Dacă în mod normal vacanțele de Crăciun și de Revelion erau la mare cerere în lunile noiembrie și decembrie, iată că în acest an tot mai mulți călători aleg să îți rezerve vacanța de sărbători din timp, chiar din lunile de vară - iar acest lucru se datorează apetitului crescut pentru călătorii, hrănit cu multe dorințe de evadare din timpul multelor luni de carantină și de restricții de deplasare. Tocmai din acest motiv am ales să derulăm și noi campania promoțională Christmas in July, în care am acordat reduceri și pentru câteva dintre programele noastre de Crăciun și Revelion - iar reacția turiștilor noștri nu ne-a dezamăgit, căci au profit din plin și au rezervat vacanțe în destinații din cele mai exotice încă din luna iulie: Ecuador, Panama sau chiar croazieră în Marea Caraibilor.

Tu nu ești încă hotărât dacă să-ți rezervi sau nu vacanța de Revelion? Află de la consultanții DAL Travel care sunt principalele beneficii în a-ți planifica din timp vacanța de sărbători:

 

 

  • Prețul mai mic

Întreaga industrie a turismului funcționează pe bază de cerere - iar acest lucru înseamnă că din momentul în care cererea pentru o anumită destinație crește, cresc și prețurile pentru toate serviciile turistice asociate, de la bilete de avion, la cazări și excursii la fața locului. Cum cererea pentru vacanțele de Revelion crește foarte mult în noiembrie și decembrie, este normal ca în aceste luni și tarifele să crească de pe o zi pe alta. Așadar, cu cât îți planifici mai din timp vacanța de Revelion, cu atât vei economisi mai mult. O altă variantă pentru a te bucura de un tarif mai mic este să alegi un circuit de grup în locul unei vacanțe individuale, deoarece aceste circuite au un preț de bază mai mic, fiind negociat de către agenția de turism cu partenerii săi locali cu multe luni înainte.

 

Pro tip: indiferent cu cât timp înainte de plecare alegi să-ți rezervi o vacanță, nu uita să îți închei și o asigurare de călătorie complexă, care să acopere majoritatea riscurilor de anulare și care să-ți permită să îți recuperezi banii în cazul în care intervine o problemă ce te împiedică să călătorești - cu atât mai mult atunci când îți rezervi o vacanță de tip early booking.

 

 

  • Disponibilitate

Dacă majoritatea destinațiilor nu impun o limită de turiști și poți călători cât timp există disponibilitate la biletele de avion și la hoteluri, unele tipuri de vacanțe sunt mai restrictive în ceea de privește disponibilitatea - unele dintre acestea fiind și croazierele. Deși populare și înainte de pandemie, acum că mare parte din curse s-au reluat cererea pentru croaziere este cu atât mai mare - iar pentru o croazieră de Crăciun și Revelion se fac rezervări chiar și cu 10 luni înainte pentru a fi sigur că rezervi traseul și cabina dorite.

 

Pro tip: dacă nu ai experimentat niciodată o vacanță de tip croazieră, îți recomandăm să citești articolul nostru Cum să alegi pentru prima dată o vacanță în croazieră - ghidul începătorului.

 

 

Topul destinațiilor din acest an

Turiștii români își doresc să își petreacă timpul liber explorând natura, astfel că în cadrul DAL Travel topul destinațiilor pentru vacanța de Revelion este condus de Ecuador și Galapagos, urmat de Tanzania și Zanzibar, dar și de Indonezia, destinație care s-a deschis de curând după mai bine de 2 ani de granițe închise. Există desigur și turiști care optează pentru o vacanță la căldură - Egipt, Mexic și Insulele Azore fiind printre destinațiile favorite - sau care doresc să bifeze cât mai multe insule exotice, astfel că se orientează către o croazieră în Marea Caraibilor.

 

Tu ți-ai ales deja destinația pentru vacanța de Revelion? Contactează un consultant DAL Travel pentru a planifica împreună cea mai frumoasă vacanță pentru trecerea dintre ani!