Cu toții ne vom bucura anul acesta de o mini-vacanță de 1 Decembrie. Iar ca să nu irosim zilele libere, DAL Travel ți-a pregătit câteva idei și oportunități de vacanțe last-minute, croaziere sau circuite cu însoțitor de care să te bucuri într-un scurt concediu.

 

Iată ce ți-au pregătit specialiștii noștri:

 

  1.  Albania

Albania este o țară cu care împărtășim o parte din trecut, unul dintre motivele pentru care ne-am gândit să o includem pe lista noastră de 1 Decembrie. Un circuit în Albania îți va oferi o imagine mai detaliată asupra aromânilor din Moscopole și îți va arăta frumusețile acestei țări mai puțin explorate.

 

Vom începe cu Tirana, capitala Albaniei, care este un amestec fascinant de istorie și modernitate. Turul orașului va fi un drum plin de istorie: în Piața Skanderbeg vom găsi statuia impresionantă a eroului național cu același nume, în Muzeul Național de Istorie vom descoperi mai multe despre Albania, găzduind colecții impresionante de artefacte și opere de artă, iar Turnul cu Ceas din Tirana oferă o perspectivă unică asupra orașului, fiind un simbol al trecerii timpului.

 

Dincolo de viața modernă din capitală, în cadrul unui circuit cu însoțitor în Albania vom descoperi comorile ascunse din sudul țării. Parcul Național Llogara este un adevărat colțișor de frumusețe al naturii albaneze! Aflat la poalele magnificilor Alpi din Albania, parcul oferă priveliști uluitoare asupra Mării Ionice și a țărmului. La fel de spectaculos este și Punctul belvedere Panorama, un loc iconic în Albania de Sud, ce oferă o panoramă spectaculoasă asupra golfului și a munților din apropiere.

 

Nu vom uita nici de Golful Porto Palermo, această bijuterie ascunsă ce adăpostește în mijlocul său Castelul lui Ali Pasha Tepelena, o mărturie vie a istoriei albaneze.

 

  1.  America de Sud

Anul acesta îți propunem ceva diferit pentru vacanța de 1 Decembrie! Ce spui de un circuit în Guyana Franceză, Suriname, Guyana și Trinidad & Tobago? Călătoriile sunt mult mai mult decât simple vacanțe, iar circuitul ghidat în America de Sud este o ocazie excelentă de a crea noi amintiri fabuloase.

 

Prima oprire din circuitul în Guyana Franceză, Suriname, Guyana și Trinidad & Tobago este Cayenne, capitala Guyanei Franceze. Odată ajunși, vom avea ocazia să descoperim regiunea și istoria ei. În turul nostru, vom vizita atracții precum Primăria din Cayenne, cunoscută și ca Hôtel de Ville - o bijuterie arhitecturală, Catedrala Saint-Sauveur de Cayenne - o biserică impresionantă în stil gotic, Fortul Cépérou - o fortăreață istorică de pe malul râului Cayenne și muzeele Alexandre Franconie și Culturilor Guyaneze.

 

Ne contiuăm drumul către Paramaribo, capitala Suriname. Acest oraș plin de contraste surprinde prin diversitatea arhitecturală, evidențiată încă de la Palatul Prezidențial și Biserica Reformată până la Catedrala Gotică și Fortul Zeelandia. Vom descoperi istoria evreilor odată ce ajungem în Joden Savannah. Nu putem pleca din Suriname până când nu facem o excursie înapoi în anii 1500 în Joden Savannah. Istoria complexă a orașului este reprezentată de moștenirea pe care au lăsat-o evreii în urma lor, Ruinele sinagogii sau cimitirul evreiesc, fiind dovezile timpurilor de mult apuse. Înainte de a pleca mai departe, vom vizita și Fântâna cu apă termală, pârâul cu apă de culoare de cerneală și parcul public Palm Gardens.

 

Nu putem părăsi circuitul în Guyana Franceză, Suriname, Guyana și Trinidad & Tobago, fără să nu vizităm ultimele 3 regiuni de pe listă. După ce vom explora George Town - capitala-port a Guyanei, vom zbura către Port of Spain, capitala ţării insulare Trinidad şi Tobago. Aici vom explora Lacul Pitch, care face parte din Patrimoniul UNESCO, fiind cunoscut ca principalul furnizor de bitum de pe piaţa internaţională. Vom încheia aventura noastră pe tărâmurile Americii de Sud privind spectacolul de pe Mlaștina Coroni, un spectacol al ibișilor roșii care vin la apus în mangrove, cerul devenind roșu de stoluri care se pregătesc de culcare.

 

  1.  Croazieră în Antilele Olandeze

Atunci când la noi devine prea frig pentru o vacanță, cel mai bine pleci într-o croazieră! Specialiștii DAL Travel au pregătit o croazieră de vis în Panama – Columbia – Curacao – Bonaire – Aruba.

 

Mai întâi ajunși în Panama City, acest Dubai al Americii Latine așa cum mai este numit, vom vizita zona „Casco Antiguo”, listată în Patrimoniul Mondial UNESCO, apoi ne vom plimba prin Piaţa Franceză, unde vom putea intra în biserica în care se află Altarul de Aur. Prima oprire a croazierei o facem în Cartagena, cel mai frumos oraș al Columbiei. Orașul vechi este punctul central de atracție al orașului, reprezentat de cartierele San Diego, Getsemani şi La Matuna. Aici, clădirile, bisericile și catedralele stau mândre, parcă neatinse de trecerea anilor, care ies în evidență prin arhitectura colonială spaniolă.

 

Continuăm navigarea pe croaziera în Antilele Olandeze și ne oprim în Curacao, cea mai populară așezare din grupul celor trei insule „ABC”: Aruba, Bonaire și Curacao. Cu reședința la Willemstad, Curacao este unul dintre cele mai bune centre comerciale din Caraibe. Explorăm mai departe ”alfabetul caraibelor” și ne îndreptăm spre Bonaire, insulă care protejează viața sălbatică a coralilor și care oferă un spectacol roz dat de păsările flamingo din Laguna Gote Meer. Ultima ancorare o vom face în Aruba, paradisul plajelor exotice, al peşterilor cu picturi rupestre antice, tărâm plin de floră deșertică şi de fenomene naturale uimitoare.

 

 

Bucură-te din plin de fiecare vacanță last-minute si alege unul dintre circuitele ghidate pe care ți le-a pregătit DAL Travel. Mai mult de atât, acum îți poți rezerva călătoria dorită la un super preț cu promoțiile de Black Friday.

Vrei sa mergi in aceasta destinatie?

Circuit cu insotitor

1290 EURO

12.06.2024 - 19.06.2024

VEZI OFERTA
Croaziera

3380 EURO

05.12.2024 - 22.12.2024

VEZI OFERTA
Croaziera

5380 EURO

26.12.2024 - 12.01.2025

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1870 EURO

11.06.2024 - 24.06.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

2960 EURO + 1980 USD

16.09.2024 - 02.10.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

3360 EURO

29.10.2024 - 10.11.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1780 EURO + 1590 USD

13.09.2024 - 25.09.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

2390 EURO + 2980 USD

03.10.2024 - 18.10.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1750 EURO + 2290 USD

25.09.2024 - 10.10.2024

VEZI OFERTA