1320 EURO Vezi detalii
09.06.2022
17.06.2022
9 zile
Vandut
Tbilisi – Regiunea Kakheti – Bodbe – Sighnaghi – Ananuri – Gudauri –Gergeti – Gori – Uplistsikhe – Bojormi – Vardzia – Tskaltubo – Kutaisi – Mtskheta
13 poze

Vă invităm cu ocazia vacanței de Rusalii într-un circuit inedit în Georgia, una dintre cele mai interesante țări din regiunea Caucazului, ştiut fiind faptul că în mitologia greacă, Caucazul era unul dintre stâlpii pe care se sprijinea lumea! Spiritul liber, puternic, peisajul magnific, istoria uluitoare, precum şi frumoasele tradiţii ale acestor oameni aşezaţi la hotarul spiritual dintre creştinism, islamism şi buddhism vă vor fermeca, oferindu-vă posibilitatea de a vă bucura de un colţ de lume unic.


Top obiective

Artă şi arhitectură

Muzeul Catedrala Sfânta Treime, Biserica Metekhi, Fortăreaţa Narikala, Cartierul Shardeni, Piaţa Median din Tbilisi; Sighnaghi, Mănăstirea Bodbe din Regiunea Kakheti; oraşul săpat în stâncă Uplistsikhe; complexul mănăstiresc Gelati: catedrala Fecioarei, biserica Sf. Gheorghe și biserica Sf. Nicolae; cartierul evreiesc și Piața Principală din Kutaisi; Catedrala Bagrati, Mănăstirea Jvari, Catedrala Svetitskhoveli

Natură şi Peisaje

Râul Mtkvari, Masivul Caucazul Mare, Pasul Jvari, Vârful Kazbeh, Muntele Erusheli, Peștera Prometheus, Dealul Uk’imerioni

Tradiţii şi evenimente

Degustare de vinuri în Regiunea Kakheti

Experienţe şi Distracţii

Spectacol folcloric georgian


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  09.06.2022

  Bucureşti – Istanbul

  • Transport Avion
  Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 19:30 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1046 (21:40 / 23:00).
 • 2
  10.06.2022

  Istanbul – Tbilisi

  • Transport Avion
   Autocar
  • Cazare Hotel Moxy Tbilisi by Marriott 4* (sau similar 4*)
  • Mese În avion, mic dejun
  • Obiective și activități Tur de oraș Tbilisi:
   Catedrala Sfânta Treime
   Biserica Metekhi
   Fortăreaţa Narikala
   Cartierul Shardeni
   Piaţa Median
  Plecare din Istanbul cu zborul TK 376 (01:20 / 04:35) spre Tbilisi, capitala Georgiei, cel mai mare oraş din ţară, situat pe malurile spectaculoase ale râului Mtkvari, fondat încă din sec. al V-lea. Întâlnire cu reprezentantul local și transfer la hotel pentru odihnă și un mic dejun târziu, după care ne vom întâlni cu ghidul local alături de care vom porni într-o primă vizită în centrul vechi al orașului, prilej cu care vom vizita Catedrala Sfânta Treime, cea mai importantă biserică ortodoxă din Georgia. Vom vedea apoi Biserica Metekhi, construită în sec. al XIII-lea în preajma reşedinţei regale a ctitorului acestei aşezări, întâiul rege Vakhtang Gorgasali, a cărui statuie ecvestră domină împrejurimile. Vom merge apoi pe drumul pavat cu cărămidă spre Abanotubani, zona băilor de sulf, faimoase pentru puterile lor vindecătoare, vom urca cu telecabina pentru a vizita Fortăreaţa Narikala, una dintre cele mai vechi construcţii de apărare din oraş, vom admira strada şi cartierul Shardeni, după care vom ajunge în Piaţa Median înțesată cu galerii, cafenele şi magazine de suveniruri. Cazare la Hotel Moxy Tbilisi by Marriott 4* (sau similar 4*).
 • 3
  11.06.2022

  Tbilisi – Regiunea Kakheti – Bodbe – Sighnaghi – Tbilisi

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Moxy Tbilisi by Marriott 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină tradițională
  • Obiective și activități Regiunea Kakheti
   Muzeul Sighnaghi
   Mănăstirea Bodbe
   Degustare de vinuri
  Mic dejun. În această zi ne vom îndrepta spre Regiunea Kakheti, recunoscută ca fiind cea mai mare zonă viticolă a ţării. Pe traseu vom avea ocazia de a vedea cum se face și coace în vase de lut pâinea georgiană numită “Tonis Puri”. Vom vizita apoi Mănăstirea Bodbe, înconjurată de chiparoși, o mănăstire ortodoxă de călugărițe, construită inițial în sec. al IX-lea, remodelată semnificativ în sec. al XVII-lea, unul dintre principalele locuri de pelerinaj din Georgia, deoarece adăpostește moaștele Sf. Nino din Cappadocia, cea care a convertit Georgia la creștinism în sec. al IV-lea. Și pentru că Georgia este un pământ de legende și mistere, nu departe de mănăstire există un izvor miraculos, care potrivit legendei a apărut aici datorită rugăciunilor Sf. Nino, în care oamenii care se scaldă își recapătă sănătatea. Acest loc este considerat a fi unul dintre acele locuri din lume în care dorințele se împlinesc! Vom ajunge apoi la Sighnaghi, unul dintre cele mai frumoase orașe din Georgia, cunoscut și sub denumirea de „City of Love”, Orașul Dragostei, oraş străvechi unde labirintul străzilor pavate cu piatră şi balcoanele clădirilor construite în stilul vechi georgian, inspiră la romantism. În cadrul turului panoramic, vom vedea zidurile de apărare ale oraşului cu 23 de turnuri și 6 porți şi Muzeul Sighnaghi care găzduiește operele pictorului Niko Pirosmani. Fiind construit la altitudinea de 790 m deasupra nivelului mării, din Sighnaghi vom putea admira contrastul dintre versanţii văii Alazani, cu câmpuri verzi şi crestele semeţe ale masivului Caucazul Mare, ce străjuiesc valea. Și pentru că nu se poate să fim în Georgia, țara în care se presupune că s-a inventat vinul, fără să ne bucurăm de o degustare specifică, vom opri la o familie georgiană producătoare de vinuri, unde vom experimenta pe lângă degustarea de vinuri și o cină tradițională, cu voie bună și multă distracție. Ne vom întoarce la Tbilisi pentru cazare la Hotel Moxy Tbilisi by Marriott 4* (sau similar 4*).
 • 4
  12.06.2022

  Tbilisi – Ananuri – Gudauri – Gergeti – Tbilisi

  • Transport Autocar
   Mașini 4x4
  • Cazare Hotel Moxy Tbilisi by Marriott 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, dejun
  • Obiective și activități Ananuri:
   Biserica Adormirii Maicii Domnului
   Gudauri
   Arcul Prieteniei
   Biserica Sfânta Treime
  Mic dejun. Itinerariul zilei ne va purta spre regiunea Mtianeti, vom merge pe Autostrada Militară din Georgia traversând Pasul Jvari (2395 m), de unde vom avea priveliști panoramice uluitoare. Ne vom deplasa apoi spre Ananuri pentru a vizita fortăreaţa ridicată în sec. al XVII-lea, care a aparţinut ducilor de Aragvi, un exemplu primordial al esteticii arhitecturale unice din Georgia, situată de-a lungul apelor turcoaz ale râului Aragvi, de unde vom avea o frumoasă privelişte spre piscurile celui mai înalt munte, Caucazul Mare, cu o înălţime de aprox. 5000 m. În interiorul complexului fortăreţei se află două biserici, însă cea mai mare dintre acestea, Biserica Adormirii Maicii Domnului, este acoperită cu frumoase sculpturi în piatră, pereţii interiori fiind acoperiţi cu fresce datând din sec. XVII - XVIII. Vom continua apoi călătoria spre Gudauri, celebra stațiune de iarnă a Georgiei. Ne vom îndrepta apoi către Arcul Prieteniei, care deschide o priveliște frumoasă asupra munților din zonă. Dejun la un restaurant local. Ne vom deplasa apoi cu maşini de teren 4x4 spre Biserica Sfânta Treime a muntelui Gergeti, un remarcabil monument de arhitectură georgiană, situată la altitudinea de 2170 m. În funcţie de vreme, vom putea observa Vârful Kazbeh, un vulcan stins, cu o înălţime de 5033 m, cunoscut sub numele georgian de “Mkinvartsveri”, al treilea munte ca înălţime din Georgia, amplasat central, între Marea Neagră şi Marea Caspică. Conform mitologiei greceşti, de pe Muntele Kazbeh a furat Prometeu focul zeilor, fiind pedepsit de către aceştia. Întoarcere la Tbilisi pentru cazare la Hotel Moxy Tbilisi by Marriott 4* (sau similar 4*).
 • 5
  13.06.2022

  Gudauri – Gori – Uplistsikhe – Borjomi

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Crowne Plaza Borjomi Spa & Wellness Centre 5* (sau similar 5*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Muzeul Gori
   Oraşul săpat în stâncă Uplistsikhe
   Stațiunea Borjomi
  Mic dejun. Ne vom îndrepta în prima parte a zilei spre oraşul istoric Gori, locul de baştină al lui Iosif Vissarionovici Stalin, unde vom putea vizita muzeul dedicat acestuia, închis în anul 1989 după ce Georgia şi-a câştigat independenţa faţă de Uniunea Sovietică şi redeschis ulterior, fiind o atracţie turistică importantă, datorită exponatelor legate de naşterea, viaţa şi moartea lui Stalin. Ne vom deplasa apoi spre Uplistsikhe, în traducere Fortăreaţa lui Dumnezeu, pentru a vizita oraşul săpat în stâncă, unde vom vedea primele locuinţe şi tunelele subterane care datează din sec. al VII-lea î.Hr., remarcabile datorită stilurilor diferite de cioplire a pietrei specifice Anatoliei şi Iranului, îmbinate cu elemente din arhitectura păgână şi creştină, precum şi biserica care datează din sec. al IX-lea. Ne vom îndrepta apoi spre Borjomi, stațiune renumită datorită izvoarelor sale de ape minerale, considerate miraculoase și benefice în tratarea diferitelor afecțiuni. Înființată în anul 1829 și dezvoltată de contele rus Vorontsy, Borjomi avea să devină locația preferată pentru odihnă a aristocrației rusești din vremea țarului Nicolae al II-lea. Cazare în Borjomi la Hotel Crowne Plaza Borjomi Spa & Wellness Centre 5* (sau similar 5*).
 • 6
  14.06.2022

  Borjomi – Vardzia – Borjomi

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Crowne Plaza Borjomi Spa & Wellness Centre 5* (sau similar 5*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Excursie la Vardzia
   Castelul Rabati
  Mic dejun. În această zi vom face o excursie la Vardzia, pentru a vizita orașul - mănăstire fondat și săpat în stânca muntelui Erusheli de Împărăteasa Tamar în anul 1185, cu rol strategic și de apărare împotriva mongolilor. Din vechea citadelă au mai rămas în prezent mănăstirea, care în timpurile de glorie a adăpostit 2000 de călugări, sala tronului și câteva rămășițe ale sistemului de apeducte distrus în timpul unui cutremur din anul 1282. Vom continua vizitele cu Castelul Rabati, redeschis după renovare în august 2012. Lucrările de restaurare și reconstrucție la Rabati au început în mai 2011 și au acoperit un spațiu de șapte hectare. Clădirile vechi, aproape distruse, au fost restaurate de arhitecți și ingineri, folosind materiale și imagini de arhivă. O moschee, un minaret, o sinagogă, o biserică creștină, Palatul Jakelis, un muzeu și o cetate sunt clădirile antice restaurate, pe care le vom vizita. După această vizită ne vom întoarce la Borjomi pentru cazare la Hotel Crowne Plaza Borjomi Spa & Wellness Centre 5* (sau similar 5*).
 • 7
  15.06.2022

  Borjomi – Tskaltubo – Gelati – Kutaisi

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Best Western 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Peștera Prometheus
   Complexul Mănăstiresc Gelati:
   Catedrala Fecioarei
   Biserica Sf. Gheorghe
   Biserica Sf. Nicolae
  Mic dejun. Plecare spre Tskaltubo, localitate din apropierea orașului Kutaisi, pentru a vizita Peștera Prometheus despre care se spune că este locul în care a fost întemnițat Prometheus, cel care a furat focul de la zeii din Olimp, care are o lungime de aprox. 1060 m de parcurs la picior, pe parcursul căreia vom vedea una dintre cele mai frumoase minuni ale naturii. Stalactite, stalagmite, perdele, cascade pietrificate, pietre prețioase, râuri subterane, un minunat joc de lumină însoțit de muzică, toate contribuie la farmecul acesteia. Ne vom îndrepta apoi spre Gelati, complex mănăstiresc fondat de Regele David Aghmashenebeli în anul 1106 cu rol de universitate și mănăstire regală. Complexul listat în Patrimoniul Mondial UNESCO include catedrala Fecioarei, biserica Sf. Gheorghe și biserica Sf. Nicolae, biserici ce datează din sec. al XIII-lea. Tot aici este adăpostit și mormântul regelui David. Acest loc este unul dintre principalele centre culturale și intelectuale ale Georgiei având și o academie, Academia Gelati, unde și-au desfășurat activitatea faimoși oameni de știință, teologi și filozofi, motiv pentru care a fost numită ca “un nou Hellas” sau “un al doilea Athos”. Traseul zilei va continua spre Kutaisi, prima capitală administrativă a Regatului Colchid, predecesorul Georgiei contemporane. Orașul a fost fondat în sec. al VIII-lea de către Regele Abhaz Leon al III-lea și în repetate rânduri a jucat rolul de capitală, până la eliberarea de sub dominația arabă din anul 1122 a celei actuale, Tbilisi. Cazare în Kutaisi la Hotel Best Western 4* (sau similar 4*).
 • 8
  16.06.2022

  Kutaisi – Mtskheta – Tbilisi

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Moxy Tbilisi by Marriott 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Kutaisi:
   Cartierul evreiesc
   Piața Principală
   Catedrala Bagrati
   Mănăstirea Jvari
   Catedrala Svetitskhovel
  • Opționale cină de bun rămas cu spectacol folcloric la un restaurant local
  Mic dejun. În această zi vom avea prilejul de a vizita cartierul evreiesc și Piața Principală din Kutaisi. Vom urca apoi până în vârful dealului Uk’imerioni pentru a admira simbolul orașului, Catedrala Bagrati, construită în sec. al XI-lea de Regele Bagrat al III-lea, exemplu elocvent al frumoasei arhitecturii georgiene. În anul 1692, catedrala a fost devastată în urma unei explozii declanșate de trupele otomane care invadaseră Regatul Imereti al Georgiei, explozie ce a dus la prăbușirea cupolei și a tavanului. Restaurarea catedralei a început abia în anul 1952, iar în anul 1994 a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Ne vom deplasa apoi pentru vizitarea Mănăstirii Jvari care datează din sec. al VI-lea, ridicată pe locul în care regele Mirian a înfipt o cruce de lemn, imediat după ce a fost creștinat de către Sf. Nino, în sec. al IV-lea, Mirian fiind cel care a declarat oficial creștinismul drept religie oficială în Georgia, în anul 327. Între anii 585 și 604, Stepanoz Întâiul, duce de Kartli, a ridicat mănăstirea în jurul acestei cruci. De aceea, Jvari se traduce prin „Mănăstirea Crucii”, care de alfel, are forma unei cruci. Itinerarul zilei ne va purta apoi spre Mtskheta, locul convertirii georgienilor la creştinism în anul 337, listat în Patrimoniul Mondial UNESCO, unde vom vizita Catedrala Svetitskhoveli care datează din sec. al XII-lea, renumită ca fiind locul care adăpostește mantia lui Iisus Hristos, considerată a fi catedrala patriarhală a Georgiei, monument arhitectonic care prin vechimea şi tradiţiile ce o învăluie spune multe despre profunzimea şi puterea credinței creștinismului din această ţară. Timp de secole a fost folosită pentru încoronarea monarhilor georgieni, servind şi ca gropniţă regală. Ne vom îndrepta în finalul zilei spre Tbilisi pentru cazare la Hotel Moxy Tbilisi by Marriott 4* (sau similar 4*). Opțional, cină de bun rămas cu spectacol folcloric la un restaurant local din Tbilisi.
 • 9
  17.06.2022

  Tbilisi – Istanbul – Bucureşti

  • Transport Autocar
   Avion
  • Mese În avion
  Transfer la aeroport pentru plecarea spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 379 (10:40 / 12:10), de unde se va pleca spre București cu zborul TK 1039 (13:20 / 14:35).


Informatii tarif

1320 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 190 EURO 

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup de minim 15 turişti; pt. 10-15 turişti, tariful se va majora cu 100 euro/pers.)


 • transport
  Avion
  Autocar
  Mașini 4x4
 • cazare
  5 nopți Tbilisi
  2 nopți Borjomi
  1 noapte Kutaisi
 • mese
  Mic dejun: 8
  Dejun: 1
  Cină: 1
 • ghizi
  Însoțitor DAL Travel
  Ghizi locali
 • marime grup
  15

Servicii

Tariful include

- transport continental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Istanbul – Tbilisi şi retur cu compania Turkish Airlines
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale (pot suferi modificări)
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 8 nopţi cazare în hoteluri de 4* și 5*: 5 nopți Tbilisi, 2 nopți Borjomi, 1 noapte Kutaisi
- mesele menţionate în program: 8 mic dejunuri, 1 dejun şi 1 cină
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- tur de oraș în Tbilisi cu ghid local
- excursie de 1 zi în Regiunea Kakheti, orașul Sighnaghi, Mănăstirea din Bodbe cu degustare de vinuri
- excursie la Gudauri cea mai importantă stațiune de iarnă a țării
- excursie la Gori, orașul lui Stalin şi vizită la muzeul dedicat acestuia
- excursie la Vardzia, orașul mănăstire și vizitarea Castelului Rabati,
- vizitarea Peșterii Prometheus, a complexului mănăstiresc de la Gelati
- tur de oraș în Kutaisi cu ghid local
- vizitarea oraşului săpat în stâncă, Uplistsikhe
- vizitarea Mănăstirii Jvari și a Catedralei Svetitskhoveli din Mtskheta
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

NOTĂ: Taxele de aeroport incluse în tarif sunt cele valabile la data lansării programului. În situația majorării de către compania aeriană a acestor taxe până la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.


Tariful nu include

- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 40 euro/pers., pentru ghizi, şoferi şi ajutori de şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire)
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local

IMPORTANT! Recomandăm încheierea unei Asigurari MEDICALE și STORNO de călătorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Dacă aveți nevoie de asistență pentru a vă alege asigurarea de călătorie potrivită, echipa noastră de consultanți vă stă la dispoziție.


Acte necesare

- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferența de până la 50% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 60 de zile înainte de data plecării
- diferența de până la 100% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

NOTĂ:
Având în vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementări de călătorie să se modifice până la data plecării sau după începerea călătoriei, independent de voința agenției DAL TRAVEL (cum ar fi: controlul stării de sănătate, obligativitatea de autoizolare după întoarcerea în România, măsuri suplimentare de igienă și formalități vamale). Agenția DAL TRAVEL nu poate fi făcută răspunzătoare, aplicându-se termenii și condițiile contractuale standard.


Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Oferte similare

Circuit cu insotitor

990 EURO + 995 USD

24.06.2024 - 04.07.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

3350 EURO

17.10.2024 - 01.11.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

2890 EURO

09.10.2024 - 21.10.2024

VEZI OFERTA

Ce spun turistii nostri?