America de Sud este un continent al superlativelor - aici găsim cel mai lung lanț muntos din lume, cel mai mare bazin hidrografic, cel mai secetos loc, al doilea cel mai lung râu din lume și una dintre cele mai bogate biodiversități. În plus, continentul este gazda unor culturi vechi de mii de ani, ce au generat monumente inedite, de neratat pentru orice devorator de turism.

Consultanții DAL Travel ne-au ajutat să facem un top al celor mai frumoase obiective turistice din America de Sud, pe care e musai să le puneți pe lista de călătorie:

 

1.    Machu Picchu - Peru
Așa cum probabil vă așteptați, Machu Picchu este primul obiectiv recomandat de colegii noștri - situat în inima munților Anzi, oraș incaș care a fost pentru mult timp un secret bine păstrat, servind atât drept palat pentru conducător, cât și ca fortăreață, dar și ca loc de desfășurare a ceremoniilor religioase în care oamenii erau sacrificați pentru a aduce un omagiu zeilor. 

Recomandare vacanță în Peru: Circuit Peru

2.    Statuia lui Iisus Mântuitorul din Rio de Janeiro - Brazilia
Cel mai cunoscut obiectiv turistic al Braziliei, statuia lui Iisus Mântuitorul de pe muntele Corcovado este vizibilă din orice punct al orașului și oferă vizitatorilor șansa de a admira Rio de Janeiro de la înălțime. Din fericire, în prezent nu mai este neapărat nevoie să urci sute de scări pentru a ajunge în vârf, mai multe lifturi și scări rulante făcând experiența una mult mai accesibilă.

Recomandare vacanță în Brazilia: Argentina – Uruguay – Brazilia

3.    Cascadele Iguazu - granița dintre Brazilia și Argentina
Așa cum menționam la începutul articolului, continentul sud-american este unul al superlativelor - iar dovada este că la Iguazu găsim cel mai mare sistem de cascade din lume. Nici mai mult, nici mai puțin de 275 de cascade cu diferite dimensiuni alcătuiesc ceea ce noi putem vizita la Iguazu, la granița dintre Brazilia și Argentina.

Recomandare vacanță la Cascadele Iguazu: Argentina – Uruguay – Brazilia

4.    Insulele Galapagos - Ecuador
Indiferent dacă ești sau nu pasionat de fauna preistorică, o vacanță în Galapagos poate fi o adevărată revelație cu privire la întreaga existență umană - să nu uităm că acest loc l-a inspirat pe Charles Darwin să scrie celebra operă Originea speciilor . Țestoase gigant, iguane marine, pinguini, lei de mare, pe toate le vei întâlni într-o incursiune în Galapagos.

Recomandare vacanță în Insulele Galapagos: Galapagos & Ecuador

5.    Torres del Paine - Chile 
Chiar dacă locația este una mai greu accesibilă, Parcul Național Torres del Paine este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Chile. Motivul? Peisajele sunt de-a dreptul spectaculoase! Pe lângă vârfurile munților Paine ce par că străpung cerul, aici vei avea ocazia să admiri diversitatea peisajului sud-american, de la ghețari și râuri repezi, la pădure și stepă în același parc. 

6.    Insula Paștelui - Chile
Să ajungi pe Insula Paștelui poate fi dificil, ținând cont că este cea mai izolată insulă locuită de continent, însă cele 900 de statui primitive (numite moai) sculptate în urmă cu o mie de ani de locuitorii polinezieni merită tot efortul, fiind o atracție turistică unică în lume.

Recomandare vacanță în Insula Paștelui: Chile – Insula Paștelui -  Deșertul Atacama -  Patagonia - Argentina Los Glaciares - Țara de Foc

7.    Lacul Titicaca - Peru & Bolivia
Lacul Titicaca, cel mai mare lac din America de Sud, dar și lacul navigabil aflat la cea mai mare înălțime din lume, se află la granița dintre Peru și Bolivia, la o altitudine de peste 3800 de metri. Iar dacă aceste superlative nu te impresionează, cu siguranță o vor face localnicii de pe cele 41 de insule ale lacului, atât prin portul lor tradițional, cât și prin obiceiurile și credințele lor - aceștia fiind convinși că soarele s-a născut din Lacul Titicaca.

Recomandare vacanță în Peru: Peru – marele circuit

8.    Salar de Uyuni - Bolivia
Cel mai mare deșert de sare din lume, Salar de Uyuni se află la o altitudine impresionantă - 3700 de metri. Ce este cu adevărat spectaculos la acest deșert este fenomenul care are loc după ploaie - el se transformă într-o oglindă imensă.

9.    Ushuaia - Argentina
Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în America de Sud, Ushuaia este și cel mai sudic oraș din lume - de altfel, chiar trenul de la Capătul lumii are punctul final aici. Situat la poalele munților, Ushuaia este un oraș pitoresc ce merită a fi vizitat, dar este și un bun punct de plecare spre Antarctica.

Recomandare vacanță în Argentina: Prin Patagonia argentiniană până la capătul lumii

10.    Cartagena - Columbia
Fondat de spanioli în 1533, și numit după orașul spaniol Cartagena, acest oraș de pe coasta caraibiană a Columbiei impresionează prin arhitectura colonială din centrul istoric, dar și prin viața culturală activă, dominată de festivaluri, galerii de artă și muzee.

Recomandare vacanță în Columbia: Discover Columbia