• L-V: 9-18
 • S-D: inchis
Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180

Asia Centrala – Uzbekistan | Partaj doamna!

Culorile Asiei Centrale

COD OFERTA: 246-E

560 € + 980 $
rezerva online
Partaj doamna disponibil !
Perioada plecarii:
11.04 - 19.04.2019
 • Asia Centrala – Uzbekistan | Partaj doamna!
 • Asia Centrala – Uzbekistan | Partaj doamna!
 • Asia Centrala – Uzbekistan | Partaj doamna!
 Asia Centrala – Uzbekistan | Partaj doamna! Asia Centrala – Uzbekistan | Partaj doamna! Asia Centrala – Uzbekistan | Partaj doamna!

Khiva - Samarkand - Bukhara - Tashkent

Descarca programul in format PDF:
La hotarul dintre Orient si Occident, intre intinderea falnicilor munti Ural, imensitatea teritoriului Rusiei si a Marii Caspice, se afla cateva dintre tarile cele mai vechi ale continentului asiatic, tari a caror istorie este strans legata de legendarul Drum al Matasii, peste care s-au succedat unele dintre cele mai puternice imperii ale umanitatii.

Va invitam asadar sa pasim impreuna pe teritoriul uneia dintre ele, sa ii cunoastem istoria bogata, ascunsa in negura timpului si sa ne minunam de povestile despre caravane si negustori incarcati cu marfuri scumpe, mirodenii si matasuri.

Uzbekistan sau “tara domurilor albastre”, este un adevarat paradis al celor pasionati de istorie si arheologie, o destinatie care va va fermeca cu siguranta prin amabilitatea localnicilor, diversitatea si multitudinea obiectivelor turistice pe care le veti vizita.

Porniti intr-o “Calatorie de aur catre Samarkand” amintindu-va de versurile poetului englez James Elroy Flecker in care evoca aceste tinuturi.

Ziua 1 / 11.04.2019:  Bucuresti – Moscova – Samarkand
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 11:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Aeroflot). Plecare spre Moscova cu compania Aeroflot, zbor SU 2035 (13:30 / 16:30), de unde se pleaca spre Samarkand, cu zborul SU 1874 (22:55 / 05:05).
Ziua 2 / 12.04.2019:  Samarkand
Sosire la ora 05:05 la Samarkand. Transfer pentru cazare la Hotel Diyora 3* (sau similar); (camerele sunt disponibile incepand cu ora 07:00). Mic dejun si o scurta pauza de odihna. Despre Samarkand, atunci cand l-a cucerit, insusi Alexandru cel Mare a afirmat la un moment dat: “... tot ce am auzit despre Marakanda este adevarat, mai putin faptul ca este mai frumos decat mi-am imaginat vreodata”. Samarkandul este un oras al puterii si declinului in acelasi timp, datorita istoriei tumultoase pe care a trait-o. De la oras strategic si nod comercial al caravanelor de pe Drumul Matasii in periplul lor catre China, India si Persia, pana la rolul de capitala pe care l-a jucat de-a lungul timpului sub dominatia diferitelor imperii si natiuni, Samarkandul a ramas neschimbat si a ascuns in multitudinea obiectivelor sale turistice toata mostenirea cultural-artistica pe care i-au lasat-o cei care l-au locuit. Vreme de secole a fost o capitala a Islamului moderat si luminat, un centru al dervisilor si sufitilor, savantilor, astronomilor si medicilor din aceasta parte a lumii. Dupa-amiaza vom participa la turul de oras care va include Observatorul lui Ulugh Beg, mare astronom si matematician si totodata nepotul lui Timur Lenk, Mausoleul Gur-Emir, emirul care a construit macabre piramide din capetele invinsilor sai, situl arheologic Afrosiab si Muzeul de istorie al Samarkand-ului. Cazare la Hotel Diyora 3* (sau similar).
Ziua 3 / 13.04.2019:  Samarkand
Mic dejun. In aceasta zi vom continua turul de oras care va include Piata Registan, in traducere “locul nisipos”, care a devenit centrul oficial al orasului inca din vremea lui Timur Lenk. Piata este strajuita de cele 3 medrese importante ale orasului aflate sub patronajul UNESCO: Medresa lui Ulugh Beg, Medresa Sher – Dor si Medresa Tilla Kori. Turul va continua cu Moscheea Bibi Khanum, numita asa in cinstea celei mai iubite sotii a lui Timur Lenk, Necropola Shakhi – Zinda ansamblu de mausolee datand din perioada sec. XI – XII, care conform legendei a fost construit deasupra mormantului lui Kussam, fiul lui Abbas si nepotul Profetului Mahomed. Cina la un restaurant local. Cazare la Hotel Diyora 3* (sau similar).
Ziua 4 / 14.04.2019:  Samarkand – Bukhara
Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Bukhara. Pe traseu vom vizita Sitora-i-Mokhi Khosa, unde vom admira resedinta ultimului emir de Bukhara. Orasul Bukhara este capitala provinciei cu acelasi nume, fiind cel de-al 5-lea oras ca marime al tarii. A fost locuit inca din timpuri stravechi (aprox. din sec. al V-lea), iar de-a lungul timpului s-a remarcat ca un important centru cultural si artistic, ca de altfel si ca un important nod comercial pe Drumul Matasii. Orasul a fost o lunga perioada de timp capitala Imperiului Samanid (intre sec. IX – X)  si multa vreme orasul a fost numit “Stalpul Islamului” deoarece pe langa viata activa spirituala care a inflorit aici, a fost indragit si folosit ca resedinta de mari personalitati ale lumii intelectuale persane in perioada Evului Mediu. Sosire la Bukhara si transfer la hotel. Dupa-amiaza vom incepe explorarea orasului Bukhara: Complexul Liabi – Khauz compus din Medresele Nodir-Divan-beghi, Kukeldash si Khonako, Moscheea Magoki – Attari si Medresa Chor Minor, utilizata in trecut ca biblioteca pentru studenti. Cina si cazare la Hotel Minorai Kalon (sau similar).
Ziua 5 / 15.04.2019:  Bukhara
Mic dejun. Zi dedicata orasului Bukhara, prilej cu care vom vizita cele mai importante medrese si moschei ale orasului: Mausoleul dinastiei Samanide (sec. IX – X), o capodopera a arhitecturii funerare islamice, considerata a fi primul mausoleu islamic din Asia Centrala, Mausoleul Chashma – Ayub, bazarul local, Moscheea Bolo Khauz cu minaretul si bazinele sale, Fortareata Ark, resedinta emirilor de Bukhara, Medresa lui Ulugh Beg, celebrul matematician, astronom si sultan persan care a domnit aici in perioada timurida si ale carui contributii sunt recunoscute si apreciate astazi in matematica si astronomie, Poi – Kalyan, a carui particularitate o reprezinta minaretul care dateaza din sec. al XII-lea, care a devenit simbolul orasului, complex unde vom putea admira Medresa Miri-Arab, Minaretul Kalyan si Moscheea Djuma si frumoasa Medresa a hanului Abdulaziz. In incheierea zilei vom asista la o reprezentatie artistica traditionala in curtea interioara a Medresei Nodir Divan Begi (daca nu va ploua). Inainte de a ne intoarce la hotel, vom lua cina in mijlocul unei familii din Bukhara, pentru a cunoaste mai bine traditiile si obiceiurile locale. Aici, ca si in restul circuitului, vom avea ocazia de a simti cel mai bine caldura si amabilitatea acestor oameni. Cazare la Hotel Minorai Kalon (sau similar).
Ziua 6 / 16.04.2019:  Bukhara – Khiva  
Mic dejun. Plecare spre Khiva de-a lungul desertului Kyzylkum sau “desertul rosu”, cum este numit in turcica. Khiva este unul dintre orasele si punctele de oprire de pe Drumul Matasii. Desi despre acest oras legenda spune ca ar fi fost construit de insusi Shem, fiul biblicului Noe, dovezile arheologice ii situeaza aparitia in sec. al VIII-lea, cand este amintit ca cetate importanta si punct comercial pentru caravanele de negustori care parcurgeau Drumul Matasii din Asia catre estul si vestul Europei. Cina si cazare la Hotel Asia Khiva 3* (sau similar).            
Ziua 7 / 17.04.2019:  Khiva – Tashkent
Mic dejun. Astazi vom face un tur al orasului Khiva care va include partea veche a orasului, Ichan – Kala,
inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO, zona inconjurata cu ziduri puternice care dateaza din Evul Mediu, cu porti orientate catre toate cele 4 puncte cardinale, conferind astfel intregului ansamblu infatisarea unei fortarete. In oraselul care parca a ramas incremenit in istorie, in care in orice moment ne-am astepta sa intre o caravana incarcata cu mirodenii, vom fi uimiti de frumusetea medreselor si a minaretelor care domolesc cu albastrul lor stralucitor asprimea si arsita naturii inconjuratoare. Vom vizita Palatul Tash – Khauli unde vom vedea din curtea interioara Kurynysh Khana, folosita in timpuri stravechi la receptiile oficiale, o splendida camera cu portice monumentale, impodobite cu ornamente asemanatoare stilului majolica din Portugalia. Vom descoperi apoi o alta marturie a stilului arab arhaic, Moscheea Juma, care dateaza din sec. al X-lea si minaretul situat in apropierea acesteia care dateaza inca din sec. al IX-lea. Vom vizita in continuare Mausoleul Seyid Allauddin si Moscheea Bagbanli care dateaza din sec. al XIV-lea. In timpul turului vom mai vedea pe langa pleiada de medrese construite in sec. XVII – XVIII si Mausoleul Pakhlavan-Makhmud, Minaretul Kalta Minor, Medresa Mukhammed Amin Khan, Medresa si Minaretul Islam Khodja. In incheierea turului, ne vom opri in punctul panoramic de pe platforma Ak – Sheikh Bobo pentru a surprinde cele mai frumoase fotografii. Cina la un restaurant local si transfer la aeroportul din Urgench pentru plecarea spre Tashkent cu compania Uzbekistan Airways, zbor HY 058 (22:50 / 00:20). Transfer pentru cazare la Hotel City Palace 4* (sau similar).      
Ziua 8 / 18.04.2019:  Tashkent
Mic dejun. Pana nu demult, suprematia de capitala a fost detinuta de Samarkand, dar incepand cu anul 1930 capitala a fost mutata la Tashkent. Vom porni in turul panoramic al orasului care va include Piata Imamului Khast, epicentrul orasului, Medresa Barak Khan (fondata in sec. al XVI-lea de catre un descendent al lui Timur Lenk care a domnit in Tashkent pentru dinastia Shayabanida), Moscheea seicului Tillya (construita in aceeasi perioada cu Medresa Barak Khan), precum si Mausoleul Kafal Shashi (un mare poet, doctor si filosof musulman care a trait in Tashkent in perioada anilor 904 – 979), Piata Independentei, Piata Amir Temur, Piata Teatrului Alisher Navoi dupa care vom vizita metroul din Tashkent si Muzeul de Arte Aplicate, construit la sfarsitul sec. al XIX-lea de catre mestesugarii locali. In continuarea zilei vom vizita Medresa Kukeldash si bazarul de mirodenii Chorsu, cel mai mare din Tashkent. Cina la un restaurant local si cazare la Hotel City Palace 4* (sau similar).
Ziua 9 / 19.04.2019:  Tashkent – Moscova – Bucuresti
Transfer la aeroport pentru plecare spre Moscova cu compania Aeroflot, zbor SU 1871 (04:45 / 07:00), de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul SU 2034 (09:20 / 12:25).

Tarife


560 EURO + 980 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 250 USD
(tarif valabil pentru un grup de minim 15 turisti; pt. 10-14 turisti, tariful se va majora cu 145 usd/pers.)

Servicii

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Moscova – Samarkand; Tashkent – Moscova – Bucuresti cu compania Aeroflot
- transport local cu avionul pe ruta: Khiva – Tashkent cu compania Uzbekistan Airways
- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti
- 8 nopti de cazare in hoteluri de 4*
- mesele mentionate in program: 7 mic dejunuri si 7 cine
- 2 sticle de apa (0.5 l) / pers. / zi
- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program
- ghizi locali
- conducator roman de grup
- asigurare in caz de insolvabilitate /faliment al agentiei de turism
- BONUS: asigurare medicala si storno inclusa

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 275 euro/pers. si pentru zborul local: aprox. 90 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion)
- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.
- bacsisuri: 40 usd/pers., pentru ghizi, soferi si ajutori de soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
*Vizualizare conditii asigurare in format PDF

Observatii

ACTE NECESARE:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei
- pasaport scanat color, rezolutie mare, in format jpg
 
CONDITII DE INSCRIERE:
- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor
- diferenta de 50 %, se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va  incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice »,  la care prezentul program este parte
- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti   
 
OBSERVATII:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora
- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic
 - cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecarei tari
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup
- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati  de ghidajul acestora
- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada  si evenimente politice neprevazute, greve etc.
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti
- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual
- asigurarea STORNO de calatorie, oferita BONUS de catre agentia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate; valoarea storno maxima asigurata este de 8.500 lei/calatorie (cu fransiza de 10%); acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei 
- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei
- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei
- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati
- prezentul  document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice » 

Testimoniale

Buna ziua , trebuie sa va spun ca tocmai aveti doi noi "devoratori de turism ", in urma circuitului minunat din Uzbekistan. A fost realmente ceva deosebit, asa incit va rog sa puneti pe lista circuitului din  noiembrie, Vietnam, Laos, Cambodgia, doua persoane: Mija Rodica si Narita Adrian. 

Va doresc o zi frumoasa

Rodica Mija

Ți-a plăcut în vacanță? Povestește-ne cum a fost!

Oferte similare:

 • Cele 5 Stanuri: Kyrgyzstan – Kazakhstan – Tadjikistan – Uzbekistan – Turkmenistan

  Cele 5 Stanuri: Kyrgyzstan – Kazakhstan – Tadjikistan – Uzbekistan – Turkmenistan

  Vezi Oferta
 • Nepal – Bhutan – Tibet

  Nepal – Bhutan – Tibet

  Vezi Oferta
Timpul ramas pana la plecare:

22 zile

Destinatie:
Durata:
Mese:
Tip vacanta:
Data plecare: