1970 EURO + 3380 USD Vezi detalii
30.12.2023
11.01.2024
13 zile
Vandut
Zanzibar – Arusha – Kilimanjaro – Parcul Naţional Tarangire – Parcul Naţional Serengeti – Olduvai – Craterul Ngorongoro
14 poze

AVANTAJE DAL TRAVEL

- zbor cu o singură escală, cu compania Turkish Airlines
- sejur de 6 zile în Zanzibar cu demipensiune
- Cină festivă de Revelion în Zanzibar
- safari în Parcul Naţional Tarangire
- safari în Parcul Naţional Serengeti
- safari în Parcul Naţional Ngorongoro
- pensiune completă pe parcursul safari-urilor
- însoțitor român de grup

„În ținuturile Africii te izbește sentimentul de a fi trăit, pentru câtva timp, în aer”, așa descrie scriitoarea daneză Karen Blixen, timpul ei petrecut în Africa. Vă invităm să trăiți acest sentiment al „plutirii” în zone cu adevărat sălbatice și neîmblânzite ale Tanzaniei, care vă vor dezvălui peisaje spectaculoase, de la câmpiile de coastă la zonele muntoase vulcanice, de la semi-deșert la cel mai înalt vârf muntos al Africii, Kilimanjaro. Frumusețea acestor locuri completată de întâlnirile cu triburile Masai, dar și cu fascinanta lume a sălbăticiunilor care vor defila prin fața dumneavoastră, răgetele nocturne ale leilor sau aparenta liniște încărcată de mister a savanelor de acacia, vă vor conduce fără îndoială cu gândul la celebra producție cinematografică „Out of Africa”, în atmosfera căreia „parcă” veți pătrunde. Și ce poate fi mai relaxant după acest itinerar inedit presărat cu safari-uri memorabile decât un bine meritat repaus în paradisul plajelor cu nisip alb din Zanzibar, scăldate de apele turcoaz ale Oceanului Indian.


Top obiective

Artă şi arhitectură

Stone Town: Centrul vechi, Fortul Arab Bgome Kongwe, Catedrala St. Joseph’s, Clădirea Beit El Ajaib, Casa lui Livingstone, Casa unde s-a născut Freddie Mercury

Natură şi Peisaje

Insula Zanzibar, masivul muntos Kilimanjaro, Prison Island - Insula Închisoare, Parcul Naţional Pădurea Jozani, Parcul Naţional Tarangire, Parcul Național Serengeti, zona protejată Ngorongoro, Craterul Ngorongoro, Defileul Olduvai

Tradiţii şi evenimente

Triburile Masai, vizită la casa unde s-a născut Freddie Mercury

Experienţe şi Distracţii

Broaştele ţestoase Aldabra gigant, „Spicy Tour”, Safari cu vehicule 4x4 și cu balonul în rezervațiile naturale, admirarea unor specii de animale rare, relaxare la plajă


afiseaza itinerariul complet afiseaza itinerariul pe scurt
 • 1
  30.12.2023

  Bucureşti – Istanbul – Zanzibar

  • Transport Avion
  • Mese În avion
  Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 08:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1044 (10:10 / 12:40) spre Istanbul de unde vom pleca spre Zanzibar cu zborul TK 615 (20:25 / 03:50).
 • 2
  31.12.2023

  Zanzibar

  • Transport Autocar
  • Cazare Hotel Sea Cliff Resort 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină festivă de Revelion
  Sosire în Zanzibar la ora 03:50 și transfer pentru cazare la Hotel Sea Cliff Resort 4* (sau similar 4*). Numele Zanzibar provine din combinarea a două cuvinte arabe, zenj, în traducere om negru şi bar, în traducere pământ, prin urmare, pământul negrilor, denumire dată insulei deoarece aici s-au stabilit populaţii care au venit din Orient, Iberia, Asiria şi India. Mic dejun. Scăldată de apele albastre şi calde ale oceanului Indian, mărginită de plaje albe cu nisip fin, „împodobită” cu dealuri vălurite şi cu palmieri care se leagănă în bătaia alizeelor, insula este cu adevărat pitorească, fapt de care ne vom convinge în această ultimă zi a anului. Cină festivă de Revelion și cazare la Hotel Sea Cliff Resort 4* (sau similar 4*). La Mulţi Ani 2024!
 • 3
  01.01.2024

  Zanzibar

  • Cazare Hotel Sea Cliff Resort 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  Mic dejun. Zi liberă dedicată relaxării pe plajele cu nisip alb sau să vă bucurați de facilitățile hotelului. Cină şi cazare la Hotel Sea Cliff Resort 4* (sau similar 4*).
 • 4
  02.01.2024

  Zanzibar

  • Cazare Hotel Sea Cliff Resort 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Opționale Stone Town:
   Centrul vechi
   Fortul Arab Bgome Kongwe
   Catedrala St. Joseph’s
   Clădirea Beit El Ajaib
   Casa lui Livingstone
   Casa unde s-a născut Freddie Mercury
  Mic dejun. Zi liberă dedicată relaxării la plajă sau opţional, vizitarea oraşului vechi Stone Town, construit de negustorii arabi și indieni în sec. al XIX-lea din piatră de coral, numit din acest motiv „Oraşul de Piatră”, oraş care diferenţiază această insulă de alte mii de insule tropicale. Oraşul vechi impresionează prin arhitectura clădirilor care datează din sec. al XIX-lea, cu influenţele poporului Swahili, dar şi cu un amestec de elemente unice arabe, persane, indiene, europene şi africane. Oraşul în care veţi găsi bazare pline de viaţă, străduțe înguste și ziduri albe care închid între ele medina arabă, moschei, biserici creștine, băi persane şi conace grandioase construite în stil arab, cu uşi splendide sculptate în lemn, aici existând peste 500 de exemplare diferite de astfel de opere de artă manuală, a intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 2000. Turul panoramic al oraşului Stone Town va include Fortul Arab Bgome Kongwe, construit în anul 1701 şi care a servit ca fortificaţie de apărare a oraşului până în anul 1920, Catedrala St. Joseph’s, clădirea Beit El Ajaib sau „Casa minunilor”, construită de Sultan Seyid Barghash pentru ceremonii, fiind cea mai înaltă clădire din Zanzibar și Casa lui Livingstone, construită în jurul anului 1860 de către Sultanul Majid, primul din cei 2 sultani care au guvernat timp de 107 ani Zanzibarul. Veţi putea vedea casa unde s-a născut și a locuit Freddie Mercury, legendarul solist al trupei Queen, care a părăsit insula împreună cu părinții săi după Revoluția din anul 1964, cu destinația Marea Britanie. Stone Town este însă un oraș cu o mare importanță simbolică în suprimarea sclaviei, deoarece a fost unul din principalele porturi de tranzacționare a sclavilor în Africa de Est. Negustorii arabi de sclavi au sosit în Zanzibar în sec. al VIII-lea și au rezistat în zonă câteva sute de ani, urmele teribilului negoț fiind vizibile și astăzi, deoarece orașul a trăit și s-a dezvoltat prin comerțul cu marfă vie pe o perioadă îndelungată de timp. Întoarcere pentru cină şi cazare la Hotel Sea Cliff Resort 4* (sau similar 4*).
 • 5
  03.01.2024

  Zanzibar

  • Cazare Hotel Sea Cliff Resort 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Opționale Tur de o jumătate de zi la Prison Island
   Broaştele ţestoase Aldabra gigant
   Parcul Naţional Pădurea Jozani
  Mic dejun. Zi liberă dedicată relaxării la plajă sau opţional, tur de o jumătate de zi la Prison Island, care în traducere înseamnă Insula Închisoare, denumire generată de faptul că în trecut aceasta a fost folosită de către arabi pentru a-i izola pe sclavi; atracţia actuală a insulei o reprezintă însă broaştele ţestoase Aldabra gigant. O altă variantă pentru petrecerea timpului liber poate fi o excursie opţională în Parcul Naţional Pădurea Jozani, singurul parc naţional din Zanzibar, un mozaic bogat al diverselor habitate naturale ale insulei, recunoscut prin pădurile de mangrove şi mlaștini, cu numeroase specii endemice printre care şi specia de maimuţe Red Colobus, aflată pe cale de dispariţie. În anul 2016, parcul a fost numit Rezervaţie a Biosferei de către UNESCO. Pe lângă maimuţe, veţi putea observa în acest parc şi numeroase specii exotice de păsări, reptile şi animale care trăiesc în jurul mangrovelor. Întoarcere pentru cină şi cazare la Hotel Sea Cliff Resort 4* (sau similar 4*).
 • 6
  04.01.2024

  Zanzibar

  • Cazare Hotel Sea Cliff Resort 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Opționale „Spicy Tour”
  Mic dejun. Zi liberă dedicată relaxării la plajă sau excursie opţională de o jumătate de zi „Spicy Tour”. De-a lungul timpului, insula şi-a câştigat renumele de „Insula Mirodeniilor”, deoarece aici se găsesc foarte multe ierburi aromatice și condimente care stau la baza unei bucătării recunoscute pentru exotismul și rafinamentul preparatelor sale. Miresmele de vanilie, cuișoare sau nucșoară cuprind întreaga insulă. Zanzibarul este faimos pentru exporturile de cuișoare, nucșoară, piper, vanilie, scorțișoară sau ghimbir, iar o serie de plante care în trecut erau folosite pentru tratarea malariei, indigestiilor etc. reprezintă astăzi o adevărată medicamentație naturistă pentru mulți localnici. Mirodeniile aduse de negustori şi călători în această insulă cu teren fertil în urmă cu mai mult de două secole au schimbat istoria, pentru că pe lângă comerţul cu sclavi, Zanzibarul a atras sultanii din Oman şi pentru cuişoare, nucşoară, scorţişoară, piper sau pentru alte condimente exotice care creşteau doar în aceste locuri. Veţi avea ocazia să descoperiţi savoarea fructelor exotice şi aroma condimentelor şi să aflaţi parcursul acestora de când sunt cultivate până ajung în preparatele aromate pe care le consumaţi. Turul va include vizite ale fermelor în care se cultivă acestea şi o demonstraţie a modului în care sunt folosite. În cadrul activităţilor interactive, vă veţi dezvolta abilitatea de a recunoaşte anumite plante şi fructe exotice după miros, gust, textură. Veţi descoperi aroma condimentelor precum scorţişoară, cardamon, oregano, vanilie, ylang-ylang, cuişoare, cumin, ghimbir şi a celor mai aromate fructe dintre papaya, mango, fructul pasiunii şi altele. Întoarcere pentru cină şi cazare la Hotel Sea Cliff Resort 4* (sau similar 4*).
 • 7
  05.01.2024

  Zanzibar

  • Cazare Hotel Sea Cliff Resort 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  Mic dejun. Zi liberă dedicată relaxării la plajele cu nisip alb sau să vă bucurați de facilitățile hotelului. Cină şi cazare la Hotel Sea Cliff Resort 4* (sau similar 4*).
 • 8
  06.01.2024

  Zanzibar – Arusha – Parcul Naţional Tarangire

  • Transport Autocar, avion, vehicule 4x4
  • Cazare Motto Cottagess (sau similar)
  • Mese Mic dejun, cină
  • Obiective și activități Safari în Parcul Naţional Tarangire
  Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Arusha, în apropierea căreia se află cel mai înalt vârf muntos al Africii, faimosul Kilimanjaro, care are o înălțime de 5.895 m. Plecare spre Parcul Naţional Tarangire situat pe râul omonim care oferă apa atât de importantă pentru animalele care îl traversează în timpul Marii Migraţii. Vom porni într-un minunat safari, prilej cu care vom explora parcul pentru a descoperi flora și fauna locală. Cină şi cazare la Motto Cottagess (sau similar).
 • 9
  07.01.2024

  Parcul Naţional Tarangire – Parcul Naţional Serengeti

  • Transport Vehicule 4x4
  • Cazare Serengeti Safari Lodge (sau similar)
  • Mese Mic dejun, dejun la pachet, cină
  • Obiective și activități Safari în Parcul Naţional Serengeti
   Populaţia Masai
  • Opționale Satul tradiţional de Masai
  Mic dejun. Dimineața ne vom îndrepta spre Parcul Naţional Serengeti, al doilea parc naţional ca mărime din Tanzania. Denumirea Serengeti provine din limba masailor şi în traducere înseamnă câmpie fără sfârşit, o descriere potrivită a acestui ţinut sălbatic, care se întinde pe o suprafaţă de 30.000 km². Ecosistemul parcului este de-a dreptul încântător, milioane de animale străbătând permanent parcul pe care-l vom explora în cadrul unui safari inedit, cu dejun la pachet. Peste 3 milioane de animale străbat permanent câmpiile parcului, mari turme de antilope de toate felurile: springbook, impala, gazele, zebre, viţei sălbatici şi altele, animale medii cum ar fi leul, leopardul, ghepardul, hiena, câinii sălbatici etc., dar şi animale mari precum bivolul, girafa, elefantul sau hipopotamul. Dejun la pachet. Dintre cele 500 de specii de păsări care trăiesc în zonă, pot fi văzute: vulturul, flamingo, marţialul, struţul etc.. Vom avea prilejul de a întâlni populaţia Masai, un trib de oameni mândri care şi-au păstrat obiceiurile şi cultura de sute de ani şi care îşi câştigă existenţa din creşterea turmelor de vite. Vizita în satul tradiţional de Masai este opţională. Cină şi cazare în Parcul Naţional Serengeti la Serengeti Safari Lodge (sau similar).
 • 10
  08.01.2024

  Parcul Naţional Serengeti

  • Transport Vehicule 4x4
  • Cazare Serengeti Safari Lodge (sau similar)
  • Mese Mic dejun, dejun la pachet, cină
  • Obiective și activități Safari în Parcul Naţional Serengeti
  • Opționale Safari cu balonul deasupra Parcului Național Serengeti
  Mic dejun. Opţional, în zorii zilei sau la apus, veţi putea experimenta un inedit safari cu balonul deasupra Parcului Național Serengeti, o experienţă de vis în care veţi putea admira de sus rezervaţia cu animalele sale. Întreaga zi va fi dedicată apoi pentru safari în Parcul Naţional Serengeti, cel mai faimos parc din Tanzania pentru populaţia mare de leoparzi şi lei. Vastele întinderi ale parcului reprezintă „casa” rinocerului negru, o specie pe cale de dispariţie, dar care aici găseşte protecţie şi este parte a unui program special de reproducţie alături de ghepard şi alte mii de specii de animale, păsări şi insecte. Există de asemenea şi câteva specii de reptile, printre care crocodili şi şerpi. Peisajul extraordinar este completat de păduri de acacia cu flori galbene şi salcâmi ţepoşi. Dejun la pachet, cină şi cazare la Serengeti Safari Lodge (sau similar).
 • 11
  09.01.2024

  Parcul Naţional Serengeti – Olduvai – Craterul Ngorongoro

  • Transport Avion
  • Cazare Karatu Simba Lodge (sau similar)
  • Mese Mic dejun, dejun la pachet, cină
  • Obiective și activități Aria de Conservare Ngorongoro
   Turul zonei protejate Ngorongoro
  • Opționale Defileul Olduvai
  Mic dejun. În această zi ne vom îndrepta spre Aria de Conservare Ngorongoro, cu o scurtă oprire opțională pe parcurs la Defileul Olduvai, loc devenit celebru datorită siturilor arheologice, unde panteologul german Wilhelm Kattwinkel a descoperit fosile ale primilor hominizi, locul fiind astfel considerat „leagănul omenirii”. Traseul va continua către Craterul Ngorongoro, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, situat în partea de sud a Parcului Serengeti. Vom coborî pe marginea craterului adânc de 610 m către baza celei mai mari caldere din lume, unde se află în prezent una dintre cele mai mari concentrări de animale sălbatice. Craterul Ngorongoro se află la o altitudine de 2.236 m, măsoară 19,2 km în diametru şi are o suprafaţă de 304 km2. În ceea ce priveşte fauna din această zonă, populaţia animalelor ajunge la un număr de aprox. 25.000 şi raportat la acest număr, tot aici trăiesc cele mai multe animale de pradă din Africa, între care predomină leii şi leoparzii. Printre celelalte animale se mai întâlnesc elefanţi, rinoceri şi hipopotami. Dejun la pachet. După acest safari inedit în Craterul Ngorongoro ne vom îndrepta pentru cină şi cazare la Karatu Simba Lodge (sau similar).
 • 12
  10.01.2024

  Ngorongoro – Arusha

  • Transport Autocar, avion
  • Cazare Hotel Arusha Palace 4* (sau similar 4*)
  • Mese Mic dejun, cină
  Mic dejun. În această zi ne vom îndrepta către Arusha. Cină şi cazare la Hotel Arusha Palace 4* (sau similar 4*).
 • 13
  11.01.2024

  Arusha – Istanbul – Bucureşti

  • Transport Autocar, avion
  Transfer la aeroport pentru plecarea spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 567 (03:25 / 12:50), de unde vom pleca spre Bucureşti cu zborul TK 1039 (13:50 / 14:05).


Informatii tarif

1970 EURO + 3380 USD / loc în cameră dublă; Supliment single: 980 USD

tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup minim de 16 turişti; pt. 12-15 turiști, tariful se va majora cu 190 usd/pers.


 • transport
  Avion
  Autocar
  Vehicule 4x4
 • cazare
  7 nopți în Zanzibar
  1 noapte în zona Parcului Naţional Tarangire
  2 nopți în zona Parcului Naţional Serengeti
  1 noapte în zona Craterului Ngorongoro
 • mese
  Mic dejun: 11
  Dejun la pachet: 3
  Cină: 10
  Cină festivă de Revelion: 1
 • ghizi
  Însotiţor DAL Travel
  Ghizi locali
 • marime grup
  16-20

Servicii

Tariful include

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti – Istanbul – Zanzibar și Arusha – Istanbul – Bucureşti cu compania Turkish Airlines
- transport continental cu avionul pe ruta: Zanzibar – Arusha cu compania Precision Air
- taxele de aeroport, combustibil, securitate și serviciu pentru zborurile intercontinentale şi continentale (pot suferi modificări)
- transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti
- transport cu vehicule 4x4 în timpul safari-urilor
- 7 nopţi de cazare în hotel de 4* din Zanzibar
- 4 nopţi de cazare în lodge-uri în timpul safari-urilor
- 1 noapte de cazare în hotel de 4* la Arusha
- mic dejun bufet, dejun şi cină conform program (pe parcursul safari-urilor pensiune completă și în Zanzibar demipensiune)
- transferurile, tururile şi excursiile menţionate în program
- taxe de intrare în toate parcurile menționate în program
- safari în Parcul Naţional Tarangire
- safari în Parcul Național Serengeti
- safari în Craterul Ngorongoro
- ghizi locali
- însoţitor român de grup
- asigurarea în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

NOTĂ: Taxele de aeroport incluse în tarif sunt cele valabile la data lansării programului. În situația majorării de către compania aeriană a acestor taxe până la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.


Tariful nu include

- taxe de ieşire de pe aeroporturi şi taxe de oraş şi hoteliere (în cazul în care se aplică)
- bacşişuri: 70 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pentru bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale
- alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.
- excursiile opţionale care se pot realiza cu un număr minim de participanţi, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; în funcţie de timpul disponibil, la faţa locului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local

IMPORTANT! Recomandăm încheierea unei Asigurari MEDICALE și STORNO de călătorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Dacă aveți nevoie de asistență pentru a vă alege asigurarea de călătorie potrivită, echipa noastră de consultanți vă stă la dispoziție.


Acte necesare

- pașaportul electronic sau pașaportul simplu valabil cel puțin 6 luni de la data încheierii călătoriei; nu se acceptă pașaportul temporar

INFORMAȚII VIZE:
- cetățenii români care călătoresc în Republica Unită Tanzania nu au nevoie de viză pentru o perioadă de 90 de zile


Condiții de înscriere

- înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se încheie la epuizarea locurilor
- diferența de până la 50% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 60 de zile înainte de data plecării
- diferența de până la 100% din valoarea totală a pachetului de servicii se achită cu 30 de zile înainte de data plecării
- turistul va încheia cu agenţia « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti

NOTĂ:
Având în vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementări de călătorie să se modifice până la data plecării sau după începerea călătoriei, independent de voința agenției DAL TRAVEL (cum ar fi: controlul stării de sănătate, obligativitatea de autoizolare după întoarcerea în România, măsuri suplimentare de igienă și formalități vamale). Agenția DAL TRAVEL nu poate fi făcută răspunzătoare, aplicându-se termenii și condițiile contractuale standard.


Observații

- conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure
- agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
- prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora
- conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic
- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări
- clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale
- distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup
- dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program
- agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană
- agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil
- în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor
- agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora
- excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză
- în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri
- agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.
- copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate
- copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual
- vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei
- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei
- c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți
- prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »


Oferte similare

Circuit cu insotitor

4470 EURO

26.11.2024 - 08.12.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

3390 EURO

23.09.2024 - 08.10.2024

VEZI OFERTA
Circuit cu insotitor

1885 EURO

30.10.2024 - 09.11.2024

VEZI OFERTA

Ce spun turistii nostri?