• L-V: 9-18
 • S-D: inchis
Asistenta in caz de URGENTA +40 729 060 180

Circuit Africa Australă: Namibia – Botswana – Zimbabwe – Zambia

Deşert, artă rupestră, safari şi Cascada Victoria

COD OFERTA: 327-C

COD OFERTA: 327-B

COD OFERTA: 327-A

Oferta nu mai este valabila
2780 € + 1860 $
4480 €
2780 € + 1860 $
rezerva online
Perioada plecarii:
04.09 - 17.09.2018
24.09 - 08.10.2017
26.09 - 11.10.2016
 • Circuit Africa Australă: Namibia – Botswana – Zimbabwe – Zambia
 • Circuit Africa Australă: Namibia – Botswana – Zimbabwe – Zambia
 • Circuit Africa Australă: Namibia – Botswana – Zimbabwe – Zambia
 • Circuit Africa Australă: Namibia – Botswana – Zimbabwe – Zambia
Circuit Africa Australă: Namibia – Botswana – Zimbabwe – Zambia Circuit Africa Australă: Namibia – Botswana – Zimbabwe – Zambia Circuit Africa Australă: Namibia – Botswana – Zimbabwe – Zambia Circuit Africa Australă: Namibia – Botswana – Zimbabwe – Zambia

Johannesburg - Cascada Victoria - Windhoek - Sossusvlei - Sesriem - Solitaire - Swakopmund - Cape Cross - Twyfelfontein - Parcul National Etosha - Divundu - Parcul National Mahango - Parcul National Chobe - Livingstone

Descarca programul in format PDF:
Vă invităm într-o călătorie inedită prin patru dintre cele mai frumoase țări din Africa Australă: Namibia, Botswana, Zimbabwe şi Zambia, prilej de a afla amănunte din istoria tumultoasă a acestei părţi a lumii, de a admira priveliştile care păstrează nealterat ritmul naturii şi de a “urmări” sălbăticiunile de aici.

Supranumită  “ţara îngerilor”, Namibia vă va încânta cu frumuseţea sa, fiind un loc al contrastelor, cu dunele de nisip roşu din Deşertul Namib, cu savana şi munţii stâncoşi din Platoul Central, cu plajele superbe de pe coasta Atlanticului, cu arta rupestră din Twyfelfontein şi cu cele mai diverse animale sălbatice care trăiesc în marele Parc Naţional Etosha. În Botswana veţi fi surprinşi de numărul impresionant de elefanţi pe care îi veţi întâlni, iar în Parcul Naţional Chobe veţi face unul dintre cele mai frumoase safari din lume.

Şi nu în ultimul rând, veţi putea admira poate cel mai grăitor exemplu de frumuseţe naturală, Cascada Victoria, căderea de apă impresionantă care este vizibilă de la zeci de kilometri distanţă. Toate aceste ţări ale Africii Australe, unde natura este la ea acasă, emană o puternică forţă magnetică asupra multor turişti din întreaga lume, din care sperăm să faceţi şi dvs. parte.
Ziua 1 / 04.09.2018:  Bucureşti – Doha – Windhoek
Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 10:55 (în fața ghişeului de îmbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu zborul companiei Qatar Airways, QR 222 (12:55 / 17:50). Transfer la hotel în Doha pentru o scurtă pauză de odihnă. Întoarcere la aeroport pentru plecarea spre Windhoek.  
Ziua 2 / 05.09.2018:  Windhoek (Namibia)
Plecare spre Windhoek cu zborul QR 1373 (02:30 / 10:40). Sosire în capitala Namibiei, oraş cu un farmec aparte datorită amestecului său armonios dintre cultura africană şi cea europeană, centru cosmopolit, care insuflă în general o ambianţă relaxantă şi deschisă. Situat la o altitudine de 1.700 m, adăpostit de munţi la sud şi est, oraşul a fost întemeiat în anul 1840 de către Jonker Afrikaner, lângă surse termale, de unde şi numele dat de triburile locale, “Ai-Gams” şi “Otjomuise”, care în traducere înseamnă “un loc cu aburi”. Distrus ulterior în timpul războiului, aşezarea a fost refăcută în anul 1890, atunci când o colonie germană a pus piatra de temelie la vechea cetate. Întâlnire cu ghidul local, alături de care vom face turul panoramic al oraşului, prilej de a descoperi “inima Namibiei”, cu influenţe germane încă vizibile în arhitectura oraşului. Vom putea admira clădirile vechi din centrul oraşului, precum Catedrala, Parlamentul, fortul vechi ridicat de către căpitanul german Curt von François şi vom vizita muzeul din interiorul acestuia, care reconstituie lupta pentru independenţa ţării. În continuarea zilei vom trece prin cartierul Katutura, care contrastează cu restul oraşului “nemţesc”, unde vom “simţi” Africa, cu vânzători ambulanţi în haine colorate, cu tarabe la fel de colorate de tot felul de mărfuri etc.  Cazare la Hotel Kalahari Avani 4* (sau similar).
Ziua 3 / 06.09.2018:  Windhoek – Solitaire
Mic dejun. Astăzi ne vom îndrepta spre faimosul Parc Naţional Namib Naukluft, care cuprinde o parte din Deşertul Namib, considerat a fi cel mai vechi deşert din lume, precum şi lanţul muntos Naukluft. Cu o suprafaţă de aprox. 50.000 km², parcul este cel mai mare din Africa şi al patrulea ca mărime din lume. Cea mai cunoscută zonă a parcului şi principala atracţie turistică este Sossusvlei, o mare întindere argiloasă, înconjurată de imense dune roşii, situată în preajma depresiunilor Dead Vlei şi Hidden Vlei. Dunele de nisip sunt spectaculoase, unele putând atinge înălţimea de 300 m, fiind cele mai mari din lume, întinzându-se pe o distanţă de mai bine de 60 km. Acestea s-au format în timpul a milioane de ani ca urmare a depunerii de nisip în Oceanul Atlantic de către Râul Orange. Nisipul a fost ulterior mutat spre nord de către curentul Benguela şi în final preluat de vânt şi readus pe uscat, natura creând aceste forme şi dimensiuni impresionante. În această mare de nisip, pantele dunelor se îmbină armonios, formând un model stelar, de aceea sunt des supranumite “stelele deşertului”. Sosire la Soft Adventure Camp (sau similar), lodge aflat în rezervația naturală NamNau Habitat, care adăpostește o mare varietate de animale, precum gazele, struţi, lupi sau vulpi cu urechi de liliac. Cină şi cazare la lodge.  
Ziua 4 / 07.09.2018:  Solitaire – Sossusvlei – Sesriem – Solitaire
Mic dejun la pachet. Plecare spre Sossusvlei pentru a vizita faimoasele dune de nisip, cărora razele soarelui le conferă culori puternice, într-o continuă schimbare, ocazie minunată pentru fotografii inedite. Vom ajunge la Duna 45, pe care o vom străbate pe jos, până la Dead Vlei, care în traducere înseamnă mlaștină moartă, o zonă secetoasă cu pământ argilos aproape întotdeauna uscat. Numai după ploi abundente, care cad în medie o dată la 10 ani, depresiunea se umple cu apă și pentru că stratul de argilă permite cu greu orice infiltrație, un lac turcoaz rămâne la suprafață pentru ceva timp, iar acest spectacol atrage o mulțime de turiști. Ne vom îndrepta apoi spre Canionul Sesriem, a doua atracție turistică importantă din Parcul Național Namib Naukluft. Format acum 2 milioane de ani de către Râul Tsauchab, care și-a croit drum printre rocile sedimentare, acest defileu îngust are aprox. 1 km lungime și 30 m adâncime. O mulțime de peșteri și formațiuni de rocă ciudate au fost sculptate de râu, iar de-a lungul canionului vom putea observa, în funcție de mărimea rocilor și a sedimentelor care au fost depuse, în ce perioade de timp râul a avut o forță puternică și când au fost ani la rând de secetă, râul neavând aproape deloc putere. Apa umple canionul aproape în fiecare an, dar fluxul nu este de obicei suficient de puternic pentru a împinge apa până la Sossusvlei, aflat la aprox. 60 km distanță. O varietate uimitoare de animale sălbatice s-a adaptat să trăiască în acest loc, inclusiv specii rare, precum șopârlele care pun ambele piciorușe din față jos atunci când merg, gândăcelul “toktokkie” care se apleacă pentru a rula picăturile de rouă pe corpul său, iar noaptea se pot auzi strigătele bufniței-vultur cu pete și urletele îndepărtate ale șacalului. Întoarcere pentru cină și cazare la Soft Adventure Camp (sau similar).  
Ziua 5 / 08.09.2018:  Solitaire – Swakopmund
Mic dejun. Plecare spre Swakopmund, oraş-port aflat în partea de vest a ţării, ridicat în punctul de vărsare a Râului Swakop în Oceanul Atlantic. Pe parcursul drumului ne vom opri pentru dejun în orăşelul Walvis Bay, unde oceanul formează o pitorească lagună, mereu animată de nenumărate păsări marine, pelicani şi flamingo. Această zonă umedă este una dintre cele mai importante din sudul Africii, fiind locul de iernare pentru mii de păsări migratoare. Walvis Bay a fost descoperit de către Bartolomeo Diaz, celebrul navigator şi explorator portughez, încă din anul 1487, dar a fost înfiinţat abia în anul 1793 de către colonia olandeză, 2 ani mai târziu fiind anexat Marii Britanii. Ulterior oraşul a devenit, la fel ca întreaga zonă care se termină cu Capul Bunei Speranţe, parte a Uniunii Africa de Sud, până când fostul preşedinte F.W. de Klerk a înapoiat acest port Namibiei. După-amiază vom ajunge în Swakopmund, oraş fondat de către coloniştii germani, servind ca port principal pentru teritoriile din Africa de sud-vest. În prezent oraşul a devenit staţiune balneo-climaterică, iar arhitectura sa păstrează încă stilul colonial german din anii ’90, reuşind să creeze un sentiment de atemporalitate, cu străduţele sale pline de palmieri, promenade pe litoral, restaurante, cafenele, galerii de artă şi muzee. Vom putea admira câteva dintre construcţiile tipice, precum Altes Gefangnis, fosta închisoare şi Wormannhaus, casă construită în anul 1906, astăzi găzduind biblioteca publică. Cazare la Hotel Swakopmund Sands 4* (sau similar).
Ziua 6 / 09.09.2018:  Swakopmund – Cape Cross – Twyfelfontein
Mic dejun. În drumul nostru din această zi spre Cape Cross vom intra în Damaraland, una dintre zonele cele mai pitoreşti din Namibia, o regiune vastă şi sălbatică. Cape Cross este o zonă protejată care adăposteşte cea mai mare colonie de foci din lume, unde vom fi impresionaţi de miile de foci care lenevesc pe plajă sau se joacă în apă, profitând de bancurile bogate de peşti aduse de curentul rece Benguela. Deşi zona este în principal cunoscută pentru focile de mare, Cape Cross are o istorie lungă, care începe din anul 1485, atunci când exploratorul portughez Diego Cão, primul european care a pus piciorul în Namibia, a ridicat o cruce pe malul oceanului în cinstea regelui portughez Joao II. După această vizită, ne vom îndrepta spre Twyfelfontein unde vom vizita situl arheologic cu gravuri preistorice în rocă, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Acesta conține peste 2.500 de petroglife, cele mai multe dintre acestea fiind bine conservate, reprezentând rinoceri, elefanţi, struţi şi girafe, dar s-au descoperit şi picturi rupestre în ocru roşu, ce ilustrează figuri umane. Obiectele excavate datează de la sfârşitul Epocii de Piatră şi dezvăluie o imagine de ansamblu despre metodele de vânătoare, structura socială şi ceremoniile rituale ale triburilor indigene de peste 2.000 de ani. Pe parcursul drumului vom putea admira în depărtare Muntele Brandberg, cel mai înalt munte din Namibia, locul unde s-au descoperit peste 1.000 de adăposturi şi mai mult de 45.000 de picturi pe stâncă, cea mai faimoasă pictură fiind White Lady, în traducere “femeia albă”. Sosire pentru cină şi cazare la Vingerklip Lodge (sau similar).
Ziua 7 / 10.09.2018:  Twyfelfontein – Parcul Naţional Etosha
Mic dejun. Dimineaţa vom vizita un sat al tribului semi-nomad Himba, unde vom vedea femeile cunoscute în lume datorită faptului că îşi acoperă pielea, părul împletit şi hainele cu un amestec roşu, format din ocru, unt şi păr de capră, care îndeplineşte nu numai o funcţie estetică, ci şi una socială, oferind de asemenea, protecţie împotriva radiaţiilor solare şi a înţepăturilor de insecte. În continuarea zilei ne vom îndrepta către Parcul Naţional Etosha, care ocupă o suprafaţă de aprox. 23.000 km², reprezentând una dintre cele mai frumoase şi mai importante rezervaţii din sudul Africii, bucurându-se de o mare diversitate a vieţii sălbatice: 114 specii de mamifere, 340 specii de păsări, 110 specii de reptile, 16 specii de amfibieni. Formaţiunea reprezentativă a zonei este Etosha Pan, care are forma unei tigăi, formaţiune rezultată în urma evaporării apei din lacul cândva alimentat de Râul Kunene şi formată în prezent din depuneri de săruri, nisip şi argilă. De aici şi denumirea parcului, care în traducere înseamnă “marele loc alb”. În zonele limitrofe ale Etosha Pan se găsesc izvoare perene, care atrag numeroase animale sălbatice şi păsări. Cină şi cazare la Okaukuejo Rest Camp (sau similar).
Ziua 8 / 11.09.2018:  Parcul Naţional Etosha
Trezire matinală şi mic dejun. Experienţa acestei zile de safari în Parcul Naţional Etosha, unul dintre cele mai cunoscute din lume, declarat Parc Naţional încă din anul 1907 când Namibia era colonie germană, ne va oferi posibilitatea de a “gusta” Africa în forma sa pură. În funcţie de cât de norocoşi suntem, vom putea vedea elefanţi, rinoceri negri, specie aflată pe cale de dispariţie, lei care se camuflează în culoarea aurie a pajiştilor, bivoli, girafe care se ridică deasupra vegetaţiei uscate şi chiar leoparzi. Cină şi cazare la Onguma Bush Camp (sau similar).
Ziua  9 / 12.09.2018:  Parcul Naţional Etosha – Divundu (Okavango)
Mic dejun. Astăzi ne vom îndrepta spre Fâşia Caprivi, o zonă îngustă mărginită de Botswana în sud, Angola şi Zambia în nord, străbătută de râurile Okavango, Kwando, Chobe şi Zambezi. Numele său provine de la cancelarul german Leo von Caprivi, care a negociat achiziţia zonei cu Regatul Unit în anul 1890 şi a anexat-o coloniei germane cu scopul de a naviga pe Râul Zambezi spre coasta de est a Africii, dar mai târziu acesta s-a dovedit nenavigabil. Vom ajunge în decursul după-amiezii în orăşelul Divundu, de unde ne vom îndrepta spre Divava Okavango Lodge & Spa 5* (sau similar). Datorită faptului că lodge-ul se află în apropierea Cascadelor Popa, vom face o frumoasă plimbare cu barca pe Okavango, al patrulea râu ca mărime din sudul Africii, prilej de a vedea hipopotami şi crocodili. Cină și cazare la Divava Okavango Lodge & Spa 5* (sau similar.)
Ziua 10 / 13.09.2018:  Divundu – Parcul Naţional Mahango – Parcul Naţional Chobe (Botswana)
Mic dejun. Dimineaţa vom porni într-un scurt safari în Parcul Naţional Mahango, fondat în anul 1986, cu suprafaţa de doar 250 km², motiv pentru care este considerat cel mai mic parc naţional din Namibia. În ciuda dimensiunilor sale, acesta adăposteşte aproape 100 de specii de animale şi mai mult de 300 de specii de păsări, iar noi vom avea probabil şansa să vedem elefanţi, bivoli, antilope, lei, leoparzi sau gheparzi. Parcul cuprinde deasemenea o floră diversificată, un amestec de câmpii largi inundabile şi zone împădurite pline de salcâmi, tec Zambezi şi copaci Seringa sălbatici. Dar regele tuturor copacilor, întâlnit în acest parc, este un fabulos baobab, cel mai mare copac din Africa, care are un trunchi imens, de aprox. 9 m în diametru şi care poate ajunge la vârsta de 3000 de ani. Plecare către Ngoma, punctul de frontieră dintre Namibia şi Botswana. După formalităţile vamale, ne vom îndrepta spre Parcul Naţional Chobe, situat în nordul ţării, cu una dintre cele mai mari concentraţii de animale din Africa, renumit pe plan internaţional datorită populaţiei de elefanţi ce numără aprox. 120.000 de exemplare. Declarat parc naţional în anul 1967, Chobe a fost primul parc naţional din Botswana care oferă atât vegetaţie de savană uscată, cât şi de mlaştină permanentă, pe lângă întinsele câmpii inundabile de-a lungul râului. Casa celor “big five”, în traducere “cei cinci mari” (elefanţi, rinoceri, bivoli, lei şi leoparzi), parcul cuprinde nu numai turme mari de elefanţi şi bivoli dar şi 2 specii de antilope endemice în Botswana, respectiv puku şi Chobe bushbuck. Sosire pentru cină şi cazare la Chobe Safari Lodge (sau similar).
Ziua 11 / 14.09.2018:  Parcul Naţional Chobe
Mic dejun. Ziua de astăzi este dedicată vizitării parcului, situat pe malul râului Chobe, cu o suprafaţă totală de 11.700 km². Dimineaţa vom pleca în safari cu maşini 4x4, prilej pentru a admira peisaje sălbatice, diverse păsări, dar şi o abundenţă de animale, precum elefanţi, impala, bivoli şi rinoceri. Familiile de lei şi hienele cu pete sunt adesea prezente pe câmpiile inundabile, unde antilopele puku şi zebrele ies la păscut. După dejun (inclus) şi o pauză de odihnă, vom face o pitorească croazieră pe Râul Chobe. Imaginea familiilor de elefanţi în timp ce se adapă sau se scaldă este de neuitat, dar cu atât mai mult când li se alătură şi turme de bivoli, grupuri de hipopotami şi uriaşi crocodili. Apusul de soare la care vom fi martori în această croazieră va fi deasemenea spectaculos! Cină şi cazare la Chobe Safari Lodge (sau similar).
Ziua 12 / 15.09.2018:  Parcul Naţional Chobe – Cascada Victoria  (Zimbabwe – Zambia)
Mic dejun. Astăzi vom părăsi Botswana pentru a ne îndrepta spre Zimbabwe unde va fi prima întâlnire cu Cascada Victoria, cea mai mare cascadă din lume, aflată pe cursul fluviului Zambezi, la graniţa dintre Zimbabwe şi Zambia, fiind considerată una dintre cele 7 minuni naturale ale lumii, parte din Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 1989. Primul european care a ajuns la cascadă în anul 1855 a fost scoţianul David Livingstone, misionar şi cercetător al Africii, numind-o “Victoria” în cinstea reginei Victoria a Angliei. Vom vizita partea cascadei din Zimbabwe admirând priveliştea memorabilă oferită de aceasta. Vom afla poveştile băştinaşilor Kolo, care numesc cascada Mosi-oa-Tunya, în traducere “fumul tunător”. Aceasta are o înălţime între 60 şi 100 de metri, iar prima impresie este de neuitat, Râul Zambezi vărsându-se cu o putere fantastică în acest abis, descătuşând o energie imensă. Vom traversa apoi granița în Zambia unde ne vom caza la Hotel Avani Victoria Falls 4* (sau similar). Opțional, plimbare cu barca pe Râul Zambezi, cu cină inclusă, în timpul căreia veți putea observa animale sălbatice în habitatul lor natural, precum elefanți, girafe, rinoceri, hipopotami, crocodili etc, având însă şi prilejul de a admira un alt superb apus de soare.
Ziua 13 / 16.09.2018:  Cascada Victoria (Zambia) –  Livingstone – Johannesburg – Doha  
Mic dejun. Dimineața vom admira Cascada Victoria de pe partea Zambiei, unde vom avea prilejul de a vedea și o frumoasă panoramă a podului construit peste cascadă în anul 1905, pod care leagă Zimbabwe de Zambia. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Johannesburg cu compania British Airways, zbor BA 6292 (13:30 / 15:15) de unde vom pleca spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 1360 (19:40 / 05:30).
Ziua 14 / 17.09.2018:  Doha – Bucureşti
Sosire la Doha la ora 05:30 de unde vom pleca spre București cu zborul QR 221 (06:50 / 11:55).
Descarca programul in format PDF:
Vă invităm într-o călătorie inedită prin patru dintre cele mai frumoase țări din Africa Australă: Namibia, Botswana, Zimbabwe şi Zambia, prilej de a afla amănunte din istoria tumultoasă a acestei părţi a lumii, de a admira priveliştile care păstrează nealterat ritmul naturii şi de a “urmări” sălbăticiunile de aici.

Supranumită  “ţara îngerilor”, Namibia vă va încânta cu frumuseţea sa, fiind un loc al contrastelor, cu dunele de nisip roşu din Deşertul Namib, cu savana şi munţii stâncoşi din Platoul Central, cu plajele superbe de pe coasta Atlanticului, cu arta rupestră din Twyfelfontein şi cu cele mai diverse animale sălbatice care trăiesc în marele Parc Naţional Etosha. În Botswana veţi fi surprinşi de numărul impresionant de elefanţi pe care îi veţi întâlni, iar în Parcul Naţional Chobe veţi face unul dintre cele mai frumoase safari din lume.

Şi nu în ultimul rând, veţi putea admira poate cel mai grăitor exemplu de frumuseţe naturală, Cascada Victoria, căderea de apă impresionantă care este vizibilă de la zeci de kilometri distanţă. Toate aceste ţări ale Africii Australe, unde natura este la ea acasă, emană o puternică forţă magnetică asupra multor turişti din întreaga lume, din care sperăm să faceţi şi dvs. parte.
Circuit de grup cu însoţitor Dal Travel prin Africa Australă
 
Vă invităm să descoperiţi mai multe detalii despre circuitul: NAMIBIA – BOTSWANA – ZIMBABWE – ZAMBIA
 

Info Circuit
 • Traseu: Windhoek – Solitaire – Sossusvlei – Sesriem – Walvis Bay – Swakopmund – Cape Cross – Twyfelfontein – Parcul Naţional Etosha – Divundu – Parcul Naţional Mahango – Ngoma – Parcul Naţional Chobe – Cascada Victoria
 • Nr. turişti / circuit: minim 15 participanţi
 • Însoţitor de grup român și ghizi locali
 • Durata circuit: 15 zile
 • Tarif: 4480 EURO / loc în cameră dublă
 
Top Obiective turistice din Circuitul Africa Australă – Namibia – Botswana – Zimbabwe – Zambia
 
 • Natură și Peisaje: Parc Naţional Namib Naukluft, Rezervația Naturală NamNau Habitat, Sossusvlei, Duna 45, Dead Vlei, Hidden Vlei, Râul Orange, Canionul Sesriem, Râul Tsauchab, Walvis Bay, Râul Swakop, Damaraland, Cape Cross, Muntele Brandberg, Parcul Naţional Etosha, Râul Kunene, Fâşia Caprivi, Râul Okavango, Cascadele Popa, Parcul Naţional Mahango, Parcul Naţional Chobe, Râul Chobe, Cascada Victoria, Râul Zambezi
 
 • Artă şi arhitectură: Catedrala din Windhoek, Parlamentul din Windhoek, Altes Gefangnis din Swakopmund, Wormannhaus, situl Twyfelfontein
 
 • Tradiţii şi evenimente: vizitarea unui sat tradiţional al tribului semi-nomad Himba
   
 • Experienţe şi Distracţii: vizitarea muzeului din cadrul fortului din Windhoek, plimbare cu barca pe Râul Zambezi

Locuri epuizate


Vă invităm într-o călătorie inedită prin patru dintre cele mai frumoase țări din Africa Australă: Namibia, Botswana, Zimbabwe şi Zambia, prilej de a afla amănunte din istoria tumultoasă a acestei părţi a lumii, de a admira priveliştile care păstrează nealterat ritmul naturii şi de a “urmări” sălbăticiunile de aici.

Supranumită  “ţara îngerilor”, Namibia vă va încânta cu frumuseţea sa, fiind un loc al contrastelor, cu dunele de nisip roşu din Deşertul Namib, cu savana şi munţii stâncoşi din Platoul Central, cu plajele superbe de pe coasta Atlanticului, cu arta rupestră din Twyfelfontein şi cu cele mai diverse animale sălbatice care trăiesc în marele Parc Naţional Etosha. În Botswana veţi fi surprinşi de numărul impresionant de elefanţi pe care îi veţi întâlni, iar în Parcul Naţional Chobe veţi face unul dintre cele mai frumoase safari din lume.

Şi nu în ultimul rând, veţi putea admira poate cel mai grăitor exemplu de frumuseţe naturală, Cascada Victoria, căderea de apă impresionantă care este vizibilă de la zeci de kilometri distanţă. Toate aceste ţări ale Africii Australe, unde natura este la ea acasă, emană o puternică forţă magnetică asupra multor turişti din întreaga lume, din care sperăm să faceţi şi dvs. parte.

ZIUA 1 / 26.09.2016:  BUCURESTI – FRANKFURT – WINDHOEK

Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 12:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Lufthansa). Plecare spre Frankfurt cu zborul companiei Lufthansa, LH 1419 (13:55 / 15:25) si mai departe spre Windhoek cu zborul companiei Air Namibia, SW 286 (20:10 / 06:30).

ZIUA 2 / 27.09.2016:  WINDHOEK

Sosire la ora 06:30 in Windhoek, capitala Namibiei, oras cu un farmec aparte datorita amestecului sau armonios dintre cultura africana si cea europeana, centru cosmopolit, care insufla in general o ambianta relaxanta si deschisa. Situat la 1.700 m altitudine, adapostit de munti la sud si est, orasul a fost intemeiat in anul 1840 de catre Jonker Afrikaner, langa surse termale, de unde si numele date de triburile locale, “Ai-Gams” si “Otjomuise”, care in traducere inseamna “un loc cu aburi”. Distrus ulterior in timpul razboiului, asezarea a fost refacuta in anul 1890, atunci cand o colonie germana a pus piatra de temelie la vechea cetate. Intalnire cu ghidul local, alaturi de care vom face turul panoramic de oras, prilej de a descoperi “inima Namibiei”, cu influente germane, vizibile inca in arhitectura orasului. Vom putea admira cladirile vechi din centrul orasului, precum Catedrala, Parlamentul, fortul vechi ridicat de catre capitanul german Curt von François si vom vizita muzeul din interiorul acestuia, care reconstituie lupta pentru independenta tarii. In continuarea zilei ne vom plimba in cartierul Katutura, care contrasteaza cu restul orasului “nemtesc”, unde ne vom simti ca in Africa, cu vanzatori ambulanti, haine colorate. Cina si cazare la Hotel Kalahari Avani 4* (sau similar).

ZIUA 3 / 28.09.2016:  WINDHOEK – SOSSUSVLEI

Mic dejun. Astazi vom ajunge in faimosul Parc National Namib Naukluft, care cuprinde o parte din desertul Namib, considerat a fi cel mai vechi desert din lume, precum si lantul muntos Naukluft. Cu suprafata de aprox. 50.000 km², parcul este cel mai mare din Africa si al patrulea cel mai mare din lume. Cea mai cunoscuta zona a parcului si principala atractie turistica este Sossusvlei, locul spre care ne vom indrepta si unde ne vom petrece noaptea. Inconjurata de imensele dune rosii, Sossusvlei este o mare intindere argiloasa, situata in preajma depresiunilor Dead Vlei si Hidden Vlei. Dunele de nisip sunt spectaculoase, unele putand atinge inaltimea de 300 m, fiind cele mai mari din lume, intinzandu-se pe o distanta de mai bine de 60 km. Acestea s-au format in timpul a milioane de ani, ca urmare a depunerii de nisip in Oceanul Atlantic de catre raul Orange. Nisipul a fost ulterior mutat spre nord de catre curentul Benguela si in final preluat de vant si readus pe uscat, natura creand aceste forme si dimensiuni impresionante. In aceasta mare de nisip, pantele dunelor se imbina armonios, formand un model stelar, de aceea sunt des supranumite “stelele desertului”. Dejun pe parcursul drumului. Sosire la Desert Quiver Camp (sau similar), cina si cazare.

ZIUA 4 / 29.09.2016:  SOSSUSVLEI – SESRIEM

Dimineata vom fi preluati de masini 4x4 pentru a ajunge devreme in parc, avand astfel prilejul de a surprinde faimoasele dune de nisip luminate de primele raze ale soarelui, care le confera culori puternice intr-o continua schimbare, ocazie minunata pentru fotografii inedite. In continuarea zilei vom vizita Dead Vlei, in traducere “mlastina moarta”, o zona secetoasa cu pamant argilos aproape intotdeauna uscat. Numai dupa ploi abundente, care cad in medie o data la 10 ani, depresiunea se umple cu apa si pentru ca stratul de argila permite cu greu orice infiltratie, un lac turcoaz ramane la suprafata pentru ceva timp, iar acest spectacol atrage o multime de turisti. Ne vom intoarce la lodge pentru a lua micul dejun si apoi ne vom indrepta spre Canionul Sesriem, a doua atractie turistica importanta din Parcul National Namib Naukluft. Format acum 2 milioane de ani de catre raul Tsauchab, care si-a croit drum printre rocile sedimentare, acest defileu ingust are aprox. 1 km lungime si 30 m adancime. O multime de pesteri si formatiuni de roca ciudate au fost sculptate de rau, iar de-a lungul canionului vom putea observa, in functie de marimea rocilor si a sedimentelor care au fost depuse, in ce perioade de timp raul a avut o forta puternica si cand au fost ani la rand de seceta, raul neavand aproape deloc putere. Apa umple canionul aproape in fiecare an, dar fluxul nu este de obicei suficient de puternic pentru a impinge apa pana la Sossusvlei, aflat la aprox. 60 km distanta. O varietate uimitoare de animale salbatice s-a adaptat sa traiasca in acest loc, inclusiv specii rare, precum soparlele care pun ambele picioruse din fata jos atunci cand merg, gandacelul “toktokkie” care se apleaca pentru a rula picaturile de roua pe corpul sau, iar noaptea se pot auzi strigatele bufnitei-vultur cu pete si urletele indepartate ale sacalului. Dejun pe parcursul drumului. Cina si cazare.

ZIUA 5 / 30.09.2016:  SESRIEM – SOLITAIRE – SWAKOPMUND

Mic dejun. Plecare spre Swakopmund, oras-port aflat in partea de vest a tarii, ridicat in punctul de varsare a Raului Swakop in Oceanul Atlantic. Pe parcursul drumului vom trece prin Solitaire, o mica asezare din regiunea Khomas aflata in centrul tarii, singura localitate dintre desert si coasta oceanului Skeleton. In continuarea zilei ne vom opri in oraselul Walvis Bay, unde oceanul formeaza o pitoreasca laguna, mereu animata de nenumarate pasari marine, pelicani si flamingo. Aceasta zona umeda este una dintre cele mai importante din sudul Africii, fiind locul de iernare pentru mii de pasari migratoare. Walvis Bay a fost descoperit de catre Bartolomeo Diaz, celebrul navigator si explorator portughez, inca din anul 1487, dar a fost infiintat abia in anul 1793 de catre colonia olandeza, 2 ani mai tarziu fiind anexat Marii Britanii. Ulterior orasul a devenit, la fel ca intreaga zona care se termina cu Capul Bunei Sperante, parte a Uniunii Africa de Sud, pana cand fostul presedinte F.W. de Klerk a inapoiat acest port Namibiei. Dejun pe traseu. Dupa-amiaza vom ajunge in Swakopmund, oras fondat de catre colonistii germani, servind ca port principal pentru teritoriile din Africa de sud-vest. In prezent, orasul a devenit statiune balneo-climaterica, iar arhitectura sa pastreaza inca stilul colonial german din anii ’90, reusind sa creeze un sentiment de atemporalitate, cu stradutele sale pline de palmieri, promenade pe litoral, restaurante, cafenele, galerii de arta si muzee. Vom putea admira cateva dintre constructiile tipice, precum Altes Gefangnis, fosta inchisoare si Wormannhaus, casa construita in anul 1906, astazi gazduind biblioteca publica. Cazare la Hotel Swakopmund Sands 4* (sau similar).

ZIUA 6 / 01.10.2016:  SWAKOPMUND – CAPE CROSS – TWYFELFONTEIN

Mic dejun. In drumul spre Cape Cross, vom intra in Damaraland, una dintre zonele cele mai pitoresti din Namibia, o regiune vasta si salbatica. Cape Cross este o zona protejata care adaposteste cea mai mare colonie de foci din lume, unde vom fi impresionati de miile de foci care lenevesc pe plaja sau se joaca in apa, profitand de bancurile bogate de pesti aduse de curentul rece Benguela. Desi zona este in principal cunoscuta pentru focile de mare, Cape Cross are o istorie lunga, care incepe din anul 1485, atunci cand exploratorul portughez Diego Cão, primul european care a pus piciorul in Namibia, a ridicat o cruce de piatra pe malul oceanului in cinstea regelui portughez Joao II. Dejun. In continuarea zilei vom vizita un sat al tribului semi-nomad Himba, unde vom vedea femeile cunoscute in lume datorita faptului ca isi acopera pielea, parul impletit si hainele cu un amestec rosu, format din ocru, unt si par de capra, care indeplineste nu numai o functie estetica, ci si una sociala, oferind de asemenea, protectie impotriva radiatiilor solare si intepaturilor de insecte. Ne vom indrepta apoi spre Twyfelfontein, sit arheolgic cu gravuri preistorice in roca, care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Pe parcursul drumului vom putea admira Muntele Brandberg, cel mai inalt munte din Namibia, locul unde s-au descoperit peste 1.000 de adaposturi si mai mult de 45.000 de picturi pe stanca, cea mai faimoasa pictura fiind White Lady, in traducere “femeia alba”. Sosire in Twyfelfontein, cina si cazare la Twyfelfontein Country Lodge (sau similar).  

ZIUA 7 / 02.10.2016:  TWYFELFONTEIN – PARCUL NATIONAL ETOSHA

Mic dejun. Dimineata vom vizita situl Twyfelfontein, care contine peste 2.500 de petroglife, cele mai multe dintre acestea fiind bine conservate, reprezentand rinoceri, elefanti, struti si girafe, dar s-au descoperit si picturi rupestre in ocru rosu, ce ilustreaza figuri umane. Obiectele excavate dateaza de la sfarsitul Epocii de Piatra si, dezvaluie o imagine de ansamblu despre metodele de vanatoare, structura sociala si ceremoniile rituale ale triburilor indigene de peste 2.000 de ani. Dejun. Ne vom indrepta apoi catre Parcul National Etosha, care ocupa o suprafata de aprox. 23.000 km², reprezentand una dintre cele mai frumoase si mai importante rezervatii din sudul Africii, bucurandu-se de o mare diversitate a vietii salbatice: 114 specii de mamifere, 340 specii de pasari, 110 specii de reptile, 16 specii de amfibieni. Formatiunea reprezentativa a zonei este Etosha Pan, care are forma unei tigai,, formatiune rezultata in urma evaporarii apei din lacul candva alimentat de Raul Kunene si formata in prezent din depuneri de saruri, nisip si argila. De aici si denumirea parcului, care in traducere inseamna “marele loc alb”. In zonele limitrofe ale Etosha Pan se gasesc izvoare perene, care atrag numeroase animale salbatice si pasari. Dupa-amiaza vom intra in parc pentru a observa animalele in habitatul lor natural. Cina si cazare la Okaukuejo Rest Camp (sau similar).

ZIUA 8 / 03.10.2016:  PARCUL NATIONAL ETOSHA

Trezire matinala si mic dejun la pachet. Experienta acestei zile de safari in Parcul National Etosha, unul dintre cele mai cunoscute din lume, declarat Parc National inca din anul 1907 cand Namibia era colonie germana, ne va da posibilitatea de a “gusta” Africa in forma sa pura. In functie de cat de norocosi suntem, vom putea vedea elefanti, rinoceri negri, specie aflata pe cale de disparitie, lei care se camufleaza in culoarea aurie a pajistilor, bivoli, girafe care se ridica deasupra vegetatiei uscate si chiar leoparzi. Pe tot parcursul acestui safari, vom fi insotiti de un ghid calificat. Dejun pe parcusul vizitei. Cina si cazare la Mokuti Etosha Lodge (sau similar).

ZIUA  9 / 04.10.2016:  PARCUL NATIONAL ETOSHA – DIVUNDU (OKAVANGO)

Mic dejun. Astazi ne vom indrepta spre fasia Caprivi, o zona ingusta marginita de Botswana in sud, Angola si Zambia in nord, strabatuta de raurile Okavango, Kwando, Chobe si Zambezi. Numele sau provine de la cancelarul german Leo von Caprivi, care a negociat achizitia zonei cu Regatul Unit in anul 1890 si a anexat-o coloniei germane cu scopul de a naviga pe raul Zambezi spre coasta de est a Africii, dar mai tarziu acesta s-a dovedit nenavigabil. Vom ajunge in decursul dupa-amiezii in oraselul Divundu, unde ne vom caza la Divava Okavango Lodge & Spa 5* (sau similar), cu vedere la raul Okavango si situat in apropierea cascadelor Popa. In continuarea zilei vom face o frumoasa plimbare cu barca pe rau, al patrulea cel mai mare din sudul Africii, ce se termina in superba Delta Okavango si vom putea intalni hipopotami si crocodili. Cina si cazare.

ZIUA 10 / 05.10.2016:  DIVUNDU – PARCUL NATIONAL MAHANGO – KWANDO  

Mic dejun. Dimineata devreme vom porni in safari in Parcul National Mahango, fondat in anul 1986, cu suprafata de doar 250 km², motiv pentru care este considerat cel mai mic parc national din Namibia. In ciuda dimensiunilor sale, acesta adaposteste aproape 100 de specii de animale si mai mult de 300 de specii de pasari, iar noi vom avea probabil sansa sa vedem elefanti, bivoli, antilope, lei, leoparzi si gheparzi. Parcul cuprinde de asemenea o flora diversificata, un amestec de campii largi inundabile si zone impadurite pline de salcami, tec Zambezi si copaci Seringa salbatici. Dar regele tuturor copacilor, intalnit in acest parc, ramane fabulosul baobab, cel mai mare copac din Africa, care are trunchiul exagerat de gros, pana la 9 m diametru si traieste pana la varsta de 3000 de ani. Dejun pe parcusul vizitei. Cina si cazare la Camp Kwando (sau similar).

ZIUA 11 / 06.10.2016:  KWANDO  – NGOMA – PARCUL NATIONAL CHOBE (BOTSWANA)

Mic dejun. In prima parte a zilei vom face o plimbare pe raul Kwando cu Mokoro, un vas traditional, utilizat in mod obisnuit pentru transportul pe rauri, asemanator cu canoe, in prezent o modalitate populara pentru turistii care vor sa exploreze fauna si flora impresionanta a locului. Plecare catre Ngoma, punctul de frontiera dintre Namibia si Botswana. Dupa formalitatile vamale, ne vom continua drumul catre Parcul National Chobe, situat in nordul tarii, cu una dintre cele mai mari concentratii de animale din Africa, renumit pe plan international datorita populatiei de elefanti ce numara aproximativ 120.000 de exemplare. Declarat parc national in anul 1967, Chobe a fost primul parc national din Botswana care ofera atat vegetatie de savana uscata, cat si de mlastina permanenta, pe langa intinsele campii inundabile de-a lungul raului. Casa a celor “big five”, in traducere “cei cinci mari” (elefanti, rinoceri, bivoli, lei si leoparzi), parcul cuprinde turme mari de elefanti si bivoli, dar si 2 specii de antilopa endemice in Botswana, respectiv puku si Chobe bushbuck. Dejun pe parcusul drumului. Sosire la Chobe Safari Lodge (sau similar), cina si cazare.

ZIUA 12 / 07.10.2016:  PARCUL NATIONAL CHOBE

Mic dejun la pachet. Ziua de astazi este dedicata vizitei parcului, aflat pe malul raului Chobe, cu o suprafata totala de 11.700 km². Dimineata vom pleca in safari cu masini 4x4, prilej pentru a admira peisaje salbatice, diverse pasari, dar si o abundenta de animale, precum elefanti, impala, bivoli si rinoceri. Familiile de lei si hienele cu pete sunt adesea prezente pe campiile inundabile, unde antilopele puku si zebrele ies la pascut. Dupa dejun si putina odihna, vom face o pitoreasca croaziera pe raul Chobe. Imaginea familiilor de elefanti in timp ce se adapa sau se scalda este de neuitat, dar cu atat mai mult cand li se alatura si turme de bivoli, grupuri de hipopotami si uriasi crocodili. Apusul de soare in aceasta zona este de asemenea foarte spectaculos si nu trebuie ratat! Cina si cazare.

ZIUA 13 / 08.10.2016:  PARCUL NATIONAL CHOBE – CASCADA VICTORIA  (ZIMBABWE)

Mic dejun. Pentru ca astazi vom parasi Botswana, dimineata vom mai face un scurt safari in parc, pentru a ne mai incerca inca o data sansa de a vedea animalele care “apar” mai greu in zona vizuala a turistilor. In continuarea zilei, ne vom indrepta spre Cascada Victoria, cea mai mare cascada din lume, aflata pe cursul fluviului african Zambezi, la granita dintre Zimbabwe si Zambia, fiind considerata una dintre cele 7 minuni naturale ale lumii, parte din Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 1989. Primul european care a ajuns la cascada in anul 1855, a fost scotianul David Livingstone, misionar si cercetator al Africii, numind-o “Victoria” in cinstea reginei Victoria a Angliei. Sosire la Hotel Cresta Sprayview 4* (sau similar), unde ne vom caza si vom lua dejunul. Dupa-amiaza vom face o plimbare cu barca pe raul Zambezi, cu cina inclusa, in timpul careia vom putea observa numeroasele animale salbatice in habitatul lor natural, animale precum elefanti, girafe, rinoceri, hipopotani, crocodili, etc. avand insa si prilejul de a admira un superb apus de soare. Cazare.

ZIUA 14 / 09.10.2016:  CASCADA VICTORIA (ZIMBABWE / ZAMBIA)

Mic dejun. Insotiti de ghidul local, vom intra in Parcul National Zambezi, vom afla povestile bastinasilor Kolo, care numesc cascada Mosi-oa-Tunya, in traducere “fumul tunator” si vom putea admira privelistea memorabila oferita de Cascada Victoria. Aceasta are o inaltime intre 60 si 100 de metri, iar prima impresie este de neuitat, raul Zambezi varsandu-se cu o putere fantastica in acest abis, descatusand o energie imensa. Vom avea prilejul sa admiram si podul construit peste cascada, pod care leaga Zimbabwe de Zambia, construit in anul 1905. In continuarea zilei vom traversa granita in Zambia, unde vom vizita satul Mukuni, care adaposteste populatia Leya. Seful tribului ne va invita sa descoperim modul in care oamenii traiesc aici de 700 de ani, vom vedea cabanele lor traditionale, cum sunt acestea construite si decorate si vom avea prilejul de a gusta unele dintre alimente si berea pe care si-o produc singuri. Intoarcere la hotel si restul dupa-amiezei libera. Cina si cazare.

ZIUA 15 / 10.10.2016:  CASCADA VICTORIA – WINDHOEK – FRANKFURT

Mic dejun. Dimineata optional, zbor de agrement cu elicopterul, pentru o vedere panoramica unica asupra Cascadei Victoria. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Air Namibia, SW 403 (12:30 / 14:10) spre Windhoek si mai departe spre Frankfurt cu zborul SW 285 (21:35 / 07:55).

ZIUA 16 / 11.10.2016:  FRANKFURT – BUCURESTI

Sosire la Frankfurt la ora 07:55, de unde se pleaca mai departe spre Bucuresti cu zborul companiei Lufthansa, LH 1420 (14:10 / 17:25).

Tarife


2780 EURO + 1860 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 690 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10-15 turişti, tariful se majorează cu 395 euro/pers.)
TARIF: 4480 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 690 EURO
(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turişti; pt. 10-15 turişti, tariful se majorează cu 395 euro/pers.)
 
IMPORTANT:
Deoarece în Namibia plăţile se fac în moneda naţională dolar namibian (NAD), CALCULAŢIA ÎN EURO ESTE BAZATĂ PE URMĂTORUL CURS: 1 EURO = 14,4 NAD; în cazul unei variaţii de peste 2%, tariful se recalculează în ambele sensuri

 

 

TARIF: 2780 EURO + 1860 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 645 USD

(tarif valabil pentru un grup minim de 15 turisti; pt. 10-15  turisti, tariful se majoreaza cu 150 euro/pers.)

 

Servicii

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Doha – Windhoek şi Windhoek – Doha – Bucureşti cu compania Qatar Airways
- transport continental cu avionul pe ruta: Livingstone – Johannesburg cu compania British Airways
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti, iar în safari transportul se face în vehicule de teren special adaptate pentru astfel de drumuri
- 12 nopţi cazare în hoteluri de 5*, 4* şi lodge-uri
- mesele menţionate în program: 11 mic dejunuri, 2 dejunuri și 8 cine
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxe de intrare în toate Parcurile menţionate în program
- tur panoramic de oraș cu ghid local în Windhoek
- vizită la rezervația de foci Cape Cross
- vizită în Parcul Naţional Etosha
- safari în Parcul Naţional Chobe cu vehicule de teren special adaptate
- plimbare cu barca pe Râul Okavango
- safari în Parcul Național Mahango
- vizită la Cascada Victoria pe ambele părți, respectiv Zimbabwe și Zambia
- ghizi locali
- însoţitor român de grup
- asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- NOU: transferurile la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni din localităţile menționate în capitolul Observații

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 495 euro/pers. şi pentru zborul continental: aprox. 190 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion) 
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, dacă se aplică
- taxa de viză, curierat şi procesare acte pt. Namibia: aprox. 95 euro/pers.  
- taxa de viză pentru Zimbabwe: aprox. 45 usd/pers., care se achită  la faţa locului
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 60 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale, care se rezervă şi se achită din ţară, tarifele acestora fiind  valabile pentru un grup de 10 persoane. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerii locali.
 • Croazieră pe Râul Zambezi, cu cină inclusă: 140 usd/pers.

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Doha – Windhoek şi Windhoek – Doha – Bucureşti
- transport continental cu avionul pe rutele: Cascada Victoria – Windhoek
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti, iar în safari transportul se face în vehicule de teren special adaptate pentru astfel de drumuri
- 12 nopţi cazare în hoteluri de 5*, 4* şi lodge-uri
- 12 mic dejunuri, 2 dejunuri şi 8 cine (conform program)
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- toate taxele de intrare în rezervaţii şi la obiectivele menţionate în program
- ghizi locali
- însoţitor român de grup
- asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism
- BONUS: asigurare storno şi medicală inclusă indiferent de vârstă

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale: aprox. 495 euro/pers. şi pentru zborul continental: aprox. 140 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion) 
- taxe de ieşire de pe aeroporturi, dacă se aplică
- taxa de viză, curierat şi procesare acte pt. Namibia: aprox. 95 euro/pers.  
- taxa de viză pentru Zimbabwe: aprox. 45 usd/pers., care se achită  la faţa locului
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- bacşişuri: 65 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. În funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local
 • Croazieră pe Râul Zambezi, cu cină inclusă: aprox. 85 usd/pers.
 • Vizitarea Cascadei Victoria de pe partea Zambiei: aprox. 65 usd/pers.

Include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti – Frankfurt – Windhoek si Cascada Victoria – Windhoek – Frankfurt – Bucuresti

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti, iar in safari transportul se face in vehicule de teren special adaptate pentru astfel de drumuri

- 13 nopti cazare in hoteluri de 5*, 4* si lodge

- 13 mic dejunuri, 10 dejunuri si 12 cine (conform program)

- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

- toate taxe de intrare in rezervatii si la obiectivele mentionate in program

- ghizi locali

- insotitor roman de grup

- asigurarea in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

- BONUS: asigurare storno si medicala inclusa indiferent de varsta 

Nu include

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale si cel intern: aprox. 495 euro/pers., care se platesc odata cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion) 

- taxe de iesire de pe aeroporturi, daca se aplica

- taxa de viza, curierat si procesare acte pt. Namibia si Zimbabwe: 60 euro/pers., respectiv 70 usd/pers.

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacsisuri: 70 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacsisurile nu se refera si la excursiile optionale

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative. In functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

 • Zbor cu elicopterul deasupra Cascadei Victoria: aprox. 190 usd/pers.

Observatii

ACTE NECESARE PENTRU OBŢINEREA VIZELOR DE NAMIBIA ŞI ZIMBABWE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data începerii călătoriei cu 3 pagini nestampilate consecutiv pentru viza; nu se acceptă paşaport temporar
- formular viza pentru Namibia scris cu litere mari de tipar, cu pix negru şi semnat
- 1 fotografie (color, recentă, de tip paşaport, dimensiuni 3,5 x 4,5 cm pe hârtie lucioasă, cu faţa întreagă, fără şapcă, lobul urechilor vizibil, poziţie serioasă, pe fundal de culoare deschisă)
- copie carte de identitate
 
CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor, dar nu mai târziu de 30 zile înaintea plecării                                    
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulata în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti   
 
OBSERVAŢII:
NOU Începând cu anul 2018, agenţia tour-operatoare DAL TRAVEL oferă turiştilor care se înscriu pe circuitele proprii transferuri gratuite la şi de la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni, din următoarele localităţi:
•  Sibiu, Rm. Vâlcea, Piteşti
•  Braşov, Predeal, Sinaia, Câmpina, Ploieşti
•  Iaşi, Târgu Frumos, Roman, Bacău, Oneşti, Adjud, Focşani, Buzău, Urziceni
•  Constanţa, Medgidia, Cernavodă, Feteşti, Slobozia
- transferurile gratuite se vor rezerva la înscriere, rezervările ulterioare fiind posibile doar în limita locurilor disponibile şi cu minim 21 zile înainte de plecare
- dacă turistul renunţă la transferul de dus, transferul de retur se anulează automat; acesta va putea fi asigurat doar dacă vor mai fi locuri disponibile la acel moment în mijlocul de transport
- prezentarea la transfer se va face cu minim 15 minute înainte de ora de plecare comunicată
- turiştii care beneficiază de acest serviciu, sunt obligaţi să furnizeze un număr de telefon mobil la care să poată fi contactaţi în eventualitatea modificării orei de îmbarcare
- agenţia tour-operatoare Dal Travel nu-şi asumă răspunderea pentru neprezentări, întârzierile la transfer ale turiştilor sau apariţia unor evenimente neprevăzute (blocarea traficului rutier, condiţii meteo nefavorabile, accidente rutiere etc.) care pot duce la întârzierea transferului şi pierderea zborului; în această situaţie, costurile suplimentare generate de un nou bilet de avion sau modificarea celui existent vor fi suportate de către turist 
- transferurile sunt asigurate de agenţia tour-operatoare Dal Travel cu mijloace auto din flota proprie (autoturisme pentru 1-4 pasageri) şi/sau cu mijloace auto ale companiilor de transport partenere pe rute regulate de transport pasageri
- dacă agenţia tour-operatoare Dal Travel trebuie să asigure transferuri gratuite pe aceeaşi rută şi din aceleaşi oraşe pentru 2 sau mai multe circuite cu plecare sau sosire în aceeaşi zi, se va organiza un singur transfer pentru toţi pasagerii din circuitele respective, cazuri în care pot apărea timpi de aşteptare mai mari, de până la 3 ore; în astfel de situaţii, turiştii vor fi anunţaţi şi vor trebui să confirme dacă doresc să beneficieze de transfer în condiţiile date, sau nu 
- turiştii au obligaţia de a menţine curăţenia în mijlocul de transport pe tot parcursul transferului şi să ţină cont că în mijlocul de transport nu sunt permise fumatul, consumul de băuturi alcoolice şi produse alimentare
- transferurile se asigura în conformitate cu reglementările legale în vigoare cu privire la transportul de persoane şi cu respectarea timpilor de condus ai şoferilor, aceştia făcând pauzele de odihnă impuse de lege în vederea asigurării transportului în condiţii de siguranţă
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este   precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenţia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 21.000 lei/călătorie. Acest mijloc de protecţie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei 
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deteriorare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul  document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »
ACTE NECESARE PENTRU OBŢINEREA VIZELOR DE NAMIBIA ŞI ZIMBABWE:
- paşaport valabil minim 6 luni de la data începerii călătoriei cu 3 pagini nestampilate consecutiv pentru viza; nu se acceptă paşaport temporar
- formular viza pentru Namibia scris cu litere mari de tipar, cu pix negru şi semnat
- 1 fotografie (color, recentă, de tip paşaport, dimensiuni 3,5 x 4,5 cm pe hârtie lucioasă, cu faţa întreagă, fără şapcă, lobul urechilor vizibil, poziţie serioasă, pe fundal de culoare deschisă)
- copie carte de identitate
 
CONDIŢII DE ÎNSCRIERE:
- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor, dar nu mai târziu de 30 zile înaintea plecării                                     
- diferenţa de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulata în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti   
 
OBSERVAŢII:
- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistentă în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie, asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este   precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile, etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite. Totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere servicii în interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii români vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi  de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţii locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz un ghid local. În tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauză)
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- asigurarea STORNO de călătorie, oferită BONUS de către agenţia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate; valoarea storno maximă asigurată este de 21.000 lei/călătorie. Acest mijloc de protecţie financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei 
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deteriorare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăti
- prezentul  document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice » 

ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZELOR DE NAMIBIA SI ZIMBABWE:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data inceperii calatoriei cu 3 pagini nestampilate consecutiv pentru viza; nu se accepta pasaport temporar

- formular viza pentru Namibia scris cu litere mari de tipar, cu pix negru si semnat

- 3 fotografii (color, recente, de tip pasaport, dimensiuni 3,5 x 4,5 cm pe hartie lucioasa, cu fata intreaga, fara sapca, lobul urechilor vizibil, pozitie serioasa, pe fundal de culoare deschisa)

- copie carte de identitate

NOTA:

- in cazul neobtinerii vizei/vizelor, taxele de viza si procesare nu sunt rambursabile si se vor aplica penalizarile stipulate in conditiile generale de participare din contract, aferente zilei in care se ridica pasapoartele

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor, dar nu mai tarziu de 30 zile inaintea plecarii                                     

- diferenta de 50 % se achita cu min. 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti   

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de  a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu  regulile hoteliere specifice  fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este   precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite. Totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati  de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia DAL TRAVEL. Tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz un ghid local. In tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza)

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- asigurarea STORNO de calatorie, oferita BONUS de catre agentia DAL TRAVEL, poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate; valoarea storno maxima asigurata este de 21.000 lei/calatorie. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei 

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul  document constituie anexa la « Contractul de prestari servicii turistice » 

Testimoniale

Ți-a plăcut în vacanță? Povestește-ne cum a fost!

Oferte similare:

Detaliile ofertei
Destinatie:
Durata:
Mese:
Tip vacanta:
Data plecare: