Mexic – Marele Circuit


Pe urmele aztecilor şi mayaşilor

1640 EURO + 1560 USD Vezi detalii
05.10.2023
19.10.2023
15 zile
Vandut
Mexico City – Teotihuacan – Cholula – Puebla de los Angeles – Tuxtla Gutierez – Canionul Sumidero – San Cristobal de las Casas – Chamula – Palenque – Yaxchilan – Bonampak – Campeche – Uxmal – Merida – Chichen Itza – Cancun
14 poze

O incursiune pe urmele vechilor civilizaţii precolumbiene, într-un spaţiu plin de mister, de culoare şi de ritmuri alegre, cu sombreros şi mariachi, prilej de a admira piramide şi monumente străvechi, de a asculta povești despre comorile fabuloase care i-au atras pe conquistadorii conduşi de Hernan Cortes şi nu în ultimul rând, de a vă bucura de plajele însorite, înconjurate de vegetaţie luxuriantă şi mângâiate de apele turcoaz ale Mării Caraibilor. Veţi descoperi cea mai nordică țară vorbitoare de limbă spaniolă din America Latină, veţi fi încântaţi de spectacolul vieţii pline de pitoresc şi culoare, cu muzică ritmată care se aude aproape de peste tot. Vom pătrunde treptat în zona de vegetație spectaculoasă din climatul subtropical mexican, un peisaj exotic, dominat de grandoarea vulcanilor legendari Popocatepetl și Iztaccihuatl, în contrast cu frenezia orașelor cosmopolite și ne vom încheia periplul în Yucatan, paradisul turistic caraibian. Panorama culturilor precolumbiene este uluitor de vastă, revelată nouă printr-o succesiune de situri de conservare, cu vestigii istorice extrem de evocatoare, pe care le vom explora împreună. Vom înțelege pe deplin sincretismul cultural și religios mexican, o îmbinare de mituri și credințe arhaice alături de simboluri moderne ale unui spațiu multietnic. Adăugați la toate acestea aroma mâncărurilor picante şi a băuturilor exotice și veţi obţine un „cocktail mexican” care vă va face să vă amintiţi mult timp de această vacanţă.


Top obiective

Artă şi arhitectură

Zocalo, Plaza de la Constitucion, Palatul Naţional, picturile murale ale lui Diego Rivera, Catedrala Metropolitană, Templo Mayor, Bulevardul Reformei, Muzeul Naţional de Antropologie, Plaza de las Tres Culturas, Bazilica Fecioarei din Guadalupe din Mexico City; Situl arheologic Teotihuacan: Piramida Soarelui, Piramida Lunii, Piramida Şarpelui cu Pene, Calea Morţilor, Piramida Jaguarilor, Palatul Quetzal, Tepantitla şi Templul Quetzlcoaltl; Catedrala, Biserica barocă Santo Domingo, Piaţa Mayor din Puebla de los Angeles; Catedrala, Biserica Santo Domingo, Fântâna celor şapte regiuni din Oaxaca; complexul arheologic din Monte Alban: Piaţa Centrală, Observatorul Pietrele Dansatorilor; Ruinele unice din Mitla; Catedrala, Biserica Dominicană Templo de Santo Domingo din San Cristobal de las Casas; picturile Maya din Bonampak; situl arheologic din Palenque: Templul Inscripțiilor, Palatul, Templul Crucii, Templul Soarelui şi Templul Crucii Înfrunzite; situl arheologic din Uxmal: Piramida Adivino, Casa Țestoaselor, Casa Păsărilor, Palatul Măștilor, Palatul Guvernatorului, Piaţa Călugăriței şi Jocul Pelota; Monumentul Patriei, Bulevardul Paseo Montejo, Palatul Guvernamental, Piaţa Centrală, Catedrala din Merida; situl arheologic Chichen Itza: Templul piramidal Kukulcan. Observatorul, Piața celor o mie de coloane, Templul Războinicilor, Fântâna Sacră; vestigiile mayașe de la Tulum

Natură şi Peisaje

Parcul Chapultepec din Mexico City, Colina Tepeyac, Vulcanii Popocatepetl şi Ixtaccihuatl, Dealurile Sierra Madre, Râul Grijalva, Muntele Cerro del Fortin, Râul Atoyac, Arborele gigantic Tule, Canionul Sumidero, Cascada Agua Azul, Râul Usumacinta, Golful Mexicului, Peninsula Yucatan, Cenota Ikkil, plajele cu nisip alb din Riviera Maya, Insula Femeilor

Tradiţii şi evenimente

spectacol cu mariachi, vizită la o comunitate de indieni Chamula sau Zinacantan

Experienţe şi Distracţii

plimbare cu barca pe canalele din Xocimilco, plimbare cu barca pe Râul Grijalva, baie la Cascada Agua Azul, plimbare pe Râul Usumacinta, baie la Cascada Agua Azul, în Cenota Ikkil, parcul tematic Xcaret


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  05.10.2023

  Bucureşti – Amsterdam – Mexico City

  • Transport Avion, autocar
  • Cazare Hotel Casablanca 4* (sau similar 4*)
  • Mese În avion
  Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei KLM). Plecare spre Amsterdam cu compania KLM, zbor KL 1372 (07:00 / 08:55) de unde se va pleca spre Mexico City cu zborul KL 685 (14:30 / 18:00). Întâlnire cu reprezentantul local şi transfer pentru cină și cazare la Hotel Casablanca 4* (sau similar 4*).
 • 2
  06.10.2023

  Mexico City

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Casablanca 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Tur panoramic Mexico City:
   Zocalo
   Plaza de la Constitucion
   Palatul Naţional
   Picturile murale ale lui Diego Rivera
   Catedrala Metropolitană
   Templo Mayor
   Bulevardul Reformei
   Parcul Chapultepec
   Muzeul Naţional de Antropologie
  • Opționale Plimbare cu barca pe canelele din Xocimilco
   Cină cu spectacol mariachi
  Mic dejun. Dimineaţa vom face un tur panoramic și pietonal al orașului Mexico City în timpul căruia vom vizita centrul istoric, locul unde trecutul exploziv al Mexicului este zugrăvit în cel mai elocvent mod: Zocalo - partea centrală a oraşului cu Plaza de la Constitucion, Palatul Naţional - El Granda (exterior) construit pe ruinele unui palat aztec cu faimoasele picturi murale ale lui Diego Rivera, Catedrala Metropolitană (construită după modelul celor din Toledo şi Granada) şi vestigiile prehispanice ale Marelui Templu - Templo Mayor (exterior). Turul va continua de-a lungul Bulevardului Reformei (Paseo de la Reforma), cu Parcul Chapultepec, dominat de castelul său, fosta rezidență a Împăratului Maximilian de Habsburg. Scurtă vizită la Muzeul Naţional de Antropologie, care adăposteşte o bogată colecţie de artefacte precolumbiene. Cei care doresc pot să mai rămână în muzeu, restul grupului se va întoarce la hotel sau poate efectua o excursie opţională la Xochimilco pentru o plimbare de seară pe canale cu bărci tradiţionale. Cină și cazare la Hotel Galeria Plaza Reforma 4* (sau similar 4*).
 • 3
  07.10.2023

  Mexico City – Teotihuacan – Mexico City

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Casablanca 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități Situl arheologic Teotihuacan
   Tur de oraș Mexico City:
   Plaza de las Tres Culturas
   Bazilica Fecioarei din Guadalupe
  Mic dejun. În această zi vom vizita Teotihuacan, unul dintre cele mai impresionante oraşe ale lumii străvechi, ridicat de azteci în anul 100 î.Hr. pe o suprafaţă de 30 km2 şi care număra în perioada prehispanică peste 200.000 de locuitori. Vom vizita Piramida Soarelui (a treia ca mărime din lume) înaltă de 63 m, Piramida Lunii, de unde vom avea cea mai bună panoramă asupra sitului arheologic, Piramida Şarpelui cu Pene, Calea Morţilor (Calle de los Muertos), iniţial cu o lungime de 4 km, flancată de temple, palate şi pieţe, Piramida Jaguarilor, Palatul Quetzal, Tepantitla şi Templul Quetzlcoaltl. Dejun inclus la un restaurant local. După-amiază întoarcere la Mexico City unde vom vizita Piaţa celor 3 Culturi - Plaza de las Tres Culturas, un amestec unic între cultura aztecă, spaniolă şi cea contemporană mexicană şi Bazilica Fecioarei din Guadalupe, sfânta patroană a Mexicului, celebru loc de pelerinaj pentru întreaga Americă Latină, situat pe colina Tepeyac din nordul orașului. Opţional, cină la un restaurant local cu spectacol susţinut de celebrii mariachi. Cazare la Hotel Galeria Plaza Reforma 4* (sau similar 4*).
 • 4
  08.10.2023

  Mexico City – Cholula – Puebla de los Angeles – Mexico City

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Casablanca 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități Piramida din Cholula
   Puebla de los Angeles:
   Catedrala
   Biserica barocă Santo Domingo
   Piaţa Mayor
  Mic dejun. Plecare spre Cholula, localitatea cu câte o biserică pentru fiecare zi a anului, unde există şi cea mai mare piramidă din America Centrală, înaltă de 65 m, acoperită în întregime de pământ și vegetație. Vom avea parte de singura descindere într-o piramidă mezoamericană desfășurată prin tunelurile săpate de către arheologi. După dejun vom pleca spre Puebla de los Angeles, oraş fondat în anul 1531, situat în apropierea vulcanilor Popocatepetl şi Ixtaccihuatl, unde vom admira Catedrala, a doua ca mărime din Mexic, un amestec de stiluri arhitecturale, renascentist şi baroc. Vom vizita biserica barocă Santo Domingo, una dintre cele mai frumos decorate din ţară, cu catapeteasma acoperită cu aur, cu frumoasa Capilla del Rosario, după care vom admira Piaţa Mayor. Localitatea este renumită pentru bucătăria sa, dar şi pentru decoraţiile cu faianţă de Talavera. Întoarcere în Mexico City și cazare la Hotel Galeria Plaza Reforma 4* (sau similar 4*).
 • 5
  09.10.2023

  Mexico City – Tuxtla Gutierez – Canionul Sumidero – San Cristobal de las Casas

  • Transport Autocar
   Avion
   Barcă
  • Cazare Hotel Casa Vieja 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, dejun, cină
  • Obiective și activități Canionul Sumidero
   Plimbare cu barca pe Râul Grijalva
  Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Aeromexico, zbor AM 314 (11:00 / 12:35) spre Tuxtla Gutierrez, capitala statului Chiapas, tărâmul mayaşilor, de unde ne vom îndrepta către Canionul Sumidero pentru o plimbare cu barca pe Râul Grijalva. Vom traversa impunătorul defileu, înalt de aprox. 1.000 m şi lung de 14 km, un capriciu al Mamei Natură, care oferă o experienţă de neuitat: peisaje mirifice, peșteri și cascade, faună bogată în iguane, maimuţe, crocodili, tucani, papagali ara etc.. Traseul zilei va continua prin Chiapa de Corzo spre San Cristobal de las Casas, un pitoresc orăşel de munte, în centrul căruia tronează Catedrala și în apropiere, Biserica Dominicană Templo de Santo Domingo. Cină şi cazare la Hotel Casa Vieja 4* (sau similar 4*).
 • 6
  10.10.2023

  San Cristobal de las Casas – Chamula – Palenque

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Villa Mercedes 4+* (sau similar 4+*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Comunitatea de indieni Chamula sau Zinacantan
   Cascada Agua Azul
  Mic dejun. Itinerarul zilei ne va purta spre Palenque, pe parcurs vizitându-se o comunitate de indieni Chamula sau Zinacantan, ai căror localnici şi-au păstrat nealterate tradiţiile, obiceiurile, credinţa şi structura socială. Vom putea intra în contact cu populaţia indigenă, indienii Tzotzil şi cu puţin noroc am putea asista la unele ritualuri arhaice păgâne. Traseul va continua spre Cascada Agua Azul, una dintre cele mai importante atracţii naturale din Mexic, denumită astfel datorită minunatelor nuanţe de turcoaz care contrastează cu verdele crud al junglei. În funcţie de condiţiile meteo ne vom putea bucura de o inedită baie, după care ne vom îndrepta spre Palenque pentru cină şi cazare la Hotel Villa Mercedes 4+* (sau similar 4+*).
 • 7
  11.10.2023

  Palenque – Yaxchilan – Bonampak – Palenque

  • Transport Barcă, autocar
  • Cazare Hotel Villa Mercedes 4+* (sau similar 4+*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Plimbare pe Râul Usumacinta
   Situl arheologic Yaxchilan
   Picturile Maya din Bonampak
  Dimineaţa devreme vom face o plimbare pe Râul Usumacinta, prilej cu care vom admira copleşitoarea natură subtropicală, după care vom ajunge la Yaxchilan, un sit aparte datorită poziţionării sale izolate, în inima junglei. Din punct de vedere arheologic, situl este cunoscut pentru frumoasele faţade ornamentale ale construcţiilor. Mic dejun pe parcursul traseului. Turul va continua spre Bonampak, renumit pentru cele mai frumoase picturi Maya cunoscute, descoperite în anul 1946 de Guilles Healy şi Charles Frey. În Templul cu Desene sunt încăperi cu reprezentări ale preoţilor, dansatorilor şi cu sacrificii umane, în culori care încă îşi păstrează prospeţimea. După-amiază întoarcere la Palenque pentru cină şi cazare la Hotel Villa Mercedes 4+* (sau similar 4+*).
 • 8
  12.10.2023

  Palenque – Campeche

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Ocean View Campeche 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități Zona arheologică de la Palenque
   Panoramă asupra Golfului Mexicului
  Mic dejun. În prima parte a zilei vom vizita zona arheologică de la Palenque, situată pe înălțimile unor munți plini de mister, înconjurată de junglă. Situl arheologic mayaş este considerat de unii specialişti ca fiind cel mai impresionant din Mexic, atât prin valoarea monumentelor, cât şi pentru frumuseţe, fiind declarat în anul 1987 Patrimoniu Mondial UNESCO. Arheologii au estimat că în Palenque excavările și cercetările s-au întins doar pe 35% din suprafața complexului de odinioară, restul de temple și clădiri, acoperite de greutatea junglei, așteaptă și astăzi să fie scoase la lumină. Vom descoperi monumentalele temple din piatră renumite în primul rând pentru arhitectura lor sofisticată și pentru sculpturile cu care sunt împodobite, dar și multe alte temple mai mici, case rezidențiale ale localnicilor bogați, morminte, apreciate pentru cantitatea imensă de informații stocate în inscripțiile de pe pereți și de pe pietrele decorative. Vom avea prilejul de a vedea Templul Inscripțiilor, în interiorul căruia se află sarcofagul vestitului rege Pakal, cu fascinanta piatră funerară gravată în minunate basoreliefuri, singurul templu mayaș funerar din Mexic. Structura masivă a Templului păstrează al doilea dintre cele mai lungi texte scrise vreodată cu hieroglife în lumea mayașă, după cel de la Copan. De asemenea vom vedea Palatul, un complex de clădiri și curți adiacente legate între ele, care adăpostesc unele dintre cele mai frumoase sculpturi și basoreliefuri construite pe trepte de relief artificiale și o serie de temple de mulțumire, ridicate în vârful unor piramide în trepte, fiecare dintre ele având în interior un foarte elaborat sistem de sculptură în relief, precum Templul Crucii, Templul Soarelui şi Templul Crucii Înfrunzite. După dejun vom pleca spre Campeche unde vom surprinde frumoasa panoramă a Golfului Mexicului. Cazare la Hotel Ocean View Campeche 4* (sau similar 4*).
 • 9
  13.10.2023

  Campeche – Uxmal – Merida

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Gamma Castellano 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități Tur panoramic Campeche
   Situl arheologic Uxmal
   Tur panoramic Merida:
   Monumentul Patriei
   Bulevardul Paseo Montejo
   Palatul Guvernamental
   Piaţa Centrală
   Catedrala
  Mic dejun. După ce vom face turul panoramic al oraşului-port Campeche, al cărui centru istoric este declarat Patrimoniu Mondial UNESCO, ne vom îndrepta spre Uxmal, pentru a vizita ruinele oraşului mayaş, care în traducere înseamnă “construit de trei ori”. Numele împreună cu întrebarea “de ce a fost construit acest oraş impozant fără nicio sursă de apă în apropiere” rămân încă un mister. Vom observa că acest sit arheologic este diferit faţă de cel din Palenque, prin decoraţiile bogate din vârful construcţiilor, de o mare frumuseţe arhitecturală. Vom admira cele mai bine păstrate vestigii mayașe precum, Piramida Adivino sau a Magicianului, Casa Țestoaselor renumită pentru broaștele țestoase care decorează cornișa, Casa Păsărilor, Palatul Măștilor decorat cu șase rânduri de măști, Palatul Guvernatorului, Piaţa Călugăriței şi Jocul Pelota. După dejun, ne vom deplasa spre Merida, în prezent un oraș cu bulevarde largi străjuite de arbori umbroși și clădiri coloniale, supranumit “oraşul alb”, apelativ care își are rădăcinile în perioada sclavagismului, datorită restricțiilor impuse populației de culoare de a intra în oraș. Vom face turul panoramic al capitalei coloniale a Peninsulei Yucatan, fondată în anul 1542, o îmbinare a stilurilor spaniol şi francez, care va include Monumentul Patriei, Bulevardul Paseo Montejo, Palatul Guvernamental, Piaţa Centrală şi Catedrala, considerată cea mai veche de pe continent, construită între anii 1561 și 1598, parțial cu pietre din vechiul oraș mayas. Cazare la Hotel Gamma Castellano 4* (sau similar 4*).
 • 10
  14.10.2023

  Merida – Chichen Itza – Cancun

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Grand Oasis Palm Cancun 5* (sau similar 5*)
  • Mese Mic dejun, dejun, All Inclusive
  • Obiective și activități Situl arheologic Chichen Itza
   Cenota Ikkil
  Mic dejun. Plecare spre Chichen Itza, cel mai cunoscut și cel mai mare sit arheologic precolumbian construit de civilizația Maya, unul dintre cele mai importante dovezi ale civilizației mayașe, supranumit „Tărâmul făgăduinței”. Situl arheologic este divizat în trei părţi principale: partea de nord, construită în stil toltec, partea centrală, care pare a fi cea mai recent construită şi partea de sud, cunoscută sub numele de Old Chichen. Prin semnificația istorică, simbolistica complexă și conservarea excelentă a minunatelor edificii, Chichen Itza reprezintă o minune a culturii şi civilizației moderne, în prezent făcând parte din Cele 7 Noi Minuni ale Lumii. Situl ne va dezvălui cunoştinţele avansate în domeniul arhitecturii şi astronomiei ale civilizaţiei Maya. Vom vedea Templul piramidal Kukulcan sau Castelul, cu tronul de piatră din interior realizat în formă de jaguar cu ochii de jad, care constituie miezul complexului architectural, Observatorul, Piața celor o mie de coloane, Templul Războinicilor și Fântâna Sacră - cenote, locul unde erau aruncate victimele sacrificate zeului Chaak. Nu se știe nici până în prezent din ce motiv, Chichen Itza a fost abandonat în sec. al X-lea, jungla punând rapid stăpânire pe clădirile monumentale. Pe parcurs vom vizita cenota Chukum, o formațiune masivă de calcar cu numeroase stalactite, unde se poate înota. După dejun, ne vom îndrepta spre Cancun, poarta de intrare în Peninsula Yucatan. Cazare şi masă în regim All Inclusive la Hotel Grand Oasis Palm Cancun 5* (sau similar 5*).
 • 11
  15.10.2023

  Cancun

  • Cazare Hotel Grand Oasis Palm Cancun 5* (sau similar 5*)
  • Mese All Inclusive
  • Opționale Insula Femeilor
   Parcul tematic Xcaret
   Vestigiile mayașe de la Tulum
   Acvariul natural de la Xe-Ha
  Mic dejun. Zi liberă pentru a ne bucura de plajele cu nisip alb şi de marea cu nuanţe de turcoaz ale celebrei staţiuni. Posibilitate de excursii opţionale la Insula Femeilor, în parcul tematic Xcaret, unde veţi afla mai multe amănunte despre cultura mexicană şi istoria civilizaţiei Maya, la vestigiile mayașe de la Tulum sau la acvariul natural de la Xel-Ha. Cazare şi masă în regim All Inclusive la Hotel Grand Oasis Palm Cancun 5* (sau similar 5*)
 • 12
  16.10.2023

  Cancun

  • Cazare Hotel Grand Oasis Palm Cancun 5* (sau similar 5*)
  • Mese All Inclusive
  Mic dejun. Zi relaxantă în care veţi putea face cumpărături, veţi putea participa la excursii opţionale sau vă veţi putea bucura de toate facilităţile oferite de hotel. Cazare şi masă în regim All Inclusive la Hotel Grand Oasis Palm Cancun 5* (sau similar 5*).
 • 13
  17.10.2023

  Cancun – Paris

  • Transport Autocar, avion
  • Mese Mic dejun, în avion
  • Opționale “late check out”
  Mic dejun. Până la ora 12:00, când se vor elibera camerele, vă veți putea bucura de timp liber pentru plajă, plimbare sau cumpărături (există posibilitatea de a rezerva camera pentru „late check-out”, contra cost, cu minim o lună înainte de începerea circuitului). Transfer la aeroportul din Cancun pentru plecarea spre Paris cu compania Air France, zbor AF 651 (21:35 / 14:20).
 • 14
  18.10.2023

  Paris – Bucureşti

  • Transport Avion
  • Mese În avion
  Sosire la Paris la ora 14:20, de unde se va pleca spre București cu zborul AF 1088 (20:55 / 00:50).
 • 15
  19.10.2023

  Bucureşti

  • Mese În avion


Informatii tarif

1640 EURO + 1560 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 620 USD

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 20 turişti; pt. 15-19 turişti, tariful se va majora cu 190 euro/pers.)


 • transport
  Avion
  Autocar
  Barcă
 • cazare
  4 nopți în Mexico City
  1 noapte în San Cristobal de las Casas
  2 nopți în Palenque
  1 noapte în Campeche
  1 noapte în Merida
  3 nopți în Cancun
 • mese
  Mic dejun: 12
  Dejun: 5
  Cină: 5
  All Inclusive: 3
 • ghizi
  Însotiţor DAL Travel
  Ghizi locali
 • marime grup
  20

Servicii

Tariful include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Amsterdam – Mexico City şi Cancun – Paris – Bucureşti cu companiile KLM și Air France
- transport continental cu avionul pe ruta: Mexico City – Tuxtla Gutierrez
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale şi continentale (pot suferi modificări)
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 12 nopţi cazare în hoteluri de 5* și 4*
- mesele menţionate în program: 12 mic dejunuri, 5 dejunuri, 5 cine și 3 zile cu mese în regim All Inclusive pe Riviera Maya
- tur panoramic de oraș cu ghid local în Mexico City, Oaxaca, Campeche și Merida
- vizitarea siturilor arheologice: Teotihuacan, Monte Alban, Mitla, Yaxchilan, Bonampak, Palenque, Uxmal și Chichen Itza
- vizită la Cascada Agua Azul
- plimbare cu barca pe Râul Grijalva în Canionul Sumidero
- plimbare cu barca pe Râul Usumacinta
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxele de intrare la obiectivele menţionate în program
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

NOTĂ: Taxele de aeroport incluse în tarif sunt cele valabile la data lansării programului. În situația majorării de către compania aeriană a acestor taxe până la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.


Tariful nu include

- bacşişuri: 50 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi (cu excepţia hotelurilor din Cancun, unde regimul de masă este All Inclusive)
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local:
• Cină în Mexico City cu spectacol oferit de mariachi: aprox. 75 usd/pers.
• Plimbare cu trajineras la Xochimilco: aprox. 35 usd/pers.

IMPORTANT! Recomandăm încheierea unei Asigurari MEDICALE și STORNO de călătorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Dacă aveți nevoie de asistență pentru a vă alege asigurarea de călătorie potrivită, echipa noastră de consultanți vă stă la dispoziție.


Acte necesare

- pașaportul electronic sau pașaportul simplu valabil cel puțin 6 luni de la data încheierii călătoriei; nu se acceptă pașaportul temporar


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferența de până la 50% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 60 de zile înainte de data plecării
- diferența de până la 100% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

NOTĂ:
Având în vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementări de călătorie să se modifice până la data plecării sau după începerea călătoriei, independent de voința agenției DAL TRAVEL (cum ar fi: controlul stării de sănătate, obligativitatea de autoizolare după întoarcerea în România, măsuri suplimentare de igienă și formalități vamale). Agenția DAL TRAVEL nu poate fi făcută răspunzătoare, aplicându-se termenii și condițiile contractuale standard.


Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

NOTĂ:
- în Mexic nu există camere de hotel cu 3 paturi; pentru solicitările de triple se oferă de obicei camere cu 2 paturi matrimoniale
- este interzisă introducerea de alimente de orice fel în Mexic
- în Mexic curentul este 110 V, iar pt. a folosi prizele se folosesc ştecherele cu 2 lamele late
- în Mexic se foloseşte cu precădere pentru schimb sau cumpărături dolarul american
- pe zborurile intercontinentale Air France/KLM, se admite un singur bagaj la cală, în greutate maximă de 23 kg


Oferte similare

Circuit cu insotitor

1750 EURO + 2290 USD

25.03.2024 - 10.04.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1750 EURO + 2290 USD

25.04.2024 - 11.05.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

2390 EURO + 2980 USD

10.04.2024 - 25.04.2024

VEZI OFERTA

Ce spun turistii nostri?