• L-V: 9-18
 • S-D: inchis
Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180

Asia Centrala – Uzbekistan

Culorile Asiei Centrale

COD OFERTA: 246-E

COD OFERTA: 246-D

COD OFERTA: 246-C

COD OFERTA: 246-B

COD OFERTA: 246-A

Oferta nu mai este valabila
560 € + 980 $
560 € + 980 $
560 € + 980 $
560 € + 980 $
0 €
rezerva online
Perioada plecarii:
11.04 - 19.04.2019
13.04 - 22.04.2018
23.05 - 01.06.2017
21.04 - 30.04.2017
01.01 - 01.01.1970
 • Asia Centrala – Uzbekistan
 • Asia Centrala – Uzbekistan
 • Asia Centrala – Uzbekistan
 Asia Centrala – Uzbekistan Asia Centrala – Uzbekistan Asia Centrala – Uzbekistan

Khiva - Samarkand - Bukhara - Tashkent

Descarca programul in format PDF:
La hotarul dintre Orient si Occident, intre intinderea falnicilor munti Ural, imensitatea teritoriului Rusiei si a Marii Caspice, se afla cateva dintre tarile cele mai vechi ale continentului asiatic, tari a caror istorie este strans legata de legendarul Drum al Matasii, peste care s-au succedat unele dintre cele mai puternice imperii ale umanitatii. Va invitam asadar sa pasim impreuna pe teritoriul uneia dintre ele, sa ii cunoastem istoria bogata, ascunsa in negura timpului si sa ne minunam de povestile despre caravane si negustori incarcati cu marfuri scumpe, mirodenii si matasuri. Uzbekistan sau “tara domurilor albastre”, este un adevarat paradis al celor pasionati de istorie si arheologie, o destinatie care va va fermeca cu siguranta prin amabilitatea localnicilor, diversitatea si multitudinea obiectivelor turistice pe care le veti vizita. Porniti intr-o “Calatorie de aur catre Samarkand” amintindu-va de versurile poetului englez James Elroy Flecker in care evoca aceste tinuturi.
Ziua 1 / 11.04.2019:  Bucuresti – Moscova – Samarkand
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 11:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Aeroflot). Plecare spre Moscova cu compania Aeroflot, zbor SU 2035 (13:30 / 16:30), de unde se pleca spre Samarkand, cu zborul SU 1874 (22:55 / 05:05).
Ziua 2 / 12.04.2019:  Samarkand
Sosire la ora 05:05 la Samarkand. Transfer pentru cazare la Hotel Konstantin 4* (sau similar); (camerele sunt disponibile incepand cu ora 07:00). Mic dejun si o scurta pauza de odihna. Despre Samarkand, atunci cand l-a cucerit, insusi Alexandru cel Mare a afirmat la un moment dat: “... tot ce am auzit despre Marakanda este adevarat, mai putin faptul ca este mai frumos decat mi-am imaginat vreodata”. Samarkandul este un oras al puterii si declinului in acelasi timp, datorita istoriei tumultoase pe care a trait-o. De la oras strategic si nod comercial al caravanelor de pe Drumul Matasii in periplul lor catre China, India si Persia, pana la rolul de capitala pe care l-a jucat de-a lungul timpului sub dominatia diferitelor imperii si natiuni, Samarkandul a ramas neschimbat si a ascuns in multitudinea obiectivelor sale turistice toata mostenirea cultural-artistica pe care i-au lasat-o cei care l-au locuit. Vreme de secole a fost o capitala a Islamului moderat si luminat, un centru al dervisilor si sufitilor, savantilor, astronomilor si medicilor din aceasta parte a lumii. Dupa-amiaza vom participa la turul de oras care va include Observatorul lui Ulugh Beg, mare astronom si matematician si totodata nepotul lui Timur Lenk, Mausoleul Gur-Emir, emirul care a construit macabre piramide din capetele invinsilor sai, situl arheologic Afrosiab si Muzeul de istorie al Samarkand-ului. Cazare la Hotel Konstantin 4* (sau similar).
Ziua 3 / 13.04.2019:  Samarkand
Mic dejun. In aceasta zi vom continua turul de oras care va include Piata Registan, in traducere “locul nisipos”, care a devenit centrul oficial al orasului inca din vremea lui Timur Lenk. Piata este strajuita de cele 3 medrese importante ale orasului aflate sub patronajul UNESCO: Medresa lui Ulugh Beg, Medresa Sher – Dor si Medresa Tilla Kori. Turul va continua cu Moscheea Bibi Khanum, numita asa in cinstea celei mai iubite sotii a lui Timur Lenk, Necropola Shakhi – Zinda ansamblu de mausolee datand din perioada sec. XI – XII, care conform legendei a fost construit deasupra mormantului lui Kussam, fiul lui Abbas si nepotul Profetului Mahomed. Cina la un restaurant local. Cazare la Hotel Konstantin 4* (sau similar).
Ziua 4 / 14.04.2019:  Samarkand – Bukhara
Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Bukhara. Pe traseu vom vizita Sitora-i-Mokhi Khosa, unde vom admira resedinta ultimului emir de Bukhara. Orasul Bukhara este capitala provinciei cu acelasi nume, fiind cel de-al 5-lea oras ca marime al tarii. A fost locuit inca din timpuri stravechi (aprox. din sec. al V-lea), iar de-a lungul timpului s-a remarcat ca un important centru cultural si artistic, ca de altfel si ca un important nod comercial pe Drumul Matasii. Orasul a fost o lunga perioada de timp capitala Imperiului Samanid (intre sec. IX – X)  si multa vreme orasul a fost numit “Stalpul Islamului” deoarece pe langa viata activa spirituala care a inflorit aici, a fost indragit si folosit ca resedinta de mari personalitati ale lumii intelectuale persane in perioada Evului Mediu. Sosire la Bukhara si transfer la hotel. Dupa-amiaza vom incepe explorarea orasului Bukhara: Complexul Liabi – Khauz compus din Medresele Nodir-Divan-beghi, Kukeldash si Khonako, Moscheea Magoki – Attari si Medresa Chor Minor, utilizata in trecut ca biblioteca pentru studenti. Cina si cazare la Hotel Konstantin 4* (sau similar).
Ziua 5 / 15.04.2019:  Bukhara
Mic dejun. Zi dedicata orasului Bukhara, prilej cu care vom vizita cele mai importante medrese si moschei ale orasului: Mausoleul dinastiei Samanide (sec. IX – X), o capodopera a arhitecturii funerare islamice, considerata a fi primul mausoleu islamic din Asia Centrala, Mausoleul Chashma – Ayub, bazarul local, Moscheea Bolo Khauz cu minaretul si bazinele sale, Fortareata Ark, resedinta emirilor de Bukhara, Medresa lui Ulugh Beg, celebrul matematician, astronom si sultan persan care a domnit aici in perioada timurida si ale carui contributii sunt recunoscute si apreciate astazi in matematica si astronomie, Poi – Kalyan, a carui particularitate o reprezinta minaretul care dateaza din sec. al XII-lea, care a devenit simbolul orasului, complex unde vom putea admira Medresa Miri-Arab, Minaretul Kalyan si Moscheea Djuma si frumoasa Medresa a hanului Abdulaziz. In incheierea zilei vom asista la o reprezentatie artistica traditionala in curtea interioara a Medresei Nodir Divan Begi (daca nu va ploua). Inainte de a ne intoarce la hotel, vom lua cina in mijlocul unei familii din Bukhara, pentru a cunoaste mai bine traditiile si obiceiurile locale. Aici, ca si in restul circuitului, vom avea ocazia de a simti cel mai bine caldura si amabilitatea acestor oameni. Cazare la Hotel Omar Khayam (sau similar).
Ziua 6 / 16.04.2019:  Bukhara – Khiva  
Mic dejun. Plecare spre Khiva de-a lungul desertului Kyzylkum sau “desertul rosu”, cum este numit in turcica. Khiva este unul dintre orasele si punctele de oprire de pe Drumul Matasii. Desi despre acest oras legenda spune ca ar fi fost construit de insusi Shem, fiul biblicului Noe, dovezile arheologice ii situeaza aparitia in sec. al VIII-lea, cand este amintit ca cetate importanta si punct comercial pentru caravanele de negustori care parcurgeau Drumul Matasii din Asia catre estul si vestul Europei. Cina si cazare la Hotel Asia Khiva 3* (sau similar).            
Ziua 7 / 17.04.2019:  Khiva – Tashkent
Mic dejun. Astazi vom face un tur al orasului Khiva care va include partea veche a orasului, Ichan – Kala,
inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO, zona inconjurata cu ziduri puternice care dateaza din Evul Mediu, cu porti orientate catre toate cele 4 puncte cardinale, conferind astfel intregului ansamblu infatisarea unei fortarete. In oraselul care parca a ramas incremenit in istorie, in care in orice moment ne-am astepta sa intre o caravana incarcata cu mirodenii, vom fi uimiti de frumusetea medreselor si a minaretelor care domolesc cu albastrul lor stralucitor asprimea si arsita naturii inconjuratoare. Vom vizita Palatul Tash – Khauli unde vom vedea din curtea interioara Kurynysh Khana, folosita in timpuri stravechi la receptiile oficiale, o splendida camera cu portice monumentale, impodobite cu ornamente asemanatoare stilului majolica din Portugalia. Vom descoperi apoi o alta marturie a stilului arab arhaic, Moscheea Juma, care dateaza din sec. al X-lea si minaretul situat in apropierea acesteia care dateaza inca din sec. al IX-lea. Vom vizita in continuare Mausoleul Seyid Allauddin si Moscheea Bagbanli care dateaza din sec. al XIV-lea. In timpul turului vom mai vedea pe langa pleiada de medrese construite in sec. XVII – XVIII si Mausoleul Pakhlavan-Makhmud, Minaretul Kalta Minor, Medresa Mukhammed Amin Khan, Medresa si Minaretul Islam Khodja. In incheierea turului, ne vom opri in punctul panoramic de pe platforma Ak – Sheikh Bobo pentru a surprinde cele mai frumoase fotografii. Cina la un restaurant local si transfer la aeroportul din Urgench pentru plecarea spre Tashkent cu compania Uzbekistan Airways, zbor HY 058 (22:35 / 23:55). Transfer pentru cazare la Hotel City Palace 4* (sau similar).      
Ziua 8 / 18.04.2019:  Tashkent
Mic dejun. Pana nu demult, suprematia de capitala a fost detinuta de Samarkand, dar incepand cu anul 1930 capitala a fost mutata la Tashkent. Vom porni in turul panoramic al orasului care va include Piata Imamului Khast, epicentrul orasului, Medresa Barak Khan (fondata in sec. al XVI-lea de catre un descendent al lui Timur Lenk care a domnit in Tashkent pentru dinastia Shayabanida), Moscheea seicului Tillya (construita in aceeasi perioada cu Medresa Barak Khan), precum si Mausoleul Kafal Shashi (un mare poet, doctor si filosof musulman care a trait in Tashkent in perioada anilor 904 – 979), Piata Independentei, Piata Amir Temur, Piata Teatrului Alisher Navoi dupa care vom vizita metroul din Tashkent si Muzeul de Arte Aplicate, construit la sfarsitul sec. al XIX-lea de catre mestesugarii locali. In continuarea zilei vom vizita Medresa Kukeldash si bazarul de mirodenii Chorsu, cel mai mare din Tashkent. Cina la un restaurant local si cazare la Hotel City Palace 4* (sau similar).
Ziua 9 / 19.04.2019:  Tashkent – Moscova – Bucuresti
Transfer la aeroport pentru plecare spre Moscova cu compania Aeroflot, zbor SU 1871 (04:45 / 07:00), de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul SU 2034 (09:20 / 12:25).     
Descarca programul in format PDF:
La hotarul dintre Orient si Occident, intre intinderea falnicilor munti Ural, imensitatea teritoriului Rusiei si a Marii Caspice, se afla cateva dintre tarile cele mai vechi ale continentului asiatic, tari a caror istorie este strans legata de legendarul Drum al Matasii, peste care s-au succedat unele dintre cele mai puternice imperii ale umanitatii. Va invitam asadar sa pasim impreuna pe teritoriul uneia dintre ele, sa ii cunoastem istoria bogata, ascunsa in negura timpului si sa ne minunam de povestile despre caravane si negustori incarcati cu marfuri scumpe, mirodenii si matasuri. Uzbekistan sau “tara domurilor albastre”, este un adevarat paradis al celor pasionati de istorie si arheologie, o destinatie care va va fermeca cu siguranta prin amabilitatea localnicilor, diversitatea si multitudinea obiectivelor turistice pe care le veti vizita. Porniti intr-o “Calatorie de aur catre Samarkand” amintindu-va de versurile poetului englez James Elroy Flecker in care evoca aceste tinuturi.
Ziua 1 / 13.04.2018:  Bucureşti – Istanbul – Tashkent
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 08:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines, TK 1044 (10:00 / 11:25) de unde se pleaca spre Tashkent, capitala Uzbekistan-ului, cu zborul TK 368 (23:55 / 06:15).
Ziua 2 / 14.04.2018:  Tashkent
Sosire la ora 06:15 la Tashkent, capitala Uzbekistan-ului. Transfer la Hotel City Palace 4* (sau similar) pentru cazare,  mic dejun şi o scurtă pauză de odihnă. Până nu demult, supremaţia de capitală a fost deţinută de Samarkand, dar începând cu anul 1930 capitala a fost mutată la Tashkent. Vom porni în turul panoramic al oraşului Tashkent, care va include Piaţa Independenţei, Piaţa Amir Temur, Piaţa Teatrului Alisher Navoi după care vom vizita metroul din Tashkent şi Muzeul de Arte Aplicate, construit la sfârşitul sec. al XIX-lea de către meşteşugarii locali. Cină la un restaurant local şi cazare.
Ziua 3 / 15.04.2018:  Tashkent – Urgench – Khiva
Mic dejun. Turul oraşului Tashkent va continua cu Piaţa Imamului Khast, epicentrul oraşului, Medresa Barak Khan (fondată în sec. al XVI-lea de către un descendent al lui Timur Lenk care a domnit în Tashkent pentru dinastia Shayabanida), Moscheea şeicului Tillya (construită în aceeaşi perioadă cu Medresa Barak Khan), precum şi Mausoleul Kafal Shashi (un mare poet, doctor şi filosof musulman care a trăit în Tashkent în perioada anilor 904 – 979). În continuarea zilei vom vizita Medresa Kukeldash şi bazarul de mirodenii Chorsu, cel mai mare din Tashkent. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Uzbekistan Airways, HY 1057 (18:40 / 20:20) spre Urgench, de unde ne vom îndrepta spre Khiva, unul dintre oraşele şi punctele de oprire de pe Drumul Mătăsii. Deşi despre acest oraş legenda spune că ar fi fost construit de însuşi Shem, fiul biblicului Noe, dovezile arheologice îi situează apariţia în sec. al VIII-lea, când este amintit ca cetate importantă şi punct comercial pentru caravanele de negustori care parcurgeau Drumul Mătăsii din Asia către estul şi vestul Europei. Cină şi cazare la Hotel Bek Khiva 3* (sau similar).            
Ziua 4 / 16.04.2018:  Khiva
Mic dejun. Astăzi vom face un tur al oraşului Khiva care va include partea veche a oraşului, Ichan – Kala, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, zonă înconjurată cu ziduri puternice care datează din Evul Mediu, cu porţi orientate către toate cele 4 puncte cardinale, conferind astfel întregului ansamblu înfăţişarea unei fortăreţe. În orăşelul care parcă a rămas încremenit în istorie, în care în orice moment ne-am aştepta să intre o caravană încărcată cu mirodenii, vom fi uimiţi de frumuseţea medreselor şi a minaretelor care domolesc cu albastrul lor strălucitor asprimea şi arşiţa naturii înconjurătoare. Vom vizita Palatul Tash – Khauli unde vom vedea din curtea interioară Kurynysh Khana, folosită în timpuri străvechi la recepţiile oficiale, o splendidă cameră cu portice monumentale, împodobite cu ornamente asemănătoare stilului majolica din Portugalia. Vom descoperi apoi o altă mărturie a stilului arab arhaic, Moscheea Juma, care datează din sec. al X-lea şi minaretul situat în apropierea acesteia care datează încă din sec. al IX-lea. Vom vizita în continuare Mausoleul Seyid Allauddin şi Moscheea Bagbanli care datează din sec. al XIV-lea. În timpul turului vom mai vedea pe lângă pleiada de medrese construite în sec. XVII – XVIII şi Mausoleul Pakhlavan-Makhmud, Minaretul Kalta Minor, Medresa Mukhammed Amin Khan, Medresa şi Minaretul Islam Khodja. În încheierea turului, ne vom opri în punctul panoramic de pe platforma Ak – Sheikh Bobo pentru a surprinde cele mai frumoase fotografii. Cină la un restaurant local şi cazare.            
Ziua 5 / 17.04.2018:  Khiva – Bukhara
Mic dejun. Plecare spre Bukhara de-a lungul deşertului Kyzylkum sau “deşertul roşu”, cum este numit în turcică. Oraşul Bukhara este capitala provinciei cu acelaşi nume, fiind cel de-al 5-lea oraş ca mărime al ţării. A fost locuit încă din timpuri străvechi (aproximativ din sec. al V-lea), iar de-a lungul timpului s-a remarcat ca un important centru cultural şi artistic, ca de altfel şi ca un important nod comercial pe Drumul Mătăsii. Oraşul a fost o lungă perioadă de timp (între sec. IX – X) capitala Imperiului Samanid şi multă vreme oraşul a fost numit “Stâlpul Islamului” deoarece pe lângă viaţa activă spirituală care a înflorit aici, a fost îndrăgit şi folosit ca reşedinţă de mari personalităţi ale lumii intelectuale persane în perioada Evului Mediu. Sosire în cursul serii la Bukhara pentru cină şi cazare la Hotel Omar Khayyam 4* (sau similar).
Ziua 6 / 18.04.2018:  Bukhara
Mic dejun. Zi dedicată oraşului Bukhara, prilej cu care vom vizita cele mai importante medrese şi moschei ale oraşului: Mausoleul dinastiei Samanide (sec. IX – X), o capodoperă a arhitecturii funerare islamice, considerată a fi primul mausoleu islamic din Asia Centrală, Mausoleul Chashma – Ayub, bazarul local, Moscheea Bolo Khauz cu minaretul şi bazinele sale, Medresa Chor Minor, utilizată în trecut ca bibliotecă pentru studenţi, Complexul Liabi – Khauz compus din Medresele Nodir-Divan-beghi, Kukeldash şi Khonako, Moscheea Magoki – Attari, Medresa lui Ulugh Beg, celebrul matematician, astronom şi sultan persan care a domnit aici în perioada timuridă şi ale cărui contribuţii sunt recunoscute şi apreciate astăzi în matematică şi astronomie şi frumoasa Medresă a hanului Abdulaziz. În încheierea zilei vom asista la o reprezentaţie artistică tradiţională în curtea interioară a Medresei Nodir Divan Begi (dacă nu va ploua). Înainte de a ne întoarce la hotel, vom lua cina în mijlocul unei familii din Bukhara, pentru a cunoaşte mai bine tradiţiile şi obiceiurile locale. Aici, ca şi în restul circuitului, vom avea ocazia de a simţi cel mai bine căldura şi amabilitatea acestor oameni. Cazare la Hotel Omar Khayyam 4* (sau similar).
Ziua 7 / 19.04.2018:  Bukhara – Samarkand
Mic dejun. Dimineaţa vom continua explorarea oraşului Bukhara, prilej cu care vom vizita Fortăreaţa Ark, reşedinţa emirilor de Bukhara, Poi – Kalyan, a cărui particularitate o reprezintă minaretul care datează din sec. al XII-lea, care a devenit simbolul oraşului, complex unde vom putea admira Medresa Miri-Arab, Minaretul Kalyan şi Moscheea Djuma. Vom vizita apoi casa unui comerciant înstărit, Fayzoulla Khodjaev, unde vom putea observa costume naţionale tradiţionale, după care vom vizita Sitora–i–Mokhi Khosa, unde vom admira reşedinţa ultimului emir de Bukhara. În continuarea zilei vom pleca spre Samarkand. Cină şi cazare în aripa noua la Hotel Orient Star 4* (sau similar).  
Ziua 8 / 20.04.2018:  Samarkand
Mic dejun. Despre Samarkand, atunci când l-a cucerit, însuşi Alexandru cel Mare a afirmat la un moment dat: “... tot ce am auzit despre Marakanda este adevărat, mai puţin faptul că este mai frumos decât mi-am imaginat vreodată”. Samarkandul este un oraş al puterii şi declinului în acelaşi timp, datorită istoriei tumultoase pe care a trăit-o. De la oraş strategic şi nod comercial al caravanelor de pe Drumul Mătăsii în periplul lor către China, India şi Persia, până la rolul de capitală pe care l-a jucat de-a lungul timpului sub dominaţia diferitelor imperii şi naţiuni, Samarkandul a rămas neschimbat şi a ascuns în multitudinea obiectivelor sale turistice toată moştenirea cultural-artistică pe care i-au lăsat-o cei care l-au locuit. Vreme de secole a fost o capitală a Islamului moderat şi luminat, un centru al dervişilor şi sufiţilor, savanţilor, astronomilor şi medicilor din această parte a lumii. Turul de oraş va include Piaţa Registan, în traducere “locul nisipos”, care a devenit centrul oficial al oraşului încă din vremea lui Timur Lenk. Piaţa este străjuită de cele 3 medrese importante ale oraşului aflate sub patronajul UNESCO: Medresa lui Ulugh Beg, Medresa Sher – Dor şi Medresa Tilla Kori. Turul va continua cu Moscheea Bibi Khanum, numită aşa în cinstea celei mai iubite soţii a lui Timur Lenk, Necropola Shakhi – Zinda ansamblu de mausolee datând din perioada sec. XI – XII, care conform legendei a fost construit deasupra mormântului lui Kussam, fiul lui Abbas şi nepotul Profetului Mahomed. Cină la un restaurant local. Cazare.
Ziua 9 / 21.04.2018:  Samarkand – Tashkent  
Mic dejun. Dimineaţa vom vizita Observatorul lui Ulugh Beg, marele astronom şi matematician despre care am mai amintit şi totodată nepotul lui Timur Lenk, Mausoleul Gur-Emir, emirul care a construit macabre piramide din capetele învinşilor săi, situl arheologic Afrosiab şi Muzeul de istorie al Samarkand-ului. În continuarea zilei vom pleca spre Tashkent unde vom lua cina la un restaurant local şi apoi vom participa la un tur panoramic de noapte. În jurul orei 23:30 vom fi transferaţi către aeroport pentru plecarea spre ţară.
Ziua 10 / 22.04.2018:  Tashkent – Istanbul – Bucureşti
Plecare spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines, TK 371 (02:40 / 05:45), de unde se pleacă spre Bucureşti cu zborul TK 1043 (07:10 / 08:30).
Descarca programul in format PDF:
La hotarul dintre Orient si Occident, intre intinderea falnicilor munti Ural, imensitatea teritoriului Rusiei si a Marii Caspice, se afla cateva dintre tarile cele mai vechi ale continentului asiatic, tari a caror istorie este strans legata de legendarul Drum al Matasii, peste care s-au succedat unele dintre cele mai puternice imperii ale umanitatii. Va invitam asadar sa pasim impreuna pe teritoriul uneia dintre ele, sa ii cunoastem istoria bogata, ascunsa in negura timpului si sa ne minunam de povestile despre caravane si negustori incarcati cu marfuri scumpe, mirodenii si matasuri. Uzbekistan sau “tara domurilor albastre”, este un adevarat paradis al celor pasionati de istorie si arheologie, o destinatie care va va fermeca cu siguranta prin amabilitatea localnicilor, diversitatea si multitudinea obiectivelor turistice pe care le veti vizita. Porniti intr-o “Calatorie de aur catre Samarkand” amintindu-va de versurile poetului englez James Elroy Flecker in care evoca aceste tinuturi.
Circuit de grup cu însoţitor Dal Travel prin Uzbekistan
 

 
Vă invităm să descoperiţi mai multe detalii despre circuitul: Asia Centrală - Uzbekistan
 
Info Circuit
 
 • Traseu: Tashkent – Urgench – Khiva – Bukhara – Samarkand
 • Nr. turişti / circuit: 15 participanţi
 • Însoţitor de grup român şi ghizi locali
 • Durata circuit: 10 zile
 • Tarif: 560 EURO + 980 USD / loc in camera dubla
 
Top Obiective turistice din Circuitul Asia Centrală – Uzbekistan 
 
 • Natură şi Peisaje: Deşertul Kyzylkum (deşertul roşu)
 
 • Artă şi arhitectură: Teatrul Alisher Navoi, metroul din Tashkent, Medresa Barak Khan, Moscheea şeicului Tillya, Mausoleul Kafal Shashi, Medresa Kukeldash, Palatul Tash – Khauli, Curtea interioară Kurynysh Khana, Moscheea Juma,  Mausoleul Seyid Allauddin, Moscheea Bagbanli, Mausoleul Pakhlavan-Makhmud, Minaretul Kalta Minor, Medresa Mukhammed Amin Khan, Medresa şi Minaretul Islam Khodja, Mausoleul dinastiei Samanide din Bukhara, Mausoleul Chashma – Ayub, Moscheea Bolo Khauz, Complexul Liabi – Khauz compus din medresele Nodir-Divan-beghi, Kukeldash şi Khonako, Moscheea Magoki – Attari, Medresa Ulugh Beg, Medresa hanului Abdulaziz, Medresa Chor Minor, Fortăreaţa Ark, Poi – Kalyan, Medresa Miri-Arab, Minaretul Kalyan, Moscheea Djuma, Moscheea Bibi  Khanum, Medresa lui Ulugbek, Medresa Sher – Dor, Medresa Tilla Kori, Moscheea Bibi Khanum, Necropola Shakhi – Zinda, Mausoleul Gur-Emir, Observatorul lui Ulugh Beg
 
 • Tradiţii şi evenimente: Spectacol folcloric în Medresa Nodir Divan Begi, cina în mijlocul unei familii din Bukhara, pentru a cunoaşte mai bine tradiţiile şi obiceiurile locale  
 
 • Experienţe şi Distracţii: vizitarea bazarelor în Taskent, Bukhara şi Samarkand, vizitarea Muzeului de Arte Aplicate, oprire în punctul panoramic de pe platforma Ak – Sheikh Bobo, vizitarea casei lui  Fayzoulla Khodjaev, reşedinţa ultimului emir de Bukhara Sitora–i–Mokhi Khosa, vizitarea Muzeului de Istorie al Samarkandului, vizitarea sitului arheologic Afrosiab
 
Descarca programul in format PDF:
La hotarul dintre Orient si Occident, intre intinderea falnicilor munti Ural, imensitatea teritoriului Rusiei si a Marii Caspice, se afla cateva dintre tarile cele mai vechi ale continentului asiatic, tari a caror istorie este strans legata de legendarul Drum al Matasii, peste care s-au succedat unele dintre cele mai puternice imperii ale umanitatii. Va invitam asadar sa pasim impreuna pe teritoriul uneia dintre ele, sa ii cunoastem istoria bogata, ascunsa in negura timpului si sa ne minunam de povestile despre caravane si negustori incarcati cu marfuri scumpe, mirodenii si matasuri. Uzbekistan sau “tara domurilor albastre”, este un adevarat paradis al celor pasionati de istorie si arheologie, o destinatie care va va fermeca cu siguranta prin amabilitatea localnicilor, diversitatea si multitudinea obiectivelor turistice pe care le veti vizita. Porniti intr-o “Calatorie de aur catre Samarkand” amintindu-va de versurile poetului englez James Elroy Flecker in care evoca aceste tinuturi.
Circuit de grup cu însoţitor Dal Travel prin Uzbekistan
 
 
Vă invităm să descoperiţi mai multe detalii despre circuitul: Asia Centrală - Uzbekistan
 
Info Circuit
 
 • Traseu: Tashkent – Urgench – Khiva – Bukhara – Samarkand
 • Nr. turişti / circuit: 15 participanţi
 • Însoţitor de grup român şi ghizi locali
 • Durata circuit: 10 zile
 • Tarif: 560 EURO + 980 USD / loc in camera dubla
 
Top Obiective turistice din Circuitul Asia Centrală – Uzbekistan 
 
 • Natură şi Peisaje: Deşertul Kyzylkum (deşertul roşu)
 
 • Artă şi arhitectură: Teatrul Alisher Navoi, metroul din Tashkent, Medresa Barak Khan, Moscheea şeicului Tillya, Mausoleul Kafal Shashi, Medresa Kukeldash, Palatul Tash – Khauli, Curtea interioară Kurynysh Khana, Moscheea Juma,  Mausoleul Seyid Allauddin, Moscheea Bagbanli, Mausoleul Pakhlavan-Makhmud, Minaretul Kalta Minor, Medresa Mukhammed Amin Khan, Medresa şi Minaretul Islam Khodja, Mausoleul dinastiei Samanide din Bukhara, Mausoleul Chashma – Ayub, Moscheea Bolo Khauz, Complexul Liabi – Khauz compus din medresele Nodir-Divan-beghi, Kukeldash şi Khonako, Moscheea Magoki – Attari, Medresa Ulugh Beg, Medresa hanului Abdulaziz, Medresa Chor Minor, Fortăreaţa Ark, Poi – Kalyan, Medresa Miri-Arab, Minaretul Kalyan, Moscheea Djuma, Moscheea Bibi  Khanum, Medresa lui Ulugbek, Medresa Sher – Dor, Medresa Tilla Kori, Moscheea Bibi Khanum, Necropola Shakhi – Zinda, Mausoleul Gur-Emir, Observatorul lui Ulugh Beg
 
 • Tradiţii şi evenimente: Spectacol folcloric în Medresa Nodir Divan Begi, cina în mijlocul unei familii din Bukhara, pentru a cunoaşte mai bine tradiţiile şi obiceiurile locale  
 
 • Experienţe şi Distracţii: vizitarea bazarelor în Taskent, Bukhara şi Samarkand, vizitarea Muzeului de Arte Aplicate, oprire în punctul panoramic de pe platforma Ak – Sheikh Bobo, vizitarea casei lui  Fayzoulla Khodjaev, reşedinţa ultimului emir de Bukhara Sitora–i–Mokhi Khosa, vizitarea Muzeului de Istorie al Samarkandului, vizitarea sitului arheologic Afrosiab
La hotarul dintre Orient si Occident, intre intinderea falnicilor munti Ural, imensitatea teritoriului Rusiei si a Marii Caspice, se afla cateva dintre tarile cele mai vechi ale continentului asiatic, tari a caror istorie este strans legata de legendarul Drum al Matasii, peste care s-au succedat unele dintre cele mai puternice imperii ale umanitatii. Va invitam asadar sa pasim impreuna pe teritoriul uneia dintre ele, sa ii cunoastem istoria bogata, ascunsa in negura timpului si sa ne minunam de povestile despre caravane si negustori incarcati cu marfuri scumpe, mirodenii si matasuri. Uzbekistan sau “tara domurilor albastre”, este un adevarat paradis al celor pasionati de istorie si arheologie, o destinatie care va va fermeca cu siguranta prin amabilitatea localnicilor, diversitatea si multitudinea obiectivelor turistice pe care le veti vizita. Porniti intr-o “Calatorie de aur catre Samarkand” amintindu-va de versurile poetului englez James Elroy Flecker in care evoca aceste tinuturi.

Tarife


560 EURO + 980 USD / loc in camera dubla;  Supliment single: 250 USD
(tarif valabil pentru un grup de minim 15 turisti; pt. 10-14 turisti, tariful se va majora cu 145 usd/pers.)

560 EURO + 980 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 250 USD
(tarif valabil pentru un grup de minim 15 turişti; pt. 10 – 14 turişti, tariful se majorează cu 145 usd/pers.)

TARIF: 560 EURO + 980 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 250 USD
(tarif valabil pentru un grup de minim 15 turişti; pt. 10 – 14 turişti, tariful se majorează cu 140 usd/pers.)
 
TARIF: 560 EURO + 980 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 250 USD
(tarif valabil pentru un grup de minim 15 turişti; pt. 10 – 14 turişti, tariful se majorează cu 140 usd/pers.)

Servicii

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Moscova – Samarkand; Tashkent – Moscova – Bucuresti cu compania Aeroflot
- transport local cu avionul pe ruta: Khiva – Tashkent cu compania Uzbekistan Airways
- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
- 8 nopti de cazare in hoteluri de 4*
- mesele mentionate in program: 7 mic dejunuri si 7 cine
- 2 sticle de apa (0.5 l) / pers. / zi
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program
- ghizi locali
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate /faliment al agentiei de turism
- BONUS: asigurare medicala si storno inclusa

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 275 euro/pers. si pentru zborul local: aprox. 90 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion) 
- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.
- bacsisuri: 40 usd/pers., pentru ghizi, soferi si ajutori de soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
*Vizualizare conditii asigurare in format PDF

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Istanbul – Tashkent; Tashkent – Istanbul – Bucureşti cu compania Turkish Airlines
- transport continental cu avionul pe ruta: Tashkent – Urgench cu compania Uzbekistan Airways
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- 8 nopţi de cazare în hoteluri de 4*
- mesele menţionate în program: 8 mic dejunuri şi 8 cine
- 2 sticle de apă (0.5 l) / pers. / zi
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxe de intrare la obiectivele menţionate în program
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate /faliment al agenţiei de turism
- NOU: transferurile la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni din localităţile menționate în capitolul Observații

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 275 euro/pers. şi pentru zborul continental: aprox. 90 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion) 
- taxa de viză pentru Uzbekistan: 35 usd/pers., care se achită la sosirea pe aeroportul din Tashkent
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 40 usd/pers., pentru ghizi, şoferi şi ajutori de şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire)
- asigurarea medicală
- asigurarea storno (agenţia recomandă încheierea unei asigurări storno)
*Vizualizare conditii asigurare in format PDF

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Istanbul – Tashkent; Tashkent – Istanbul – Bucureşti
- transport continental cu avionul pe ruta: Tashkent – Urgench
- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul adaptat la nr. de turisti
- 8 nopţi de cazare cu mic dejun inclus în hoteluri de 4*
- 8 cine (conform program)
- 2 sticle de apă (0.5 l) / pers. / zi
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxe de intrare la obiectivele menţionate în program
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate /faliment al agenţiei de turism
- BONUS: asigurare storno şi medicală inclusă indiferent de vârstă

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 275 euro/pers. şi pentru zborul continental: aprox. 90 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion) 
- taxa de viză pentru Uzbekistan: 35 usd/pers., care se achita la sosirea pe aeroportul din Tashkent
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 40 usd/pers., pentru ghizi, şoferi şi ajutori de şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire)
*Vizualizare conditii asigurare in format PDF

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Istanbul – Tashkent; Tashkent – Istanbul – Bucureşti
- transport continental cu avionul pe ruta: Tashkent – Urgench
- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul adaptat la nr. de turisti
- 8 nopţi de cazare cu mic dejun inclus în hoteluri de 4*
- 8 cine (conform program)
- 2 sticle de apă (0.5 l) / pers. / zi
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxe de intrare la obiectivele menţionate în program
- ghizi locali
- conducător român de grup
- asigurare în caz de insolvabilitate /faliment al agenţiei de turism
- BONUS: asigurare storno şi medicală inclusă indiferent de vârstă

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 275 euro/pers. şi pentru zborul continental: aprox. 90 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion) 
- taxa de viză pentru Uzbekistan: 35 usd/pers., care se achita la sosirea pe aeroportul din Tashkent
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai dacă se aplică
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 40 usd/pers., pentru ghizi, şoferi şi ajutori de şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire)
*Vizualizare conditii asigurare in format PDF

Observatii

ACTE NECESARE:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei
- pasaport scanat color, rezolutie mare, in format jpg
 
CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 %, se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va  incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice »,  la care prezentul program este parte
- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti   
 
OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic
 - cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati  de ghidajul acestora
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada  si evenimente politice neprevazute, greve etc.
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional pasaportului si/sau cartii de identitate- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- asigurarea STORNO de calatorie, oferita BONUS de catre agentia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate; valoarea storno maxima asigurata este de 8.500 lei/calatorie (cu fransiza de 10%); acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei 
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei
- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul  document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice »
ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei
- paşaport scanat color, rezoluţie mare
- scrisoare de la angajator (în limba engleză) din care să reiasă funcţia ocupată (scrisoarea trebuie să conţină antetul şi stampila companiei, precum şi semnătura), dacă este cazul

CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achita cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va  încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice »,  la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti   
 
OBSERVAŢII:
NOU Începând cu anul 2018, agenţia tour-operatoare DAL TRAVEL oferă turiştilor care se înscriu pe circuitele proprii transferuri gratuite la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, din următoarele localităţi:
•  Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti
•  Braşov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieşti
•  Iaşi, Târgu Frumos, Roman, Bacău, Oneşti, Adjud, Focşani, Buzău, Urziceni
•  Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Slobozia
- transferurile gratuite se vor rezerva la înscriere, rezervările ulterioare fiind posibile doar în limita locurilor disponibile şi cu minim 21 zile înainte de plecare
- dacă turistul renunţă la transferul de dus, transferul de retur se anulează automat; acesta va putea fi asigurat doar dacă vor mai fi locuri disponibile la acel moment în mijlocul de transport
- prezentarea la transfer se va face cu minim 15 minute înainte de ora de plecare comunicată
- turiştii care beneficiază de acest serviciu, sunt obligaţi să furnizeze un număr de telefon mobil la care să poată fi contactaţi în eventualitatea modificării orei de îmbarcare
- agenţia tour-operatoare Dal Travel nu-şi asumă răspunderea pentru neprezentări, întârzierile la transfer ale turiştilor sau apariţia unor evenimente neprevăzute (blocarea traficului rutier, condiţii meteo nefavorabile, accidente rutiere etc.) care pot duce la întârzierea transferului şi pierderea zborului; în această situaţie, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de către turist 
- transferurile sunt asigurate de agenţia tour-operatoare Dal Travel cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri) şi/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri
- dacă agenţia tour-operatoare Dal Travel trebuie să asigure transferuri gratuite pe aceeaşi rută şi din aceleaşi oraşe pentru 2 sau mai multe circuite cu plecare sau sosire în aceeaşi zi, se va organiza un singur transfer pentru toţi pasagerii din circuitele respective, cazuri în care pot apărea timpi de aşteptare mai mari, de până la 3 ore; în astfel de situaţii, turiştii vor fi anunţaţi şi vor trebui să confirme dacă doresc să beneficieze de transfer în condiţiile date, sau nu 
- turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare
- transferurile se asigura în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus ai şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- pe cursele Turkish Airlines fiecare pasager are dreptul la 40 kg de bagaj de cală,  repartizate în 2 bagaje de maxim 20 kg fiecare,  însă pe celelalte zboruri continentale, fiecare pasager are dreptul la numai 1 bagaj de cală,  cu greutatea max. de 20 kg
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este   precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă  şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deteriorare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul  document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »
ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei
- paşaport scanat color, rezoluţie mare
- scrisoare de la angajator (în limba engleză) din care să reiasă funcţia ocupată (scrisoarea trebuie să conţină antetul şi stampila companiei, precum şi semnătura), dacă este cazul
 
CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achita cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va  încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice »,  la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti   
 
OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- pe cursele Turkish Airlines fiecare pasager are dreptul la 40 kg de bagaj de cală,  repartizate în 2 bagaje de maxim 20 kg fiecare,  însă pe celelalte zboruri continentale, fiecare pasager are dreptul la numai 1 bagaj de cală,  cu greutatea max. de 20 kg
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este   precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă  şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenţia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 21.000 lei/călătorie. Acest mijloc de protecţie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei 
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deteriorare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăti
- prezentul  document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »
ACTE NECESARE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data încheierii călătoriei
- paşaport scanat color, rezoluţie mare
- scrisoare de la angajator (în limba engleză) din care să reiasă funcţia ocupată (scrisoarea trebuie să conţină antetul şi stampila companiei, precum şi semnătura), dacă este cazul
 
CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferenţa de 50 %, se achita cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va  încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice »,  la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neintrunirii grupului minim de turişti   
 
OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- pe cursele Turkish Airlines fiecare pasager are dreptul la 40 kg de bagaj de cală,  repartizate în 2 bagaje de maxim 20 kg fiecare,  însă pe celelalte zboruri continentale, fiecare pasager are dreptul la numai 1 bagaj de cală,  cu greutatea max. de 20 kg
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este   precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obliga să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă  şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenţia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 21.000 lei/călătorie. Acest mijloc de protecţie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei 
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deteriorare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăti
- prezentul  document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

Testimoniale

Buna ziua , trebuie sa va spun ca tocmai aveti doi noi "devoratori de turism ", in urma circuitului minunat din Uzbekistan. A fost realmente ceva deosebit, asa incit va rog sa puneti pe lista circuitului din  noiembrie, Vietnam, Laos, Cambodgia, doua persoane: Mija Rodica si Narita Adrian. 

Va doresc o zi frumoasa

Rodica Mija

Ți-a plăcut în vacanță? Povestește-ne cum a fost!

Oferte similare:

 • Cele 5 Stanuri: Kyrgyzstan – Kazakhstan – Tadjikistan – Uzbekistan – Turkmenistan

  Cele 5 Stanuri: Kyrgyzstan – Kazakhstan – Tadjikistan – Uzbekistan – Turkmenistan

  Vezi Oferta
 • India – Rajasthan si Nepal

  India – Rajasthan si Nepal

  Vezi Oferta
Detaliile ofertei
Destinatie:
Durata:
Mese:
Tip vacanta:
Data plecare: