Chile - marele circuit: Deșertul Atacama, Patagonia & Insula Paștelui


De la misterele umanităţii, la pinguinii din Patagonia

1270 EURO + 3690 USD Vezi detalii'
23.03.2022
09.04.2022
18 zile
10 locuri disponibile
Santiago de Chile – Valparaiso – Vina del Mar – San Pedro de Atacama – Puerto Montt – Puerto Varas – Caulin – Ancud – Castro – Dalcahue – Punta Arenas – Insula Santa Marta – Insula Magdalena – Puerto Natales – Torres del Paine – Insula Paştelui
10 poze

"Că doar nu te duci în Patagonia", este o expresie des folosită de noi, românii, atunci când ne referim la o destinație foarte îndepărtată, aproape imposibil de atins și totuși, dacă cel puțin o dată ați îndrăznit să visați „ce ar fi dacă...”, atunci invitația pe care o lansăm, vă va interesa cu siguranță, pentru că Patagonia este o destinație unică, mai mult decât un loc de vacanță. Un tărâm magic, în care natura parcă ar vrea să dovedească de ce este capabilă. Veți fi fascinați de pitoreasca insulă Chiloe, de Puerto Varas, o Austrie exotică, unde peisajul este atât de amețitor că nu vă vor ajunge o mie de poze pentru a-l capta, veți poposi în decorul de o frumusețe ireală oferit de Parcul Național Torres del Paine, una dintre nestematele Americii de Sud, veți ajunge la Strâmtoarea Magellan, veți străbate cel mai uscat şi spectaculos deşert din lume, Atacama și veți putea atinge “buricul pământului”, cum mai este denumită Insula Paştelui, care adăposteşte una dintre ghicitorile nerezolvate ale istoriei umanităţii.


Top obiective

Artă şi arhitectură

Palatul Prezidenţial, Piaţa Armelor cu Catedrala, vechea clădire a Poştei, Muzeul Naţional de Istorie şi Casa Colorada din Santiago de Chile, Piaţa Sotomayor, Clădirea Parlamentului și clădirile viu colorate din Valparaiso, Platformele moai Ahu Akahanga, Te Pito o te Henua și monumentul monolithic Ahu Tongariki din Insula Paștelui, orășelul Toconao, satul Socaire, satul Machuca, Piaţa Armelor, Cerro de la Cruz, Muzeul Salesiano Marggiorino Borgatello și cimitirul din Punta Arenas, Muzeul Salesiano Marggiorino Borgatello, biserac din lemn din Chacao

Natură şi Peisaje

Dealul Cerro San Cristobal, Parcul Metropolitano, Munții Anzi, stațiunea Vina del Mar, Vulcanul Rano Raraku și Plaja Anakena din Insula Paştelui, Valea Lunii, Cordillera de la Sal, Salar de Atacama, Lagunele Miscani şi Meniques, Lacul Sărat Atacama, Laguna Chaxa, El Tayto Geyseres, Strâmtoarea Magelan, Peştera Milodon, Parcul Național Torres del Paine, Cuernos del Paine, Insula Magdalena, Insula San Marta,

Tradiţii şi evenimente

descoperirea culturii Rapa Nui

Experienţe şi Distracţii

Baie în piscina cu apă termală de la El Tayto Geyseres


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  23.03.2022

  Bucureşti – Paris – Santiago de Chile

  • Transport Avion
  • Mese În avion
  Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 16:00 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1589 (18:45 / 21:05), de unde se va pleca spre Santiago de Chile cu zborul AF 406 (23:25 / 10:00).
 • 2
  24.03.2022

  Santiago de Chile

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel NH Ciudad de Santiago 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Tur panoramic Santigo de Chile
   Palatul Prezidenţial
   Piaţa Armelor
   Catedrala
   vechea clădire a Poştei
   Muzeul Naţional de Istorie
   Casa Colorada
   dealul Cerro San Cristobal
   Parcul Metropolitano
   Providencia
  După sosirea în Santiago de Chile, ne vom întâlni cu ghidul local alături de care vom porni în explorarea capitalei situată pe malul râului Mapocho, la poalele maiestosului vulcan Tupungato, care are o înălțime de 6.570 m. Oraşul păstrează amintirea imperiului colonial spaniol, fapt evident mai ales în zona centrală. Turul panoramic al oraşului va include Palatul Prezidenţial, Piaţa Armelor cu Catedrala şi vechea clădire a Poştei, Muzeul Naţional de Istorie şi Casa Colorada, fosta reşedinţă a guvernatorului în perioada colonială. Vom trece pe lângă dealul Cerro San Cristobal, aflat în Parcul Metropolitano şi vom continua cu deplasarea către una dintre cele mai exclusiviste zone ale capitalei, Providencia, unde vom găsi o mulţime de magazine şi restaurante. Cazare la Hotel NH Ciudad de Santiago 4* (sau similar 4*).
 • 3
  25.03.2022

  Santiago de Chile – Valparaiso – Vina del Mar – Santiago de Chile

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel NH Ciudad de Santiago 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Valparaiso
   Vina del Mar
  Mic dejun. Plecare spre pitorescul oraş Valparaiso, bogat în arhitectură autohtonă, inspirată de artişti şi poeţi, declarat Patrimoniu Mondial UNESCO. Oraşul situat la o distanță de 120 km față de Santiago de Chile este unul dintre cele mai importante porturi ale ţării, supranumit şi “San Francisco al Americii de Sud“, datorită faptului că oraşul este clădit pe pantele Anzilor, cu faţa la Pacific. În timpul turului panoramic și pietonal vom admira clădirile viu colorate, Piaţa Sotomayor şi Clădirea Parlamentului. Ne vom îndrepta apoi spre oraşul învecinat, Vina del Mar, “oraşul grădină”, cu plaje desprinse parcă din paradis, fiind astfel cea mai importantă staţiune din Chile şi una dintre principalele staţiuni din America de Sud. Tur panoramic al “bijuteriei” de la Oceanul Pacific ce se află la o distanţă de numai 9 km față de Valparaiso, care oferă toate facilităţile pentru vizitatori, inclusiv un cazino, fapt pentru care este cunoscută sub denumirea de “Capitala Turismului Chilian“. Întoarcere la Santiago de Chile pentru cazare la Hotel NH Ciudad de Santiago 4* (sau similar 4*).
 • 4
  26.03.2022

  Santiago de Chile – San Pedro de Atacama

  • Transport Autocar
   Avion
  • Cazare Hotel Diego de Almagro San Pedro de Atacama 3* (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Valea Lunii (Moon Valley sau Valle de la Luna)
  Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Latam, zbor LA 142 (08:05 / 10:10) spre San Pedro de Atacama, centrul civilizaţiei precolumbiene, loc care oferă cel mai spectaculos şi cel mai dramatic peisaj din Chile. Vom vizita cea mai cunoscută destinaţie din această zonă, Valea Lunii (Moon Valley sau Valle de la Luna), localizată în Cordillera de la Sal, care reprezintă o atracţie deosebită datorită similitudinii cu peisajul selenar şi a enormului amfiteatru de piatră. La apus, peisajul este învăluit în lumini care se schimbă la fiecare minut, creând un spectacol de culori. Cazare la Hotel Diego de Almagro San Pedro de Atacama 3* (sau similar 3*).
 • 5
  27.03.2022

  San Pedro de Atacama

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Diego de Almagro San Pedro de Atacama 3* (sau similar 3*)
  • Mese Mic dejun și dejun
  • Obiective și activități Salar de Atacama
   Toconao
   Lagunele Miscani şi Miniques
   Lacul Sărat Atacama
  Mic dejun. În această zi vom porni într-o excursie de 1 zi cu dejun inclus, pentru a descoperi impresionantul Salar de Atacama. Dimineaţa devreme ne vom îndrepta spre Toconao, un orăşel aflat la 2450 m altitudine, de un farmec aparte, în care lemnul de cactus este folosit pentru construcția locuințelor. Călătoria va continua spre satul Socaire, situat la o altitudine de 3218 m, care se remarcă prin arhitectura sa, ce are la bază piatra dură. Puţinii locuitori ai acestui sat încă folosesc metodele tradiționale de plantare a câmpurilor terasate cu porumb, grâu şi cartofi. Ne vom îndrepta apoi către lagunele Miscani şi Miniques care se află situate la o altitudine de 4500 m, înconjurate de vulcanii cu aceleaşi nume. Vom ajunge în cele din urmă la Lacul Sărat Atacama, care are o suprafaţă impresionantă de 3000 km2. Lacul este acoperit cu un strat de cristale de sare albe ca zăpada, apărute ca urmare a evaporării apei. Lacul primeşte apă filtrată din Râul San Pedro şi din numeroasele canioane ale lanţului muntos, fapt care face ca acesta să conţină cele mai mari rezerve de litiu, bor şi potasiu din întreaga lume. Tot aici se află Laguna Chaxa, populată de reptile şi de păsări flamingo. Întoarcere la San Pedro de Atacama pentru cazare la Hotel Diego de Almagro San Pedro de Atacama 3* (sau similar 3*).
 • 6
  28.03.2022

  San Pedro de Atacama – Santiago de Chile

  • Transport Autocar
   Avion
  • Cazare Hotel Holiday Inn Airport 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități El Tayto Geyseres
  Dimineața devreme ne vom îndrepta spre o altă atracţie de top: El Tayto Geyseres, cel mai înalt câmp de gheizere din lume. La răsăritul soarelui vom observa începutul activităţii aburilor - magma foarte aproape de suprafaţă încălzeşte stâncile care în contact cu izvoarele subterane produce acest fenomen. După micul dejun pe care-l vom avea la “înălţime”, temerarii care nu se tem de frigul de afară vor putea face baie în piscina cu apă termală. La întoarcerea spre San Pedro de Atacama, vom trece prin pitorescul sat Machuca. De asemenea, se vor face opriri pe parcurs pentru a fotografia peisajul, vulcanii, cactuşii, flora şi fauna renumitului deşert. Din San Pedro de Atacama vom fi transferați la aeroportul din Calama pentru plecarea spre Santiago de Chile cu compania Latam, zbor LA 359 (20:50 / 22:50). Transfer pentru cazare la Hotel Holiday Inn Airport 4* (sau similar 4*).
 • 7
  29.03.2022

  Santiago de Chile – Puerto Montt – Puerto Varas

  • Transport Avion
   Autocar
  • Cazare Hotel Cabañas del Lago 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Tur Puerto Montt
   Piața principală
   Catedrala construită din lemn
   Memorialul coloniștilor germani
   Primăria
   Promenada de coastă
   Portul din Angelmo și bărcile sale colorate
   Piața de artizanat
   Plimbare de-a lungul Rutei Chinquihue
  Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Latam, zbor LA 061 (11:40 / 13:20) spre Puerto Montt, oraș fondat de coloniștii germani în anul 1853, cunoscut și ca „Poarta către Patagonia”, deoarece de aici plecau navele spre Țara de Foc și Strâmtoarea Magellan până la ghețarii Patagoniei. În timpul turului pe care-l vom face în Puerto Montt vom vedea piața principală din apropierea țărmului, catedrala construită din lemn, memorialul coloniștilor germani, primăria și alte clădiri reprezentative. Traseul ne va purta de-a lungul promenadei de coastă până la portul din Angelmo și bărcile sale colorate ancorate în fața insulei Tenglo. Captura de dimineață poate fi cumpărată proaspătă direct din bărci la piața de pește din Angelmo sau poate fi savurată într-una dintre multele bucătării mici din port. Vom putea explora apoi piața de artizanat care se află alături, unde vom găsi piese realizate de meșteșugarii locali din lemn și lapis lazuli, precum și pulovere groase din lână și pălării de la Chiloe. Turul se va încheia cu o plimbare de-a lungul Rutei Chinquihue, pe lângă micile porturi de iahturi, șantiere de bărci și fabrici de pește. Transfer la Puerto Varas pentru cazare la Hotel Cabañas del Lago 4* (sau similar 4*).
 • 8
  30.03.2022

  Puerto Varas – Chacao – Caulin – Ancund – Castro (Insula Chiloe)

  • Transport Autocar
   Ferryboat
  • Cazare Hotel Parque Quiquico 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Insula Chiloe
   Chacao
   Ancud
  Mic dejun. Dimineața ne vom îndrepta spre debarcader pentru a traversa cu ferryboat-ul spre Insula Chiloe, o insulă pitorească acoperită de dealuri și păduri verzi tot timpul anului, care adăpostește multe specii de păsări, vestită și pentru cele peste 150 biserici din lemn care împânzesc insula. Prima oprire pe insulă va fi în satul Chacao, unde putem vizita o frumoasă biserică de lemn din 1710. Ne vom deplasa spre Golful Caulin, unde vom putea admira lebedele cu gât negru, precum și alte specii de păsări. Traseul zilei va continua spre Ancud, cel mai nordic oraș și fosta capitală a insulei, unde vom cunoaște stilul de viață al locuitorilor insulei, denumiți “Chilotes”. Vom putea admira coloratele case construite pe piloni, portul, piața și fortificațiile care datează din timpul Războiului de Independență. În continuarea zilei ne vom îndrepta pentru cazare în Castro la Hotel Parque Quiquico 4* (sau similar 4*).
 • 9
  31.03.2022

  Castro – Dalcahue – Puerto Varas

  • Transport Autocar
   Ferryboat
  • Cazare Hotel Cabañas del Lago 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Castro
   Dalcahue
  Mic dejun. Vom continua explorarea Insulei Chiloe cu vizita în Castro, capitala insulei unde vom vizita Plaza de Armas și catedrala ei pictată în culoarea liliac îndrăzneț și portocaliu. Poate fi vizitată și cea mai mare piață de artizanat a insulei lângă port. Castro este renumit pentru „palafitos”, casele ridicate pe piloni deasupra apei. Există diverse motive pentru existența acestora, dar cel mai convingător este poate simplul fapt că primii locuitori au căutat să evite impozitele construind deasupra apei. La urma urmei, oceanul a aparținut întotdeauna tuturor! După aceea vom continua spre satul de pescari Dalcahue, centrul regional pentru insulele mai mici și satele pescărești situate de-a lungul coastei, care oferă o imagine de ansamblu a modului de viață tradițional din Chiloe. Transfer la Puerto Varas pentru cazare la Hotel Cabañas del Lago 4* (sau similar 4*).
 • 10
  01.04.2022

  Puerto Varas – Puerto Montt – Punta Arenas

  • Transport Autocar
   Avion
  • Cazare Hotel Diego de Almagro Punta Arenas 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Obiective și activități Tur Punta Arenas
   Punctul de belvedere Cerro La Cruz
   Cimitirul Punta Arenas
   Piața principală - Plaza de Armas
   Muzeul Salesiano Marggiorino Borgatello
  Mic dejun. Transfer la aeroportul din Puerto Montt pentru plecarea spre Santiago de Chile cu compania Latam, zbor LA 258 (08:40 / 10:20), de unde vom pleca cu zborul LA 293 (11:30 / 14:50), spre Punta Arenas oraș care datorită amplasării sale avantajoase pe Strâmtoarea Magellan, continuă să fie folosit de navele comerciale. Vom face un tur prin Punta Arenas, care va începe la punctul de belvedere Cerro La Cruz, unde vom putea admira o priveliște frumoasă asupra orașului și a strâmtorii Magellan. Vom continua cu o plimbare prin cimitirul Punta Arenas, ale cărui morminte impresionante îl fac cel mai frumos loc de odihnă veșnică din Chile. Turul orașului va continua în piața principală, Plaza de Armas, mărginită de conacele din sec. al XIX-lea ale bogatelor familii de crescători de oi. Casele magnifice ale marilor proprietari de proprietăți, așa cum au fost familia Braun-Menendez sau familia Nogueira, ilustrează bogăția fabuloasă de care orașul se bucura cândva. O statuie în cinstea lui Magellan, situată în mijlocul pieței orașului, îi întâmpină pe navigatori. În continuare vom vizita Muzeul Salesiano Marggiorino Borgatello, unde vom afla mai multe despre primii locuitori ai Patagoniei, Kawaskhar şi Yamana. La sfârșitul turului vom face o scurtă plimbare în jurul pieţei cu obiecte de artizanat local. Cazare în Punta Arenas la Hotel Diego de Almagro Punta Arenas 4* (sau similar 4*).
 • 11
  02.04.2022

  Punta Arenas – Insula Santa Marta – Insula Magdalena – Puerto Natales

  • Transport Autocar
   Barca
  • Cazare Hotel Martin Gusinde 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  • Opționale Insulele pinguinilor - Insula Santa Marta și Insula Magdalena
  Mic dejun. Excursie opțională la insulele pinguinilor - Insula Santa Marta și Insula Magdalena (dacă condițiile meteo vor permite). Insulele găzduiesc o colonie enormă de pinguini Magellan, dar există și multe alte păsări de văzut, inclusiv cormorani și petreli. Excursia va începe din Golful Laredo. Vom porni prin apele strâmtorii, ajungând mai întâi la Insula Santa Marta, unde se află o colonie importantă de lei de mare, alături de cuiburi de cormorani. După vizitarea insulei, excursia va continua spre Insula Magdalena, care împreună cu Santa Marta face parte, din anul 1982, din Aria Naturală Los Pingüinos. În fiecare an, din octombrie până în aprilie, peste şaizeci de mii de perechi de pinguini Magellan converg spre Insula Magdalena, profitând de vremea de vară pentru a cuibări și a-și crește puii. Vom vizita o zonă ecologică de unde vom avea parte și de priveliști uimitoare. Transfer la Puerto Natales pentru cazare la Hotel Martin Gusinde 4* (sau similar 4*).
 • 12
  03.04.2022

  Puerto Natales – Torres del Paine – Puerto Natales

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Martin Gusinde 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun şi dejun pachet
  • Obiective și activități Peştera Milodon
   Torres del Paine
   Cuernos del Paine
   Lacul Grey
   Laguna Amargasi
   Lacul Pehoe
  Mic dejun. Plecare spre Peştera Milodon localizată la o distanță de 24 km nord față de Puerto Natales, monument natural care este compus din 3 peşteri şi o formaţiune stâncoasă cunoscută sub denumirea de Silla del Diablo, în traducere Locul Diavolului. În anul 1896, lumea ştiinţifică a fost fascinată de descoperirea din această peşteră a oaselor unui animal dispărut, numit Milodon. Oamenii de ştiinţă au crezut iniţial că sunt rămăşiţele unui peşte, dar ulterior testele au demonstrat că acestea au mii de ani vechime şi că aparţin Milodonului, un mare ierbivor leneş, care se crede că a dispărut la sfârşitul Erei Pleistocene. În afară de peşteră şi importanța sa istorică şi ştiinţifică, regiunea are o mulţime de peisaje frumoase, deoarece este o zonă care face tranziţia între stepă şi regiunea de păduri. Aici se întâlnesc specii de nire, calafat şi romerillo. Traseul zilei ne va conduce apoi în cel mai atractiv Parc Naţional din Chile şi din lume, Torres del Paine, unde vom vizita Cuernos del Paine şi Lacul Grey, iar dacă condițiile meteo vor permite, vom trece pe lângă Laguna Amargasi, Lacul Pehoe şi ne vom bucura de priveliştile minunante oferite de Paine Massif, Almirante Nieto şi faimosul munte Torres del Paine. Cu acest prilej vom putea observa viaţa în sălbăticie a diferitelor vieţuitoare și flora unică a zonei. Dejun la pachet. Întoarcere în Puerto Natales pentru cazare la Hotel Martin Gusinde 4* (sau similar 4*).
 • 13
  04.04.2022

  Puerto Natales – Punta Arenas – Santiago de Chile

  • Transport Autocar
   Avion
  • Cazare Hotel NH Ciudad de Santiago 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  Mic dejun. Transfer la aeroportul din Punta Arenas pentru plecarea spre Santiago de Chile cu compania Latam, zbor LA 1160 (14:05 / 16:15). Transfer pentru cazare în Santiago de Chile la Hotel NH Ciudad de Santiago 4* (sau similar 4*).
 • 14
  05.04.2022

  Santiago de Chile – Insula Paştelui

  • Transport Autocar
   Avion
  • Cazare Hotel NH Ciudad de Santiago 4* (sau similar 4*) sau Hotel Otai 3* (sau similar 3*).
  • Mese Mic dejun
  • Opționale Insula Paştelui
  Mic dejun. Excursie opţională în Insula Paştelui. Turiştii care nu optează pentru această excursie, vor avea în continuare 2 nopţi de cazare la Hotel NH Ciudad de Santiago 4* (sau similar 4*) şi timp liber în Santiago de Chile. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Latam Airlines Group, zbor LA 841 (09:05 / 12:15) spre Insula Paştelui, aşezată între Chile şi Tahiti, la o distanţă de aprox. 3.700 km faţă de coasta chiliană în Oceanul Pacific. Insula este considerată a fi cea mai izolată din lume şi a intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO în anul 1995. Insula, cunoscută şi sub denumirea de “buricul pământului”, este populată de “rapa nui” (care înseamnă iubitori de pace şi ospitalitate), cum se numesc locuitorii acesteia şi este considerată ca fiind un muzeu al pământului, care adăposteşte una dintre ultimele ghicitori nerezolvate ale umanităţii: cine a realizat uriaşele sculpturi “Moai“? Până în ziua de astăzi, arheologii pot face doar presupuneri. Întâlnire cu ghidul local şi transfer pentru cazare la Hotel Otai 3* (sau similar 3*).
 • 15
  06.04.2022

  Insula Paştelui

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel NH Ciudad de Santiago 4* (sau similar 4*) sau Hotel Otai 3* (sau similar 3*).
  • Mese Mic dejun
  • Opționale Insula Paştelui
  Mic dejun. În această zi veți porni într-o excursie unică (cu dejun la pachet) în timpul căreia veți descoperi secretele culturii Rapa Nui. Turul va începe cu vizitarea platformelor moai Ahu Akahanga, reprezentând temple nerestaurate care merită însă explorate, Ahu Akahanga fiind locul de înmormântare a lui Hotu Matu’a, primul conducător al insulelor. Vă veți îndrepta apoi spre Vulcanul Rano Raraku, unul dintre cele mai interesante obiective ale insulei şi apoi către Ahu Tongariki, cel mai mare monument monolitic din Polinezia de Est, o platformă uimitoare unde se găsesc 15 dintre cele mai mari statui de pe insulă. Turul va continua spre Te Pito o te Henua, o imensă piatră rotundă, care se presupune că ar avea puteri magice şi care, conform legendei, a fost adusă aici de către regele Hotu Matu’a. Ultima oprire va fi pe plaja Anakena, unde vă veți putea relaxa și unde temerarii vor putea face o baie în Oceanul Pacific. Cazare la Hotel Otai 3* (sau similar 3*).
 • 16
  07.04.2022

  Insula Paştelui – Santiago de Chile

  • Transport Autocar
   Avion
  • Cazare NH Ciudad de Santiago 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun
  Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Latam Airlines Group, zbor LA 842 (14:20 / 20:55) spre Santiago de Chile. Transfer pentru cazare la NH Ciudad de Santiago 4* (sau similar 4*).
 • 17
  08.04.2022

  Santiago de Chile – Paris

  • Transport Autocar
   Avion
  • Mese Mic dejun
  Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Paris cu compania Air France, zbor AF 401 (12:05 / 08:00).
 • 18
  09.04.2022

  Paris – Bucureşti

  • Transport Avion
  • Mese În avion
  Sosire la Paris la ora 08:00, de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul AF 1888 (09:40 / 13:35).


Informatii tarif

1270 EURO + 3690 USD / loc în camera dublă; Supliment single: 890 USD

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 15 turiști; pt. 10-14 turiști, tariful se va majora cu 295 usd/pers.)


 • transport
  Avion
  Autocar
  Ferryboat
  Barca
 • cazare
  7 nopți Santiago de Chile
  2 nopți San Pedro de Atacama
  2 nopți Puerto Varras
  1 noapte Castro
  1 noapte Punta Arenas
  2 nopți Punta Natales
 • mese
  Mic dejun: 15
  Dejun: 3
 • ghizi
  Însoțitor DAL Travel
  Ghizi locali
 • marime grup
  10-15

Servicii

Tariful include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Paris – Santiago de Chile și retur cu compania Air France
- transport continental cu avionul pe rutele: Santiago de Chile – San Pedro de Atacama – Santiago de Chile, Santiago de Chile – Puerto Montt, Puerto Montt – Punta Arenas, Punta Arenas – Santiago de Chile
- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale şi pentru zborurile continentale (pot suferi modificări)
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 15 nopţi cazare în hoteluri de 4* și 3*
- mesele menţionate în program: 15 mic dejunuri și 3 dejunuri
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- tur panoramic de oraş cu ghid local în Santiago de Chile
- tur panoramic de oraş cu ghid local în Valparaiso și Viña del Mar
- vizită în Valea Lunii
- vizită la Salar de Atacama
- vizită la El Tayto Geyseres
- tur panoramic de oraş cu ghid local în Puerto Montt
- excursie pe Insula Chiloe
- tur panoramic de oraş cu ghid local în Punta Arenas
- vizită la Peştera Milodon
- vizită în Parcul Național Torres del Paine la Cuernos del Paine şi Lacul Grey
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

NOTĂ: Taxele de aeroport incluse în tarif sunt cele valabile la data lansării programului. În situația majorării de către compania aeriană a acestor taxe până la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.


Tariful nu include

- taxe de ieşire de pe aeroporturi, dacă se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 60 usd/pers., pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de 10 participanţi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local:
• excursie pe Insula Santa Marta și Insula Magdalena: aprox. 170 usd/pers.
• excursie în Insula Paştelui compusă din:
 servicii sol: transferuri hotel – aeroport – hotel, 2 nopţi cazare cu mic dejun, excursie de o zi cu dejun la pachet în care vom descoperi secretele culturii Rapa Nui - aprox. 680 usd/pers. / loc în cameră dublă; supliment cameră sgl. aprox. 195 usd/pers.
 bilet avion: Santiago de Chile – Insula Paştelui – Santiago de Chile: aprox. 590 euro/pers. şi 150 euro/pers. taxe de aeroport

IMPORTANT! Recomandăm încheierea unei Asigurari MEDICALE și STORNO de călătorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Dacă aveți nevoie de asistență pentru a vă alege asigurarea de călătorie potrivită, echipa noastră de consultanți vă stă la dispoziție.


Acte necesare

- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferența de până la 50% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 60 de zile înainte de data plecării
- diferența de până la 100% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

NOTĂ:
Având în vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementări de călătorie să se modifice până la data plecării sau după începerea călătoriei, independent de voința agenției DAL TRAVEL (cum ar fi: controlul stării de sănătate, obligativitatea de autoizolare după întoarcerea în România, măsuri suplimentare de igienă și formalități vamale). Agenția DAL TRAVEL nu poate fi făcută răspunzătoare, aplicându-se termenii și condițiile contractuale standard.


Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Oferte similare

Circuit cu insotitor

1390 EURO + 2890 USD

17.02.2022 - 02.03.2022

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

2580 EURO

18.02.2022 - 02.03.2022

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

2480 EURO + 1860 USD

24.02.2022 - 09.03.2022

VEZI OFERTA