Sierra Leone – Guinea – Guinea Bissau – Gambia – Senegal


Africa de Vest: farmec şi culoare

4980 EURO Vezi detalii
17.11.2022
04.12.2022
18 zile
Vandut
Freetown – Conakry – Boke – Bafata – Bissau – Quinhamel – Ziguinchor – Djembereng – Kabrousse – Banjul – Jufureh – Toubakouta – Joal Fadiouth – Saly – Parcul Bandia – Lacul Roz – Dakar – Insula Goree
6 poze

Un circuit unic pe piața turistică din România, o călătorie inedită în cele mai importante locații din Africa de Vest: Sierra Leone, Guinea, Guinea-Bisau, Gambia și Senegal, foste colonii franceze, engleze și portugheze. Vom începe aventura în Freetown, capitala Sierra Leone, pentru ca mai apoi să străbatem peisajele rurale și satele tradiționale din Guinea și Guinea-Bissau. Vom descoperi peisajele spectaculoase ale Gambiei și satele tradiționale ale grupurilor etnice, ca apoi să ajungem în Dakar, capitala Senegalului, un loc plin de viață și culoare în care vom avea ocazia să explorăm piețele cu produse tradiționale, sa descoperim istoria sumbră a epocii sclaviei din Insula Goree și sa interacționăm cu grupurile etnice Fulani.


Top obiective

Artă şi arhitectură

Casa Sclavilor
Blocul de Licitații
Muzeul Etnografic
Fortul
Piața Independenței
Palatul Prezidențial
Marea Moschee
Piața Kermel
Piața de produse de artizanat Soumbedioune
Piața Tilen
Monumentul Renașterii Africane
Muzeul Civilizației Africane
Satul de pescari M’bour
Muzeul Național
Piață Albert
Muzeul Național
Catedrala Sfânta Maria
Palatul Mohammed al V-lea
Marea Moschee din Conarky
Piața Mare
Muzeul Național al Căilor Ferate
Colegiul Fourah Bay
Freetown Cotton Tree
Muzeului Național Sierra Leone
Sanctuarul Cimpanzeilor din Tacugama

Natură şi Peisaje

Insula Goree
Insula Fadiouth Plimbare cu feribotul spre regiunea Bara
Toubakouta
Delta Saloum
Satele de pe maluri unde locuiesc pescarii
Biserica Catolică din Bissau
Piața Centrală
Palatul Prezidențial
Fortul Militar Bissau
Muzeul Național

Tradiţii şi evenimente

Experienţe şi Distracţii

Safari în Parcul Național Bandia
Explorăm peisajele rurale și satele tradiționale


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  17.11.2022

  Bucureşti – Paris – Freetown (Sierra Leone)

  • Transport Avion
   Autocar
  • Cazare Hotel Home Suite 4* (sau similiar 4*)
  • Mese În avion
  Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa biroului de îmbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1089 (06:00 / 08:25), de unde se va pleca cu zborul AF 596 (13:35 / 19:10) spre Freetown, capitala și cel mai mare oraș al Sierra Leone. După sosire ne vom întâlni cu reprezentantul local care ne va asista în timpul transferului pentru cazare la Hotel Home Suite 4* (sau similiar 4*).
 • 2
  18.11.2022

  Freetown (Sierra Leone)

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Home Suite 4* (sau similiar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Tur panoramic
   Piața Mare
   Muzeul Național al Căilor Ferate
   Colegiul Fourah Bay
   Freetown Cotton Tree
   Muzeului Național Sierra Leone
   Sanctuarul Cimpanzeilor din Tacugama
  Mic dejun. În această zi vom explora Freetown, oraș care a fost fondat de locotenentul aboliționist John Clarkson în anul 1792 pentru a servi drept așezare pentru sclavii afro-americani și afro-caraibieni eliberați, devenind cunoscut sub numele de Freetown înainte de sosirea europenilor. Considerat un port major cu ieșire la Oceanul Atlantic, Freetown este principalul centru urban, economic, financiar, cultural educațional și politic din Sierra Leone. De asemenea, portul Freetown este considerat unul dintre cele mai mari porturi naturale de apă adâncă din lume. Vom face un tur panoramic al orașului, după care vom vizita Piața Mare, situată pe strada Wallace Johnson, locul ideal pentru a admira măiestria artizanilor locali, dar și pentru a cumpăra o serie de suveniruri. Vom vizita apoi Muzeul Național al Căilor Ferate, unde vom putea admira un vagon construit special pentru vizita de stat a Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în anul 1961. În continuare vom vedea Colegiul Fourah Bay, cea mai veche universitate din Africa de Vest, fondată în anul 1827, universitate ce a jucat un rol cheie în istoria colonială a Sierra Leone, întrucât primul student al colegiului, Samuel Ajayi Crowther, a fost numit primul episcop indigen al Africii de Vest. De asemenea, vom face o scurtă oprire pentru a admira Freetown Cotton Tree, situat în centrul orașului, un monument național ce constituie parte integrantă a întemeierii orașului. Turul se va încheia cu vizitarea Muzeului Național Sierra Leone, ce găzduiește o colecție impresionantă de artefacte precoloniale și coloniale, dar și cu admirarea faimoasei Porți a Regelui, o construcție în piatră cu o declarație impresionantă pe care scrie „orice sclav care trece prin această poartă este declarat om liber”, acesta fiind locul prin care treceau sclavii africani deveniți oameni liberi. În cea de-a doua parte a zilei, vom putea vizita Sanctuarul Cimpanzeilor din Tacugama, situat în inima vastei rezervații a pădurii tropicale a peninsulei, la doar câțiva kilometri de centrul orașului, unde sunt găzduite exemplare rare de cimpanzei aflați pe cale de dispariție. Cină și cazare la Hotel Home Suite 4* (sau similiar 4*).
 • 3
  19.11.2022

  Freetown (Sierra Leone) – Conakry (Guinea)

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Petit Bateau 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Conarky
   Tur panoramic
   Muzeul Național
   Catedrala Sfânta Maria
   Palatul Mohammed al V-lea
   Marea Moschee din Conarky
  Mic dejun. Vom continua explorarea Africii de Vest pornind spre următoarea destinație, orașul Conarky din Guinea. După încheierea formalităților de trecere a frontierei, vom fi preluați de reprezentantul local din Guinea și conduși în Conarky unde vom efectua un tur panoramic al orașului pentru a descoperi cele mai importante atracții turistice. Vom vizita Muzeul Național, ce găzduiește o colecție de măști, statui și instrumente muzicale, multe dintre acestea folosite în ceremonii religioase sau mistice. De asemenea, vom putea admira Catedrala Sfânta Maria, construită în anul 1928, locul în care se adună comunitatea creștină a orașului în fiecare duminică, Palatul Mohammed al V-lea, fostul Palat al Națiunilor, distrus în timpul revoltelor din anul 1996 și reconstruit ulterior, închis publicului larg, fiind folosit în prezent pentru a găzdui summit-uri guvernamentale și internaționale la nivel înalt. Vom încheia turul cu Marea Moschee din Conarky, construită în anul 1984, care cu aspectul său impunător, poate găzdui până la 10.000 de credincioși și este accesibilă doar musulmanilor. Cină și cazare la Hotel Petit Bateau 4* (sau similar 4*).
 • 4
  20.11.2022

  Conakry – Labe (Guinea)

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Tata 3* (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Labe:
   Satele tradiționale
   Valea Labota
   Villa Jeannine
  Mic dejun. Dimineața devreme vom părăsi Conakry și ne vom îndrepta adânc în interiorul țării spre Labe, prin zonele rurale ale Guineei. Pe traseu vom avea ocazia să admirăm satele tradiționale și să aflăm mai multe informații despre istoria acestei regiuni ce a devenit rapid cunoscută în urma numeroaselor călătorii ale portughezilor din sec. al XV-lea. Vom opri la Kindia pentru a vedea valea Labota. Vom continua drumul nostru în profunzimea Africii pentru a ajunge la Dalaba unde vom vedea Villa Jeannine (casa guvernatorului în perioada colonială), casa unde își petrecea vacanțele cântărețul sud-african Miriam Makeba. Vom ajunge seara în Labe, considerată una dintre cele mai frumoase zone ale Africii de Vest. Cină și cazare în Labe la micuțul hotel Hotel Tata 3* (sau similar 3*).
 • 5
  21.11.2022

  Labe Koundara (Guinea) – Bafata (Guinea-Bissau)

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Triton Bafata 3* (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun, cină
  Mic dejun. În această zi vom continua pe drumurile tipice africane să explorăm peisajele rurale și satele tradiționale ale Guineei, către următoarea destinație, orașul Bafata din Guinea-Bissau. După formalitățile de trecere a frontierei vom porni spre orașul Bafata pentru cină și cazare la Hotel Appart Hotel Triton Bafata 3* (sau similar 3*).
 • 6
  22.11.2022

  Bafata – Bissau (Guinea-Bissau)

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Dunia 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Bafata:
   Piața locală
   Muzeul Amilcar Cabral
   Bissau:
   Biserica Catolică
   Piața Centrală
   Palatul Prezidențial
   Fortul Militar Bissau
   Muzeul Național
  Mic dejun. Dimineața vom vizita piața locală și muzeul Amilcar Cabral, poet, teoretician, revolutionar, naționalist și diplomat. Ne vom îndrepta spre orașul Bissau, capitala și cel mai mare oraș din Guinea-Bissau. Situat lângă estuarul râului Geba, cu ieșire la Oceanul Atlantic, Bissau este cel mai important port al țării, precum și centrul său administrativ. Orașul a fost fondat în anul 1687 de Imperiul Portughez pentru a servi drept port fortificat dar și ca centru comercial. Vom efectua un tur panoramic de oraș prilej de a vedea Biserica Catolică din Bissau construită în anul 1945, Piața Centrală, precum și Palatul Prezidențial, o clădire colonială construită înainte de obținerea independenței țării. De asemenea, vom putea admira de la distanță și Fortul Militar Bissau, folosit de forțele armate ale țării și Muzeul Național, ce găzduiește o serie de măști și obiective ale artizanilor locali. Transfer pentru cină și cazare la Hotel Dunia 4* (sau similar 4*).
 • 7
  23.11.2022

  Bissau – Quinhamel – Bissau (Guinea-Bissau)

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Dunia 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  Mic dejun. În această zi ne vom deplasa spre orașul Quinhamel, capitala regiunii Biombo, renumit pentru traseele de drumeție și rezervațiile naturale. Seara, întoarcere la Bissau, pentru cină și cazare la Hotel Dunia 4* (sau similar 4*).
 • 8
  24.11.2022

  Bissau (Guinea-Bissau) – Ziguinchor (Senegal)

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Kadiandoumagne 3* (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Ziguinchor
   Vizita satului tradițional al tribului Jola
  Mic dejun. Itinerariul zilei ne va purta spre Ziguinchor, în Senegal. După formalitățile de trecere a frontierei, dacă timpul ne va permite, vom vizita satul tradițional al tribului Jola, unul dintre cele mai vechi triburi agrare din Africa de Vest, renumit pentru cultivarea orezului umed timp de cel puțin o mie de ani. Spre deosebire de alte culturi dominante din Africa de Vest, majoritatea comunităților Jola sunt lipsite de orice stratificare socială sau politică, fiind organizate în familii sau cartiere. Unele comunități au în frunte o autoritate centrală, un Rege, al cărui rol este asemănător cu cel al unui preot și nu al unui lider tradițional. Religia comunităților Jola este animismul, practicat prin numeroase ritualuri și ceremonii fetișiste. Sosire în Ziguinchor, cină și cazare la Hotel Kadiandoumagne 3* (sau similar 3*).
 • 9
  25.11.2022

  Ziguinchor – Djembereng – Kabrousse (Senegal)

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Hibiscuss 3* superior (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Djembereng
   Kabrousse
  Mic dejun. Vom continua explorarea peisajului rural senegalez ce ne va purta prin numeroase sate tradiționale, prilej pentru a înțelege mai bine cultura locală, felul în care se desfășoară viața de zi cu zi, precum și credințele ancestrale ale locuitorilor, un element extrem de important care le ghidează viața. Vom vizita Djembereng, inițial un sat de pescari ce s-a transformat într-un centru turistic datorită plajelor de pe linia de coastă. De asemenea, Djembereng este și locul unde vom întâlni un alt dialect senegalez, numit Kwatay, derivat al limbii jola. La încheierea turului vom fi transferați la Kabrousse pentru cină și cazare la Hotel Hibiscuss 3* superior (sau similar 3*).
 • 10
  26.11.2022

  Kabrousse (Senegal) – Banjul (Gambia)

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel African Princess 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Muzeul Național
   Piață Albert
  Mic dejun. În această zi vom traversa granița către Gambia, aflată la est de orașul Banjul, capitala țării, al patrulea oraș ca mărime din Gambia, ce are o populație de aprox. 400.000 de locuitori, care din sec. al XIX-lea și până în anul 1973, a fost cunoscut sub numele de Bathurst. Primul obiectiv pe care îl vom vizita este Muzeul Național, unde vom avea ocazia să admirăm o serie de artefacte istorice și culturale, inclusiv instrumente muzicale, unelte agricole precum și elemente de etnografie. Tot aici există și o secțiune arheologică interesantă care reconstituie una dintre primele perioade în care a fost înregistrată prezența umană în regiunea Gambiei. În continuarea zilei vom face o scurtă oprire în faimoasa Piață Albert, care, de la înființarea sa la mijlocul sec. al XIX-lea, a rămas cea mai efervescentă zonă de comerț, dar și principalul centru de activitate din Banjul. Ne vom putea familiariza cu fructele, legumele și preparatele tradiționale, dar și să cumpărăm produse de artizanat. Ultima oprire din cadrul turului va fi în Piața 22 Iulie, renumită pentru Memorialul Primului Război Mondial, precum și pentru fântâna care datează din anul 1930. Transfer pentru cină și cazare la Hotel African Princess 4* (sau similar 4*).
 • 11
  27.11.2022

  Banjul (Gambia)

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel African Princess 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Serrakunda
   Producție și vopsire a batik-ului
   Tanje
   Muzeul Satului
  Mic dejun. Zi dedicată explorării împrejurimilor orașului Banjul. Vom vizita orașul Serrakunda, cel mai mare oraș din Gambia, situat în imediata apropiere a coastei Atlanticului. Orașul este format din nouă sate ce s-au dezvoltat formând astfel cea mai mare aglomerare urbană din țară, fiind fondat la începutul secolului al XIX - lea de Sayerr Jobe, care a migrat din Senegal în Gambia. Numele orașului Serrakunda se traduce „Casa Familiei Sayerr”. Aici, vom avea ocazia să vizităm un atelier de producție și vopsire a batik-ului. În continuarea zilei, ne vom îndrepta spre satul Tanje, unde vom avea ocazia să vizitam Muzeul Satului pentru a descoperi mai multe despre cultura Gambiei, natura, animalele dar și despre o serie de instrumente muzicale folosite în diferite ceremonii. La încheierea turului vom reveni în Banjul pentru cină și cazare la Hotel African Princess 4* (sau similar 4*).
 • 12
  28.11.2022

  Banjul – Jufureh (Gambia) – Toubakouta (Senegal)

  • Transport Autocar
   Ferryboat
  • Cazare Hotel Keur Saloum 3* (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Satul Jufureh
   Plimbare cu feribotul spre regiunea Bara
   Toubakouta
   Delta Saloum
   Satele de pe maluri unde locuiesc pescarii
  Mic dejun. Dis-de-dimineață vom face o plimbare cu feribotul spre regiunea Bara, pentru a ajunge în satul Jufureh ce a servit drept inspirație pentru faimosul roman „Roots” al lui Alex Haley, unde vom putea vedea casa originală restaurată a clanului Kinte, ocupată și în prezent de aceștia. În continuarea zilei vom trece frontiera înapoi în Senegal de unde ne vom îndrepta spre Toubakouta unde vom descoperi Delta Saloum ce se formează la gura de vărsare a râului omonim, deltă care este inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, un adevărat labirint de canale, insule, cu vegetație tipică de mangrove, o rezervație unică a biosferei. Vom putea vedea de asemenea satele de pe maluri unde locuiesc pescarii ce trăiesc în armonie cu natura. Cină și cazare în Toubakouta la Hotel Keur Saloum 3* (sau similar 3*)
 • 13
  29.11.2022

  Toubakouta – Joal Fadiouth – Saly (Senegal)

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Palm Beach 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Satele gemene Joal – Fadiouth
   Insula Fadiouth
   Satul de pescari M’bour
   Stațiunea Saly
  Mic dejun. În această zi vom explora cea mai faimoasă zonă rurală a Senegalului, prilej de a vizita satele gemene Joal – Fadiouth, primul situat pe continent, în timp ce al doilea este situat pe o insulă alcătuită în întregime din scoici, legate între ele printr-un pod. Insula Fadiouth este considerată un simbol al toleranței, fiind locul unde musulmanii, creștinii și animiștii trăiesc și sunt înmormântați împreună. Ne vom opri în satul de pescari M’bour pentru a vedea stilul de viață tradițional a acestor aventurieri ce merg la pescuit fără unelte sofisticate înfruntând de multe ori vicisitudinile oceanului. Mulți pescari mor anual în încercarea de a oferi familiilor lor minimul de subzistență. În anul 2004 se estima că peste 6000 astfel de canoe rudimentare ieșeau în largul coastelor senegaleze. După-amiază vom ajunge în stațiunea Saly, situată în regiunea Petite Côte, fost port comercial portughez, în prezent o importantă atracție turistică a țării, renumită pentru plaja străjuită de palmieri, precum și pentru numeroasele restaurante și resorturi. Transfer pentru cină și cazare la Hotel Palm Beach 4* (sau similar 4*).
 • 14
  30.11.2022

  Saly – Parcul Național Bandia – Saly (Senegal)

  • Transport Autocar
   Jeep 4x4
  • Cazare Hotel Palm Beach 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Safari în Parcul Național Bandia
   Animale sălbatice precum rinoceri, crocodili, antilope, maimuțe,
   bivoli și gazele impala
  Mic dejun. Zi dedicată unei experiențe inedite, safari în Parcul Național Bandia aflat la doar 65 km distanță față de capitala aglomerată Dakar, considerat o adevărată „bijuterie ecologică a Senegalului”, unde vom putea admira animale sălbatice precum rinoceri, crocodili, antilope, maimuțe, bivoli și gazele impala. În cea de-a doua parte a zilei, vă veți putea bucura de timp liber, destinat activităților individuale în Saly. Cină și cazare la Hotel Palm Beach 4* (sau similar 4*).
 • 15
  01.12.2022

  Saly – Lacul Roz – Dakar (Senegal)

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Novotel Dakar 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Lacul Retba
  Mic dejun. Vom vizita Lacul Retba, cunoscut sub numele de „Lacul Roz”, ce se află în nordul Peninsulei Capului Verde, la nord-est de Dakar. Lacul este considerat o adevărată anomalie a naturii, deoarece se mândrește cu una dintre cele mai rare fenomene naturale din lume. Nuanța roz a lacului este rezultatul cantității excesive de alge Dunaliella care produc un pigment roșu, folosit pentru a absorbi lumina, care la rândul său oferă algelor energie vitală. Lacul este renumit și pentru conținutul său abundent de sare, aici venind zilnic sute de lucrători din grupurile etnice fulani pentru a extrage sare. Veți avea ocazia să admirați metodele și uneltele tradiționale pe care aceștia le folosesc pentru a prelucra sarea, dar și să interacționați cu membrii acestui grup etnic care locuiesc în satele din jur. Transfer la Dakar pentru cină și cazare la Hotel Novotel Dakar 4* (sau similar 4*).
 • 16
  02.12.2022

  Dakar (Senegal)

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Novotel Dakar 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Tur panoramic și pietonal al orașului Dakar:
   Piața Independenței
   Palatul Prezidențial
   Marea Moschee
   Piața Kermel
   Piața de produse de artizanat Soumbedioune
   Piața Tilen
   Monumentul Renașterii Africane
   Muzeul Civilizației Africane
  Mic dejun. Tur panoramic și pietonal al orașului Dakar, capitala Senegalului. Vom face o primă oprire în Piața Independenței, „inima” orașului Dakar, care a fost construită în anii 1960, fiind înconjurată de numeroase clădiri în stil colonial, inclusiv Biroul Guvernatorului Francez și Camera de Comerț. Vom admira în continuarea turului Palatul Prezidențial, un conac istoric construit în anul 1902 cu scopul de a servi drept reședință pentru Guvernatorul General al Africii de Vest Franceze, în prezent reședință oficială a președintelui Senegalului, dar și Marea Moschee, una dintre cele mai importante clădiri religioase din Dakar, la al cărui design au lucrat atât arhitecți francezi cât și arhitecți marocani. Moscheea a fost inaugurată în anul 1967 și este renumită atât pentru interiorul său extrem de bogat ornamentat, cât și pentru minaretul care se ridică la o înălțime de 67 de metri. Vom străbate apoi străzile Dakarului pentru a vizita principalele piețe ale orașului: Piața Kermel, Piața de produse de artizanat Soumbedioune, și nu în ultimul rând Piața Tilen, renumită pentru plantele medicinale precum și pentru vracii prezenți aici. Vom putea vedea Monumentul Renașterii Africane, cea mai înaltă statuie de pe continentul African, ce a fost inaugurată în anul 2010 pentru a comemora cei 50 de ani de independență ai Senegalului. Având o înălțime de 50 de metri, acest monument este mai înalt decât Statuia Libertății din New York sau statuia lui Hristos Mântuitorul din Rio de Janeiro. Ultima vizită în cadrul acestui tur va fi la Muzeul Civilizației Africane, un complex impresionant, construit la inițiativa primului președinte senegalez, Leopold Sedar Senghor. Transfer pentru cazare la Hotel Novotel Dakar 4* (sau similar 4*).
 • 17
  03.12.2022

  Dakar – Insula Goree – Dakar (Senegal) – Paris

  • Transport Autocar
   Avion
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Insula Goree
   Casa Sclavilor
   Blocul de Licitații
   Muzeul Etnografic
   Fortul
  Mic dejun. Dimineața ne vom îndrepta spre portul din Dakar unde vom urca la bordul unui feribot către Insula Goree, cunoscută popular și sub numele de „Casa Sclavilor”, cea mai mare piață de sclavi din Africa de Vest Continentală, unde au fost cumpărați și vânduți sclavi africani pentru mai bine de 300 de ani. Înscrisă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, insula este una dintre cele mai importante atracții turistice ale Senegalului. Aici vom avea ocazia să vizităm Casa Sclavilor, unde erau închiși zeci de mii de oameni, Blocul de Licitații, unde erau licitați și cumpărați sclavii, Muzeul Etnografic și Fortul, precum și să interacționăm cu localnicii. Întoarcere la Dakar unde vom avea timp liber pentru ultimele cumpărături până la ora transferului către aeroport pentru plecarea spre Paris cu compania Air France, zbor AF 719 (23:15 / 05:55).
 • 18
  04.12.2022

  Paris – București

  • Transport Avion
  • Mese În avion
  Sosire la Paris la ora 05:55, de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul AF 1888 (09:50 / 13:45).


Informatii tarif

4980 EURO / loc în camera dublă; Supliment single: 980 EURO

tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup de minim 14 turişti; pt. 11-13 turişti, tariful se va majora cu 250 euro/pers.


 • transport
  Avion
  Autocar
 • cazare
  16 nopți de cazare în hoteluri de 5*, 4* și 3*
 • mese
  Mese conform program: 16 mic dejunuri și 14 cine
 • ghizi
  Însotiţor DAL Travel
  Ghizi locali
 • marime grup
  14

Servicii

Tariful include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: București – Paris – Freetown și Dakar – Paris – București cu compania Air France
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru toate zborurile (pot suferi modificări)
- 16 nopți de cazare în hoteluri de 5*, 4* și 3*
- mese conform program: 16 mic dejunuri și 14 cine
- transferurile, tururile, croazierele și excursiile menționate în program
- taxele de intrare la obiectivele menționate în program
- tururi panoramice de oraş cu ghid local în: Freetown, Conakry, Bissau, Banjul, Dakar
- vizitarea Parcului Național Bandia
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenției de turism

NOTĂ: Taxele de aeroport incluse în tarif sunt cele valabile la data lansării programului. În situația majorării de către compania aeriană a acestor taxe până la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.


Tariful nu include

- taxa de viză Sierra Leone: 110 euro/pers. (se va achita la agenție)
- taxa de viză Guinea: 80 euro/pers. (se va achita în agenție)
- taxa de viză Guinea-Bissau: 150 euro/pers. (se va achita în agenție)
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică
- taxele de oraş (unde se percep) se achită, la recepţia hotelurilor, individual
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi în cadrul meselor etc.
- bacşişuri: 80 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de 14 participanţi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local

IMPORTANT: Este obligatorie încheierea unei Asigurari MEDICALE și STORNO de călătorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Dacă aveți nevoie de asistență pentru a vă alege asigurarea de călătorie potrivită, echipa noastră de consultanți vă stă la dispoziție.


Acte necesare

- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei cu două pagini libere succesive pentru viză pentru fiecare țară (în total 10 pagini)
- 4 poze tip pașaport, color 3.5cm x 4.5cm pe fundal alb, nu mai vechi de 6 luni
- fotografie tip pașaport în format JPEG (nu se acceptă poze scanate ci doar fotografii realizate la un atelier foto)
- dovada vaccinării împotriva febrei galbene
- asigurare medicală
NOTĂ: Vizele pentru Sierra Leone și Guinea se vor obține on-line; pentru viza de Guinea-Bisau se vor trimite pașapoartele la Ambasada din Paris.


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferența de până la 50% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 60 de zile înainte de data plecării
- diferența de până la 100% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

NOTĂ:
Având în vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementări de călătorie să se modifice până la data plecării sau după începerea călătoriei, independent de voința agenției DAL TRAVEL (cum ar fi: controlul stării de sănătate, obligativitatea de autoizolare după întoarcerea în România, măsuri suplimentare de igienă și formalități vamale). Agenția DAL TRAVEL nu poate fi făcută răspunzătoare, aplicându-se termenii și condițiile contractuale standard.


Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentul de călătorie, PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice


Oferte similare

Circuit cu insotitor

2490 EURO

27.12.2022 - 08.01.2023

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1590 EURO

27.12.2022 - 08.01.2023

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1980 EURO + 1690 USD

27.12.2022 - 06.01.2023

VEZI OFERTA