2340 EURO Vezi detalii
25.07.2024
05.08.2024
11 zile
Vandut
Londra – Stonehenge – Bath – Bristol – Cardiff – Waterford – Cork – Ring of Kerry – Killarney – Cashel – Dublin – Newgrange – Belfast – Stranraer – Glasgow – Castelul Culzean – Edinburgh – Roslin – Durham – York – Lincoln – Stratford upon Avon – Oxford – Windsor
15 poze

Insulele Britanice: lumea anglo-saxonă, atât de conservatoare și atât de diversă, cu o istorie amplă și tumultoasă, cu tradiții, cutume, dar și oameni inventivi de la care avem revoluția industrială, mașina cu aburi, dar și fotbalul, legea gravitației, kiltul, ora exactă, whisky-ul, într-un cuvânt leagănul unei civilizații care a jucat un mare rol în evoluția întregii omeniri. O invitație pentru o călătorie prin istorie, începând cu epoca neoliticului, căreia îi aparțin situl de la Stonehenge și necropola de la Newgrange, o călătorie în care veți fi însoțiți de povestiri istorice și legende ale castelelor, o călătorie încărcată de peisaje fermecătoare și de tradiții, o călătorie care atrage deopotrivă prin ospitalitatea și căldura locuitorilor ei.


Top obiective

Artă şi arhitectură

Situl prehistoric Stonehenge, Băile Romane din Bath, podul metalic și primul vas cu elice din Bristol, Castelul din Cardiff, Muckross House din Ring of Kerry, Catedrala Sf. Maria și Mănăstirea Franciscană din Killarney, Mănăstirea Rock of Cashel, Dublin cu Catedrala St. Patrick, Colegiul Trinity, Biblioteca Chester Beatty, O’Connell Street, Monumentul Mileniului și Catedrala Bisericii lui Hristos, situl arheologic de la Newgrange, Belfast cu Donegall Square, Primăria, Turnul cu ceas, Universitatea, șantierul naval, Royal Avenue, Parlamentul și Catedrala, Castelul Culzean, Glasgow cu Universitatea, Catedrala din sec. al XII-lea, George Square, Royal Exchange și Primăria, Edinburgh cu Castelul Edinburgh, New Town, Monumentul Național, Monumentul Nelson și Monumentul Burns, Palatul Holyroodhouse, Capela Rosslyn, Catedrala Durham, Capela celor Nouă Altare din Durham, Catedrala York Minster, Lincoln cu Catedrala, Casa Memorială Shakespeare și Trinity Church, Centrul universitar Oxford, Londra cu Parlamentul, Big Ben, London Eye, Catedrala Westminster Abbey, Tower Bridge, Tower of London, Piccadilly Circus, Catedrala St. Paul, Palatul Buckingham și Trafalgar Square, Castelul și Capela St. George din Windsor.

Natură şi Peisaje

Panoramele superbe asupra coastei Atlanticului, plajele cu nisip auriu din Wexford, Ring of Kerry, Parcul Național Killarney cu Lacul Muckross, Munții Wicklow, Râul Boyne, Calton Hill din Edinburgh, Londra cu Hyde Park, St. James Park și Covent Garden.

Tradiţii şi evenimente

Vizită la fabrica Jameson și degustare de whisky, degustarea berii irlandeze Guinness.

Experienţe şi Distracţii

Traversarea Canalului George cu ferry-boatul, vizitarea locului din care Titanicul a părăsit Europa, seară cu spectacol irlandez, seară scoțiană, plimbare pe celebra stradă “Shambles” din York, vizitarea Centrului Jorvik Viking, intrare la un colegiu din Oxford, vizitarea observatorului astronomic de la Greenwich.


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  25.07.2024

  Bucureşti – Londra – Stonehenge – Bath – Bristol – Cardiff

  • Transport Avion, autocar
  • Cazare Hotel Radisson Blu Cardiff 4* (sau similar 4*)
  • Obiective și activități Situl Stonehenge
   Băile Romane din Bath
   Podul metalic din Bristol
   Primul vas cu elice din Bristol
  Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 06:00 (în fața ghișeului de îmbarcare al companiei British Airways). Plecare spre Londra cu compania British Airways, zbor BA 885 (08:20 / 09:50). Odată ajunși la Londra, circuitul nostru va începe „în forță”, deoarece vom pleca spre Stonehenge, cel mai important sit preistoric al Marii Britanii, pentru vizitarea monumentalului complex megalitic, care și astăzi reprezintă un mister. Traseul va continua spre elegantul oraș georgian Bath, înscris în Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO, vestita stațiune balneară din Marea Britanie, veche așezare romană, o bijuterie arhitecturală desăvârșită, foarte bine conservată, unde avem posibilitatea de vizitare a vestitelor Băi Romane, cea mai bine păstrată locație de acest gen din lume. Plecare spre Cardiff, capitala Țării Galilor cu trecere prin Bristol, vechi port la Atlantic, pentru a admira podul metalic și primul vas cu elice, capodopere inginerești ale lui Isambard Brunel. Cazare la Hotel Radisson Blu Cardiff 4* (sau similar 4*).
 • 2
  26.07.2024

  Cardiff – ferry-boat spre Irlanda – Waterford

  • Transport Autocar, ferry-boat
  • Cazare Hotel Viking Waterford 3* (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Tur panoramic Cardiff:
   Castelul Cardiff
  Mic dejun. Însoțiți de ghidul local, vom face în prima parte a zilei un tur panoramic al orașului Cardiff, capitala Țării Galilor, după care vom vizita Castelul din Cardiff, ale cărui fundații datează de 2.000 de ani, din vremea ocupării romane a zonei. În continuarea zilei vom tranzita o pitorească zonă rurală a Țării Galilor în drumul spre portul din care ne vom îmbarca pe ferryboat, pentru a traversa Canalul George, de la Pembroke la Rosslare, în republica Irlanda. Vom străbate în continuare sudul Irlandei spre Waterford cel mai vechi oraș din Irlanda, faimos pentru cristalul produs aici și pentru istoria sa medievală. Situat pe Râul Suir, Waterford a fost în trecut unul dintre cele mai importante porturi Europene, în prezent localitatea menținându-și izul de mic orășel irlandez. Cazare la Hotel Viking Waterford 3* (sau similar 3*).
 • 3
  27.07.2024

  Waterford – Cork – Ring of Kerry – Killarney

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Gleneagle 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Fabrica Jameson
   Degustarea de whisky
   Tur oraș Cork
   Parcul Național Killarney
   Tur panoramic Killarney:
   Catedrala Sf. Maria
   Mănăstirea Franciscană
  • Opționale Ring of Kerry
   Muckross House
  Mic dejun. În această dimineață ne vom îndrepta spre Cork, al doilea oraș ca mărime al Irlandei, după Dublin, nominalizat în anul 2010 de Lonely Planet în lista „Top 10 destinații de călătorie”, locul din care, în anul 1912, Titanicul a părăsit Europa, de unde și-a urmat destinul, îndreptându-se către Statele Unite. Vom face o vizită la cel mai cunoscut producător de whisky din Irlanda și anume fabrica Jameson. Vom putea vedea și înțelege procesul de producție al acestei licori numite de celți „apa vieții - uisge beatha” și nu în ultimul rând vom degusta whisky-ul produs aici având și posibilitatea de a compara gustul acestuia cu cel al competitorilor săi: scoțienii și americanii. După oprirea în fermecătorul oraș Cork, călătoria va continua spre Killarney, capitala turistică a zonei, unde vom face un scurt tur panoramic, în timpul căruia vom vedea Biserica Sf. Maria și Mănăstirea Franciscană. Optional, vom putea porni pe Ring of Kerry, cel mai frumos drum panoramic din Europa, cu o lungime de 170 km, care înconjoară Peninsula Iveragh, adăpostind un parc național cu peste 10.000 de hectare, caracterizat printr-o vegetație de tip mediteranean, cu palmieri și iasomie, rododendroni și fuchsia. Frumusețea acestei peninsule este dată de panoramele superbe asupra coastei Atlanticului, munților, mlaștinilor și lacurilor din acest ținut. Într-un astfel de cadru natural, pe malul Lacului Muckross, unul dintre cele 3 lacuri ale Parcului Național Killarney renumite la nivel mondial pentru splendoarea lor, vom vizita (dacă timpul permite), Muckross House, construcție ridicată în anul 1843 de către arhitectul scoțian William Burn, în stil Tudor, conac care în anul 1861 a găzduit-o și pe Regina Victoria. În continuare ne vom îndrepta către Killarney pentru cazare la Hotel Gleneagle 4* (sau similar 4*).
 • 4
  28.07.2024

  Killarney – Cashel – Dublin

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Clayton Ballsbridge 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Mănăstirea Rock of Cashel
   Tur panoramic Dublin:
   Catedrala St. Patrick
   Colegiul Trinity
   Biblioteca Chester Beatty
   O’Connell Street
   Monumentul Mileniului
   Catedrala Bisericii lui Hristos
   Degustarea berii irlandeze Guinness
  • Opționale Cină cu spectacol irlandez
  Mic dejun. Plecare spre nord, trecând prin Munții Wicklow, care oferă priveliști de vis, pentru a ajunge la faimoasa Mănăstire Rock of Cashel, una dintre cele mai vechi mănăstiri-fortăreață din Irlanda, construită direct pe stâncă, fostă reședință a regilor Munster înainte de venirea normanzilor, locul unde în sec. al V-lea Sf. Patrick - protectorul de azi al Irlandei, l-a creștinat pe rege. În continuarea zilei ne vom îndrepta spre Dublin, capitala Irlandei, unde însoțiți de ghidul local, care ne va face un scurt istoric al capitalei irlandeze, vom face un tur panoramic care va include principalele monumente ale orașului, precum Catedrala St. Patrick, Colegiul Trinity, unde se află celebra Carte din Kells, Biblioteca Chester Beatty, O’Connell Street și Monumentul Mileniului, Catedrala Bisericii lui Hristos etc.. Vom putea petrece, opțional, o seară într-un pub tipic irlandez, unde ne vom bucura de o cină acompaniată de muzică tradițională, dans și multă veselie, neapărat degustând berea Guinness, sărbătorind astfel șederea într-o țară în care ospitalitatea este politică națională. Cazare la Hotel Clayton Ballsbridge 4* (sau similar 4*).
 • 5
  29.07.2024

  Dublin – Newgrange – Belfast

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Ibis Belfast Centre 3* (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Situl Newgrange
   Tur panoramic Belfast:
   Donegall Square
   Primăria
   Turnul cu ceas
   Universitatea
   Șantierul naval
   Royal Avenue
   Parlamentul
   Catedrala
  Mic dejun. Itinerariul zilei ne va purta spre Belfast, capitala Irlandei de Nord, traversând Râul Boyne, acolo unde la 1 iulie 1690 a avut loc marea bătălie dintre catolicii conduși de Regele James și protestanții conduși de William de Orania, bătălie considerată momentul declanșator al luptelor care nu s-au terminat până în zilele noastre, între catolici și protestanți. Dacă timpul permite vom opri la centrul de vizitare al celui mai vechi monument megalitic din Insulele Britanice și anume situl arheologic de la Newgrange, locul celei mai vechi și vestite necropole din epoca neoliticului, cu o „vârstă” de peste 5.000 de ani, mai vechi decât Stonehenge sau Marea Piramidă a lui Keops din Egipt. Odată ajunși în Belfast, ne vom întâlni cu ghidul local, alături de care vom face un tur panoramic al capitalei Irlandei de Nord care se întinde pe malul stâng al râului Lagan, oraș care a fost până nu demult teatrul confruntărilor religioase între protestanți și catolici, dar și locul de naștere al Titanicului. Vom avea prilejul să vedem Donegall Square, Primăria, Turnul cu ceas, Universitatea, șantierul naval cu cele mai mari macarale din lume, Royal Avenue, Parlamentul, Catedrala etc.. Cazare la Hotel Ibis Belfast Centre 3* (sau similar 3*).
 • 6
  30.07.2024

  Belfast – Stranraer – Glasgow – Castelul Culzean – Edinburgh

  • Transport Ferry-boat, autocar
  • Cazare Hotel Courtyard by Marriott Edinburgh West 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Tur panoramic Glasgow:
   Universitatea
   Catedrala din sec. al XII-lea
   George Square
   Royal Exchange
   Primăria
  • Opționale Castelul Culzean
  Mic dejun la pachet. În această dimineață ne vom îmbarca pe ferry-boat-ul cu care vom traversa în Scoția, la Stranraer. Ne vom îndrepta apoi spre Glasgow, însă pe parcurs vom vizita opțional magnificul Castel Culzean, construit pe vârful unei stânci, una dintre cele mai mari realizări ale arhitectului scoțian, Robert Adam. În semn de recunoaștere din partea poporului scoțian, un apartament de la etajul castelului a fost dat în proprietate pe viață generalului Eisenhower. Alături de o colecție de picturi, arme, mobilier și porțelanuri, exista și o mică colecție-muzeu care comemorează realizările lui Eisenhower. Ajunși în Glasgow, considerat a fi cel mai popular oraș scoțian, vom face un tur panoramic care va include partea medievală cu Universitatea și Catedrala din sec. al XII-lea, singura catedrală medievală scoțiană care a scăpat de distrugere în timpul lui Henric al VIII-lea și centrul nou, unde vom vedea George Square, Royal Exchange și Primăria. Ne vom deplasa apoi spre Edinburgh, unde ne vom caza la Hotel Courtyard by Marriott Edinburgh West 4* (sau similar 4*).
 • 7
  31.07.2024

  Edinburgh – Roslin – Edinburgh

  • Cazare Hotel Courtyard by Marriott Edinburgh West 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Capela Rosslyn
   Tur pietonal Edinburgh:
   Castelul Edinburgh
   New Town
   Calton Hill:
   Observatorul
   Monumentul Național
   Monumentul Nelson
   Monumentul Burns
  • Opționale Palatul Holyroodhouse
   Seară scoțiană cu cină
  Mic dejun. Zi dedicată vizitării capitalei Scoției, Edinburgh, una dintre cele mai frumoase așezări din lume. Dimineața vom face un tur pietonal însoțiți de ghidul local, alături de care vom vizita partea veche a orașului, în care se află Castelul Edinburgh, situat pe locul unei vechi fortărețe din sec. al V-lea, unde vom putea admira bijuteriile coroanei scoțiene și „Stone of Destiny”, în traducere Piatra Destinului, pe care erau încoronați regii scoțieni. În continuarea zilei vom ajunge în New Town, partea nouă a orașului situată la nord de Princess Street, un exemplu de planificare urbană din sec. al XVIII-lea, în contrast cu haosul medieval al orașului vechi. Această juxtapunere arhitecturală care intrigă, nu este egalată de nici un alt oraș european. La est de New Town, Calton Hill este o excrescență vulcanică, de unde vom avea o priveliște superbă asupra orașului. În vârful acestui deal se află Observatorul, cu un dom în stil grecesc, Monumentul Național, o copie neterminată a Panteonului din Atena, Monumentul Nelson și Monumentul Burns. În continuarea zilei ne vom deplasa spre satul Roslin pentru vizitarea Capelei Rosslyn. În interiorul Capelei vom descoperi extraordinare sculpturi în piatră, „o fascinantă biblie în piatră”. În ultima vreme a devenit foarte cunoscută grație cărții lui Dan Brown „Codul lui Da Vinci”, care dezvoltă ideea și credința potrivit căreia aici s-ar afla Sfântul Graal. După-amiază timp liber în Edinburgh pentru cumpărături sau pentru explorarea în continuare a orașului. Se poate face o plimbare pe Princess Street, inima orașului, una dintre cele mai agitate străzi din Europa sau se poate vizita Parlamentul, Biserica High Kirk of St. Giles, situată pe mila regală, care are un turn sub formă de coroană, cu superba Capelă Thistle sau Palatul Holyroodhouse, reședința oficială a Majestății Sale Regina, atunci când se află în Scoția. În strânsă legătură cu Maria Stuart, regina scoțienilor, cunoscută prin tragicul său sfârșit, Holyroodhouse oferă fascinante imagini din trecutul său glorios. Tot aici se află „Arthur’s Seat”, în traducere Tronul lui Arthur, sub forma unei stânci aflate în spatele Palatului Regal Holyroodhouse. Opțional, seară scoțiană cu cină. Ne vom bucura de muzică tradițională, cimpoi și dansuri, antren, kilt și haggis, preparat tradițional scoțian, însoțit neapărat de un pahar de whisky. Cazare la Hotel Courtyard by Marriott Edinburgh West 4* (sau similar 4*).
 • 8
  01.08.2024

  Edinburgh – Roslin – Durham – York

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Holiday Inn York City Centre 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Capela Rosslyn
   Catedrala Durham
   Capela celor Nouă Altare
   Catedrala York Minster
   Strada “Shambles” din York
  • Opționale Centrul Jorvik Viking
  Mic dejun. În această zi vom părăsi Edinburgh-ul îndreptându-ne spre Durham, orășel universitar care păstrează și astăzi un aer scolastic, aproape medieval. Măreața catedrală în stil romanic este una dintre cele mai frumoase din Europa, iar Capela celor Nouă Altare este locul de odihnă al Sf. Cuthbert „Focul Nordului”. Itinerariul zilei ne va conduce apoi spre York, oraș cu ziduri romane, străzi medievale, cu un pitoresc turn normand, unde vom admira clădirea impozantă a Catedralei York Minster, cea mai mare din țară, un amestec de stil clasic, normand, saxon și englezesc, care creează senzația că plutește deasupra orașului. Catedrala a fost construită timp de 250 de ani ca „un act de rugăciune al celor mai practici oameni din lume”, iar întreținerea ei costă 5 lire pe minut (vizita la catedrală va fi în funcție de tipul disponibil). Vă veți putea plimba pe celebra „Shambles”, vechea stradă a măcelarilor, în prezent una dintre cele mai vizitate străzi datorită magazinelor, restaurantelor și cafenelelor de calitate și care în anul 2010 a primit premiul pentru „Cea mai pitorească stradă din Marea Britanie” sau posibilitate de vizitare a Centrului Jorvik Viking, unde vizitatorii coboară într-un beci construit sub un nou centru comercial și merg cu transportoare electrice printr-un adevărat „tunel al timpului”, ajungând într-un sat viking din sec. al X-lea, având toate imaginile, sunetele și mirosurile corespunzătoare. Cazare la Hotel Holiday Inn York City Centre 4* (sau similar 4*).
 • 9
  02.08.2024

  York – Lincoln – Stratford-upon-Avon – Oxford – Londra

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Holiday Inn London Whitechapel 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Catedrala din Lincoln
   Casa Memorială Shakespeare
   Trinity Church
   Centrul universitar Oxford
  • Opționale Intrare la un colegiu din Oxford
  Mic dejun. Plecare spre Lincoln, unde vom putea admira măreața catedrală din Lincoln, iar apoi traseul zilei ne va purta spre orașul natal a lui Shakespeare, Stratford-upon-Avon, orășel pitoresc cu case pe jumătate din lemn, care reușește să păstreze încă atmosfera de pe vremea Marelui Will. Vom vizita Casa Memorială, locul în care s-a născut Shakespeare și Trinity Church, unde se află mormântul celebrului scriitor. În continuarea zilei ne vom deplasa spre Oxford pentru vizitarea celui mai vechi centru universitar, numit și orașul turlelor visătoare (opțional, intrare la un colegiu: Merton College, grandiosul Christ Church, University College, All Souls etc.). Ne vom îndrepta apoi spre Londra, unde ne vom caza la Hotel Holiday Inn London Whitechapel 4* (sau similar 4*).
 • 10
  03.08.2024

  Londra

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Holiday Inn London Whitechapel 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Tur panoramic Londra:
   Parlamentul
   Big Ben
   London Eye
   Catedrala Westminster Abbey
   Tower Bridge
   Tower of London
   Piccadilly Circus
   Catedrala St. Paul
   Palatul Buckingham
   Trafalgar Square
   Hyde Park
   St. James Park
   Covent Garden
  • Opționale Observatorul astronomic din Greenwich
  Mic dejun. Însoțiți de ghidul local, vom porni într-un tur panoramic de o jumătate de zi, care va include principalele obiective turistice ale Londrei: Parlamentul, Big Ben, London Eye, Catedrala Westminster Abbey, Tower Bridge, Tower of London, Piccadilly Circus, Catedrala St. Paul, Palatul Buckingham, Trafalgar Square, Hyde Park, St. James Park, Covent Garden etc.. După-amiază, timp liber pentru activități și vizite individuale (British Museum, National Gallery, Galeriile Tate, Madame Tussauds, Soho, plimbare cu vaporașul pe Tamisa etc.). Opțional, vizită la observatorul astronomic de la Greenwich. Cazare la Hotel Holiday Inn London Whitechapel 4* (sau similar 4*).
 • 11
  04.08.2024

  Londra – Windsor – aeroport Londra – Bucureşti

  • Transport Autocar, avion
  • Mese Mic dejun, în avion
  • Obiective și activități Castelul din Windsor
   Capela St. George
  Mic dejun. Dimineața vom face o excursie la Windsor pentru a vizita castelul, reședința familiei regale britanice timp de peste 900 de ani, cel mai mare castel din Anglia și cea mai mare fortăreață locuită din lume, care încântă cu Apartamentele Regale, folosite și astăzi pentru cazarea delegațiilor oficiale și a șefilor de stat, în care veți putea admira opere de artă din colecția regală care include picturi de Rubens, Rembrandt, Canaletto, Gainsborough și celebrul portret al lui Charles I realizat de Sir Anthony Van Dyck. Veți fi încântați și de Capela St. George, un exemplu de arhitectură gotică, în interiorul căreia se află înmormântați Henry al VIII-lea și soția sa Jane Seymour, precum și Charles I. Timp liber în fermecătorul orășel construit în jurul castelului. Transfer la aeroportul din Londra pentru plecarea spre București cu compania British Airways, zbor BA 884 (18:30 / 23:45).


Informatii tarif

2340 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 980 EURO 

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pt. un grup minim de 25 turiști; pt. 20-24 turişti, tariful se va majora cu 160 euro/pers.


 • transport
  Avion
  Autocar
  Ferryboat
 • cazare
  1 noapte Cardiff
  1 noapte Waterford
  1 noapte Killarney
  1 noapte Dublin
  1 noapte Belfast
  2 nopți Edinburgh
  1 noapte York
  2 nopți Londra
 • mese
  Mic dejun: 10
 • ghizi
  Însoțitor Dal Travel
  Ghizi locali
 • marime grup
  25

Servicii

Tariful include

- transport continental cu avionul pe ruta: București – Londra – București cu compania British Airways
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale şi pentru zborurile continentale (pot suferi modificări)
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiționat, adaptat la nr. de turiști
- 10 nopți cazare cu mic dejun în hoteluri de 4* și 3*
- transferurile, tururile, excursiile menționate în program
- traversările cu ferryboat pe rutele: Pembroke – Rosslare și Belfast – Stranraer
- tururile de oraș în Cardiff, Killarney, Dublin, Belfast, Glasgow, Edinburgh, Londra
- ghizi locali în Cardiff, Dublin, Belfast, Edinburgh și Londra
- taxe parcare, taxe de autostradă, poduri, tunele etc.
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenției de turism

NOTĂ: Taxele de aeroport incluse în tarif sunt cele valabile la data lansării programului. În situația majorării de către compania aeriană a acestor taxe până la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.


Tariful nu include

- taxele de oraș (unde se percep) se achită la recepția hotelurilor
- taxele de intrare la obiectivele turistice (catedrale, castele, altele) menționate în program
- alte servicii suplimentare decât cele menționate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacșișuri: 55 euro/pers. pentru ghizi și șoferi, mai puțin pt. bagajisti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire)
- excursiile opționale care se pot realiza cu un număr minim de 20 participanți, tarifele acestora fiind informative; în funcție de timpul disponibil, la fața locului, se mai pot organiza și alte excursii opționale propuse de partenerul local:
• cină cu spectacol irlandez: aprox. 85 euro/pers. (se achită în circuit)
• cină cu spectacol scoțian: aprox. 85 gbp/pers. (se achită în circuit)
• turul Ring of Kerry: aprox. 95 euro/pers. (se achită in circuit)

IMPORTANT! Recomandăm încheierea unei Asigurări MEDICALE și STORNO de călătorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurările MEDICALE și STORNO de călătorie se pot încheia la orice companie de asigurări care asigură acest serviciu; suma platită pentru asigurare nu este returnabilă. Dacă aveți nevoie de asistență pentru a vă alege asigurarea de călătorie potrivită, echipa noastră de consultanți vă stă la dispoziție.


Acte necesare

- pașaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferența de până la 50% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 60 de zile înainte de data plecării
- diferența de până la 100% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

NOTĂ:
Având în vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementări de călătorie să se modifice până la data plecării sau după începerea călătoriei, independent de voința agenției DAL TRAVEL (cum ar fi: controlul stării de sănătate, obligativitatea de autoizolare după întoarcerea în România, măsuri suplimentare de igienă și formalități vamale). Agenția DAL TRAVEL nu poate fi făcută răspunzătoare, aplicându-se termenii și condițiile contractuale standard.


Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiază de 2 locuri în autocar
- pentru realizarea programului, unele mic dejunuri vor fi servite la pachet, în funcție de ora la care hotelul deschide bufetul
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- selectarea preferențială a locurilor în avion, în cadrul rezervărilor de grup, este de cele mai multe ori supusă unor reguli stricte și diferă de la o companie aeriană la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptată și/sau se poate face numai cu un anumit timp în avans etc.). Ulterior achitării unei sume pentru un loc preferențial în avion, compania aeriană poate modifica fără preaviz tipul de avion și ca atare se modifică configurația locurilor în avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de către turist; pentru aceste situații nu suntem răspunzători și ne oferim doar sprijinul să intermediem un dialog cu compania aeriană ce nu garantează și soluționarea situației
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Oferte similare

Circuit cu insotitor

1980 EURO

07.08.2024 - 15.08.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1870 EURO

11.06.2024 - 24.06.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1290 EURO

12.06.2024 - 19.06.2024

VEZI OFERTA

Ce spun turistii nostri?