Dacă nu ai mai fost niciodată într-o vacanță pe croazieră și te gândești să încerci această experiență în 2022, dar nu știi la ce să te aștepți sau de unde să începi planificarea vacanței, acest articol este pentru tine! Cu atât de multe linii de croazieră, nave care mai de care mai spectaculoase, itinerarii în orice ocean al lumii și o mulțime de opțiuni de cabine și, implicit, de prețuri, alegerea unei croaziere pentru prima dată poate fi un proces destul de copleșitor - dar nu-ți face griji, agenții DAL Travel îți stau la dispoziție cu cele mai bune sfaturi!

Iată 5 factori pe care să îi iei în considerare când alegi pentru prima dată o vacanță tip croazieră:

1.    Unde vrei să călătorești în croazieră?
Vasele de croazieră străbat acum orice mare din jurul oricărui continent, așa că ține doar de tine ce anume îți dorești să vezi - poate că visezi să-ți petreci vacanța dintr-o insulă în alta, caz în care poți alege o croazieră în Caraibe sau o croazieră în Mediterană, sau poate că vrei să explorezi fiordurile din nordul Europei fără fie nevoie să petreci o mulțime de timp călătorind cu mașina de-a lungul coastei, caz în care poți alege o croazieră în Norvegia. Nu te limita însă doar la destinațiile mai apropiate, căci există o croazieră în fiecare colț al lumii, chiar și în Asia de Sud-Est sau în Australia și Noua Zeelandă.

2.    Care este bugetul tău de vacanță?
Croazierele au de obicei un regim all inclusive, însemnând că prețul lor include atât cazarea într-o cabină aleasă de tine, cât și 3 mese pe zi plus multe activități la bord. Lucruri precum băuturi alcoolice, servicii spa sau excursii în orașele port sunt opționale, ceea ce înseamnă că atunci când îți planifici bugetul pentru croazieră trebuie să iei în considerare și aceste lucruri. 

Lectură recomandată: Ce activități poți face pe un vas de croazieră?

3.    Câte zile de concediu îți poți lua?
Durata unei vacanțe de tip croazieră poate varia între o săptămână, pentru croazierele în Europa, și poate ajunge până la 2 săptămâni pentru o croazieră în Caraibe. Desigur, există și excepții, cum ar fi croaziere în jurul lumii care durează mai bine de 4 luni. Însă înainte să alegi o croazieră, gândește-te câte zile libere îți poți lua și nu uita să iei în considerare și timpul de călătorie până în portul de îmbarcare și înapoi.

4.    Ce tip de cabină alegi pentru croazieră?
Deși inițial vei fi tentat să alegi opțiunea cea mai ieftină pentru a economisi buget, ia în considerare că aceste cabine interioare nu au niciun geam (deci nici lumină naturală) și sunt destul de înghesuite, astfel că nu le recomandăm celor care suferă de claustrofobie. Dacă știi însă că nu vei petrece prea mult timp în cameră, ci că vei fi mai degrabă mereu în căutare de activități pe care le poți face pe vasul de croazieră, atunci poți alege fără probleme o cabină interioară în loc de una cu geam sau cu balcon.

5.    Scapă de preconcepții
Există o preconcepție destul de răspândită cum că vacanțele pe croazieră ar fi destinate mai mult pensionarilor și că tinerii nu au ce să facă pe un vas de croazieră. Nimic mai fals! Cu o varietate atât de mare de itinerarii și nave disponibile, în ziua de astăzi există o croazieră pentru orice vârstă. Spre exemplu, unele linii de croazieră au plănuite itinerarii speciale pentru familiile cu copii, în timp ce alte linii de croazieră au nave adults only (destinate doar celor peste 18 ani) sau chiar itinerarii destinate doar celor care călătoresc singuri.


Ești pregătit să te îndrăgostești de croaziere? Alege una din vacanțele tip croazieră pentru 2022 disponibile prin agenția de turism DAL Travel și bucură-te la maximum de tot ce are de oferit un vas de croazieră!