoll, Turnul Busan, Palatul Banwolseong, Templul Bulguksa.
 
Natură și peisaje: Cascada Jeongbang, Parcul Hallim, Parcul muntelui Hallasan, parcul oceanic Taejongdae, Plaja Haeundae.
 
Experiențe: bucătăria coreeană, Piaţa de peste Jagalchi, vizitarea zonei demilitarizate coreene, shopping în Seoul.
 

Orașe de vizitat în Coreea de Sud

Seoul
Capitala ţării este considerată inima Coreei de Sud și este un amestec de cartiere moderne, pieţe tradiţionale, palate şi temple. Tehnologia, moda, shopping-ul, viața de noapte sunt elementele care fac din Seoul unul dintre cele mai atrăgătoare destinații turistice. Cu 44 de universităţi şi 12 colegii, capitala este și un magnet pentru tinerii din întreaga țară.
 
Seoul este capitala ţării de mai bine de 600 de ani și îmbină armonios clădiri cu arhitectură futuristă cu puncte de interes istoric, între care se remarcă palatele Gyeongbokgung și Changdeokgung, templele Bongeunsa și Jogyesa, catedrala Myeong-dong, Moscheea Centrală din Seoul.
 
Atracțiile principale ale orașului sunt: Bukchon Hanok Village, care păstrează vechea Coree de Sud intactă în jungla de ciment a capitalei, Dongdaemun design plaza, faimoasă pentru designul său creat de arhitecta Zaha Hadid, strada Myeongdong – dedicată shopping-ului, Muzeul Național Coreea, dar și piețele Hongdae, Namdaemun sau Noryangjin.
 
Cu aproximativ 10 milioane de locuitori, orașul Seoul este unul dintre cele mai populate metropole din lume. Densitatea sa a permis ca Seoul să dețină cele mai multe conexiuni digitale din economia globală.

Busan
Oraşul are 3,6 milioane de locuitori, fiind al doile oraş ca mărime din Coreea de Sud.
Este cunoscut pentru plajele sale deosebit de frumoase, izvoarele termale, cel mai mare port din ţară, dar şi datorită festivalului internaţional de film care se ţine aici în fiecare toamnă.
 
Busan este situat la 450 km de Seoul şi la doar 150 km de Japonia, având un climat subtropical cu veri umede şi ierni blânde, fără zăpadă.
 
Gyeongju
Gyaongju a fost capitala vechiului regat Silla, care a condus mare parte din Peninsula Coreeana între sec. al VII – lea şi al IX – lea. Din această perioadă datează majoritatea siturilor arheologice din zonă.
 
Oraşul este adesea numit “muzeul fără pereţi” datorită multitudinii de monumente pe care le deține. Grota Seokguram, templul Bulguksa şi Muzeul de Artă Tradiţională sunt situri de patrimoniu UNESCO.
Datorită tuturor acestor monumente şi vestigii istorice, Gyeongju  este unul dintre cele mai populare oraşe în rândul turiştilor care vizitează Coreea de Sud.
 

Obiective turistice în Coreea de Sud

 
Artă şi arhitectură în Coreea de Sud
 
Muzeul de Istorie - Gazdă a peste 220.000 opere de artă, este aproape imposibil să explorezi întreg muzeul într-o singură zi. Muzeul funcționează din 1945, când Coreea și-a câștiat independența față de Japonia.
 
Cheongwadae – Blue House – Este biroul şi reşedinţa oficială a şefului statului în Republica Coreea, Preşedintele Republicii. Palatule este construit în stil architectural tradiţional şi modern coreean.
 
Palatul Gyeongbokgung – Principală reşedinţă regală în timpul dinastiei Joseon, palatul a fost distrus în timpul războiului Imjin şi apoi refăcut în timpul domniei prinţului regent Heungseon.
 
Muzeul de Artă Populară Jeju – prezintă tradiţii şi obiceiuri din toate zonele Coreei într-o expoziţie deosebit de valoroasă.
 
Templul Yakcheonsa – templu cu ape termale, care atrage foarte mulţi oameni prin proprietăţile curative ale apei. Despre aceste ape s-au scris numerose povești şi legende populare în Coreea.
 
Muzeu Ceaiului O’Sulloc – un loc deosebit prin multitudinea de ceaiuri, dar şi de dulciuri cu aromă de ceai, pe care turiştii le port degusta şi chiar cumpăra.
 
Turnul Busan – construit în 1973, pentru turiştii care doresc să admire panorama oraşului, turnul are o înălţime de 118m şi este situat în parcul Yongdusan.
 
Palatul Banwolseong – Fostă reşedinţa regală a dinastiei Silla, în perioada în care capitală era la Gyeongiu, între 57 i.Hr până în 938 d.Hr, numele venind de la forma de semilună a zidurilor palatului.
 
Templul Bulguksa – situat pe muntele Toham, templul este reşedinţa ordinului budist Jogye din Coreea de Sud. Inclus în partimoniul UNESCO din 1995, templul este o bijuterie arhitecturală budistă.
 
Natură şi peisaje Coreea de Sud
  
Cu toate că ţara  este hiper-industrializata şi suprapopulată, peisajul muntos şi-a păstrat frumuseţea şi spectaculozitatea.
 
Din Manciuria și până în insula Jeju, peisajul corean este dominat de munţi şi păduri, doar 20% din totalul suprafeţei fiind zone plate.
 
Cel mai înalt vârf din zona continentală este Jirisan ( 1915 m), iar din întreaga ţară - vulcanul Hallasan (1950 m), situat pe insula Jeju.
 
În Marea de Est sau Marea Japoniei, apele sunt răcite de curentul japonez, ceea ce face ca producţia de somon, creveţi şi scoici să fie una impresionantă. Bucătăria coreeană are o multitudine de preparate bazate pe fructe de mare, pește şi alge.
 
Flora şi fauna din zonă sunt foarte variate, cele mai cunoscute specii fiind azalea şi cocorul manciurian. Tigrul coreean, foarte des prezent în poveştile şi legendele locale, este astăzi o specie dispărută.
 
Lucruri interesante despre Coreea de Sud
 • În Coreea, mesele nu sunt complete fără Kimchi, varză sau ridiche albă sărată şi amestecată cu chili, usturoi şi fructe de mare.
 • Gochu-jang este condimentul fermentat tradiţional coreean. Gustul lui este o combinaţie de arome dulci, sărate şi picante.
 • În Coreea, adulterul a fost interzis mai bine de 60 de ani. Orice persoană care comitea adulter era pasibilă să execute doi ani de închisoare. Legea a fost abolită de curând, dar sunt înregistraţi peste 53.000 de coreeni care au ispăşit această pedeapsa.
 • Bărbaţii sud-coreeni sunt pasionaţi de cosmetice. Statisticile arată ca ei cheltuie sume impresionante în fiecare an pentru a arăta cât mai bine.
 • Coreea este lider mondial în ceea ce priveşte conectivitatea la internet. 92,4 % din populaţie utilizează internetul.
 • Cântecul ”Gangnam Style”, compus de sud-coreanul Psy, a devenit primul video care a atins pe YouTube un million de vizualizări.
 • Roboţeii fac parte din procesul de învăţare în şcolile sud-coreene încă din 2010. Programul poartă denumirea de R-learning şi foloseşte roboţi dotaţi cu televizoare sau cu funcţii de  recunoaştere a vocii.

Perioada recomandantă pentru a vizita Coreea de Sud

Clima în Coreea variază în funcţie de sezoane, zona având patru anotimpuri distincte.
 
Iarna - sezonul începe în noiembrie şi se termină în martie, cu temperaturi negative în aproape toate zonele ţării.
Vara - sezonul uscat se întinde între lunile iunie şi august, când ploaia este aproape absentă, iar temperaturile sunt mari, adesea peste 40°C.
Primăvara şi toamna  - temperaturile pot varia mult între zi şi noapte, dar vremea este plăcută pentru vizitare: 15°C - 25°C.
 
Ţinând cont de toate aceste aspecte, cea mai bună perioadă pentru a vizita Coreea de Sud este de la sfârşitul lunii martie până la sfârşitul lunii mai și din septembrie până în noiembrie. Lunile de vârf sunt iunie şi septembrie.
 
Viza
 
Serviciul de Imigrări al Republicii Coreea a introdus de la 1 ianuarie 2012 un sistem biometric de identificare la punctele de trecere a frontierei, sistem care presupune prelevarea de amprente digitale şi efectuarea unei fotografii a feţei.
Excepţie de la obligativitatea amprentării şi fotografierii fac cetăţenii străini cu vârsta sub 17 ani, oficialii guvernamentali ai statelor terţe sau ai organizaţiilor internaţionale, precum şi membrii de familie ai acestora sau invitaţii administraţiei centrale coreene.
Cetăţenii români nu au nevoie de viză de intrare în Republica Coreea, pentru călătorii în scop de turism, vizită, afaceri, activităţi sportive care nu depăşesc 90 de zile. În cazul în care se doreşte desfăşurarea unor activităţi lucrative, este necesară contactarea Biroului de Imigrări şi schimbarea tipului de viză.
Prelungirea şederii în Republica Coreea peste termenul de 90 de zile impune declararea scopului şi duratei şederii la autoritatea pentru străini (Immigration Office) care, în urma întocmirii formalităţilor şi primirii documentelor aferente fiecărei situaţii (studii, activităţi religioase, angajare în muncă etc.), eliberează cartea de identitate pentru rezidenţi (Alien Registration Card).
Documentul are valabilitatea de un an şi trebuie prelungit înainte de expirare, prin aceleaşi proceduri, în cazul extinderii duratei de şedere. Neîndeplinirea acestor proceduri atrage după sine suportarea de către persoana în cauză a unei amenzi substanţiale – până la 10.000 de dolari şi chiar expulzarea.
 
Vaccinuri: Nu sunt necesare vaccinuri speciale pentru a vizita Coreea de Sud.
 
Siguranţa
Nivelul actelor criminale asupra străinilor este scăzut.
Tipurile cele mai frecvente de infracţiuni sunt furturile din buzunare, înşelăciunile sau furtul din maşini. Acestea pot apărea în zone aglomerate (gări, staţii, parcări, centre comerciale, benzinării sau zone de servicii pe autostrăzi).
Pentru siguranţa dumneavoastră recomandăm:
 • Evitaţi locurile aglomerate şi demonstraţiile.
 • Păstraţi în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi nu le expuneţi în mod vizibil asupra dumneavoastră sau în maşini.
 • În cazul călătoriilor cu autobuze sau trenuri, este indicat să se păstreze atenţia asupra bagajelor pe întreaga durată a călătoriei.
Efectuarea vizitelor în Zona Demilitarizată trebuie făcută numai cu sprijinul agenţiilor de turism autorizate în acest sens. Evitaţi orice demersuri individuale, care nu fac parte dintr-un program oficial acceptat de autorităţile de resort, de a intra în Zona Demilitarizată, în obiective militare aparţinând forţelor armate ale Republicii Coreea, respectiv în instituţii guvernamentale locale.
 
Nume: Republica Coreea de Sud
Capitala: Seoul (aprox. 10 mil. locuitori)
Limba oficială: coreeana
Monedă: Won
Fus orar: UTC +9
Electricitate: 220V, 60 Hz, prize de tip european
Prefix ţară: + 82
Formă de guvernământ: Republica Prezidenţială
Suprafață: aprox. 100.210 km² 
Aşezare: ocupă teritoriul sudic al Peninsulei Coreea, care pătrunde în mare aproximativ 1 100 km. Această peninsulă muntoasă este înconjurată la vest de Marea Galbenă, la est de Marea Japoniei și în sud de Strâmtoarea Coreea și Marea Chinei de Est.
Populaţie: aprox. 50 mil. locuitori
Grupuri etnice: coreeni 100%
Greutăţi / măsuri: metric
 
Sfaturi de călătorie în Coreea de Sud
 
Pentru că turiştii informaţi se vor bucura mai mult de şederea lor, iată câteva sugestii:
 
Înainte de plecarea în călătorie
Luaţi cu dumneavoastră adresa şi nr. de telefon al ambasadei sau al consulatului României în Coreea de Sud și lăsaţi cuiva apropiat o copie a itinerariului dumneavoastră.
 
Recomandări
Zilele însorite necesită ochelari de soare.
Aduceţi cu dumneavoastră aparatul foto şi camera de filmat, baterii suficiente şi toate accesoriile de care aveţi în general nevoie.
 

Oferte de vacanță în Coreea de Sud

750 EUR + 2100 USD
Majoritatii dintre noi, cand isi imagineaza primavara in tarile din Extremul Orient, ii vine in minte imaginea ciresilor infloriti, pe care de obicei o asociaza imediat cu Japonia. Este adevarat, in subconstientul colectiv, fragilele petale de culoare roz sau alba, sunt asociate in majoritatea cazurilor doar cu Tara Soarelui Rasare.

Dar si in Coreea, tara care a impartasit o istorie ambivalenta si totusi comuna cu Japonia, pe langa cultul  hibiscusului, floarea traditionala, si sarbatoarea ciresului inflorit „beot-kkot”, se afla pe o pozitie de mare cinste. Atunci grijile cotidiene si rutina zilnica trec pe plan secund, prioritate avand privitul cu nostalgie si admiratie a trecatoarelor si sensibilelor flori.

De aceea, in premiera anul acesta, va invitam sa pasiti alaturi de noi pe urmele personajelor din dramele istorice coreene, in Tara Diminetilor Linistite, bucurandu-va de frumusetea si efemerul florilor de cires, cinstind in acelasi timp Sarbatorile Pascale, intr-una dintre tarile asiatice in care mai mult de o treime din populatie este crestina.
Perioada
10.04 - 21.04.2020
2960 EUR
Desi toata lumea asociaza ciresii infloriti numai cu Japonia, in fiecare primavara, atat in China, cat si in Coreea de Sud au loc festivaluri dedicate acestui eveniment.

In Shanghai are loc sarbatoarea ciresilor infloriti in perioada martie – aprilie, timp in care peste 12.000 ciresi din Parcul Gucun sunt admirati de vizitatori din lumea intreaga.

Marii iubitori ai florilor de cires nu pot rata de asemenea Festivalul Florilor de Cires de pe Insula Jeju sau din parcurile Seoul-ului, unde se poate admira ciresul rege inflorit, specie de cires care are cele mai mari petale de flori din lume. Pe langa ciresii infloriti, alte repere esentiale din China vor fi ascensiunea pe Marele Zid Chinezesc si incursiunea in Orasul Interzis din Beijing,

Cand spui Japonia, te gandesti imediat la tehnica cea mai avansata, la tehnologia de varf, la constructiile cele mai indraznete, la oamenii pentru care munca este un cult, iar traditiile o a doua religie.

Dar daca la toate acestea mai adaugam sarbatoarea ciresilor infloriti, Sakura, istoria lor veche si zbuciumata, natura frumoasa si imprevizibila, vom obtine o imagine de ansamblu care merita din plin aprofundata pe parcursul programului in care sunteti invitati.
Perioada
25.03 - 12.04.2020